تجربیات جهانی توسعه- ۱۶: بازی با چین چگونه باشد؟
سخنرانی معرفی کلانراهبرد "شیفت" خدمت رهبر معظم انقلاب، ۱۴۰۱۰۷۲۷:
www.aparat.com/v/t563b
صادرات مواد خام و انرژی ایران به چین، بایستی متناسب با و مشروط به میزان مشارکت این کشور در توسعهی صنایع تبدیلی ایران، میزان سرمایهگذاری در تقویت زیرساختهای اولویتدار حملونقل ایران، و میزان اولویتدهی به ایران جهت فرآوری کالاهای نیمهساختهی صادراتی چین به اروپا صورت پذیرد.
دکتر فریدون وردینژاد، سفیر سابق ایران در چین:
www.irdiplomacy.ir/fa/news/1906880
چینیها سعی کردند ایران را به یک مشتری خوب تبدیل کنند و نه یک شریک اقتصادی!
کشوری که چین را وارد پروژه نیروگاه سازی در دنیا کرده، بی شک ایران بود. ایران اولین کشوری بود که پذیرفت چین در ایران مترو بسازد. ایران اولین کشوری بود که پذیرفت ایران تانکرهای نفتکش بزرگ ۳۰۰ هزار تنی بسازد و چهار تانکر به چین سفارش داد. پس از آن بود که هماینک کارخانههای کشتی سازی چین تا ۱۰ سال آینده رزرو شدهاند.
مهندس سید محمد بحرینیان، فعال اقتصادی:
www.aparat.com/v/n3fVN
خانه خراب کن خود و دنیا آباد کن دیگران شدهایم. رئیس جمهور (رئیسی) با افتخار، اعلام کردند سرمایهگذاری چین در ساختمانسازی ایران اتفاق میافتد! یا نتوانستند؛ یا ندانستند؛ یا نخواستند سرمایهگذاری ارزشمندتری را بگیرند. از چین و کره باید ماشین آلات ابزار را گرفت نه بازار ساختمان سازی را به آنها هدیه داد!
#چین
#تجربیات_جهانی_توسعه
#احیای_حکیمانه_زنجیرههای_ارزش
#متناسب_مشروط
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
به کجا چنین شتابان؟!
سفارشات عجیب ایران به چینیها
پس از اعلام توافق دولت رئیسی با چینیها برای ساخت یک ورزشگاه بزرگ در تهران و همچنین توسعه فرودگاه امام، حالا شهردار تهران پس از سفر به چین خبر از سفارش ساخت شهربازی و هتل ۵ تا ۷ ستاره به چینیها داده است!
جالب است که بدانید به طور رسمی چیزی به نام هتل ۶ و ۷ ستاره وجود ندارد و درجهبندی هتلها از یک تا پنج ستاره است! صرفا چند هتل عجیب و فوقالعاده لوکس مانند برج العرب امارات متحده، به طور افتخاری و غیررسمی به خودشان لقب هفتستاره دادهاند.
زاکانی علاوه بر هتل ۵ تا ۷ ستاره، خبر از ساخت شهربازی توسط چینیها هم داده است. حبیب کاشانی، خزانهدار شورای شهر، حجم این قراردادهای عجیب را بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار اعلام کرده است. از طرف دیگر معلوم نیست که ساخت هتل و شهربازی تا چه اندازه از وظایف شهرداری باشد، موضوعی که دیگر عضو شورا، سید جعفر تشکری هاشمی به درستی به آن اشاره کرد: «شهردار تهران در گزارش خود از هتل سازی و شهربازی سازی صحبت کرد اما نکته حائز اهمیت این است که این گونه موارد وظیفه شهرداری تهران نیست».
از جمله دیگر سفارشهای عجیب به چینیها، سفارش ساخت یک ورزشگاه بزرگ در تهران است که مشخص شده این ورزشگاه ۱۲۰ هزارنفره خواهد بود. همچنین توسعه فرودگاه امام (۳ میلیارد دلار) و ایجاد قطارسریعالسیر (۲۰ میلیارد دلار) مشهد تهران اصفهان از محل تهاتر نفت دیگر پروژههای سوال برانگیز دولت رئیسی است.
در مقام مقایسه میتوان به دستاوردهای سفر چین دولت لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل نگاهی انداخت. لولا اعلام کرد که بزرگترین خواسته برزیل از دولت چین، کمک این کشور به ارتقای صنایع تولیدی این کشور است. از همین رو عمده توافقات صورت گرفته حول محور انتقال فناوری و کمک به توسعه و متنوعسازی سبد صادراتی اقتصاد برزیل بوده است.
در گزارش صدای تولید از سفر هیات برزیلی به چین میخوانیم:
«یکی از تفاهم نامههایی که هفته گذشته امضا شد متعهد به تسهیل پروژههایی است که شامل انتقال فناوری میشود. به طور جداگانه، توافقاتی اعلام شد که شامل یک نیروگاه هیدروژن سبز، پروژههای بادی دریایی، و آخرین مرحله از یک برنامه ماهوارهای تولید مشترک، و همچنین تعهدی برای تسهیل استارتآپهای برزیلی برای تجاریسازی محصولاتشان در چین و طرحی برای ایجاد یک شرکت لجستیک محصولات کشاورزی دو ملیتی است.»
برای کشوری که بیش از یک دهه تحریم بوده و تمام زیرساختهای اساسی و اقتصادی کشور مستهلک شده (مانند زیرساختهای انرژی، حمل و نقل باری، ماشینآلات صنعتی و …) و با محدودیت شدید ارزی مواجه است به صورتی که گاهی با کمبود دارو و شیرخشک مواجه میشود، تهاتر نفت با پروژههای عجیبی مثل ورزشگاه ۱۲۰ هزار نفری، شهربازی، هتل ۷ ستاره، توسعه فرودگاه و قطارسریعالسیر مسافری نشان از درک نادرست سیاستمداران از اولویتهای کشور دارد.
جالب اینکه به طور همزمان رئیس جمهور برزیل، بجای سفارش پروژههای بزرگ و کمفایده، از چینیها خواستار انتقال فناوری و کمک به توسعه صنعتی کشورش شده است.
منبع تحلیل: صدای تولید
#چین
#احیای_حکیمانه_زنجیرههای_ارزش
#متناسب_مشروط
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
7.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قرارداد بلندمدت ۲۵ سالهی ایران و چین، مطلوب است، مشروط بر آن که مبتنی بر تقویت پول ایران (ریال) دنبال شود...
دکتر رسول بخشی (اقتصاددان، دانشیار اقتصاد کلان دانشگاه اصفهان، منتقد نظام بانکی، مسئول کارگروه پیشنیازهای کلان اقتصادی "شیفت" و نماینده منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی)
- چین به بازار ایران و نیز به جزایر ایرانی بسیار علاقمند است. بازار وسیع دردسترس و کاهش شدید هزینههای حملونقل و لجستیک، از جمله دلایل این علاقمندی است.
- میزان همکاری با چین در موضوع سرمایهگذاری در ایران، باید متناسب با میزان تضمین منافع بلندمدت کشورمان باشد.
- تجهیزات و ادوات ساخت کارخانجات تولیدی برای استقرار در ایران و نیز نیروی انسانی، بایستی از طریق بکارگیری و ارتقای توانمندیهای فنی و مهندسی ایران تأمین شود. چگونه؟
- سرمایهگذاری چین در ایران، بایستی بصورت ریالی انجام شود نه دلاری. افزایش تقاضای ریال میتواند از طریق مبادلهی طلا با ایران یا معاملات ریالی با صادرکنندگان کالا از ایران به چین، صورت پذیرد.
پ.ن.: پیشنیاز توسعهی تعاملات بینالمللی تجاری و سرمایهگذاری بر پایهی ریال، توقف رشد شدید نقدینگی ریالی و تقویت ارزش پول ملی است.
#چین
#احیای_حکیمانه_زنجیرههای_ارزش
#متناسب_مشروط
#توقف_رشد_نقدینگی
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
کمک مالی جهت تهیهی غذا در غزه
به همت برخی دوستان، جهت مقابله با بحران اسفبار انسانی، در دو موکب حضرت خدیجه کبری (س) در شهر رفح، غذای گرم طبخ و در غزه توزیع میشود.
پول جمعآوریشده، روزانه چنج میشود و از طریق کانالهای مورد تأیید و زیرنظر افراد معتمد مرتبط با جبهه مقاومت، به غزه منتقل میگردد.
شماره کارت متعلق به بنیاد خیریه امالیتامی الخدیجه الکبری، جهت تهیه و توزیع مایحتاج مردم غزه:
شماره کارت بانک پاسارگاد:
5022291329674046
شماره کارت بانک ملت:
6104338926896834
گزارش منظم تصویر و فیلم از طبخ و توزیع غذا در غزه، در لینک کانال خیریه، ارائه میشود:
eitaa.com/bonyadkhadijah
آقای رئیسی! میدانید بانک مرکزی تان دارد "از جیب محرومان" چه بلایی بر سر محرومان میآورد؟!
- بازارهای یلهی سوداگری طلا و ارز و ملک
- حراج پی در پی منابع طلای کشور
- ارزپاشی در شرایط تحریم
- تشویق مردم به سفتهبازی توسط خود دولت!
- خلق پول روزانه ۷۰۰۰ میلیارد تومان و رشد شدید نقدینگی
- افزایش بهره بانکی به عدد بیسابقهی ۳۰ درصد
- و شاهکار جدید: رانت عجیب ارز مسافرتی!
به این فضاحت حکمرانی پایان دهید...
virasty.com/tamannaei/1710064748263405683
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
سهم ایران از بازار داغ برق منطقه؛ تقریبا هیچ!
- کمبود برق کشورهای اطراف ایران یک بازار ۱۸.۶ میلیارد دلاری را فراهم کرده که ایران تنها ۰.۲ ٪ در آن سهم دارد.
- برق ۲۴ ساعته برای مردم ۳ کشور پاکستان، افغانستان و عراق، به آرزوی محال تبدیل شده است.
- تبدیل ایران به قطب برق منطقه با توجه به نیاز به انرژی میتواند تعریف یک نقش جدید برای کشور در غرب آسیا باشد و یک کارت قدرتمند در اختیار دیپلماتهای ایران قرار دهد.
farsnews.ir/M_E_N/1710150463565254042
پ.ن.:
- پتانسیل تولید انرژی بادی ایران، بیش از ۱۰ برابر کل برق تولید شونده فعلی از نیروگاههای سیکل ترکیبی کشور است.
- برق بادی کمتر از ۱ ٪ نیاز فعلی برق ایران را تأمين میکند. عمدهی برق کشور از طریق گاز طبیعی در نیروگاههای سیکل ترکیبی تولید میشود.
- وسیعترین مناطق ایران، معطل و رها افتادهاست. کمترین استفاده از کویر پهناور ایران، مزارع نیروگاه خورشیدی است که جز مناطقی محدود عملا از این فرصت طلایی استفاده نمیکنیم
#فقدان_راهبرد_انرژی
#تهاتر_منابع_خلق_ارزش
#احیای_حکیمانه_زنجیرههای_ارزش
#یکپارچگی_منابع_تولید_ارزش
#انرژی_تجدیدپذیر
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
هدایت شده از جنبش مردمی بهره صفر
10.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این برش از تاریخ رو ببینید ...
اهمیت توجه به درونزایی در رشد همه جانبه مورد تأیید همه هست
اما این که چطور تولید میتواند رشد کند و بازدهی خوبی برای تولید کننده داشته باشد، محل سوال است!
چرا صاحب سرمایه، در تولید سرمایه گذاری کند، مادامی که میتواند با خرید طلا و دلار سود راحتتر و بیشتری کسب کند؟!
کانال "جنبش مردمی بهره صفر" (کانال رسمی دکتر رسول بخشی، نماینده منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی) در ایتا و تلگرام
eitaa.com/zero_rate
t.me/zero_rate
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کریدورها فقط نقش درآمد ترانزیتی ندارند و میتوانند مراکز تولیدی را بهم وصل کنند.
سید حسین میرشفیع، مشاور وزیر راه و شهرسازی
- قطب های تجارت دنیا فقط آمریکا، روسیه و چین نیستند، ما هم میتوانیم سهم خوبی در تجارت دنیا با استفاده از کریدورها داشته باشیم.
- ایران ۳۳ تریلیون دلار ثروت منابع طبیعی دارد و جزو ۵ کشور اول دنیاست.
#احیای_حکیمانه_زنجیرههای_ارزش
#یکپارچگی_منابع_تولید_ارزش
کانال شیفت در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404