⭕️ جلسه غیرعلنی امروز مجلس شورای اسلامی چهار میهمان ویژه داشت؛ محمدجواد ظریف مرد شماره یک مذاکرات برجامی به همراه سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وی، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی. از ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه که نشست غیرعلنی آغاز شد، خبرنگاران پارلمانی به رسم معمول که تلاش میکنند تا قبل از اتمام جلسه و علنی شدن آن خبری از لابلای جلسه غیرعلنی دربیاورند، در راهروهای منتهی به صحن و لابی مجلس دنبال نمایندگانی میگشتند که ولو برای چند دقیقه از صحن خارج شده باشند و بتوانند خبری از پیدا و پنهان این جلسه بگیرند، اما انگار این بار قضیه کمی فرق میکرد.
گویا آنقدر مباحث سنگین و حساس بوده که نه نمایندهای از صحن خارج میشد، نه تلفنهای همراه آنها آنتن میداد و نه جلسه خیال تمام شدن داشت، تا جایی که نشست غیرعلنی پس از دو ساعت و نیم و در حدود ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه با صدای زنگ صحن، علنی شد. هرچند علی لاریجانی رئیس مجلس که معمولا با پایان هر نشست غیرعلنی و هنگام علنی شدن جلسه، اشارهای به محتوای جلسه غیرعلنی میکند، ترجیح داد مطلقا چیزی نگوید و دستور قرائت «دستور جلسه» را بدهد!
اما «میهمانان غیرعلنی» مجلس به مستاجران مجلس چه گفته بودند؟
از شرح حال «بیمار در ICU» تا تناقضهای خطرناک دولتی
یکی از نمایندگانی که از چند و چون جلسه غیرعلنی سخن گفت، محمدرضا رضایی کوچی نماینده جهرم و رئیس کمیسیون عمران بود که انگار حرفهایش تازگی بیشتری نسبت به بقیه داشت.
رضایی کوچی از سخن تلخ و صریح دکتر ظریف پرده برداشت که گفته است «برجام بیماری در حال مرگ است که در آیسییو و شرایط بسیار سختی قرار دارد».
این نماینده این نکته را هم از قول وزیر امور خارجه گفت که «آقای ظریف اعلام کرد که ما با اروپاییها وارد مذاکره شدهایم و اروپاییها تعهد دادهاند که منافع ایران را تضمین کنند، اما مشخص نیست که اروپاییها چقدر بتوانند در برابر تحریمهای آمریکا مقاومت کنند، زیرا سهامداران شرکتهای اروپایی، آمریکاییها هستند».
به گفته رضایی کوچی «آقای ظریف همچنین این نکته را مطرح کرد که مشخص نیست شرکتهای اروپایی چه مقدار از سران کشورهایشان تبعیت کنند».
اما این همه ماجرای نشست غیرعلنی مجلس نبود. تکاندهندهتر از اظهارات صریح وزیر امور خارجه در خصوص حال و روز این روزهای توافقی که اینقدر بر سر آن موجسواری شده بود، اظهارات متناقض معاون سیاسی وی و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره دو لایحه دیگری بود که آنها هم کمتر از برجام نگرانکننده نیست و به اذعان بسیاری از نمایندگان، در صورت خوشخیالی و نواختن منتقدان، این ماجرا هم دیر یا زود موی دماغ نظام خواهد شد.
علاوه بر سرنوشت برجام و آینده آن، بررسی وضعیت دو لایحه بحثبرانگیز «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» موضوع دیگر نشست غیرعلنی امروز مجلس بود. دو لایحهای که برخی نمایندگان مجلس با درس گرفتن از تجربه برجام، آنها را خطرناک و هموار کننده مسیر اجرای «الزامات گروه ویژه اقدام مالی (FATF)» میدانند. دسترسی به تراکنشهای مالی جمهوری اسلامی و مراودات سیاسی آن با محور مقاومت و چوب گذاشتن لای چرخ فعالیتهای بینالمللی ایران با ابزار تحریم، معنای دقیقتر و واضحتر این نگرانی است، اما تناقض عراقچی و شمخانی بر سر این موضوع حساس چه بود؟
بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس در جمع خبرنگاران در خصوص این لوایح بحثبرانگیز گفت: «بحثی که در این رابطه وجود دارد، این است که آیا تصویب این لوایح به معنای الحاق به FATF است یا خیر که آقای شمخانی به طور رسمی اعلام کرد که اصلاً بحث FATF مطرح نیست و این دو موضوعی که امروز در مجلس مطرح است، مربوط به مسائل داخلی است».
اما احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون شوراها روی دیگری از سکه جلسه غیرعلنی را نشان داد و به خبرنگار مهر گفت: «آقای عراقچی معتقد بود که FATF و پذیرش آن، لازمه مذاکره با اروپا خواهد بود، در حالی که آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی معتقد بود اجرای #FATF مدنظر جمهوری اسلامی نیست و ایران بنا دارد فقط قوانین داخلی خود را در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اصلاح کند».
به گفته علیرضابیگی «آقای عراقچی تاکید کرد که ایران در ازای نشان دادن اراده سیاسی و پشتوانه فنی برای حفظ برجام، حاضر به قبول هیچ تعهد دیگری نشده است و همه مساعدت های اروپاییها به میزان زیادی بستگی به این دارد که ما FATF را بپذیریم»!
حالا مشخص نیست که باید حرف نفر دوم مذاکرات هستهای و رئیس ستاد اجرای برجام را قبول کرد یا سخن صریح دبیر شورای عالی امنیت ملی؟!
دسته گل جدید لیست امید
توهین عضو اصلاحطلب شورای شهر نیشابور به عزاداران حسینی و احمق خواندن آنان
رضا مهرداد، سخنگوی شورای شهر نیشابور در نظری زیر پست اینستاگرامی فردی به نام امیر که مداحی محمود کریمی را به مناسبت محرم منتشر کرده بود، نوشت: " اگر حسین نبود. چطور اینگونه مردم را تحمیق میکردید؟"
چرا این اصلاحطلبان اینقدر بی شرف هستند
💬وقتی #مولاوردی (دستیار ویژه روحانی)در مصاحبه با رسانه آمریکایی (آسوشیدپرس) موضوعاتی مثل دخالت قوه قضائیه، تحقیر حجاب و تخریب نیروهای امنیتی! را به قصد گرا به غربیان در پروژه جدید،استارت می زند یعنی از الان به بعد شبکه مامور داخلی در اجرایی کردن هر هفت برجام، شب از روز نمیشناسد.
*نازنین کمالی*
💬 ترسوندن مجدد مردم از شبح رئیسی و دلار چهل هزار تومنی کذایی نکته انحرافی این روزهاست، نکته اصلی اینه که دولت با حرفای دکترجکول هایی مثل غرویان افکار عمومی رو جهت کنار اومدن با جهش دوباره ارز و خیز دلار برای عبور از کانال بیست هزار تومن آماده میکنه!
×سید رضی×
⭕️آن مرد که میگفت مجبور است با تحریم های مالی آمریکا علیه ایران همکاری کند قبل از هضم کردن حرفش #رفت .
دیگران هم میروند ولی جمهوری اسلامی هنوز هم هست .
اینجا ایــران است 🇮🇷 🇵🇸🏴
عضو شورای شهر نیشابور! شما قدرتمند تر از خلفای عباسی نیستید که تمام تلاششون رو کردند تا امام حسین
💬رضا مهرداد، عضو شورای شهر #نیشابور عزاداران امام حسین(ع) را احمق خطاب کرده
مسئولین قضایی، می خواهید در برابر توهین به ائمه سکوت کنین؟
#تفاله_های_عاشورای۸۸
×سجاد سلیمی×
#قحط_الرجال یا #بی_تدبیری
🔴 غیبت سفیر ایران در #هند به ۲۴۰ روز رسید‼️
💢هندوستان چه به لحاظ خرید نفت از ایران و چه تبادلات تجاری و صادرات و واردات، یکی از شرکای مهم منطقهای ایران به شمار میآید که مجموع میزان تجارت آن با ایران از ۲.۲ میلیارد دلار در ۵ ماه نخست سال جاری نیز فراتر رفته است.
💢خالی ماندن ۸ ماهه صندلی سفیر ایران در هندوستان سبب شده میزان مراودات تجاری کاهش یابد و این در شرایطی است که کشور هندوستان میتواند نقش موثری در کاهش اثرات تحریمها علیه ایران داشته باشد.
💢 در زمانی که ایران در کشور مقصد حاضر بود میزان روابط تجاری دو کشور در هفت ماه مورد مقایسه به بیش از ۳ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار میرسید که این رقم در مدت مشابه که ایران در هندوستان سفیر نداشت، به ۳ میلیارد و ۹۰ میلیون دلار کاهش یافت.
💢در این مدت بیش از ۱۵۶ میلیون دلار از صادرات ایران به هند کاهش یافته و این درحالیست که تنها ۱۵ میلیون دلار از واردات کم شده است!!