📌 عشق #امام_جواد علیه السلام به #حضرت_زهرا سلام الله علیها
✍ زکریابن آدم نقل مى کند: هنگامى که در نزد #امام_رضا علیه السلام بودم ، امام جواد علیه السلام را آوردند سن وى کمتر از چهار سال بود دست خود را بر زمین زد و سر را به سوى آسمان بلند کرد و مدت زیادى در اندیشه شد، امام رضا علیه السلام فرمود: فرزند جان ! براى چه این قدر فکر مى کنى ؟
🔰فرمود: در اندیشه آن هستم درباره مادرم فاطمه چه به جا آوردند؟!
🔰اما والله لاخرجنهما ثم لاحرقنهما ثم لاذرینهما ثم لانسسفنهما فى الیم نسفا .
🔰اما به خدا سوگند آن دو نفر را بیرون مى آورم سپس آندو را آتش مى زنم و پراکنده مى کنم و به دریا مى ریزم، چه دریا ریختنى!
🔰حضرت رضا علیه السلام امام جواد علیه السلام را نزد خود خواست و میان دو دیده آن حضرت را بوسید و فرمود: پدر و مادرم فداى تو باد تو از براى امامت شایسته هستى!
📚 وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۴۴۲.
🆔 @islam_history
📌 نمونه ای از سخت گیری امیرالمومنین درباره بیت المال در زمان پیامبر
🔰در سال دهم هجرت وقتی #امیرالمومنین علیه السلام در یمن به سر میبرد از حركت پيامبر براى شركت در مراسم حج، آگاه گرديد. وى با سربازان خود در حالى كه ۳۴ قربانى همراه داشت، براى شركت در مراسم حج حركت كرد و پارچه هايى كه از مردم «نجران» به عنوان ماليات اسلامى گرفته بود، همراه خود آورد. #على علیه السلام در نيمه راه، فرماندهى سربازان را به يكى از افسران خود سپرد و به سرعت به جانب #مكه حركت كرد و در نزديكى آنجا خدمت پيامبر رسيد.
🔰#پيامبر از ديدار على و موفقيت او خوش حال گرديد و از على پرسيد، چگونه نيت كردى؟ او گفت: من موقع احرام، به نيت شما احرام بستم و گفتم: «اللهمّ إهلالا كإهلال نبيك؛ بار الها! به همان نيتى كه پيامبر تو احرام بسته من نيز احرام مى بندم. » سپس پيامبر را از قربانى هايى كه همراه خود آورده بود آگاه ساخت. پيامبر فرمود: تكليف من و شما در اين يكى است و ما بايد تا لحظه كشتن قربانىها در حالت احرام باقى بمانيم. سپس دستور داد كه على به طرف سربازان خود بازگردد و آنها را به مكه برساند. وقتى على به جانب سربازان خود بازگشت، ديد تمام پارچه هايى كه از ملت «نجران» طبق قرارداد روز «#مباهله» گرفته بود، ميان سربازان تقسيم شده و همگى آنها را به عنوان لباس احرام بر تن كرده اند.
🔰على از اين كار كه جانشين وى در غياب او انجام داده بود، سخت ناراحت شد و به او گفت: چرا پارچهها را پيش از آن كه به پيامبر خدا تحويل دهيم در ميان سربازان تقسيم كردى؟ وى گفت: آنان اصرار كردند كه من پارچهها را به طور امانت به آنها بدهم و پس از انجام مراسم حج، از آنان پس بگيرم. حضرت به وى گفت: تو چنين اختيارى نداشتى. سپس همه پارچهها را از آنان گرفت و بسته بندى كرد و در مكه تحويل پيامبر داد. گروهى كه هميشه از عدل و دادگرى و نظم و انضباط رنج مى بردند و پيوسته مى خواستند كه امور طبق خواست هاى آنان بگردد، خدمت پيامبر رسيده و از على درباره پس گرفتن پارچهها ابراز ناراحتى كردند. پيامبر از يكى از ياران خود خواست كه در ميان افراد شاكى برخيزد و پيام زير را از طرف او به آنان برساند و بگويد: از بدگويى درباره على عليه السّلام دست برداريد. او در اجراى دستور خدا بى پروا است و اهل تملق و مداهنه نيست.
📚 #بحارالانوار، ج۲۱، ص۳۸۵.
📚 الارشاد، ص ۹۲.
🆔 @islam_history
📌 وضعیت اجتماعی ایران در زمان ساسانیان و پیش از ظهور #اسلام
🔰طبقات اشراف و موبدان، كاملا از طبقه هاى ديگر ممتاز بودند. تمامى پستها و شغل هاى حساس اجتماعى مخصوص آنان بود. پيشه وران و دهقانان از تمام مزاياى حقوقى اجتماعى محروم بودند. به جز پرداخت ماليات و شركت در جنگها وظيفه ديگرى نداشتند.
🔰كشاورزان و كارگران ايران در زمان ساسانيان در نهايت ذلت و خوارى و بدبختى به سر مى بردند. در موقع جنگ، پياده از عقب لشكر حركت مى كردند. طورى آنان را خوار و بى ارزش مى شمردند كه گويا بردگى براى هميشه بر ايشان نوشته شده است و هيچ اجر و مزدى در مقابل كار خود دريافت نمى كردند.
🔰در امپراتورى ساسانى، تنها اقليتى كمتر از ۵/ ۱% از جمعيت، صاحب همه چيز بوده اند، ولى بالغ بر ۹۸% مردم #ايران، همانند بردگان حق حيات نداشتند.
📚 لما ذا خسر العالم بانحطاط المسلمين، ص۷۰- ۷۱.
📚 ايران في عهد الساسانيين، ص۴۲۴.
🆔 @islam_history
📌 وضعیت تحصیل در دوره ساسانیان
🔰«فردوسى» مى گويد: كفش گرى حاضر شد براى مصارف جنگ ايران و روم، گنج سيم و زر نثار كند، با آن كه در آن زمان انوشيروان به كمك مالى احتياج بيشترى داشت، زيرا حدود سيصد هزار سپاهى ايران، دچار كمبود غذا و اسلحه بودند. داد و فغان از لشكريان برمى خيزد، جريان را به خود شاه مى رسانند.
🔰انوشيروان از اين وضع، پريشان خاطر مى گردد و بر فرجام خويش بيمناك مى شود. بلافاصله «بزرگمهر» وزير انديشور خود را براى چاره جويى فرا مى خواند و دستور مى دهد هم اكنون بايد به جانب مازندران رود و هزينه جنگ را فراهم كند، ولى «بزرگمهر» مى گويد: خطر، نزديك است، بايد فورى چاره كرد. آن گاه بزرگمهر، قرضه ملّى پيشنهاد مى كند؛ انوشيروان توصيه او را مى پسندد و دستور مى دهد هر چه فورى اقدام شود. بزرگمهر به نزديك ترين شهرها و قصبات مأمور مى فرستد و جريان را با توانگران آن محلّ در ميان مى گذارد. كفش گرى حاضر مى شود تمام هزينه جنگ را بپردازد. فقط اين توقع را دارد كه به يگانه پسرش- كه مشتاق تحصيل است- اجازه تحصيل داده شود. بزرگمهر درخواست او را نسبت به عطايش كوچك مى شمارد، به پيشگاه خسرو مى شتابد و آرزوى پير كفش گر را به شاه مى رساند. انوشيروان خشمگين مى شود و به وزير خود بزرگمهر پرخاش مى كند و مى گويد: اين چه تقاضايى است كه تو مى كنى؟ اين كار مصلحت نيست، زيرا با خروج او از طبقه بندى، سنّت طبقات مملكت بر هم مى خورد و زيان آن بيش از ارزش اين سيم و زرى است كه او مى دهد.
🔰بدين ترتيب، به فرمان «خسرو دادگر!» درم هاى مرد كفش گر را پس مى فرستند.
📚 فروغ ابديت، ص۷۵.
🆔 @islam_history
📌 صبر در ناملایمات و سختی ها
✍ امام جعفر صادق علیه السلام فرمود:
💠از پدرم ، حضرت ابوجعفر، #باقرالعلوم علیه السلام شنیدم ، که مى فرمود: من در منزل از غلامان خود و نیز از اهل منزل مشکلات و سختى هایى را تحمّل مى کنم که از حَنظَل - هندوانه ابوجهل - تلخ تر و بدتر مى باشد.
💠سپس حضرت فرمود: هر که در مقابل ناملایمات و حرف هاى نابجاى اهل منزل صبر و تحمّل کند، ثواب روزه دار و شب زنده دار نصیبش مى گردد و هم نشین با شهدایى مى شود، که در رکاب حضرت رسول صلى الله علیه و آله #شهید شده باشند.
📚 ثواب الا عمال، ص235.
🆔 @islam_history
📌 عاقبت سخت برای کسی که به ناحق خود را امیرالمومنین بخواند
✍ مردی بر #امام_صادق علیه السلام وارد شد و گفت: سلام بر تو ای #امیرالمومنین!
💠 حضرت سریعاً بر پا ایستاد و گفت: بس است! این نامی است که سزاوار غیر از امیرالمؤمنین #علی علیه السلام نیست و خدا وی را بدان نامیده است و هرکس جز وی اگر به این نام خوانده شود و به آن راضی باشد، مورد تعرض (مفعولیت) بوده است و اگر تاکنون چنین نشده باشد، گرفتار عواقب آن خواهد شد و این قول خدای تعالی است که میفرماید: «إِن یَدْعونَ مِن دُونِهِ إِلاَّ إِنَاثًا وَإِن یَدْعونَ إِلاَّ شَیْطَانًا مَّرِیدًا» گوید: پرسیدم: پس امام #قائم از سلاله #اهل_بیت علیهم السلام چه نامیده میشود؟ فرمود: وی را این گونه خطاب دهند که: سلام بر تو ای بقیه الله! سلام بر تو ای فرزند رسول الله!
📚 تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۳۰۲.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
📌 استفاده از پول داخلی راهکار #امام_باقر علیه السلام برای دور زدن تهدید و تحریم ارزی
🔰تا زمان عبدالملک مروان از پول های رایج رومی در سرزمین های اسلامی استفاده می شد و بعد از مدتی مسلمانان متوجه شدند در حاشیه آن ها نوشته شده است: پدر-پسر-روح القدس و به دنبال پاک کردن این عبارات از پول های رومی بودند.
🔰خبر په پادشاه روم رسید و پادشاه روم بعد از نامه نگاری و مذاکره مکتوب و ارسال برخی هدایا قصد داشت که مسلمانان را از این تصمیم باز دارد.
🔰بعد از مدتی جواب مثبتی از مسلمانان دریافت نشد و پادشاه روم تهدید کرد که بر پول ها دشنام به #پیامبر #اسلام صلی الله علیه و آله خواهد نوشت و در این صورت دیگر عملا مسلمانان به دلیل این که نمی توانستند از پول خارجی استفاده کنند تحریم اقتصادی-سیاسی شده و ضربه سختی به آنان وارد می شد.
🔰حاکم وقت از روح بن زنباع مشورت گرفت که در مقابل این مشکل چکار کند و او گفت تنها کسی که راه چاره را می داند #امام_باقر علیه السلام است.
🔰به ناچار عبدالملک والی خود در #مدینه را نزد امام فرستاد و دستور داد شرایط را جهت سفر امام به شام مهیا سازد.
🔰سپس امام به شام رفت و خلیفه وقت که راهی جز مشورت گرفتن از امام باقر علیه السلام جهت فرار از تحریم روم را نداشت از ایشان مشورت گرفت.
#امام نیز پیشنهاد چاپ پول داخلی و اسلامی را به او داد و حتی برخی ویژگی ها جهت جلوگیری از جعل پول داخلی را تذکر داد.
🔰از خلیفه نیز خواست تا به مردم اعلام کند از این به بعد تنها با پول داخلی خرید و فروش کنند و استفاده کنندگان از ارز خارجی که پول رومی بود را مجازات کند تا با این کار پول داخلی به بازار وارد شده و استفاده از پول روم کاسته شود.
بعد از عملی کردن این کار به پادشان روم نامه نوشتند که حالا اگر دوست دارید تهدید خود را عملی کنید اما دیگر روم چنین تحریمی را عملیاتی نمی دید زیرا دیگر مسلمانان اصلا از ارز خارجی استفاده نمی کردند که تغییر آن تأثیری بر مردم داشته باشد.
📚 برگرفته از حياة الحيوان الكبرى - كمال الدين دميري - ج 1 ص 97 و أعيان الشيعة - السيد محسن الأمين - ج 1 ص 654.
🆔 @islam_history
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
📌 #روایت #امام_باقر علیه السلام راجع به ظهور
🎤حجت الاسلام عالی
🆔 @islam_history
💠 [الهی] ماذا وَجَدَ مَن فَقَدَک و ما الذی فَقَدَ من وَجَدَک
📌 فرازی دعای #امام_حسین علیه السلام در روز #عرفه
🆔 @islam_history