eitaa logo
کانال آشپزی ایران پخت
4.2هزار دنبال‌کننده
3.2هزار عکس
570 ویدیو
0 فایل
با هر سطح مهارت در #آشپزی میتونی بهترین غذاها و #شیرینی ها رو درست کنید آدرس سایت: https://iranpokht.ir/ مرجع تخصصی آموزش کیک و شیرینی بدون تخم مرغ 🌿🌿 ارتباط با ادمین 👇 @imagepad تبلیغات ایران پخت https://eitaa.com/joinchat/1689846033Ca1a1c1c466
مشاهده در ایتا
دانلود
. پدربزرگ و مادربزرگ هامون غذایی که میخوردن بر حساب نیاز بدنشون بود! حتی در هر فصلی نوع غذایی که مصرف میکردن متفاوت بود. به جای این همه گوشت و برنج، سبزیجات و حبوبات بیشتری مصرف میکردن. آش و آبگوشت هم ماهیانه در برنامه غذاییشون بود. اما متاسفانه الان با ورود غذاهای فرنگی و فست فودها، مصرف غذاهای سنتی، حبوبات و به ویژه نخود در بین خانواده ها بسیار کمرنگ شده. این در حالی است که اگر همه میدونستن نخود چقدر خاصیت داره هیچ وقت حاضر نبودن از سفره خانواده حذفش کنن. .
. در کتاب عیون اخبار الرضا (ع) با سه سند به نقل از امام رضا (ع) از پدرانش آمده که رسول خدا (ص) فرمود: بر شما باد خوردن نخود و عدس، زیرا مبارک و مقدس است و باعث رقت قلب و زیاد شدن اشک می‌شود. از نگاه نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است و در دوران رشد استخوان‌ها و دندان‌ها مصرف آن توصیه می‌شود. امام رضا علیه‌السلام می‌فرماید: اَلْحِمَّصُ جَیِّدٌ لِوَجَعِ الظَّهْرِ؛ نخود برای کمردرد مفید است. .
. نخود با طبیعت گرم و خشک، مقوی ریه، ملیّن، خون‌ساز، مغذی، چاق‌کننده و اشتهاآور است. خوردن آب نخود پخته توأم با نمک، مُدر و درمان‌کننده سینه‌درد، گرفتگی صدا و التیام دهنده سرفه است از این رو امام رضا علیه‌السلام مصرف گوشت با حبوبات را توصیه کرده‌اند. نادر، خادم امام رضا (ع) هم نقل می‌کند که: کانَ أبوالحسن علیه‌السلام یَأکُلُ الحِمَّصَ المَطبوخَ قَبلَ الطَّعامِ وبَعدَهُ. امام رضا علیه‌السلام پیش و پس از غذا نخود پخته می‌خورد. خب حالا این همه توضیح دادم تا یه فراموش شده رو احیا کنیم
. یا همون یه غذای مقوی، سلامت و درمان کننده بسیاری از بیماری ها مواد لازم برای 2 نفر: یک پیمانه نخود یدونه پیاز متوسط یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه نخود رو از شب قبل خیس کنید و آبش رو عوض کنید و بعد بپزید پیاز رو تفت بدین و وقتی سبک شد، زردچوبه و رب گوجه بزنید. نخود پخته هم اضافه کنید. دو لیوان آب جوش بریزین و بزارین تا بپزه. اواخر پخت نمک و فلفل سیاه بزنید. از اونجایی که امام رضا حبوبات رو با گوشت توصیه کردن، با کوفته قلقلی هم میتونید درستش کنید توضیحات بیشتر، خواص نخود و نخودآب رو در سایت مطالعه کنید https://iranpokht.ir/1086
. یکی از غذاهای مشهور و اصیل هست که اگر خوشمزه درستش کنید قطعا یکی از خوراک های پرطرفدار هست. جالبه بدونید که دوپیازه از غذاهای رایج در کشورهای افغانستان، پاکستان، هندوستان و ایران هست. دوپیازه افغانی با دوپیازه ای که ما درست میکنیم کاملا متفاوته و یه غذای گوشتی به حساب میاد. در مورد علت نام گذاری این غذا هم به این دلیل باید اشاره کنم که این غذا در ابتدا در کشورهای هند و پاکستان طبخ میشده و متشکل از دو عدد پیاز و یک عدد سیب زمینی بوده با سیر و ادویه جات فراوان. برای همین شده دوپیازه سیب زمینی و از اون جایی که شیرازی ها به سیب زمینی میگن آلو به دوپیازه آلو هم مشهوره😁 .
🥔🧅 یکی از چالش هایی که با دارین اینه که میگین بی مزه هست یا عده ای میگین خشک هست و همه پسند نیست. با روشی که امروز بهتون نشون میدم اگر درستش کنید قول میدم همه دوسش داشته باشن😊 پس سیب زمینی هاتون رو بپزین که شام دوپیازه داریم☺️
🧅🧅 خوشمزه که فک کنم با این قیمت های نجومی پیاز و سیب زمینی یه غذای فوق لاکچری به حساب بیاد😂 سیر یک روز طعنه زد به پیاز که تو مسکین چقدر بد بویی گفت از قیمتم تو بی خبری بهر این حرف مفت می گویی بعد از این هر کجا بگردی تو سخت مفلس، پیاز می جویی بعد از این مثل عطر، بویم را تا به اعماق خویش می بویی سیر هم با نهایت تصدیق گفت جانا درست می گویی در چنین وضع و با چنین قیمت تو گلابی، تو مُشک آهویی 😂 https://eitaa.com/joinchat/4143513727Cc6258c346c