http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️از کاپیتولاسیون تا تسخیر لانه جاسوسی – قسمت پایانی :
مستشاران آمریکایی پس از انقلاب لباس جنگ پوشیدند.
#سید_روحالله_امین_آبادی
🔸در قسمتهای پیشین سلسله نوشتارهای «از #کاپیتولاسیون تا #تسخیر_لانه_جاسوسی » ابتدا به تعداد مستشاران آمریکایی حاضر در #ایران در برهه پیش از #تصویب کاپیتولاسیون تا #پیروزی_انقلاب_اسلامیاشاره کرده و تاثیر حضور و #نفوذ این مستشاران در #اقتصاد و #ارتش ایران را بررسی کردیم، براساس مستندات نشان داده شد که این مستشاران #سیاست خود را ورشکست کردن #اقتصادایران ، وام دادن به #پهلوی و حکومت کردن در ایران نه به عنوان مستشار که کارفرما قرار داده بودند و این سیاست افتان و خیزان تا روز پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.
در این روزها تلاش مستشاران و فرماندهان عالیرتبه نظامی آمده از #واشنگتن به #تهران برای تکرار رویدادهای مرداد ۱۳۳۲ برای حفظ #شاه ناکام ماند و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
در بخش پایانی این سلسله یادداشتها به این خواهیم پرداخت که #سفارت آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی چگونه در تلاش بوده است روند گذشته را با نام و عنوانی دیگر حفظ و آن را تداوم بخشد، به تعبیر دیگر میتوان گفت مستشاران آمریکایی شاه پس از انقلاب لباس جنگ پوشیده و به یاری گروهک #تجزیه_طلب در #کردستان و صدام در #عراق رفتند و یک نبرد بیامان #اقتصادی علیه ملت ایران را هدایت کردند.
تلاش برای #نفوذ از طریق #ناسیونالیست های میانهرو!
پس از بازگشت #امام_خمینی (ره) به میهن اسلامی در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، مهندس مهدی #بازرگان به پیشنهاد شورای انقلاب از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی به سمت نخستوزیری #دولت_موقت و بدون در نظر گرفتن وابستگیهای حزبی وی منصوب شد. با این وجود بازرگان اکثریت اعضای #کابینه را از نهضت آزادی و دوستان و هم مسلکان خود برگزید هم مسلکانی که امید آمریکا برای جریان یافتن #نفت ایران به #غرب پس از پیروزی انقلاب بودند.
نگاهی به #اسناد€لانه_جاسوسی نشان از آن دارد که دولت آمریکا که از پیروزی انقلاب شوکه شده بود برای نفوذ در سیستم جدید راهی بهتر و مقبولتر از حمایت همهجانبه از دولت موقت و شخص بازرگان نمیدید.
در یک سند سری به تاریخ شهریور ۱۳۵۸ از ساندرز به نیوسام آمده است؛ «دولت آمریکا روابط تازهای را براساس ضوابط دولت موقت برقرار کرده که مثل گذشته استوار و محکم نیست ولی دوستانه و همکاریطلبانه است...با توجه به احتیاج ایران به قطعات یدکی...ما باید مسئولانه عمل کرده و بازرگان را #قدرت دهیم و مطمئن باشیم که در آینده در ارتش دوستانی خواهیم داشت که میتوانند معضلات سیاسی مملکت را راهگشا باشند.»
در سندی دیگر که به تشریح سیاستهای بلندمدت آمریکا در ایران پرداخته میخوانیم «ما به دنبال روی کار آمدن دولتی میانهرو در ایران هستیم، دولتی که ناسیونالیستهای #مخالف_مذهب آن را اداره کنند و در ضمن تا قبل از استقرار دولت جدید ما میتوانیم طریق نفوذ در ایران را امتحان کنیم ، بایستی یک موقعیت توام با اطمینان و احترام در ایران را رواج دهیم.»
این اسناد به خوبی نشاندهنده سیاست آمریکا در برهه ماههای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی است؛ «تکیه بر میانهروی دولت موقت و انتخاب این دولت به جای جریان وابسته به امام خمینی که سرسخت و #ضدآمریکایی است.»
برای تشریح اسناد مرتبط با تلاش آمریکا برای نفوذ در دولتهای پس از انقلاب فرصت مبسوطی نیاز هست، به بخشی از این اسناد طی یادداشتی در شماره ۹ آبان ۱۳۹۴ روزنامه کیهان پرداخته ایم و علاقمندان میتوانند به آن مراجعه کنند.
🔘دومینوی تجزیهطلبی پس از پیروزی انقلاب!
آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی به این نتیجه رسید که دیگر نمیتواند روند گذشته را به آن صورتی که بود یعنی حضور مستشاران آمریکایی در مصادر کلیدی کشور دنبال کند، این مستشاران در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب هر چه داشتند و توانستند را برداشته با اولین پرواز از کشور خارج شدند ولی از اولین لحظات خروج آنان از کشور توطئهها توسط سفارت آمریکا در تهران دنبال شد و یکی از اولین توطئهها « تجزیهطلبی» در پوشش « #خودمختاری » بود.
در این مختصر فرصت بررسی اسناد مرتبط با «تجزیهطلبی در کردستان» نیست و تنها به این بسنده میکنیم که کردستان بخش عظیمی از اسناد لانه جاسوسی را به خود اختصاص داده است، این مجموعه از اسناد مشتمل بر دو کتاب است.
ادامه ⬇️
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90 ⭕️از کاپیتولاسیون تا تسخیر لانه جاسوسی – قسمت پایانی
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
ادامه
کتاب اول حاوی یک جزوه پژوهشی از #سازمان_سیا تحت عنوان «نظری کلی بر مسئله کردها» است. مابقی کتاب اول اسناد بخش سیاسی جاسوسخانه در رابطه با اوضاع کردستان میباشد و اسناد قبل و بعد از انقلاب را در بر میگیرد.کتاب دوم تماماً اسناد عملیاتی سازمان سیا میباشد و قسمت اعظم آن از اسناد رشته رشته شده به دست آمده است.
رجوع به اسناد لانه جاسوسی این واقعیت را به وضوح نشان میدهد که شخصیتهای تاثیرگذار در این غائله با آمریکا در ارتباط بوده و این قدرت #شیطانی در تلاش بوده است که از ارتباطات این شخصیتها برای رسیدن به اهدافی که تجزیه کردستان محوریترین آن اهداف بوده است بهره گیرد.
🔘 تحریک صدام برای #حمله به ایران!
اسنادی که در سال ۲۰۱۳ از حالت #محرمانه خارج شد نشان میدهند آمریکا پیش از آغاز #جنگ_تحمیلی با تحریک صدام به #اشغال جزایر سهگانه طرح #تجزیه_ایران را کلید میزند، براساس این اسناد «دو ماه بعد از تسخیر لانه جاسوسی کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا دستور تحریک پنهانی صدام به اشغال جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را صادر کرده بود.»
#بی_بی_سی ضمن بررسی اسناد محرمانه آمریکا از جمله گزارشهای هفتگی #برژینسکی به کارتر درباره جزایر سه گانه ایرانی مینویسد: برژینسکی روز ۳۰ آذر ۱۳۵۸ (۲۱ دسامبر ۱۹۷۹) به کارتر مینویسد که باید بخشی از #خاک_ایران مانند جزایر سهگانه را اشغال کرد تا جمهوری اسلامی دچار «تحقیر طولانیمدت» شود و #گروگان ها را آزاد کند، ولی پیشنهادش رد میشود.
دو هفته بعد در روز ۱۴ دی ۱۳۵۸ (۴ ژانویه ۱۹۸۰) برژینسکی در گزارش هفتگی خود به #کارتر مینویسد: « ... شما گفتید که ما باید عراق را به تصرف سه جزیره تشویق کنیم. این دستورالعمل به وزارت امور خارجه فرستاده شده است.»
مرحوم آیتالله #هاشمی_رفسنجانی در خطبههای نماز جمعه ۲ مهر ۱۳۶۱ تهران نیز دست به یک #افشاگری بزرگ زده و میگوید « #تهدید جداسازی #خوزستان از ایران تهدیدی بود که قبل از این (موقعیکه ما میگفتیم شاه باید برود و غیر از رفتن شاه هیچ چیز را قبول نداریم) آمریکاییها کرده بودند. آمریکایی ها در #مذاکرات رسمی که با مسئولین انقلاب کردند گفتند شما چه خیال میکنید؟ حالا اگر اصرار کردید و ما رفتیم و نتوانستیم اینجا را حفظ کنیم، پس فردا ایران #تجزیه میشود و خوزستان و #آذربایجان و سیستان، هر یک را یکی میبرد و باز هم تکّه بزرگش متعلّق به ماست. این متنِ حرف مأمور آمریکایی بود که آن روز میگفت واشاره ای به طرح آینده شان کرده بود.»
خاطرات سران #رژیم_بعث_عراق نیز نشان میدهد که صدام پیش از تسخیر لانه جاسوسی و زمانی که با مقامات دولت موقت در حاشیه اجلاس غیرمتعهدها در #کوبا مشغول #مذاکره برای بهبود روابط بود همزمان طرح حمله به ایران برای جداسازی خوزستان آن چنانکه آمریکاییها پیش از آن انقلاب اسلامی را با آن تهدید کرده بودند را در سر میپروراند، در این جنگ چنان چه در شماره گذشته این سلسله نوشتارها اشاره شد صدام از کمکهای اطلاعاتی آمریکا نهایت استفاده را برد.
در پایان ضروری است به این نکته مهم اشاره کنیم که میزان مداخلات آمریکا در ایران به مواردی که گفته شد یعنی تحریک ضدانقلاب برای تجزیهطلبی در کردستان و بخشهای حساس کشور در روزها و ماههای نخست پیروزی انقلاب، تشجیع صدام برای حمله به ایران برای جداسازی خوزستان از کشور و شکستن کمر انقلاب با از دست رفتن درآمدهای نفتی و نیز تلاش برای نفوذ در دولتهای پس از انقلاب خلاصه و محدود نمیشود، بررسی این مداخلات مثنوی هفتاد من کاغذ میطلبد و تنها به این بسنده میکنیم که #کلید باغ #سیب و #گلابی در دستان دولتمردان آمریکا نیست، آمریکا زمان شاه که با مستشاران خود بر ایران حکومت میکرد نتوانست #اقتصاد ایران را سر و سامانی دهد و حضور این مستشاران تنها به #ورشکستگی اقتصادی منتهی گردید، این مستشاران #اطلاعات نظامی ایران را نیز پس از انقلاب در اختیار صدام و دیگر دشمنان ایران قرار دادند و چهار دهه است که با تحریم اقتصادی آمریکا تلاش دارد محاسبات مسئولین جمهوری اسلامی را تغییر دهد، بیشک راهحل مشکلات در یک کلمه خلاصه میشود و آن « #استقلال » است، با #مقاومت ، اتکای به داشتهها و نیروی خود و در یک کلام « #اقتصاد_مقاومتی » میتوان دشمن را در اهداف خود ناکام گذاشت.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
💢گمنام ۱۸ ساله ...
عده ای بر سر #اعتقادات و #وطن خود #جان دادند، عده ای هم در پُز #روشنفکری باقی ماندند.
زمان #جنگ عده ای در سوراخ موش مخفی شدند و بعد از جنگ ادعای #میهن_پرستی داشتند تا به امروز.
همانهایی که با اولین #موشک صدام ایران را به مقصد #لس_آنجلس ترک کردند.
AmrikaYazidZaman.mp3
12.77M
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
🎙 یزیدُ العَصرِ أمریکا (#مداحی_عربی)
🔺بانوای: حاج #میثم_مطیعی
👈متن شعر:
meysammotiee.ir/post/1241
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️سخنان جان لیمبرت، از گروگان های لانه جاسوسی آمریکا در مورد ایران ، علیخامنهای ، امیرالمومنین(ع) و معاویه در شبکه VOA (صدای آمریکا) که تاکنون نشنیدهاید.
final khatami.mp3
29.36M
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️صوت کامل گفتگو با دکتر محمدرضا خاتمی در برنامه رو در رو
9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
🎥 محمدرضا خاتمی از دانشجویان تسخیر کننده #سفارت آمریکا برای اولین بار نکات مهمی را درباره این اتفاق تاریخی در برنامه رو در رو مطرح کرد.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ #ایران و #آمریکا نمودار تغییر در موازنه قدرت
#محمد_ایمانی
🔸 ۱- از سیزده آبان ۱۳۴۳ تا سیزده آبان ۱۳۹۷، پنجاه و چهار سال فاصله است. مأموران رژیم شاه در این روز، #امام_خمینی را بهخاطر اعتراض به #کاپیتولاسیون دستگیر و به دستور آمریکا به #ترکیه تبعید کردند. اما دومینوی شکستهای آمریکا از همان روز به حرکت درآمده است. آمریکا یک دهه بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ خود را فعال مایشاء میانگاشت و به همین دلیل درصدد برآمد برای مصونیت تمام عیار اتباع خود در ایران ، کاپیتولاسیون را تحمیل کند. رژیم شاه با اطلاع از اینکه آیتالله #خمینی بنا دارد علیه واگذاری کاپیتولاسیون سخنرانی کند ، پیغام قابل تاملی به امام دادند که سند ارتجاع و انحطاط رژیم است : «آمریکا از نظر قدرت در موقعیتى است که هرگونه حمله به آن، به مراتب خطرناکتر از حمله به شخص اول مملکت است. آیتالله خمینى اگر این روزها بنا دارند نطقى ایراد کنند باید خیلى مواظب باشند که به دولت آمریکا برخوردى نداشته باشد که خیلى خطرناک است و با عکسالعمل تند و شدید آنان مواجه خواهد شد. دیگر هرچه بگویند، حتى حمله به شاه، چندان مهم نیست»
۲- حضرت امام در سخنرانی تاریخی که به #تبعید ایشان در روز ۱۳ آبان ۱۳۴۳ به ترکیه انجامید، به پیغام رژیم بیاعتنایی کردند و فرمودند «قانونی را به #مجلس بردند که در آن تمام مستشاران نظامی آمریکا با خانوادههایشان، با کارمندهای فنیشان با کارمندان اداریشان، با خدمهشان از هر جنایتی که در ایران بکنند، مصون هستند. #ملت ایران را از سگ های آمریکا پستتر کردند. چنانچه کسی سگ آمریکایی را زیر بگیرد، از او مؤاخذه میکنند؛ اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، مؤاخذه میکنند. چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام را زیر بگیرد، هیچکس حق تعرض ندارد. آقا من اعلام خطر میکنم ، ای #ارتش ایران من اعلام خطر میکنم ، ای #سیاسیون ایران من اعلام خطر میکنم ».
۳- پانزده سال بعد، در حالی که هنوز ۹ ماه از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود، روز ۱۳ آبان، رویداد مهم دیگری را در خود نهفته داشت؛ تسخیر سفارت آمریکا که شدیدتر از ۲۵ ساله قبل از #انقلاب ، کانون مداخله و خرابکاری علیه ملت ایران شده بود. پناه دادن و عدم استرداد شاه، حمایت از گروهکها برای براندازی و عملیات نافرجام #طبس و همچنین سابقه انجام کودتا پس از نهضت ملی شدن نفت، همگی این اتفاق نظر را به وجود آورده بود که هر چند دیکتاتور دست نشانده ساقط شده، اما کانون اصلی تداوم استبداد، همچنان مشغول شرارت علیه انقلاب است. هنگامی که لانه جاسوسی به تسخیر دانشجویان پیرو خط امام در آمد، حضرت امام اقدام آنها را #انقلاب_دوم و بزرگتر از #انقلاب_اول ارزیابی کردند. انتشار تدریجی دهها جلد اسناد مداخله و #خیانت و #جنایت ، بههنگام بودن این اقدام را تایید کرد. تسخیر لانه جاسوسی واکنش حداقلی یک ملت به ۳۸ سال ظلم و تحمیل و شرارت آمریکا بود. هر چند جاسوسان با اغماض آزاد شدند اما آمریکا به تعهدات #قرارداد_الجزایر عمل نکرد.
۴- سیزده آبان، «نشانگر»ی دقیق در «نمودار» تقابل آمریکا با ایران است. در این ۵۴ سال هر چه پرونده ناکامیهای آمریکا قطورتر شده، ملت ایران قدرتمندتر شده و عمق راهبردی و حوزههای پیروزی خود را در چهارگوشه منطقه وسعت بخشیده است. #عراق و #سوریه و #لبنان و #فلسطین و #یمن هر کدام، نقطه عطفی در این نمودار بزرگ است. به یک معنا آغاز #شکست سطوت و هیبت ابرقدرتی آمریکا، تسخیر لانه جاسوسی بود. اگر تعریف «قدرت» را امکان پیشبرد اراده با وجود موانع بدانیم، باید پرسید جمهوری اسلامی ۴۰ سال قبل کجا بود و الان کجاست، و آمریکا کجا بود و الان کجا ایستاده است؟
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90 ⭕️ #ایران و #آمریکا نمودار تغییر در موازنه قدرت
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
۶- آیا این زنجیره شکستها اتفاقی است؟ اگر انقلاب اسلامی نبود، چنان شکستهایی رقم میخورد؟ در حالی که حتی روسها در اثر انقلابهای رنگی در اقمار خود و حتی در #مسکو ، منفعل بودند، آیا میتوان جز ایران را عامل تعیینکننده در مغلوبه شدن «جنگ جهانی چهارم» ( استراتژی #صهیونیسم_مسیحی ) قلمداد کرد؟ چه کسی نگذاشت عراق و سوریه و لبنان و فلسطین از حلقوم آمریکا و اسرائیل پایین برود؟ چگونه است که آمریکاییها مجبور میشوند کنسولگری خود را در بصره تعطیل کنند و دزدکی به #بغداد سفر کنند اما - به رغم میل #آل_سعود و #آل_یهود و آمریکاییها - ۲۰ میلیون دلداده امام حسین علیهالسلام، مانور خیرهکننده اقتدار و امنیت را از #نجف تا #کربلا برگزار میکنند؟ شاخص برای سنجش جابهجایی معادلات قدرت، از این روشنتر؟
۷- شکاف عمیق میان روند تحولات و انتظارات آمریکا، رو به تزاید آمده است. آمریکا بر اساس روحیه فرعونی، به کمتر از سلطه و غارت وکاپیتولاسیون راضی نیست - چنانکه رژیم #عربستان را #گاو_شیرده مینامد - اما از سوی دیگر، هر روز ناتوانتر از قبل، رقابت جدیدی را میبازد. آخرین بار این ناکامی را در جنگ سوریه و شکست در تعیین #پارلمان و دولت جدید عراق دیدیم . با این نگرش روندی، سادگی (یا اغواگری) بود اگر کسانی تلقی یا تلقین کردند که آمریکا با #مذاکره و دادن برخی امتیازها از خر #شیطان پایین میآید. او با استقلال و موجودیت ملت ایران مشکل دارد، همچنان که صِرف مستقل و مقتدر بودن ما، هیبت زورگویانه آمریکا را به هم میزند. صاحبان برخی نگرشهای ارتجاعی چند سال قبل، مقارن مذاکره گفتند تابلوهای معروف به «صداقت آمریکایی» را جمع کنید تا مذاکره پا بگیرد اما خباثت آمریکا پس از توافق در همان دولت اوباما عود کرد، چنانکه آقای #روحانی اخیرا گفت «آمریکا از همان ابتدا به اجرای تعهداتش در برجام وفادار نماند. متعاقباً دولت فعلی آمریکا به بهانههای واهی با نقض تعهدات خود، از این توافق خارج شد».
۸ - بالندگی انقلاب اسلامی به بستن منافذ نفوذ است و گرنه در نگاه راهبردی، تهدید نخ نمای تحریم، در چهار دهه گذشته، به فرصت پیشرفت تبدیل شده است. به یاد دارید جان هانا مقام آمریکایی ۲۸ مهر۸۸ در گفتوگو با لس آنجلس تایمز گفته بود «مطمئناً پیامی که از گردهمایی اخیر فعالان اپوزیسیون - که بین آنها افراد نزدیک به سران جنبش سبز حضور داشتند - شنیدم، این بود که تحریم باید هرچه شدیدتر اعمال شود؛ تحریم ضعیف یا تدریجی، فقط به رژیم امکان میدهد که خود را با وضعیت جدید تطبیق دهد. آنها گفتند برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن..». از این نظر، دولت ترامپ در حالی که میکوشید نقشه سوخته «تحریمهای فلجکننده» را احیا کند، با رفتار ۸ ماه گذشته عملا ظرفیت وارد کردن شوک را تخلیه و تا حدود زیادی ما را واکسینه کرد.
۹ - آمریکاییها به ویژه در ۸ ماه گذشته به زعم باطل خود کوشیدند از تحریم به عنوان ابزار شوک و فلج کردن ایران استفاده کنند. اما در حالی که میخواستند ۱۳ آبان را اوج فشار روانی - تحریمی خود قرار دهند، اکنون عمده بار این فشار تخلیه شده و ملت و دولت ما ، نگرانی تقریبا صفری نسبت به هدف گذاری آمریکا دارند. البته دولت و سایر دستگاهها مسئولیت دارند برای به صفر رساندن آثار تحریم (بلکه تبدیل تهدید به فرصت) بکوشند، چنانکه در دوران #دفاع_مقدس و پس از آن ، تحریم را تبدیل به فرصتهای بزرگ سازندگی و رهایی از برخی وابستگیهای اقتصادی کردیم. در عین حال عملا نقشه اصلی دشمن شکست خورده است.
۱۰ - بدعهدی و تحریم، ملت ما را متحدتر میکند؛ و این برخلاف راهبرد #تفرقه است. هدف پروژه برجام از نگاه آمریکا و #اروپا ، فقط مهار برنامه هستهای ایران نبود بلکه از نگاه متوهم آنها، این فرآیند، آغازی برای ضعف ناشی از تفرقه و تغییر در رفتارهای راهبردی ایران بدل از تغییر ساختار بود. برخی تحلیل گران میگویند رویکرد طلبکارانهتر، دریدهتر و تهاجمیتر ترامپ، خلاف پروژه کلی غرب بود و برخی دیگر برآنند که به شهادت #اعتراف نزدیکان ترامپ، تیم او آگاهانه استراتژی ارعاب را برای نشاندن حریف پای میز مذاکره و گرفتن امتیاز به اجرا گذاشت. نیکی هیلی اخیرا فاش کرد «در راستای سیاست مرد دیوانه، همواره ترامپ را تند مزاج، ترسناک و غیر قابل پیشبینی به تصویر میکشیدم. همین چین را واداشت تحریم علیه کره شمالی را در #شورای_امنیت بپذیرد». اما هر چه باشد، این رویکرد، رشتههای فریب را پنبه میکند.
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90 ۶- آیا این زنجیره شکستها اتفاقی است؟ اگر انقلاب اسل
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
۱۱- دو طیف سهل اندیش و ماموریت دار، زمانی نه چندان دور برای رونق بخشیدن به مذاکره و توافق با شیطان بزرگ، خباثت #صهیونیست ها را برجسته میکردند و میان آنها با آمریکا فاصله میگذاشتند. مدتی هم کوشیدند حساب اروپا را از آمریکا و #اسرائیل جدا کنند. اما دست اروپا به ویژه با شرارتهای چند ماه اخیر (حمایت از گروهکهای تروریستی و جوسازی علیه دیپلماتهای دولت جمهوری اسلامی) رو شده است. آنها مجبورند در مقابل اعلام رسمی «بازگشت همه تحریمهای معلق شده در برجام»از سوی آمریکا، موضع عملی قاطع بگیرند اما به جای صاف کردن بدهیهای برجامی معوقه، اتهام افکنی و طلبکاری میکنند. بازگشت تحریمهای تعلیق شده در برجام، خبر جدیدی نیست اما آزمون روشنی را متوجه اروپا میکند.
۱۲- وزیران خارجه و دارایی #آلمان ، #انگلیس و #فرانسه در بیانیهای به همراه خانم موگرینی گفتهاند «ما عمیقا از بازگشت تحریمهای ایالات متحده به دلیل خروج آن از توافق متاسفیم». آنها حتی عهدشکنی آمریکا را محکوم هم نکردند و قطعنامه اعتراضی درباره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ به شورای امنیت نبردند. طبق همین بیانیه، درباره کانال مالی ویژه مبادلات (مبادله نفت با کالا بدون پرداخت پول) نیز دغدغه مهم شان، تامین با ثبات نفت و گاز مورد نیاز و پایین نگاه داشتن قیمت است. به یاد داشته باشیم چند سال قبل به هنگام اختلاف روسیه و اوکراین درباره نرخ گاز صادراتی به اروپا و توقف صادرات، اروپاییها گفتند این اقدام وسط زمستان کشنده اروپا، آغاز جنگ جهانی سوم است! تامل برانگیز اینکه اروپا برای تامین همین احتیاج راهبردی خود، دو شرط «راهاندازی دفتر در تهران» (برای مقاصد ضدامنیتی) و «تصویب ملحقات #FATF » را هم مطرح میکند. ما از تحریم هیچ دغدغهای نداریم بلکه آن را فرصتی برای تحرک بیشتر و گسیختن رشتههای وابستگی اقتصادی میدانیم. اما باید مراقب « #فریب »، « #نفوذ_دشمن در لباس #شریک » و «خنجر از پشت» بود و در نقشه دشمن برای #خود_تحریمی وارد نشد.
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ اروپاییها دنبال وقتکشی هستند اما به روح برجام آسیب نمیزند (!)
🔸رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که تا هفته قبل دنبال مقدمهچینی برای راهاندازی دفتر اتحادیه اروپا در تهران بود، اکنون میگوید اروپاییها در انجام تعهدات برجامی خود به دنبال وقتکشی هستند.
حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با فرهیختگان اظهار داشت: اروپاییها اعلام کردهاند که تا انتهای سال میلادی یعنی تا دیماه توافقات خود را با ایران عملیاتی میکنند.
وی در پاسخ به سوال «فرهیختگان» با این مضمون که «شرط ایران این بود که اجرای توافقات با اروپا تا قبل از ۱۳ آبان یعنی روز اعمال دور دوم تحریمها آغاز شود، پس چرا نشد»، گفت که اینها را باید از وزارت امور خارجه پرسید. وی در ادامه در تحلیل این اتفاق ابراز داشت: «بنده معتقدم جریان جدی وقتکشی در اروپا در حال شکلگیری است که وزارت امور خارجه باید در این زمینه قدری با مراقبت بیشتر پیش برود. جریان جدی وقتکشی که در عمل باعث شود بسیاری از نیازهایی که ما دنبال آن هستیم تامین نشود، لذا این وظیفه وزارت امور خارجه است که به صورت جدی مساله را پیگیری کند.»
وی با بررسی وقایع اخیر در آلمان و دانمارک مبنی بر متهم کردن ایران به فعالیت تروریستی و ارتباط احتمالی آنها با توافقات سیاسی-اقتصادی ایران با اروپا گفت: اروپاییها و مخصوصا دانمارک دو هدف را در این موضوع دنبال میکنند، هدف نزدیک فرار رو به جلو است یعنی فرار در موضوع پناه به گروهکهای تروریستی و هدف دوم اینکه سعی میکنند چراغ سبزی را به آمریکا در آستانه تحریمهای آبانماه نشان دهند. هرچند به نظرم این وقایع در حدی نیست که روح توافقات ایران با سه کشور اروپایی را تحتالشعاع قرار دهد. (!)