🔵 گوشه ای از مراسم یادبود شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس در پارلمان عراق با حضور نمایندگان و شخصیت های سیاسی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 مقتدی الصدر رهبر جریان صدر در واکنش به افزایش نرخ دلار در عراق، با انتقاد از سلطه مفسدین بر بانک ها از دولت و پارلمان خواست که به این سلطه پایان دهند و به اقداماتی چون اجرای سیاست شناورسازی نرخ ارز بسنده نکنند چون اینگونه اقدامات بیرون آمدن از چاله و افتادن به چاه است!
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
تحولات عراق 🇮🇶
🔵 مقتدی الصدر رهبر جریان صدر در واکنش به افزایش نرخ دلار در عراق، با انتقاد از سلطه مفسدین بر بانک ه
🔵 فقرا را نجات دهید!
🔸️احمد الذواق در واکنش به افزایش نرخ ارز در عراق، از نمایندگان سائرون که اکثریت پارلمان و تحت امر مقتدی الصدر هستند، خواست که درخواست عزل رئیس بانک مرکزی را تقدیم پارلمان کنند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#گزارش
🔵 پافشارى دولت براى افزايش قيمت دلار و كاهش حقوق كارمندان در ميان اعتراضات نمايندگان مجلس
🔸درحالى كه موضوع هر 100 دلار به ميزان 145500 دينار در بودجه 2021 صداى همگان حتى طرفداران تظاهرات اكتبر را نيز درآورده است اما دولت الكاظمى و به طور مشخص وزير دارايى آن على علاوى بدون ذره اى اعتنا به تأثير شديد افزايش قيمت دلار بر قيمت كالاها و ارزاق مردم بر افزايش قيمت دلار فروخته شده از طرف بانك مركزى اصرار مى ورزند. اين درحالى است كه به رغم اعتراضات شديد نمايندگان مجلس اما از طرف رهبران سياسى سكوت يا اعتراضاتى نرم حكمفرما است.
🔸اين درحالى است كه دولت الكاظمى همانطور كه قبلا هم به آن اشاره شده بود، تمامى راه هاى جبران كسرى بودجه و افزايش درآمد دولت را رها كرده و فقط به جيب مردم كه ساده ترين راه به نظر مى آيد، چشم دوخته است. اين به غير از طرح وحشتناك ديگر دولت درخصوص كاهش مبالغ اضافه بر حقوق پايه كارمندان دولتى است كه با اين وضعيت كارمند عراقى، هم از طرف كاهش ارزش دينار، از ميزان حقوق وى به طور غير مستقيم كم مى شود و هم از طرف كاهش مبالغ اضافه بر حقوق نيز بار ديگر با مصيبت كاهش حقوق اما اين بار به طور مستقيم مواجه خواهد شد.
🔸اين درحالى است كه در اين باره منار عبدالمطلب عضو كميسيون خدمات مجلس درباره يكى از آثار منفى اين طرح مى گويد:
🔺افزايش قيمت دلار باعث خواهد شد كه بسيارى از شركت ها و پيمانكاران پروژه هاى خود را متوقف كنند خصوصا كه برخى از آن ها مجبور هستند كه مواد اوليه پروژه هاى خود را كه وارداتى هستند، با ارز خريدارى كنند و اين درحالى است كه هزينه خريد اين مواد با افزايش قيمت دلار، افزايش خواهد يافت و اگر دولت تلاش دارد كه از طريق افزايش قيمت ارز، كنترل خود را بر روى نقدينگى و اوراق مالى و مسكوكات به دست آورد و از قاچاق دلار جلوگيرى كند پس اين تصميم دولت، كشور را به سوى مصيبت هاى ديگرى خصوصا افزايش قيمت مواد اوليه پروژه ها خواهد كشانيد.
🔸اما اين درحالى است كه رئيس كميسيون دارايى هيثم الجبورى لحن نرم تر و آرام ترى را در اعتراضات خود عليه دولت در پيش گرفته است و اعلام كرد كه موضوع افزايش نرخ دلار، يكى از 32 راه حلى است كه كميسيون دارايى آن را به وزارت دارايى ارائه داده بود و اين راه حل داراى نكات منفى و مثبت خود است، البته كه الجبورى به اين نكته هم اشاره داشت كه اين راه حل بايد آخرين راه حل براى دولت باشد و از دولت نيز خواست كه راه حل هاى ديگرى را براى افزايش درآمد در پيش گيرد و تلاش داشته باشد كه آثار منفى اين تصميم را كاهش دهد.
🔸با وجود چنين وضعيت و تباين در نظرات ميان رهبران مجلس و نمايندگان ديگر، على علاوى وزير دارايى نيز طى اظهاراتى تصريح كرد:
🔺بيانيه اى را براى افزايش قيمت هر يك دلار به ارزش 1450 دينار را صادر خواهيم كرد و اين قيمت دلارى خواهد بود كه وزارت دارايى آن را به بانك مركزى خواهد فروخت و بانك مركزى نيز مقدارى را بر روى اين قيمت اضافه خواهد كرد اما اين مقدار زياد نخواهد بود و فقط تا 1490 دينار خواهد بود!!
🔺استخدامى هاى دولت براى سال 2021 را متوقف خواهيم كرد و فقط استخدامى هايى كه در پايان سال 2020 صورت گرفته است، مستثنى خواهد شد.
🔺پارلمان و كميسيون دارايى و رؤساى فراكسيون ها اطلاع كاملى از روندى كه دولت آن را در پيش گرفته است، دارند.
🔺ما حمايت بانك جهانى و صندوق بين المللى پول و تمامى كشورهاى بزرگ را براى سند اصلاحات اقتصادى دولت همراه خود داريم و بودجه 2021 شروع اصلاحات است و گام هاى ديگرى نيز براى اجراى سند اصلاحات اقتصادى برداشته خواهد شد.
🔺با اقليم كردستان درخصوص بودجه 2021 به توافق رسيديم و هيئت مذاكره كننده اقليم درحال حاضر براى مناقشه بودجه تخصيص يافته خود براى سال 2020 در بغداد حاضر است.
🔺برخى كالاهاى وارداتى با افزايش قيمت دلار فقط براى يك بار، قيمت آن ها افزايش خواهد يافت.
ادامه دارد...
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔸همچنين مصطفى الكاظمى نخست وزير عراق نيز درخصوص اين قضيه در جلسه شوراى وزيران تصريح كرد:
🔺از سال 2003 از پايه ريزى اشتباهى كه نظام سياسى و اجتماعى كشور را به طور كامل تهديد مى كند، رنج مى بريم.
🔺يا فروپاشى نظام سياسى كشور و وارد شدن به هرج و مرج يا انجام جراحى براى اصلاحات اقتصادى.
🔺معقولانه نيست كه در برابر معادله فساد تسليم شويم.
🔺يا اين كه اوضاع را اصلاح كنيم يا اين كه به روى مردم بخنديم.
🔺ما سند اصلاحات اقتصادى را آماده كرديم و هر كشور پيشرفته اى مثل امارات و سنگاپور و كره جنوبى تصميمات سختى را گرفته بودند و گام هاى با جرأت و فداكارانه اى را برداشتند.
🔺بحران سياسى در عراق به سه قضيه مرتبط است، كه آن قدرت و مال و فساد است و ما بر پايه اقتصادى بر روى رسيدگى به اين بحران و با تصميماتى شجاعانه براى از ميان برداشتن دو مانع فساد و مال كار مى كنيم.
🔺من اولين ضرركنندگان از بودجه سال بعد هستم و با انتقادات عديده اى مواجه خواهم شد.
🔺من مى توانستم كه وارد انتخابات شده [و اين اصلاحات را انجام نداده] و مردم را فريب دهم اما وجدانم به من اجازه چنين چيزى را نمى داد.
🔺هيچ كس اجازه شك و ترديد در انجام اصلاحات را ندارد و كسى كه مى ترسد پس جايش شوراى وزيران نيست و بايد در حد مسئوليت پذيرى باشيم زيرا اين يك قضيه تاريخى است.
🔸درخصوص وضعيت حقوق كارمندان نيز خالد بتال وزير برنامه ريزى تصريح كرد:
🔺حقوق كارمند بايد بر اساس كفايت و بازدهى وى باشد و نه بر اساس مدرك او.
🔺برخى از كارمندان به كشورهاى مشخصى مى روند و مدارك دانشگاهى را مقابل مبالغى براى خود مى آورند و همه اين ها به حساب اموال دولت است.
🔺حقوق كارمندان و مبالغ اضافه بر آن ها در بودجه به 50 تريليون دينار رسيده است و اين بدان معناست كه 65 درصد بودجه كشور براى پرداخت حقوق ها مى رود و اين باعث نابودى كشور است.
🔺كشورهاى پيشرفته اى مثل بريتانيا حقوق كارمندان خود را بر اساس كفايت و شايستگى تعيين مى كنند و نه بر اساس مدرك آكادميك.
🔸با اين اوصاف و با اين بودجه بى رحمانه از طرف دولت الكاظمى كه هم كاهش حقوق ها و هم كاهش ارزش دينار و به تبع آن گرانى ارزاق مردم را با خود به همراه دارد، بايد ديد كه آيا اكتبر ديگرى اين بار عليه دولت الكاظمى در راه است يا اين كه مردم پاسخ اين اقدام را از طريق صندوق هاى رأى در انتخابات 2021 به وى خواهند داد؟
پايان
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#گزارش
🔵 مراسم يادبود دو سردار سرافراز اسلام، شهيدان سپهبد سليمانى و حاج ابو مهدى المهندس در پارلمان عراق
🔸ديروز در پارلمان عراق با حضور شخصيت هاى برجسته سياسى و كشورى و نيز نمايندگان مجلس، مراسم يادبود شهيدان سليمانى و المهندس برگزار شد.
🔸در اين مراسم فالح الفياض رئيس سازمان حشد الشعبى تصريح كرد:
🔺فرماندهان شهيد توانستند كه منظومه اى از ارزش ها را در مواجهه با دشمنان بنا كنند.
🔺فرماندهان شهيد سخت ترين نبردها را وارد شدند و با سخت ترين دشمن به مبارزه پرداختند.
🔺ما به فرماندهان شهيد قبل و بعد شهادتشان بسيار مديون هستيم زيرا اين فرماندهان باعث ايجاد ارزش ها و آگاهى هايى در ميان مردم شدند.
🔺ما در حشد الشعبى به مهندس آن ابو مهدى المهندس و به معلم وى حاج قاسم سليمانى وفادار خواهيم ماند.
🔺ابو مهدى المهندس تمام زندگى خود را در راه آرمانى كه به آن ايمان داشت، سپرى كرد.
🔺شهيد حاج قاسم سليمانى يك ارزش انسانى بزرگى بود.
🔸همچنين در اين مراسم رئيس مجلس محمد الحلبوسى نيز تصريح كرد:
🔺امروز نزديك به سالروز شهادت رزمنده بزرگ ابومهدى المهندس هستيم كه بهترين نمونه ها را براى اين كه عراق شجاع و آزاده بماند به ما نشان داد.
🔺بزرگترين درسى را كه بايد از شهادت ابو مهدى المهندس ياد بگيريم پاسدارى از پيروزى است.
🔺شهيد ابو مهدى المهندس داراى مواضعى قابل استناد در پارلمان و در رويارويى با گروهك داعش داشت.
🔺ابومهدى المهندس در سخت ترين شرايط سياسى و امنيتى در سنگرهاى جنگ سكونت داشت.
🔺بايد بر روى تحقق اهداف ملى كه شهيد ابومهدى المهندس بر روى پاسدارى از آن ها كار كرد، عمل كنيم.
🔸نماينده رئيس جمهور عراق و مشاور ارشد وى على الشكرى نيز در اين مراسم تصريح كرد:
🔺فرماندهان شهيد از همان ساعات اوليه براى دفاع از خاك عراق عليه به پليدى كشانده شدن خاك اين كشور توسط داعش تروريست ايستادگى كردند.
🔺دو فرمانده شهيد درحالى از ميان ما رفتند كه ايمان داشتند كه شهادت در راه حق نهايت هدف و مراد آنان است.
🔸همچنين در اين مراسم نماينده نخست وزير و سخنگوى دولت حسن ناظم نيز ضمن تجليل از مقام اين دو شهيد بزرگوار تأكيد كرد كه شهيدان سليمانى و المهندس وظيفه ملى خود را به طور كامل انجام دادند.
🔸شايان ذكر است كه در اين همايش يادبود از ميان رهبران سياسى، نورى المالكى، عمار الحكيم و هادى العامرى و نيز از ميان ديگر مسئولان، رئيس شوراى عالى قضايى فائق زيدان و سفير جمهورى اسلامى ايران ايرج مسجدى در اين مراسم حضور داشتند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نصب بزرگترین دیوارنگاره از شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در بصره عراق
#فرماندهان_پیروزی
#قادة_النصر
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه المراقب العراقى (نزديك به گرايشات مقاومت در عراق):
🛑 تيم دولتى الكاظمى جام شراب نابودى اقتصاد عراق ر ا با نواختن آوازهاى سنتى عراقى مى نوشد.
🔹پى نوشت: اين روزنامه از حضور الكاظمى و هيئت وى در ميهانى تجملاتى اردوغان در تركيه انتقاد كرده است كه دولت درحالى در اين ميهمانى حاضر بود، كه ملت از گرسنگى رنج مى برده است.
▪️كلنگ ناكامى دولت، اقتصاد عراق را با ضربه اى تمام كننده (افزايش نرخ ارز) به نابودى مى كشاند.
▪️پارلمان مراسم يادبود و گراميداشت المهندس و سليمانى را برگزار كرد اما چه وقت نتايج تحقيقات ترور آن ها اعلام مى شود؟
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الزمان (نزديك به سعد البزاز از شخصيت هاى رسانه اى اهل سنت و ضد مقاومت و رئيس شبكه الشرقيه):
🛑 پيشنهادهاى بيهوده دولت باعث دادن هشدار مى شود و دولت بايد اين افتضاح و مسخره بازى در تصميمات به هم ريخته خود را به پايان برساند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#روزنامه_صبح
🗞 تيتر روزنامه الصباح (نزديك به دولت):
🛑 پارلمان اولين سالروز شهادت فرماندهان پيروزى را گراميداشت.
▪️بانك مركزى كاهش ارزش دينار در مقابل دلار به ميزان 1470 دينار براى هر يك دلار را اعلام كرد.
▪️حسن الجنابى سفير عراق در تركيه: 750 شركت تركيه اى در عراق مشغول به كار مى باشند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 قانون مبارزه با جرایم الکترونیک
🔹دنیا در حال حاضر از طریق ایترنت اداره می شود و داده های شخصی شهروندان و اسرار زندگی آنان و منابع درآمد آنان در این شبکه موجود می باشد و از طریق این شبکه عنکبوتی اداره می شود.
🔹اینترنت تبدیل به یک جامعه بزرگ که به طور قطع دربردارنده افراد نیکوکار و افرادی که این جامعه را به بازی گرفته اند، می باشد پس آیا معقول است که این جامعه بدون قوانینی سامان بخش، رها شود؟!
🔹انتشار خبر قریب الوقوع قانون جرایم الکترونیک از طرف پارلمان عراق و مخالفت سرسختانه علیه آن و خروج برای تظاهرات برای مطالبه عدم تصویب آن و خشمی که از طرف بخش وسیعی از مردم عراق به نظر می رسید و هرکس درباره خطرات این قانون برای خود اظهار نظری می کرد، روشن و واضح بود.
🔹و ما نمی دانیم که آیا مخالفان با این قانون غفلت کرده یا خود را به فراموشی زده اند که از طریق اینترنت از هزاران شخص باج خواهی شده و یا مورد تهدید واقع شدند و هر انسانی که دارای دوست یا نزدیکانی است ممکن است که خودش یا نزدیکان و دوستان وی در این تنگنا قرار گرفته باشند.
🔹افراد با شرافت متعددی در اینترنت تخریب شدند زیرا در مقابل باج خواهی ها و وعده های اغوا گرایانه فاسدان تسلیم نشدند. جشن های مخصوص و مراسم های شادی که به طور کاملا خصوصی در خانه ها برگزار می شود و سپس برخی از افراد ضعیف النفس، تصاویری شخصی را در شبکه های اجتماعی از راه های مختلف منتشر می کنند تا تعدادی لایک و کامنت را بدون مراعات حریم خصوصی مردم و احترام به احساسات آنان دریافت کنند پس چه کسی حق این افراد را بازخواهد گردانید؟!
🔹زورگویی و تمسخر و تحقیر مردم و نژادپرستی و افترا زدن و بازی کردن با افکار و اشتراک گذاری اطلاعات غلط و محتوای خطرناک و غیر مناسب را چگونه باید مسئولان، انتشار این موارد را مورد محاسبه و مجازات قرار دهند و آیا عادلانه است که بدون مجازات رها شوند؟
🔹و در این جا نیز نباید اسناد و نامه های رسمی و اسرار دولتی که به بدون هیچ نظارت و حسابرسی از طریق شبکه اینترنت انتشار می یابد را از یاد ببریم.
🔹هر کشوری، حتی آن کشورهایی که در اصول دموکراسی سرسخت هستند، اجازه نخواهند داد که اسرار آنان در مقابل همگان منتشر شود و قوانینی در این کشورها برای حفاظت از محرمانه بودن این اطلاعات و جلوگیری از انتشار اسناد رسمی وجود دارد.
🔹پس شایعه هایی که منبع آن ها مشخص نیست و با اهداف خاصی منتشر می شوند و مانند آتش شعله ور در میان گیاهان پخش می شود و فاقد هرگونه صحت و درستی هستند یا این که راهنمایی و هدایت به سوی آن ها باعث اشاعه رعب و وحشت میان مردم و ایجاد فتنه های شرورانه می شود را چگونه باید در نطفه خفه کرد؟!
🔹برای مثال کشور بریتانیا در سال 2016 قانونی را وضع کرد که به دولت این اجازه را می داد که بر شبکه خطوط تلفن همراه و اینترنت نظارت داشته باشد و از شرکت های خدمات رسانی در زمینه ارتباطات درخواست ثبت اطلاعات و جزئیات مربوط به کاربران اپلیکیشن های این شرکت ها را بکند و کشورهای همسایه نیز به مانند اردن و عربستان سعودی دارای قوانینی سختگیرانه تر برای مبارزه با جرایم الکترونیک می باشند پس عراق با این اوصاف چه تفاوتی با بقیه کشورها دارد تا چنین قانونی را نداشته باشد؟!
🔹در حقیقت در این قانون فواید بسیاری برای حمایت از خانواده های عراقی و جامعه و حفظ حریم خصوصی شهروندان وجود دارد.
🔹البته که این قانون خالی از عیب ها و اشکالات نکات قانونی مبهم و اصولی غیر روشن در آن نیست و افراد معترض نیز به آن توجه داشته اند و این بندها نیازمند تفسیر و اصلاحات و برخی از توضیحات برای از بین بردن ابهامات می باشند تا این قانون روشن و بدون چند وجهی بودن در اصول خود باشد و این موضوع به طور قطع محقق خواهد شد زیرا این قانون هنوز تصویب نشده است و می توان این موارد را با کمک گرفتن از کارشناسان امور حقوقی به آن رسیدگی کرد.
🔹و البته ما نیز صدای خود را به صدای معترضان به متوازن بودن این قانون ملحق می کنیم تا در این قانون اصولی نیز برای حمایت از آزادی بیان و جلوگیری از ساکت کردن صداهای منتقد در همین قانون برای اطمینان بخشیدن به طور کامل برای منتقدان و معترضان، درج و گنجانده شود.
✍️ صالح لفته
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶 قانون مبارزه با جرایم الکترونیک
🔹دنیا در حال حاضر از طریق ایترنت اداره می شود و داده های شخصی شهروندان و اسرار زندگی آنان و منابع درآمد آنان در این شبکه موجود می باشد و از طریق این شبکه عنکبوتی اداره می شود.
🔹اینترنت تبدیل به یک جامعه بزرگ که به طور قطع دربردارنده افراد نیکوکار و افرادی که این جامعه را به بازی گرفته اند، می باشد پس آیا معقول است که این جامعه بدون قوانینی سامان بخش، رها شود؟!
🔹انتشار خبر قریب الوقوع قانون جرایم الکترونیک از طرف پارلمان عراق و مخالفت سرسختانه علیه آن و خروج برای تظاهرات برای مطالبه عدم تصویب آن و خشمی که از طرف بخش وسیعی از مردم عراق به نظر می رسید و هرکس درباره خطرات این قانون برای خود اظهار نظری می کرد، روشن و واضح بود.
🔹و ما نمی دانیم که آیا مخالفان با این قانون غفلت کرده یا خود را به فراموشی زده اند که از طریق اینترنت از هزاران شخص باج خواهی شده و یا مورد تهدید واقع شدند و هر انسانی که دارای دوست یا نزدیکانی است ممکن است که خودش یا نزدیکان و دوستان وی در این تنگنا قرار گرفته باشند.
🔹افراد با شرافت متعددی در اینترنت تخریب شدند زیرا در مقابل باج خواهی ها و وعده های اغوا گرایانه فاسدان تسلیم نشدند. جشن های مخصوص و مراسم های شادی که به طور کاملا خصوصی در خانه ها برگزار می شود و سپس برخی از افراد ضعیف النفس، تصاویری شخصی را در شبکه های اجتماعی از راه های مختلف منتشر می کنند تا تعدادی لایک و کامنت را بدون مراعات حریم خصوصی مردم و احترام به احساسات آنان دریافت کنند پس چه کسی حق این افراد را بازخواهد گردانید؟!
🔹زورگویی و تمسخر و تحقیر مردم و نژادپرستی و افترا زدن و بازی کردن با افکار و اشتراک گذاری اطلاعات غلط و محتوای خطرناک و غیر مناسب را چگونه باید مسئولان، انتشار این موارد را مورد محاسبه و مجازات قرار دهند و آیا عادلانه است که بدون مجازات رها شوند؟
🔹و در این جا نیز نباید اسناد و نامه های رسمی و اسرار دولتی که به بدون هیچ نظارت و حسابرسی از طریق شبکه اینترنت انتشار می یابد را از یاد ببریم.
🔹هر کشوری، حتی آن کشورهایی که در اصول دموکراسی سرسخت هستند، اجازه نخواهند داد که اسرار آنان در مقابل همگان منتشر شود و قوانینی در این کشورها برای حفاظت از محرمانه بودن این اطلاعات و جلوگیری از انتشار اسناد رسمی وجود دارد.
🔹پس شایعه هایی که منبع آن ها مشخص نیست و با اهداف خاصی منتشر می شوند و مانند آتش شعله ور در میان گیاهان پخش می شود و فاقد هرگونه صحت و درستی هستند یا این که راهنمایی و هدایت به سوی آن ها باعث اشاعه رعب و وحشت میان مردم و ایجاد فتنه های شرورانه می شود را چگونه باید در نطفه خفه کرد؟!
🔹برای مثال کشور بریتانیا در سال 2016 قانونی را وضع کرد که به دولت این اجازه را می داد که بر شبکه خطوط تلفن همراه و اینترنت نظارت داشته باشد و از شرکت های خدمات رسانی در زمینه ارتباطات درخواست ثبت اطلاعات و جزئیات مربوط به کاربران اپلیکیشن های این شرکت ها را بکند و کشورهای همسایه نیز به مانند اردن و عربستان سعودی دارای قوانینی سختگیرانه تر برای مبارزه با جرایم الکترونیک می باشند پس عراق با این اوصاف چه تفاوتی با بقیه کشورها دارد تا چنین قانونی را نداشته باشد؟!
🔹در حقیقت در این قانون فواید بسیاری برای حمایت از خانواده های عراقی و جامعه و حفظ حریم خصوصی شهروندان وجود دارد.
🔹البته که این قانون خالی از عیب ها و اشکالات نکات قانونی مبهم و اصولی غیر روشن در آن نیست و افراد معترض نیز به آن توجه داشته اند و این بندها نیازمند تفسیر و اصلاحات و برخی از توضیحات برای از بین بردن ابهامات می باشند تا این قانون روشن و بدون چند وجهی بودن در اصول خود باشد و این موضوع به طور قطع محقق خواهد شد زیرا این قانون هنوز تصویب نشده است و می توان این موارد را با کمک گرفتن از کارشناسان امور حقوقی به آن رسیدگی کرد.
🔹و البته ما نیز صدای خود را به صدای معترضان به متوازن بودن این قانون ملحق می کنیم تا در این قانون اصولی نیز برای حمایت از آزادی بیان و جلوگیری از ساکت کردن صداهای منتقد در همین قانون برای اطمینان بخشیدن به طور کامل برای منتقدان و معترضان، درج و گنجانده شود.
✍️ صالح لفته
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶مسعود بارزانی و افزایش انزوای وی
🔹نیروهای سیاسی اهل سنت و شیعیان و برخی از نیروهای سیاسی کرد که از سیطره مسعود بارزانی آزاد هستند و با سیاست های وی مخالف می باشند، [این روز ها بر روی برخی از موارد متعلق به اقلیم به توافق هایی رسیده اند]؛ سیاست های مسعود که منابع اقلیم را به منابع خانواده بارزانی مبدل کرد اما همراه با افزایش سطح آگاهی مردمی مردم کردستان، نیروی قومیت گرایی مسعود، محدود شده و تصویر خانوادگی ملوکانه وی و گرسنه کردن ملت کرد و به حاشیه راندن این ملت توسط خانواده وی روشن تر می شود و نیروهای سیاسی کرد که در دولت اقلیم نیز مشارکت دارند، ملحق به این خانواده می شوند اما شهروندان کرد با این وضع در ضمن شهروندان درجه دوم باقی می مانند.
🔹پس توافق اخیری که مدتی پیش درخصوص قانون دوم اسقتراض صورت گرفت، به طور روشن از این موضوع پرده برداشت که شیعیان و سنی ها و بخشی از کردها به این باور غیر قابل بازگشت رسیده اند که امکان ندارد که مسعود بارزانی را نماینده ملت کرد بدانند بلکه وی فقط منافع خانواده خویش را نمایندگی می کند و نیز شعارهای قومیت گرایی را که وی علم کرده است با سیاست گرسنه نگه داشتن در حق مردم کرد و به زانو در آوردن نیروهای سیاسی شریک در حکومت در کردستان، انسجامی ندارد.
🔹توافق اخیر اجماع سیاسی مخالف با تک روی مسعود در قدرت و غارت کردن درآمدهای اقلیم به سود خانواده خویش را محقق کرد و این اجماع به همین خاطر محقق شد و این اجماع برای مراحل سیاسی پیش رو افزایش به حاشیه راندن مسعود بارزانی را ایجاد می کند و واقعیت سیاسی ملی جدیدی را منتج می کند و نیز واقعیت کردی متفاوتی را ایجاد می کند و این چیزی است که تمرد ایزدی ها در سنجار و اعتراضات جنبش تغییر (گوران) آن را نشان می دهد.
🔹اما از طرفی دیگر اتحاد میهنی نیز این وضعیت را عمیقا درک کرد و به همین خاطر نیز هیئت مذاکره کننده ای را که آن را نمایندگی کرده و با دولت فدرال درخصوص سهم اقلیم و سلیمانیه جدا از خانواده مسعود مذاکره کند، تشکیل داد و این تحرکات را لاهور شیخ جنگی (از رهبران عالی رتبه اتحاد میهنی) هدایت کرد.
🔹مسعود بارزانی که به مدت 10 سال است که نفت اقلیم را طبق گزارش کمیته ای که آقای عادل عبدالمهدی (نخست وزیر سابق عراق) آن را تهیه کرده بود، به میزان 138 میلیارد دلار فروخته است و این به غیر از اموالی است که از دولت فدرال دریافت می کند، می باشد و نیز این به غیر از عملیات قاچاق نفتی است که مختص به وی و افراد خانواده وی است و تمامی این ها به غیر از عملیات مصادره اموال پایانه های مرزی و گمرکات و مالیات و پول های شرکت های دو سیمکارت "آسیا سل" و "کورک" و...الخ، است.
🔹خانواده بارزانی تمامی این اموال و درآمدها را به دولت فدرال تحویل نمی دهد اما اشکال زمانی بزرگ تر می شود که وی این اموال را حتی به خزانه دولتی اقلیم نیز تحویل نمی دهد!!
🔹و ملت ستمدیده کردستان عراق از تمامی این اموال به خاطر ستم بزرگترین دیکتاتوری قبیله ای که تاریخ ملت کرد آن را به خود شناخته است، هیچ سودی نبرده است.
🔹ملت کرد، اولین ملتی است که در آتش دیکتاوری و فساد بارزانی ها سوخته می شود و باید این ملت تکلیف و سرنوشت خود را مشخص کند و باید این موضوع را درک کند که شیعیان و اهل سنت عراق از مسعود و خانواده اش به وی نزدیک تر هستند و دشمن شماره یک وی کسی است که به نام وی تجارت کرده و از وی دزدی و سرقت می کند.
✍️ محمد صادق الهاشمی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
#تحليل
🔶حاکمیت ملی در نگاه مردم
🔹درخصوص تعریف حاکمیت ملی با مفهوم سیاسی کلی آن که مرتبط با دولت -به گونه ای که وظایف مختص به خود را انجام دهد- می باشد، برای این تعریف، تعریفی دقیق تر از تعبیر ژان ژاک روسو (فیلسوف و اندیشمند فرانسوی) نیافته ام پس وی در کتاب خود به نام "قرارداد اجتماعی" در تعریف حاکمیت ملی گفته است "حاکمیت ملی به طور منحصر بیان کننده اراده عمومی است و افراد از دست کشیدن از آن منع شده اند زیرا این دست کشیدن قهرًا باعث زوال اراده می شود".
این معنا بر کشور و نظام سیاسی آن تحمیل می کند که بیان کننده اراده ملت و فرهنگ و عقیده آن و حتی عرف و آداب آن باشد و این که این فرهنگ و این میراث تمدنی و ارزشی ملت در چارچوب قوانین و مصوبات داخلی و خارجی آن و اجرای این قوانین و مصوبات و پیاده سازی آن ها تجلی و انعکاس یابد.
🔹درست است که مظهر خارجی برای حاکمیت ملی یک کشور، آن را به معاهدات و پیمان های بین المللی ملزم و پایبند می کند اما این پایبندی نباید به سطح تقاطع و تناقض با اصول ثابت امت برسد و الا این پایبندی ها به عنوان یکی از مظاهر بستن دست ها و اراده ملت توسط خودش و به گروگان رفتن اراده آن ملت به دست نیروهای خارجی حال هر عنوانی داشته باشند، می شود.
🔹و به طبیعت امر این موضوع مشروط به توانایی های آن ملت برای منتج کردن یک نظام سیاسی که تا بالاترین حد ممکن با آمال و آروزهای آن ملت منسجم باشد، است؛ اگرچه که این آمال و آرزوها با اراده جامعه جهانی که متجسد در سازمان ها و نهادهای رسمی آن است مخالفت داشته باشد و این برای آن است که این نظام بتواند اراده ملت خود را در محافل بین المللی تحمیل کرده و مانع از میان رفتن ویژگی و خصوصیت های خود در جامعه جهانی شود.
🔹این امری است که برخی از کشورها که برای حاکمیت ملی خود احترام قائل هستند و از حاکمیت ملی، این معنای دقیق آن را (طبق تعریف ژان ژاک روسو) فهمیده اند، آن را درک کردند و در این میان می توان به کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورهای آمریکای لاتین اشاره کرد که این کشورها، سازمان های بین المللی برای آنان به میدانی از میادین مقاومت برای اثبات وجودشان و حفاظت از هویت آن ها و البته با حمایت مردمی و تأیید بالا توسط آن ها تبدیل شد، هنگامی که این ملت ها به این یقین رسیدند که نظام سیاسی آن ها بیان کننده هویتشان به طور واقعی می باشد.
🔹اما در عرصه داخلی نیز این موضوع منفکّ از تأثیرهای خارجی نیست و در این مورد می توان به کشوری به مانند عراق برای مثال اشاره کرد که در این کشور دولت ناتوان از ایجاد روش های تربیتی و درسی که با اعم اغلب از فرزندان این ملت مناسب است، می باشد یا این که نمی خواهد که این کار را انجام دهد و نیز دولت در این کشور نمی تواند اهداف اقتصادی را که به سود منافع آن باشد، مشخص کند.
🔹همچنین دولت در این کشور برای مجبور کردن آمریکایی ها برای اخراج نیروهای نظامی آنان از اراضی خود ضعیف می باشد و به نوعی و از طرقی نیز مجبور به وام گرفتن از بانک جهانی می شود پس چنین کشوری اگر حاکمیت ملی از آن سلب نشده باشد پس به واقع حاکمیت ملی آن کامل نیست.
🔹در این جاست که ضرورت دخالت مستقیم امت پیش می آید و البته که این کار باید طبق چارچوب ها و ابزارهای درست برای استرداد و بازگرداندن اراده خود باشد و اگرچه که این موضوع پس از پایان یافتن تمامی راه های درست، اقتضای روی آوردن به راه های انقلابی را بکند و یکی از این راه های انقلابی و به عنوان گام اول، مقاومت از طریق تمرکز در درجه اصلی بر علت العلل متسبب در حاکمیت ملی و سلب آن می باش و این علت العلل همان اشغال بیگانگان است.
🔹خطر وجودی و ذاتی حضور اشغالگران و سلب حاکمیت ملی، در حتمی بودن از بین رفتن ارزش ها و معارف نزد ملت ها پس از گذشت مدتی از تحرکات اشغالگران و هیمنه آنان بر کشور می باشد زیرا این موضوع حتی به سلب اراده نیز منتهی نمی شود تا بگوییم که موضوع موقتی باشد.
🔹هرگز این موضوع موقتی نخواهد بود و فرآیند نقض حاکمیت ملی یک روند تدریجی را خواهد داشت که با مرحله حمله و تجاوز نظامی شروع شده و با مرحله مسخ و از بین رفتن هویت ملت ها و تغییر اصول عقائدی و فکری اصیل آنان به طور ریشه ای به پایان می رسد.
✍️ ماجد الشویلی
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔴 فاضل ابورغیف تحلیلگر سیاسی و فعال رسانه ای عراقی در واکنش به تصمیم دولت برای کاهش قیمت دینار نوشت:
کم کردن قیمت دینار عراق در مقابل دلار آمریکا هیچ گاه راه حلی جادویی نبوده است. چینن اقدامی برای پنچ میلیون نفر یک راه حل است اما برای چهل میلیون عراقی مشکل ایجاد می کند. قبل از ما کشورهای دیگری با اتخاذ اینگونه اقدامات ناموفق بوده اند که نمونه آن برزیل، ایران، لبنان و مصر هستند. آنها قیمت پول خود را دستکاری کردند و تورم مزمنی را در کشورشان به وجود آوردند و اکنون راه حلی برای آن ندارند.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ چند روز مانده به سالگرد شهادت سرداران شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، خیابان برخی استان های عراق مزین به تصاویر این شهدای بزرگوار شد.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
⭕ قرارداد مشکوک!
🔸️عزت الشابندر سیاستمدار عراقی در صفحه توییتر خود نوشت که وزیر حمل و نقل و افراد پشت پرده، قرارداد تکمیل بندر فاو را در حالی به شرکت دوو کره داده اند که رتبه این شرکت در بین دیگر شرکت ۹۴ از ۱۰۰ است اما شرکت های چینی رتبه های اول را داشتند!
پ.ن: آمریکایی ها از سهامداران اصلی شرکت دوو کره هستند که اکنون عهده دار ساخت و تکمیل بندر فاو عراق است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶
🔵 شبکه ماهواره ای دجله در یک اینفوگرافیک، مدعی شد که پس از افزایش نرخ دلار در عراق، قیمت مواد خوراکی از جمله برنج، شکر، روغن، لوبیا، نخود و... افزایش داشته است.
@iraqevents تحولات عراق 🇮🇶