فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | صبح امروز؛ لحظاتی از حضور رهبر انقلاب بر مزار شهید مدافع امنیت آرمان علیوردی. ۱۴۰۱/۱۱/۱۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | صبح امروز؛ حضور رهبر انقلاب در حرم مطهر امام خمینی(ره)
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | صبح امروز؛ حضور رهبر انقلاب بر مزار شهدای حادثه هفتم تیر و شهدای انفجار دفتر نخست وزیری در هشت شهریور سال ۱۳۶۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
📽 #گزارش_تصویری | حضور رهبر انقلاب در مزار شهدای حادثه هفتم تیر و شهدای انفجار دفتر نخست وزیری در هشت شهریور سال ۱۳۶۰. ۱۴۰۱/۱۱/۱۱
🎞 تصاویر به مرور تکمیل میشود، در👇
https://khl.ink/f/51842
استاد متولیان، قسمت سه.m4a
32.43M
📢 سخنرانی استاد متولیان 3⃣
با موضوع مسائل روز و جهاد تبیین
هشتم بهمن ۱۴۰۱
مجمع سیاسی رهپویان ولایت
✅مسجد سلمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
استاد متولیان، قسمت دو.m4a
38.85M
📢 سخنرانی استاد متولیان 2⃣
با موضوع مسائل روز و جهاد تبیین
هشتم بهمن ۱۴۰۱
مجمع سیاسی رهپویان ولایت
✅مسجد سلمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
استاد متولیان، قسمت یک.m4a
38.97M
📢 سخنرانی استاد متولیان 1⃣
با موضوع مسائل روز و جهاد تبیین
هشتم بهمن ۱۴۰۱
مجمع سیاسی رهپویان ولایت
✅مسجد سلمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
دکتر متولیان
کارشناس عالی مسائل استراتژیک و امنیت ملی :
◀️ضریب جینی؛ وضعیت شکاف طبقاتی در چهار دولت گذشته
در اقتصاد، شاخصهای زیادی وجود دارد که میتوان بر اساس آنها به مقایسه و ارزیابی دولتهای مختلف با یکدیگر و یا مقایسه ایران با سایر کشورهای جهان و منطقه پرداخت. یکی از این شاخصها «ضریب جینی» است. این ضریب به ما میگوید که تا چه حد توزیع درآمد در کشور عادلانه بوده و آیا شکاف طبقاتی بین دهکهای بالای درآمدی و دهکهای پایین کم است یا زیاد و اینکه با وضعیت مطلوب چه فاصلهای دارد.
ضریب جینی عددی است بین صفر و یک. هرچقدر به یک نزدیک تر باشد به معنای وجود نابرابری و شکاف طبقاتی بیشتر در جامعه است. میتوان با استفاده از این شاخص نشان داد که دولتهای مختلف در ایران تا چه مقدار در جهت هدایت ثروت به اقشار کم درآمد و دهکهای پایین درآمدی تلاش کردهاند.
در دوره (۱۳۹۱-۱۳۸۴) شکاف طبقاتی نسبت به دو دولت قبلی (هاشمی و خاتمی) کاهش داشته است. در ابتدای شروع به کار این دولت در سال ۱۳۸۴ ضریب جینی ۰.۴۲۴۸ است و در انتهای دوره، یعنی در سال ۱۳۹۱ به ۰.۳۶۵۹ میرسد.
با وجود کاهش شکاف طبقاتی در دولتهای نهم و دهم، در هشت سال دولتهای یازدهم و دوازدهم وضعیت میانگین شکاف طبقاتی در این دوره بدتر شده و شاخص ضریب جینی به دولتهای هاشمی و خاتمی نزدیک شده است. وقتی دولت یازدهم بر سر کار آمد ضریب جینی حدود ۰.۳۶ بود اما در هشت سال دولت حسن روحانی به بالای ۰.۴۰ رسید. بنابراین میتوان گفت که دولت قبلی در مواجهه به شکاف طبقاتی عملکرد قابل قبولی در مقایسه با دیگر دولتها نداشته است.
هزینه ثروتمندان، بیشتر از فقرا
سوءمدیریت دولت روحانی کار را به جایی رساند که متأسفانه نسبت هزینه ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد جامعه به ۱۰ درصد فقیرترین آنها نیز به عنوان یکی از شاخصهای شکاف طبقاتی به شدت زیاد شد (اصطلاحاً فاصله فقیر و غنی افزایش غیرقابل باور پیدا کرد). در سال ۱۳۹۲ که دولت یازدهم بر سر کار آمد این نسبت ۱۰.۶۸ بود اما در سال ۱۳۹۹ به ۱۳.۹۶ رسید.
دهه ۹۰ دهه از دست رفته اقتصاد ایران
تمام آمارهای دقیق اقتصادی (داخلی و بینالمللی) نشان میدهد که کشور ایران در دهه ۹۰ در ۷۰ سال گذشته بدترین دوران اقتصادی را تجربه کرده است. بررسی شاخصهای مختلف اقتصادی در دهه نود نشان میدهد که در سایه بیتوجهی (و بلکه سوءمدیریت و بیکفایتی) دولت روحانی و عدم توجه ایشان به توصیههای رهبر انقلاب و کارشناسان متعهد و متخصص، پتانسیل رشد اقتصادی در تمام ده سال مستهلک گشته است و دهه ۹۰ را میتوان دهه از دست رفته اقتصاد ایران نامید.
به طور متوسط، رشد اقتصادی در این دهه نزدیک به صفر درصد بوده است و کشور تورم بالای ۲۵ درصد را تجربه کرد و نرخ تورم در مردادماه به نزدیک ۵۳ درصد رسید که دومین رکورد تمام ۷۰ سال گذشته است. بر اساس محاسبات مرکز آمار ایران و مرکز پژوهش های مجلس، درآمد سرانه خانوار ایرانی طی دهه ۹۰ بیش از یک سوم کاهش پیدا کرده و همچنین میزان کالری دریافتی روزانه توسط افراد نیز کاهش پیدا کرده است که بخشی از مردم را به زیر مرز نیاز روزانه پروتئین - کالری رسانده است.
متوسط مصرف ۷ دهک اول درآمدی از گروه خوراکی (برنج، مرغ، گوشت و ماهی) بشدت کاهش پیدا کرده و نرخ فقـر هـم بـه بیش از ۳۰ درصد در پایان سال ۹۸ افزایش پیدا کرده است.
و اینک دولت سیزدهم مکلف است با تمام قوا در میدان اقتصادی دهه از کف رفته اقتصادی (دهه ۹۰) را جبران کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا آخر ببینید خیلی جالبه👏👏👏👏
🍉 @qarpuz
ن دهه ۵۰ شمسی «با وجود افزایش شدید قیمت نفت و درآمد سرشار حکومت شاه، هیچ اثر مثبتی در وضعیت زندگی و معیشت مردم به وجود نیامد. روستاییان فلکزده که امکان ادامه زندگی در زادگاه خود را نداشتند به شهرها سرازیر شدند تا بلکه به زندگی بهتری دست پیدا کنند که نهتنها چنین اتفاقی نیفتاد، بلکه سبب ایجاد حاشیهنشینی و زاغهنشینی در اطراف شهرها و پیامدهای اجتماعی فراوانی شد.»
این ضعف ماست که به مردم نگفته ایم که حدود ۵۰ درصد خانوارهای شهری، فقط در یک اتاق زندگی میکردند و قدرت تهیه خانه مستقل را نداشتند. ما کوتاهی کرده ایم و به مردم نگفته ایم که سهم مردم ایران حتی به ۱۰درصد از ۱۷۶ شاخص توسعه انسانی هم نمیرسید.
چقدر تلخ است که به مردم نگفته ایم که در نابرابری سطح زندگی دوران طاغوت نسبت درآمد ۱۰درصد ثروتمندترین به ۱۰درصد فقیرترین افراد جامعه براساس آمارهای معتبر بانک مرکزی (در آن زمان) از عدد ۳۳ هم عبور کرده و به شکل فاجعه انسانی ظهور و بروز پیدا کرده و حدود ۹۰درصد شرکتها و اقتصاد کشور تنها در اختیار ۴۵ خانواده بود.
و اما از افتخارات غرورانگیز جمهوری اسلامی حرکت در راستای توزیع عادلانه ثروت عمومی کشور است و صدالبته تا رسیدن به وضع مطلوب و رساندن ضریب جینی به پایین ترین حد ممکن هنوز راه نرفته بلندی فراروی ماست. دستاوردهای اقتصادی در جمهوری اسلامی (حداقل در ۳ حوزه «ضریب جینی»، «توزیع عادلانه ثروت عمومی و برخورداری آحاد مردم از آنها» و «شاخص های اچدیآی») جدای از مباحث کمی، یک بعد دیگر نیز داشته است که شاید کمتر به آن پرداخته شده و آن تغییر جهتگیریها و چرخش به سمت مردم و حمایت از اقشار فرودست، سیاست جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف بوده است و همین موضوع در تعمیق و استحکام رابطه مردم و نظام جمهوری اسلامی آثاری غیر قابل چشمپوشی داشته است. درگام دوم انقلاب، در حوزههایی مثل «خودکفایی و تأمین معیشت مردم»، «تولیدمحوری و تلاش برای عبور از اقتصاد نفتی»، «توسعه انسانی»، «درآمد سرانه»، «اقتصاد دانشبنیان» و... جمهوری اسلامی صاحب ادبیاتی منحصر به فرد است که چارچوبهای آن در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی طراحی شده و چشم انداز روشنی را تصویر کرده و چراغ امید را در دل مردم روشن ساخته است.
☫پژوهشکده مطالعات راهبردی عمار بصیر
🌺آدرس اینترنتی مقاله:👇
http://www.Javann.ir/004lM2