#رشته_بهداشت_حرفه_ای_و_ایمنی_کار
⏺️ بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
هدف: تامین ایمنی ، کنترل و جلوگیری از حوادث آسیب زننده به افراد، اموال و محیط زیست در محیط کار
توضیح کلی:رشته مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار یکی از رشته های زیر شاخه بهداشت است که در دانشگاه علوم پزشکی تدریس میشود و به دنبال ارتقا سلامت افراد و جلوگیری و کنترل حوادث در محیط کار است.
چارت درسی و مدت زمان تحصیل: مدت زمان تحصیل چهار سال است وچارت درسی هم شامل دروس تخصصی مانند ارگونومی، صدا و ارتعاش، تنش های گرمایی و سرمایی، ایمنی برق، ایمنی حریق، صنایع، سم شناسی تهویه و.... و همچنین مانند سایر مهندسی شامل دروس عمومی مانند ریاضی یک و دو و فیزیک یک و دو وی باشد.
بازار کار :بازار کار بهداشت حرفه ای بسیار وسیع است و هر جایی که شغلی وجود دارد، بهداشت حرفه ای نیز وجود دارد و حالا چندتا از عنوان های کاری را معرفی میکنم.
کار در کارگاه ها و کارخانه ها: هر کارگاه و کارخانه ای موظف است به ازای هر ۲۵ کارگر یک کارشناس بهداشت حرفه ای داشته باشد.
کار در بیمارستان ها: بیمارستان ها موظف هستند برای جلوگیری از خطرات کارشناس بهداشت حرفه ای داشته باشند.
کار در مراکز بهداشت: مراکز بهداشت کارشناس های بهداشت حرفه ای دارد که برای بازرسی محل های کار از انها استفاده می کند.
کار در مراکز طب کار: مراکز طب کار نیازمند به حضور مهندسین بهداشت حرفه ای هستند.
کار در زمینه ارگونومی: ساخت و طراحی وسایل جدید با استفاده از دانش ارگونومی
طراحی خودرو با ارگونومی جدید
(ارگونومی دانشی است که انجام کار ها را برای افراد راحت تر میکند و از آسیب هایی که ممکن است کار بر روی بدن و ذهن افراد ایجاد کند جلوگیری میکند )
کار به عنوان کارشناس حوادث دادگستری
کار به عنوان مشاور
تاسیس شرکت های ارزیابی آلاینده ها و تأسیس مراکز ارزیابی ریسک و مراکز طب کار
کار بعنوان محقق و پژوهشگر بعلت جدید بودن رشته
گرایش ها در مقطع ارشد شامل رشته های بهداشت حرفهای(ohse) و (hse) و ارگونومی است.
برای فرد موفق شدن: نیاز به خلاق بودن و دقت به جزئیات و تلاش زیاد است
برای ورود به این رشته بهتر است فرد به محیط کار های صنعتی علاقه داشته باشد، تیز بین و ریز بین باشد تا بتواند خطرات را به خوبی بشناسد و روابط عمومی بالایی داشته باشد.
این رشته به دلیل تنوع شغلی مختلف برای خانم ها به اندازه آقایان مناسب است و شاید تنها چالش کار در محیط صنعتی و صحبت با کارگران است.
چالش ها: در ابتدا شاید به دلیل اینکه رشته ای جدید است با واکنش های اطرافیان که تعجب و.. رو به رو بشوید. اما لازم است بدانید که این رشته یک رشته بسیار ضروری و حافظ جان بسیاری از آدمها در محیط کار است. چالش بعدی دردسرهایی است که ممکن است در محیط کار ایجاد می شود و لازم است برای جلوگیری از این مشکلات دربرابر کارکنان آن محیط فردی مقتدر و جدی باشید.
افرادی که کنجکاوی، تیز بینی، ریز بینی ،خلاق، استعداد مدیریت و روابط عمومی خوبی دارند برای این رشته مناسب هستند.
افرادی که روابط عمومی خوبی ندارند، نمیتوانند بقیه را قانع کنند، استعداد مدیریت کمی دارند و به دروس مهندسی علاقه ندارند برای این رشته مناسب نیستند.
تا به الان شبیه تصورات بوده است، اما فکر میکردم در داخل کشور نیز. به انداز خارج از کشوری جدی گرفته میشود که اینطور نبود.
نه تنها کشور بلکه من فکر میکنم تمام کشور های پیشرفته متوجه نیاز این رشته شده اند، اما کشور های در حال توسعه برخلاف نیاز شدیدی که به این رشته دارند میزان اهمیت و جایگاه آن را نمیدانند.
اگر ایمنی به خوبی اجرا میشد شاید حوادثی مانند آتش سوزی بیمارستان سینا، حادثه قطار نیشابور، آتش سوزی کشتی سانچی، حادثه پلاسکو و... اتفاق نمی افتادند.
برای ارتباط با عزیزان در این رشته می تونید به آیدی زیر مراجعه کنید:
اینستاگرام :
haniyeheskandari79
با تشکر از خانم اسکندری
#انتخاب_رشته
#معرفی_رشته
@jahadelmi_313
#رشته_بهداشت_حرفه_ای_و_ایمنی_کار
خانم نغمه راعی
کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی مازندران
۰۹۳۹۸۳۴۲۳۱۱
#دروسی که در این رشته خونده میشه ترکیبی از دروس رشته های مهندسی مثل ریاضی و فیزیک و آمار و برنامه نویسی و نقشه کشی صنعتی ک عمومی ان تا مکانیک سیالات و جامدات و دینامیک ، دروس مشترک بین رشته های ع پ هم داریم مثل فیزیولوزی و آناتومی و بیوشیمی و تغذیه و ...
دروس تخصصیشم ایمنی صنعتی ۱ و ۲ و ۳
عوامل زیان اور فیزیکی و شیمیایی و تنش های حرارتی و صدا و ارتعاش محیط کار و سم شناسی صنعتی و ارگونومی و ارزیابی پوسچر و ارزیابی آلاینده های صنعتی و آشنایی با صنایع و خیلی از این دروس ازمایشگاه و کار عملی دارن.
تعداد واحدش یادم نیست،با سرچ توی اینترنت میشه به دست آورد.
من ورودی بهمن ۹۱ بودم تا بهمن ۹۵
ترم ۷ و ۸ کارآموزی هست که باید در بیمارستان یا کارخونه گذرونده بشه
برای هر کدوم از این دو ترم یه گزارش کار و یک پروژه ارائه بشه .
بنظر خودم و همه ی همکلاسیهام و حتی هم اتاقی های خوابگاهم ک از رشته های دیگه بودن ، رشته ی سختیه
بیشتر برای خانومها
چون مطالب ک میخونیم و باید امتحان بدیم، ۹۰٪ موضوعات برای یک خانم غریبه س مثال میزنم ک ملموس تر باشه، مثل ایمنی داربست، ایمنی گودبرداری، ایمنی ساختمان، ایمنی دکل های برق، ایمنی حریق ، ایمنی برق و ...
چون یک خانم در زندگی روزمره ش چتدان درگیر این مسائل نبوده، درک و تحلیل و پس دادنش یه مقدار سخته.
خیلی بیشتر از سایر رشته ها علاقه نقش پررنگتری داره.
اینکه در ارشد چه رشته هایی یه کارشناس بهداشت حرفه ای میتونه بخونه رو با سرچ از گوگل به دست بیارید :)
بازار کار :
نقطه تمایز این رشته نسبت به باقی رشته ها بازار کار خیلی خوبشه
شاید ب ظاهر رشته ی گمنامی باشه ولی کسی که این رشته رو میخونه از نظر آینده ی شغلی تضمین شدست خصوصا اگر ساکن شهرهای صنعتی باشه ک توش کارخونه و شهرک صنعتی زیاد هست.
بعد از فارغ التحصیلی برای طرح ثبتنام میکنید، اگر راحت بتونید برید طرح و نیرو بخوان ، باید برید در شبکه بهداشت یا مرکز بهداشت شاغل بشید که خیلی فضاش با اون چیزی که در دانشگاه خوندید متفاوته، اگر استخدام بشید یا نیروی قراردادی یا شرکتی هم همینطوره.
کار اداری دارید ، بعلاوه ی بازدید از کارگاه ها و صنایع بعنوان بازرس که پایه حقوق دریافتی شما حداقل ۶ تومنه فعلا.
ولی اگر تو نوبت طرح بمونید، مراجعه میکنید به واحد بهداشت حرفه ای شهرستانتون و درخواست مشاور شدن در صنایع رو میدید، اونا بهتون کارخونه معرفی میکنن، میرید اونجا، صحبت میکنید و قرارداد میبندید و بسته به تعداد پرسنل اون کارخونه ، یک یا دو روز یا کل هفته میرید اونجا برای مشاوره ، که حداقل حقوق برای مشاوره یک بار در هفته یا ۴ جلسه در ماه، تقریبا ۸۰۰ یا ۹۰۰ تومنه، این هم بسته به میزان تجربه ی شما و مدارکی ک گرفتید داره، مقلا مدرک ارگونومی یا مدرک hse یا مدرک الاینده شیمیایی
نکته ی مهم: برای این رشته در کنار علم شما، تجربه خیلی خیلی خیلی مهمه، اعتماد بنفس خیلی مهمه، خجالتی نبودن و بی پروا بودن مهمه،
چون شما وقتی میرید بازدید، چه بعنوان بازرس چه مشاور ، باید کارگر و کارفرما رو متقاعد بکنید که درخواستهای شما رو عملی بکنن، حالا تصور کنید خیلی از پرسنل شرکت ها خودشون تحصیل کردن، یا مدیر عامل یا صاحب کارخونه ی شما شاید از حداقل ۲۵ نفر تا مثلا ۶۰۰ نفر یا خیلی بیشتر کارگر زیر دستش هستن ، پس شما باید خیلی جسارت و اعتماد بنفس داشته باشید که بتونید توی جلسات که مدیر تولید، مدیر کنترل کیفی، مدیر عامل، مدیر مالی، سرکارگر و ... هستن صحبت بکنید و استدلال بیارید و متقاعدشون کنید.
اگر شخصی خجالتی ، کم رو ، آروم و محتاط باشه واقعااا اذیت میشه. چون نمیتونه با کارگرا بحث بکنه، یا مدیر عامل رو متقاعد بکنه، از اون طرف از طرف شبکه بهداشت بازخواست میشه.
بخاطر همین یا باید دختر جسور و با اعتماد بتفس و کاربلدی باشید بعلاوه ی زبون قانع کردن کارفرما یا مرد باشید که کار براتون راحتتر باشه.
اینکه در صنایع چه چیزهایی رو باید پیگیری بکنید ، اگر سوال داشتید ، بپرسید...
هر شخصی میتونه ۳ تا ، الی ۵ تا کارخونه رو به طور همزمان برای مشاور شون شدن، داشته باشه ، بسته به تعداد کارخونه در شهرشون داره.(یعنی برای یه شخص تازه کار ۵ تا کارخونه اگر هر کدومو ۱ روز در هفته بره، میشه ۵ تا ۸۰۰ تومن مثلا)
مثلا این تعداد برای یه شهری مثل آمل هست، برای شهر کوچکتری مثل فریدونکنار کمتر هست ، که شخص میتونه مراجعه بکنه به شبکه بهداشت، بابل یا بابلسر یا محموداباد یا... و اونجا مشاور بشه. طبیعتا در تهدان یا اصفهان یا اراک یا سمنان که صنعتی تر هستن، تعداد کارخونه متفاوته.
#انتخاب_رشته
#معرفی_رشته
@jahadelmi_313
4_5967618846020865374.m4a
4.29M
معرفی رشته #روانشناسی 📚
خانم حسینی دانشجوی روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
آیدی جهت ارتباط با ایشان: @Yaali_k
#معرفی_رشته
#انتخاب_رشته
@jahadelmi_313|📝
4_5972231241464811685.m4a
1.84M
💠نکات ویژه #انتخاب_رشته_کنکوریها
✍نحوه استفاده از نرم افزار های انتخاب رشته جهت تخمین رشته ی قبولی
صوت مشاور #خانم_طاهری 🎧
بشنو وسوالاتت رو ازمشاورین مابپرس😉
مضمار_نوجوان🇮🇷🍃⊱━═━
@mezmar_nojavan
4_5974098615935700583.opus
2.35M
معرفی رشته #مهندسی_فیزیک📚
خانم سلطانی فارغ التحصیل رشته مهندسی فیزیک گرایش پلاسما
جهت ارتباط با ایشان در فضای مجازی به این آیدی مراجعه بفرمائید:
Zhra_sltani
«آیدی فعال تلگرام و اینستا»
#معرفی_رشته
#انتخاب_رشته
📍 @jahadelmi_313 📍
4_5974098615935700609.aac
14.83M
معرفی رشته#حقوق👨🏻⚖
خانم نصیری دانشجوی ترم سه حقوق
جهت ارتباط با ایشان در فضای مجازی به این آیدی مراجعه بفرمائید: @KAVIR_79
#انتخاب_رشته
#معرفی_رشته
📍@jahadelmi_313📍
معرفی رشته #حقوق
سرکار خانم قلبی
سلام وقت بخیر من دانشجوی ترم هفت رشته حقوق دانشگاه مازندران هستم و میخواهم برایتان درمورد رشته حقوق توضیح بدهم تا علاقه مندان به این رشته بهتر با آن آشنا بشوند و راحت تر بتوانند برای انتخاب رشته تصمیم بگیرند.
توانایی هایی که شما به عنوان یک دانشجو برای رشته حقوق نیاز دارید در درجه اول قدرت تجزیه و تحلیل مباحث از یکدیگر است و باید بتوانید به خوبی مسائل را تجزیه و تحلیل کنید و از هم تمیز بدهید ، این یکی از توانایی های اصلی ست که شما نیاز دارید . توانایی بعدی که خواندن رشته حقوق را برایتان آسان تر میکند ، علاقه درونی شما به دفاع کردن از حقوق دیگران و توانایی زبانی و فکری شما در راستای دفاع کردن از حقوق دیگران است . البته فکر نکنید که اگر شما این توانایی ها را ندارید نمی توانید به خوبی در این رشته درس بخوانید ، همه این توانایی ها با تلاش فراوان اکتسابی هستند و شما اگر واقعا به این رشته علاقه دارید با تلاش میتوانید این توانایی ها را در مسیر خواندن رشته حقوق کسب کنید.
رشته حقوق شامل چند شاخه اصلی است که در طول دوران چهارساله تحصیلی تان با آنها بیشتر از بقیه موارد سروکار دارید از جمله : حقوق مدنی ، حقوق تجارت ، حقوق جزا و جرم شناسی ، حقوق بین الملل و متون فقهی...
رشته حقوق شامل ۱۴۰ واحد است و شما میتوانید این رشته را در هفت ترم تمام کنید. اما به علت سنگین بودن برخی از مباحث این رشته برای بهتر جاافتادن مباحث برایتان به شما پیشنهاد میکنم تا ترم هشت ادامه بدهید.
گرایش های رشته حقوق در ارشد شامل:
حقوق عمومی ، حقوق خصوصی ، حقوق جزا و جرم شناسی ، حقوق بشر ، حقوق تجارت بین الملل ، حقوق مالکیت فکری ، حقوق بین الملل ، حقوق محیط زیست ، حقوق نفت ، حقوق تجاری اقتصادی بین المللی ، حقوق خانواده و...
تنوع رشته حقوق در مقطع ارشد بسیار زیاد است و شما میتوانید براساس علاقه تان در دوران کارشناسی برای ارشد اقدام کنید.
رشته حقوق ناظر بر تمام روابط اجتماعی مردمان یک سرزمین است که آثار حقوقی دارد. روابط اجتماعی شامل دایره ی گسترده ای از ارتباطات می شود. درواقع حقوق قوانین و مقررات ناظر بر همه این رابطه هاست. ارتباطاتی چون ارتباط بین دولت و مردم، ارتباط میان مردم، ارتباط میان دولت ها، ارتباط میان قوای سه گانه و ... موضوع رشته حقوق است.
حقوق به موضوعاتی مثل مالکیت، قراردادها، مسئولیت های اشخاص، قوائد مربوط به ارث، وصیت، ولادت، اقامتگاه اشخاص، مسئولیت های ناشی از حوادث، و ... می پردازد. ما در کارشناسی حقوق با مقدمات و کلیات این موضوعات آشنا می شویم و موارد تکمیلی هریک از این موضوعات را در مقطع ارشد و دکترا باتوجه به علاقه مان دنبال می کنیم.
اگر علاقه مند به دانستن قوانین حاکم بر جامعه ، دفاع از حقوق دیگران و برقراری و حفظ عدالت و نظم اجتماعی در جامعه هستید رشته حقوق را به شما پیشنهاد میکنم.
رشته حقوق از منزلت و در آمد خوبی در جامعه برخوردار است. به طوری که اگر شما بعنوان یک وکیل در یک پرونده موفق شوید، سیل مراجعه کنندگان به دفتر شما سراریز می شود.
از سختی های رشته حقوق کار زیاد و زمان کاری نامشخص آن است. کارشناسان حقوق باتوجه به گرایش کاریشان در دل ماجراهای گوناگون و گاها خشن مثل داستان های جنایی و خانوادگی و تجاری قرار می گیرند و باید روحیه بالا و توانایی تحمل اضطراب را داشته باشند. همچنین تعداد فارغ التحصیلان رشته حقوق بسیار زیاد است و تا حدودی این رشته در جامعه اشباع شده است؛ به همین دلیل بازار رقابتی بین آن ها وجود دارد و وکلا و حقوقدانانی موفق اند که تجربه، مهارت و توانمندی بیشتری داشته باشند.
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی حقوق میتوانند در آزمونهای مختلف حقوقی از قبیل کنکور کارشناسی ارشد حقوق، آزمون وکالت، آزمون قضاوت، آزمون مرکز وکلا و آزمون سردفتری اسناد رسمی شرکت کنند که در اکثر این آزمونها داشتن مدرک کارشناسی حقوق شرط الزامی برای ورود به آزمون است و از طریق انتخاب هریک از این آزمون ها آینده شغلی و تحصیلی خود را رقم بزنند.
بازار کاری این رشته امروزه در جامعه ما برای خانم ها و آقایون فرق چندانی ندارد و بیشتر توانایی و مهارت و سطح علمی دانشجویان مهم است اما قبولی در آزمون قضاوت برای آقایون راحت تر و جذب آنان بیشتر است ولی اینگونه نیست که از خانم ها در منصب قضاوت استفاده نشود در شاخه حقوق خانواده ما شاهد وجود قضات خانم نیز هستیم.
نکته مهمی که قبل ورود به این رشته باید به آن توجه کنید این است که وقتی وارد این رشته شدید باید واقعا درس را جدی بگیرید و مطالعه کنید چون مباحث این رشته به نسبت سنگین است و نمیشود با صرف خواندن در شب امتحان در آزمون های هرترم موفق شد.
در نهایت باید به همه شما دانش آموزان بگویم که راز موفقیت در رشته
فقط علاقه داشتن و تلاش کردن و مسلط بودن به مباحث است ، امیدوارم با علاقه وارد این رشته شوید و با علاقه به خواندن آن ادامه دهید تا از دوران تحصیلی تان لذت ببرید.
من تجربه حضور دوترم را در خوابگاه نیز دارم و باید بگویم واقعا دوران شیرینی است و آشنا شدن با هم خوابگاهی ها و هم اتاقی هایی که برای شهرهای دیگر کشورمان هستند و فرهنگ و دین و زبانشان ممکن است با ما فرق کند خیلی تجربه جذابیست .
بنظرم در خوابگاه می شود زندگی مسالمت آمیز را در کنار افرادی که باما فرق دارند تجربه کنیم و دوری از خانواده و شهر دیارمان باعث میشود که مستقل شویم و بتوانیم به خوبی روی پای خودمان بایستیم و از پس کارهای خودمان بربیاییم.
جهت ارتباط با ایشان در فضای مجازی به این آیدی مراجعه بفرمائید:
تلگرام
@Fatemeh_ghalbi
#انتخاب_رشته
#معرفی_رشته
📍@jahadelmi_313📍