📌وقتی منافقین دختر چهارساله را به رگبار بستند
🔖یکی از جنایتهای تروریستی منافقین در ۴ شهریور ۱۳۶۱ رخ داد. زمانی که در منطقه شرق تهران تیم عملیاتی سازمان برای ترور محسن اسکندری یکی از اعضای سپاه پاسداران وارد خانه او شد و همسر و میهمانان او را به شهادت رساند. در گفتگویی با محسن اسکندری برای نخستین بار به روایت ابعاد مختلف این فاجعه پرداخته است:
▪️روز حادثه وقتی همه خواب بودند با موتور به اداره رفتم. یک ساعت بعد زنگ زدند که بیا اتفاقی افتاده است. دخترم توضیح داد که چه اتفاقی افتاد. میگفت پشت حوض بودم که در را محکم زدند. رفتم در را باز کردم و اینها من را کنار زدند و داخل شدند. یک رگبار به در و پنجره گرفتند و شیشهها را شکستند. خانمم فهمید که منافقین آمدهاند. آمد بیرون در حیاط اینها را دید و داد زد مرگ بر منافق و مرگ بر امریکا و آنها نیز هفت هشت گلوله رگبار به او زدند و افتاد. بچهها هم این صحنه را میدیدند. سپس داخل اتاق رفتند و دو مهمان ما را هم زدند. موقع رفتن به دختر چهار ساله من هم که بالای سر جنازه مادرش بود یک گلوله زدند که از کنار قلبش رد شد و سالم ماند.
📍ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
27.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖 دستور ساواک برای اخراج اساتید دانشگاه تهران + فیلم
📌از سیمین دانشور تا مرتضی ممیز
▪️در نامهای به تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۵۰، مدیرکل اداره سوم ساواک، فهرستی ۴۷ نفره از اساتید بهنام دانشگاه تهران را جهت تصفیه به ریاست ساواک ارسال میدارد. این فهرست، طیفهای متنوع سیاسی را در بر میگیرد و حتی شامل حال افرادی میشود که برخی از آنان حتی فعالیت سیاسی هم نداشتند. در میان برخی از نامورترین اساتید این فهرست میتوان به کاظم حسیبی عضو هیئت موسس جبههٔ ملی، حمید عنایت پژوهشگر حوزهٔ فلسفه سیاسی، داریوش آشوری نویسنده و اندیشمند چپگرا، سیمین دانشور نویسندهٔ شهیر سووشون، امیرحسین آریانپور جامعهشناس و فرهنگنویس عضو حزب توده، ناصر پاکدامن اقتصاددان چپگرا، مرتضی ممیز پدر هنر گرافیک معاصر ایران و محمدعلی اسلامی ندوشن شاعر، نویسنده و حقوقدان ایرانگرا اشاره کرد.
📍 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
18.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖حجتالاسلام پورمحمدی در سالگرد هشت شهریور؛
📌برگزاری دادگاه منافقین در ایران به فهم تاریخ کمک میکند/ توهم توطئه درباره تروهای تابستان ۶۰ تبعات آزاردهندهای دارد
▫️این دادگاه از این جهت دارای اهمیت است که از تحریف واقعیت جلوگیری میکند و تصویری درست از چهره این سازمان منحوس را روایت میکند. اگر بخشی از کشورهای استعماری که به دنبال سواستفاده از این سازمان در جهت منافع خود هستند را کنار بگذاریم، برگزاری این دادگاه به صورت خوب و همراه با مستندات سبب تنویر افکار عمومی جامعه جهانی خواهد شد در اینصورت افراد و جوامع مغلوب تحریفها و دروغهای این سازمان و حامیان آن نمیشوند.
▪️بعضی وقتها توهم توطئه آنقدر برجسته میشود که تبعات مصیبتبار و آزاردهندهای دارد. این عملیاتها اقدامات افراد نبود و سازمان مجاهدین خلق با هدایت سرویسهای خارجی پشت این اقدامات بودند، اما این مسئله که این افراد با حمایت عده دیگری در دولت نفوذ پیدا کردند را نباید قاطعانه مطرح کرد؛ بلکه باید به سراغ مستندات رفت و تا زمانی که واقعیت کشف نشده نباید به افراد اتهام زد.
📍مشاهدهٔ فیلم کامل
@irdc_ir
🔖گزارشی از تلاشهای دیپلماتیک سفیر ایران در بریتانیا در روزهای نخست اشغال ایران
📌انگلیسیها در لندن مذاکره میکردند اما در تهران به دنبال برکناری رضاشاه بودند
▪️سوم شهریور ۱۳۲۰، وقتی ارتش انگلستان از جنوب و ارتش روسیه از شمال وارد خاک ایران شدند و بیطرفی و تمامیت ارضی کشور را از میان بردند، شاید حتی خود رضاشاه نیز گمان نمیکرد ارتشی که بیست سال بخش عظیمی از بودجه کشور را برای مدرن کردن آن اختصاص داده بود، چنین زود از پا دربیاید و مجبور شود به چنین ارتشی دستور توقف مقابله بدهد. با این وجود براساس شواهد و مدارک چنین به نظر میرسد پیش از اشغال ایران در روز سوم شهریور، نشانههایی از عهدشکنی روسیه و انگلستان مشاهده میشد و دولتمردان ایرانی نیز به آن توجه کرده بودند.
📍 ادامهٔ مطلب
@irdc_ir
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
🔖گزارشی از تلاشهای دیپلماتیک سفیر ایران در بریتانیا در روزهای نخست اشغال ایران 📌انگلیسیها در لندن
📍در سندی به تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۳۲۰ به امضای علی منصور نخستوزیر وقت، مشاهده میشود که نخستوزیر مذاکراتی با سر ریدر بولارد وزیرمختار وقت بریتانیا در تهران، در خصوص مقالات و اخبار مندرج در مطبوعات انگلیسی در خصوص نقض تمامیت ارضی ایران داشته و در این مورد تذکراتی داده است که بولارد در پاسخ این سیاست را منافی منافع بریتانیا اعلام داشته است.
@irdc_ir
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
📍در سندی به تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۳۲۰ به امضای علی منصور نخستوزیر وقت، مشاهده میشود که نخستوزیر مذاکرا
▪️با این وجود کمتر از دو ماه بعد ارتش دولتین از دو طرف وارد خاک ایران شدند و بیطرفی ایران را نقض نمودند. در گزارشی به تاریخ سوم شهریور ۱۳۲۰، که توسط محمدعلی مقدم سفیر وقت ایران در بریتانیا نوشته شده، اشغال ایران توسط قوای متفقین به بهانه واهی حضور آلمانیها در ایران پرده برداشته میشود و اگرچه ایدن وزیر امور خارجه مدعی است که مذاکرات در تهران در حال انجام است و لذا نمیتوان به صورت موازی در لندن نیز مذاکره کرد، همان زمان در تهران، بریتانیا مقدمات برکناری رضاشاه از سلطنت را میچیند و مذاکرات خروج ارتش متفقین از خاک ایران، حداقل تا پنج سال بعد به واقعیت نمیپیوندد.
▫️گزارشی که در پی میآید گزارشات ارسالی محمدعلی مقدم سفیر وقت ایران در بریتانیا است که به وزارت امور خارجه ارسال شده است.
@irdc_ir