📸شهید چمران خطاب به یکی از اعضای نهضت آزادی: اگر امام نبود شما پنجاه سال دیگر هم در زندان میماندید و میپوسیدید!
🔹«روزی به همراه دکتر خانه یکی از اعضای متمول #نهضت_آزادی در تجریش مهمان بودیم. صاحب خانه از دکتر #چمران پرسید شما چرا این همه از #امام تجلیل میکنید و احترام میگذارید؟
🔸دکتر چمران در پاسخ گفت: اگر امام نبود شما پنجاه سال دیگر هم در #زندان میماندید و میپوسیدید و هیچکار دیگری هم نمیتوانستید انجام دهید.
🔹هیچ حزب سیاسی در کشور قادر نبود #رژیم_شاه را ساقط کند. استدلال دکتر چمران هم این بود امام سازمان نانوشتهای از #روحانیت و #متدینین در کل کشور دارد و با کمک آنها انقلاب را به پیروزی رساند، بنابراین برای رسیدن به #اهداف_انقلاب باید با امام همکاری کرد.»
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔰خاطرات همسر امام، به قلم خودش: (41)
♨️ در دوران حصر بر امام چه گذشت؟
💠... دولت تصمیم گرفت ایشان را از آنجا [داودیه] به جای دیگر نقل مکان دهد. آقای روغنی پیدا شد و مسئولیت پذیرایی از امام را برعهده گرفت و مدت دو ماه در منزل او ماندند و مأموران ساواک حفاظت ایشان را برعهده گرفته بودند. برای ما هم در نزدیکی آنجا یعنی قیطریه خانهای اجاره کردند. ما هم که منزلمان در قم بیرونی شده بود آمدیم تهران و در این منزل با کمی اثاثیه که از قم آوردیم و کمی هم از آقای روغنی و مقداری هم از دوستان و آشنایان تهران گرفته بودیم، زندگی را شروع کردیم و زمستان را بدون وسیله گرمکن گذراندیم چرا که خانهای که برای ما اجاره کرده بودند نه شوفاژ و نه بخاری داشت.
🔸آقا بعد از دوماه در منزل آقای روغنی آمدند منزل خودمان. برای آقا یک کرسی گذاشتیم و با یک بخاری دستی عمارت را گرم کردیم. اتفاقاً زمستان سردی بود، مرتب برف میآمد دیگر زمستانی به آن سردی نشد اتاقهامان را با روزنامههایی که به شیشههای آن میچسباندیم گرم میکردیم زیرا پرده نداشت لحاف و تشک کم داشتیم، مخصوصاً زمانی که دخترهامان از قم میآمدند.
🔹شیشماه در آنجا بودیم تا عید نوروز 43. در آن شیش ماه کسی فکر نمیکرد که به آقایی که اینک سمبل مبارزه علیه شاه بود این چنین بگذرد ... منزل در اختیار سازمانیها [ساواک] بود، در جلوی منزلمان مأمور ایستاده بود، کمی آن طرفتر خانه اجاره کرده بودند و شصت – هفتاد نفر در آن خانه زندگی میکردند، هرکس که میخواست بیاید و یا برود شدیداً کنترل میشد، حتی اکثر اوقات وقتی میخواستم به منزل مادرم یا دوستان و قوم خویشان بروم یک مأمور مراقبم بود.
🔸همیشه داخل زنبیل خرید روزانهمان را هم بازرسی میکردند. یادم میآید که یک روز مشهدی علی کارگرمان را فرستادم تا بعضی مواد غذایی مثل گوشت و سبزی و ... بخرد آنها را برای ناهار میخواستم مقداری بیش از اندازه دیر آمد از او پرسیدم چرا دیر کردی؟ گفت این پدر ...ها معطلم کردند ...
📚زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) ص 245-246
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ماجرای ارتباط #فردوست با #دولت_موقت و #مهندس_بازرگان چه بود؟
🔸28 اردیبهشت 1366 #حسین_فردوست ارتشبد #ارتش_شاهنشاهی دوست صمیمی شاه از دوران کودکی، رئیس دفتر ویژه اطلاعات دربار و قائممقام سابق ساواک، در تهران درگذشت.
🔹بعد از دستگیری(فردوست) از خودش شنیدیم. توضیح داد که یک فردی رابط بین او و #دولت_موقت بوده، #مهندس_بازرگان هم گفته بود او را از ایران خارج کنید. یک قراری هم تعیین کرده بودند که او را منتقل کنند و مهندس بازرگان هم در جریان جزئیات این ماجرا بود. قراری در میدان هفت تیر با او گذاشته بودند که بیاید سر قرار و با رابط آنها ارتباط بگیرد، در ذهنم هست آن ساعتی که قرار گذاشته بودند آنجا شلوغ میشود- حالا دقیق یادم نیست تجمعی، میتینگی، درگیریای، چیزی بوده- و اینها نمیتوانند هم را پیدا کنند و مساله منتفی میشود. خب این مساله، مهم بود و ما برای بررسی صحت و سقم این حرف، تصمیم گرفتیم برویم سراغ آقای بازرگان.
🔸حدود بیست روز، یک ماه بعد از دستگیری فردوست سراغ مهندس بازرگان رفتیم . آن زمان نماینده مجلس بود. ما رفتیم مجلس نزد آقای #هاشمی و گفتیم ما فلانی را بازداشت کردهایم و چنین حرفی مطرح شده و ما میخواهیم با بازرگان صحبت کنیم. گفت چطوری؟ گفتیم همین جا یک اتاقی در اختیار ما بگذارید با او صحبت کنیم. آقای بازرگان را دعوت کردند و با او صحبت کردیم و او گفت بله، همینطور بوده. بالاخره آن موقع دیدگاه جبهه ملی و نهضت آزادی اینطور بود که از سر و صدا و اعتراضات غرب هراس داشتند.(منبع:مصاحبه موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی با یکی از مسئولان پرونده حسین فردوست)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوریـاسلامی ۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۹
🇮🇷 @IRANeMOASER