فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹شرکت برد بنیان فدک، داخل ایران خط تولید رم DDR-4 و DDR-3 راهانداخته با قیمت کمتر از رقبا و گارانتی مادام العمر‼️
💪 در آینده هم SSD و Main board تولید میکنه تحت برند خودش.
🛍 این محصولات ایرانی را از اینجا بخرید:
💳 https://www.digikala.combrand/fdk
#ما_میتوانیم
#خودکفایی
#جهش_تولید
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| چطور شرکت جنرال الکتریک با تکیه بر قلدریِ حکومت آمریکا قرارداد آلمان و عراق را لغو و طرف عراقی را مجبور به بستن قرارداد با خود میکند!
📎 برشی از مستند فرزند ادیسون
🔺 در دوران مدرن و فضای #جنگ_اقتصادی، حکومتها برای تحمیل هژمونی خود، تا جای ممکن از قدرت مستقیم دولتی استفاده نمیکنند و آن را در پوشش شرکتهای ظاهراً خصوصی به اجرا درمیآورند.
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
🔺 «دست نامرئی بازار» یا «دست نامرئی در جیبِ دیگران»؟!
#استعمار
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
❌ آخرین آماری که در فدرال رزو و مراکز مالی #آمریکا درباره وضعیت مالی مردم آمریکا منتشر شده است مربوط به چند ماه قبل از آغاز کرونا است؛ که در تصویر بالا ملاحظه می کنید👆
♻️ توضیح: هزار دلار در آمریکا کمتر از حداقل حقوق یک ماه حقوق یک کارگر ساده است و ارزش چندانی ندارد و همان طور که قبلا در لینک زیر 👇نشان دادیم مردم آمریکا آن در حد صفر می دادند چون کار خاصی نمی توانند با آن انجام دهند.
https://eitaa.com/kharej2025/1524
🔺چارت سمت راست: ۴۵ درصد از مردم آمریکا صفر دلار در حسابشان دارن، ۲۴ درصد بین صفر تا هزار دلار پس انداز دارند.
🔺چارت سمت چپ: هر خانواده آمریکایی به طورمتوسط ۲۸۰ هزاردلار بدهی دارد😔
۱۶ هزار دلار روی کردیت کارت، ۲۹ هزار دلار وام ماشین، ۵۰ هزار دلار وام دانشجویی و ۱۸۲ هزار دلار وام خانه
#شرمساری #دولت_سکولار #رفاه
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
#به_رهبری_حسین
انقلاب شکوهمند ما از برکات عظیم حادثه کربلاست.
رهبر انقلاب اسلامی ۱۳۷۲/۳/۲۶
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
_____________________
🔸خلاصه اقتصاد مقاومتی
#واکسن
#تحریم
#خودکفایی
#رونق_تولید
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
❓گاهی سوال میشود که حرف اقتصاد اسلامی چیست؟
✅ اقتصاد اسلامی حرفهای فراوان دارد. نه فهم آن چندان مشکل است و نه عمل به آن غیر ممکن. اما عزم جزم میخواهد و اعتقاد به نصرت رب.
🔹از جمله اصول اساسی در اقتصاد اسلامی، توزیع همگانی ثروتهای عمومی و جلوگیری از تمرکز ثروت در دست عدهای خاص است. این مسئله را به وضوح میتوان در آیه ۷ از سوره مبارکه حشر مشاهده کرد:
مَّآ أَفَآءَ ٱللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِۦ مِنۡ أَهۡلِ ٱلۡقُرَىٰ فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِي ٱلۡقُرۡبَىٰ وَٱلۡيَتَٰمَىٰ وَٱلۡمَسَٰكِينِ وَٱبۡنِ ٱلسَّبِيلِ كَيۡ لَا يَكُونَ دُولَةَۢ بَيۡنَ ٱلۡأَغۡنِيَآءِ مِنكُمۡۚ وَمَآ ءَاتَىٰكُمُ ٱلرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَىٰكُمۡ عَنۡهُ فَٱنتَهُواْۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ
آنچه خدا از [اموال و زمين هاى] اهل آن آبادى ها به پيامبرانش بازگرداند اختصاص به خدا و پيامبر و اهل بيت پيامبر و يتيمان و مستمندان و در راه ماندگان دارد، تا ميان ثرومندان شما دست به دست نگردد و [از اموال و احكام و معارف دينى] آنچه را پيامبر به شما عطا كرد بگيريد و از آنچه شما را نهى كرد، باز ايستيد و از خدا پروا كنيد؛ زيرا خدا سخت كيفر است.
🔹در اینجا از یک اصل اساسی سخن گفته شده است. اصل جلوگیری از تداول ثروت میان اغنیا. یعنی اگر ساختاری اقتصادی بر این بنا شد که ثروتها را تجمیع کند و آن را در اختیار عدهای معدود گذارد (به هر بهانهای اعم از بهرهوری تا بازده مقیاس یا هر چیز دیگر) در واقع کاری خلاف انجام داده است. تجمیع ثروت در دست ثروتمندان امری ناپسند است. این ناپسند بودن را میتوان در این آیه از استدلال منصوص درون آیه برداشت کرد. چرا که سوال میشود که در سیاق آیه تعلق انفال به خداوند و رسول و ذیالقربی و یتیم و مسکین و ابن سبیل برای این وضع شده است که از تداول ثروت در میان اغنیا جلوگیری کند.
⬅️حال با توجه به سیاق و نتایج این آیه مبارکه:
❓کارکرد بانک چیست؟
❓کارکرد بازار سرمایه چیست؟
❓و به بیان عمومیتر: هدف اقتصاد سرمایهداری چیست؟
❓آیا میتوان به بهانه اینکه ثروتمندان بهتر از فقرا و مردم متوسط با اموال کار میکنند، اموال آنها را تجمیع کرد و در اختیار سرمایهداران قرار داد؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
با توجه به آنچه در پست قبل به آن پرداختیم، خوب است یکی از مشخصههای اقتصاد فریدمنی که در میان اقتصاددانان ایرانی محبوبیت فراوانی دارد را تبیین کنیم.
🔸با درگذشت فریدمن در ۲۰۰۶،سوگنامه نویسان وی کوشیدند چکیدهای از میراث وسیع فکری او ارائه کنند. یکی از آنها چنین است:
«میلتون با تکرار دائمی واژههایی همچون بازار آزاد، قیمتهای آزاد، انتخاب مصرفکننده و آزادی اقتصادی باعث رفاه مادی جهانی شده است که امروزه از آن بهرهمندیم».
🔸و این تا حدی درست است!!! البته خصوصیات آن رفاه مادی جهانی (یعنی اینکه چه کسانی در آن سهیماند؟ چه کسانی نیستند؟ و منشأ آن چه بوده است؟) چیزی است که به شدت محل اختلاف است. آنچه انکارناپذیر است آن است که دستورالعمل ابداعی فریدمن برای بازار آزاد و راهبردهای زیرکانه وی برای تحمیل آن، برخی از افراد را بینهایت ثروتمند کرده و برای آنان چیزی نزدیک به آزادی کامل به ارمغان آورده است. آزادی کامل در بیاعتنایی کامل به مرزهای ملی، آزادی کامل در پرهیز از مقررات مالیات و آزادی کامل در ثروتاندوزی هرچه بیشتر و بیشتر.
دکترین شوک، ظهور سرمایهداری فاجعه، ص ۸۸
🔸و امروز در کشور خودمان هم تحت نفوذ و سیطره طرفداران فریدمن در اقتصاد، ضریب جینی تا ۴۲ درصد بالا رفته است. این یعنی تعمیق بیعدالتی و تمرکز ثروت در دست عدهای خاص. اینکه در میان ۲۵۰ هزار میلیاردر ایرانی، حدود ۱۵۰ هزار نفر از آنها حتی پرونده مالیاتی هم ندارند از این نشان دارد که ثروتمندان در ایران در آزادی کامل زندگی میکنند. چرا که این افراد موتور محرک نظام سرمایه داری محسوب میشوند. اینها برای سفرهای خارجی خود حتی سفرهای تفریحی در سختترین شرایط محدودیتهای کرونایی هیچ محدودیتی ندارند و مرزهایی که محل رفت و آمد آنهاست بهکلی باز است اما مرزهایی که طبقه متوسط و مستضعف جامعه در حال استفاده از آنها هستند به راحتی و توسط یک آییننامه داخلی یک اداره جزء بسته میشود.
🔸ثروتمندان باید آزادی کامل داشته باشند. اگر از موهبتی استفاده میکنند، نهایتا پولش را پرداخت میکنند. لذا دیده میشود که در نظام قضائی ما نیز از جریمههای غیرمالی به سوی جریمههای پولی و مالی حرکت میکنیم. لذا اگر فردی مسرفانه از آب و برق استفاده میکند، نهایت این است که باید پولش را بدهد و هرگز به خاطر پرمصرف بودن، آب و برق او قطع نمیشود. در چنین شرایطی، آزادی تنها برای افرادی مهیا میشود که پول کافی برای خرید آزادی داشته باشند.
🔸تجمیع ثروت در دست این افراد در نظام سرمایهداری توسط همه نهادهای ساخته دست سرمایهداری صورت میگیرد. از بانک و بازار سرمایه گرفته تا نظام تولید انبوه، نظام توزیع انبوه و حتی دولتهای حامی بخش خصوصی.
🔸اساسا نظام سرمایهداری را باید در قالب نظامی دید که هدفش تجمیع ثروت است در دست عدهای معدود. با بهانه های مختلف.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
آزادی، استقلال... استعمار!
تجویز بر خلاف تجربه، الگوی آشنای استعمار است. طبیعت استعمارگر این است که مسیری را که برای پیشرفت طی کرده، برای مستعمره مسدود سازد و این عقبماندگی، شرط تداوم استعمار است. چه، استعمار در پی غارت منابع و تصرف بازار مستعمره است و مستعمره چون به پیشرفت برسد، منابعش را برای تولید ملی صرف کرده و بازارش را در اختیار محصول ملی قرار خواهد داد. کشورهای غربی پس از رسیدن به بام پیشرفت، همانگونه که در حوزه تجارت خارجی پرچم «آزادی» تجارت برافراشتند و از طریق نهادهایی چون سازمان تجارت جهانی(WTO) نردبان حمایت از تولید داخلی را برای کشورهای در حال پیشرفت واژگون ساختند، در حوزه بانکداری مرکزی نیز همین راه را رفتهاند، پرچم «استقلال» بانک مرکزی را برافراشته و از طریق صندوق بینالمللی پول(IMF)، ابزار تامین مالی برنامه پیشرفت ملی -یعنی بانک مرکزی- را از دولتها گرفتهاند. یک بررسی نشان میدهد صندوق طی سالهای 1980 تا 2014 برای 124 کشور اعطای وام را مشروط به استقلال بانک مرکزی کرده و این شرط نقشی اساسی در استقلال بانک مرکزی این کشورها ایفا کرده است. حکایت جالبی است: آنجا «آزادی» و اینجا «استقلال». چقدر مظلومند این مفاهیم مقدس که اینگونه ابزار استعمار ملتها شده اند... و اساسا مگر نه این است که "استعمار" هم واژهای مقدس و به معنی "آباد کردن" است؟
🖊برشی از مقاله در دست انتشار "اقتصاد سیاسی بانکداری مرکزی".
#استعمار_اقتصادی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تعصب در خرید تولیدات داخلی
🔹بروید سراغ مصرف تولیدات داخلی؛ محصولات داخلی را مردم مصرف کنند. نروند دنبال این نشانهها، حالا مد شده هی بگویند برند، برندِ فلان، برند چیست؟! بروید سراغ مصرف تولیدات داخلی، آن چیزهایی که مشابه داخلی دارند متعصبانه، با تعصب تمام ملت ایران خارجی آنرا مصرف نکنند.
🔹 این را من فقط برای یک عده ی خاص نمی گویم؛ بله وقتی ما میگویم یک عده متدینین فورا گوش میکنند، افرادی که برای حرف ما حجیّت شرعی قائل اند؛ این را نمیگویم؛ من برای کسی میگویم این حرف را که به ایران علاقه مند است به آینده کشور علاقه مند است به فکر بچه های خودش است که فردا بناست در این کشور زندگی کنند.
🔹 شما مصرف محصولات خارجی را که میکنید در واقع کمک میکنید به اینکه آن بنگاه خارجی، آن کارگر خارجی، آن سرمایه دار خارجی میزانش بیشتر بشود و تولید داخلی ضربه بخورد و شکست بخورد.
#حمایت_از_کالای_ایرانی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ واقعیت نظام سرمایهداری و ایجاد نابرابری شدید‼️
🔺 ۲ درصد ثروتمند جهان به اندازه نیمی از دنیا ثروت دارند‼️
🔺 ۸۰ درصد مردم جهان فقط صاحب ۶ درصد از کل ثروت دنیا هستند‼️
⭕️ ۲۰۰ سال پیش، کشورهای غنی تنها ۳ برابر از کشورهای فقیر ثرومندتر بودند و امروز ۸۰ برابر ثروتمندترند!‼️
⭕️‼️ سالانه ۲ تریلیون دلار از کشورهای فقیر به کشورهای غنی سرازیر میشود.
🔰 البته این استثمار با تغییر قانون حل نمیشود و نیاز به بازگشت به اصالت و وحی است.
#اقتصاد_سرمایه_داری
🇮🇷 جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
این نمودار ضریب جینی ایران است. هر چه این نمودار به سمت پایین بیاید، مقدار شکاف طبقاتی کمتر میشود و با افزایش آن مقدار شکاف طبقاتی افزایش مییابد. سالهای اخیر بدون شک بدترین سالها از حیث افزایش شکاف طبقاتی بوده است.
منبع: دادههای بانک جهانی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| آمازون؛ کابوس محیط زیست! چگونه #طمع بشر، باعث نابودی کره زمین میشود؟!
🔹با رشد فروشگاههای اینترنتی، تقاضا برای کارتن و همچنین حمل و نقل جادهای نیز افزایش قابل توجهی داشته است. آمازون بهعنوان بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا که مالک آن، جف بزوس نیز ثروتمندترین فرد دنیاست، نقش مخربی در تولید آلایندههای زیست محیطی دارد.
🔻 در دنیای سرمایهداری زندگی آیندگان قربانی منافع صاحبان ثروتهای انبوه میشود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
بانکها منابع مالی را از کسانی که بیشترین نیاز را دارند سلب میکند
👤 سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در همایش بانکداری اسلامی:
🔹اگر بانک را صرفاً واسطه وجوه تلقی کنیم، قاعدتاً بانک نقش بسیار محدود و منفعلی در پشتیبانی از تولید پیدا میکند، ولی اگر بانک را نهادی بدانیم که ۹۷ درصد پول و نقدینگی کشور را منتشر میکند و به موارد مصرف آن تخصیص میدهد، آنگاه تصویر عوض میشود.
🔸بانک از قدرت خلق پول خود برای «ساختن» استفاده کرده است یا برای «تخریب»؟ خدمت پول به تولید و سرمایهگذاری یعنی ساختن اقتصاد و انحراف پول از بخش واقعی یعنی تخریب آن.
🔹نظام بانکیِ وثیقه محور، آن هم نظامی که وثایق در آن تنها «عین معین» تعریف شده است، ثروتمندان را به فقرا ترجیح میدهد و منابع مالی را از کسانی سلب میکند که بیشترین نیاز را به آن دارند.
🔸شکل کنونی کسب و کار بانکی، نسبت به نابرابری، و فقیر و غنی، نه تنها بی تفاوت نیست بلکه اغنیا را به فقرا ترجیح میدهد و نابرابری را تعمیق میکند.
🔹انتقال پارادایم دیگری که لازم داریم «فراگیری یا شمول مالی» است. جالب است که این موضوع در کشورهای توسعه یافته هم مورد توجه قرار گرفته است و تا کنون حدود ۷۰ کشور جهان، سند ملی شمول مالی خود را پیادهسازی کردهاند یا در مراحل مختلف تدوین آن قرار دارند.
🔸در وزارت امور اقتصادی و دارایی مقدمات تدوین سند ملی فراگیری مالی آماده شده و برای ایجاد اجماع ملی در این خصوص، پیشنهادی برای هیئت وزیران ارسال شده است.
#بانکداری_نزول_خوار
🇮🇷 جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
🔹بنگلادش طی ده سال گذشته تولید ملی خودش رو سه برابر افزایش داده که شبیه یک معجزه محسوب میشه.
🔸این کشور تا چند دهه ی قبل یه کشور فقیر محسوب میشدبا۱۶۰ میلیون جمعیت ولی با درونزایی وداشتن یه مدیریت صحیح و حکمرانی اقتصادی درست توانسته از این جمعیت بهره ببرد وبا تمرکز بر #صنعت_پوشاک به سطح بالای #رشد_اقتصادی برسه.
🔸۸۰ درصد تولید بنگلادش در زمینه پوشاکه.
🔹تولید ملی بنگلادش تونسته از پاکستان جلو بزنه وبه #هند نزدیک بشه وپیش بینی میشه تا سه سال آینده جز کشورهای توسعه یافته محسوب بشه.
🔸ایران تمام پتانسیل های #بنگلادش رو داره مخصوصا در زمینه ی #نساجی وپوشاک
🔹#درونزایی معجزه میکنه
#اقتصاد_مقاومتی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
طناب ما نمیتوانیم به پای فیل ایرانی!
🔹باغ وحش های مختلف دنیا برای نگهداری فیل ، وقتی که او بسیار کم سن است به پایش طنابی میبندند ، طول این طناب به دو یا سه متر می رسد. فیل از همان کودکی میفهمد که بیشتر از دو یا سه متر نمی تواند تکان بخورد . اتفاقی که می افتد این است که آن فیل بزرگ می شود و با این باور که بیش از سه متر نمیتواند حرکت کند خود را محدود می کند . ایران فیل تنومندی است که عده ای می خواهند طناب ما نمیتوانیم را به پای آن ببندند .
🔸 درونزایی و پیشرفت اقتصادی برای ایران یک امر دست یافتنی است، کافی است مسئولین و مردم خود را باور داشته باشند و با درک صحیحی از فرصت ها و تهدات در صدد اجرای راه حل های درست باشند
#نگاه_به_داخل
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ طمع بشر مدرن، اسراف و استعمار
🔴 حاشیه آکرا پایتخت غنا بزرگترین گورستان لوازم الکترونیکی جهان را در خود جای داده است. جایی که آن را گهگاه «جهنم روی زمین» میخوانند.
▫️غنا سالانه دستکم 40 هزار تن زباله الکتریکی و الکترونیکی وارد میکند که بیشتر آن از اروپا میآید. این منطقه یکی از 10 مکانی است که روی زمین بیشترین آلودگی را دارند.
▪️کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکایی برای فرار از دست مضررات زبالههای الکترونیکی آنها را به کشورهای آفریقایی وارد میکنند. بسیاری از افرادی که در این زبالهدانها کار میکنند به انواع بیماری مبتلا میشوند.
#علم_اقتصاد_علم_بحران_زا
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
37.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅((دلیل پیشرفتهای علمی و صنعتی آمریکا در یکصد و پنجاه سال گذشته بکارگیری اقتصاد مقاومتی بوده است.))
(رهبر انقلاب اسلامی ۹۵/۱۰/۱۳)
👈اسم و رسمی که امروزه، آمریکا با آن قلدری میکند، مدیون گذشته خود یعنی دوران #تولید و جلوگیری از #واردات کالای خارجی به آن کشور است.
🔴 اما فرهنگ امروز این کشور هیچ نسبتی با شکل گیری اولیه قدرت اقتصادی در آن ندارد و از کشوری که حرف اول در تولید را میزد تبدیل به کشوری #مصرفی شده .
❌ #اقتصاد_مقاومتی، آمریکا را سالها مصون نگه داشت،اما نتوانستند آن روال را حفظ کنند......
👈از #اقتصاد_مولد
👈تا #اقتصاد_مصرفی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
22.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎥 نگاهی به ١۴٠ سال نظام پولی جهان
🔹مایک ملونی در مستند «رازهای پنهان پول» به سادگی نشان میدهد که چاپ اسکناس یک کلاهبرداری دولتی بوده است با نیت اینکه به جامعه القا کند میشود طلا را با کاغذ معاوضه کرد، اما پول واقعی آن چیزی هستش که در حقیقت نشود چاپش کرد.
🔻با این وجود آیا نظام بانکداری ما به ویژه بانکهای خصوصی که ماهانه میلیاردها تومان بیضابطه و نه در جهت تولید و نه در جهت عدالت و رفاه عمومی خلق پول میکند اسلامی است؟!
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
🔸 #خیانت_زنگنه_بحران_گاز
🔰 قبل نوشت: هدف از این متن نگران کردن مردم نیست. بلکه بیان واقعیتی است که اگر ندانند در تحلیل اتفاقات آینده نزدیک دچار خطا خواهند شد
و اما بعد
1. وزير نفت: "پیشبینی میکنیم امسال کسری گاز تا ۲۰۰میلیون مترمکعب برسد.
ذخایر سوخت مایع نیروگاهها حدود ۲۵درصد کمتر از پارسال است.
۱۴۰میلیون مترمکعب ظرفیت خالی در پالایشگاهها داریم که بخاطر افت فشار و یا افت تولید میدانهای گازی، ایجاد شده است."
2. پرفسور درخشان: از پانزده سال پیش به همراه مرحوم دکتر سعیدی هشدار دادیم که:
از سال 1400 میدان گازی پارس جنوبی با افت فشار رو به رو خواهد شد. حتی 7 سال پیش تا شورای عالی امنیت ملی هم رفتم و این هشدار با با عدد و رقم و محاسبه دقیق به ایشان دادم. (16 دیماه 99، مصاحبه با رادیو اقتصاد)
3. میدان پارس جنوبی مشترک با قطر است. فازبندی های این میدان را توتال برای ما و قطر انجام داده است اما قطر هیچ نگرانی برای بحث گاز تا ده ها سال آینده ندارد. عدم اعتماد به توان داخلی برای توسعه صنعت نفت و گاز، هسته مرکزی تفکر امثال زنگنه است. درمورد پالایشگاه سازی هم گفته بود:
ساخت پالایشگاه صرفه اقتصادی ندارد و رویکرد خام فروشی را در تمام دوران مسئولیت خود ادامه داد.
یادمان نرفته بعد از برجام زنگنه چطور با ذوق زدگی به توتال گفت: خوش آمدید!
4. سعید محمد: برخی آدرس غلط میدهند که مسئله ما تکنولوژی و انتقال تکنولوژی است.
به عنوان فردی که در ساخت بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی نقش داشته میگوییم چنین نیست، کل کار به آن عظمت با دانش ایرانی انجام شد، ۷۰ درصد اقلام هم ساخت داخل بودند که این میزان برای فاز بعدی که همکاران ما انجام میدهند به ۱۰۰ درصد رسیده است.
5. در کشورهای توسعه یافته اگر میزان وابستگی اقتصاد به یک مساله بیش از 15 درصد باشد آن مساله جنبه امنیتی پیدا می کند. در ایران 80 درصد از تولید گاز کشور وابسته به یک میدان پارس جنوبی است و این یک فاجعه امنیتی است
6. زنگنه و دولت روحانی با امضای توافق نامه پاریس و جلوگیری از توسعه صنعت هسته ای و عدم توجه به توسعه انرژی های پاک، 80 درصد از نیروگاه های برق را هم گاز سوز کردند و این یعنی وابستگی 65 درصدی تولید برق به میدان پارس جنوبی و فاجعه دوم.
7. هر چه دلسوزان و نخبگان این کشور فریاد زدند که قبل از پایان دولت روحانی، زنگنه باید میزان تولید پارس جنوبی را اعلام کند، نکرد که نکرد. چرا؟ چون میخواستند این بحران را به دولت بعد نسبت دهند. مردم هم که توجه ندارند ابَرمساله ای مثل گاز نتیجه عملکرد ده ها ساله است نه چند ماهه.
8. فاجعه بارترین قسمت ماجرا جوابیه مضحکی است که روابط عمومی شرکت ملی نفت خطاب به پرفسور درخشان در تاریخ 6 آبان 98 با عنوان " آقای درخشان باور کنید دنیا تغییر کرده است" منتشر کرده است: b2n.ir/w74011
در این جوابیه آمده است:
🔹 نگاهی کلان به وضعیت ذخایر، ظرفیت تولید و پالایش گاز طبیعی، طرحهای دردست توسعه میدانهای گازی، طرحهای جمعآوری گازهای فلر، مصرف نیروگاهها، مصرف واحدهای صنعتی و مصرف بخش خانگی نشان میدهد ایران در سال ۱۴۰۰ و پس از آن نیز قابلیت صادرات گاز طبیعی را داراست!
اما سال1400 رسید:
⭕️ البته این هشدارها فقط محدود به پرفسور درخشان نبوده و کارشناسان و دلسوزان دیگری هم هشدار داده بودند اما نتیجه ای در برنداشت و دولتمردان تدبیر و امید با تکبر از سر جهل یا خیانت (الله اعلم) هشدارها را نادیده گرفتند وقطعا مرتکب ترک فعل شده اند.
💠 جمع بندی: در زمستان امسال با توجه به پیش بینی های گذشته و حال، با بحران گاز مواجه خواهیم بود. قطعا و بدون تردید این اتفاق حاصل عملکرد غلط و ترک فعلهای متعدد از سوی مدیران مربوطه از جمله شخص آقای زنگنه بوده است که باید توسط قوه قضائیه به آن رسیدگی شود .
🔹 اما امروز باید فکر امروز کرد و دولت انقلابی علاوه بر اینکه مساله را باید بامردم بطور کامل درمیان بگذارد حتما باید چاره اندیشی کند برای این موضوع. اولین مساله ای که دولت رئیسی باید توجه کند، رفتن به سراغ بدنه کارشناسی انقلابی و دلسوز است و عدم تکرار تجربه ی خسارت بار قبلی ها.
🔹 دومین مساله مدیریت مصرف و تولید برای بلند مدت است. مساله انرژی مساله ای نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذشت و برنامه ریزی های کوتاه مدت داشت. مهمترین مساله در برنامه ریزی بلند مدت اطلاعات دقیق است. کاری که زنگنه نکرد و تولید پارس جنوبی را از مردم و نخبگان پنهان کرد.
🔹 در آخر هم درود میفرستم به روح بزرگ مرحوم دکتر سعیدی و سپاس بی کران از حضور انقلابی پرفسور مسعود درخشان و سایر دلسوزان متخصص و متعهد در صحنه ی جنگ اقتصادی کشور #به_نفع_مردم.
و من الله التوفیق و علیه التکلان
✍️ حسین عباسی فر
1400/6/24
#پروفسورـدرخشان
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
🔰حمایت از تولید داخل
🎯مقام معظم رهبری تیر ماه 94: گاهی میگویند فلان چیز، کیفیت خارجی را ندارد؛ اشکال ندارد؛ اگر میخواهیم کیفیت پیدا کند، باید کمکش کنیم.
[اگر] کمک بکنیم، کیفیتش هم بالا خواهد رفت و الا روز به روز تنزل پیدا خواهد کرد.
#حمایت_از_کالای_ایرانی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
📍«غول نقدینگی» میراث شوم «دولتِ اصلاح طلبان»
🔹تحلیلگران و کارشناسان افزایش نقدینگی را آفت اقتصاد میدانند. «نقدینگی» همان حجم پول نقد در خارج از سیستم بانکی که قابلیت تورمزایی دارد و میتواند اقتصاد را با خطرهای جدی روبهرو کند. به بیانی دیگر پولهای نقدی که نه در دست سیستم بانکی قرار دارد و نه در خدمت تولید است و تنها افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.
🔹حجم نقدینگی در پایان مرداد سال جاری به ۳۹۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به اسفند ۹۹ افزایش ۱۲.۸ درصدی داشته است. از سوی دیگر نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به پایان مرداد ماه نیز۱۴۰۰ معادل ۳۹.۱ درصد رشد یافته است. این امر نشان میدهد که افزایش ماهانه نقدینگی در این مدت بهطور متوسط ۳.۳ درصد بود.
🔸مقایسه اعداد و ارقام در انتهای خرداد و مرداد نشان میدهد که نرخ رشد نقدینگی ۵ درصد است و با در نظر گرفتن همین روند در پایان سال جاری نقدینگی در بدترین سناریو به ۵۲۵۴ هزار میلیارد تومان میرسد.
🔻نکته و نظر:
🔹غول نقدینگی یکی از مصادیق میراث شومی است که «دولتِ اصلاح طلبان» به دولت سیزدهم تحویل داده است. در هشت سال دولت روحانی حجم نقدینگی سرگردان و تورمساز ۸ برابر شد و از ۴۷۹ هزار میلیارد تومان در پایان دولت دهم به ۳۸۲۰ هزار میلیارد تومان در پایان دولت دوازدهم رسید.
🔸کارشناسان معتقدند که میزان رشد نقدینگی در سال ۹۹، ۴۰.۶ درصد بوده است که بیشترین رشد نقدینگی در شصت سال اخیر محسوب میشود. افزایش ۴۰.۶ درصدی حجم نقدینگی در سال ۹۹ موجب شد که این متغیر با ۱۰۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش به ۳ هزار و ۴۷۵ هزار میلیارد تومان برسد.
🔹میزان رشد نقدینگی در طول سال ۹۹ معادل کل نقدینگی ایجاد شده از ابتدای تاریخ انتشار و خلق پول در ایران تا پایان سال ۹۴ بوده است.
🔸قبل از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، اقتصاد ایران در رتبه هجدهم جهان قرار داشت، اما به جهت عملکرد بسیار ضعیف «دولتِ اصلاح طلبان» در پایان دولت به رتبه ۲۶ سقوط کرد.
🔹«سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در روزهای گذشته گفته بود:«امروزه حدود ۹۷ درصد خلق پول و نقدینگی توسط بانکها صورت میگیرد. بنابراین، سؤالی که پیش میآید این است که آیا این نقدینگی از طریق اعتباراتی که بانکها ارائه میکنند معطوف به بخش تولید و کارآفرینان است یا وارد بخش غیر مولد میشود؟ آیا بانکها از قدرت خلق پول خود برای ساختن استفاده میکنند یا برای تخریب اقتصاد کشور؟».
🔸خاندوزی افزود:«آیا مدیر و سیاستگذار بانکی پول جدید و نقدینگی که در دست دارد را صرف ساخت فروشگاهها و مراکز تجاری میکند. آیا نقدینگی در اختیار را صرف ایجاد حباب در بازار ثانویه میکند یا در جای درست به کار میگیرد؟».
🔹به عقیده کارشناسان اگر دولت بتواند نقدینگی را به سمت تولید هدایت کند، اقتصاد شاهد اتفاقات مثبتی خواهد بود. این مسئله نیازمند یک تحول در حوزه بانکداری است.
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
23.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰اقتصاد مقاومتی در آمریکا
🔹قسمت اول: آمریکا مستعمره انگلیس
🔹بررسی وضعیت اقتصادی آمریکا که در روزگاری اجازه نداشتند چیزی بیشتر از میخ نعل است تولید کنند، حکایت از آن دارد که پیشرفت های اقتصادی این کشور به دلیل به کارگیری اقتصاد مقاومتی است.
#اقتصاد_مقاومتی_در_آمریکا
#گفتمان_سازی_اقتصاد_مقاومتی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
پیشرفت «آبادانی»نیست،بلکه دستیابی به «توان آباد کردن»است.
پیشرفت،مصرف محصولات پیشرفته نیست،بلکه توان تولید محصولات پیشرفته است؛
واین توان شاید آموختنی باشد،اما حتما وارد کردنی نیست.
#پیشرفت
#سید_یاسر_جبرائیلی
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نقطهای برای پایان برتری آمریکا
🔹جوزف نای یکی از نظریهپردازان مشهور غربی سالها پیش گفته بود، زمانی که قدرتهای دیگر جهانی با هم متحد شوند، نقطه پایانی برای برتری آمریکا خواهد بود، آیا سازمان همکاری شانگهای، همان نقطه است؟
🇮🇷 جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
🔸جوانان نخبه ایرانی توانستند پیشرفتهترین مخازنِ "کرایوژنیکِ" غرب آسیا را که در صنایع مختلفی استفاده میشود، تولید کنند .
🔹با این موفقیت ،علاوه بر میلیونها دلار صرفه جویی ارزی وایجاد ۴۰۰ شغل جدید، زمینه صادرات به کشورهای همسایه و سایر کشورها مثل ایتالیا فراهم شده است.
#ما_میتوانیم
#صادرات
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
16.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰اقتصاد مقاومتی در آمریکا (2)
🔹قسمت دوم: استقلال نتیجه مقاومت اقتصادی
🔹بعد از تصویب قوانین استعماری انگلیس علیه اقتصاد آمریکا، مردم آمریکا کالاهای انگلیسی را تحریم کردند تا جایی که چون رنگ از انگلیس وارد میشد، دیگر خانههای خود را رنگ نزدند. سرانجام مقاومت اقتصادی باعث استقلال آمریکا شد.
🎯 اقتصاد مقاومتی یک اندیشهی تجربهشده در دنیا است و فقط اختصاص به ما ندارد و این موضوع، کشور را در برابر تکانههای گوناگون جهانی حفظ خواهد کرد... دلیل پیشرفتهای علمی و صنعتی آمریکا در ۱۵۰ سال اخیر، بهکارگیری اقتصاد مقاومتی است... البته آمریکاییها این اندیشه را در جهت مادیگری و پول به کار گرفتند اما همین تجربهی پذیرفتهشدهی جهانی را میتوان با جهتگیری متعالیتری بهکار گرفت. (۱۳۹۵/۱۰/۱۳)
#اقتصاد_مقاومتی_در_آمریکا
#گفتمان_سازی_اقتصاد_مقاومتی
🇮🇷 جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi
‼️اقتصاد ایران گرفتار دام #بچههای_شیکاگو
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
⭕️ بیش از سه دهه است که اقتصاد ایران اسیر #شوک_درمانی #بچههای_شیکاگو است، همانها که #اقتصاد_شیلی را در دهه ۱۹۵۰ به آتش کشیدند!‼️
⁉️ هنوز هم همان بچههای شیکاگو یا بهتر بگوییم #نوههای_شیکاگو در پستهای حساس اقتصادی کشور، از سازمان برنامه و بودجه گرفته تا شورای نقدینگی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای اقتصاد ایران نسخه می پیچند.
🔻 آنها هنوز هم برای ما #نسخههای_تعدیل_ساختاری می پیچند که نتیجهی جز افزایش شکاف طبقاتی، سقوط ارزش پول ملی و به قهقرا رفتن تولید داخلی نداشته است!‼️
❎ بچههای شیکاگوی وطنی هنوز هم از #الگوی_رشد_سولو دهه ۱۹۵۰ برای تدوین بودجه ۱۴۰۱ استفاده میکنند، با هدفگذاری غیرواقعی نرخ رشد ۸درصدی و با نگاه حاشیه ای به عدالت!
❇️ #بچههای_شیکاگوی_وطنی از آزادسازی قیمت انرژی در پوشش شعار فریبنده حذف یارانه پنهان انرژی و آزادسازی نرخ ارز سخن میگویند ولی چشمشان را به #غارتگری_بانکهای_خصوصی بسته اند.
⁉️آنها انگار یادشان رفته که با #نسخههای_بنزینی شان زمینهساز آشوب و ریخته شدن خون افراد بیگناه را فراهم کردند.
⁉️ کاش دولتمردان #دولت_سیزدهم در این شرایط سخت جنگ اقتصادی سکان کشتی اقتصاد ایران را از #بچههای_شیکاگو میگرفتند که جلوی ضرر را هر وقت بگیری، منفعت است.
#حلقهـشیکاگو
#نسخههایـبنزینی
#نیلی
#نسخههای_تعدیل_ساختاری
#غارتگری_بانکهای_خصوصی
#خصوصیـخواری
🇮🇷جهاد اقتصادی🇮🇷
🆔 @jahadeghtasadi