مواد لازم برای طرز تهیه کوفته قمی
100 گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی
۱ پیمانه برنج پخته شده
1/4 پیمانه سبزی کوکویی تازه
1/4 پیمانه شنبلبله خرد شده
1/4 پیمانه شوید
1/4 پیمانه ترخون خشک
۱ پیمانه آبغوره یا آب نارنج
۳ عدد پیاز
۲ حبه سیر
۱ عدد کنسرو نخود فرنگی
۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق مرباخوری پودر زیره
۱ قاشق مرباخوری پودر هل
۱ قاشق مرباخوری پودر گشنیز
۱ قاشق مرباخوری پودر رازیانه
۱ قاشق مرباخوری پودر دارچین
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم
آموزش طرز تهیه کوفته قمی
مرحله اول طرز تهیه کوفته قمی :
سیر و ۱ عدد پیاز را ریز خرد کنید. در یک کاسه برنج پخته شده، گوشت چرخ کرده، سبزی کوکو، پیاز و سیر خردشده را بریزید و خوب ورز دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند. شوید و ترخون را به همراه پودر گشنیز، رازیانه، پودر زیره، دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملا به خورد هم بروند. به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
مرحله دوم طرز تهیه کوفته قمی:
۲ عدد پیاز دیگر را به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه روغن ریخته و اجازه دهید داغ شود. سپس پیاز ها را به همراه مقداری زردچوبه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. رب گوجه فرنگی را در تابه ریخته و هم بزنید. پس از اینکه خامی رب گرفته شد شنبلیله، هل و آبغوره را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله سوم طرز تهیه کوفته قمی:
گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به صورت توپ هایی به اندازه گردو درآورید. در یک قابلمه مقداری روغن ریخته کوفته های آماده شده را در کف آن بچینید سپس با مواد داخل تابه و مقداری آب روی آن را بپوشانید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از اینکه به جوش آمد شعله را کم کنید سپس در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید به مدت ۴۰ دقیقه خوب بپزد و جا بیفتد.
نکات مهم و ترفند ها برای طرز تهیه کوفته قمی
می توانید به دلخواه مقداری جعفری روی آن ها بپاشید و سرو کنید.
پس از پخت کوفته ها بهتر است اجازه دهید کمی سرد شوند سپس سرو کنید.
حتما سعی کنید از مواد اولیه تازه و ارگانیک در طرز تهیه کوفته قمی استفاده نمایید. این طعم بسیار خوبی به غذای شما خواهد داد.
آبشار بهشت آباد
در شمال شهر اردل و در دامنه های رشته کوه جهان بین رودخانه معروف میزدج جاری است که از شعب اصلی کارون می باشد. این رودخانه در مسیر خود، آبشارهای سالدران و بهشت آباد را در منطقه ای به همین نام پدید می آورد. بهشت آباد در فاصله هفت کیلومتری شمال شرق اردل واقع شده و به راستی که نام زیبنده ای دارد.
برای رسیدن به این منطقه، بعد از گذر از اردل و رد کردن پل بهشت آباد، اولین فرعی(خاکی) سمت راست را که درای شیب تندی هم هست انتخاب کنید و بعد از گذر از استخرهای پرورش ماهی و انتهای مسیر به تفرجگاه بهشت آباد می رسید.
#چهارمحال_و_بختیاری
آرامگاه ابن حسام خوسفی
آرامگاه ابن حسام در سال ۹۲۰ هجری قمری ساخته شد، این بنا بر روی تپه ای سنگی قرار گرفته که اطراف آن را مراتع و مزارع سرسبز پوشانده است. آرامگاه شامل اتاقکی با فرم هشت ضلعی است. پوشش مقبره به صورت گنبدی طراحی شده که در مرکز آن یک کلاه فرنگی قرار دارد.
#خراسان_جنوبی