eitaa logo
اداره کل پژوهش‌های اسلامی رسانه
154 دنبال‌کننده
1.3هزار عکس
3 ویدیو
736 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
📖 صلوات خاصه امام هادی علیه‌السلام 🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُورا يَسْتَضِي‏ءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلالَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
📚معرفی کتاب هادی امت؛ رهيافتی در سیره شناسی، اندیشه شناسی و شخصیت شناسی حضرت امام هادی علیه السلام ✅در چیکده این اثر که به کوشش جمعی از پژوهشگران از سوی اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است، می خوانیم: اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه افتخار دارد در طول بيست سال گذشته در جهت نشر و گسترش فرهنگ اهل بيت عليهم السلام در موضوعات مختلف آثار و تأليفاتي را با اهداف تأمين محتواي برنامه سازي رسانه ملي ارائه نموده است. كتاب حاضر، مجموعه اي است از متون مناسبتي درباره امام هادي عليه السلام كه در پنج بخش كلي شخصيت‌شناسي، سيره‌شناسي، انديشه‌شناسي، بخش متون ادبي و بخش پاياني محورهاي برنامه سازي، با هدف كمك فكری به گروه هاي مختلف برنامه‌سازي تهيه و تدوين گرديده است. 💠 متن کامل کتاب در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما به نشانی: http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/2527/book_keyword/%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%8A+%D8%A7%D9%85%D8%AA/current//order/1? @irc_ir
🎋 دهم رجب المرجب، سالروز ولادت باسعادت اسوه شکیبائی، تندیس تقوا و پارسائی، مشعل حق و حقیقت، جلوه جمال الهی و جلال کبریایی، الهام‌بخش اخلاص و معرفت، حضرت جوادالائمه امام محمد تقی علیه‌السلام تبریک و تهنیت باد.
📖 صلوات خاصه امام جواد علیه‌السلام 🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ پروردگارا درود فرست بر محمد بن على (حضرت امام جواد) كه نشانه و مثل اعلاى تقوى و خدا پرستى است و نور هدايت و ارشاد خلق و معدن اهل وفا وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ‏ و پيرو ساير صاحبان تزكيه نفس و جانشين اوصياى پيغمبر اكرم و امين بر اسرار وحى توست اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى‏ پروردگارا پس چنانكه خلق را تو بواسطه او از گمراهى به راه هدايت آوردى و از وادى حيرت جهالت نجات دادى و هر كه لايق هدايت بود بواسطه او ارشاد كردى و هر كس قابل تزكيه نفس بود روحش را تزكيه و صفا دادى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ‏ پس اى خدا درود فرست بر او بهترين درودى كه بر احدى از اولياء و دوستان خاصت و ساير اوصياى پيغمبر اكرمت فرستادى كه تو اى خدا صاحب عزت و اقتدار و حكمت بى نهايتى.
📚 🔸"طراحی الگوی مفهومی‌کارشناسی دینی در رسانه ملی از منظر صاحب نظران"، اثری است به کوشش سید محمدجواد میرجعفری که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است. 💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم: ◀️ رسانه‌های دینی پیش از انقلاب، به منابر، کتب و مجلات محدود بود و توانایی استفاده از رسانه‌های مدرن، به ذهن نمی رسید؛ اما امروزه بستر رسانه ملی برای مبلغان و کارشناسان دینی، هموار و آماده شده است. ◀️ اکنون، این رسانه با تولید برنامه‌های مذهبی متنوع و با دعوت از کارشناسان دینی، سعی در تبلیغ و تبیین دین اسلام دارد. بنابراین، منطقی است که ورود و حضور متخصصان علوم دینی در رسانه ملی به الگویی نیازمند باشد که از آن طریق بتوان آسیب های برنامه‌های دینی را کاهش داد و تأثیر تولیدات دینی بر مخاطب را دوچندان ساخت. ◀️از این رو، هدف از نگارش این پژوهش، دستیابی به الگویی بود که با آن، ضمن شناخت آسیب ها و مشکلات روند کارشناسی دینی، کیفیت کارشناسی را ارتقا بخشید. داده‌های به دست آمده در این تحقیق، از طریق مصاحبه با صاحب نظران ساحت دین و رسانه بوده که طبق روش تحلیل مضمون، با استفاده از نرم افزار «MAXQDA»، کدگذاری و در پایان هر بحث، شبکه مضامین ترسیم شده است.
📚 🔸"دریای حلم؛ رهیافتی بر سیره شناسی، اندیشه شناسی و شخصیت شناسی امام کاظم علیه السلام"، اثری است که به کوشش جمعی از پژوهشگران که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است. 💠در چکیده ی این اثر، می خوانیم: ◀️کتاب «دریای حلم» برگرفته از آثار اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه با محوریت زندگانی امام کاظم(ع) در سه بخش اصلی: شخصیت شناسی، سیره شناسی و اندیشه شناسی تدوین شده است و به موضوعات متنوعی از ولادت تا شهادت آن حضرت پرداخته است.
🏴 حضرت امام موسی کاظم علیه‌السلام فرمودند: ◾️ «إنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِي اَلْأَرْضِ يَسْعَوْنَ فِي حَوَائِجِ اَلنَّاسِ هُمُ اَلْآمِنُونَ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ؛ ◾️خداوند در روی زمین بندگانی دارد که در تأمین نیازهای مردم می کوشند. اينان در روز قيامت در امان هستند». 📗بحار الأنوار ج71 ص319 🔳 شهادت مظلومانه اسوه زهد و پارسایی؛ حضرت باب الحوائج امام موسی کاظم علیه‌السلام بر همه دوستداران آن حضرت تسلیت باد.
📚⁣⁣ ⁣ 🔸"چشم انداز گمراهی؛ آینده فعالیت رسانه ای غرب در حوزه اسلام و راهکارهای مواجهه با آن"، اثری است به کوشش فاطمه عموعبداللهی و ایرج حجازی که از سوی نشر دین و رسانه وابسته به اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.⁣⁣ ⁣⁣ 💠در چکیده‌ی این اثر، می‌خوانیم:⁣⁣ ⁣⁣ ◀️ حضور دین و موضوعات دینی و مذهبی در رسانه‌ها، به ویژه رسانه‌های پُرمخاطب تلویزیونی و سینمایی، مانند بسیاری از پدیده‌های اجتماعی دارای دو وجه متضاد است؛ از سویی بهره‌مندی دین از رسانه، و از سوی دیگر کاستی‌هایی که از رسانه متوجه دین می‌شود.⁣ ⁣⁣ ◀️ حال این پرسش رخ می‌نماید که رسانه‌های دیداری غربی چه تأثیری بر جهت‌گیری افکار عمومی درباره اسلام ناب محمدی داشته و این جهت‌گیری‌ها در آینده چه سمت و سویی خواهدداشت؟ اربابان رسانه‌های غربی در آینده برای پیشبُرد اهداف امپریالیستی خود از ارائه چه نوع تصویری از اسلام و مذاهب اسلامی در رسانه های خود، بهره‌مند می شود؟ چگونه می‌توان با استفاده از امکانات و قابلیت‌های رسانه‌ها به مقابله با سیاست‌های پشت پرده رسانه‌های غرب پرداخت؟ ⁣ ⁣⁣ ◀️ این پژوهش به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش‌هاست و با اتخاذ رویکرد آینده‌پژوهی اعتقاد دارد یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش زیان‌های ناشی از پیش‌بینی‌ناپذیری آنچه که در آینده وقوع می یابد، استفاده از روش‌های آینده‌پژوهی است.
📚 فصلنامه اشارات ايام، شماره 36، ويژه نامه ماه مبارك رمضان به صاحب امتیازی اداره‌کل پژوهش‌هاي اسلامي رسانه منشتر شد. 📖در معرفی این شماره از نشریه اشارات می خوانیم: برنامه ‏هاي اسلام، براي رسيدن انسان به خوشبختي و سعادت جاودانه تدوين شده است؛ سعادتي كه گستره‏اي به پهناي دنيا و آخرت دارد. در اين ميان، روزه عبادتي است كه در ره‏پويي بشر به سوي كمال و تعالي نقش بسزايي دارد. انسانِ خو ‏گرفته با روزمرگي، در‏‏ ‏يك اردوي معنوي يك ماهه، رهايي از بند‏ تن و زنگارزدايي از دل را با هم تجربه مي‏كند، غلبه بر خواهش‏هاي دل را تمرين مي‏كند و لذت آسماني‌شدن را مي‏چشد. تدارك ويژه برنامه هاي افطاري و سحرگاهي يكي از رسالت هاي مهم رسانه ملي در ماه مبارك رمضان است. در همين راستا اداره كل پژوهش هاي اسلامي رسانه، بر خود واجب مي داند با آماده سازي و تدوين محتوا به برنامه سازان ياري برساند. در مجموعه حاضر سعي شده است به برخي از دغدغه هاي برنامه سازان محترم رسانه ملي توجه شود. اميد كه اين تلاش اندك مورد توجه واقع شود. ......................................................................... 📌با مراجعه به لینک، متن کامل کتاب را در سایت اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما مطالعه بفرمایید. http://pajuhesh.irc.ir/product/magazine/show.text/id/2857/mag/65/order/1? @irc_ir
📚⁣⁣⁣ ⁣⁣ 🔸"ضيافت نور؛ پندهای اخلاقی به مناسبت ماه مبارك رمضان"، اثری است که در سال ۱۳۸۰ از سوی اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسیده است.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ 💠در چکیده‌ی این اثر، می‌خوانیم:⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ ◀️ با فرا رسيدن ماه مبارك رمضان بر آن شديم تا به عنوان كمكی هر چند كوچك، در راستای امر مهم تبليغ، نيم‌قدمی برداشته و به صيقل جسم و جان و مجاهده با نفس بپردازيم.⁣ ⁣⁣⁣ ◀️ مجموعه‌ای كه پيش روی شماست چكيده‌ای است حاوی مطالب مورد استفاده كه مشتمل بر سی مبحث از ادعيه هر روز ماه مبارك می‌باشد كه با عنايت به عنوان خاصی از دعا، حول محور آن به بحث و تحقيق پرداخته شده است. ⁣ ⁣⁣⁣ ◀️ این مجموعه با هدف تامین محتوایی يك خطابه كامل، با اهتمام به تکمیل تمام قسمت‌ها همچون آياتی از كلام اللّه مجيد، روايات مأثوره، مثال‌های عرفی، شعر، داستان اخلاقی، داستان زندگانی علمای سلف و روضه متناسب با موضوع باشد، تهیه، تدوين و تنظيم یافته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌹 پيامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم 🔸 «إنَّ أَبْوَابَ اَلسَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِي أَوَّلِ لَيْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لاَ تُغْلَقُ إِلَى آخِرِ لَيْلَةٍ مِنْهُ؛ 🔹 درهاى آسمان در نخستين شب ماه رمضان گشوده می‌شود و تا آخرين شب آن بسته نمی‌شود». 📚 بحار الأنوار ج93 ص344 فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ماه نزول آیه‌های سبحانی و ارتباط ملک و ملکوت گرامی باد.🌸
🌷 امام رضا علیه‌السلام فرمودند: 🔻 «شَهْرُ رَمَضانَ شَهْرُ الْبَرَکةِ، وَ شَهْرُ الرَّحْمَةِ، وَ شَهْرُ الْمَغْفِرَةِ وَ شَهْرُ التَّوْبَةِ وَ شَهْرُ الإنابَةِ؛ مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ في شَهْرِ رَمَضانَ فَفي أيِّ شَهْرٍ يُغْفَرُ لَهُ؟؛ 🔹 ماه رمضان ماه برکت است، ماه رحمت است، ماه آمرزش است، ماه توبه است، ماه بازگشت (به سوي خدا) است؛ هر کس در ماه رمضان آمرزيده نشود، در کدام ماه ديگر مورد آمرزش قرار مي‌گيرد؟». 📚 بحار الأنوار، ج 96، ص 341. 📚 فضائل الأشهرالثلاثة صفحه97.
۲۹ فروردین، یادآور رشادت‌های بزرگ‌مردانی است که شجاعانه جان خود را در طبق اخلاص نهادند تا از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی دفاع کنند. روز ارتش مبارک باد
📚⁣ ⁣ 🔸"كلمه طيّبه؛ ويژه روز ارتش جمهوري اسلامي ايران"، اثری است به کوشش سيد عبدالرضا موسوی که از سوی اداره‌‏کل پژوهش‌های اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده است.⁣ ⁣ 💠در چکیده‌ی این اثر، می‌خوانیم:⁣ ⁣ ◀️ اين نوشتار می كوشد كاستی ها و فزوني های ارتش ايران در پيش و پس از انقلاب اسلامي را با استفاده از ديدگاه اسلام و با بهره گيری از علم و تجربه، بررسي و رهنمودهای لازم را براي پر بار شدن هر چه بيشتر اين نهاد مقدس ارائه دهد. ⁣ ◀️ عنوان هاي پژوهش بدين قرار است: 🔸سيماي ارتش در اسلام 🔹ويژگی هاي ارتش مكتبی و مطلوب در اسلام 🔸 ارتش ايران 🔹ارتش در برهه هاي حساس 🔸سلسله مراتب در پيكره ارتش 🔹تهديدهای رخ داده نسبت به ارتش 🔹فرصت ها و وظايف ارتش در زمان صلح 🔸 مراسم و نمادهاي ارتش 🔹 وظايف نهاد عقيدتي ـ سياسي ارتش و همراه با برنامه سازان.
📚تازه های نشریات: سی و هشتمین شماره از فصلنامه اشارات ایام با موضوع: "انتخابات 1400" منتشر شد. ◀️بدون ترديد، انتخابات در نظام مقدس اسلامي از مهم¬ترين مظاهر مردم‌سالاري ديني است؛ چنان‌که مقام معظم رهبري دراین‌باره مي‌فرمايند: «مبناي مردم‏سالاري ديني با مبناي دموكراسي غربي متفاوت است. مردم‏سالاري ديني ـ كه مبناي انتخابات ماست و برخاسته‏ از حق و تكليف الهي انسان است ـ صرفاً يك قرارداد نيست. همه‏ انسان‏ها، حق انتخاب و حق تعيين سرنوشت دارند؛ اين است كه انتخابات را در كشور و نظام جمهوري اسلامي معنا مي‏كند. اين بسيار پيشرفته‏تر و معنادارتر و ريشه‏دارتر از چيزي است كه امروز در ليبرال دموكراسي غربي وجود دارد؛ اين از افتخارات ماست؛ اين را بايد حفظ كرد». (بیانات در مراسم شانزدهمین سالگرد رحلت امام خمینی، 14/3/1384) ◀️پر واضح است نقش رسانه ملی در برگزاری یک انتخابات شکوهمند، بسیار تعیین‌کننده است. با توجه به اهمیت این موضوع، در آستانه برگزارى انتخابات و با توجه به حساسيت ويژه آن و نياز برنامه‏سازان به دستمايه‏هاى برنامه‏اى، نوشتار حاضر برای تأمینِ بخشی از محتوای برنامه‌ها در این موضوع تهیه و تولید شده است. ◀️مجموعه حاضر در دو فصل تهيه و تدوين شده است: 🔸فصل اول: گفتار مجری 1.انتخابات در آموزه‌های دینی 2. انتخاب اصلح در آیینه کلام رهبران انقلاب اسلامی 3. انتخابات؛ عرصه شکوه حضور 🔸فصل دوم: ادبیات انتخابات 1.زیرنوشت 2.معرفی کتاب و مقاله 3.سؤالات
📚 "ایده‌های برنامه‌سازی ویژه انتخابات1400" اثری از مجموعه ی ايده‌ها؛ دستينه‌ای برای پژوهشگران و برنامه‌سازان است که به کوشش مریم سقلاطونی و جمعی از پژوهشگران از سوی اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه به چاپ رسیده است. 📖در چکیده این اثر می خوانیم: ◀️مجموعه حاضر با رویکرد تولید محورها، موضوعات و ایده های پیشنهادی برای انتخابات ریاست جمهوری 1400جهت استفاده دست اندرکاران و برنامه سازان محترم رسانه ملی آماده شده است. ◀️با توجه به اهمیت و تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره موضوع دولت مومن، جوان و حزب اللهی این مجموعه در نظر دارد در فصل دوم با مطرح کردن بخشی از دغدغه های ایشان، قدمی در راستای آگاهی بخشی و تبیین این مساله برداشته شود. ◀️این اثر شامل دو فصل است: 🔸 فصل اول : رسانه ملی و انتخابات ریاست جمهوری که شامل موضوعات متنوعی دراین خصوص است. 🔸فصل دوم: رسانه ملی و تشکیل دولت جوان حزب اللهی.