مراکز نوآوری می توانند مکانی برای ظهور حکمت باشند و حکمت شامل عقلانیت، علم نافع و عمل صالح است که باید مرکز نوآوری علوم انسانی و اجتماعی این موارد را برای رفع نیازهای جامعه و صنعت در نظر بگیرد.
🔴 @innovation_in_humanities
🔴 معرفی مرکز نوآوری علوم انسانی با رویکرد اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
مراکز پژوهشی یکی از مهمترین نهادها در اکوسیستم شکلگیری و توسعه شرکتهای نوپا و دانشبنیان بهشمار میروند. حمایت از شکلگیری چرخۀ ایده تا پدیده یکی از اهداف این نهادها است. پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهرهمندی از اندیشمندان برخوردار از دانش توأمان حوزوی و دانشگاهی و موفقیت در دستیابی به ظرفیتهای منحصر به فرد دانشی در حوزه علوم انسانی با رویکرد اسلامی اقدام به ایجاد مرکز نوآوری علوم انسانی – اسلامی نموده است. از مهمترین اهداف پژوهشگاه در تأسیس مرکز نوآوری می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
♦️ترویج و توسعه فرهنگ نوآوری ؛
♦️حمایت از ایدههای کاربردی معطوف به حل مسائل حاکمیتی؛
♦️شتابدهی ایدهها در حوزه علوم انسانی با رویکرد اسلامی؛
♦️حمایت مادی، معنوی، فنی و حقوقی از نوآوران.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|عضو شوید👇
🔴@rihu_ac_ir
🔴 @innovation_in_humanities
🔴مقام معظم رهبری مدظله العالی:
ما در این چند سال روی مسئله تولید
تکیه کردیم. بی تأثیر هم نبود، بحمدالله تأثیرات خوبی هم داشت. امسال هم من تولید را
می خواهم مطرح کنم. منتها یک لایه جدید، یک چهره جدید از
تولید را می خواهم مطرح کنم و آن عبارت است از تولیدی که
دارای دو خصوصیت باشد: یکی اینکه اشتغال آفرین باشد، یکی
اینکه دانش بنیان باشد. تولید دانش بنیان، متّکی به دانش،
دانش جدید و پیشرفت های علمی، و تولیدی که
اشتغال آفرین باشد.
🔴 @innovation_in_humanities
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نخستین تور ملی فناوریها و نوآوریهای علوم انسانی و اسلامی
🔹محورها؛
- فقه فناوری
- سیاستگذاری فناوری در علوم انسانی و اسلامی
- ترویج فناوری در علوم انسانی و اسلامی
- هماندیشی و همافزایی
🔹زمان: شنبه - ۱۴۰۲،۱۲،۱۹ ساعت ۹ صبح
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
🔴اهداف
۱. ترویج و توسعه فرهنگ نوآوری؛
۲. حمایت از ایدههای کاربردی معطوف به حل مسائل حاکمیتی؛
۳. شتابدهی ایدهها در حوزه علوم انسانی با رویکرد اسلامی؛
۴. حمایت مادی، معنوی، فنی و حقوقی از نوآوران.
🔴 راهبردها:
۱.معطوف نمودن مطالعات علوم انسانی اسلامی به مدل سازی جامعهنگر، ارائه خدمات اجتماعی و تولید بستههای سیاستی، اجرایی و کاربردی؛
۲. مداخله هدفمندیافتههای علوم انسانی در مسیر ارتقاء رفاه اجتماعی، بهداشتروانی، امنیت و مشارکت اجتماعی جامعه؛
۳. همگرایی دانش علوم انسانی خلاق با سایرحوزههای دانشی و انجام پژوهشهای میانرشتهای کاربردی؛
۴. تاکید بر نقش آفرینشگری علوم انسانی در ایجاد خلاقیت و نوآوری به منظور حل مسائل و آسیب های اجتماعی و طراحی بسته های آموزشی ، سیاستی و حاکمیتی؛
۵. حمایت و جهتدهی ایدههای علوم انسانی در تثبیت مدل کسب و کار ایدهپردازان و دستیابی به درآمد پایدار؛
🔴 @innovation_in_humanities
🔴قم در استفاده بهروز از علوم انسانی پیشگام است
قم - ایرنا - معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم گفت: قم پیشینه قوی در علوم اسلامی و انسانی دارد و با برخورداری از ظرفیت بالای مراکز علمی خود، در استفاده به روز از این نوع علوم نیز پیشگام است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالقاسم مقیمی روز شنبه در آیین گشایش نخستین تور ملی فناوری و نوآوری در علوم انسانی و اسلامی که در پارک علم و فناوری قم برگزار شد، بیان کرد: قم تنها شهر عالمان نیست، بلکه شهر علمآموزان هم است و در این استان بیش از ۸۰ مدرسه علمیه و ۳۰ دانشگاه به فعالیت میپردازند، به طور کلی جمعیت قابل توجهی از مردم قم در مسیر علم آموزی به خصوص در حوزه علوم اسلامی و انسانی حرکت میکنند و این افتخار بزرگی برای این استان به شمار میآید.
وی با اشاره به این که نباید از تحولات حوزه علم و فناوری عقب بمانیم، گفت: در همین راستا، نیازمند برنامه ریزی منسجم و توجه جدی به موضوع تکمیل زنجیرههای ارزش به ویژه در حوزه علوم انسانی و اسلامی هستیم.
مقیمی ادامه داد: ایجاد و تکمیل زنجیرههای ارزش به خصوص در زمینه سبک زندگی به حوزه مدیریت و حکمرانی جامعه کمک شایانی خواهد کرد.
معاون استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: باید الگویهای جدید و جذاب در حوزه سرگرمی در جامعه، متناسب با ارزشهای ایرانی اسلامی ارائه شود.
وی همچنین خبر داد: با کمک سازمان اجتماعی کشور مرکز نوآوریها دیجیتال ایران در قم ایجاد شد که این مرکز نقش مهمی در ارائه محتواهای مورد نیاز فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت.
رییس پارک علم و فناوری قم نیز در این آیین گفت: از زمان تشکیل دبیرخانه ملی فناوریها و نوآوریهای علوم اسلامی و انسانی در پارک علم و فناوری قم، موضوع ترویج، سیاستگذاری، انسجام و همافزایی در زمینه علوم اسلامی و انسانی هدف اصلی برنامههای ما بوده است.
خیرالله رهسپارفرد بیان کرد: ۶۰۰ شرکت فعال در زمینه علوم انسانی و صنایع خلاق در دبیرخانه ملی فناوریها و نوآوریهای علوم اسلامی و انسانی شناسایی شدهاند و ما از این ظرفیت برای کاربردی سازی هرچه بیشتر این حوزه از علوم در جامعه نهایت استفاده را خواهیم کرد.
با تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دبیرخانه ملی فناوریها و نوآوریهای علوم انسانی و اسلامی در پارک علم و فناوری قم تشکیل شده و از ظرفیتهای این استان برای پیگیری مسائل حوزه علوم انسانی و اسلامی و خلق ظرفیتهای جدید در این حوزه علوم استفاده میشود.
بر این اساس، پارک علم و فناوری قم وظیفه پیگیری مسائل حوزه علوم انسانی و اسلامی را با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور در سراسر کشور برعهده دارد.
در همین پیوند این پارک ضمن ایجاد دبیرخانه دایمی با شبکه سازی و برقراری ارتباط موثر با سایر مراکز علمی و شرکتهای دانشبنیان ظرفیتهای جدیدی در حوزه علوم انسانی و اسلامی را دنبال میکند.
🔴sahebkhabar.ir
🔴@innovation_in_humanities
هدایت شده از پارک علم و فناوری استان قم
✅ نخستین تور ملی فناوری ها و نوآوری های علوم انسانی و اسلامی با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف و به همت پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد.
دکتر رهسپارفرد، رییس دبیرخانه ملی فناوری ها و نوآوری های علوم انسانی و اسلامی از ثبت حداقل ۶۰۰ شرکت فناور در حوزه علوم انسانی و صنایع خلاق خبرداد.
وی بر بهره مندی از ظرفیت های علمی و فناوری نخبگان و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی برای توسعه فناوری در حوزه علوم انسانی و اسلامی تاکید کرد.
ادامه خبر؛
🌐 https://qomstp.ir/news-226
🆔 @qomstp
🔴دبیرخانه ملی فناوریهای و نوآوریهای علوم انسانی و اسلامی به پارک علم و فناوری استان قم واگذار شد
دکتر خیرالله رهسپارفرد با اشاره به اینکه به دنبال ترویج و هم افزایی در عرصه علوم انسانی اسلامی بودیم، مطرح کرد: در این راستا کارگروههای مختلف شکل گرفت تا بتوانیم این تور را به صورت منسجم برگزار کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم با بیان اینکه رویداد در حال برگزاری در واقع پیش درآمد یک رویداد کامل در اردیبهشتماه است، عنوان کرد: هدف مهم و حیاتی برگزاری این تور همافزایی در جهت انسجام فعالیتهای علوم انسانی اسلامی است.
رئیس دبیرخانه ملی فناوری های و نوآوری های علوم انسانی و اسلامی با اشاره به اینکه 600 شرکت با موضوع علوم انسانی اسلامی و صنایع خلاق در دبیرخانه ثبت شدهاند، خاطرنشان کرد: نخستین پیش نشست 27 دیماه 1402 برگزار شد که به نتیجه رسیدیم که برای توسعه فناوری در محورهای علوم اسلامی باید تلاش و جدیت بیشتری انجام دهیم و در واقع این نشست برای رسیدن به این هدف مهم بوده است.
رهسپارفرد با بیان اینکه برای توسعه فناوری در حوزه علوم انسانی و اسلامی با بدنه دانشگاهی از جمله دانشجویان نشست های هم اندیشی برگزار کرده ایمِ تصریح کرد: به نظر می رسد برای دستیابی به یک مجموعه به هم پیوسته و منسجم در حوزه توسعه فناوری در علوم انسانی و اسلامی باید تمام بخش مرتبط حوزوی و دانشگاهی را به یک انسجام واحد برسانیم.
🔴 @innovation_in_humanities
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔴 اهم اقدامات و دستاوردهای پژوهشی «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» در سال 1402
✅ پژوهش
• مدیریت 258 طرح پژوهشی
• تصویب و اجرای 60 عنوان طرح پژوهشی
• تصویب 12 موضوع کاربردی رساله دکتری
• ویراست 4 عنوان از آثار منتشرشده
• ارائه 130 مقاله معتبر علمی
✅ ارتباط با جامعه و صنعت
• تدوین سند ملی مشاوره خانواده
• فعالسازی دبیرخانه ساماندهی مسائل و آسیبهای اجتماعی حاشیهنشینی
• انعقاد 16 قرارداد بیندستگاهی در ارتباط با جامعه
• فعالسازی مرکز نوآوری علوم انسانی با رویکرد اسلامی
• پذیرش پژوهشگر در قالب فرصت مطالعاتی ارتباط با جامعه
• حضور در نمایشگاهها معتبر علمی
• ارائه خدمات مشاورهای و پژوهشی.
✅ انتشارات
• انتشار 52 عنوان کتاب چاپ اول
• انتشار 7 عنوان نشریه معتبر علمی
• تجدید چاپ 200 عنوان از آثار منتشرشده
• انتشار 81000 جلد کتاب
• فروش و عرضه بیش از 85000 نسخه کتاب
✅ فرهنگی ترویجی
• برگزار کرسی نظریهپردازی
• برگزاری 30 کرسی علمیترویجی
• برگزاری 15 جلسه نقد
• برگزاری جلسات رونمایی آثار
• برگزاری 5 نشست علمی تخصصی
• تجلیل از برترینهای پژوهشی، آموزشی و ستادی پژوهشگاه
• تدارک دو همایش ملی و بین المللی
✅ افتخارات
• احراز رتبه در کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
• کسب رتبه در جشنواره کتاب سال حوزه
• ناشر برگزیده در جشنواره کتاب سال حوزه
• کسب رتبه در جشنواره بین الملللی پژوهش فرهنگی
• تجلیل آثار حقوقی در جشنواره ملی آثار و تألیفات حقوق بین المللی
• کسب رتبه در دوسالانه کتاب سال عاشورا
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
🔴 معرفی خانه خلاق و نوآوری اشراق
🔴تشریح اهداف:
فعالان فرهنگی میتوانند با خلق ایدههای نوین و مدیریت آنها شرایطی فراهم آورند که ایدههای خلاقانه و ارزشآفرین به خدمت یا محصول نوآورانه تبدیل شده و در سطح جوامع مختلف در اختیار آحاد جامعه قرار بگیرد؛ نقش حوزویان در این زمینه در محورهای هدایتگری، تقویت بنیادهای معرفتی، مدیریت، نظارت، انگیزهسازی، مشارکت در انجام، رونقبخشی و… است که در قالب شرکتهای خلاق و موسسات رسمی عینیت خواهد یافت. خانه خلاق ونوآوری اشراق نیز در زمینه توسعه توان فعالان فرهنگی کوششهای متعددی خواهد داشت و با در اختیارگذاشتن برخی امکانات و مشاوره و آموزش و ایجاد ارتباط و تعاملات اداری و حقوقی شرایط تحقّق اهداف و برنامههای این گونه شرکتها را فراهم خواهد آورد.
توضیحات تکمیلی:
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مسیر توسعه فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی و به منظور شناسایی، حمایت و شبکه سازی خلاقیتها و نوآوریهای فرهنگی، مبادرت به تأسیس خانه خلاق و نوآوری اشراق نموده است. در این خانه، ایدههای خلاق و نوآورانه که قابلیت ترویج ارزشهای فرهنگی به صورت تابآور را داشته باشد پذیرش شده و از طریق حمایتهای آموزشی، مشاورهای، امکاناتی و مادی سعی میشود شرایطی فراهم آید که ایدههای پذیرش شده به بلوغ رسیده و بتوانند در قامت یک خدمت یا محصول فرهنگی در گسترهی جامعهی اسلامی زمینه ساز نشر و توسعه ارزشهای فرهنگی و دینی بشوند.
🔴@innovation_in_humanities