https://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ سلاماً علے من حاربّو الّیل و عِند الصّباح بالاکفانِ قد عادوا
سلام بر کسانی که شب را می جنگند
و صبح هنگام، با کفن برمیگردند.🌹
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌙سخن نگاشت | اجتناب از گناه
🔻 در این ماه کدام عمل با فضیلت تر است؟
🌸 پيامک ويژه سحرهای ماه مبارک رمضان؛ هر روز در👇
@Khamenei_ir
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
⭕️ ریشه های نا آرامی اخیر در لبنان، حسان دیاب یا فساد سیاسی؟
بعد از فروکش کردن چند ماهه روند اعتراضات در لبنان بار دیگر مناطق مختلف این کشور شاهد درگیری های پراکنده در اعتراض به اوضاع اقتصادی است.
برای بررسی بهتر اوضاع امروز در لبنان باید گریزی کوتاه به تاریخ ۱۷ اکتبر سال ۲۰۱۹ زد که در آن تاریخ موج گسترده ای از تظاهرات خیابانی سراسر لبنان را در نوردید. دلیل اصلی این تظاهرات دستور وزیر ارتباطات این کشور مبنی بر وضع مالیات بر تماس های اینترنتی برنامه واتساپ بود که به سرعت به یک موج همگانی برای اعتراض به وضعیت اقتصادی بسیار بد این کشور کوچک اما پر ماجرا تبدیل شد.
هر چند دستور وزیر بلافاصله لغو شد اما تظاهرکنندگان خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام و استعفای دولت سعد حریری بودند، مسئله ای که در کمتر از دو هفته در تاریخ ۲۹ اکتبر رخ داد و سعد حریری بعد از سالها از عرصه قدرت در لبنان کناره گیری کرد.
بعد از استعفای سعد حریری وبعد از ۳ ماه رایزنی های سیاسی فشرده سرانجام نام فردی گمنام به نام حسان دیاب به عنوان نامزد اصلی نخست وزیری این کشور معرفی شد، حسان دیاب از چهره های سیاسی لبنان به حساب می آمد اما به دلیل مستقل بودن و همچنین روند سنتی انتخاب نخست وزیر در لبنان که همواره در اختیار سران جناح های سیاسی مختلف بود کسی انتظار آمدن وی به عرصه قدرت را نداشت.
از همان ابتدا گروه های سیاسی موسوم به ۱۴ مارس اعلام کردند که از دیاب حمایت نخواهند کرد اما جریان حامی مقاومت موسوم به ۸ مارس به لطف انتخابات پارلمانی اخیر و کسب اکثریت پارلمان این کشور توانستند بدون حضور جریان ۱۴ مارس به حساب دیاب رای اعتماد داده و دولت جدید لبنان را تشکیل دهند.
مهم ترین وظیفه حسان دیاب تشکیل یک دولت با چهره های جدید و حذف چهره های سیاسی سنتی بود که شامل همه گروه ها من جمله ۸ مارس می شد، در همین راستا وزرایی مانند جبران باسیل مهم ترین عضو جریان ۸ مارس از وزارت خارجه و علی حسن خلیل معاون نبیه بری رئیس جنبش امل که سالها در پست وزارت دارایی بود از کابینه دولت حذف شدند. حزب الله هم که پیش از این با ۳ وزیر در دولت سعد حریری حضور داشت در دولت جدید دو وزیر را برای وزارتخانه های بهداشت و صنعت معرفی کرد. جریان ۱۴ مارس به نشانه اعتراض کسی را برای حضور در کابینه دیاب معرفی نکرد و بر اساس قانون اساسی لبنان این سهمیه به انتخاب ریاست جمهوری و نخست وزیر انتخاب شدند و بدین ترتیب دولت جدید لبنان در فوریه ۲۰۲۰ با چهره هایی کاملا جدید آغاز به کار کرد.
مهم ترین چالش دولت حسان دیاب ارث بسیار سنگین دولت های پیشین بود که لبنان را از کشوری تجاری به کشوری بدهکار و از نظر سیاسی فاسد تبدیل کرد. برای از میان برداشتن این موانع راه دشواری در پیش دیاب بود؛
اول از همه اینکه سران جریان ۱۴ مارس که در طی ۳۰ سال گذشته پست نخست وزیری در اختیار آنان بود اجازه نخواهند داد که یک تجربه موفق در عرصه سیاسی لبنان رقم بخورد چرا که موفقیت دیاب به معنای پایان حضور سیاسی آنها خواهد بود.
مشکل دوم در بانک مرکزی و رئیس آن یعنی ریاض سلامه خلاصه می شود. ریاض سلامه از سال ۱۹۹۲ میلادی رئیس بانک مرکزی لبنان بوده و از حمایت کامل کشورهای غربی به خصوص آمریکا بهره می برد و در سال های اخیر با هدف فشار آوردن به حزب الله و ایجاد هرج و مرج داخلی در لبنان سیاست های اقتصادی غلطی را در پیش گرفت که نتیجه آن بالا رفتن شدید قیمت دلار در لبنان شد.
در جدیدترین تصمیمات دولت حسان دیاب جهت سامان دادن به اوضاع اقتصادی داخل، وی از طرح اصلاح اقتصادی خود رو نمایی کرد. مهم ترین نکات این طرح دریافت کمک های مالی از صندوق بین المللی پول برای بهتر شدن اوضاع کسب و کار و همچنین بازنگری در ساختار بانکی کشور جهت جلوگیری از رشد افسار گسیخته نرخ دلار در بازار و نابود شدن سرمایه های مردم است.
گرچه کمک از صندوق بین المللی پول شرایط خاص خود را می طلبد و لبنان را به نوعی بدهکار می کند اما در شرایط حاضر و با وجود فساد های گسترده جریانات سیاسی مختلف که طی سالهای گذشته ثروت های مردم لبنان را به یغما بردند چاره ای جز استقراض خارجی برای حل و فصل مشکلات اقتصادی لبنان باقی نمی گذارد و می توان گفت در صورت دریافت کمک مالی از صندوق بین المللی پول که رقم آن ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است لبنان می تواند در زمینه اقتصادی بسیاری از مشکلات خود را به طور کامل از بین ببرد.
isw
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
⭕️ ریشه های نا آرامی اخیر در لبنان، حسان دیاب یا فساد سیاسی؟ بعد از فروکش کردن چند ماهه روند اعتراض
📌 نکته بعدی حضور ریاض سلامه در ریاست بانک مرکزی لبنان است. منابع سیاسی مختلف لبنان معتقدند برکناری ریاض سلامه باعث خشم مقامات غربی به خصوص فرانسه و آمریکا خواهد شد چرا که وی تحت حمایت آنهاست ودر اجرای سیاست های اقتصادی کاملا همسو با سیاست های آنها حرکت می کند. از جانبی دیگر جریانات سیاسی لبنانی که همگی در طی این سالها با کمک های ریاض سلامه توانسته بودند میلیاردها دلار به جیب زده و بدون کوچکترین بازپرداختی زندگی های آنچنانی راه بیاندازند برکناری ریاض سلامه را زنگ خطری برای افشای پشت پرده فسادهای خود می دانند در همین راستا به شدت با برکناری سلامه مخالفت خواهند کرد.
در پایان باید گفت حوادث چند روز گذشته لبنان به مراتب از حوادث ۱۷ اکتبر کم رنگ تر و محدود به چند منطقه خاص است و همه آنها به تحریک سران احزاب سیاسی مخالف حسان دیاب به خیابان آمده اند. ارتش لبنان با قدرت تمام در برابر هر گونه بی نظمی امنیتی ایستاده و خواهد ایستاد. در خصوص اصلاحات اقتصادی در لبنان با توجه به مشکلات فوق الذکر باید منتظر بود و دید آیا حسان دیاب و میشل عون تا چه حد در اجرای تصمیمات خود جدی هستند و تا کجا توانایی تحمل فشار جریانات مخالف داخلی و کشورهای خارجی را خواهند داشت.
isw
https://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ مکانیسم باج گیری!
🔹در حالی به ۱۸ اردیبهشت ماه ۹۹ یعنی دوسالگی خروج رسمی آمریکا از برجام، بازگشت تمامی تحریم ها و افزودن بی سابقه ترین تحریم ها علیه ایران نزدیک می شویم، که بعضی از اخبار حکایت از آن دارد که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ادعا دارد آمریکا می تواند از مکانیسم حل اختلاف گنجانده شده در برجام موسوم به مکانیسم ماشه استفاده کند تا به زعم خود مانع از لغو تحریم تسلیحاتی ایران براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بشود.
🔹براساس بند ۵ ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که برجام به عنوان سند پیوست آن صادر شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات متعارف از سایر کشورها منع شد. این بند از قطعنامه ۲۲۳۱ در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷مهر ۹۹) منقضی خواهد شد و از این تاریخ به بعد ممنوعیت فروش تسلیحات متعارف به ایران برداشته خواهد شد.
🔹هرچند پیش از این آمریکایی ها از انقضای تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر ۲۰۲۰ ابراز نگرانی کرده بودند، اما اکنون و بطور خاص بعد از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نظامی نور توسط نیروی هواوفضا سپاه پاسداران آن هم در شرایط تحریمی، بیش از گذشته به تکاپو افتاده اند تا به نحوی مانع از لغو تحریم های تسلیحاتی علیه ایران بشوند و البته این اهرم فشار را برای تن دادن ایران به مذاکره ای مجدد و برجامی جدید با ترامپ وادار کنند.
🔹همین امر بود که مایک پمپئو اخیرا در بیانیه ای گفت : «کشور پیشتاز جهان در حماییت از تروریسم و ضد یهود نباید اجازه خرید و فروش سلاح های متعارف را داشته باشد.» نیویورک تایمز در گزارشی از نقشه جدید مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا علیه ایران خبر داده و گفت: پمپئو به دنبال عذر و بهانهای قانونی است که با اتکا به آن، دولت واشنگتن را همچنان یکی از طرفین برجام جا بزند آن هم با این نیت که به عنوان ذی نفع، شورای امنیت سازمان ملل را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، تحت فشار قرار دهد.
نیویورک تایمز در ادامه اضافه کرد، پمپئو برای تحقق این مساله طرحی را تدوین کرده است که با مخالفت متحدان اروپایی واشنگتن روبرو خواهد شد و طبق آن آمریکا ذاتا یکی از مشارکت کنندگان در برجام تلقی خواهد شد و هدف آن استفاده از تهدید مکانیسم ماشه است که میتواند همه تحریمهای قبل از امضای برجام را علیه ایران مجددا اعمال کند و اگر تحریمهای تسلیحاتی در شورای امنیت تمدید نشود واشنگتن از این حق ادعایی خود به عنوان یکی از طرفهای توافق استفاده کند. این روزنامه در ادامه گزارش خود میگوید، کل این درام پاییز سال جاری و چند هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میتواند به نمایش درآید؛ یک جنگ بالقوه با ایران در بحبوحه کارزار و مبارزات انتخاباتی ترامپ.
🔹جدای از بررسی حقوقی امکان فعال سازی مکانیسم ماشه توسط آمریکا و حتی کشورهای اروپایی، آنچه اهمیت دارد این است که، در این سو در شرایطی که آمریکا تمامی تحریم را بازگردانده و تحریم های ثانویه نه تنها به قوت خود باقیست که تشدید هم شده و اروپا نیز در این مسیر راهبرد فشارحداکثری کاملا همسو و هماهنگ با آمریکا عمل می کند، فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران تاثیرات مضاعف اقتصادی برای ایران نخواهد داشت. اکنون که ایران تحت بی سابقه ترین تحریم های ثانویه آمریکا قرار گرفته که حتی امکان واردات غذا و دارو را ندارد، با تحریم نفتی و سقوط قیمت نفت هم روبرو است، دیگر بازگشت تحریم های شورای امنیت و تمدید تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت تاثیر چندانی نخواهد داشت. وقتی به دلیل تحریم های ثانویه آمریکا امکان واردات غذا و دارو که از هر تحریمی در دنیا مستثنا هستند را نداریم، آیا در صورت منقضی شدن تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت، امکان خرید و واردات تسلیحات را از سایر کشورها خواهیم داشت؟
🔹در حالی که ایران در همین شرایط تحریمی به موفقیت های بی نظیری چون پرتاب ماهواره نظامی نور دست پیدا کرده است، نباید از ترس مرگ خودکشی کند و برای عدم تمدید تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت از چماق مکانیسم ماشه بترسد و تن به برجام های جدیدی بدهد. در حقیقت به دلیل عدم دقت و وادادگی تیم مذاکره کننده ایرانی و پذیرش مکانیسم ماشه در برجام امروز این مکانیسم تبدیل به اهرم باج گیری و فشار شده است تا طرف های مقابل با استفاده از این اهرم از ایران امتیاز بگیرند و او را وادار به عقب نشینی های مکرر کنند.
علیرضا فقیهی راد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ #شیخ_بنفش
بلدم بلدم و انتقاد خارج از گود و آلوده به حِقد و عقده رو هر ننه قمری میتونه انجام بده !
https://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ زیباکلام : اصلاحات مُرد، کرونا بود ختم نگرفتیم!
راست گفته؛مرد چون به اعتماد مردم #خیانت کردند!
چون برادر رئیسجمهور محبوبشان #دزد از آب درآمد!
چون برادر معاون اول مطبوعشان دزد از آب درآمد!
چون نمایندگان مجلسشان #فاسد از آب درآمدند!
و...
اصلاحات مرد چون مردم پلیدی ذاتشان را دیدند ...
علیرضا گرائی
https://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ بی شرف یعنی کانال جماران که میگه ١١نفر از نیروهای حشدالشعبی مقابل داعش کشته شدن نه شهید شدن! این جماعت که جبهه مقابل داعش رو بر حق نمیدونن از خود داعش بدترن!
برادر مصطفی
https://eitaa.com/joinchat/609288192C7f2d99bc90
⭕️ عملیات از پشت خیمه واژگون
✍️ با اعلام استعفای «موسوی لاری»، نائب رئیس «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان»، رسما خیمه این شورا پایین کشیده شد. هر چند که «شورا»، همان سال 94 و 96 با اعلام حمایت از «ائتلاف پارلمانی امید» و «حسن روحانی» به پایان رسیده بود. اما این «ساختار شورا» نبود که به بنبست رسید، بلکه «مرام بیمرامی» میوه تلخ خود را در منزجر کردن مردم داد و اصلاح طلبان را از چشم مردمی که از پشت هم اندازیهای آنها خسته شده بودند، انداخت.
♦️میشود همه تقصیرها را گردن روحانی انداخت که حالا با وقاحت، او را «نامزد اجارهای» مینامند، پس از آنکه دولت را «رحم اجارهای» خواندند! یا میشود شورای نگهبان را مقصر جلوه داد و یا مردم را فاقد درک سیاسی خواند که رای ندادند! اما این ادعاها مسموع نیست. آنها سال 92 عارف (رئیس شورا) و سال 96 اسحاق جهانگیری را در میدان رقابت داشتند؛ همچنان که در مجلس دهم اکثریت شدند و در انتخابات اخیر، به جای یک لیست، چند لیست با حضور کسانی چون مجید انصاری، افشانی، مقیمی و... ارائه کردند.
🔹افراطیون مدعی اصلاحات، با این حال شهامت نداشتند رسما به نام شورا از لیست حمایت کنند و حتی عارف (رئیس شورا و رئیس فراکسیون امید) حاضر نشد مجدداً نامزد انتخابات شود. او هم از نارضایتی و انزجار مردم خبر داشت و هم «بیمرامی» سران شورا را تجربه کرده بود که تقصیر همه بدعملیهای خود را گردن او انداختند.
♦️کسی که راه را بیراهه رفته، لاجرم دنده عقب میگیرد تا به مسیر برگردد. اما گردانندگان طیف اصلاحطلب (ورشکستگان به تقصیر) همچنان در حال و هوای فرافکنی و متهم کردن دیگران به سر میبرند. طنز سیاه آنان، عملیات روانی علیه مجلسی است که هنوز تشکیل نشده است! آنها پس از انتخابات، به جای اینکه از نمایندگان همسو بخواهند فرصت باقیمانده را به خدمت مردم بگذرانند، به ترور شخصیت مجلس جدید همت گماشتند.
🔹یک روز قالیباف را میزنند، و روز دیگر جبهه پایداری را، روز سوم پای احمدینژاد را وسط میکشند و پس زمینه همه تحلیلهای قالبی خود، مثل «ایگل کارتون کارتون گالیور» (من مییدوونم درست نمیشه!) یکسره تکرار میکنند که مجلس جدید، هیچ کاری نمیکند و به درد مردم نخواهد خورد.
♦️در این میان، انتخاب رئیس مجلس، منحصرا در صلاحیت منتخبان جدید است و « ورشکسته ها » جوش زیادی میزنند. ضمن اینکه نیروهای انقلابی با وجود همه سنگاندازیها توانستند در انتخابات به همدلی برسند و از این پس هم میتوانند درباره «تیم هیئترئیسه» تفاهم کنند.
🔹مدعیان اصلاحات بهجای اینکه حساب دولت و مجلس مستقر را پس بدهند، به دولت اسبق و مجلس آینده حمله میکنند. مردم اکنون با گرفتاری های بی سابقه ای که حاصل ائتلاف #روحانی و #خاتمی است، دست به گریبانند؛ اما باید از احمدی نژاد که هفت سال قبل دولت را تحویل داده، بترسند.
♦️مدعیان اصلاحات میگویند پنجاه نفر «احمدینژادی»(!) به مجلس راه یافتهاند و سپس مدعی میشوند که آنها میخواهند ریاست را دست بگیرند و مجلس را به قهقرا ببرند. به سایر منتخبان میگویند مراقب باشید و با آنها فاصلهگذاری کنید! و به آنها میگویند با قالیبافیها(!) کار نکنید و به پایداریها میگویند شما با هیچ یک از این دو نمیتوانید کار کنید!
🔹اولا اغلب مدیران دولت نهم و دهم - که شماری از آنها در مجلس جدید حضور دارند- مدیرانی خبره و خدمتگزار بوده، با حلقه انحرافی فاصلهگذاری کرده و پای نظام ایستادهاند. اغلب پنجاه منتخب، در طیف نیروهای انقلابند نه حلقه کذایی که حتی با آقای احمدینژاد روراست نبودند. ثانیا حتی اگر این پنجاه نفر یک کاسه تیم ویژه احمدینژاد هم بودند که اغلب نیستند، چگونه میتوانند در جمع مجلس 290 نفره، رئیس بگمارند؟!
♦️ائتلاف نیروهای انقلاب با عبرتآموزی از همه تجارب تلخ و شیرین گذشته، خوب میداند که همدلی و همافزایی چه ظرفیت بزرگی برای خدمت فراهم میکند و افتادن در دام تمایزطلبی و تفرقه چگونه میتواند فرصتها را مایه خسارت قرار دهد. آنها بدون آنکه نیاز باشد روزانه پاسخ افراطیون مدعی اصلاحات را بدهند، با تداوم مانور وحدت و همدلی و اولویت قائل شدن برای برنامهریزی و خدمت گذاری، تفاوت دو مدل سیاست ورزی را به نمایش بگذارند.
🔹اما مدعیان اصلاحطلبی دو راه بیشتر ندارند؛ یا در انحرافات بزرگ خود تجدیدنظر میکنند و به سمت نظام و مردم بازمیگردند؛ یا اینکه مرتکب خیانتهای جدید میشوند و تاوان میدهند. اولی مایه احیا و دومی موجب نابودی است.
محمد ایمانی