💢خاطرات مقام معظم رهبری در بیروت چاپ میشود
✔️خاطرات مقام معظم رهبری به زبان عربی توسط محمدعلی آذرشب، نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات عرب در بیروت چاپ و اسفندماه رونمایی میشود.
🔹این کتاب زندگی و خاطرات ایشان را از آغاز کودکی تا انقلاب اسلامی دربرمیگیرد که از زبان معظمله بیان شده است.
🔹اصل این کتاب به زبان عربی و برای اولین بار است که به صورت رسمی اثری مستند درباره مقام معظم رهبری به زبان عربی و در خارج از کشور منتشر میشود.
🔹از حدود چهار سال پیش تدوین این کار آغاز شده که اثری مستند و همراه با تصاویر است و دفتر حفظ و نشر آثار رهبری آن را چاپ و منتشر میکند. در واقع این اثر ترجمه نیست که از آثار فارسی به زبان عربی ترجمه شده باشد، بلکه از ابتدا به زبان عربی نوشته شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢همایش «انقلاب اسلامی و تحول فقه» برگزار میشود
✔️حجتالاسلام و المسلمین عادل محسنی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) و دبیر مجمع مدیران مدارس حوزههای علمیه استان تهران :
🔹توجه به فقه سیاسی، ایجاد فصلبندی مستقل برای آن و شناساندن زوایای ناشناخته آن یکی از تحولاتی است که بهواسطه جریان انقلاب شکل گرفت.
🔹توسعه فقههای مضاف: فقه عمران و شهرسازی، فقه تربیت، فقه غذا و... یکی دیگر از این اثرگذاریهاست، این در حالی است که پیش از انقلاب توجه چندانی به این مسائل نمیشد اما پس از پیروزی انقلاب این موضوعات بیشتر مورد بحث و گفتمان قرار گرفت.
🔹شکلگیری فلسفه فقه و اصول، روششناسی فقه، رشد فقه مُقارن، دستاوردهای دیگر انقلاب در عرصه حوزههای علمیه است. غرب پیوسته بهدنبال آنتیانقلابی برای از بین بردن فقه سیاسی شیعه بوده که در این راستا وهابیت تلاشهای بسیاری کرد و حتی گروهکی با عنوان داعش شکل گرفته شد.
🔹همایش انقلاب اسلامی و تحول فقه بهعنوان سرآغازی برای برگزاری سلسلههمایشهای مختلف حوزه در این زمینه روز پنجشنبه یازدهم بهمن از ساعت 7:45 صبح الی 11:45 با سخنرانی آیتالله علیاکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مسجد حوزه علمیه امام حسین(ع) کار خود را آغاز میکند.
🔹این همایش در ۴ موضوع مهم: ۱- نگاهی به ابعاد و انواع تحولات فقه ۲ـ تأسیس و توسعه فلسفه اصول فقه ۳ـ تأسیس و توسعه فقه الاقتصاد و ۴ـ تحول روششناسی فقه با حضور جمع زیادی از اساتید حوزه استان تهران و قم برگزار میشود و شرکت در این مراسم برای عموم علاقهمندان آزاد است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢رهنمودهای مراجع و علما به متولیان حج و زیارت
✔️سیدعلی قاضی عسکر نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت، هفتم بهمنماه در سفر یک روزه به شهر مقدس قم با تعدادی از مراجع عظام تقلید و علمای این شهر بهصورت جداگانه دیدار و از برنامههای حوزه حج و زیارت گزارشی ارائه کردند.
🔹دیدار با آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، سیدموسی شبیری زنجانی، حسین نوری همدانی، عبدالله جوادی آملی، حسین وحید خراسانی، لطفالله صافی گلپایگانی، جعفر سبحانی، ابراهیم امینی و نیز حجتالاسلام سیدجواد شهرستانی نماینده آیتالله سیستانی، از جمله برنامههای سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت در این سفر بود.
🔹در این دیدارها نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت به تشریح فعالیتها و تلاشهای گسترده بعثه مقام معظم رهبری در حوزههای حج، عتبات و اربعین پرداخت و مراجع عظام تقلید رهنمودهایی ارزشمند و سازنده ارائه کردند.
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/BP29g
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢آسیبهای بیضابطگی مقام علمی در حوزه
✔️دیدگاه و نظر/سید رضا شیرازی:
🔹مناصبی چون امام جمعه حتی در مرکز استانها و پایتخت، نمایندگی ولی فقیه، ریاست و مدیر اجرایی در سازمانهای حوزوی و اماکن مقدسه نیازمند مقام علمی اجتهاد که بر اساس سنت حوزوی لقب «آیتالله» دلالت بر آن دارد، نیست.
🔹اگر چه این تفکیک بین منصب اجرایی و مقام علمی دانشگاهی موجود است، اما در مقام علمی مناصب اجرایی که حوزویان متصدی آن میشوند خلط و اشتباه روی میدهد.
🔹به علت بیضابطگی مقامهای علمی در حوزه، ارزش مدرکهای حوزه حتی برای حوزویان شناخته شده نیست، چه رسد به دانشگاهیان یا عامّه مردم!!!
🔹گهگاهی در حوزه دیده میشود که برخی طلاب با آن همه علمیّت، تلاش در تحصیل مدرک دانشگاهی دارند و مقامات آموزش عالی به کاربردن القاب دانشگاهی، مانند دکتر، را برای دارندگان مدرک علمی سطح چهار منع مینمایند!
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/e416e
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه نظام منسجم وجود ندارد
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا یوسفی، اقتصاددان اسلامی و دبیر همایش نظام مالی اسلام:
🔹الان چیزی به نام فقه نظام به صورت منسجم نداریم و حتی برخی از اندیشمندان و صاحبنظرانی که مطالب خود را ارائه دادهاند معتقدند که ما فقه نظام نداریم و فقه موجود فقه جواهری رائج است که همان هم تا حد زیادی پاسخگوی نیازها هست.
🔹برای تحقق فقه نظام باید زیرساختهای علمی ایجاد شود و چیزی نیست که یکی دوساله حل شود.
🔹مباحث علمی، زمان بر است و باید مبانی و زیرساخت آن فراهم شود و حتی شاید یکی دو دهه طول بکشد تا ازدل نقد و بررسی ها نظریات نابی که به فقه نظام کمک میکند به دست آید.
🔹برخی عجله دارند و تصور میکنند همین که فقه نظام مطرح شد باید سریع آن را محقق کنند و دیگران هم باید بپذیرند که این درست نیست.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢سرپرست خانواده نمی تواند بدون اجازه زن و اولاد بزرگ در یارانه آنها تصرف کند
✔️فتوای آیت الله فیاض:
📜متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:
❓سوال: آیا سرپرست خانواده می تواند یارانه ای را که توسط دولت برای تمام اعضای خانواده پرداخت می شود، بدون اجازه خانم به پدر و مادرش بدهد؟
🔸جواب: سرپرست خانواده می تواند در مورد نیاز و مصلحت، در حقوق خود و فرزندان قاصر تصرف نماید، اما تصرف در حق زن و اولاد بزرگ باید با اذن و اجازه آن ها باشد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢چاپ تقریرات متعدد از یک استاد، تضییع بیتالمال است/اگر طلبهای چهار سال تقریرنویسی کند، مجتهد متجزی میشود
✔️حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر ترابی، از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم:
🔹یکی از مشکلاتی که سر راه ما حوزویان قرار دارد، این است که تصور میکنیم هر چه درس شلوغتر باشد، آن درس و آن استاد در تربیت و پرورش طلاب موفقتر است؛ درحالیکه مطلب، برعکس است.
🔹معنا ندارد از امام خمینی، پنج تقریرات اصولی چاپ شود که اکثرش هم ناقص است!
🔹تقریری که نوشته میشود باید توسط استاد بازبینی شود. مثل کلاسهای دکتری در دانشگاه که حداکثر کلاس، هشت نفر هستند.
🔹اگر طلبه را بهفایده تقریر نویسی با همان روشی که پیشنهاد شد، آشنا کنند، بعد از چهار سال، طلبه، به اجتهاد تجزی میرسد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/hVnzx
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢باورهای کلامیِ بیباوران به طب اسلامی!
✔️یادداشت روز/مصطفی قناعتگر؛
🔹گروهی بر این باورند که امامان علیهمالسلام علم به همه چیز دارند و هر چه میگویند عن علمٍ میگویند؛ اما اینکه همه چیز را گفتهاند محل تردید است. رسالت ایشان، بیان معارف و احکامی است که سعادت اخروی بشر را تضمین کند و ایشان در این عرصه از هیچ کوششی دریغ نکردهاند.
🔹گروهی بر این باورند که خاستگاه روایات طبی، اطلاعات امام و تجارب شخصی ایشان است. به همین دلیل نمیتوان به این روایات اعتماد کرد. ایشان به این اجمال بسنده کردهاند و توضیح ندادهاند که اطلاعات امام و تجارب شخصی ایشان اگر خطاپذیر نباشد، نباید اشکالی در پذیرش روایات یادشده وجود داشته باشد.
گروهی که به مناقشات سندی احادیث پزشکی پرداختهاند، معتقدند که بسیاری از راویان آن، در دستهی غالیان جای دارند و از این رو نمیتوان به این احادیث دل داد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/xXqkE
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢صحبت های من درباره موسیقی هیچ وقت کامل منتشر نشده/من با هنر موسیقی مخالف نیستم با ابتذال مخالفم
✔️آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در دیداراستادان، پیشکسوتان و فعالان عرصه موسیقی:
🔹از نظر فقهی نظر بنده با نظر امام راحل(ره)، مقام معظم رهبری و مرحوم آیت ا... العظمی خویی مشابه است که معتقدیم موسیقی هنر است، آن چیزی که حرام است ابتذال است.
🔹زمانی که صدای آهنگ برای برخی دارای شبهه بود، امام (ره) نشستند و مقابل ایشان گروه کنسرت آمدند و آهنگ زدند، اتفاقی که در تاریخ مرجعیت بی سابقه بود.
🔹صحبتهای من درباره موسیقی همیشه کامل منتشر نشده، چراکه برخوردها با ما موضع گیرانه است.
🔹عناصری که در موسیقی زیرزمینی فعال هستند آنقدر از آن راه درآمد دارند و به آن ابتذال عادت کردهاند که اگر به آنها بگویید، کنسرت در مشهد نه تنها جایز بلکه واجب هم شده تمایلی به آن نشان نمیدهند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad