به گزارش واحد ارتباطات اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما، نخستین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فقه و رسانه به همت خانه دین و رسانه و با همکاری گروه فقه، کلام و رسانه این اداره برگزار شد.
در این نشست تخصصی که با حضور جمعی از پژوهشگران در تالار اندیشه اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما تشکیل شد، دبیر جلسه، حجت الاسلام لیراوی، مدیر گروه فقه، کلام و رسانه اداره کل، به فلسفه این سلسله نشست ها و ضرورت گفتگو در موضوعات انضمامی در این راستا اشاره کرد.
سپس حجت الاسلام سید سلمان علوی، پژوهشگر عرصه فقه هنر، به تبیین خطوط کلی فقه موسیقی در اندیشه مقام معظم رهبری پرداختند و بیان داشتند که مجموعه آنچه بیان می شود مبتنی بر فتاوا و احتیاطات ایشان از کتاب دروس خارج فقه غناء استخراج شده است.
ایشان اظهار داشتند: پس از استخراج فتاوای معظمله از کتاب «دروس خارج فقه غنا»، تعاریفی که ایشان از موضوعات مختلف مربوط به بحث داشتند، به صورت مجزّا گردآوری شده و نتیجه آن، در جزوهای با عنوان «غنا» مشتمل بر چهار بخش مفاهیم و اصطلاحات ، احکام غنا (آواز)، احکام موسیقی و احکام رقص تألیف شد.
سید سلمان علوی بیان داشت: در این مرحله از تحقیق، ملاک معظم له در باب حلیت و حرمت موسیقی بررسی شده و در مرحله بعد تفاوت های موجود در ملاک حرمت موسیقی میان دو کتاب غناء و اجوبه ایشان مورد تبیین مقایسه ای واقع شده و پس از بررسی موارد اختلاف، نوبت به تدوین خطوط کلی فقه موسیقی براساس آراء فقهی رهبر معظم انقلاب اسلامی مدّظلّه العالی در ساختاری متناسب برای تألیف آییننامه موسیقی قرار گرفته است.
حجت الاسلام علوی چالش پیش روی تألیف آییننامه موسیقی مبتنی بر آراء فقهی رهبر معظم انقلاب دامظله را فراوانی موضوعاتی بیان کردند که در آن ها رهبر معظم انقلاب، تشخیص موضوع را، به عرف واگذار نموده اند؛ بدینصورت، چهارمین مرحله تحقیق تحت عنوان «مصادیق ارجاع به عرف در کتاب غناء» انجام شد و تمامی موارد ارجاع به عرف و سیره متشرعه در کتاب غناء استخراج شد. همچنین ایشان بیان داشتند برای ترسیم قواعد متقن احکام موسیقی، تحقیقات بیشتری در باب عرف از منظر رهبر معظم انقلاب در خلال آراء فقهی و اصولی ایشان نیاز است.
@irc_ir
✅خانه دین و رسانه با همکاری گروه فقه،کلام و رسانه برگزار می کند:
دومین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فقه رسانه،با موضوع:
💠بررسی فقهی استفاده زنان از کلاه گیس در نمایش های تلویزیونی
🔅با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی شریفی
دکترای فقه و حقوق قضایی
⏰زمان: چهارشنبه 18 تیرماه
ساعت 11 تا 13
🔹مکان: قم، بلوار امین،اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما،تالار اندیشه
@irc_ir
📚معرفی کتاب:
رسانه ملي و نهادينهسازي فرهنگ عفاف و حجاب
✅در چیکده این اثر که به اهتمام جناب آقای اباذر افشار از سوی اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
به منظور نهادينهسازی، گسترش و حفظ فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه و مقابله با بدحجابي، هر يك از نهادهاي آموزشي، پژوهشي، تربيتي، فرهنگي، مذهبي، اجتماعي، اقتصادي، انتظامي و قضايي، وظيفه و مسئوليتي بر عهده دارند. در اين ميان، رسانه ملی با توجه به مقبوليت و اعتبار فرهنگي و اجتماعی بالا، اعتماد زياد مخاطبان به جنبههاي الگويي آن به عنوان سخنگوي فرهنگي و مروّج ارزشها و آرمانهاي نظام اسلامی، مخاطب انبوه و اثرگذاری بسيار، ميتواند در ميان نهادهاي مسئول، همگرايی و همافزايی ايجاد و فعاليتهاي غير اصولي سازمانهاي رسمي و غيررسمي را در اين زمينه، پيگيري و نقد كند. همچنين، فعاليتهاي مثبت ديگر سازمانها را با هدف ارتقاي بينشها و حساسيتهاي جمعي منعكس سازد. بنابراين، يكي از مؤثرترين ابزارها در بهبود وضعيت فرهنگ عفاف و حجاب، رسانه ملي، به ويژه تلويزيون است.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2028/book_keyword/%D8%AD%D8%AC%D8%A7%D8%A8/current//order/1?
@irc_ir
🔹به گزارش واحد ارتباطات، در جلسه ای که با حضور دکتر محمدحسین ظریفیان، مدیر کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما و جناب آقای محمدرحیم لیوانی، رئیس مرکز پویانمایی صبا در این مرکز برگزار شد، زمینههای لازم در خصوص دستیابی به اهداف، مورد تعامل قرار گرفت.
بر اساس این تفاهم نامه، اداره کل متعهد شد تا با همکاری و ایجاد بستر مناسب در زمینه بهرهمندی از مشاوران مذهبی آشنا به رسانه و مجهز به علوم حوزوی در دستیابی به فرم و محتوای دقیق و عمیق آثار تولیدی، یاری رسان مرکز پویانمایی صبا باشد.
🔺در پایان این نشست، آئین رونمایی از کتاب «معنویت در پویانمایی» نوشته دکتر مهدی همازاده ابیانه، برگزار شد. این کتاب که در سه فصل و 170 صفحه تدوین یافته به برخی سرفصلهای مهم در فلسفه اسلامیکه میتواند تأثیری جدی در تولید آثار انیمیشن داشته باشد، پرداخته است؛ تأثیری که فقط به محتوا ختم نمیشود؛ بلکه به طورخاص، فُرم و سبک بازنمایی محتوا را در قالب این مدیوم مدرن هنری دستخوش تحولی اساسی قرار می دهد.
📚معرفی کتاب
راهكارهای رسانهای مقابله با فرهنگ اشرافيگري در بين مسئولان
✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای مهدی مبینی از سوی اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
اشرافيگري و تجملگرايي از هر مسلماني ناپسند و از مديران جامعه اسلامي، ناپسندتر است و از جمله فسادهاي اخلاقي حاكمان بهشمار ميآيد که در روايات از اين گرايش نكوهش شده است. امروزه كه مردم با رسانهها، زندگي و الگوهاي سبك زندگي خود را از آنان تقليد ميكنند، نقش رسانهها در موضوع تجملگرايي و اشرافيگري از اهميت بسزايي برخوردار است؛ زيرا رسانهها بهگونهاي بر الگوهاي زندگي مردم اثر ميگذارند كه مخاطبان، بسياري از فعاليتهاي ديگر خود را با برنامههاي آنان تنظيم ميكنند و به همين دليل تلويزيون بهصورت يك گروه مرجع قوي درآمده است. ر اين اساس، اثر حاضر براي دستيابي به هدف فوق و پشتيباني پژوهشي از برنامهسازان، با مطالعه و بررسي علمي برنامههاي رسانه ملي به رشته تحرير درآمده است. بهدليل كمبود ادبيات نظري در اين زمينه، به نظر ميرسد اين پژوهش بتواند خلأ موجود را تا حدودي پر كند و بستر لازم را براي انجامدادن پژوهشهاي جديد فراهم سازد.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2862/order/1?
@irc_ir
✅خانه دین و رسانه با همکاری گروه فقه،کلام و رسانه برگزار می کند:
سومین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فقه رسانه،با موضوع:
💠بررسی فقهی نمایش بانوان بدحجاب مسلمان و غیرمسلمان در رسانه ملی
🔅با ارائه حجت الاسلام و المسلمین یاسر امینیان
از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم
⏰زمان: چهارشنبه 25 تیرماه
ساعت 11 تا 13
🔹مکان: قم، بلوار امین،اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما،تالار اندیشه
@irc_ir
در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما با پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه مطرح شد؛ دکتر ظریفیان: آماده تعامل در استفاده از توان و ظرفیت نیروهای علمی در راستای تولیدات برنامه ای، ارزیابی طرحها و تحقیقات بنیادی و کاربردی هستیم.
به گزارش واحد ارتباطات اداره کل پژوهش های اسلامی سازمان صدا و سیما، تفاهمنامه همکاری علمی میان اداره کل و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با حضور آقایان دکتر محمدحسین ظریفیان مدیرکل پژوهشهای اسلامی رسانه صداو سیما و امین کمالوندی معاونت اداری مالی و توسعه منابع پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و در تهران امضاء شد.
در این جلسه نمایندگان، ضمن بیان دستاوردها و نیازهای دو طرف، بر تعامل و ادامه همکاری مناسب علمی بین دو مجموعه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در این نشست که با رایزنی و همت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی صورت گرفت، دو طرف درباره بخشی از زمينههای همكاری ميان دو مجموعه صحبت کردند؛ معرفي اولويت هاي پژوهشي در موضوعات مرتبط به فعاليت هاي دو مركز و همكاري در انجام مشترك آن ها،همكاری در تولیدات محتوایی برای برنامه سازان رسانه ملی، استفاده از توان علمی اساتيد و محققان يكديگر، مشاركت در تأمين محتوای مجلات و نشريات علمی و همكاری و مشاركت در تأليف و ترجمه متون و منابع مورد نياز دو طرف، از جمله محورهای همکاری دو مجموعه بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در پایان این دیدار دکتر ظریفیان و هیات همراه از انتشارات پژوهشگاه بازدید کردند.
ماهک تابستان.pdf
1.89M
📚تازه های نشر دین و رسانه
ماهک؛ ویژه نامه مناسبتی کودکان و نوجوانان (جلد دوم: تابستان)
✅در چیکده این اثر که به کوشش سرکار خانم مریم سقلاطونی و جمعی از نویسندگان از سوی اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
نظر به اهمیت الگوها در شکلگیری شخصیت و حیات فردی و اجتماعی کودک، میتوان الگوها را به شکل مستقیم و غیرمستقیم، مربی کودکان دانست. فقدان الگوهای برخاسته از هویت ملی و مذهبی جامعه، منجر به ضعف تربیتی و اعتقادی در کودکان میشود. یکی از راههای انتقال پیام دین، معرفی این شخصیتها به زبان ادبیات است.
بی شک پیوند مناسبت ها با ادبیات، نقش تعیین کننده ای در انتقال بهتر مفاهیم به مخاطبان به ویژه کودکان و نوجوانان دارد. پرواضح است ادبیات، اثری ژرف بر رشد و پرورش جنبههای مختلف زبانی، شناختی، شخصیتی و اجتماعی کودکان و نوجوانان دارد؛ به شرط آن که با دنیای واقعی که در آن زندگی می کنند متناسب باشد. از این رو، ادبیاتی که برای این رده سنی به کار گرفته می شود، ضمن اینکه باید با زبان و بیان، درک زبان نوشتاری و تخیل و تجربههای آنان متناسب باشد، به رشد شخصیت آن ها کمک کند.
اداره کل پژوهشهای اسلامی رسانه با توجه به اهمیت موضوع، مطالبی را در چند قالب زیرنوشت، شعر و داستانک تولید و تدوین کرده است. امید است این تلاش اندک، راهگشای بخشی از دغدغههای اصلی برنامه سازان محترم کودک و نوجوان در رسانه ملی باشد.
دومین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فقه رسانه با موضوع «مبانی فقهی استفاده زنان از کلاه گیس در نمایش های تلویزیونی» برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی شریفی در نشست بررسی فقهی استفاده زنان از کلاه گیس در نمایش های تلویزیونی مطرح کرد: رسانه، به لحاظ اثرگذاری در فرهنگ عمومی، عهده دار ترویج مسئله حجاب و عفت عمومی در جامعه است و به حکم ثانوی اگر استفاده از کلاه گیس در تولیدات رسانه¬ای باعث ترویج فحشا و بی بند و باری در جامعه شود، کارگزار باید مانع تولید و نشر اینگونه آثار بشود.
به گزارش واحد ارتباطات اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما، دومین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فقه و رسانه به همت خانه دین و رسانه و با همکاری گروه فقه، کلام و رسانه این اداره برگزار شد.
در این نشست تخصصی که با حضور جمعی از پژوهشگران در تالار اندیشه اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما تشکیل شد، دبیر جلسه، حجت الاسلام دکتر جلالی، مدیرگروه مدیریت، سیاست و اقتصاد اسلامی این اداره¬کل، توضیح دادند که با برگزاری این سلسله نشست ها در پی تبیین مبانی فقهی رسانه هستیم. ایشان در ادامه از ضرورت گفتگو در موضوعات انضمامی متناسب با رویکرد اداره کل در راستای بازخوانی ادبیات دینی جهت ورود به آثار تولیدی سخن گفتند.
📚معرفی کتاب
راهكارهای رسانهای وحدت مذاهب اسلامی
✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای مجید مبینیمقدس از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
آنچه جامعهاي را به قلههاي ترقي و پيشرفت مي رساند، وحدت و يكپارچگي است. بدون وحدت و اتحاد، هيچ اقدامي به سرانجام نخواهد رسيد. دنياي اسلام با جمعيتي نزديك به دو ميليارد تن و داشتن فرهنگ غني اسلامي و موقعيت نظامي و ذخاير عظيم طبيعي، با وحدت ميتواند سرآمد همه كشورهاي جهان باشد. با وجود اين، امروزه جهان اسلام با وضعيت اسفناكي روبه رو است. تجزيه كشورها، اختلاف و بي اعتمادي ملتها به يكديگر، مسلمانكشي و تروريسم، دوستي با دشمنان اسلام و در يك كلام هرج و مرج مديريت-شده، وضعيت كنوني جهان اسلام است كه همه اينها در چارچوب نقشه دشمنان خارجي و داخلي جهان اسلام و بصيرتنداشتن مسلمانان انجام ميگيرد. در اين ميان، بزرگترين ابزاري كه دشمنان براي رسيدن به اهداف خود به كار مي گيرند، استفاده از رسانهها و فضاي مجازي است. اين ابزار به دليل سرعت انتقال بالا و فراگير بودن، وسيله مهمي براي پاشيدن بذر تفرقه و اختلاف ميان مسلمانان است؛ از اين رو شايسته است مناديان وحدت نيز از اين ابزار براي تعالي اسلام و مسلمانان بهره ببرند. بر اين اساس، پژوهش حاضر كه راهكارهاي رسانهاي وحدت مذاهب اسلامي را پيشنهاد داده است، ميتواند مديران، تصميم گيران و برنامهسازان رسانه ملي را در اين امر خطير ياري رساند.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show/id/2662
@irc_ir
📚معرفی کتاب
درياي سخاوت؛ رهيافتي در سيره شناسي، انديشه شناسي، و شخصيت شناسي امام جواد عليه السلام
✅در چیکده این اثر که به کوشش جمعی از پژوهشگران از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
قال الامامُ الرِّضا عليه السلام : «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْيا أمْرَنا» فَقُلْتُ لَهُ: «فَكَيْفَ يُحْيِي أمْرَكُمْ؟» قالَ: «يَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و يُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ كَلامِنا لاَتَّبَعُونا». (بحارالانوار، ج 2، ص 30) اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه افتخار دارد كه در طول بيست سال گذشته در جهت نشر و گسترش فرهنگ اهل¬بيت عليهم السلام در موضوعات مختلف آثار و تأليفاتي را با اهداف تأمين محتواي برنامه سازي رسانه ملي ارائه كرده است. كتاب حاضر، مجموعه اي است از متون مناسبتي درباره امام جواد عليه السلام كه در شش بخش كلي شخصيتشناسي، سيرهشناسي، انديشهشناسي، بخش متون ادبي، بخش زيرنويس ها، ايده ها و محورهاي برنامه سازي و بخش پاياني منبع شناسي، با هدف كمك فكري به گروه هاي مختلف برنامه سازي تهيه و تدوين گرديده است كه در باب نوشتار حاضر چند نكته قابل ذكر است. 1. محتواي اين مجموعه شامل نوشتارهاي اكثراً كوتاهي است كه در هر كدام به صورت مستقل (بدون ارتباط الزامي به قبل و بعد) قابل استفاده ميباشد. 2. اين مجموعه به دليل اينكه از مطالب آثار مختلف در اين زمينه تجميع گرديده است ممكن است به صورت طبيعي از لحاظ قلم و نگارش متفاوت باشند. 3. تلاش شده است كه اين نوشتار به لحاظ منطقي در ذيل بخش هاي مختلف و منطقي تدوين گردد كه اميدواريم مورد استفاده برنامه سازان محترم قرار گيرد. 4. در بخش محورهاي برنامه سازي با هدف استفاده بهينه سعي شده تا بر اساس گروه هاي برنامه ساز محوريابي انجام شود و در عين حال نسبت به مسائل روز جامعه نيز تناسب بيشتري داشته باشد. 5. با توجه به اينكه در نظر است در خصوص همه معصومان عليهم السلام چنين مجموعهاي ارائه شود، از هر گونه انتقاد و پيشنهاد براي ارتقاي كيفي اين گونه آثار، استقبال مي نماييم. در پايان از همه عزيزاني كه ما را در تهيه و تدوين اين مجموعه ياري نمودند تقدير و تشكر فراوان داريم، به ويژه از سركار خانم سقلاطوني، آقايان حسيني هرندي، حسيني ايمني و عباسي كه با تلاش هاي خود اين مجموعه را به سامان رساندند، و از ديگر همكاران اداره كل و مديريت خدمات پژوهشي كه در چاپ اثر زحمات فراواني كشيدند.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2658/book_keyword/%D8%AC%D9%88%D8%A7%D8%AF/current//order/1?
@irc_ir
🔰 صلوات خاصه امام جواد علیهالسلام
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ
پروردگارا درود فرست بر محمد بن على (حضرت امام جواد) كه نشانه و مثل اعلاى تقوى و خدا پرستى است و نور هدايت و ارشاد خلق و معدن اهل وفا
وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ
و پيرو ساير صاحبان تزكيه نفس و جانشين اوصياى پيغمبر اكرم و امين بر اسرار وحى توست
اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى
پروردگارا پس چنانكه خلق را تو بواسطه او از گمراهى به راه هدايت آوردى و از وادى حيرت جهالت نجات دادى و هر كه لايق هدايت بود بواسطه او ارشاد كردى و هر كس قابل تزكيه نفس بود روحش را تزكيه و صفا دادى
فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
پس اى خدا درود فرست بر او بهترين درودى كه بر احدى از اولياء و دوستان خاصت و ساير اوصياى پيغمبر اكرمت فرستادى كه تو اى خدا صاحب عزت و اقتدار و حكمت بى نهايتى.
💻 @irc_ir
✅اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما با همت خانه دین و رسانه برگزار می کند:
نشست تخصصی با موضوع:
💠 نقش رسانه های ملتزم در گام دوم انقلاب اسلامی
🔅با حضور جناب آقای دکتر محمدحسن زورق
⏰زمان: چهارشنبه ۱ مرداد ماه ۱۳۹۹
ساعت ۱۱ تا ۱۳
🔹مکان: قم، بلوار امین،اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما، تالار اندیشه
@irc_ir
📚معرفی کتاب
مطالعهاي بر نقش رسانه در روابط پيش از ازدواج
✅در چیکده این اثر که به کوشش سرکاخنم راضیه علی اکبری از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
مكتب اسلام ازدواج را سبب رشد و كمال، تأمين سلامت جامعه و بقاي نسل ميداند. ازاينرو، مسلمانان را به تسريع در اين امر دعوت ميكند. خانواده موفق جايگاه مهر و محبت، پايگاه انس و مودّت و كانون اصلي تكوين شخصيت انسان است. در فرهنگ اسلام، خانواده هسته اصلي اجتماع بشري و ضامن سعادت فردي و اجتماعي انسانها است.
در دنياي معاصر، با فراگير شدن امكانات و ابزارهاي ارتباطي، ساختار خانواده، ارزش ها و نگرش ها درباره خانواده، ازدواج و مكانيسمهاي شكلگيري و پايان بخشيدن به آن، به شدت تغيير يافته است. يكي از اين تغييرها «شيوع روابط آزاد دختر و پسر پيش از ازدواج» است كه پديدهاي نوظهور در جامعه اسلامي ايران به شمار ميآيد. اين پديده اجتماعي، هم در ارزشها و نگرشهاي موجود در خانواده، هم در شكلگيري و تداوم اين نهاد اثرگذار است؛ به طوري كه وجود روابط آزاد پيش از ازدواج، با از هم پاشيدگي خانواده و طلاق زودهنگام همراه است. گسترش اينگونه معاشرتها كه به بهانه شناخت براي ازدواج و با هدفهاي گوناگوني چون صميميت، رفاقت، دلبستگي و مبادله احساس ميان دو طرف شكل ميگيرد، سبب نگرانيهايي در سطوح مختلف اجتماعي (از خانوادهها تا نظام اجتماعي) شده است.
اصل موضوع «ارتباط پيش از ازدواج» به دليل انتخاب آگاهانه فرد شايسته، شناخت و تطبيق ملاكهاي ازدواج با او، امري لازم و ضروري است. ازاينرو، بايد در ارتباطي سالم، ملاكهاي كفويت دختر و پسر بررسي شود تا در پرتو آن از بروز ناملايمتها، تنشها و مشكلهاي گوناگون در خانواده جلوگيري گردد تا سلامت، صيانت و آرامش محيط خانواده تضمين شود.
بنابراين، ضرورت وجود ارتباط دختر و پسر پيش از ازدواج، امري غير قابل انكار است. اما مسئله مهم اين است كه اين روابط، چگونه و از چه زماني شكل گيرد كه آسيبزا نباشد. همچنين هدف، كه شناخت دو طرف براي تشخيص تناسب براي ازدواج است، حاصل گردد. بررسي اين مسائل لازم است تا با ايجاد بينش درست، جوانان را در ازدواجي موفق ياري رساند.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2044/book_keyword/%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC/current//order/1?
@irc_ir
💞 ازدواج بهترینها
💐 رهبر انقلاب: حضرت زهرا (علیها السلام) دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود؛ رئیس جامعه اسلامی؛ حاکم مطلق. امیرالمومنین (علیهالسلام) هم که سردار درجهی یک اسلام بود. ببینید چطوری ازدواج کردند!
🔹 چه جور مِهریهی کم، چه جور جهیزیّهی کم. همه چیز با نام خدا و با یاد او. اینها برای ما الگو هستند. ۷۵/۰۲/۱۷
🎊 به مناسبت ١ ذیالحجه؛سالروز #ازدواج حضرت امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلاماللهعلیهما
#اخبارنشست_ها سومین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فقه رسانه با موضوع «بررسی فقهی نمایش بانوان بدحجاب مسلمان و غیرمسلمان در رسانه ملی» برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین یاسر امینیان در نشست بررسی فقهی نمایش بانوان بدحجاب مسلمان و غیرمسلمان در رسانه ملی، مطرح کرد: فارغ از حکم اولیه نمایش بدحجابی، نیازمند به تحقیق میدانی درباره ی تأثیرگذاری نمایش بدحجابی در جامعه از سوی رسانه ملی هستیم. این مسأله باید در حوزه سیاست گذاری رسانه، مبتنی بر حوزه های فقهی، اخلاقی و فرهنگی بررسی شده و کارشناس رسانه پس از تحقیق میدانی در عرف جامعه، با احصاء موضوعات و بیان ابعاد قضیه، موضوع را برای استخراج حکم فقهی ثانویه در اختیار فقیه قرار دهد.
@irc_ir
📚معرفی کتاب
مرصاد؛ خوانش رسانه ای دشمن شناسی
در اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی
✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای سیدعلی محمدی متکازینی از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
دشمن شناسی از اساسی ترین موضوعات سیاسی و اجتماعی هر ملتی است که رهبران آگاه بر توجه به آن تأکید ورزیدهاند. در این راستا، هدایتهای روشنگرانه رهبران جمهوری اسلامی، در شناساندن ترفندهای دشمنان و راهکارهای مقابله با آن، همواره تعیینکننده بوده است. بر این اساس، پرداختن به خوانش رسانهای دشمنشناسی در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنه ای از آن جهت دارای ضرورت است که ایشان با شناخت عمیق و دقیق از وضعیت گذشته و موجود کشور در منطقه و جهان، از شیوههای دشمنی نظام سلطه و ارایه راهکارهای مقابله با آن سخن گفتهاند. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل مضمون، به رمزگشایی و دریافت راهبردها، ایدهها و راهکارهای رسانهای از بیانات ایشان پرداخته است.
💠 جهت دریافت نسخه الکترونیک کتاب پیام بگذارید.
@irc_ir
💠 به مناسبت دهه امامت و ولایت
🔻 آیۀ 12 سورۀ مبارکۀ یس در فرازی از خطبه غدیر
🌷 پیامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآله:
🔹 «مَعاشِرَالنّاسِ فضِّلُوهُ. مامِنْ عِلْمٍ إِلاَّ وَقَدْ أَحْصاهُ الله فِی وَ کُلُّ عِلْمٍ عُلِّمْتُ فَقَدْ أَحْصَیتُهُ فی إِمامِ الْمُتَّقینَ و َما مِنْ عِلْمٍ إِلاّ وَ قَدْ عَلَّمْتُهُ عَلِیاً وَ هُوَ الْإِمامُ الْمُبینُ الَّذی ذکَرَهُ الله فی سُورَةِ یس«وَ کُلَّ شَیءٍ أَحْصَیناهُ فی إِمامٍ مُبینٍ»؛
🔸 ای مردم، او را برتر بدانید. چرا که هیچ علمی نیست مگر آن که خداوند آن را در من جمع کرده است و هر علمی را که آموخته ام در پیشوای پرهیزکاران جمع نمودم و هیچ علمی نیست مگر آنکه به علی آموخته ام. او «امام مبین» است که خداوند در سورۀ یاسین ذکر کرده است: "و هر چیزی را در امام مبین جمع کردیم"».
📚معرفی کتاب
كند و كاوي در مديريت علوي
(مبتني بر نامه پنجاه و سوم نهجالبلاغه)
✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای امیرهوشنگ آذردشتی از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
مديريت از جمله مهم ترين عواملي است كه مي تواند سازمان يا جامعه اي را به اهداف مطلوب خويش برساند. نگاهي گذرا به دگرگوني هاي تاريخي به خوبي نشان مي دهد كه پيشرفت ها و تحولات مثبت مديون رهبران هوشمند و مديران آگاه و مدبر است و در مقابل، بسياري از معضلات و مسائل اجتماعي در ضعف يا سوء مديريت ريشه دارد. طرح مديريت در غرب به عنوان علمي خاص و جديد پس از دوران رنسانس و انقلاب صنعتي و با ديدي كاملاً مكانيكي و ماشيني آغاز شد و در طول ساليان دراز به رويكردهاي انساني تر و جامع تر تغيير يافت. با اين حال، انديشه اداره صحيح جامعه و برقراري نظم و نظامي مناسب براي رفاه و ترقي جامعه از ديرباز مورد توجه نخبگان بشر به ويژه پيامبران و صالحان الهي بوده است. منابع غني اسلامي به دليل امتياز والايي چون پيوند با وحي الهي و نيز برخورداري از زلال عصمت اهل بيت عليهم السلام، اصول و رهنمودهاي متقن و جامعي را در همه زمينه ها از جمله مديريت براي بشر به ارمغان آورده است. طبيعي است كه بررسي ها، تحقيقات و تضارب مستمر آرا مي تواند جامعه و صاحب نظران اسلامي را در اين زمينه به ترسيم نظام مطلوب مديريتي نزديك سازد. كتاب حاضر تلاشي است در اين مسير كه با محوريت كلام اميرمؤمنان علي(ع) در «فرمان به مالك اشتر نخعي» به كوشش پژوهشگر ارجمند جناب آقاي اميرهوشنگ آذردشتي نگاشته شده است. اميد كه براي مديران رسانه ملي و ديگر مشتاقان، ثمربخش باشد.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی:
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/1123/book_keyword/%D9%85%D8%AF%D9%8A%D8%B1%D9%8A%D8%AA/current//order/1?
@irc_ir
💠 به مناسبت دهه امامت و ولایت
🔻 آیۀ 55 سورۀ مبارکۀ مائده در فرازی از خطبه غدیر
🌷 پیامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآله در خطبه غدیر:
🔹 «مَعاشِرَالنّاسِ، ما قَصَّرْتُ فی تَبْلیغِ ما أَنْزَلَ الله تَعالی إِلَی، وَ أَنَا أُبَینُ لَکُمْ سَبَبَ هذِهِ الْآیةِ: إِنَّ جَبْرئیلَ هَبَطَ إِلَی مِراراً ثَلاثاً یأْمُرُنی عَنِ السَّلامِ رَبّی وَ هُوالسَّلامُ أَنْ أَقُومَ فی هذَا الْمَشْهَدِ فَأُعْلِمَ کُلَّ أَبْیضَ وَأَسْوَدَ: «أَنَّ عَلِی بْنَ أَبی طالِبٍ أَخی وَ وَصِیی وَ خَلیفَتی عَلی أُمَّتی وَالْإِمامُ مِنْ بَعْدی، الَّذی مَحَلُّهُ مِنّی مَحَلُّ هارُونَ مِنْ مُوسی إِلاَّ أَنَّهُ لانَبِی بَعْدی وَهُوَ وَلِیکُمْ بَعْدَ الله وَ رَسُولِهِ؛
🔸 ای مردم، آنچه بر من فرود آمده است در تبلیغ آن کوتاهی نکردهام و حال برایتان سبب نزول آیه را بیان میکنم: همانا جبرئیل سه مرتبه بر من نازل شد و از سوی خداوند سلام پروردگارم که تنها او سلام است فرمانی آورد که در این اجتماع به پا خیزم و به هر سفید و سیاهی اعلام کنم: که «علی بن ابی طالب برادر، وصی و جانشین من در میان امّت و امام پس از من است. جایگاه او نسبت به من بسان هارون نسبت به موسی است، جز این که پیامبری پس از من نخواهد بود و او صاحب اختیارتان پس از خدا و رسولش است».
🔹 «وَقَدْ أَنْزَلَ الله تَبارَکَ وَ تَعالی عَلی بِذلِکَ آیةً مِنْ کِتابِهِ هِی: «إِنَّما وَلِیکُمُ الله وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُواالَّذینَ یقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یؤْتونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ» وَ عَلِی بْنُ أَبی طالِبٍ الَّذی أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَی الزَّکاةَ وَ هُوَ راکِعٌ یریدُ الله عَزَّوَجَلَّ فی کُلِّ حالٍ؛
🔸 و پروردگارم آیه ای بر من نازل فرموده است که: «همانا ولی و صاحب اختیار شما، خدا و پیامبرش و کسانی هستند که ایمان آورده و نماز را به پا میدارند و در حال رکوع زکات میپردازند. (سوره مبارکه مائده، آیه 55)» و علی بن ابی طالب است که نماز را به پا داشته و در حال رکوع زکات داده و پیوسته خداوند عزّ و جلّ را قصد میکند.»
🆔 @irc_ir
📚معرفی کتاب
بررسي تطبيقي افكار گروههاي تكفيري- وهابي با خوارج
✅در چیکده این اثر که به کوشش جناب آقای اکبر اسدعلیزاده از سوی ادارهکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم:
گروه های تکفیری ـ وهابی اگرچه در سال های اخیر شکست های سختی متحمل شده و پایگاه های مهم سرزمینی ندارند، اما فکر و اندیشه آنها هنوز پابرجاست و ظرفیت آن را دارند که برای کشورهای اسلامی و مسلمانان دردسرساز باشند. افکار این گروهها ریشه در فرقههای انحرافی صدر اسلام همچون خوارج دارد؛ یعنی همان گروههایی که در مقابل امام بر حق و خلیفه مورد وثوق همه مسلمانان ایستادند و مسلمانان زیادی را به جرم تکفیر از دم تیغ گذراندند. این پژوهش تلاش دارد با مقایسه افکار، عقاید و رفتار گروه های تکفیری - وهابی با خوارج، خاستگاه آنها را بررسی کرده و اصحاب رسانه را در ساخت برنامه های روش نگرانه در این موضوع یاری رساند.
💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی
http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2685/order/1?
@irc_ir