🔻تیم رئیسی به کمیته تطبیق برجام پیوست
🔹️یک روزنامهنگار امور بینالملل نوشت: شنیده می شود به تازگی دو نماینده از تیم ابراهیم رییسی به کمیته تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ٤+١ اضافه شده اند و تعداد اعضای کمیته به ٧نفر رسیده است.سید علی حسینی تاش معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی و علی باقری معاون سابق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی از طرف رییسی در جلسات این کمیته شرکت میکنند
🔹️این کمیته موظف است متن نهایی توافق وین را با قانون اقدام راهبردی لغو تحریم ها و همچنین سیاست حرف قطعی (به لحاظ زمانی ابتدا آمریکا باید اقدام به رفع تحریم ها کند، به لحاظ محتوایی رفع تحریم ها شامل همه تحریم های وضع شده در دوران ترامپ شود و لغو تحریم های آمریکا مورد راستی آزمایی قرار گیرد) تطبیق دهد
🔹️شنیده ها حاکی از این است که این کمیته با حضور علی شمخانی از طرف شورا، عبدالرضا مصری و وحید جلال زاده از مجلس و علی اکبر صالحی و عباس عراقچی به نمایندگی از دولت تا کنون حدود ١٠جلسه تفصیلی در این زمینه برگزار کرده است
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
یکی از مهمترین مولفههای راستیآزمایی تحریمها، فروش نفت و انجام مبادلات بانکی ارز نفتی است. به عبارت دقیقتر، پس از اینکه آمریکا اعلام میکند تحریمها لغو شد، ما باید بتوانیم از کانالهای رسمی نفت صادر کنیم و از کانالهای رسمی ارز خاصل را مبادله کنیم. طبیعتا مدت زمان لازم برای انجام این فرآیند لااقل برای یک محموله نفتی، حداقل زمان لازم برای راستیآزمایی لغو تحریمها نیز هست.
راستیآزمایی غیر از این نیز معنایی ندارد. یعنی راستیآزمایی بدین معنی نیست که دولت تدبیر و امید فیالمثل متن فرامین اجرایی آقای بایدن را بررسی و آن را تایید نماید. آنچه باید بررسی شود، رفع علیالارض تحریمهاست. کما اینکه طرف مقابل در قصه برجام، به متن تعهدات ایران اعتماد نکرد و صرف متن را به عنوان انجام تعهد توسط ایران نپذیرفت؛ آژانس را مامور کردند تا روی زمین انجام تعهدات ایران را تایید کند.
ما در دوره برجام یک بار از این ناحیه خسارت دیدهایم. طرف مقابل اجرای تعهدات ایران را راستیآزمایی کرد، اما دولت آقای روحانی بابت وعده روی کاغذ آمریکاییها جشن گرفت و شد آنچه شد. ۹ ماه بعد از شروع اجرای تعهدات آمریکاییها، آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل از تعلل آمریکاییها در اجرای برجام گلایه کرد و البته که بیحاصل بود.
یک نکته جالب این است که اوایل خردادماه امسال سوگیموری رئیس انجمن نفت ژاپن به صراحت اعلام کرد که آغاز واردات نفت از ایران پس از لغو تحریمها، حدود سه ماه زمان خواهد برد. یعنی توکیو به عنوان یک مشتری نفت که تحریمها فقط روی بخش کوچکی از تجارتش اثر میگذارد، میخواهد سه ماه برای راستیآزمایی برداشتهشدن تحریمهای ایران وقت بگذارد و رفتارش نیز کاملا عقلانی است. پرسش اینجاست که در چنین شرایطی ایران برای راستیآزمایی برداشتهشدن تحریمها -که بحث تاثیرپذیری کل تجارتش در میان است- چقدر زمان نیاز دارد؟
معالاسف باید گفت کسانی که با تحریف شرط راستیآزمایی، میخواهند این مسئله مهم را به بررسی عبارات لغو تحریم روی کاغذ تقلیل دهند، دنبال هرچه باشند، در پی لغو واقعی تحریمها نیستند.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3