هدایت شده از کانال مذهبی راز قرآن
جواب تمام سوالات در کانال سنجاق شده است برای خوندنش حتماً کلمه تایید را بزنید👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #استاد_شجاعی
📍 وضعیت گرونی بعد از انتخابات
اگر کوتاهی کنیم، تا قیامت گرفتاریم ❗️
@raz_quran
•┈••✾🍃🦋🍃✾••┈•
چهارشنبه؛
13 تیر 1403 هجریخورشیدی؛
3 ژوئیه 2024 میلادی؛
26 ذیالحجه 1445 هجری قمری
🔹روز ملی دماوند
🔹روز مبارزه با بيماریهای قابل انتقال بين انسان و حيوان
🔹پایان کاملِ كار ساختن بند امير؛ عضدالدوله ديلمی (فناخسرو) از دودمان بوئيان ايران، اين بند را بر روى رود كر در استان فارس ساخته است - 358 ش
🔹مشيرالدوله رئيس الوزراء، طی اعلاميهای متذكر شد لغو يا تنفيذ قرارداد 9 اوت 1919 بستگی به نظر مجلس شورای ملی دارد - 1299 ش
پیمانی که در سال 1919 میلادی میان دولت بریتانیا با دولت وقت ایران پس از هفت ماه مذاکره پنهانی با وثوق الدوله و با پرداخت 400 هزار تومان رشوه بسته شد. بر اساس این قرارداد تمامی امورات کشوری و لشکری ایران زیر نظر مستشاران انگلیسی و با مجوز آنان صورت میگرفت. بر اثر مخالفتهای داخلی و خارجی و مغایرت آن با قانون اساسی مشروطه، این پیمان هرگز به اجرا درنیامد.
🔹زادروز حمیدرضا پهلوی هفتمین پسر رضاشاه پهلوی و پنجمین فرزند وی از عصمتالملوک دولتشاهی در تهران - 1311 ش
🔹امضای عهدنامه بين ايران و عراق در مورد اختلافات مرزی دو كشور، تحت فشار انگلستان - 1316 ش
🔹برغم مخالفت شديد دكتر مصدق و يارانش، مجلس بر نخست وزير شدن سپهبد رزم آرا صحه گذارد كه نمايندگان مخالف، از فرط خشم صندلیهای مجلس را شكستند - 1329 ش
🔹زادروز رُزی ملک یونان، بازیگر، کارگردان، نویسنده، هنرمند و فعال حقوق بشر آشوریتبار ایرانی در تهران - 1344 ش/ 1965 م
🔹درگذشت استاد دکتر محمد معين، اديب و محقق برجسته معاصر و پدیدآورندهٔ یکی از مهمترین واژه نامه های فارسی یعنی فرهنگ فارسی معین، استاد دانشگاه تهران، رئیس موسسه لغتنامه دهخدا و رئیس مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی کشور در سن 53 سالگی پس از سکته و پس سال در کما و اغما بودن - 1350 ش
🔹درگذشت صادق چوبک، نویسنده، داستاننویس، نمایشنامهنویس و مترجم مطرح معاصر، یکی از پدران داستاننویسی نوین ایرانی همراه صادق هدایت و بزرگ علوی و نویسنده رمان معروف تنگسیر در برکلی در کالیفرنیای آمریکا - 1377 ش
🔹زیارت پیر پارس بانو در آیین زرتشتی.
زیارتگاه پیر پارس بانو یكی از زیارتگاههای زرتشتیان است كه در نزدیكی شهر یزد در محلی به نام زرجو و در كوههای آن واقع است. به عقیده زرتشتیان زنی به نام خاتون بانو در هنگام فرار از دست اعراب به كوهی پناهنده میشود. خاتون بانو در خواب فرد نابینایی میآید و پس از شفای چشم فرد به وی میفرماید كه پیر بانو را بنا نهد. زرتشتیان هرساله از تاریخ 13 تا 17 تیر به زیارت پارس بانو میروند و اهورامزدا را نیایش میكنند.
🔹آتنیها كه چشم طمع به ثروت مصر دوخته بودند ناوگانی را روانه اين كشور كردند تا مصريان را بر ضد ايرانيان بشورانند. ايران نيروی قابل ملاحظهای در مصر مستقر كرده بود و همين نيروی عظيم مانع پيروز شدن توطئه آتنیها شد - 406 پ.م
🔹كشف فلز نيكل توسط اکسل کرونزتت، دانشمند سوئدی - 1751 م
🔹زادروز فرانتس كافكا نويسنده بزرگ اهل چك - 1883 م
🔹ثبت اختراع ماشین حروفچینی، لینوتایپ توسط اتمار مرگتالر مخترع آلمانی - 1886 م)
🔹مرگ تئودور هِرتزِل، پايه گذار جنبش جهانی صهيونيسم - 1904 م
🔹درگذشت آندره سيتروئن، مهندس فرانسوی، مخترع و سازنده اتومبيلهای سيتروئن - 1935 م
🔹درگذشت ناظم حكمت اديب شهير ترك و پرچمدار ادبيات نوين تركيه - 1963 م
درگذشت آندره گروميكو سياست مدار بلند پايه اتحاد جماهير شوروی سابق - 1989 م
🔹زادروز دانشمند برجسته بهاءالدين عاملی معروف به شيخ بهايی - 953 ق
🔹پايان جنگ دوم ايران و روس با شكست عباس ميرزا، وليعهد فتحعلی شاه قاجار - 1242 ق
عهدنامه ی گلستان كه در پی شكست ايران از روسيه در جنگ اول دو كشور به امضا رسيد، مرز بين ايران و روسيه را به درستی معين نكرده بود و اين باعث شد كه شعله ی جنگ، بار ديگر فروزان شود. در ابتدا، پيروزی باقوای ايران بود، ولی بعدها، نيروهای روسی، ضربات سختی وارد آورد و با تسخير قلعه ی عباس آباد توسط روسها، اميد ايران را به يأس تبديل كرد و ایران خواهان صلح گرديد. پس از آن قرارداد تركمانچای منعقد شد كه به مراتب از عهدنامه ی گلستان شومتر بود. به موجب اين قرارداد، ولايات وسيعی از ايران به روسيه الحاق گرديد و امتيازات فراوانی به اين دولت تعلق يافت.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اجرای متفاوت ایرج طهماسب (آقای مجری)
در برنامه کودک دهه ۶۰ و در بحبوحه جنگ
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
چرا به ابوعلی سینا، ابن "سینا"میگویند؟
شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چرا #ابن_سینا را به این نام می شناسند در حالیکه نام پدر او عبدالله بوده است!!
نام ابنسینا حسین و نام پدرش عبدا... که فرزند حسن و حسن فرزند علی و علی فرزند سینا بود بنابراین به ابنسینا یا ابوعلی سینا ملقب شد در واقع #سینا نام #جد وی است اما اینکه چرا به نام جدش خوانده اند نکته جالبی است!
در ایران باستان، نماد پزشکی سیمرغ است و نماد بیماری مار، حال آن که در طب یونانی و طب جدید نماد پزشکی مار است.
سیمرغ در زبان اوستایی «سئن» و در سانسکریت «سیئنه» است که در زبان پارسی سینا خوانده می شود.
نقش سیمرغ در پزشکی ایرانی به حدی است که پزشکان را نیز لقب سیمرغ میداده اند و از این رو، مکتب پزشکی ایرانی را «مکتب سینایی» میخوانده اند و بسیاری از پزشکان را «سینا » نام می نهاده اند.
گفته شده است که از آنجایی که اجداد ابن سینا پزشک بوده اند به این نام مشهور شده اند و احتمالا پور سینا نیز به همین دلیل به این نام شهرت یافته است.
نکته جالب این که واژه «مدیسین»medicine در لغت انگلیسی امروز به معنای پزشکی، برگرفته از «مَذَ سَئِنَ » اوستایی است که در آن مذ به معنای دارو و سئن به معنای سیمرغ است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
خیاط پرنده
تصویری از "فرانتس رایشلت" که با چتر طراحی شده خود در سال ۱۹۱۲ برای برخاستن از برج ایفل آماده می شود.
او بارها از مقامات پاریس برای پرش درخواست مجوز کرده بود که با آن موافقت نشده بود. اما در نهایت در ۴ فوریه سال ۱۹۱۲ به بالای برج ایفل رسید و با پرش مرگبار، جان خود را از دست داد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
زمانی شاملو در کنایه به سهراب و شعر معروف او (آب را گل نکنیم) گفته بود: وقتی انسانها چنین در ویتنام قتل عام میشوند، چگونه میشود شاعری نگران آب خوردن یک کبوتر باشد.
و سهراب در پاسخ گفته بود: انسانی که نگران آب خوردن یک کبوتر نباشد، همان انسانی است که به راحتی آدم هم میکشد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اتوبان بین چین و پاکستان اتوبانی که ۸۸۰ کیلومترطول باهزینه ای بالغ بر ۶۵ ملیارد دلار ودرمدت ۳۶ ماه انجام شداماقسمت مهم وخطرناک آن تقریبا ۲۴ کیلومتراست که ازدریاچه عطاآبادپاکستان می گذردبهتراست ببینید
این اتوبان ترکستان شرقی چین را به کشمیر پاکستان متصل کرده و از قسمتهای شمالی رشته کوه هیمالیا میگذرد. بیشتر این نواحی در زمستان برف گیر است.
آدم از دیدن تصویرش هم وحشت میکند و هم درمقابل سازندگان آن سر تعظیم فرو می آورد
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
🐍تصویری از یک صفحهی بازی مار و پله
هند، سال 1895
متن داخل خانهها به فارسی است.
در تصویر از بازی به عنوان یک بازی فلسفی یاد شده است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
در زمان صدر اسلام در ایران عده ای از زرتشتیان مجبور به مهاجرت به سرزمین هند شدند. و ایالت "گجرات" رو برای زندگی انتخاب کردند.
بعد ها در دوران صفویان نیز عده ای دیگر از زرتشتیان به هندوستان مهاجرت کرده و جامعه ی پارسیان هند را به وجود آوردند.
در زمان قاجار که وضعیت برای زرتشتیان ایران سخت شده بود، فردی به نام "مانکجی لیمجی هاتریا" که از پارسیان بمبئی بود برای کمک به وضعیت زرتشتیان راهی ایران شد.
یکی از اقدامات مانکجی ساخت دخمه در چند شهر ایران از جمله یزد بود.دخمه ای که در عکس میبینید در زمان ناصرالدین شاه بر فراز کوهی ساخته شده است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
۵۰۰۰ سال پیش مصری های باستان بیمارانشون رو با نون کپک زده درمان میکردن و اینو در کتیبه هاشون ثبت میکردند!
هیچکس دلیل این کارشون رو درک نکرد تا سال ۱۹۲۸ میلادی که الکساندرفلمینگ فهمید نون کپک زده به عنوان یه آنتی بیوتیک، اثر زیادی داره!
بعدا از اون داروی پنی سیلین ساخته شد!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
غم مخور جانا در اين عالم
كه عالم هيچ نيست
نيست هستي جز دمی ناچيز
و آن دم هيچ نيست
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
قدیمیترین و کاملترین اسکلت از نسل نخستین اجداد انسان هوشمند که دو دهه پیش کشف شده بود.
پس از گذشت مدتها برای نخستینبار این رونمایی شد. این اسکلت در دهه ۹۰ میلادی در غاری در آفریقای جنوبی کشف شده بود. این اسکلت انسان متعلق به ۳.۶۷ میلیون سال پیش است و نشان میدهد که نسل اولیه انسانها قد کوتاهی داشتهاند و پاهایشان کوتاه بودهاند.
زمان دقیق کشف این اسکلت در سال ۱۹۹۵ میلادی در نزدیکی ژوهانسبورگ بوده است. انتظار میرود این اسکلت به درک بهتر از ظاهر و تحولات گونه انسانی طی قرنهای گذشته به دانشمندان کمک کند.
این اسکلت که توسط «رون کلارک» در سال ۱۹۹۴ کشف شده «پا کوچولو» نام گرفت.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
قدیمی ترین سنگ گور که تاکنون در تهران یافت و رویت شده است از گورستانی که در محدوده بازار طهران(سرای بوعلی) قرار داشت و سالها پیش تخریب شد بدست ٱمده است.
این سنگ مزار که احتمالا مربوط به شخصیتی عارف، شاعر و یا دینی بوده است، اکنون
در امامزاده زید نگهداری میشود.
قدمت این سنگ قبر مربوط به قرن ششم و سال ۵۴۷قمری میباشد و از کنیه ی متوفی که بنام طهرانی شناخته می شده، میتوان اثبات کرد که طهران، روستا و یا شهری بی نام و نشان نبوده. چرا که در القاب چندین شخصیت تاریخی از سده سوم تاکنون عنوان طهرانی ثبت و ضبط شده است.
متن روی سنگ گور چنین است: وفاة المرحوم مولانا فخرالدین بن حیدر طهرانی فی سنة ۵۴۷ ق.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
به دستور فتحعلیشاه در باغ بزرگی در کرج اقامتگاه تابستانی ساخته شد که به کاخ سلیمانیه معروف است.
علت نامگذاری این ساختمان به پاس تولد سی و چهارمین پسر فتحعلی شاه با نام سلیمان میرزا ذکر شدهاست. (تصویر کودکی سلیمان میرزا در کنار تخت فتحعلیشاه ثبت شده است)
روایت متفاوتی نیز برای این نامگذاری وجود دارد. به گفته افسری فرانسوی که در ایران بود، محمدعلی میرزا دولتشاه پسر بزرگ فتحعلیشاه که از تعیین عباس میرزا به ولیعهدی خشمگین بود، برای اثبات لیاقت خود، با سلیمان پاشا والی بغداد وارد جنگ شد و او را شکست داد و غرامت جنگی هنگفتی از او گرفت. او تمام پول را برای فتحعلیشاه فرستاد تا به این ترتیب نزد او محبوبیتی کسب کند. فتحعلیشاه با پولی که دست آورده بود، این کاخ را بنیان گذاشت و نام آن را سلیمانیه نهاد تا خاطره شکست سلیمان پاشا را زنده نگاه دارد.
در تالار این بنا، دو نقاشی از عبدالله خان نقاش باشی روی دیوارها کشیده شده که یکی تصویر آقا محمدخان و دیگری تصویر فتحعلی شاه و اطرافیانشان است.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
«زال» پدر رستم، و «رودابه» مادر رستم، از عاشق و معشوقهای نادر در دنیای باستان هستند به طوری که در دیدارهای خود، رودابه گیسوان خود را همچون کمند میساخت تا زال ازان بالا رود!
همچنین رودابه اولین زن تاریخ است که از طریق عمل رستمینه(سزارین) فرزند خود رستم را به دنیا آورد!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کمدی "پول رو بردار و فرار کن"
از اولین آثار وودی آلن،
بازیگر و کارگردان مشهور آمریکایی است؛
در صحنهای از آن،
او به همراه سه نفر دیگر
برای سرقت وارد بانکی میشوند.
از شانس بدشان
در همین لحظه، یه باند مسلح دیگر هم برای سرقت وارد همان بانک میشوند.
با هم بحث میکنند و لیدر هر گروه معتقد است که باند او زودتر اقدام کرده و حق آنهاست که بانک را بزنند.
در پایان به این نتیجه میرسند که از کارمندان و مشتریان بانک نظرخواهی کنند که آیا شما دوست دارید توسط این گروه مورد دستبرد واقع شوید یا آن گروه!؟
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
اگر آن ترک شيرازى بدست آرد دل مارا
به خال هندويش بخشم سمرقند و بخارا را
سمرقند(بالايى) و بخارا(پايينى) دوتا از شهرهاى بزرگ ازبكستانن كه اون زمان جزو ايران بودن و حافظ به ترک شيرازى بخشيد :)
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
تصویر ثبت شده از "ابوعلی سینا" در یک نسخه خطی به نام " پیچیدگی های خاص حقیقت"
1271 میلادی
از گفته های زیبای وی :
هر چیزی کمش دارو است
متوسطش غذا است
و زیادش سم است
حتی محبت کردن
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
نخستين داروخانه عمومی سال 707 ميلادی در شهر بغداد كار خود را آغاز كرد. تأسيس داروخانه در غرب مربوط به قرن هجدهم است. پيش از تأسيس داروخانه، پزشكان خود دارو به بيمار ميدادند!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
تصویر بالا کوچک ترین و کم سن و سال ترین مجرم دنیا هست.
این کودک 23 ماهه به نام Francois Bertillon در سال 1893 یه مجرم بود و ازش شکایت شده و جرم اون گاز زدن 23 تا سیب و نابود کردن یک سبد سیب به صورت کامل بودش، صاحبه مغازه هم به سن اون نگاه نکرده و از اون شکایت کرده 😂
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
سلامتی مادرایی که مجبور بودن تو سرما و گرما کنار این جویها، ظرف و رخت و لباس بشورن...
سال 1353ه.ش
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
مغازه نوشابه فروشی در محله پامنار
تهران سال ۱۳۴۴. جعبه نوشابه های
قدیمی بسیار خاطره انگیز هستند👌
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
چنته یا آئینه دان یکی از دست بافت های عشایر استان فارس است در لغتنامه ی دهخدا در تعریفش چنین آمده است "توشهدان درویشان که عموماً از جنس قالی و قالیچه به شکل کیسه ای دوخته، اطراف آن را چرم دوزی می کنند و از گردن آویزند و چیزهایی خرد و ریز درون آن گذارند"
نوع مواد اولیه ی آن کاملاً مانند قالی است و تنها تفاوت آن در ابعاد و اندازه ی آن است
تنوع و فراوانی نقش و نگارها در این دست بافت ها بسیار زیاد است در میان این طرح ها، نگاره هایی هستند که اصل آنها به اعتقادات اساطیری و نگاره های نمادین زمان های بسیار دور پیوند می خورد از نقش مایه های به کار رفته ی این بافندگان قشقایی می توان به نقوش طاووس، بته جقه، گردونه ی خورشید، قوچ، پرنده، گل هشت پر، نقش زیگزاگ یآب، چلیپا، گل شقایق و بوته های صحرایی اشاره کرد.
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh
راننده تاکسی تعریف میکرد : ما پنج تا رفیق فابریک بودیم. قرار بود بریم خدمت. یکیمون گفت قبل از خدمت یه سفر بریم شمال و کیف کنیم و برگردیم. بابای یکیمون اجازه نداد. میگفت جاده خطرناکه و دست فرمون راننده خوب نیست. پسرش اصرار کرد. باباهه قبول نکرد و پسر رو حبس کرد تو اتاق. ما چهار تا راهی شدیم سمت شمال. اول تونل امامزاده هاشم، نامزدم بهم زنگ زد که: مریض شدم و خانوادهم نیستن و بیا منو ببر بیمارستان. منم به رفقا گفتم: پیادهم کنین، برمیگردم تهران و کارامو که کردم، فردا میام شمال بهتون ملحق میشم. القصه! برگشتم تهران و تا صبح تو بیمارستان بودم و برگشتم خونه و خوابم برد و عصری رفتم محل که برم سمت شمال پیش بچهها. دیدم اعلامیهی فوت ما چهار تا رو زدن رو دیوار. بچه محلهها کف کرده بودن با دیدن من. انگار روح دیدن. گویا بعد از پیاده شدن از ماشین، رفقای من بعد از تونل تصادف کردند و فوت کردن همه. تا اینجای کار، تقدیر بود و پیشونی نوشت من و عمرم که به دنیا بود. فرداش باخبر شدیم که اون رفیقمون که همراه ما نیومده بود سمت شمال، تو اتاقش فوت کرده. پدرش بعد از رفتن ما رفته در اتاقش رو باز کرده و دیده پسرش از دنیا رفته. جلوی تقدیر رو نمیشه گرفت. هر جا که باشیم و هر جور که باشیم. فقط دو تا راه داره: دعا، صدقه. صدقه هم فقط اونی نیست که میندازیم تو صندوقای آبی و زرد. صدقه هر چیز خوبیه که دوستش داریم و با مهربانی به نیازمندتر از خودمون میبخشیم!
🇮🇷کانال تاریخ ایران /جهان👇
@iran_Tarikh