🔺همه آنچه در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیرامون مذاکرات رفع تحریم ها گذشت... دستاوردها کدامند؟!
سبحان محمدی/ کارشناس روابط بین الملل
🔸منطق و اولویت سیاست خارجی دولت سیزدهم در اولین نشست ریاست محترم جمهوری با رسانه های رسمی در ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ به صراحت بیان شد: " سیاست خارجی ما از برجام شروع نمیشود و به آن هم محدود نخواهد شد. ما به دنبال سیاست خارجی متوازن هستیم". در ادامه، ویژگی های دیگری هم به آن افزوده شد، ازجمله نتیجه گرایی و عملگرایی در سیاست خارجی. اینها دقیقا جبران مواردی هستند که نقاط ضعف برجسته سیاست خارجی دولت های یازدهم و دوازدهم را شامل میشدند. دولت قبل با پذیرش تعهدات یک طرفه طولانی مدت، بدون متعهد کردن حقوقی طرف مقابل ( نکته دردناک اینجاست که ۴۷ سناتور امریکایی در مارس ۲۰۱۵ و در روزهای ابتدایی اجرایی شدن برجام، به دولت وقت ایران نامه زدند و گوشزد کرده بودند که توافق برجام، صرفا توافقی دولت با دولت است و از حیث اعتبار داخلی در آمریکا تقریبا هیچ ! ! !) و با اعتماد و خوشبینی مفرط، سیاست خارجی ایران را به شکل نگران کننده ای در معرض آسیب قرار داده و منفعل کرده بودند. نادیده گرفتن مزیت های منطقه ای، شرطی کردن ظرفیت های داخلی و اقتصادی و انفعال محض، سه ضربه اساسی در حوزه سیاست خارجی در دولت مدعی فهم زبان بین المللی بود!
🔹مذاکرات احیای برجام توسط دولت روحانی در روزهای انتهایی سال ۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰ و بر اساس توافق موقت سه ماهه سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به پیش رفت ( لازم به یادآوری است که آن توافق سه ماهه، نقض قانون لغو پروتکل الحاقی مجلس در اسفند ۹۹ توسط دولت بود)، شش دور مذاکره در وین میان ایران و اروپا، منهای آمریکا صورت گرفت. پیش از آغاز این مذاکرات رهبری انقلاب سیاست های کلی نظام در قبال مذاکرات جدید را در بهمن ماه ۹۹ تعیین کرده بودند (شامل لغو کلیه تحریم ها، اخذ تضمین معتبر و راستی آزمایی آنها). بر اساس اطلاعات موجود، ایران در آن زمان صرفا توانسته بود در مقابل تداوم زیاده خواهی های غرب، صرفا تعلیق (نه لغو)، ۱۲۰ و ۱۸۰ روزه آن هم تحریم های مغایر با برجام ( تحریم های اعمال شده در دوره ریاست جمهوری ترامپ) را با واسطه اروپاییها از آمریکا پیگیری کند( خواسته های آمریکا در همان زمان شامل بازگشت یکباره ایران به همه تعهدات برجامی سال ۲۰۱۵، لغو غنی سازی ۲۰ و ۶۰ درصد و برچیده شدن سانتریوفیوژهای نسل جدید، همچنین پذیرش اینکه در ادامه، ایران به توافقی کلی تر و طولانی تر با ایالات متحده دست یابد). باید توجه داشت که تا پایان دور ششم مذاکرات وین علی رغم تمایل دولت قبل، توافقی صورت نگرفته بود ( به علت برآورده نشدن خواسته های ایران و مغایرت نتایج دور آخر مذاکرات با سیاست های کلی ابلاغی)، اما برای همگان مبرهن شد که هدف دولت روحانی از تعجیل در دور ششم نشست وین و ماه منتهی به زمان انتخابات ریاست جمهوری چه بوده است.
🔸با آغاز به کار دولت سیزدهم، تیم جدید سیاست خارجی با خط مشی جدید، قطعی و روشن، وارد گود مذاکرات ۱+۴ شد. این قطعیت با مرور کلی و تحلیل و جمع بندی نهایی و واقع بینانه از پرونده برجام توسط تیم جدید وزارت امور خارجه تکمیل شد که سیاست جدید ایران از این پس در مذاکرات این خواهد بود که: ۱- کلیه تحریمها باید لغو شود ۲- آمریکاییها تضمینی برای عدم خروج دوباره از توافق ارائه دهند و ۳- خسارات گذشته باید جبران گردد. مضافا و در کنار همه این موارد اینکه، با آغاز دور هفتم و جدید مذاکرات در وین، ایران با ارائه دو سند جدید سیاسی با عنوان « رفع تحریمها» و « موضوع هسته ای »، نقشه راهی نیز به طرف مقابل ارائه کرد. پس باید اشاره داشت که دور جدید مذاکرات، مذاکره برای لغو تحریمها با اسناد و راهکارهای جدید از طرف ایران بوده است. این در شکل دیگر به این معناست که دولت جدید ایران چارچوب مذاکراتی و نوع توافق انجام شده در دولت روحانی را کنار گذاشته است اما به عنوان نماینده قانونی ملت ایران در صحنه جهانی، در قبال تعهدات پذیرفته شده در گذشته، رفع تحریمها را مطالبه کند.از سوی دیگر، امریکاییها و به طور مشخص دولت بایدن در طول چند سال گذشته، هیچ تغییری در سیاستهای خود در برابر ایران نداشتند و حتی در سه نوبت اقدام به تمدید تحریمهای قبلی نیز کرده اند ( دو نوبت تمدید وضعیت های اضطراری علیه ایران مصوب ۱۹۹۵ و حزب الله لبنان در ۲۰۰۷ ، همچنین تمدید تحریم شرکت هواپیمایی ماهان).
ادامه دارد..
@amniatemeli
🔸رفتار قبلی سناتورهای آمریکایی در سال ۲۰۱۵ پیرامون توافق هسته ای، دوباره در دولت جدید آمریکا با عنوان« نامه ۴۳ سناتور» تکرار شد و این بار باب مِنندز ( سناتور و رئیس اکثریت دموکراتی که بایدن بدون اجازه او آب هم نمیخورد) و لینزی گراهام ( سناتور جمهوری خواه) از اتحاد حزب دموکرات و جمهوری خواه علیه هرگونه توافق با ایران سخن گفتند. در کنار این موارد، باید توجه داشت که دموکرات ها و تیم بایدن در ۲۰۲۱ انتخابات میان دوره ای را پیش روی خود داشتند و معتقد بودند که هرگونه امتیازی به ایران در مذاکرات، توسط جمهوری خواهان رقیب به عنوان حربه ای جهت تخریب آنها مطرح خواهد شد. با پایان دور هفتم مذاکرات در وین و بازگشت تیم ها به پایتخت هایشان، اروپاییها که خط سیاسی – رسانه ای خود را از واشنگتن دریافت میکنند، با فهم اینکه ایرانیها ابتکار عمل را دست گرفته اند، پروژه مقصر نمایی ایران را با این توجیه که، خواسته های ایران حداکثری و سازنده نیست، کلید زدند. با این وجود، ایران موضع « مقاومت فعال» را در دیپلماسی جدید در پیش گرفته است. این بدان معنیست که با هر اقدام متناسب و عملی طرفین غربی، ایران هم به همان مقدار، تصمیم و اقدام مشابه در پیش خواهد گرفت.
🔹القصه، دیپلمات های ایرانی در مسیر ادامه روند، به مصاف دور هشتم مذاکرات در شهر وین رفتند. ابتدای آغاز مذاکرات این دور، خبرها حاکی از تکاپوهای بیشتر طرفین در اعلام مواضع نسبت به متون ارائه شده توسط ایران بود. حتی برخی از منابع خبری نزدیک به تیم مذاکره کننده از تشکیل یک کارگروه اجرائی جهت تسریع در نتیجه گیری دادند. اما در نهایت با مشخص شدن هدف آمریکا مبنی بر یک توافق موقت و صرفا در قبال تعلیق برخی از تحریمها (همانطور که قبلا پیش بینی میشد)، حالا دیگر تکلیف ایران روشن است. اینکه آمریکاییها نه تنها تمایلی بر فاصله گرفتن از سیاست دولت قبل ایالات متحده ندارند، بلکه حتی شواهد نشان از پیگیری جدی آن سیاست توسط تیم سیاست خارجی بایدن دارد. در کنار موارد فوقالذکر و مذاکرات رفع تحریم ها، به صورت اجمالی میتوان دستاوردهای مهم سیاست خارجی دولت شهید رئیسی که ابعاد پررنگ به کارگیری مزیت منطقه ای را در خود دارد (که مزیت اصلی تاریخی دیپلماسی ایرانی نیز هست) موارد ذیل دانست:
۱- پیوستن ایران به اتحادیه منطقه ای آزاد تجاری اوراسیا( ۲۰۲۳)
۲- پیوستن رسمی به پیمان و سازمان شانگهای ( ۲۰۲۳)
۳- اجرایی شدن کریدور راهبردی شمال- جنوب با جذب سرمایه گذاری، تکمیل و توسعه بخش ریلی( ۲۰۲۳)
۴- از سرگیری روابط سیاسی با عربستان سعودی و سودان ( ۲۰۲۳)
۵- توافق تجاری ایران و روسیه و ارتقا قابل توجه حجم مبادلات اقتصادی دو کشور ( ۲۰۲۴)
۶- عضویت ایران در بریکس ( ۲۰۲۴)
۷- افزایش تولید و صادرات نفت ( حتی بیش از سطح قبل از تحریم ها ) و رسیدن به میزان ۳/۴ میلیون بشکه در روز
۸- مذاکرات آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده و انتقال بخشی از آن به قطر
۹- پیشبرد ۷ پروژه فضایی موفق با همکاری روسیه
@amniatemeli
23.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢دوگانه واقعی ارتجاع و امتداد
در نطق میان دستور صحن علنی مجلس با اشاره به #انتخابات_ریاست_جمهوری و دوگانهسازیهای جعلی از سوی برخی اتاق فکرهای مرئی و نامرئی برای فریب افکار عمومی به سمت و سوی نامزد مدنظرشان، موضوع دو مدل حکمرانی و دو شکل سیاستگذاری، تحت عنوان #ارتجاع و #امتداد تشریح شد.
ارتجاع به گفتمان وادادگی بدیم بره، اشرافیگری و فساد آقازادهها، گفتمان خودت بمال، تکرار بلای بنزینی و ریشخند صبح جمعه فهمیدم، دروغ بزرگ لغو همه تحریمها، کشته شدن روزانه ۷۰۰نفر در کرونا و در نهایت دولت بیمسئولیت ژنرالهایی که با فلاکتبار کردن زندگی مردم میگوید: کارهای نیستم!
در مقابل آن، امتداد تفکر جهادی، اسلامی و خودباورانه شهید آیتالله رئیسی است. سکاندار مظلوم و شهیدی که سکان اداره کشور را در بدترین وضعیت ممکن به عهده گرفت که کمتر کسی امید به بازسازی خرابهها و آوارهای دولت غربگرا را داشت.
امتداد تفکری که مسیر فاجعهبار مدیریت بحران کرونا را اصلاح و با دوری از خوشبینی سادهلوحانه پیشین به غرب، مشکل تأمین واکسن کرونا را حل کرد. امتداد اتصال #میدان و #دیپلماسی عزتمداری که یک به یک بنبستهای سیاست خارجی ایران را گشود و تجارت خارجی و تعامل با همسایگان را زنده کرد.
ادامه احیای ۱۰هزار کارخانه و کارگاه تولیدی و بازگشت سرمایههای ملی هفت تپه و هپکو به مردم و کارگران از دست مفسدان نالایق، امتداد فسادستیزی و شکستن گردن کلفتهای همیشه طلبکار و در یک کلام ادامه راه #رئیسی_عزیز و شهیدان #پرواز_اردیبهشت که دلمان با سوختن قلب آقایمان برایش آتش گرفت.
✅ @alikhezrian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 سلام، صبح شما بخیر
🔹 چند ثانیه از عملیات در بابالمندب ...
❇️ترکیب متفاوت مرددین/ چه باید کرد؟
🔸آرای مردد دو دسته اند. دسته اول آرای مشارکت ساز هستند. آرائی که بین رای دادن و ندادن مردد اند. دسته دوم آرایی که رای می دهند اما هنوز معلوم نیست به چه کسی.
🔸اما حرف اینجاست که کمپین های انتخاباتی و تبلیغات رسانه ای هنوز کمکی به آرای مردد نکرده اند و این یک تفاوت جدی با گذشته است. چرا؟
آیا شعارها و برنامه ها و وعده های نامزدها دست مردم رسیده است؟ اجمالا پاسخ منفی است. اما آیا نامزدها حرف نمی زنند؟ می زنند، چه بسا بیش از گذشته. آیا برنامه و ایده و وعده ندارند؟ کم و بیش دارند. پس ماجرا چیست؟
🔸علت اصلی اینست که برخلاف گذشته دیگر نامزدها و ستادها نیستند که کمپین می سازند و امروز شبکه های مجازی اند که کمپین سازند. کمپین سازی دیگر بالا به پائین نیست و افقی و عرضی است. به همین دلیل حتی هوادارها نیز کار به برنامه ها و وعده ها ندارند.
🔸هرکس قصه خودش از نامزدش را برای مخاطب می گوید تا او نیز با همین قصه هم قصه شود. خیلی هم برایش مهم نیست این قصه چه میزان واقعی است.
🔸به همین دلیل است که در خیلی از موارد نیز کار به اختلاف و جدل کشیده می شود چون روایت افراد از نامزد مورد علاقه شان اغلب افراطی و دوقطبی ساز است. طبیعت ذهن و روان ادمی چنین است. آدم ها دوست دارند از نامزد مورد علاقه خود فرشته و از رقیب او اهریمن بسازند.
🔸برای رقابت های دیو و پری گونه نیز ایده و برنامه و شعار نیاز نیست، بلکه زمین بازی را افشاگری ها و بداخلاقی ها و طعنه زدن ها و غیره روشن می کند. رقابت نمی کنند که دیگران انتخاب کنند، رقابت می کنند تا همدیگر را حذف می کنند.
🔸اینجاست که سطح کمپین ها فراتر از هواداری سخت نخواهد رفت چون قدرت گسترش در مقایس های بزرگ تر اجتماعی و عمومی را نخواهد داشت.
❇️حالا چه باید کرد؟
🔸در روزهای باقی مانده باید کمپین های شبکه ای و افقی شکل بگیرد. کمپین هایی که قدرت رشد مویرگی در شبکه های محلی و خانوادگی و دوستانه و غیره را داشته باشد. صاحب این کمپین ها چه کسانی اند؟ خود فعالان شبکه اجتماعی.
🔸هرکس با هدف معرفی نامزد مورد علاقه اش مسائلی که می تواند میان مخاطب دست به دست شود را احصا و روی همان تمرکز کند. مثلا فرض کنید این روزها برای مخاطب تورم یا فیلترینگ یا حجاب یا ارز و بورس و غیره مهم است. هر هواداری می تواند روی ایده نامزد خود لابه لای نظام مسائل مخاطب تمرکز شود. هر میزان که از آن ایده می فهمد همان را به زبان خودش بگوید.
🔸فایده اصلی این کمپین های شبکه ای اینست که هم وضع موجود را می بیند و هم ناظر به مخاطب ایده و برنامه می دهد و لذا امیدافزاست و از همه مهمتر اینکه به روایت مخاطبین است نه ستادها. چنین کمپین هایی می تواند هم مشارکت بسازد و هم انتخاب.
شما هم راه حل پیشنهاد دهید.
@mahdian_mohsen
.
📚 کتاب ۲۵ پرسش و پاسخ دانشجویی (دفتر پنجاه و سوم)
👤 پدید آور:
🔹 پرسمان دانشگاهیان
📝 معرفی:
❁ با موضوع سیره و زندگی امام هادی علیهمالسلام از ولادت تا شهادت و تحلیلی بر سند زیارت جامعه کبیره.
📡 اطلاعات:
🔹 نشر معارف.
👈 برای مطالعه کتاب، به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
🌐 https://www.porseman.com/!k53
🌸 ولادت حضرت امام هادی علیهمالسلام مبارک باد. (۲۱۲ ه.ق)
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#معرفی_کتاب #ولادت #مناسبت
.
ماجرای یک انتخابات مهم در صدر اسلام
پس از خلافت ابوبکر و عمر، انتخاب خلیفه سوم را به شورایی ۶ نفره از صحابه واگذار کردند که رأی گیری کنند. بنا بود که اگر آرا مساوی شد، ختم کلام و نقش تعیین کننده برعهده عبدالرحمان بن عوف باشد یعنی او حق «وتو» داشت و او به هرکسی رأی داد، همون شخص خلیفه بشود.
عبدالرحمن ابتدا نزد مولا امیرالمؤمنین آمد و گفت به شرط عمل به ((قرآن)) و ((سنت پیامبر)) و ((سیره شیخین)) به تو رأی می دهم و تو خلیفه خواهی شد.
امیرالمؤمنین فقط عمل به قرآن و سنت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله ی وسلم) را قبول کرد، اما عمل به سیره شیخین (سنتهای ابابکر و عمر) را نپذیرفت. پس عبدالرحمن به سراغ عثمان رفت و او هر ۳شرط را بی درنگ پذیرفت و خلیفه شد.
بعد از آنکه عثمان خلیفه شد فورا بنی امیه را بر امور مسلمانان مسلط کرد به گونه ای که حضرت امیر در تعبیری می فرمایند: «بنی امیه چونان شتران گرسنه که به علفهای بهاری رو می آورند بر بیت المال مسلمین چیره گشتند...»
در نتیجه در زمان خلافت عثمان خیلی مشکلات و بلاها به سر جامعه پهناور اسلام آمد تا جایی که مردم علیه او شورش کردند و به رغم مخالفت و حتی مقابله امیرالمؤمنین، عثمان در آن شورش کشته شد.
نکته مهم تاریخی:
قبل ازشورش، عده ای از اصحاب رفتند که عثمان را نصیحت کنند مثل ابوذر، عبدالله بن مسعود و خود عبدالرحمن بن عوف، که خلیفه باهر کدام به نحوی تند، برخورد ناشایست کرد، مثلاً ابوذر را تبعید کرد، عبدالرحمن ابن عوف را کتک زد و بیرون کرد و...
بعداً عثمان برای دلجویی به عیادت عبدالرحمن رفت که عبد الرحمن از او روی برگرداند و گفت: «ما به تو رأی ندادیم که با جامعه مسلمین این کارها را بکنی، قرار ما این نبود...»
در ادامه امیرالمؤمنین به عیادت عبدالرحمن رفته و انتخاب غلط او را یادآور شده و فرمودند: ((همه این اتفاقات، نتیجه رأی اشتباه شما بود))
عبدالرحمن گفت: من پشیمانم و از از رأی خود به خلیفه روی گردانم و راضی به هیچیک از اقدامات وی نیستم.
مولا علی(علیهالسلام) دربیان اینکه پشیمانی دیگر فایده ندارد، فرمودند: «تو در تمام اقدامات او شریکی! چه بخواهی! چه نخواهی!»
عزیزان... انتخابات مهمی پیش رو داریم
فراموش نکنیم که رأی ما مسئولیت آور است.
پس... آگاهانه و عالمانه و شجاعانه رای بدهیم.
@mersad598
🚨همه چیز درباره «آن شش ماه تلخ»!
🔻احیای برجام در ازای خیانت به صنعت موشکی و قدرت منطقهای/ پیشنهادات تحقیرآمیز تیم بایدن به دولت روحانی چه بود؟
🔹محمدجواد ظریف که امروز مسعود پزشکیان را در برنامه انتخاباتی او همراهی میکرد، در سخنانی مجددا توهم احیای برجام از سوی بایدن در سال ۱۳۹۹ را تکرار کرد. ادعایی که پیش از این نیز توسط او و حسن روحانی مطرح شده بود اما این ادعا تا چه حد با حقیقت مطابقت دارد؟
🔹اول: مذاکرات احیای برجام اساسا از فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد و تیم سیاست خارجی دولت روحانی هیچگاه به این سوال پاسخ نداده است که احیای برجام در شرایطی که مذاکرهای در جریان نبوده، از چه طریقی و با کدام کانال ارتباطی بین دولت وقت با آمریکا پیگیری شده است؟
🔹دوم: آذر ۱۳۹۶ فدریکا موگرینی در اظهاراتی گفت: امروز رازی را درباره درخواست ایران در برجام افشا میکنم. در بخش مقدمه (PREAMBLE) توافق هستهای ایران نیمجملهای با این مضمون وجود دارد که خواستار قرار دادن برجام به عنوان زیربنایی برای گفتوگو درباره مسائل دیگر است. به گفته مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این جمله به درخواست ایران در بخش مقدمه برجام گنجانده شده است و هدف از آن را استفاده دولت ایران از این بند برای مناقشات داخلی میخواند! بدین معنا که دولت سابق برای پیشبرد اهداف خود در برجامهای تکمیلی در حوزه موشکی و منطقهای، نیازمند استناداتی از درون برجام بود تا بتواند حاکمیت را برای همراهی با چنین ایدهای مجاب کند. البته پیش از آن نیز در پیام نوروزی حسن روحانی در سال ۹۵ به وضوح از لزوم طراحی و اجرای برجام۲ سخن گفته شده بود. او همچنین در مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶ صراحتا اعلام کرد که در صورت پیروزی برای برداشتن تحریمهای موشکی نیز اقدام خواهد کرد. سردار سلیمانی که به ندرت در رسانهها حضور مییافت و در خصوص مسائل خارجی اظهار نظر میکرد، در کنگره شهدای استان کرمان به صراحت به چنین روندی اینگونه واکنش نشان داد: «این که اصرار میکنند بر برجام۲، برای این است که میخواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام۲ شرکت کردیم، تمام میشود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. آنها برجام۳ هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید در ایران خشکانده شود.»
🔹سوم: تیم بایدن همواره ایران را مقصر به هم خوردن برجام معرفی کرده و بازگشت خودشان را منوط به پایبندی ایران و همچنین آغاز مذاکرات برجام دو و سه میکردند. بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی گفت: «بایدن معتقد است که اگر ایران به توافق بازگردد ما هم به این توافق برگردیم، اما از این مسئله برای دستیابی به یک توافق طولانیتر و قویتر و رسیدگی به مسائل دیگر به خصوص مسئله موشکی و فعالیتهای بیثباتکننده ایران استفاده خواهیم کرد.»
🔹چهارم: ظریف در حالی ادعای کذب تمایل بایدن به احیای برجام را تکرار میکند که وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد ایالات متحده آمریکا در مسئله برجام و ایران اعلام کرده بود «دولت بایدن دیگر به دنبال توافق برجام نیست». او تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که «شرایط ژئوپلتیکی منطقه در ظرف شش سال پس از توافق برجام تغییر کرده و آمریکا به دنبال توافقی محکمتر از برجام است».
🔹پنجم: علی واعظ مسئول میز ایران در گروه آمریکایی بحران و از دوستان نزدیک رابرت مالی که مسئولیت تیم آمریکایی را در مذاکرات احیای برجام برعهده داشت، فاش کرد که آمریکا بهدنبال آن بوده تا در دولت روحانی تعلیق غنیسازی ۲۰ درصد در ازای آزادی تنها یک میلیارد دلار از اموال کشورمان را اجرایی کند. این پیشنهاد اهانتآمیز آمریکا به ایران نشان میدهد که تیم بایدن صرفا به دنبال بازگشتی نمایشی به برجام در ازای چند امتیاز پیش پا افتاده بوده است.
🔹ششم: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مشخص شد که ظریف و عراقچی در مذاکرات احیای برجام، به طرف آمریکایی تعهد داده بودند که در صورت بازگشت به توافق، راه «گفتگوهای آتی» درباره مسائل موشکی و منطقهای را باز کنند. تیم مذاکرهکننده دولت روحانی امروز بیش از آن که بخواهد دیگران را مقصر عدم احیای برجام معرفی کند، باید درباره این مساله توضیح دهد که با کدام مجوز، قول شرکت در مذاکرات موشکی و منطقهای را به طرف آمریکایی داده است؟
@mersad598
🔻 حضرت آقا در ۱۴ خرداد سه جمله کلیدی فرمودند:
✅ خدا دلهای مردم را به سمت #بهترین_گزینه هدایت خواهد کرد...
✅ انتخابات پیش روی ما، یک پدیده #پر_دستاورد است
✅ #حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است
🔻 ذره ای تردید نداشته باشید که در انتخابات پیش رو، حماسه خلق میشود، پر دستاورد است و بهترین گزینه انتخاب میشود.
ذره ای نگران نباشید؛ منتها باید از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
@mersad598