🔖حقایقی تاریخی از دموکرات و کومله
🔻تنبیه مردم به "جرم" همکاری با نظام
🔻ترس کُردها از تیغِ تیزِ دیکتاتوریِ احزاب تجزیهطلب
🔹از نیمههای تابستان سال ۶۲ علایم شکست گروهها به تدریج آشکار میشد. در مهر ماه ۶۲ قرارگاه حمزه در اعلامیههای پی در پی بازپسگیری مناطقی را که از ابتدای انقلاب در اختیار گروهها بود اعلام کرد... شکست و عقبنشینی گروهها به خاک عراق به سرعت تاثیر خود را برجای نهاد. از این پس کوچکترین تحرک گروهها در منطقه توسط اهالی که خواهان بازگشتن به دوران سپری شده نبودند به سرعت به نیروهای انتظامی داده میشد.
🔹مردم کردستان حضور افراد مسلح را که برای جمعآوری «یارمتی»* و یا تبلیغ به روستاها میرفتند با مشخص کردن تعداد نفرات، تجهیزات و وابستگی گروهی آنان به مسئولان گزارش میکردند. این امر وضعیت گروهها را بغرنجتر میکرد. ترور و یا اعدام کسانی که با دولت همکاری میکردند نیز نتوانست از گستردگی همکاری مردم با دولت بکاهد.
🔹ناکامی و شکست به رفتار خشونتآمیز گروهها دامن میزد. این خشونت گاه متوجه اهالی عادی شهر و روستا میشد. کومله در یک اطلاعیه داخلی اعلام کرد «نمونههایی از توهین و حتی کتککاری مردم به سادهترین و پوچترین بهانهها از طرف رفقا اتفاق افتاده است.»
🔹بحران مقبولیت میتوانست آنان را از پای درآورد. علیرضا اکبری شاندیز، مسئول شاخه کردستان سازمان چریکهای فدایی خلق، نوشته بود: «بسیاری از مردم خواستار جنگ نیستند ولی از ترس سرکوب دمکرات جرأت اظهار نظر ندارند. اگر وضع به همین منوال ادامه یابد به زودی در منطقه صاحب دولت خودمختار خواهیم شد که همه ما را از دم تیغ خواهد گذراند.»
📍مشروح در irdc.ir
* یارمتی کمکهای نقدی و جنسی بود که باید داوطلبانه داده میشد. اما معلوم شد که گروهها به زور از مردم میگرفتند.
@markaz_asnad
📍امروز پخش میشود:
🎙معرفی و بررسی کتاب «سرزمین بیفصل» در رادیو فرهنگ
🔻تازهترین برنامه «سیم و زر» رادیو فرهنگ به معرفی کتاب «سرزمین بیفصل» اختصاص دارد. این برنامه از ساعت ۱۲:۳۰ دوشنبه ۱۴ آذر پخش میشود.
🔻در برنامه این هفته «سیم و زر» رادیو فرهنگ، «امین خرمی» به عنوان کارشناس مجری با «سمیه عظیمی»، نویسنده کتاب «سرزمین بیفصل» که روایت عاشقانه از خاطرات پروین مرادی همسر شهید سید حمید تقویفر از ۳۵ سال زندگی مشترک با ایشان است، برای معرفی اثر گفتوگو میکند.
@markaz_asnad
🔖خاطرات یک ارتشی
🔻روایتی از مهر و محبت هموطنان کرد نسبت به شهید کشوری و خلبانان هوانیروز
🔹بعد از آنکه عملیات جانانهای انجام داده و نیروهای بعثی را در اطراف ایلام تار و مار کرده بودیم، من به عنوان خلبان «رسکیو» پرواز میکردم که ناگهان شهید احمد کشوری اعلام وضعیت اضطراری نموده و در نقطهای فرود آمد. بلافاصله خود را به محل فرود رساندم، ولی قبل از آنکه به زمین بنشینم، احمد اعلام کرد که دچار نقص فنی شده و بهتر است من بروم و یک تیم فنی با خود بیاورم.
🔹بلافاصله در آسمان دور زده و خود را به پایگاه کرمانشاه رسانده و دقایقی بعد با تیم فنی به محل فرود اضطراری هلیکوپتر احمد کشوری آمدم. وقتی به بالای سر هلیکوپتر احمد رسیدم، متوجه شدم که تعدادی دور هلیکوپتر جمع شدهاند. اول ترسیدم و خواستم مسایل ایمنی را رعایت کنم که ناگهان صدای احمد در بیسیم پیچید و از ما خواست که با خیال راحت در کنار آنها به زمین بنشینم.
🔹بلافاصله فرود آمدم و به طرف هلیکوپتر احمد و مردمی که دور او حلقه زده بود رفتم. با دیدن لباسهای محلی کردی مردم فهمیدم که آنها ساکنین منطقه هستند و از روستای «ارکواز» آمدهاند. هنوز سلام و علیک ما با مردم تمام نشده بود که اهالی روستا به هر یک از ما یک ظرف غذا دادند. از یکی از روستاییان پرسیدم: شما چطور فهمیدید که هلیکوپتر ما اینجا نشسته و خراب شده است؟
🔹او در حالی که لبخندی میزد، گفت: «شما هر وقت از بالای سر ما پرواز میکنید و به منطقه میروید، ما تعداد هلیکوپترها را میشماریم. امروز که متوجه شدیم یکی از آنها مراجعت نکرده، تصمیم گرفتیم با پای پیاده تا خط اول بیاییم و در صورت نیاز خلبان به او کمک کنیم.» با شنیدن این حرف، در حالی که اشک شوق می ریختیم، گفتم با داشتن مردمی به این خوبی و یا تعهد، حتما دشمن را از خاک میهن اسلامی بیرون خواهیم کرد.
📚منبع: به نقل از سرهنگ رضا جندقی، کتاب "پرواز در پرواز" ، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@markaz_asnad
🔖برگی از خاطرات اسدالله علم
🔻واکنش شاه به اعتراضات دانشجویی: اگر در دانشگاه اتفاقی افتاد که بوی سیاسی بدهد، آنجا را اِشغال میکنیم
🔹حرکتهای دانشجویی در ۱۶ آذر ماه به مناسبت روز دانشجو به اوج خود میرسد. در سال ۱۳۴۹ نیز دانشجویان دانشگاه در تهران با اعتراضات خود تجمعات سیاسی را رقم زدند.
🔹اسدالله علم در خاطرات خود در ۱۲ دی ماه ۱۳۴۹ روایت قابل تأملی از واکنش شاه به درخواست رئیس دانشگاه تهران مبنی بر بازگشایی دانشگاه دارد. او مینویسد: صبح شرفیاب شدم ... یکی دو مطلب راجع به دانشگاه عرض کردم که عالیخانی رئیس دانشگاه استدعا دارد دانشکده فنی را باز کند. ولی به او گفتهاند که امر مبارک این است باز نکند، در صورتی که دانشجویان استدعای باز شدن دانشگاه را دارند و میخواهند خودشان دسته تشکیل بدهند که بر علیه اخلالگران مبارزه کنند.
🔹فرمودند مانع ندارد، بکند ولی اگر در دانشگاه مخصوصاً در [پردیس] (campus) شاهرضا اتفاقی افتاد که بوی سیاسی بدهد، آنجا را اشغال میکنیم. این مطلب را به رئیس دانشگاه بگو. بعد هم به خود رئیس دانشکده فنی و رئیس دانشکده علوم ظنین هستیم.
به من فرمودند تمام این اتفاقات را تودهایهای چینی به وجود آوردند. دستههای مختلفی در شهر تهران هستند که هیچ ارتباطی هم با هم ندارند و مستقلاً عمل میکردهاند.
🔹عرض کردم پس این بیچاره روسای دانشگاههای مشهد و شیراز و اصفهان و خوزستان و تبریز و دانشگاه آریامهر و ملی میگفتند یک اشخاصی آمدند و دانشگاه را به هم ریختند که نه ساواک شناخت و نه ما ... راست میگفتند. فرمودند همینطور است.
@markaz_asnad
🔖مروری بر دخالتهای نظامی امریکا و سازمان سیا در اینفوگرافیک "سرکوب امید"
🔹دخالتهای نظامی و سیاسی امریکا در دیگر کشورهای جهان بر کسی پوشیده نیست. ایالات متحده در زمینه دخالت در امور سایر دولتها منحصربفرد است.
🔹ویلیام بلوم نویسنده امریکایی و منتقد سیاستهای کاخ سفید در کتاب خود با عنوان "سرکوب امید" بطور مبسوط به دخالتهای امریکا و سازمان سیا تا سال ۱۹۹۴ در کشورهای دیگر میپردازد.
🔹آمار گردآوری شده توسط بلوم به علاوه دیگر مقادیری که در سالهای متاخر توسط ایالات متحده به وجود آمد، اینفوگرافیک "سرکوب امید" را تشکیل داده است.
🔹ناگفته پیداست که تنها بخشی از جنایتهای امریکا و داعیهداران حقوق بشر در اینفوگرافیک "سرکوب امید" به نمایش درمیآید.
@markaz_asnad
هدایت شده از مرکز اسناد انقلاب اسلامی
40.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖جام جهانی ۱۹۹۸
🔻روایت بازیکنان و اعضای تیم ملی از آشوب فرقه رجوی در بازی ایران و امریکا
🔹جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه برای ایرانیان یادآور پیروزی تاریخی تیم ملی ایران برابر امریکاست. این مسابقه که در ۳۱ خرداد ۱۳۷۷ برگزار شد، جدا از اتفاقات داخل زمین چمن، حاشیههای خاص خود را نیز داشت که سرمنشاء یکی از این حواشی سازمان منافقین بود.
🔹روز مسابقه، گروه کوچکی از اعضای فرقه منافقین با در دست داشتن تصاویری از مسعود رجوی و شعارهایی علیه جمهوری اسلامی، در قسمتی از ورزشگاه ژرلاند لیون جاگیر شدند. این گروه با هیاهو، قصد جنجالآفرینی و برهم زدن تمرکز بازیکنان تیم ملی ایران را داشتند. البته اعضای فرقه از روزهای قبل از مسابقه نیز با حضور در تمرین تیم ملی، تلاش می کردند با بازیکنان ارتباط بگیرند.
📍مشروح در: irdc.ir
@markaz_asnad
❗️کانال رسمی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ایتا را دنبال کنید
🔻ناگفته های تاریخی
🔻اسناد منتشر نشده
🔻تصاویر دیده نشده
🔻خاطرات ناب
👇🏼👇🏼👇🏼
https://eitaa.com/joinchat/3647799552C616bc3daa1
📍 با ما همراه باشید