دانشمندان میگویند ابرطوفانهای خورشیدی که توانایی مختل کردن همه ماهوارهها و فضاپیماها و اختلال جدی در شبکه برق و مخابرات و اینترنت را دارند، هر ۲۵ سال یک بار از سطح خورشید تولید میشوند.
@ir_nojoom
اینکه نمی تونی بفهمی چطور تمدن های باستانی تونستن چیزهای عجیب و دور از ذهنی بسازند، دلیل نمیشه که فرازمینی ها بهشون کمک کردن.،
#نیل_دگراس_تایسون
@ir_nojoom
این بقایای ابرنواختر که حلقه مانند است، " ۱۹۸۷A" نام دارد و نزدیکترین انفجار ابرنواختری به زمین در ۴۰۰ سال اخیر است که با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل رصد شده است.
این پدپده کیهانی در یک کهکشان به نام "ابر ماژلانی بزرگ" رخ داده که ۱۶۸ هزار سال نوری از ما فاصله دارد. ابر ماژلانی بزرگ سومین کهکشان نزدیک به راه شیری شمرده میشود
@ir_nojoom
ستاره شناسان استرالیایی یک حلقه دایرهای اسرارآمیز میان کهکشانی را کشف کردند
محققان دانشگاه وسترن سیدنی، همراه با یک تیم بین المللی از کارشناسان، یک حلقه دایرهای مرموز را در نزدیکی کهکشان همسایه ما کشف کرده اند که میتواند اولین مورد شناخته شده از باقیمانده ابرنواختر بین کهکشانی باشد. درواقع این میتواند بقایای یک ستاره باشد که احتمالاً بیش از ۷۰۰۰ سال پیش منفجر شده است.
@ir_nojoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رقص قمرهای #نپتون برای جلوگیری از برخورد!
یافتههای جدید پژوهشگران آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) نشان داده است که دو قمر #نیاد (Naiad) و #تالسا (Thalassa) که مدارشان دور نپتون فاصله بسیار کمی از یکدیگر دارند در نوعی تشدید ( #رزونانس) و رقص مداری با یکدیگر هستند به طوری که هیچ وقت خیلی نزدیک نمیشوند تا خطر برخورد بینشان ایجاد شود.
@ir_nojoom
داشنمندان ناسا معتقد هستند که امکان دارد خورشید روزی هلیوم و هیدروژن خود را به پایان برساند و کاملا نابود شود اما چیزی که میتونه انسان رو به باور کامل خودش برسونه اینه که خورشید هر ثانیه۵۰۰میلیون تن هیدروژن را تبدیل به هلیوم میکند.
@ir_nojoom
در عين ناباوري در يكي از اقمار مشتري، " اروپا " آب تا ارتفاع 175 كيلومتر فوران مي كند.
آيا اين جرم مرموز ميتواند از حياتي بيگانه حمايت كند!؟
@ir_nojoom
ثبت تصاویری زیبا از خورشید
پائول اندرو یک مدرس ۶۶ساله بازنشسته رشتهی عکاسی است که از باغ خود در شهر کِنت انگلیس تصاویر زیبایی از سطح خورشید به ثبت رسانده است.
@ir_nojoom
طرحی از ماه نورد اتوماتیک اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۶۷
اتحاد جماهیر شوروی قصد داشت تا با کمک این ربات های اتوماتیک پایگاه قمری زوزدا را با رگولیت های سطح ماه بپوشاند
@ir_nojoom
اگر ستارهها برای مدت زمان بینهایت از گذشته وجود داشتهاند و میدرخشیدند و از خود نور ساطع میکردند، این درخشش باعث میشد، دمای جهان با دمای ستارهها برابر باشد.
اما این چنین نیست و این نشان میدهد ستارهها، سالهای سال بعد از انفجار بزرگ شروع به درخشیدن کردهاند.
@ir_nojoom
بر طبق آخرین دانش فیزیکدانان، به احتمال خیلی زیاد جهان لبه ای ندارد اما این لبه نداشتن شامل دو حالت می شود:
یا جهان از لحاظ اندازه نامحدود هست و هرچقدر در آن حرکت کنید باز هم جهان ادامه دارد و شما هیچگاه به پایان یا لبه جهان نمی رسید.
یا اینکه جهان کروی است که در این صورت از لحاظ اندازه محدود است اما باز هم بدون لبه است زیرا اگر در یک کره در یک جهت خاص حرکت کنید بعد از مدتی به نقطه آغاز می رسید درست همانند کره زمین. پس حتی در این صورت که جهان کروی و محدود باشد باز هم بدون لبه است.
اما متاسفانه یا خوشبختانه برای جهان قابل مشاهده، لبه وجود دارد و این لبه همان افق کیهانی است.
@ir_nojoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تلسکوپ رادیویی آرسیبو
با قطر آنتن بیش از 300 متر، پوشیده شده با حدود 40000 صفحه آلومینیومی سوراخ دار (حدود 1 × 2 متر) که روی شبکه ای از کابل های فولادی گذاشته شده است.
منطقه آرسیبو به طور تصادفی برای ساخت چنین تلسکوپی انتخاب نشده است. در اینجا آبی که از تپه های کارست سرازیر می شد ، فروچاله های غول پیکر بسیاری را تشکیل می داد. یکی از آنها به عنوان پایه یک آنتن تلسکوپ رادیویی بزرگ مورد استفاده قرار گرفت.
@ir_nojoom