🔔 نشست «نسبت شناسی سینمای دینی با فقه هنر»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین سید حمید میرخندان، دکترای فرهنگ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم(ع)، استاد و پژوهشگر سینما و رسانه
🗓 زمان: چهارشنبه، ۲۳ آبان ماه، ساعت: ۱۶ الی ۱۷:۳۰
🏢 مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، کوچه ۲، فرعی اول سمت چپ، ساختمان انجمنهای علمی حوزه علمیه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 دیرینه شناسی نواندیشی فقهی در حوزه زن و خانواده
🎙استاد: حجتالاسلام والمسلمین امیر مهاجر میلانی
🗓 زمان: چهارشنبهها، ساعت ۱۲:۳۰
🏛مکان: قم، میدان معلم، خیابان سمیه، بین کوچه ۲۶ و ۲۸، پلاک ۴۷۲، دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔دغدغههای حقوق بشری حوزه در یکصد سال اخیر
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین حسین جوان آراسته
🗓 زمان: چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۳، ساعت ۲۰
بازپخش روز بعدساعت ۱۱
🖥مشاهده از طریق تلویزیون اینترنتی حوزه: http://livehowzeh.ir/tv
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کارگاه علمی «روش فقه پژوهی در مسائل مستحدثه»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خادمی کوشا
🗓 زمان: چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، ساعت: ۹ تا ۱۲
🏢 مکان: قم، موسسه آموزش عالی معصومیه
⏳مهلت ثبت نام: چهارشنبه ۲۳ آبان | ساعت ۹
☎️ پیشتیبانی دریافت گواهی: 02531156868
🔗لینک ثبت نام جهت دریافت گواهی: events.isca.ac.ir/sama/1373
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
◾️مراسم چهلم سید مقاومت و جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت در قم
✔️ نمایندگی حزب الله قم و حوزه علمیه لبنانی، به مناسبت چهلمین روز شهادت سید مقاومت و جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت مجلس بزرگداشتی برگزار میکند.
🗓 زمان: چهارشنبه، ۲۳ آبانماه۱۴۰۳، بعد نماز مغرب و عشاء
🏛 مکان: قم، مجتمع امام صادق علیهالسلام
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
ولایت فقیه از نگاه علامه طباطبایی.mp3
16.11M
🎧 دیدگاه علامه طباطبائی درباره ولایت فقیه و حکومت اسلامی
🔺نقد نسبتهای ناروایی که به علامه طباطبائی (ره) در موضوع انقلاب اسلامی و ولایت فقیه زده میشود
🎙حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، عضو هیئت علمی و استاد تمام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
◾️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَأَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ.
اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَ بِدَمِ أَوْلَادِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا خَدِيجَةَ الْكُبْرَى صَلَاةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ أَبِيهَا مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَام.(مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج1، ص: 401)
🏴 فرا رسیدن ایام سوگواری و شهادت بزرگ بانوی مدافع ولایت و اولین شهیده ولایت و امامت، ام ابیها حضرت صدیقه شهیده فاطمه زهرا سلام الله علیها بر همه شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت باد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢قبل از مکاسب «ریاض المسائل» بخوانیم
نکتهای از سخنان آیتالله جوادی آملی در دیدار با هیأت مدیره انجمن فقه و حقوق
✍استاد محمد عشایری منفرد
تصور بنده از دیرباز این بود که اتمام شرح لمعه، شرط لازم و کافی برای شروع مکاسب نیست. همیشه این دغدغه را داشتم که چرا بعد از اتمام شرح لمعه، مکاسب را شروع میکنیم؟ تا اینکه امروز آیتالله جوادی آملی دام عزه، فرمودند که بعد از شرح لمعه و قبل از شروع مکاسب باید مقداری از «ریاض المسائل» خوانده شود. بعد توضیح دادند که خودشان نیز وقتی پس از اتمام شرح لمعه، از حوزه مازندران به تهران آمدند، طبق توصیه استادانشان ابتدا ریاض المسائل سید طباطبایی را تحصیل کردند، سپس در حین تحصیل مکاسب شیخ، با جواهر الکلام نیز مأنوس شدند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 دریافت بیش از ۱۳۰ استفتاء از مراجع تقلید در موضوعات تقنینی
✔️حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به تلاش این مرکز جهت استفاده حداکثری از ظرفیتهای حوزههای علمیه و مراجع عظام تقلید، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی تاکنون بیش از ۱۳۰ استفتاء از مراجع عظام تقلید در موضوعات مختلف دریافت کرده و در آینده نیز این اقدام با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢درآمدی بر تأثیر تحولات اجتماعی بر فقه سیاسی شیخ انصاری
✍️حجتالاسلام علی آقاجانی
چگونگی و میزان تاثیر تحولات اجتماعی بر اندیشه سیاسی بهویژه فقه سیاسی و بخصوص مسالهای مانند ولایتفقیه امری مهم و بحثانگیز و البته واجد انظار گوناگون، خاصه درباره شخصیتی چون شیخ انصاری است.
این نوشتار در پاسخ به پرسش از گستره تاثیر جنگهای ایران و روس بر فقه سیاسی شیخ انصاری؛ به طرح و بسط این فرضیه میپردازد که جنگهای ایران و روس بهعنوان بزرگترین تحول اجتماعی و سیاسی آن روزگار که علما نیز در آن حضور مستقیم داشتند در اندیشه سیاسی فقها و نگاه ایشان به حکومت بیتاثیر نبوده است.
فرضیه: پس از این جنگها دو رهیافتکلی را در میان علما شاهدیم. رهیافت صاحب جواهر و ملا احمد نراقی بهصراحت بر ولایت عامه فقیه تاکید دارد و بهطور ضمنی راه جبران شکست در جنگ را در ولایت فقیهان میداند. رهیافت دوم که مبتنی بر عدم ورود فقها به مناصب حکومتی است در بیع مکاسب شیخ انصاری نمود مییابد. اما با فاصله گرفتن از زمان پایان جنگها و کمرنگ شدن خاطرات و تجربه ذهنی شیخ از آن، وی در کتابهای دیگر خود همچون قضاء حکم به ولایتعامه فقیه میدهد و از نظریه اول خود عدول میکند.
این مکتوب با بررسی رویکردهای مختلف به نظریه شیخ، دیدگاه عدول را پذیرفته و آن را متناسب با فرضیه مییابد. تلاش اصلی تبیین فرضیه است ولی در جهت اثبات آن هم گامهایی بر میدارد و آن را به معرکه آرای صاحبنظران میسپرد.
📝 متن کامل یادداشت را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=76475
🆔 https://eitaa.com/ijtihad