🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc
⭕️ "محمد(ص): یک قهرمان ضددستگاه روحانیت برای اروپای دوره روشنگری"
این عنوان مقاله زیر است که دو روز پیش در سایت aeon منتشر شده است:
shorturl.at/tFV12
نویسنده آن جان تولن استاد تاریخ دانشگاه نانت است. اسم آخرین کتاب او هست: "چهره های محمد: نگرشهای غربی به پیامبر اسلام از قرون وسطی تا امروز"
Faces of Muhammad:Western Perceptions of the Prophet of Islam from the Middle Ages to Today
اما در این مقاله روی تصاویری که از پیامبر اسلام از قرن 16 تا 20 در اروپا وجود داشته، متمرکز شده است.
من از این مقاله بسیار شگفت زده(و ذوق زده!) شدم ولی سعی میکنم اول گزارشی از آن بنویسم و بعد نظر خودم را.
🔹ابتدای مقاله میگوید ترجمه و انتشار قران تا قرن 16 در اروپا ممنوع بود و برخی را به خاطر انتشار آن زندانی میکردند. اما مارتین لوتر گفت باید قرآن را منتشر کنیم چون بهترین راه برای مبارزه با ترک ها این است که "دروغ های محمد را همگان ببینند" لذا قرآن ترجمه و منتشر شد. ولی نتیجه عکس داد و به سرعت در جهت زیرسوال بردن باورهای مسیحیت و القائات کلیسا، بخصوص عقیده تثلیث، مورد استفاده قرار گرفت. پیامبر اسلام به عنوان یک "اصلاحگر اجتماعی" که باورهای غیرعقلانی مسیحیان را به چالش میکشد، شناخته شد.
اسلام را شکل ناب وحدانیت خدا که به دیدگاه فلسفی دئیسم نزدیک است؛ و قران را "رجزهای عقلانی خالق هستی" دانستند.
🔹در 1734 یک ترجمه انگلیسی جدید از قران منتشر شد و مترجم آن، جرج سیل، یک مقدمه درمورد شخصیت پیامبر به عنوان اصلاحگری که مقابل عقاید خرافی کلیسا می ایستد، نوشت. پیامبر در نگاه خوانندگان این کتاب به "سمبل جمهوری خواهی ضدروحانیت" تبدیل شده بود. این تصاویر اصلاح گرایانه از پیامبر اسلام در آمریکا و آلمان هم بوجود آمد. در فرانسه، ولتر ترجمه قرآن را خواند و تصویر مشابهی از پیامبر اسلام را ارائه کرد. در انگلیس ادوارد گیبون درمورد پیامبر نوشت:
"عقاید محمد عاری از تردید و ابهام است و قرآن یک شاهد باشکوه از وحدانیت خداوند است. پیامبر مکه، پرستش بتها و انسانها و ستارگان را رد کرد؛ با این اصل عقلانی که هرچیزی که ظهور و بعد افول و مرگ دارد، شایسته پرستش نیست [...]"
ناپلئون هم ترجمه فرانسوی قرآن را خواند و به شدت تحت تاثیر شخصیت پیامبر اسلام قرار گرفت. تاجایی که خودش را "محمد جدید" نامید. همچنین گوته او را "محمد جهان" و ویکتور هوگو او را "محمد مغرب زمین" خطاب کرد. ناپلئون اواخر عمرش هم از پیامبر اسلام به عنوان "مرد بزرگی که روال تاریخ را تغییر داد" دفاع کرد.
🔹از پیامبر اسلام تصویری به عنوان یک مرد بزرگ در تاریخ تا قرن بیستم وجود داشت و شناختن و شناساندن چهره پیامبر اسلام توسط اسلام شناسان مسیحی بهترین راه برای تقویت تعاملات صلح آمیز میان اسلام و مسیحیت بود.
اما این تعاملات این روزها به شدت توسط افراطیان راستگرا در اروپا و سایر نقاط جهان، که سعی میکنند برای توجیه سیاستهای ضدمسلمانی خود چهره ای شیطانی از پیامبر اسلام تصویر کنند، مخدوش شده است.
از طرفی مسلمانان افراطی هم با قتل و ترور به نام دفاع از اسلام به نوعی دیگر تصویری منفی از پیامبر ایجاد میکنند.
🔸نکات من:
1- پیامبرِ بعثت یعنی پیامبر انقلاب. و این پیامبر به یک اصلاح گر اجتماعی و مردمی و که ضد دستگاه قدرت و ثروت و کج اندیشی است، بسیار نزدیک تر است تا...
2- من از اسلام و نقش مثبت و موثر آن در دوره قرون وسطی تا رنسانس مطالب زیادی خوانده بودم. وضعیت اسلام در دنیای معاصر را هم مطالعه کرده ام. ولی از وضعیت این میانه یعنی قرن 16 تا 21 کمتر اطلاع داشتم. بسیار برایم عجیب بود که این همه تصویر منفی از اسلام در کمتر از یک قرن اتفاق افتاده.
3- این مقاله خوبی بود ولی بی اشکال هم نبود. مثلا اینکه از قرآن تصویری دئیستی از خداوند برداشت کرده اند، بسیار بسیار دور از متن صریح بسیاری از آیات است.
🔸از بین پسرهایی که بین سال های 57 تا 60 در ایران متولد شده اند، اسامی تعداد زیادی "یاسر، مقداد، میثم و حمزه" است. اسم "سمیه" هم در دختران زیاد است. اسامی که بعد و قبل از آن بسیار بسیار کم گذاشته شده.
فیلم محمد رسول الله هم در اوایل انقلاب آنطور که پدران ما گفته اند رنگ و بویی بسیار متفاوت با الان داشت.دیدنش وجود مردم را سراسر شور و شعله انقلابی میکرد.
گاهی به اینها فکر کنیم و "چهره" مردمی و انقلابی پیامبر(ص) را از زیر گرد و غبار تفسیرهای متحجرانه نجات دهیم تا به قول فیلم محمد رسول الله "دنیا صدای ما را بشنود"
لَقَدْ مَنَّ اللَّـهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُوعَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ
( آل عمران١٦٤)
جواد درویش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ به این میگن #بلوغ_رسانه_ای
کاش مسئولین ما کار #رسانه ای رو جدی بگیرن و با همین فهم و با همین سرعت جواب دروغ پراکنی و #جنگ_نرم رسانه های معاند رو بدن!
* مجید قربانی🇮🇷*
🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ سوریه تحریمه و در حال جَنگه
ایران تحریمه ولی در حال جنگ نیست.
سوریه پولش سقوط نمی کنه ولی ایران پولش سقوط میکنه و داره کم ارزش میشه !!؟؟
از کم ارزش شدن پول افغانستان و عراق و یمن جنگ زده با اون اوضاع بد اقتصادی شون هم خبری شنیده نشد .
*یه جای کار اشکال داره*
*دشمنان در لشکر خودی #نفوذ کرده اند*
#غربزده_ها
🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ تاکید ویژه رهبر انقلاب بر #آبخیزداری
📍رهبرانقلاب :
🔹جدای از خسارات، موضوع صدمات روحی و روانی ناشی از حوادثی همچون سیل، بلندمدت و تأثیرگذار است، بنابراین باید بهگونه ای برنامه ریزی و آینده نگری شود که صدمات و خسارات ناشی از اینگونه حوادث به کمترین میزان ممکن برسد.
🔹«لایروبی رودخانه ها»، «لایروبی سدها»، «آزاد سازی حریم رودخانه ها»، «آبخیزداری» و «حفظ مراتع و جنگل ها» از موضوعات بسیار مهم است و این حادثه باید یک درس عبرت باشد تا در طرحهای مختلف آینده از جمله سد سازی ها، راه سازی ها، احداث راه آهن، و عمران شهری، همه جوانب مختلف دیده و آینده نگری لازم و جامع انجام شود. ۹۸/۱/۱۳
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ نقش مخرب سدسازی در سیل اخیر آققلا
‼️اردکانیان وزیر نیرو در نطق جدیدی گفتهاند که: باید سدهای بیشتری بسازیم ولو #خالی! که بتوانیم جلوی سیلهای آتی را بگیریم!!
🔹برخلاف این ادعاهای مطرح شده، نخستین تصاویر ماهوارهای با قدرت تفکیک بالا از محدوده سیل درمنطقه آق قلا، تصویری ناقض این گزاره که ساخت سد باعث کم شدن خطر سیل میشود را ارایه میدهد! دراین تصاویرکه مربوط به تاریخ ۴ فروردین ماه ۱۳۹۸ است، به وضوح نقش مخرب سدسازی در تغییر رژیم جریان آب در حوزه بالادست و پایین دست سد درمنطقه آققلا مشاهده میشود.
🔹همانطور که مشاهده میشود در حوزه بالادست سد، با وجود حجم زیاد آب در موقع سیل هیچگونه شکستگی مشاهده نمیشود. به لحاظ علمی ازآنجاییکه در بستر رودخانه در این منطقه قبل از سیل هم جریان آب زیادتری وجود داشته، این جریان طبیعی آب در رودخانه خود به خود به عمیق تر شدن بستر آن و آمادگی آن جهت پذیرش حجم آب درهنگام وقوع سیل کمک کرده است. اما در حوزه پایین دست سد دقیقا خلاف این پدیده مشاهده میشود. بدین معنی که احداث سد، سبب کاهش جریان طبیعی آب و در نتیجه کمتر شدن عمق مسیر رود به علت کاهش سرعت آب وافزایش ته نشین شدن رسوبات میشود. پدیدهای که برای مقابله با آن نیاز به لایروبیهای منظم و پر هزینه درسرتاسر بستر رودخانه است!
🔹مجموعه این عوامل سبب شده بر خلاف حوزه بالا دست، مسیر رودخانه در حوزه پایین دست سد تحمل حجم آب ناشی ازبارش زیاد باران را نداشته و در نتیجه در جایی در نزدیکی شهر آق قلا بستررود شکسته شده و سیل اتفاق افتاده است. شاید با سادهسازی مسائل از منظر تئوری بتوان گفت احداث سازههای بتنی مانند سدها و کانالهای انتقال آب و غیره میتوانند در مدیریت آب و کنترل سیل نقش سازندهای ایفا کنند. اما در عمل وجود این سازهها و سایر دخالتهای بشری پیچیدگی مناطق جغرافیایی در حوزه پایین دست سدها را آنچنان بالا میبرد که میتواند به راحتی امنیت مناطق پایین دست را تحت تاثیر قرار داده و خطر زندگی در این حوزه ها را افزایش دهد.
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_سدسازی
#آبخیزداری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ سردار جلالی، رئیس پدافند غیرعامل در گفتگو با «نود اقتصادی»:
قرار است طبق #FATF نرم افزارهایی در سیستم بانکی ما نصب شود تا رفت و آمد تمام منابع پولی ما توسط خارجیها رصد شود.
🔘 اینجا ایران است 🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ چرا ولی فقیه خودشان مشکلات را حل نمیکنند؟؟
برخی شاید این سوالها را بپرسند و یا حداقل در ذهن شان خطور کرده باشد که:
1- چرا رهبری که از همه ی مشکلات آگاهی دارند و میدانند که در کشور چه میگذرد اما کاری نمیکنند و در صدد حل آنها نیستند؟ اگر نمیتوانند، پس رهبری به چه دردی میخورد؟
2- رهبری که این همه قدرت دارند چرا با این انحرافات برخورد قاطع نمیکنند؟
📍پاسخ :
1. آیا انتظار داریم رهبری به جای مجلس، قانون تصویب کند؟
به جای دولت، کار قوه مجریه نماید؟ به جای دستگاههای اطلاعاتی، تحقیق کند؟
به جای قوه قضاییه و دستگاه دادگستری، خودش متهمین را دستگیر و مجازات نماید؟
به جای رییس صدا و سیما، کارگردان و هنرپیشه بیاورد و فیلم و سریال بسازد؟
به جای مدیریت نظام بانکی وارد عملیات اقتصادی و جلوگیری از وامهای کلان یا جابجایی دلارها بشود؟
به جای شهرداریها وارد صحنه شود و مشکلات شهری را بررسی کند؟
به جای دستگاههای اقتصادی و بازرگانی و گمرکات، واردات و صادرات را کنترل کند؟ و ده ها مورد دیگر ...
🔸آیا این کارها ممکن است؟؟
🔹آیا نخواهند گفت که پس قانون اساسی، تعریف جایگاهها و شرح وظایف و تشکیلات حکومتی یعنی چه؟!
پس کی در این مملکت چه کاره است؟!
آیا شالوده نظام از هم نمیپاشد؟
آیا رهبری میتواند از آسمان یک تعداد نیروی صالح، متقی، متخصص و کارآمد بیاورد؟!
آیا میتواند (یا عاقلانه است که) به جای مردم، رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را -که بازوهای مردمی رهبری هستند- انتخاب کند؟ بعد از کجا انتخاب کند، از فرشتگان عرش، یا از همین مردم؟!
🔸پس؛ «رهبری»
رئیس جمهور، مجلس، دادگستری، بانک مرکزی، وزیر اطلاعات، شهرداری و... نیست، بلکه ایشان رهبریِ نظام را بر عهده دارد، با تعاریف مشخصی که در قانون اساسی و بدیهیات عقلی روشن است. نیاز کشور و نظام را میبیند و به همراه تبیین و تشریح به مسئولین و مردم منتقل میکند.
رهبری در جامعه ، گرا میدهد همانند دیده بانی که در جنگ با دشمن، گرا میدهد تا نیروها اقدام کنند ودرست عمل کنند، حال اگر گرا درست باشد اما نیروها درست عمل نکنند تقصیر کیست؟
🔺به مردم میگویند:
در انتخاب رئیس جمهور که دولت را تعیین خواهد کرد، بصیر باشند، به کسی رأی دهند که دارای چنین امتیازاتی باشد، همین طور در انتخاب نمایندگان، حالا اگر مردم به هر دلیلی آن طور که باید رعایت نکردند، "رهبری باید بیاید و عواقب انتخاب غلط یا دست کم غیر اصلح مردم را به دوش کشیده و جبران کند؟!"
🔺رهبری، به مجلس و به دولت خط مشیّ میدهد خطوط کلی سیاست داخلی و خارجی نظام را با توجه به اهداف و نیز شرایط حاکم بر کشور، منطقه و جهان را ابلاغ میکند.
‼️مردم الان خیلی انتظارات بیجا از ولایت فقیه دارند، راحت انتظار دارند ولی فقیه جای اندیشه مردم بیاید خرابی ها را اصلاح کند، این کار را حضرت علی هم نکرد، پیغمبر هم نکرد.
❓چرا مردم از ولی فقیه انتظار دیکتاتوری دارند؟؟!
2. درجواب سوال دوم باید گفت که:
قدرت و نفوذ رهبری و امام در جامعه به اندازه ی آگاهی، #بصیرت و بینش مردم است نه بیشتر.
🔹اگر مردم بصیرت و آگاهی کافی را نداشته باشند رهبر حتی اگر امیرالمومنین(ع) باشند قدرتی ندارند. همانند جنگ صفین، وقتی سپاهیانِ خود امام بصیرت کافی نداشتند، مالک اشتر را از یک قدمی خیمه ی کفر برمیگردانند و امام دیگر قدرتشان نافذ نیست و تسلیم بی بصیرتی مردم میشوند.
🔸وقتی در جنگ احد، غالب نیروها تدبیر و استراتژی پیامبر(ص) را از جان و دل درک نمیکنند و نادیده میگیرند، جنگ برده را میبازند...!
🔹وقتی مردم به دلیل عدم آگاهی ، مغلوب دسیسه های معاویه ها میشوند، رهبری همانند امام حسن (ع) مجبور به مصالحه با معاویه میشود.
🔸وقتی هنوز مردم آمادگی کافی در خود را ایجاد نکرده اند، هیچ امامی بعد از امیرالمومنین (ع) نمیتواند حکومت اسلامی تشکیل دهد و تا این آمادگی در مردم ایجاد نشود امام زمان هم برای تشکیل حکومت عدل نخواهد آمد و علت غیبت هزار و اندی سالشان بدلیل عدم آمادگی آحاد ملتهاست.
📍پس؛ قدرت رهبری در جامعه و حاکمیت به اندازه بصیرت مردم است نه بیشتر ...