eitaa logo
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
20هزار دنبال‌کننده
15هزار عکس
3.8هزار ویدیو
58 فایل
آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد گیاهان دارویی شهیدین با مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور شماره شناسایی ۳۸۷۹۷ شهیدین یعنی ۲ شهید شهید سید هاشم موسوی و فریدون بابایی نژاد 🔻درخواست تبلیغ در ۳ کانال🔻 https://eitaa.com/joinchat/2558329197C9588e173ba
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶ویلای لاکچری سردارجانباز شهید فرمانده دلاورگردان شهادت لشکر۲۷ شهید احمد پاریاب 🔹جنازه اش ۴روز توی ویلای لاکچری اش بود کسی خبرنداشت 😭شهدا شرمنده ایم😭
🔶🔹طرز تهیه سکنجبین ساده 🔹بر مبنای طب سنتی 🔶🔹سکنجبین ساده 🔹با توجه به گرم شدن هوا که موجب غلبه حرارت و تشنگی می‌گردد، این نوع سکنجبین انتخاب خوبی می‌باشد. مواد لازم شکر ۴۰۰ گرم آب: یک لیتر نعنا تازه تمیز شده: ۱۵۰ گرم سرکه طبیعی: نصف تا یک لیوان (هر نوع سرکه چه سرکه سیب یا انگور فرقی نمی‌کند، فقط طبیعی باشد) 🔶🔹طرز تهیه 🔹ابتدا همه مواد را در یک قابلمه ریخته و روی اجاق گذاشته شود تا با شعله ملایم آرام آرام بجوشد و به نصف برسد و قوامی مانند عسل پیدا کند. 🔹سپس اجاق گاز را خاموش نموده و نعنا خارج شود.محلول حاصله در کتب قدیم، «شیره منعنع» نام دارد. 🔹حال بعد از حدود یک ربع که دمای محلول به ۷۰ تا ۸۰ درجه رسید، حسب نیاز و مشکل شخص یا بیمار، نصف تا یک لیوان سرکه طبیعی به این شیره اضافه می‎‌شود و خوب به هم زده تا قوام یکدست پیدا کند. حال این محلول، سکنجبین طبی ساده نام دارد 🔶🔹نکات مصرف 🔹برای دفع حرارت و رفع تشنگی در ایام تابستان یا ماه مبارک رمضان، یک قاشق غذاخوری سکنجبین در ۱ فنجان آب و یا همراه ۲-۳ برگ کاهو قابل استفاده است. 🔹گرم مزاجان به ویژه صاحبان مزاج صفراوی و کسانی که احساس گرگرفتگی دارند؛ می‌توانند از نعنا صرفنظر کنند یا فقط دو سه برگ کوچک به آن اضافه نمایند. 🔹طبق نظر ابن سینا در قانون، با توجه به اقلیم کشور ما و نیز با هدف رفع تشنگی و دفع حرارت، سکنجبین عسلی چندان مناسب نیست و همین دستور سکنجبین شکری کارسازتر است. 🔹عده‌ای نیز جهت طعم و مزه بهتر؛ همان ابتدا سرکه را اضافه نموده تا همراه مواد بجوشد، اما با جوشیدن سرکه، احتمال شکستن ترکیبات مولکولی آن و بروز خواص نامناسب وجود داره، پس جهت اطمینان، در این مورد احتیاط نمایید. 🔹در ضمن مصرف مداوم و روزانه این سکنجبین؛ در ماه رمضان یا تابستان نیز با توجه به این که در حکم داروست توصیه نمی‌شود؛ چنانچه احساس حرارت یا تشنگی آزاردهنده در این دو مقطع زمانی وجود دارد می‌توان در چند وعده یا برای سه تا پنج روز استفاده نمود. در این حد با توجه وجود سرکه، حتی چندان موجب افزایش قند نمی‎‌شود. 🔹افرادی که مشکلات روده‌ای دارند در مصرف انواع سکنجبین احتیاط کرده و زیاده روی نکنند 🔶🔹سکنجبین سیب 🔹سکنجبین سیب یک نوشیدنی داروئی فوق العاده و به عنوان یک پاکسازی کننده بدن از سموم به شمار می‌رود. 🔹طبق مثل قدیمی «خوردن یک سیب در روز، پزشک را از شما دور می‌کند». نوشیدن سکنجبین سیب هم اثرات بی‌نظیری در سلامت شما خواهد داشت. 🔶🔹مواد لازم 🔹آب سیب تازه: دو لیوان شکر سفید: نصف لیوان (شکر سرخ هم بلامانع است) سرکه سیب طبیعی: نصف لیوان 🔶🔹طرز تهیه 🔹آب سیب و شکر و سرکه سیب را در قابلمه ریخته و ترکیب کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم به آرامی بجوشد و به قوام برسد. در هنگام استفاده، یک تا دو قاشق غذاخوری از ترکیب را در یک لیوان آب ولرم ریخته و میل نمایید. 🔶🔹خواص سکنجبین سیب 🔹پاکسازی کننده بدن از سموم کمک به سلامت قلب، مغز و کبد رفع عطش نوشیدنی مناسب برای روزه داران (در فاصله افطار تا قبل از وعده سحری) 🔶🔹نکات مصرف 🔹حتماً از سرکه طبیعی استفاده شود. علی رغم خواص خوب، مصرف شما روزانه و مکرر و در مقدار زیاد نباشد. 🔹می‎‌توانید هنگام استفاده از این سکنجبین، یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه نمایید. استفاده از زعفران در صورت عدم منع مصرف برای فرد؛ به اثرات دارویی این ترکیب می‌افزاید. 🔹با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری خاکشیر، در هنگام استفاده، تبدیل به ترکیب ضدیبوست می شود 🔴⬆️ادامه⬇️🔴
🔶🔹سکنجبین سیب و عناب 🔹شما می‌‎توانید با اضافه کردن جوشانده عناب در هنگام درست کردن سکنجبین سیب؛ «سکنجبین سیب و عناب» درست کنید و بر خواص آن بیفزایید. 🔶🔹طرز تهیه 🔹هفت عدد عناب را چنگال زده و با یک لیوان آب جوشانده و در هنگام جوشیدن مطمئن شوید که عناب کاملاً نرم و له شده است. بعد با پشت قاشق عناب‌ها را کاملاً له و شیره کشی کنید تا شیره آن وارد جوشانده شود. سپس محلول را با صافی ریز، صاف کرده و به ترکیب سکنجبین سیب در هنگام آماده سازی، اضافه نمایید. 🔶🔹خواص سکنجبین سیب و عناب عناب در کتاب مخزن الادویه منضج اخلاط (تبدیل اخلاط غلیظ به رقیق) و مسهل اخلاط رقیقه برشمرده شده که به خاصیت پاک کنندگی سکنجبین سیب و دفع سموم می‌‎افزاید. 🔹عناب به علت احداث برودت در بدن، خاصیت ضدصفرا و سنگ صفرا بودن را به این ترکیب می‌افزاید. 🔹خاصیت تصفیه و کاهش غلظت خون و پاکسازی کبد و تقویت سیستم ایمنی را دارد. مسکن التهاب، تشنگی، حدت خون و گرمی است. 🔶🔹آیا می‌‎شود در طرز تهیه این سکنجبین‎‌ها از عسل یا شکر قهوه‌ای استفاده کنیم؟ 🔹عده‌ای با این توجیه که شکر سفید، سم سفید بوده و کالری و قند بالایی دارد، اقدام به تهیه سکنجبین با عسل یا شکر قهوه‌ای می‌‎نمایند که در پاسخ به این دوستان باید خاطر نشان کرد که: 🔹اولاً در منابع و کتب طب سنتی از شکر سفید در استفاده از ترکیبات استفاده شده است. 🔹دوماً مهم تعادل در مصرف شکر است وگرنه انواع شکر از نظر کالری تفاوت چندانی با هم ندارند و حتی عسل و شکر قهوه‌ای نیز می‌‎توانند در بعضی افراد عارضه ایجاد کرده و باعث بروز مشکل شوند. 🔹سوماً هدف ما رفع حرارت، گرمی و پاکسازی بدن است که عسل بر شدت گرمی ترکیب می‎افزاید، اما شکر سفید طبع معتدلی نسیبت به شکر قهوه‌ای و عسل دارد و دلیل استفاده از آن در سکنجبین‌های ذکر شده، به همین علت است. ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔶🔹طرز تهیه سکنجبین ساده 🔹بر مبنای طب سنتی 🔶🔹سکنجبین ساده 🔹با توجه به گرم شدن هوا که موجب غلبه حرارت
🔶🔹سکنجبین در یک نگاه 🔹در ۲ مطلب بالا ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
🔶🔹موی مجعد و علل یابی 🔹بر مبنای طب سنتی 🔮پرسش در خصوص مجعد شدن مو: 🔮 ✨باسلام ❓استاد چندسالیه موهام شدیدا وز شده.به متخصص پوست و مو طب نوین مراجعه کردم جواب نگرفتم.همچنین درطب سنتی هم چیزهایی مصرف کردم اما جواب نگرفتم. 🔰باسلام. ♻️باتوجه به پرسش زیاد این مشکل بسیار کوتاه بصورت عمومی در خصوص این مشکل توضیح خواهم داد و درمانهای اولیه را تقدیم میکنم. 👈 این حالت موها علل مختلفی دارد: ۱یا این مشکل موهای مجعدو وز از دوران کودکی ونوجوانی با فرد بوده است. این دلالت بر مزاج جبلی مو دارد ودست زدن به مزاج جبلی عضو از دیدگاه طب کل نگر اسلامی سنتی عمدتا صحیح نیست. چون موجب بهم خوردن مکانیسم عمومی بدن ونظم سیستمی میشود. مگر آنکه اثبات شود چنین نیست. ۲مجعد شدن مو عمدتا بعلت خشکی. 🔹اینکه این خشکی ازشدت صفرا بوجود آمده یا سودا ,باید دقیق مورد بررسی قرار گیرد. ۳درمان این مورد اگر از مزاج جبلی فرد باشد بعلت اینکه بدن بعدازمدتی به اصالت خود برمیگردد عمدتا مشکل میباشد. 🔹 الف:درمان پیشنهادی در مزاجهای صفراوی(گرم وخشک) ۱پرهیز از غذاهای گرم وخشک مانند ادویه جات,نمک زیاد, آجیلهای گرم,عسل ,خرما, گردو و… ۲مصرف غذاهای دارای طبع سرد وتر ,مانند لبنیات,کاهو, آش ماست, آش جو, سالاد و… ۳مصرف روزانه کاهو با سکنجبین یک عدد. ۴خراش پشت گوش جهت تنظیم وخروج صفرا از سر, هر سه روز تا هفت روز یکبار. ۵ ابتدا در حدامکان موها را کوتاه کنید,هر روز گل پنیرک,برگهای بیدمجنون و اسفرزه را بجوشانید تا لعاب دهد سپس صاف کرده وسرخود را با آن ظهر وشب بشویند وحداقل یک ربع تا نیم ساعت آنرا نشویند. 🔹ب:درمان پیشنهادی در افراد سردوخشک ۱پرهیز از غذاهای خشک و سودازا مانند: عدس،بادمجان،گوشت گاو، غذاهای شور،ماهی نمک سود،گردو، همچنین ادویه جات تند ونمک زیاد. ۲مصرف غذاهای گرم وتر مانند: آبگوشت،آش گندم،عسل،قیمه،قورمه سبزی، حلیم و… ۳نیم ساعت قبل از صبحانه، چهارده عدد بادام درختی را خوب بجوید وبخوریدوبعد آن یک نعلبکی آب گرم بخورید. ۴نیم ساعت قبل ازشام یک قاشق مرباخوری روغن زیتون , عسل وگلاب رابه میزان مساوی , مخلوط کرده با یک استکان آب گرم میل کنید. ۵_ابتدا موهای خود را کوتاه کنید. 🔹گل ختمی ,گل پنیرک,گل گاوزبان وآلوء ورا را بجوشانید تا لعاب دهد, سپس صاف کرده وسرخود را با آن ,ظهر وشب بشویند وحداقل یک ربع تا نیم ساعت آنرا نشویند. ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔶🔹موی مجعد و علل یابی 🔹بر مبنای طب سنتی 🔮پرسش در خصوص مجعد شدن مو: 🔮 ✨باسلام ❓استاد چندسالیه موهام
🔶🔹موی مجعد در یک نگاه 🔹در مطلب بالا ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
🔶🔹تغذیه ماه نهم زنان باردار 💊تدابیر ماه نهم بارداری از دیدگاه طب سنتی 🔹مصرف خرما در دو هفته مانده به زایمان: یک عدد صبح و یک عدد شب. 🔹چرب کردن روزانه سینه با روغن زیتون یکماه قبل زایمان. 🔹مصرف آب انار شیرین کاملاً خانگی صبح ناشتا در ماه‌ها‌ی آخر، به کاهش احتمال زردی نوزادان کمک می‎کند. 🔹پیاده روی روزانه و ورزش ملایم از هفته ۳۹ روزانه ۱۰ دقیقه حمام گرم (افزایش تعداد دفعات استحمام در نزدیکی زمان وضع حمل، موجب تلیین بدن، اعصاب و عضلات است). 🔹از هفته ۳۸ پنج عدد بادام ایرانی خام پوست گرفته نیم ساعت قبل صبحانه مصرف شود. پرهیز از خوردن و نوشیدن چیزهای ترش و قابض (سماق) و غلیظ (ماکارونی، الویه، غذاهای آماده و …). 🔹نوشیدن روزانه شیر گاو (بسته به مزاج و تحمل شخص) ترجیحا گرم و دارای عسل یا کمی سکنجبین. 🔹استفاده از آبزن (حمام گیاهی) حاوی کلم، شنبلیله، شوید، تخم کلم و تخم کتان جوشانده مالیدن روغن کنجد، شوید یا بابونه بر شکم و پشت بعد از آبزن (حمام گیاهی) ماساژ عانه، پشت، مابین فرج و دبر با روغن شوید، بابونه، خیری، کنجد و بنفشه (برای جلوگیری از ضعف و سستی بهتر است ماساژ بیرون از حمام انجام گیرد. قرار دادن روغن ها و لعاب های نرم کننده بر روی فرج یا مهبل (به خصوص در کسانی که بدن یا فرج خشک دارند) خوردن ملینات و غذاهای نرم و سبک مانند سوپ و شوربای تهیه شده از جوجه؛ تناول شیرینی‌های تهیه شده با شکر و روغن بادام ملینات مضر برای زنان باردار گل بنفشه گل ختمی خبازی هر چه ضعیف کننده قلب باشد.هر چه ضعیف کننده معده باشد.هر چه باعث سقط شود. 🔹پرهیزات غذایی در بارداری ادویه غیر از نمک و زردچوبه، بخصوص در سه ماهه اول 🔹سبزیجات: جعفری و نعناع و سبزی قرمه و سبزی کوکو و کرفس در سه ماهه اول مصرف هرگونه دمنوش و گیاه دارویی حتی زیره سبز و حتی خاکشی و زعفران می‌تواند موجب سقط شود. 🔹مصرف گرمی‌های زیاد مانند عسل،خرما، ارده و شیره انگور زیاد 🔹مواد غذایی نفاخ : لوبیا، باقلا، کنجد، کرفس، ترب، سیر و پیاز خام زرشک زیاد،سفیده تخم مرغ، آناناس زیاد،سرکه،غذاهای خیلی سرد (آب یخ، بستنی، برف، یخ) و خیلی گرم غذاهای خیلی شیرین و خیلی چرب،غذاهایی یبوست زا افزایش احتمال خونریزی مادر با لوبیا،نخود،کنجد،کرفس 🔹درصورت احساس خستگی و خواب آلودگی زیاد: اجتباب از میوه های آبدار، غذا یا سوپ های چرب،حمام زیاد و طولانی مدت ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔶🔹تغذیه ماه نهم زنان باردار 💊تدابیر ماه نهم بارداری از دیدگاه طب سنتی 🔹مصرف خرما در دو هفته مانده ب
🔶🔹ماه نهم بارداری 🔹در مطلب بالا ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
🔶🔹نوشیدن آب آشامیدنی 🔹بالاخره مفید یا مضر 🔹بفرمایید سلامتی: 🥛 تدابیر نوشیدن از دیدگاه طب سنتی ایرانی- بخش اول 🥛یک باور بسیار غلط در میان عموم مردم نوشیدن بی جا و بی رویه آب است. 🥛برخی براین باورند که نوشیدن روزانه هشت لیوان آب برای همه ی اشخاص مفید و یک اصل است اما این مطلب هیچ پایه و اساس علمی ندارد و منجر به آسیب رساندن به بدن می شود. 🥛نکته ی اصلی برای نوشیدن آب برای تمام افراد این است: اگر انسان تشنه شد آب را استفاده کند و اگر تشنه اش نبود نیاز نیست آب بخورد. 🔹نوشیدن آب آدابی دارد: همه حجم آب را یکجا سرنکشید. یکجا نوشیدن آب به معده و کبد شما مقداری آسیب می رساند. آب را بمکید طوریکه که انگار که آب را می جوید و این عمل باعث می شود که دمای آب به دمای بدن نزدیک شود. نوشیدن آب خیلی سرد، خصوصا در هوای گرم، به شدت و را سرد می کند و هضم را مختل می کند. ۶در هوای گرم نخورید و داخل آب یخ نیندازید. می توان آبی که در یخچال است نوشید اما بهتر است آب هم دمای محیط باشد. برای افراد با مزاج گرم اجازه داده شده است یک مقدار از آب های خنک تر استفاده کنند. 🔹در هنگام خوردن غذا نباید آب خورده شود چراکه باعث ایجاد در بدن می شود و را ضعیف می کند. اگر پشت سر هم روی غذا آب ریخته شود غذا در معده ناقص و بد گوارش می شود. افرادی که دچار و هستند با رعایت این قاعده می توانند بهبود پیدا کنند. بعد از مصرف مخصوصا گوشت و غذاهای چرب بلافاصله آب نخورید چراکه نوشیدن آب عمل هضم غذا را مختل میکند. در طب سنتی توصیه می شود که یک ساعت الی دو ساعت بعد از غذا در صورت تشنگی آب بنوشید. 🔹نوشیدن آب سرد به صورت ناشتا برای و یا رفع از نظر طب سنتی توصیه نمی شود و منجر به آسیب به و می شود، اما مانعی ندارد. ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔶🔹نوشیدن آب آشامیدنی 🔹بالاخره مفید یا مضر 🔹بفرمایید سلامتی: 🥛 تدابیر نوشیدن #آب از دیدگاه طب سنتی ا
🔶🔹آب آشامیدنی در یک نگاه 🔹در مطلب بالا ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
🔶🔹لب خشک یا ناخن خشک 🔹یا کف پاهای خشک یا زبان خشک 🔹یا عنبیه چشم خشک یعنی خشکی_لب ✍️لب نیز مانند کف دست ؛ ناخن ؛ کف پا ؛ زبان ؛ عنبیه و…. نقطه ی انطباقی و منعکس کننده ی مشکلات جدی در اندامهای مختلف است .وقتی در طب اسلامی برای خشکی لب دستور چکاندن قطره ی روغن زیتون یا بنفشه زیتونی به ناف میدهند علت چیست؟! 🔹افراد نادان این نسخه رو مسخره میکنن ولی….لب پایین نشان دهنده ی مشکلات گوارشی خصوصا بیملری های روده است ✅یکی از علایم تشخیص یبوست در علم قیافه شناسی ترک خوردن و خشکی لب پایین است و اما چرا چکاندن روغن در ناف! 🔹همانطور ک قبلا گفته بودیم ناف مانند ترمینال هست و میتونه هر دارویی رو به معده و روده برسونه. روغن باعث تحریک و افزایش قدرت روده ها و درمان یبوست میشه ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133
🔶🔹مدفوع بوی تند 🔹و مشمئزکننده یعنی ‍ 🔰اگر بیماری با بدبویی مدفوع مراجعه کرد میتواند از موارد زیر باشد 🔺فرو ریزش خلط صفراوی 🔻اشتهای سگانه 🔺سودا 🔻گرمی و خشکی مزاج معده یا تری معده 🔹معمولا افرادیکه دارای روده خشک با علایم خشکی لب و کم اشتهایی و بداخلاقی هستند اینها دارای مدفوع سیاه و خشک و خارج شدن بسختی از مقعد هستند ❇️برای ویزیت رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی به شناسه زیر پیام دهید 🆔@abuhashem133 🔴معاونت آموزش 🆔@IIT133