دولت انقلابی و خودآگاهیِ تاریخی
✒ مهدی جمشیدی
_______________________
[1]. هیچگاه با آمدن یک دولت جدید، «ناگهان» و «یکباره»، دشواریها و دردها و رنجها نمیروند. «زخمهای عمیقِ هشتساله»، در یک سال و دو سال برطرف نمیشوند. پس چشم بر «واقعیّتها» نبندیم و توقع «معجزه» نداشته باشیم.
[2]. باید کارگزارانِ دولتِ پسا گام دوّم، در «حد اعلای انقلابی» میبودند، درحالیکه نیستند؛ آن هم به نام «دولت فراجناحی». و دولت فراجناحی، یعنی «فراگیریِ سیاسی»، مهمّتر از «اصالتِ انقلابی» است. مدیران «معمولی» و «میانهرو» و «رقیق»، توانِ تدبیر در مرحلۀ «پیچ تاریخی» را ندارند و نمیتوانند «جهش انقلابی» بیافرینند. «انتخابهای متوسط»، نسبتی با «هدفهای عالی» ندارند. چون او به «متوسطان» و گاه «ضعیفان» بسنده کرده است، از «شتاب حرکتِ تکاملیِ انقلاب»، کاسته خواهد شد. پیشبینی میکنم دولت رئیسی، دولتِ اوّلاً «ثبات و تعادل» باشد، و ثانیاً، دولت «حرکتِ متوسط به بالا»، نه دولتِ «جهش تاریخی». «مشکلاتِ انباشته» و «تلخیهای انباشتهشده»، با کارهای عادی و جاری، برطرف نخواهند شد؛ بازگرداندنِ آرامش و اطمینان به مردم، محتاج «ریاضتهای مدیریّتی» است. باید از خوابوخورِ خویش کاست و به دردهای مردم پرداخت. باید از خویش برید و به مردم رسید.
[3]. دولت کنونی، «دولتِ بیروایت» است. ازاینرو، کنشهای فراوانش دیده نمیشوند و همگان بهجای چشیدنِ شیرینیِ «فعّالیّتهای کنونی»، در انتظار تحقّقِ «امیدهای آینده» هستند. همۀ بار رواییِ دولت بر شانۀ محبوبیّتِ اجتماعیِ شخصِ رئیسی تکیه زده است و بدنۀ دولت، «قدرت توضیحی» و «کنش رسانهای» و «حیاتِ غیررسمی» ندارند که چشمی به سویشان خیره شود. مدیرانِ «تکراری» و «اتوکشیده» و «بوروکرات» به دلیل هضمشدن در قواعد رسمی، نمیتوانند «راویِ جذاب» باشند. بهعبارتدیگر، چون «خودمانی» و «چسبنده» و «دلنشین» نیستند، سخنشان بر دل نمینشیند.
[4]. رئیسی، نه قدرتطلب است، نه بیاخلاق، نه شهرتخواه، نه غیرصادق .... ، امّا ایشان، از روزنۀ «پیچِ تاریخی» و «تمدّن اسلامی» و «گام دوّم انقلاب» و «دولت اسلامی» و «گذار تاریخی» .... به مسألۀ انتخابها و عدمانتخابهای خود ننگریسته است و این یعنی «رویکرد حداقلی و روزمرّه». یعنی «فرصتی» به دست آمده و باید از آن به نفع انقلاب استفاده کرد؛ درحالیکه این، «فرصتی» نیست، بلکه «مهمّترین و آخرین فرصت» است. «عدمحسّاسیّتها» و «مماشاتها»ی ایشان، ریشه در این مسأله دارد. و متأسفانه، «عقل تاریخی»ای هم در کنار ایشان نیست که بگوید: مسأله، مسأله «خطّ اصیل انقلاب» و «تمامیّتِ اعتبارِ تاریخیِ جبهۀ انقلاب» است. کسی نیست بگوید: در «لحظهها»یی قرار داریم که کار «سالها» را خواهند کرد. زمان، فشرده شده؛ تاریخِ فردا، همین امروز است، و چنانچه درنیابی .... . مشکل ما با ایشان، تفاوت در «درک تاریخی» و «خودآگاهیِ تاریخی» است. وقتی ولیّ میگوید جهادِ تبیین، «واجبِ قطعیِ فوری» است؛ یعنی «تاریخِ اکنون» را دریافته، امّا رئیسی، نه چنین «عقل متّصلی» دارد، نه «عقلِ منفصِلِ مذکِّری».
[5]. این دولت، انقلابی است و دلسوز، امّا افسوس که؛ «زبان»ش از «دستوپای»ش فروتر است، «علم»ش از «زبان»ش سستتر است، «عقل»ش از «علم»ش سبکتر است، «عقل راهبردی»اش از «عقل حقوقی»اش کممایهتر است، «روایت»ش از «واقعیّت»ش کمرنگتر است، «انقلاب»ش از «نظام»ش رقیقتر است، «انتصاب»ش از «اعتقاد»ش نازلتر است ... . عطشِ نقادی نداریم، امّا چه کنیم که اگر نگوییم «زاویهها» بزرگتر و «لغزشها» بیشتر میشوند و «آرمانهای انقلابی»مان، رنگ میبازند. حاجت جدّی و تعیینکننده به «مراقبۀ انقلابی» از دولتی داریم که به آن رأی دادهایم. و همچنان و بهواقع، حامی و امیدوار به آن هستیم.
[6]. دولت رئیسی، شکستخورده و ناکام نیست. ما چنین ادّعایی نداریم. از «پاشنۀ آشیل دولت» گفتیم تا در گرداب نیفتد. روحانی و دولتش، حتّی خاک پای این سیّد عزیز نیز نیستند. ما نگرانیم و دلسوزانه از دغدغهها میگویم. مبادی و لحن و ادبیّات و منطق و ... همگی حاکی از «حُسنظن» و «خوشبینی» ماست. شکست او، شکست ماست. ما به رئیسی، «باور ایمانی» داریم، امّا در عین حال، در پارهای از مسألههای معطوف به «عقل راهبردی»، اختلافنظرِ عالمانه داریم. زنده و فعّالبودنِ جریانِ خودانتقادی، موجب کمال دولت است. متملّقانِ مقامپرست، مایۀ زوال دولتاند، نه منتقدانِ دلسوز.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*📺برنامه صف اول شبکه خبر با حضور معاون اول با موضوع نان و گرانی ساعت ۱۱ امشب*
🔴 جنگ جهانی گندم؛ آیا افزایش قیمت آرد فقط مربوط به ایران است؟
💬 #مهر
🔹 روسیه و اوکراین روی هم رفته تقریباً یک سوم صادرات جهانی گندم را تأمین میکنند و از زمان حمله روسیه به همسایه خود، صادرات گندم در بنادر دریای سیاه به کمترین حجم خود در طول ۱۰ سال گذشته رسیده و گاهاً در برخی از این بنادر صادرات گندم متوقف شده است و این یعنی شروع بحران گندم در جهان.
🔸 با نگاهی به معاملات آتی گندم در بورس شیکاگو میتوان دریافت قیمت گندم به بالاترین سطح خود در ۱۴ سال گذشته رسیده است به طوری که با ۶.۶ درصد افزایش قیمت هر بوشل (تقریباً ۴ کیلو) به ۱۲.۰۹ دلار رسید و همچنین انتظارات برای افزایش بیشتر قیمت نیز وجود دارد.
✅ جوزف گلوبر، اقتصاددان ارشد سابق در وزارت کشاورزی ایالات متحده و کارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات سیاست غذایی بینالمللی:
💢 «هم اکنون کشورهای مختلف که به گندم روسیه و اوکراین وابسته بودند به دنبال تأمینکنندگان دیگری هستند تا بتوانند حداقل از این بحران گندم کمی خارج شوند زیرا عمده این کشورها نمیتوانند دیگر فشار تورم بر مواد غذایی را تحمل کنند.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۱
۱- اخبار و گزارشهای مربوط به ماجرای ارز 4200 تومانی و تبعات آن بر اقتصاد، از فروردین 1397، همواره محل بحث رسانهها و کارشناسان بوده است. این موضوع ظرف هفتههای اخیر، به واسطه گرانشدن قیمت گندم و روغن مجددا تبدیل به بحث روز شد. هر چند که بانیان آن سوءتصمیم بزرگ، با حذف اصل داستان، ژست نگرانی برای معیشت مردم گرفتهاند و ماجرا را به شکلی تقطیع و تحریف میکنند که بتوانند از دولت فعلی، انتقام بگیرند.
این جماعتِ تُهی از صداقت، شرافت و مسئولیتپذیری، در روزهای اخیر سعی کردهاند با کشیدن شکل مار، عوامفریبی کنند و دولت را که میراثدار سوء مدیریتهای فاحش آنهاست، ضعیف و ناکارآمد بازنمایی کنند؛ و حال آنکه دولت، کارهای بزرگی در زمینه مهار مرگ و میرهای کرونایی روزانه بیش از 700 نفر، افزایش 30 درصدی صادرات نفت و 40 درصدی صادرات غیرنفتی، تامین بخش مهمی از کسری بودجه 450 هزار میلیاردی، تسویه بالغ بر 50 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت سابق، کاهش نرخ تورم سالانه از 60 درصد به 43 درصد، حذف صفهای کیلومتری واکسن و دارو و مرغ و... انجام داده است.
۲- داستان را باید از فروردین سال ۹۷ تعقیب کرد. پس از تصمیم دولت آقای روحانی مبنی بر اعلام قیمت 4200 تومان برای دلار، روزنامههای سازندگی (ارگان حزب کارگزاران) و اعتماد، عناوین اول خود را به این عبارتها اختصاص دادند: «بازگشت جهانگیری؛ معاون اول رئیسجمهور به ستاد فرماندهی اقتصاد کشور بازگشته است»؛ و «بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش میدهد».
روزنامه حزب کارگزاران، آن روز در طرح تمام قد صفحه اول خود، معاون اول روحانی را به شکل «سوپرمن» کشیده بود که در حال پایین آوردن قیمت دلار است. اما همان روزنامه، حدود چهار سال بعد (29 دی ماه 1400) از قول آقای مرعشی دبیرکل کارگزاران، تیتر «استخوان در گلو» را برای وضعیت دولت جدید انتخاب کرد.
روزنامه اعتماد هم ۲۲ آبان، تحلیل مشابهی را به قلم یکی از محکومان پرونده «جعل نظرسنجی و فروش اطلاعات به بیگانگان» منتشر کرد و تیتر زد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت». همان فرد، یک هفته بعد (30 آذر 1400)، با وقاحت بیشتری که نشان میداد مدعیان اعتدال و اصلاحات، دولت جدید را گرفتار چه چالش پیچیدهای کردهاند، در توئیتر نوشت: «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟»!
اینها وابسته به همان طیفی هستند که برخی اعضای نشاندار آن، صراحتا گفتند اقتصاد کشور را مینگذاری کردهاند و هدف شان رساندن کشور به «نقطه جوش» بوده است!
۳- نقطه پایان نهادن بر تصمیم ویرانگری که در دولت قبل اتخاذ شد، یک ضرورت است. آن تصمیم، قیمت گذاری 4200 تومانی، و واگذاری ناهوشمندانه ارز، از جمله برای واردات کالاها بود. اتفاقی که رخ داد، این بود که دولت وقت، ابتدا خزانه را جارو کرد و 60 میلیارد دلار از ذخائر کمیاب ارزی را در شرایط جنگ اقتصادی بر باد داد. سپس، از سال 1399، به نقطهای رسید که تمام بودجه ارزی اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی را هزینه کرد و هنگامی که کم آورد، بدون سر و صدا سراغ حذف تدریجی ارز واردات رفت. بنابراین، گرانی گسترده بسیاری از کالاها از همان سال 99 آغاز و در سال 1400 تداوم پیدا کرد.
۴- وقتی دولت رئیسی در اواسط مرداد 1400 روی کار آمد، تمام ارز اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی، در همان چهار ماه اول سال (چهار ماه آخر دولت روحانی) پیشخور شده بود! بر اساس پاسخ روحانی به نامه نوبخت، خزانه در ماه پایانی آن دولت، خالی بود و حتی برخی وزرا و معاونین در جلسه با آقای رئیسی -که هنوز دولتش تشکیل
نشده بود- اعلام میکردند دولت قادر به پرداخت حقوق کارکنان در شهریور 1400 نیست.
سید ابراهیم رئیسی، دولت را نه با خزانه خالی، بلکه با کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی ۱۵۰۰ میلیاردی تحویل گرفت. صادرات نفت هم به 400 تا 500 هزار بشکه کاهش یافته و درآمد نفتی شدیدا افول کرده بود که با اهتمام دولت، به 1/5 میلیون بشکه افزایش یافت. در واقع، دولت رئیسی از زیر صفر شروع کرد و نه از صفر.
💢ادامه دارد💢
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۲
۵- تصمیم سازیهای غیر کارشناسی و نمایشی دولت مدعی تدبیر، مانند پایین نگه داشتن غیر واقعی قیمت بنزین و سپس سه برابر کردن آن، و یا اختصاص ارز 4200 تومانی و سپس حذف بیسر و صدای آن، اقدامات نمایشی پر تناقضی است که بیشتر، برای کتمان کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم انجام شد و آثار آن تا سالها باقی خواهد ماند.
یکی از سوء تدبیرها که اکنون آثار خود را نشان میدهد، ترجیح واردات گندم و اختصاص ارز برای آن، به جای خرید از کشاورزان به قیمت مناسب و حمایت از تداوم خودکفایی است. یارانهای که میشد صرف حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان ایرانی شود، به جیب تولیدکنندگان خارجی و واردکنندگان رفت؛ و حالا که دنیا با بحران کمبود گندم و مواد غذایی مواجه شده، ما هم باید گرفتار این مسئله باشیم.
۶- نهاد دولت، هم پارسال و هم امسال از سوی مجلس، مکلف به اصلاح ابعاد و پیامدهای سوء تدبیر سال 97 بوده است؛ هر چند که دولت دوازدهم، حاضر به جبران و اصلاح سوء تدبیر خود نشد.
یکی از ابعاد ماجرای واردات با ارز 400 تومانی، پایین بودن محسوس قیمت بسیاری از اقلام، در مقایسه با کشورهای همسایه است که موجب رواج قاچاق شده است. این، دو سر ضرر برای کشور است. کشوری که دارای مضیقههای درآمدی ارزی است، با زحمت فراوان، برای واردات و تامین کالاهای اساسی ارز اختصاص میدهد، اما محصولات تامین شده، سر از کشورهای دیگر در میآورد و ضمنا، نیاز داخلی را متاثر میکند.
چالش دیگری که ضرورت اصلاح روند را دو چندان کرده، تبعات جهانی جنگ میان روسیه و اوکراین است، دو کشوری که قبل از وقوع جنگ، مجموعا یک سوم (30 درصد) گندم، 75 درصد از صادرات دانههای روغنی و 20 درصد ذرت مورد نیاز کشورهای دنیا را تامین می کردند. توقف بخش مهمی از این صادرات، موجب تورم جهانی کم سابقه شده و دامنه آن، در قالب گرانی و کمیابی کالا به کشورهای اروپایی هم رسیده است. در همین شرایط، نرخ تورم در ترکیه، به رقم بیسابقه 70 درصد افزایش یافته است. در چنین وضعیتی، طبیعی است که تشدید قاچاق از ایران شدت یابد.
۷- نقطه پایان نهادن بر تصمیم اقتصادی خسارتباری که چهار سال قبل اتخاذ شد، یک ضرورت است. این،به یک جراحی اورژانسی و اجباری شبیهتر است، تا جراحی از موضع اختیار و سر فرصت. فرصت، همان سه سالی بود که در دولت قبل سوزانده شد. اما در عین حال، از این ضرورت و اجبار، نباید جراحی به هر قیمت و به هر روش را استنباط کرد؛ چنانکه لیبرالهای مدعی تعدیل اقتصادی به فاصله سه دهه، در دولتهایهاشمی و روحانی انجام دادند و رکوردهای تورمی را سر سفره مردم آوردند. عوارض هر جراحی، باید پیشبینی و مهار شود.
در موضوع اخیر، آنچه متاسفانه در 12- 13 سال اخیر مغفول مانده، یاز توزیع هوشمندانه یارانهای است که باید برای دهکهای پایین اختصاص یابد. در دولت نهم و دهم، موضوع هدفمندسازی یارانهها به درستی در دستور کار قرار گرفت، اما متاسفانه از همان زمان تا امروز، یارانهها به شکل مساوی و غیر هدفمند پرداخت شده، و بیش از مردم مستضعف، به دست طبقات برخوردار و پر مصرف و یا رانتخواران رسیده است. این ماجرا، در موارد بسیاری درباره یارانه اختصاصی به مصرف کنندگان و تولید کنندگان رخ داد.
💢ادامه دارد💢
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۳
۸- علت را باید در فقدان سامانهها و ساز و کارهای شفافیت آفرین در عرصههایی مثل شناسایی دقیق «دهکهای درآمدی و میزان برخورداری»، «تولید و تجارت و صادرات و واردات» و همچنین «سرنوشت تسهیلات و یارانههای کلان اختصاص یافته» جست و جو کرد. شرط نزدیک شدن به عدالت، صرفا عادلانه کردن یارانه پرداختی به مصرف کنندگان و طبقات پایین نیست -که در جای خود، ضرورت دارد- بلکه از آن مهم تر، سرنوشت منابع کلان ارزی و تسهیلات ریالی اختصاص یافته به نام حمایت از تولید و صادرات، و یا واردات کالاست. و در کنار آن، مطالبهگری و مواخذه مدیران دولتی و مسئولان بانکی که اهتمامی به سرنوشت تسهیلات کلان واگذار شده نداشتهاند.
۹- ما مجبور نیستیم بین دو رویکرد غلط، یکی را انتخاب کنیم. هم باید قاطعانه، با واگذاری غیرهدفمند و ناهوشمندانه ارز دولتی و انواع یارانهها که جیب رانت خواران را در ازای تحمیل فشار به مردم پر میکند، مخالفت کرد و نقطه پایان بر آن گذاشت؛ و هم از نتیجه گیری غلط و مغالطه بعدی، مبنی بر اینکه «چاره کار، حذف بدون جبران یارانهها و ارز اختصاصی برای واردات کالاهای اساسی است»، اجتناب کرد. این مغالطه هم، نوعا از سوی لیبرالهای اقتصادی دوآتشه عنوان میشود، و حال آنکه حتی در غرب هم، دولتهای لیبرال مجبور شدند به دولت رفاهی میل کنند و برخی از حمایتها را در نظام تامین اجتماعی احیا کنند. (هر چند که به دلیل انحراف بنیادین آن نظامهای سیاسی- اقتصادی، موجب رفع بیعدالتی و شکاف طبقاتی نشد).
۱۰- فهرست طولانی بیتدبیری و سوء تدبیرهای دولت گذشته، چیزی از مسئولیت دولت مستقر نمیکاهد. اولا رفتار دولتمردان، باید در قالب یک کل به هم پیوسته باشد و پازل راهبرد کلان دولت را تکمیل کند. ثانیا بدون روشنگری و تبیین لازم، و در شرایط بمباران رسانهای سنگین از سوی جریان تحریف، نمیتوان مردم را به عنوان پیشران اصلاحات ضروری اقتصادی بسیج و همراه کرد. ثالثا، باید به موازات اصلاحات، و پیش از آن، تدابیر لازم برای جبران فشارها به مردم، اجرا شود. از طرف دیگر، در کنار اصلاح روندهای اقتصادی، نباید از مبارزه قاطع و هوشمندانه و بیامان با مفسدان اقتصادی و سیاسی که در هم تابیده شدهاند، غفلت کرد. غدههای چرکین اقتصادی که در قالب محرومیت معیشتی و فشار اقتصادی بر طبقات پایین خودنمایی کرده، غالبا در اثر مماشات با مفسدان و سود جویان و زالو صفتان پدید میآید.
از دو حال خارج نیست. یا باید بر مردم سخت گرفت، یا بر رانت جویان و مفسدان و اخلالگران. بیان امیر مومنان(ع) درباره سیره پیامبر اعظم (ص)، برای بازشناسی مسئولیت دوگانه مسئولان بسیار گویاست: «طَبِيبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْكَمَ مَرَاهِمَهُ وَ أَحْمَى مَوَاسِمَهُ يَضَعُ ذَلِكَ حَيْثُ الْحَاجَهًْ إِلَيْهِ». پيامبر(ص) طبيبى سیّار براى درمان بيماران بود. مرهمهایی که برای تسکین و شفای دردها میگذاشت، محکم و استوار بود؛ اما به این بسنده نمیکرد و هر جا که نیاز به داغ نهادن بر زخم و عفونت بود، از گذاشتن داغهای سوزان بر موضع عفونت دریغ نمیکرد. باید در کنار اصلاح روندهای غلط اقتصادی که موجب رانت خواری و قاچاق و... میشود، ارتکاب جرائم بزرگ اقتصادی را برای مرتکبان، بسیار پر هزینه کرد.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🇮🇷 *مقام معظم رهبری:*
*«اهمیت فضای مجازی»: فضای مجازی رابه نفع ارزشهای ملت مدیریت کنید*
🔹 *قوی شدن در فضای مجازی برای کشور حیاتی است، قوی شدن کشور جزو هدفهای ما است*
🔹 *امروز قوّت در فضای مجازی حیاتی است و فضای مجازی حاکم بر زندگی انسانها است در همهی دنیا*
🔹 *قوّت در این [زمینه] حیاتی و کلیدی است.*
🔹 *(۱۳۹۹/۱/۰۳) امروز دشمنان از لحاظ فضای مجازی، دارند برنامهریزی میکنند برای اینکه از این طریق به کشور ضربه بزنند*
🔹 *از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد، باید خودش را آماده کند در همهی بخشهای مختلف.*
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*صبحانه ای با شهدا*
📌 *رهبر معظم انقلاب وقتی حاج قاسم زنده بود گفت: ایشان شفاعت میکند*
| توصیه میشود این فیلم را کامل ببینید |
🔹️ رهبر انقلاب با نگاهی به حاج قاسم سلیمانی میگویند: این آقای حاج قاسم هم از آنهاییست که شفاعت میکند انشاءالله.
🔹️ در جریان دیدار رهبر معظم انقلاب با *خانواده شهید محمدرضا عظیم پور* داماد بزرگ خانواده از طرف *خانواده شهید* به *رهبر انقلاب* میگوید: حاج آقا میخواستیم یک قولی از شما بگیریم که انشاءالله فردای قیامت همه ما را که اینجا هستیم شفاعت کنید...
🔹️ *آیتالله خامنهای* میگویند: ما چهکارهایم که شما را شفاعت کنیم؟
◇ بعد با اشاره به *پدر و مادر شهید* میگویند: این خانم باید من و شما را شفاعت کند. این آقا و این خانم...
◇ داماد خانواده میپرد وسط حرف رهبر انقلاب و میگوید: نه حاجآقا! قول بدهید! امشب باید به ما قول بدهید! قول چه؟ آدم قول چیزی را که ندارد، نمیدهد که! داماد پافشاری میکند: آقا! ما قول میخواهیم!
🔹️ *رهبر انقلاب* با جدیت و قدری تحکم میگویند: این را شما گوش کن! این را از من بشنو! اولین کسانی که در این مجموعه ما، به حسب قاعده، حق شفاعت دارند، این *شهیدها* هستند و امثال این *شهیدها*. دوم، *پدر و مادر شهدا* هستند، این آقا و این خانم؛ و شماها هستید. اگر نوبت شفاعت به آدمها برسد -که در ردیف شما نیستند- آنوقت به کسان زیادی ممکن است برسد؛ که ممکن است ما جزو آنها باشیم، ممکن است نباشیم. ما سعادتمان به این است و آرزویمان به این است مشمول شفاعت خوبانی از قبیل *این شهدا* و امثال اینها باشیم.
🔹️ بعد *رهبر انقلاب* خم میشوند و با نگاهی به *حاج قاسم سلیمانی* میگویند: این *آقای حاج قاسم* هم از آنهاییست که شفاعت میکند انشاءالله.
🔹️ داماد خانواده سریع می گوید: پس ما حتماً از *حاج قاسم* قول شفاعت میگیریم!
◇ *رهبر انقلاب* می گوید: بله! از ایشان قول بگیرید، به شرطی که زیر قولشان نزنند! چون امکانات ایشان، امکانات قول دادن و شفاعت کردنشان، الان خیلی خوب است.
◇ اگر همین را بتوانند نگه بدارند، مثل همین چهل، پنجاه سالی که نگه داشتهاند؛ خیلی خوب است.
🔹️ جواد روحاللهی [داماد خانواده] میگوید: بعد از آن دیدار، *حاج قاسم سلیمانی* را ندیدم تا چند ماه بعدش که برای افطاری رفتم مهمانی حاج قاسم ، همان جلویِ در از حاجی قول شفاعت خواستم.
◇ حاجی کتمان کرد و میخواست دست به سرم کند، که گفتم: حاجی! والله اگر قول ندهی، داد میزنم و به همه مهمانها میگویم آقا درباره تو چه گفتند.
◇ *حاج قاسم* که دید اگر قول ندهد، اوضاع ناجور میشود؛ گفت: باشد، قول میدهم؛ فقط صدایش را در نیاور...
🔹️ *صبحانه ای با شهدا*
*🔴مخبر: یارانه نان و دارو به هیچوجه حذف نمیشود*
🔸معاون اول رئیسجمهور:
🔸دولتهای قبلی سینهشان را برای مقابله با چالشها سپر نکردند اما رئیسی گفت که من آمادهام برای اصلاح اساسی اقتصاد کشور از آبرویم هزینه کنم.
🔸برای نان سنتی یارانهای در نظر گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمتها جبران شود.
🔸اقشار با درآمد بالاتر بخشی از هزینه تأمین این کالاها را پرداخت میکنند اما اقشار نیازمند و کمدرآمد جامعه بهطور کامل از این کمکهزینهها بهره میبرند و پولی که به آنها تعلق میگیرد، آرامش آنها را تأمین میکند.
🔸این کمکهزینهها قبل از آزادسازی قیمتها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. در کنار این تمهیدات برای دهکهای پایین جامعه سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.
🔸اقتصاددانان پیشبینی میکردند که قیمت دلار به ۴۰ هزار تومان برسد، اما با اقدامات دولت و گشایشهای مالی، شاخصهای اقتصادی ثبات پیدا کرد.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 بررسی اصالت یک نقلقول منتسب به رهبر معظم انقلاب
⏪ آقای طائب، گناه کبیره کردید توبه کنید
🔸قسمت اول
تذکر: این یادداشت به معنای انکار تواناییها یا حق طبیعی آقای قالیباف یا هر نمایندهای دیگری برای ریاست مجلس نیست بلکه به دنبال آن است تا این اخلاق مذموم سیاسی (هزینه کردن از رهبر انقلاب برای به قدرت رساندن یک فرد و بیرون کردن رقبا) را نقد و نسبت به تداوم آن هشدار دهد.
🔰 حمید رسایی: به جرأت میتوانم بگویم که در چند انتخابات اخیر، موردی نبوده مگر اینکه جماعتی با جعل خبر، نسبت دروغ و دوپینگ انتخاباتی در سایه استفاده از ناآگاهی طیفی از نیروهای فعال سیاسی دلبسته به انقلاب، ناخواسته آنها را در مسیر مورد نظر خود قرار داده و به اهدافشان رسیدهاند.
این روزها که انتخابات ریاست مجلس شورای اسلامی نزدیک است هم این داستان پرغصه در حال تکرار است. یک فایل صوتی از آقای مهدی طائب (برادر رییس سازمان اطلاعات سپاه و از روحانیون هوادار قالیباف در انتخاباتها و مبلّغ ایشان) در حال دست به دست شدن مجازی است. طبق معمول، وی در جلسهای ضمن تعریف و تمجیدهای وصفناپذیر از رئیس مجلس و مظلومیت و بیپناهی و ... ادعاهایی مطرح میکند که قطعا برخی از آنها کذب و نادرست است اما این يادداشت فقط به دنبال بررسی یکی از این ادعاهاست. وی ادعا میکند در سال ۹۹ وقتی قرار بود نمایندگان مردم، رییس مجلس را انتخابات کنند، رهبر معظم انقلاب ذیل نامه آقای زاکانی درباره ریاست مجلس، نوشتهاند: صلاح این است که آقای قالیباف رییس مجلس شود!
این، بار اول نیست که یک طیف سیاسی دلبسته به آقای قالیباف با هزینه کردن از رهبر معظم انقلاب، تلاش میکنند تا در نزدیکی یک انتخابات، از کشوی میز خود یک توصیه برای رأی به آقای قالیباف در آورد! پیش از این نیز در انتخاباتهای مختلف دیگر (ریاست جمهوری و مجلس) از همین ترفند بهره بردهاند.
🔹 جا زدن خواب به جای پیام رهبر انقلاب!
در انتخابات مجلس سال ۹۸ نیز همین جریان سیاسی، چهار روز مانده به انتخابات مجلس، در حالی که طیفهای مختلف و نیروهای متعهد و توانمند دیگری در بیرون دو لیست مشهور شهر تهران خود را برای رقابت انتخاباتی آماده میکردند، ابتدا به صورت درگوشی به خواص اعلام کردند که رهبر انقلاب از عدم وحدت دو لیست جبهه پایداری و ائتلاف اصولگرایان ناراحت هستند و گفتهاند چرا اینها وحدت نمیکنند!
در کنار این ادعا با شانتاژ و استفاده از رسانههایی که دربست در اختیارشان است به فضاسازی پرداختند که اگر وحدت نشود و به لیست وحدت مورد نظر آنها رأی داده نشود، مجید انصاری و اصلاحطلبان، مجلس یازدهم را فتح خواهند کرد و لولوی اصلاحات همه را خواهد خورد (کاری که برعکس آن را اصلاحطلبان در باره اصولگرایان میکنند و هواداران خود را میترسانند). بنابراین با قاعده النصر بالرعب (بترسان و پیروز شو) جو روانی انتخابات را به دست گرفتند حتی به برخی از کاندیداها که در لیست انتخاباتی آنها نبودند و بعد از وحدت این دو لیست، انصراف ندادند، پیغام دادند که با توجه به مطالبه رهبر انقلاب، چون در لیست وحدت نیستید باید انصراف دهید!
جالب اینجاست که چند هفته پس از انتخابات مشخص شد که این ادعا از اساس کذب بوده و فردی که چنین ادعایی را درگوشی برای خواص سیاسی ائتلاف طرح کرده بود، وقتی مورد سئوال و مطالبه قرار گرفت، پاسخ داد که من خواب دیده بودم که رهبر انقلاب از این عدم وحدت ناراضیاند و خوابم را تعریف کردم و نگفتم که رهبر انقلاب پیام داده است! به همین راحتی...
ادامه دارد....
✍حمید رسایی
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 *باز هم پای دوستان روحانی در میان است‼️*
✅ بیشترین سهم بازار ماکارونی را یک برند دارد. عامل اصلی کمبود و گرانی، همان یک کارخانه است. هم قیمت جدید را نمیپذیرد و هم در حال لابی با مابقی کارخانجات است...
❌ اما نام این کارخانه چیست!؟
🔸 پشت پرده حمایت دولت سابق از مجموعه زر ماکارون (سلطان ماکارونی) چیست؟/ تولیدکننده نمونه یا اسپانسر انتخابات ۹۶!
🔹 سلطان ماکارانی در ایران، زرماکارون با مدیریت مرتضی سلطانی، مشاور نعمت زاده وزیر سابق صمت و اسپانسر انتخاباتی حسن روحانی است و ظرف کمتر از دو سال (۹۴ و ۹۵) و در آستانه انتخابات ۹۶، توسط روحانی و ۱۳ وزیر و معاون رئیس جمهور تجلیل شد که این کار تقریباً در کشور بی نظیر بود!
🔸 بعد از اینکه در خبرها گفته شد او اسپانسری روحانی در انتخابات دور دوم را به شرط حضور رئیس جمهور در کارخانه اش پذیرفته، حسن روحانی چند هفته به انتخابات برای بازدید از زر ماکارون به البرز سفر کرد. همزمان "نشان ایرانی" توسط نعمت زاده و نشان "امین الضرب" توسط جهانگیری به او اعطا شد.
🔺 این تقدیرها بیش از حمایت تولید کننده و کارآفرین نمونه بود و قطعا پای یک زد و بند سیاسی_اقتصادی در میان بوده است و نشان میدهد شرکت زر ماکارون یکی از برجسته ترین وابستگان به جناح اعتدال است که همواره مورد حمایت آنها نیز بوده و قطعاً وی هم در راستای منافع آنها خدمات چشمگیر و بی شماری انجام داده، میدهد و خواهد داد.
⭕گرانی آرد و ماکارانی
1️⃣ ارز ترجیحی که در دولت گذشته باعث ایجاد فساد و قاچاق ارز شد (برادر جهانگیری و فریدون و...) یک تفاوت قیمت و یک گرانی انباشته ای را هم ایجاد کرده و دولت موجب به حذف این ارز و در حال اصلاح این فضا هست.
2️⃣ گرانی قیمت جهانی کالاهایی مثل آرد در اثر جنگ #اوکراین و یا بحران اقتصادی اروپا باعث تفاوت قیمت خارج و داخل شده و اگر این تفاوت قیمت اصلاح نشود ماکارانی ارزان می ماند اما نایاب می شود و قاچاق خواهد شد. درواقع یک کالای گران شده که به دست مردم برسد بهتر از ارزانی است که به دست خارجی برسد و در داخل قحط باشد.
3️⃣ روابطی مانند موضوع زر ماکارون و انتساب این هولدینگ ها به جریانات سیاسی کارگزاران و اعتدال و توسعه در اخلال در روند مدیریت این شرایط بی تاثیر نیست (اسپانسری انتخابات روحانی توسط زر ماکارون ها و...)
❌ نکات:
🔹️اولا: از دولت مطالبه شود ضمن اصلاح و آواربرداری روند گذشته مراقب اقشار کم درآمد و ضعیف با تدابیر ویژه باشد. از جمله یارانه، سامانه های توزیع هوشمند و...
🔹️دوما: اجازه داده نشود که بانیان این وضع در جریان روند اصلاح امور مثل مگس روی زخم بنشینند و طلبکار شوند. باید نقش آنها در این آواری که برای دولت به جا گذاشته شده گفته شود.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سخنان راهبردی رهبری در روز اول نوروز ۱۴۰۱
✅ لزوم توجه به خودکفایی در کالاهای اساسی.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #امید را قدر بدانیم...
💠 #امید به تغییر شرایط تاریک و ظالمانهی دنیا
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⁉️ چرا از پیچ مشکلات عبور نمیکنیم؟!
📝 حسین حسینی نژاد
⁉️ سئوالی که همیشه در اقتصاد ما مطرح بوده این است که چرا از مشکلات عبور نمیکنیم؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، برای عبور از رودخانه مشکلات، در ابتدا باید شناگر خوبی باشید و متأسفانه دولتها تاکنون شناگران خوبی نبودهاند؛ شناگر نبودن یعنی اینکه:
1⃣ _ هم راه، هم پهنای راه: ما هنوز در اقتصاد در مورد آنچه که هستیم و آنچه که باید باشیم، به فهم مشترک نرسیدهایم. ازاینرو دائم از این پارادایم به آن الگو و از این شاخه به آن شاخه میپریم و اقتصاد سالهاست که در کشاکش دست مرئی دولت و دست نامرئی بازار قرار گرفته و در انقباض و انبساط سیاستها و قطع و وصل یارانهها دستوپا میزند.
2⃣ _ رفتار باری به هر جهتی: همانگونه که نشانههای جهان کنونی در گـذشته قـابل شـناسايی بودند، نشانههای جهان آينده نيز در زمان حال، پیدا و قابلدیدن هستند؛ اما باز غافلگیر میشویم و بهجای کنش، دائماً در حال واکنش هستیم و دقیقاً «باری به هر جهتی» رفتار میکنیم.
3⃣ _ شنا با یک دست: مدیریت اقتصادی به سبک دولتی و با تکیه بر یک محصول، مثل شنا کردن در رودخانه با یک دست است؛ به زبانی ساده، دولتها اصرار دارند تا بهتنهایی و بدون توجه به بخش خصوصی و ظرفیتهای مردمی و تنها با اتکا به فروش نفت از مشکلات عبور کنند؛ کاری تقریباً ناشدنی! دولت باید بپذیرد تنها در اموری که مردم نمیتوانند انجام بدهند و یا بخش خصوصی مایل به سرمایهگذاری نیست، باید ورود کند و در بقیه موارد فقط و فقط باید نظارت کند.
✅ لذا در شرایط امروز، تنها راه برای دولت نوپای رئیسی، عبرت از گذشته و تکیه بر توانایی داخلی برای خلق ثروت است. خلق ثروتی که بدون تولید شدنی نیست؛ تولید خوب، نیازمند دانش است و دانش از ذهن انسانها بیرون میآید؛ بنابراین کافی است دولت سیزدهم علفهای هرز را حرص کند و خاک را مرطوب نگه دارد، خواهید دید که دانهها خیلی زود به جوانه تبدیل میشوند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🔴 اول به مردم توضیح بدهید، بعدا به آنها فشار بیاورید.
💬 #روزنامه_کیهان
🔹 فهرست طولانی بیتدبیری و سوء تدبیرهای دولت گذشته، چیزی از مسئولیت دولت مستقر نمیکاهد،اولا رفتار دولتمردان، باید در قالب یک کل به هم پیوسته باشد و پازل راهبرد کلان دولت را تکمیل کند.
🔸 ثانیا بدون روشنگری و تبیین لازم، و در شرایط بمباران رسانهای سنگین از سوی جریان تحریف، نمیتوان مردم را به عنوان پیشران اصلاحات ضروری اقتصادی بسیج و همراه کرد. ثالثا، باید به موازات اصلاحات، و پیش از آن، تدابیر لازم برای جبران فشارها به مردم، اجرا شود.
✅ از طرف دیگر، در کنار اصلاح روندهای اقتصادی، نباید از مبارزه قاطع و هوشمندانه و بیامان با مفسدان اقتصادی و سیاسی که در هم تابیده شدهاند، غفلت کرد.
💢 غدههای چرکین اقتصادی که در قالب محرومیت معیشتی و فشار اقتصادی بر طبقات پایین خودنمایی کرده، غالبا در اثر مماشات با مفسدان و سودجویان و زالو صفتان پدید میآید.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3