نامه امام خمینی به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت رسیدگی جدی به گزینش اساتید و دانشجویان
اشارات تاریخی
آیتالله محفوظی در دهه شصت از چهرههای حوزوی مؤثر در امر #انقلاب_فرهنگی بود و به عنوان نماینده آقای منتظری در هیأت مرکزی گزینش ستاد و شورای مرکزی پذیرش دانشگاهها حضور داشت.
اعضای هیأت مرکزی گزینش وزارت فرهنگ و آموزش عالی و هیأت مرکزی گزینش ستاد و شورای مرکزی پذیرش دانشگاهها آقایان: محفوظی،فرهادی، ادریسیان، رهبر، مظفری، زاهدی، موسوی نژاد طی نامه ای در مورخ 16 / 12 / 63 به محضر امام خمینی اظهار داشتند:
«... حضرتعالی در پیام حیاتبخش 22 بهمن بعد از مسئلۀ جنگ تحمیلی اهمیت دانشگاهها را ابلاغ فرمودید. ولی با کمال تأسف مشاهده می گردد که روند کنونی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به گونه ای است که ما را هر چه بیشتر به افکار غربزدگان و شرقزدگان و بازماندگان فرهنگ طاغوت وابسته تر می سازد...»
در پایان این نامه آمده است:
«... مسائلی همچون حذف نیروهای متعهد و مسلمان دانشگاهی در همۀ سطوح از صحنۀ فعالیتهای آموزشی ـ فرهنگی نیز آشکارا تحقق پذیرفته و در نتیجۀ این حذف، فساد و فحشا و غربزدگی به طور واضح روزبه روز اوج می گیرد. همان طور که در ابتدای مطالب عرض شد اینجانبان آیندۀ امور فرهنگی و دانشگاهی کشور را در خطر جدی دانسته و این امر را ناشی از ضعف و عدم توجه مسئولین وزارت مربوطه و دست اندرکاران امور دانشگاهی می داند و لذا بر حسب وظیفۀ شرعی مصدع اوقات شریف جنابعالی گردیدیم. امید است که امام بزرگوارمان مطالب معروضه را از جایگاه صداقت و خلوص فرزندان خود پذیرفته و همچون گذشته ما را ارشاد فرمایند»
🔹متن نامه امام خمینی به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
شورای عالی انقلاب فرهنگی
آنچه در این گزارش مذکور است موجب کمال نگرانی است. ما نباید امور دانشگاهها را یک مطلب عادی فرض کنیم، که دانشگاهها ممکن است همه چیز انقلاب را به هم بزنند. لذا لازم است در این مسائل رسیدگی جدی شود. خصوصاً راجع به گزینش اساتید و دانشجویان، مقرر دارید مسائل را با کمال دقت پیگیری نمایند که مبادا خدای نخواسته دانشگاه مرکز تاخت و تاز مخالفین نظام جمهوری اسلامی شود.
روح الله الموسوی الخمینی
26 اسفند 1363
▫️صحیفه امام، جلد 19، صفحه 187.
🔴 آن مرد با باران می آید
🔻 آن مرد با باران میآید؛ رمانی در حال و هوای انقلاب اسلامی و نوشته وجیهه سامانی است. داستان آن درباره حوادث و اتفاقات چهارماه پایانی انقلاب در سال ۵۷ است؛ به طوریکه روایت داستان از مهر سال ۵۷ آغاز و تا ۲۶ دیماه که فرار شاه بوده به پایان میرسد.
🔻 انقلاب تنها یک اتفاق بزرگ بیرونی نبود که ارکان حکومت شاه را فرو ریخت ؛ بلکه روح و درون مردمان جامعه ای را منقلب کرد و اعتلا بخشید. این همان چیزی است که وجیهه علی اکبری سامانی در رمان «آن مرد با باران می آید» طرح کرده است. او در این کتاب، قصه پسری نوجوان را حکایت می کند به نام بهزاد که ناگهان در مسیر انقلاب قرار گرفته است. او دچار ترس هایی است که شاید هر نوجوانی در آن سن دارد اما در بهزاد کمی بیشتر هم هست. از طرفی هم به واسطه سن و تجربه اش از خیلی چیزها سر در نمی آورد. با این همه، وجود برادر بزرگترش بهروز که رفتار و تفکرات انقلابی دارد، کم کم ترس های او را کم می کند و بر شناختش می افزاید. بهروز برای او از کاپیتولاسیون می گوید و دیگر ظلم ها و بی عدالتی هایی که آمریکایی ها و رژیم پهلوی بر سر مردم ایران آورده اند.
🔹 اگه دنبال یک کتابِ فوق العاده خوب برای نوجوان و جوانت هست که بخونه و هم کیف کنه و هم با حال و هوای انقلاب اسلامی آشنا بشه کتاب آن مرد با باران می آید رو بخر و بهش هدیه بده
🟥 درگاه تهیه مستقیم کتاب 👇
https://oniketab.ir/product/%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a2%d9%86-%d9%85%d8%b1%d8%af-%d8%a8%d8%a7-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d9%85%db%8c-%d8%a2%db%8c%d8%af/
🟥 سفارش از طریق ادمین 👇
👤@admin
.
.
✍سید نیما موسوی
در روزهای گذشته ولادیمیر پوتین، سرگئی لاوروف و ماریا زاخارووا مواضع مهمی در باب راهروی زنگزور داشتند. گرچه روسیه از سال ۲۰۲۰، بصورت زیرپوستی به علیف جهت عملیات نظامی در قرهباغ چراغ سبز داده بود ولی همواره از اتخاذ علنی مواضع علیه ایران خودداری میکرد. ولی برای فهم دلیل اصرار کنونی روسیه بر این موضع باید به چهار عامل نظر افکند:
۱- مهمترین دلیل اصرار روسیه بر راهروی زنگزور امتیاز به ترکیه برای تبدیل شدن به قطب گازی در غرب آسیاست. روسیه با تبدیل ترکیه به قطب گازی و پایانه صدور غلات به جهان سعی دارد تا ازدوغان را از زلینسکی دور سازد.
۲- مواضع غربگرایانه پاشینیان سبب شده تا روسیه از ۴ سال پیش مانع از تلاش آذربایجان برای دستیابی به سرزمین قرهباغ نشود. پاشینیان از دید روسیه نسخه ارمنی زلینسکی است که با شورش علیه نخبگان سیاسی پرو-روس به لابی ارمنی در غرب نزدیک است. پس از تخلیه قرهباغ، موضع پاشینیان در افکار عمومی ضعیفتر شدهاست.
۳- مهاجرت بسیاری از الیگارشهای روس از کشورهای اروپایی به باکو جهت دور زدن تحریمها. سالها پیش، "فرهاد آخمدوف" تاجر آذری-روسی از حامیان اصلی کارزارهای انتخاباتی علیف بود. همینطور "آراز آقالروف" نیز از مهمترین الیگارشهای روس-آذری محسوب میشد. گفته میشود "آرکادی روتنبرگ" از مشهورترین الیگارشهای نزدیک به پوتین در ماههای اخیر و پس از تحریمهای غرب علیه وی به باکو نقل مکان کردهاست.
۴- قدرت یافتن تیم نیویورکیها در وزارت خارجه ایران، باعث شد تا پوتین از این اهرم علیه ایران استفاده کند و این کارت را در برابر تیم جدید سیاست خارجی ایران برای ممانعت از همکاری با غرب بکار گیرد. تیم نیویورکیها در دهه ۱۳۹۰ روابط بدی را با روسیه داشتهاست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داستان کریدور زنگزور به زبان بسیار ساده
یک سؤال:
تحولات فی مابین ارمنستان و آذربایجان چه ربطی به ما داره؟!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
تنشی رو به اوج!
✍صابر گل_عنبری
دو طرف آمریکایی و اروپایی ایران را به ارسال موشکهای بالستیک به روسیه متهم کردهاند؛ اما ایران رسما این مساله را تکذیب کرده است. با این حال، این نفی، تاثیری در موضع طرف مقابل نداشته و بیانیهها و تحریمهای جدید موید این مدعاست. در میانه این تایید و تکذیب اما آنچه اهمیت دارد پیامدها و آثار این اتهامات در جهت افزایش سطح تنش میان ایران و غرب و به ویژه اروپاست؛ آن هم در آغاز فعالیت دولت جدید ایران که اعلام کرده بود سیاست «تعامل سازنده» را با جهان و غرب در پیش خواهد گرفت.
اما چنان که متنبی شاعر معروف عرب میگوید «تَجرِي الرّیاحُ بِما لا تَشتَهِي السُّفُنُ» بادها بر خلاف جهت حرکت کشتی میوزند. چنان که نگارنده قبلا نیز بیان داشته است شرایط کنونی و بستر بینالمللی (جنگ اوکراین) و منطقهای (جنگ غزه) نه تنها برای بهبود مناسبات ایران و غرب مساعد نیست، بلکه نقش معکوسی هم دارد و این وضعیت بیشتر افزاینده تنش است تا کاهنده آن. در این میان هم روشن است که صرف ابراز تمایل ایران در این شرایط سخت اقتصادی برای بهبودی روابط نمیتواند روند جدیدی را رقم زند؛ در حالی که طرفهای مقابل به دلایل متعددی چنین رغبتی ندارند.
امروز روابط ایران با دو طرف آمریکایی و اروپایی با وضعیتی قفل شده و بن بست در سه پرونده حساس (هستهای، جنگ غزه و جنگ اوکراین) مواجه است که پیوند تنگاتنگی میان هر سه وجود دارد. در این میان، جنگ غزه (در بعد امنیت و آینده اسرائیل) از اولویت بیشتری برای آمریکا برخوردار است؛ در حالی که جنگ اوکراین (امنیت اروپا) برای اروپا بیشتر اولویت دارد. پرونده هستهای اما دیگر اولویت نخست آمریکا و اروپا در مناقشه خود با تهران نیست؛ بلکه تحت الشعاع دو اولویت پیشگفته و پس از آنها قرار گرفته است. از این جهت رفع موثر تحریمها دیگر بعید است صرفا در پیوند با مساله و مذاکرات هستهای اتفاق بیفتد؛ به این معنا که اگر در این پرونده به دور از دو پرونده دیگر توافقی به دست آید (که فعلا دور از انتظار است)، بعید است که تحریمها دیگر مطابق آنچه در برجام روی داد، برداشته شوند.
تحریم هما و سخن گفتن از لغو خدمات هوایی مانند تحریمهای دو سال اخیر آمریکا و اروپا علیه افراد و برخی شرکتهای ایرانی به اتهام مشارکت در ارسال پهباد برای روسیه نیست، بلکه تحریمهای جدید که جنبه عمومی دارد، نشانگر ورود تنش در روابط ایران و اروپا به مرحلهای پیشرفته است؛ روابطی که میتوان گفت در بدترین برهه تاریخی خود قرار دارد.
از این رو، میتوان گفت که روابط در مسیر پرتنشتر از قبل قرار دارد که پلان بعدی آن ممکن است حرکت تروئیکای اروپایی در جهت فعالسازی اسنپ بک در اکتبر 2025 پس از پایان عمر برجام و قطعنامه 2231 و احیای تحریمهای بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت باشد.
همچنان که شدت گرفتن تنش میان ایران و اروپا ممکن است به پیچیدهتر شدن و تشدید تنشهای کنونی در منطقه در پیوند با جنگ غزه منجر شود. در کل، تنشها در هر سه حوزه تصاعدی است و این امر میتواند وضعیت را به نقطه جوش نزدیک کند.
از این رو، قبل از فروکش دو جنگ اوکراین و غزه محتمل نیست که فعلا توافقی در حوزه هستهای برای رفع موثر تحریمها حاصل شود؛ مگر توافقی حداقلی برای مدیریت تنش. کما این که توافق همه جانبه که برخی به آن فرا میخوانند بر مبنای قاعده "برد ـ برد" چندان واقعبیانه نیست. شرایط کنونی برای چنین توافقی اساسا مساعد نیست و توافق همهجانبه نیز به ویژه از منظر آمریکا در وضعیت فعلی تنها در مقابل تغییر سیاستهای ایران چه در پرونده هستهای چه در قبال اسرائیل و... امکانپذیر است؛ چیزی که به معنای تغییر ماهیت جمهوری اسلامی است و نخواهد پذیرفت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
بسم الله الرحمن الرحیم
برای ایران
⬅️بعضی جملات به ظاهر خیلی درست و منطقی هستند اما در باطن ، باطل هستند.
قصد دوقطبی سازی نیست اما توئیت آقای پزشکیان بسیار قابل تأمل است. ایشان نوشته است یا برایش نوشته اند که:
"قدرت و توان نظامی باید در جهت خدمت به مردم و برای ایران به کار گرفته شود"
❓سوال اینجاست که در این سالهای پس از انقلاب توان نظامی کشور جز برای مردم و برای ایران بکار گرفته شده؟
❓آیا نیروهای مسلح ما نبودتد که از چند روز پس از انقلاب با تجزیه طلبان و عوامل بیگانه و منافقین و ... مبارزه کردند؟
❓آیا نیروهای مسلح ما نبودند که هشت سال در سخت ترین شرایط با دشمن بعثی مقابله کردند و آیا حاصل آن حفظ تمامیت ارضی ایران با بیش از دویست هزار شهید نبود؟
❓آیا بعد از جنگ هرکجا سیل یا زلزله ای آمد ، نیروهای مسلح کشور آستین همت بالا نزدند و در گل و لای و خرابه ها به فریاد مردم نرسیدند؟
❓آیا در سازندگی کشور سپاه و ارتش توان خود را با ساخت بزرگترین پروژه های عمرانی و صنعتی مصروف نکردند ؟
❓آیا تولید تسلیحات پیشرفته و بازدارنده در وزارت دفاع و در نیروهای مسلح برای امنیت این مردم نبوده است؟
❓آیا در جریان بحران کرونا و کمکهای مومنانه و ... توان نظامی کشور نقش برجسته ای نداشت؟
❓آیا اگر نیروهای مسلح ما به جنگ با داعش نرفته بودند ، الآن در شهرهای ایران امنیت و آسایش داشتیم؟
❓آیا اقتدار نیروهای مسلح ما در منطقه و در حمایت از مقاومت، موجبات امنیت پایدار در ایران را فراهم نکرده است؟
❓آیا توئیت شما پالس منفی برای فلسطینی های مظلوم و لبنانی های سختکوش و یمنی ها و عراقی های مبارز ایجاد نمی کند؟
❓آیا با تعریف شما پیامبر هم در آغاز رسالتش نباید برای سران امپراتوری روم و ایران پیام می داد تا توانش فقط صرف شبه جزیره عربستان شود؟
✅به هرحال ما به نیروهای مسلح و بسیج و نیروهای انتظامی کشورمان بابت خدمات ماندگارشان در چهل سال گذشته برای مردم و برای ایران افتخار می کنیم و به ارواح شهدای شان درود می فرستیم .
به کوتاه و گویا بپیوندید
https://eitaa.com/kootahgooya
💠امام خمینی (ره) در تقریرات فلسفی در تفسیر آیه 30 سوره بقره: اِنِّی جَاعِلٌ فِی الاَرْضِ خَلِیفَةً آورده اند:
«نبی... بايد كسى باشد كه بتواند حقايق را از عالم غيب مشاهده كرده و گرفته و در عالم شهود و كثرت بسط دهد و به ديگران برساند و اين بدون اينكه هر دو وجهه قلب به طرف شهادت و غيب باز باشد، تحقق نمىپذيرد. و معناى إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً هم همين است. نه اينكه جعل خلافت اعتبارى باشد؛ چنانكه افرادى را منصوب نمودند با اينكه به هيچ وجه قابليت خلافت نداشتند؛ چون حقيقت و ماهيت نبوت و ولايت كشف الحقايق و بسط الحقايق است، هر كه اين طور باشد و قلب صاف و محكم و قوى داشته باشد، نبى است و هر كس در اين كشف و بسط حقايق كاملتر باشد، نبوتش هم كاملتر است.
انبياى سلف، هم كشف داشتند و هم بسط، اما نه به طور اطلاق، بلكه فى الجمله، چون در اين معنى مختلف بودند؛ چنانكه اولى العزم، كشف و بسط حقايق را بيشتر داشتند و وجود نازنين احمدى صلى الله عليه و آله و سلم كه «كشف تام و بسط تمام و تام» داشت، خاتم شد و خاتم پيامبران گرديد؛ يعنى به آن نحوى كه ممكن است حقيقت كشف شود، براى حضرت محمّد صلى الله عليه و آله و سلم كشف بود و به آن مقدارى كه ممكن است حقايق بسط شود براى حضرت بسط نمود و لذا ديگر ممكن نيست كشف و بسط، اتمّ از اين باشد تا نبوت ديگرى حاصل آيد.
🔺️ تقریرات فلسفه امام خمینی، ج۳، ص۳۵۱
▪️ @Tassbihat
🔺گروگان های نتانیاهو یا حماس؟!
🔹حداقل ۵۰۰ هزار صهیونیست از شمال فلسطین اشغالی آواره شده اند، و بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون اسرائیلی دیگر هم به خارج گریخته اند. چنین حجمی از آوارگی و مهاجرت به نسبت جمعیت، در سالهای اخیر، فقط در اوکراین اتفاق افتاده است. جنگ در غزه فرسایشی شده، اسرائیل هر روز متحمل فشارهای بیشتری میشود، و نتانیاهو در حال از دست دادن زمان است بدون آنکه به اهدافش برسد. طرح حمله زمینی به لبنان [که تمرکز اسرائیل بر غزه را مختل کرده]، از روی ناچاری و استیصال است؛ غالب کارشناسان چنین حمله ای را به مثابه گرفتاری در باتلاقی عمیق تر میدانند.
🔹صهاینه در میدان بسیار ضعیف و شکننده، و در رسانه بلوف میزنند؛ این بلوف ها و ژست هایی که با واقعیت تطابقی ندارد، اجازه نمیدهد شکست را پذیرفته و تن به آتش بس بدهد. اگر کمک های آمریکا نمیبود اسرائیلی دیگر وجود نداشت. حدس میزنم آزادی اسرا آخرین گزینه نتانیاهو برای زمانی است که هیچ راه در رو دیگری برای خروج از مخمصه باقی نمانده است.
🔹آنها در واقع گروگان های نتانیاهو هستند که نزد حماس نگهداری میشوند! به نظرم تا اسرا زنده اند، به نفع نتانیاهو است تا با حماس توافق کند و با خفت کمتری کنار برود؛ چون او به هیچ وجه پیروز میدان نخواهد بود و اگر اسرا هلاک شوند، آن وقت به ذلت بیشتری خواهد افتاد، چون در نهایت بدون هیچ دستاوردی مجبور به پذیرش شکست و عقب نشینی خواهد شد!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
🔺فکر میکنم در مناظره اولِ کامالا هریس و ترامپ، این هریس بود که توانست نمایش بهتری داشته باشد. او با ترکیبی از مظلوم نمایی بعنوان زن رنگین پوستی که از طبقه متوسط بالا آمده، تسلط بیشتر بر اطلاعات، و نیز ادعای داشتن برنامه، کنترل هیجان، و آرامش و خنده رویی بیشتر، در مقابل ترامپی که در مناظره قبل از دوئل با بایدن پیروز بیرون آمده بود، توانست برجسته تر جلوه نماید. هرچند ترامپ هم خود را پیروز این مناظره معرفی کرده است، لیکن هریس توانست در دقایق آغازین مناظره ترامپ را به لاک دفاعی فرو ببرد، بطوری که تا دقایقی فقط پاسخگوی موضوعات طرح شده توسط هریس بود. هریس حتی در بدو ورود به جایگاه، با فروتنی به سمت رئیس جمهور سابق حرکت کرد و با او احوالپرسی نمود. معتقدم هریس در کل نمایش بهتری داشت و تا حدود زیادی موفق شد ترامپ را فردی مغرور، نژادپرست، بی منطق و کم سواد جلوه دهد. او خاطره نمایش فاجعه بار بایدن در مناظره قبل را از ذهن ها دور کرد. با این حال نه هریس، و نه ترامپ، هیچکدام چهره های برجسته ای نیستند و رقبای سیاسی، نظامی و امنیتی ایالات متحده بابت اینکه یکی از این دو قرار است زمام امور را به دست بگیرد باید خوشحال باشند. واقعا سطح ریاست جمهوری در آمریکا پایین آمده و آدم وقتی فکر میکند، بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی دنیا را قرار است این مدل آدمها اداره کنند، به وجد می آید!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @Ansari_rahim
▪️واکنش حکیمانه مقام معظم رهبری به حملات 11 سپتامبر سال ۲۰۰۱
🔴حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب در مورد این حمله اظهار داشتند: اسلام کشتار مردم بیدفاع اعم از مسلمان و مسیحی یا دیگران را در هر کجا و به هر وسیله محکوم میکند. با این حال، این اقدام نباید بهانه ای برای انجام هرگونه حمله به افغانستان باشد که منجر به فاجعه انسانی دیگری شود.
♦صبح روز بعد از 11 سپتامبر، هزاران ایرانی در خیابان های پایتخت تهران تجمع کردند تا برای قربانیان شمع روشن کنند. به گفته شاهدان عینی، این شب زنده داری چندین کیلومتر به طول انجامید.
♦در بزرگترین استادیوم فوتبال ایران (آزادی)، جمعیتی متشکل از 60 هزار نفر قبل از شروع بازی ایران در مقدماتی جام جهانی، یک دقیقه سکوت کردند و برای کشته شدگان دعا کردند.
♦در همان روز محمد خاتمی رئیس جمهور وقت ایران، گفت: من به نمایندگی از ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران این اقدام تروریستی را که منجر به کشته شدن مردم بی دفاع شد، محکوم می کنم. عمیق ترین اندوه و همدردی خود را با مردم آمریکا ابراز می کنم.
🎖️@Dafoosmedia | دافوسمدیا
💬 دبیر شورای عالی امنیت ملی عازم روسیه شد
اهمیت زنگزور در این تصویر گویاست.
https://eitaa.com/Politicalhistory
قابوس یا کابوس؟
#سلطان_قابوس پادشاه فقید #عمان پس از شکست مخالفان سلطنت و در نبود هرگونه مانعی برای قلع وقمع آنان به سبک سایر دولتهای منطقه، با شعار معروف خود: "رحمت فوق قانون"، فرمان عفو عمومی صادر و فراتر از آن، رهبران مخالفان را به عنوان وزیر در کابینه منصوب کرد.
این رویکرد سلطان عمان زمینه ثبات بیش از ۵۰ ساله این کشور را فراهم کرد به نحوی که امروز، حتی به اندازه انگشتان دو دست هم نمی توان مخالفان سرسختی برای این نظام سیاسی یافت.
این اقدام، علاوه بر ثبات سیاسی به یکی از مهمترین عوامل توسعه اقتصادی عمان تبدیل شد که این کشور را بدون امکانات و منابع ویژه اقتصادی یکی از صدرنشینان #توسعه_اقتصادی در منطقه کرد.
این روزها انتصاب چهره های شناخته شده اعتراضات ۸۸ و ۹۸ و ۴۰۱ که در ادبیات رایج کشور به #فتنه مشهورند در جایگاه های بالای رسمی وزارتخانه ها و سازمان های دولتی این الگوی سلطان قابوس را به ذهن متبادر می کند که پزشکیان، رییس جمهور توسعه گرای ایران که هدف خود را تحقق چشم انداز و #برنامه_هفتم_توسعه عنوان کرده در تلاش است در مقابل منتقدان سرسخت این انتصابات که عمدتا از هسته سخت نظام نیز محسوب می شوند، با شعار #وفاق، پیوندی میان نظام با ناراضیان سیاسی ایجاد و با درونی سازی #اپوزیسیون بزرگترین جذب حداکثری را سامان دهد و از آن به عنوان پایه ای برای توسعه بهره گیرد.
بی تردید زمینه های سیاسی، اجتماعی و امنیتی ایران و عمان و گفتمان حاکم بر حکمرانی دو کشور بسیار متفاوت است و طبعا نمی توان زودهنگام حکم به توفیق یا شکست این ایده داد اما با قطعیت می توان گفت که این الگو تیغ دولبه ایست که یکسوی آن افزایش #سرمایه_اجتماعی نظام و #دفع_حداقلی از مخالفان و جذب_حداکثری نخبگان سیاسی در درون نظام و سوی دیگرش، تلاش برای انجام تغییرات ساختاری توسط منتقدان دیروز و مدیران امروز با بهره گیری منسجم از امکانات دولت و مقاومت سخت نهادهای سیاسی و امنیتی در برابر آنان باشد که به جای #ثبات_سیاسی به تنش های داخلی و خشونت بیشتر منجر گردد.
به نظر می رسد فعلا نظام، وفاق را محور برنامه های خود قرار داده و تا اطلاع ثانوی با این جذب حداکثری همراهی خواهد داشت اما باید صبر کرد و تاریخ انقضا و سرانجام این رویکرد و پیروز نهایی را مشاهده کرد تا معلوم شود که الگوی قابوس، به ثبات و توسعه کشور می انجامد یا به کابوسی برای مردم و نظام تبدیل خواهد شد.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#توسعه
#جذب_حداکثری
#دفع_حداقلی
#دولت_چهاردهم
#وفاق
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat