💢 تشخیص مشروعیت بزرگداشت مناسبتهای ملّی، با مجتهد است/ حل معضل بیکاری مهمتر از ساخت مسجد است
✔️ استاد حاج شیخ فاضل مالکی از شاگردان شهید محمدباقر صدر در گفتگو با شبکه اجتهاد🔻
🔹 تشخیص مشروعیت بزرگداشت مناسبتهای ملّی بر عهده سران امور است. کسانی که متصدی دعوت به این مناسبات هستند وقتی اهل تشخیص در این مقامات باشند، این قضیه به عهده خودشان خواهد بود.
🔹 متصدی، میتواند فقیهی باشد که دیگران از او تقلید و تبعیت میکنند و یا از باب رجوع به اهل خبره و موثقین و معتمدین و یا از باب رجوع به ولی امر که اگر واجد شرایط باشد میتواند تشخیص دهد که احیاء کدام مناسبات صحیح و مشروع است و احیاء کدام مناسبات مشروع نیست.
🔹 انفاق مال در زمینه اجتماعی و اخلاقی و حفظ ناموس دینی و اخلاقی و ناموس کشور و جامعه، اولویت بیشتری نسبت به ساخت مسجد بیشتر دارد. حتی ممکن است بگوییم، از تعداد مساجد کاسته شود و هزینهاش صرف همین امور عام البلوی شود.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/046895
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 کتاب «اجتهاد در اسلام» توسط دارالافتاء دبی منتشر شد
✔️ اداره امور دینی و خیریه دبی کتابی را با عنوان «اجتهاد در اسلام و اهمیت آن در زندگی مسلمانان”» به قلم شیخ احمد عبدالعزیز الحداد مفتی ارشد و مدیر دارالافتاء دبی منتشر کرد.
🔹 کتاب در ۱۰ محور به تعریف اجتهاد، بیان مشروعیت اجتهاد، اجتهادهای پیامبر(ص)، انگیزههای اجتهاد، دعوت به اجتهاد، ویژگی مجتهد، شروط مجتهد، موارد اجتهاد، انواع اجتهاد، انواع مجتهدان و بخش پذیری(تجزی) اجتهاد پرداخته است.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/390881
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 پاسخ آیتالله سیستانی به پنج استفتاء جدید درباره ویروس کرونا
✔️ آیتالله سید علی سیستانی به سوالات جمعی از مؤمنان در ارتباط با ویروس کرونا پاسخ گفتند و ضمن پاسخ به سوالات مطرح شده در خصوص ویروس کرونا، توصیههایی نیز برای مؤمنان ایراد کردند.
📜 متن کامل استفتائات به نقل از دفتر مرجعیت عالی در این خصوص به این شرح است👈 https://b2n.ir/238285
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🏴 آیتالله سیدجعفر کریمی درگذشت
✔️ آیتالله سید جعفر کریمی، از علماء و اساتید حوزه علمیه، ظهر امروز درگذشت. او که از شاگردان آیات عظام شاهرودی، حکیم، خویی، میرزا هاشم آملی و بیش از همه امام خمینی به شمار میرفت، سالیانی مسئولیت شورای استفتائات امام و رهبری را عهدهدار بود. مرحوم آیتالله کریمی وصی امام خمینی در وجوه شرعیه نیز بود. کشف الحقائق عن الفقه الجعفری و تقریرات فقه آیات حکیم و حلی از تألیفات این عالم ۹۰ ساله است.
تفصیل مطلب + نگاهی به حیات علمی، سیاسی و اجتماعی👈 https://b2n.ir/488009
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 نگاهی به اختلافات اعتبار سنجی احادیث از منظر آیتالله خویی و آیتالله محسنی
✔️ یادداشت وارده/ علی ظفر یوسفی:
🔹 در اعتبار سنجی احادیث، دو منهج معروف وجود دارد؛ روشِ «وثوق سندی» و «وثوق صدوری»؛ دانش رجال، وثوق سندی کاربرد بیشتری دارد؛ اکثر نظریاتِ آیتالله خویی (ره)، نشان میدهد که ایشان قائل به وثوق سندی هستند و برای همین است که شهرت عملی و روایی را باعث اعتبار روایت نمیداند و یا این که مشایخ اجازه باید شخصاً توثیق شوند.
🔹 آیتالله آصف محسنی (ره)، طبق مبنای وثوق سندی – اکثرا نه مطلقاً – دست کم سه جلد کتاب نگاشته است؛ کتاب «مشرعه بحار الانوار» «احادیث المعتبره فی جامع احادیث الشیعه» و «معجم الاحادیث المعتبره». حتی در بعض موارد نوعی سختگیری بیشتری نسبت به آیتالله خویی عمل کرده است.
🔹 آیات خویی و محسنی (قدس سرهما)، در اکثر موارد باهم اتفاق نظر دارند و اختلافات آنها در بعضی از مسائل رجالی است که تفصیل آن بدین شرح است👈 https://b2n.ir/410255
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
21.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تقوای شیخ انصاری در بیان اشکالات علمی در کلام آیتالله شبیری زنجانی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 راه شما یک صفر بزرگ و یک رعد و برق بی باران است
✔️ نقد استاد ابوالقاسم علیدوست نسبت به ادعاهای دکتر سروش:
🔹 میشود از صدها و هزاران مقاله و صدها پایان نامه نام برد که معارفی هستند که میتواند با دنیا صحبت کند. آن وقت ما بیاییم نسبت به روحانیت مطالبی بی اساس را مطرح کنیم؟
🔹 من نوشتههای آقای سروش را در فقه و عرف و فقه و مصلحت آورده ام و البته مؤدبانه هم نقد کردم ولی هیچی از آن در نمیآید. نهِ بزرگ به تراث بوده و یک حرکات پوپولیستی است.
🔹 آیا واقعا داریم مصلحانه قدم برمیداریم یا خدای نکرده با خرافه زایی میخواهیم خرافه زدایی کنیم؟ جناب آقای سروش، راه شما یک صفر بزرگ و یک رعد و برق بی باران است که چیزی از آن در نمیآید و یک نه بزرگ به تراث است و کشاندن مباحث به فضاهای غیرعلمی و غیرآکادمیک، غلط است.
تفصیل مطلب + فیلم سخنان استاد علیدوست👈 https://b2n.ir/868605
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 برای فقه نظام باید کتاب متقنی همانند جواهر الکلام تهیه شود
✔️ استاد علی اکبر سیفی مازندرانی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
🔹 حوزه در زمینه فقه نظام به متونی نیاز دارد که این متون در حد جواهر الکلام، مستمسک عروه، کتب فقهی امام راحل و آقای خویی باشد. باید یک متن سنگین برای آن تهیه شود که از نظر متانت، قوت، فنی و علمی بودن با چیزی شبیه جواهر برابری کند.
🔹 فقهاء باید کلیه آیات و روایات مربوط به نظامات اجتماعی را استخراج کرده و سامان دهند، سپس از کارشناسان مسائل اجتماعی که مدیران و دانشگاهیان با تجربه هستند برای تهیه الگوی عملی کمک بگیرند. این کار باید صورت گیرد که متأسفانه انجام نگرفته است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/594520
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 پاسخ آیتالله سبحانی به استفتایی دربارهی روزه ماه رمضان در ایام کرونا
✔️ آیتالله جعفر سبحانی به سوالی در خصوص حکم روزه ماه مبارک رمضان در ایام کرونا پاسخ داد که متن استفتاء و پاسخ معظمله به این شرح است👈 https://b2n.ir/375773
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 نگاهی انتقادی بر دوگانه «حکومت اسلامی» و «جمهوری اسلامی»
✔️ یادداشت روز/ عباسعلی مشکانی سبزواری:
🔹 از ابتدای انقلاب اسلامی، در مورد نوع حکومت و نظام سیاسی حاکم بر ایران (بعد از انقلاب اسلامی)، حرفها و دیدگاههای مختلفی ارائه شده است. یکی از حرفهایی که بارها و بارها تکرار شده، سخن از دوگانگی «جمهوری اسلامی» و «حکومت اسلامی» است.
🔹 ادعا این است که نظام حاکم بر ایران معاصر «جمهوری اسلامی» است و نه «حکومت اسلامی». از نگاه قائلان این سخن، بین جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی فاصله زیادی وجود دارد. به زعم این گروه، در «حکومت اسلامی» بر خلاف «جمهوری اسلامی» خبری از «نقش مردم» و «انتخابات» و «مشارکت سیاسی» نیست.
🔹 حقیقت آن است که قائلان به دوگانگی جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی، دچار سوءفهم و خلط شده اند. در ادامه در قالب چند نکته به تبیین این مهم خواهیم پرداخت👈 https://b2n.ir/285773
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad