بنبست اقتصاد آزاد
اقتصاد آزاد اقتصادی است که در نقطه متقابل اقتصاد متمرکز و با برنامهریزی از پیش تعیین شده قرار دارد. در چنین اقتصادی، دولت حداقل و کمترین دخالت را در بازار و معاملات آن دارد و افراد و بنگاهها بر اساس سود و منافع خود به فعالیت، تجارت و مبادله اقدام میکنند. در چنین اقتصادی، میزان تولید، تقاضا، عرضه، قیمت و... از سوی بازار رقم میخورد.
بنیادهای علمی و تخصصی هریتیج آمریکا و فریزر کانادا از جمله بنیادهایی هستند که همواره با ابزار و شاخصهای به روز و مناسب خود و همچنین با بهرهگیری از دادههای معتبری از نظامهای اقتصادی جهان مانند بانک جهانی و سازمانهای مربوط، میزان آزادی در اقتصاد کشورهای دنیا را اندازهگیری و ارائه میکنند؛ در حالی که این بنیادهای علمی با ایجاد این میزان از اعتبار سبب شدهاند که بیشتر سرمایهگذاران و اقتصاددانان کشورهای گوناگون با استفاده از این دادهها به فعالیتهای اقتصادی خود در کشورهای مورد تأیید این نهاد بپردازند و به نتیجه نیز برسند.
در چند سال گذشته، طبق آمار و فهرستی که این بنیادهای تخصصی ارائه کردهاند، کشور هنگکنگ رتبه اول آزادی اقتصادی را در میان تمام کشورهای جهان دارد. پس از آن نیز کشورهای سنگاپور و جمهوری ایرلند قرار دارند.
کشورهایی که پایان این فهرست مشاهده میشوند کرهشمالی، کوبا و زیمبابوه هستند. در این میان ممکن است هرلحظه با وجود تغییرات گوناگون اقتصادی و رشد و توسعه موجود هر کشوری در این فهرست جای خود را به دیگری بدهد.
کشور ما نیز به دلیل تحریمها و دریافت نکردن اطلاعات از سوی این بنیادها در میان ۱۶۲ کشور جهان رتبه ۱۳۰ را به خود اختصاص داده است که البته این امر در حوزه سرمایهگذاری طرفهای خارجی در ایران آثاری منفی دارد؛ اما با توجه به ابزار و امکاناتی که ایران میتواند در حوزه دیپلماسی اقتصادی و راههای دورزدن تحریمها به کار بگیرد، ممکن است بیش از پیش از ظرفیت گسترده اقتصاد جهانی بهره لازم و کافی را ببرد.
باید توجه داشت که اقتصاد آزاد معایب خاص خود را نیز دارد. یکی از این معایب اختلاف طبقاتی میان اعضای جامعه است؛ به طوری که در این شرایط اقتصادی افرادی که مهارتهای بیشتر، تحصیلات برتر و توانمندیهای والاتری دارند، میتوانند فعالیت کنند و به موفقیت برسند و درآمد زیادی را به دست بیاورند؛ اما در مقابل کسانی که دستمزدهای اندک و توانمندیهای ضعیفتری دارند، نمیتوانند در چنین جامعهای به اهداف و آرزوهای خود برسند.
یکی دیگر از معایب اقتصاد آزاد سرازیر شدن سرمایه سرمایهگذاران به سمت فعالیتهایی است که سودآوری بیشتری را برای فرد دارند. از سوی دیگر ممکن است رشد و پیشرفت جامعه را در بر نگیرد که این یکی از ضعفهای موضوع اقتصاد آزاد است.
در اقتصاد آزاد نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی میتواند به سطح نگرانکنندهای برسد؛ به طوری که ثروتمندان با سرعت زیادی ثروتمندتر و فقرا نیز با سرعت زیادی فقیرتر میشوند.
در نهایت راهی که کشورهای غربی رفتهاند و تجربه کردهاند، مسیری سوخته است که نمیتوان به آن تکیه کرد؛ زیرا آنها در حال حاضر با سرلوحه قرار دادن اقتصاد آزاد، افول وضعیت اقتصادی خود را مشاهده میکنند و این درس و تجربه خوبی برای کشورهای در حال توسعه به منظور پیشرفت و آبادانی است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
✅ توصیه می کنم مطالعه کنید؛ یک گزارش تحلیلی عالی درباره یمن
https://www.mashreghnews.ir/news/985906/یمن-نبرد-سرنوشت-در-جنوب
📌رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم ضمن مروری بر تجربه 40ساله انقلاب، به موضوع سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن اشاره و از محاصره تبلیغاتی میگویند.
📌سواد رسانهای و بیانیه گام دوم:
✅امروزه در دنیایی احاطهشده توسط رسانهها زندگی میکنیم و این رسانهها تأثیرات شگرفی بر حوزههای مختلف بشری میگذارند.
در تعامل و استفاده از این رسانهها نظریهای به نام سواد رسانهای مطرحشده که برخی از آن دانش و مهارت فردی که شامل توانایی دسترسی، استفاده، درک انتقادی و تولید پیام میباشد.
و از ویژگیهای مهم سواد رسانهها به افزایش درک انتقادی فردی در تعامل و استفاده از رسانهها میتوان اشاره کرد.
✅مقام معظم رهبری در تولید پیام در حوزه شناختی سواد رسانهای ، تفکر انتقادی را بهعنوان یکی از بخشهای سواد رسانهای و سواد فضای مجازی موردعنایت و توجه ویژه قرار دادند.
✅مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به موضوع «سیاست تبلیغی و رسانهای» دشمن اشاره و از برخی از این تکنیکهای تولید پیام توسط دشمن مانند «خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیتها، پنهان کردن جلوههای امیدبخش...» یاد میکنند.
📌رهبر معظم انقلاب در فصل دوم با عنوان اخلاق و معنویت در اینباره میفرمایند:
✅دستگاههای مسئول حکومتی در جهت طرح و برنامهریزی و اجرایی نمودن برنامههایی در باب ارتقا، گسترش و افزایش اثرگذاری سواد رسانهای بهعنوان عاملی در جهت استفاده هوشمندانه از فضای مجازی وظایفی سنگین بر عهده دارند و در دوره پیشرو باید در اینبارهها برنامههای کوتاهمدت و میانمدت جامعی تنظیم و اجرا شود.»
✅سیاست های رسانه میتواند سواد رسانهای را به خرد رسانهای تبدیل کند در غیر اینصورت دانش در سطح دانستن باقی میماند و منجر به بروز رفتار یا اقدام مطلوب نمیشود.
✅بنابراین از منظر سواد رسانهای به بیانات رهبری در بیانیه گام دوم نگاه کنیم ارتقای سواد رسانهای جامعه در کنار اتخاذ سیاستهای رسانهای هوشمندانه و مسئولانه توسط نهادهای حاکمیتی در کنار اشخاص و نهادهای غیرحاکمیتی میتواند زمینه شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن را فراهم نماید.
✅با ما همراه باشید!
هدایت شده از محمود معلمی
سلام علیکم بابررسی های که به عمل آمده نامه منصوب به آیت الله آملی لاریجانی خدمت مقام معظم رهبری به احتمال زیادصحت نداردبنابر این مطلبی که درپاسخ به سئوال یکی ازاعضای کانال ارائه شد اصلاح می گردد البته همانطورکه قبلا بیان کردم به طورکلی این نوع مجادله ها بین بزرگان حوزه علمیه وبویژه مسئولین کشوردررسانه هاتاثیرات منفی درجامعه دارد وانتشاراین نوع مجادله ها مناسب نیست
مصاحبه|کارشناس مسائل بینالملل:۱+۷ تکرار همان ۱+۵ است/ در مذمت دیپلماسی در مسیر خودفریبیhttps://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/06/04/2083657/
اصولفروشی در دکان اصلاحطلبی/ چرایی حضور پرتعداد اصلاحطلبان در میتینگ نهضت آزادی
اصولفروشی مولود نگاه ابزاری به سیاست است و اصلاح طلبان از آنجایی به موتاسیون رسیدند که ابتدا از اصول ایدئولوژیک انقلاب و سپس خود اصلاحات عبور کردند؛ طبیعی است که اصلاحات در دامن نهضت آزادی بیافتد چون فصل مشترک این دو در شرایط کنونی غربگرایی است.s://www.farsnews.com/news/13980230000896
جنگندههای روسی مانع ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی در سوریه شدند
رسانههای روسیه گزارش دادند که جنگندههای «سوخو- ۳۵» روسی مانع حملات هوایی جنگندههای اسرائیلی در سوریه شدهاند.https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/06/08/2086401