فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حلیم خوردن حداد عادل هنگام صحبتهای حجتالاسلام عاملی که سوژه کاربران فضای مجازی شده!
@jangnarmvdoshmanshnase1
جهان آرا - شنبه 23 مهر 1401_5933888655369178549.mp3
37.51M
صوت کامل گفتگو با ابوالقاسم طالبی کارگردان سینما در برنامه جهان آرا
موضوع: آسیب شناسی عملکرد رسانه های انقلابی در آشوبهای اخیر
23 مهر ۱۴۰۱
@jangnarmvdoshmanshnase1
36.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻صحبتهای مهم و جنجالی استاد #رائفی_پور پیرامون حواشی بعد از حضور در برنامه ثریا
مراسم دعای ندبه، ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۱ - تهران، هیئت مع امام منصور
#رائفی_پور_صدای_ماس
@jangnarmvdoshmanshnase1
🔻حدیث روز🔻
🔶 امام جعفر صادق علیه السلام:
كسى كه از روى نفرت به پدر و مادرش كه به او ستم كرده اند نگاه كند، نمازش در درگاه الهى پذيرفته نمى شود.
📚 اصول كافى، ج 4، ص 50
📆 امروز دوشنبه
25 مهر 1401
20 ربیع الاول 1444
17 اکتبر 2022
🌷ذکر امروز 100 مرتبه (یا قاضی الحاجات)🌷
🔹هیات محبین حضرت رقیه(س)
التماس دعا...
✨ ﴾﷽﴿✨
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
#هفت_شهر_عشق
دعای سلامتی امام زمان
متن عربی و ترجمه فارسی دعای اللهم کن لولیک
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمن و رحیم
اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ،
خدایا برای ولیت حجت بن الحسن که درودهایت بر او و پدرانش باد ، در این ساعت ،
و فی کُلّ ساعَة وَلیّا و حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً
و در هر ساعت سرپرست و نگهبان و پیشوا و یاور و راهنما و دیده بان باش ،
حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً .
تا او را با رغبت مردم در زمینت سکونت دهی، و زمانی طولانی بهره مندش سازی
متن خالص عربی دعای اللهم کن لولیک
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
💠این روزها ممکن است ملیگراهای بیفرهنگ برای از بین بردن خون شهدای عزیز و نابودی عزت و افتخار مردم، تبلیغات مسموم خویش را آغاز نمایند. که ان شاء الله ملت عزیز ما با بصیرت و هوشیاری جواب همه فتنهها را خواهد داد.
#امام_خمینی
#جمهوری_اسلامی_حَرم_است
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
امروز در میان هیاهوی براندازان، منافقان و جداییطلبان، در میان هیاهوی شبکههای ضدایرانی سعودی که همه هنرشان ساختن بزرگترین آفتابه و فنجان جهان و ثبت در کتاب گینس یا پروتز کردن لب شتر و هوسرانی و شهوتچرانی است جوانان و متخصصان ایرانی به دستاوری بسیار بزرگ و تاریخی رسیدند، دستاوری که هر چه در موردش بنویسم، بگوییم و حرف بزنیم کم است. در میانه تحریمها و فشارها، در میانه خود تحقیریها و کوتهبینیها واژه «ما میتوانیم» بار دیگر معنا شد و اینبار بر روی قله گرگش در قلب ایرانشهر، چشم متخصصان و منجمان ایرانی به آسمان لایتنهای باز شد.
بله، امروز رصدخانه ملی ایران که صفر تا 100 آن در داخل کشور و با همت متخصصان و دانشجویان و دانشپژوهان در داخل کشور ساخته شده به بهرهبرداری رسید و نخستین رصد خود را در فاصله 66 میلیارد میلیارد کیلومتری به ثبت رساند. رصدخانه ملی ایران پس از 23 سال کار و تلاش شبانهروزی در حالی به بهرهبرداری میرسد که آن را باید جزو هشت تلسکوپ بزرگ زمینی در نیم کره شمالی به حساب آورد.
syriankhabar
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نظر شهید بهشتی درباره آزادی!
♦️خیلی جالبه، حتما تا آخر نگاه کنید!!!
🚨از جامعهٔ جنسی تا جامعهٔ الهی!
#شهید_بهشتی_آزادی #شهدا
#جهاد_تبیین #فحشاگرام #اینستاگرام_رسانه_شیطان
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اسرا پناهی چگونه فوت کرد؟
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
یه مفهومی از آزادی و آزادی بیان رو برای ما ساختن که نه تنها تو خود امریکا بلکه تو کل دنیا هم قفله! بعد این چیزا رو که میبینیم تعجب میکنیم که مگه امریکا هم آره؟ :)))))
رضاپرستارخرمی
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
◀️ دشمن، بازخورد نسبتاً خوبی از اقداماتش در فضای مجازی گرفت و این تشویق باعث میشود که بیشتر و امیدوارانهتر کار کند.
🔺امّا مسئولین ما چه میکنند؟
🔻آیا باز هم بهجای مقابلۀ مؤثر موضوع را ماست مالی میکنند و در ناآرامیهای بعدی شاهد خسارات جانی و مالی بیشتر خواهیم بود؟!
◀️ فضای مجازی مدیریت شده توسط دشمن بهعنوان یک سلاح جنگ نرم، همزمان چند کار را برای دشمن انجام میدهد؛ از ترویج سبک زندگی غربی و استحالۀ فرهنگی گرفته تا زمینهسازی برای سلبریتی پروری و تأثیرگذاری بر افکار و عقاید کاربران تا جذب فردی به گروههای تروریستی و آموزش خرابکاری و…
⚠️ نکند مشمول این حدیث شویم که:
مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَةِ وَلِيِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَةِ «عَدُوِّهِ»
حضرت علی علیه السلام فرمود:
کسی که به هنگام یاری ولیّ (رهبر) خود، بخوابد با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد!
#مهدی_متین ✍
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقایان خواص تحویل بگیرید!
اینها فکر کردند واقعا در ایران انقلاب شده و جنبش فواحش روی کار آمده!
⛔️ الناز رکابی نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در مسابقات سنگنوردی آسیایی بدون رعایت #حجاب اسلامی در مسابقات شرکت کرد
🔸این زنیکه نتوانست به مقامی بهتر از چهارمی دست یابد در حالیکه برعکس مسابقات قبلی نیز نمیتواند حجاب را باعث عدم موفقیتش بداند
🔹مسئولان مربوطه باید توبیخ و خود این زنیکه نیز به دلیل اهانت بی سابقه به قانون اسلامی کشور، باید شدیدا مجازات شود
👈 باز هم به حسن عباسی ها و گلپایگانی ها و مدافعان شریعت حمله کنید!
🔺رهبر انقلاب فرمودند دراین فتنه مواضعتان را صریحا اعلام کنید...
#حجاب_خط_مقدم_است
#لبیک_یا_خامنه_ای
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🔺 حاج قاسم:بزودی فتنههایی پیش روی خواهید داشت ڪه ڪل شهدا آرزوی حضور بجای شما را خواهند داشت!
🔹آنروز من نیستم، ولی شما پشت آقا را خالی نڪنید❤️
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
جنگ های هیبریدی؛ مدرن ترین شیوه جنگ نوین
ابهام، پیچیدگی و چند بعدی بودن؛ اینها مهم ترین ویژگی های مدرن ترین شیوه جنگی است. جنگی که در دنیا به آن Hybrid War و در ایران به آن جنگ ترکیبی می گویند.
ماهنامه خردنامه همشهری، ویژه پایداری: حمله به استراتژی دشمن؛ این جمله را «سان تزو» نگارنده کتاب «هنر جنگ» یا «هنر رزم» آورده است. به نظر او ویران کننده ترین حمله، حمله به استراتژی دشمن است. کتاب سان تزو سال هاست که در دانشکده های نظامی و علوم استراتژیک و نظامی و امنیتی و عملیاتی تدریس می شود. جنگ ها همیشه و در همه حال در شرف تغییر شکل و استراتژی و هدف و رویکرد هستند. به همین دلیل هم هست که یک هوشیاری همیشگی در مقابل دشمن، جزء بایدهای یک نظام مستقل و دارای دشمنان بسیار است.
در واقع اصلی ترین ویژگی یک جنگ موفق علیه دشمن را به روایت سان تزو، سرعت عمل و هوشیاری و طالاعات کامل باید دانست و به تعبیر امروزی، یک خلاقیت همیشگی و یک نوآوری بدون وقفه. وقتی که حزب الله لبنان حماسه جنگ ۳۳ روزه علیه رژیم صهیونیستی را خلق کرد، همه به سمت و سوی استراتژ این نبرد و تشکیلات نیمه نظامی - عقیدتی گرایش پیدا کردند و متوجخه شدند این نیرو از مدلی از جنگ های نوین به نام مدل ترکیبی یا مدل هیبریدی استفاده می کند.
همین مدل بود که حالا در ناتو و دیگر ارتش های جهان به صورت آشکار و پنهان در حال واکاوی و تدریس و اجرایی شدن است. جنگ های هیبریدی را جنگ های ترکیبی تعریف کرده اند که استراتژی و رویکرد مشخصی ندارد و همین مسئله نیروهای دشمن را سردرگم می کند. به همین دلیل در مقابل این جنگ ها، باید استراتژی های غیرکلاسیک و کاملا متغیر و مختلف را به کار برد.
در گزارش منتشر شده از اجلاس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵، ملزومات یک جنگ هیبریدی هشت مورد ذکر شده است: دیپلماسی، جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی، حمایت از نابسامانی ها و شورش های محلی، نیروهای نامنظم و چریکی، نیروهای ویژه، نیروهای کلاسیک نظامی، جنگ اقتصادی و حملات سایبری.
به نظر می رسد نیروهای جبهه مقاومت و جریان های آزادیبخش و اسلامی باید به سمت و سوی چنین مدلی از جنگ حرکت کنند، چرا که درک پیچیدگی های آن توسط نیروهای کلاسیک دشمن سخت است. در واقع اصلی ترین ویژگی این مدل از جنگ ها، ابهام و غافلگیری ناشی از ابهام است. در این مطلب، جنبه های مختلفی از این مدل جنگ ها را بررسی کرده ایم.
جنگ های بی تعریف، جنگ های بی مرز
جنگ هیبریدی چیست؟ تاکنون درباره آن چیزی شنیده اید؟
«ابهام، پیچیدگی و چند بعدی بودن؛ اینها مهم ترین ویژگی های مدرن ترین شیوه جنگی است. جنگی که در دنیا به آن Hybrid War و در ایران به آن جنگ ترکیبی می گویند. نقطه عطف تغییر جنگ های کلاسیک جنگ های هیبریدی، جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان در سال 2006 بود. جایی که سید حسن نصرالله اعلام کرد: «مقاومت دیگر قواعد جنگ را رعایت نخواهد کرد و ما این حق را داریم تا در هر زمان، هر مکان و به هر شیوه ای، با دشمن روبرو شویم.» عدم رعایت قواعد جنگ باعث شد الگوی جدیدی در میدان جنگ به نمایش گذاشته شود.
نظر داووس امنیتی
کنفرانس امنیتی مونیخ در سال 2015 نقطه عطفی در پذیرش جنگ هیبریدی به عنوان یک مدل جنگی بود. این کنفرانس چنان اعتباری یافته است که به آن «داووس امنیتی» می گویند. در این کنفرانس گفته شد که جنگ های ترکیبی شامل مولفه های مختلف جنگی است. جنگ اقتصادی، حمله سایبری، جنگ با نیروهای منظم، جنگ های نامنظم (چریکی)، جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی، حمایت از ناآرامی های داخلی و دیپلماسی، هشت مولفه ارائه شده درباره جنگ ترکیبی بوده است.
سرایت به گستره اقتصادی
هم اکنون در بسیاری از نقاط دنیا به جای جنگ مستقیم، جنگ های ترکیبی در حال جریان است. به عنوان مثال رهبر ایران، تحریم های اقتصادی غرب را یک جنگ تمام عیار علیه ایران دانسته بود. هر چند تحریم های اقتصادی علیه ایران، عمری به اندازه انقلاب اسلامی ایران دارد اما حجم گسترده جنگ اقتصادی علیه ایران از سال ۲۰۱۱ آغاز شد. این تحریم ها هر چند با هدف محدود کردن فعالیت هسته ای ایران بود اما فقط به نهادهای هسته ای و افراد مرتبط با پرونده هسته ای اکتفا نکرد.
آمریکا و متحدانش، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک های دولتی، شرکت های کشتی سازی، شرکت های نفتی، وزارت نفت، شرکت های بیمه ای و حتی هواپیمایی ماهان را مورد حمله اقتصادی قرار دادند. جدی ترین اثر تحریم بر اقتصاد ایران، کاهش رشد اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی ایران و سختی مبادلات ارزی بود.
این خشونت لجام گسیخته
دانشنامه فلسفه استنفورد انگلیس که مرجعی معتبر در علوم انسانی محسوب می شود، در تعریف جنگ گفته است: «جنگ به درگیری سازمان یافته مسلحانه و اغلب طولانی مدتی گفته می شود که بین دولت ها، ملت ها یا گروه های دیگر انجام شده و با خشونت شدید، گسیختگی اجتماعی و تلفات جانی و مالی زیاد همراه است.
از آنجا که جنگ یک درگیری مسلحانه واقعی، ارادی و گسترده بین جوامع سیاسی است می توان آن را نوعی خشونت سیاسی تلقی کرد.»
اما با حرکت کشورهای مختلف به سمت جنگ ترکیبی، گویی این تعریف دستخوش تغییر شده است. در جنگ ترکیبی، اقدامات مسلحانه، خشونت شدید و حتی تلفات جانی هدف اصلی نیست بلکه مولفه های متعددی در جنگ هیبریدی عمل خواهند کرد.
تقابل در فضای مجازی
مولفه دیگری از جنگ های هیبریدی، جنگ سایبری است. ارسال بد افزار استاکس نت برای از کار انداختن و تخریب تاسیسات هسته ای ایران، مهم ترین حمله سایبری در دهه گذشته بوده است. هک کردن ایمیل های هیلاری کلینتون را نیز می توان بخشی از حملات سایبری دانست. در ایام انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، افشای ایمیل های محرمانه کلینتون، سنگین ترین لطمه را به سبد آرای وی وارد کرد. برخی کارشناسان فضای مجازی، هک ایمیل را جنگ پوتین علیه اوباما و کلینتون دانسته اند.
تبلیغات به مثابه آتش تهیه
جنگ اطلاعاتی و تبلیغات نیز یکی از پرکاربردترین مولفه های جنگ های نوین هیبریدی است. بدون شک شبکه های اجتماعی اصلی ترین ابزار این جنگ است. مشخص ترین مثال برای استفاده از شبکه های اجتماعی، انقلاب های عربی در سال ۲۰۱۳ بود. بسیاری از کارشناسان، دومینوی سقوط حاکمان عربی را ناشی از توییتر و فیسبوک دانسته اند. این کارشناسان همگرایی مردمی ناشی از استفاده از شبکه های اجتماعی را دلیل سقوط دومینووار حاکمان تونس و مصر می دانند.
ترامپ نیز در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ با استفاده بی اندازه از توییتر توانست اثرات مهمی بر انتخابات و جریان افکار عمومی بگذارد. حتی در طول مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵، پست اثرگذار وزیر امور خارجه ایران، جریان مذاکرات را عوض کرد. دکتر محمد جواد ظریف با پست معروف «نباید در وسط راه اسب خود را عوض کنیم.» توانست اثر جدی بر فضای رسانه ای مذاکرات هسته ای بگذارد.
جنگ در همه زمان ها و مکان ها و عرصه ها
تبلیغات نیز بخش دیگری از جنگ هیبریدی است. این مولفه، امروز همچون خورشید تابان برای مردم روشن است. مردم اثرات تبلیغات را می دانند. گروه های اقتصادی چپ در دنیا، اصلی ترین دلیل توفق لیبرالیسم بر کمونیسم را نیازسازی از طریق تبلیغات می دانند.
گروه های چپ معتقدند اقتصاد لیبرالیسم و شرکت های آنان در حال شکست بودند اما با ابزار تبلیغات و ایجاد نیازهای کاذب در دنیا توانستند محصولات کارخانه ها و صنایع خود را در تمام جهان بفروشند. افزایش قدرت مالی لیبرالیسم موجب حاکمیت طبقه بورژوا بر خلق شده است. هر چند که در این نظریه می توان ایرادات زیاد و محکمی وارد کرد اما نمی توان از نقش تبلیغات در برتری مالی لیبرالیسم چشم پوشی کرد. نکته مهم در این مقال این است که تبلیغات، تنها به تبلیغ کالا محدود نمی شود بلکه منظور از تبلیغات معنای عام تر بوده است.
تفاوت جنگ هیبریدی با جنگ های کلاسیک
همان گونه که مشخص است، جنگ ترکیبی یا هیبریدی به دنبال تغییر تعریف جنگ های مستقیم نیست بلکه ترکیبی از انواع جنگ ها را در کنار هم می بیند. در این تعریف جنگ های مستقیم جزیی از جنگ های هیبریدی است.
تفاوت در شدت و میزان تلفات
یکی از تفاوت های جنگ هیبریدی با جنگ های کلاسیک در میزان نوع و شدت تلفات است. در جنگ های مستقیم تلفات جانی بسیار متداول است اما در جنگ های ترکیبی احتمال دارد که با حمله سایبری یکی از نهادهای کشور هدف مورد حمله قرار گیرد. در جنگ های اقتصادی امکان دارد فقر، تورم، بیکاری و رکوددار جامعه هدف فراگیر شود. در جنگ های پروپاگاندا (تبلیغاتی) ممکن است فرهنگ یک کشور مورد حمله قرار گیرد. جنس تلفات در این گونه جنگ ها تفاوت کرده است. در جنگ های هیبریدی میزان تلفات طرف متخاصم به شدت کاهش یافته است.
تقاضای ناتو
هزینه های بالای تلفات و جنگ های هیبریدی باعث شد که رییس ناتو سال پیش به میان اعضای اتحادیه اروپا برود و از آنان بخواهد که بودجه نظامی خود را افزایش دهند. وی گفته بود این قاره را در عصر جنگ های هیبریدی (ترکیبی) تروریسم جهانی و حملات سایبری تهدید می کند. اشتولتنبرگ افزوده بود اروپایی ها باید بودجه نظامی خود را افزایش دهند تا توانایی مقابله با تغییرات چشمگیری را داشته باشند که در عرصه امنیتی رخ می دهند.
تفاوت در هزینه ها
تفاوت اساسی دیگر میان جنگ های کلاسیک با جنگ های هیبریدی هزینه جنگ است. جنگ های کلاسیک بسیار پر هزینه و پر تلفات برای هر دو طرف جنگ بود. در جنگ کلاسیک هم نیروهای متخاصم و هم نیروهای مدافع هزینه های سنگین مالی و جانی پرداخت می کردند. به عنوان مثال ترامپ رییس جمهور جدید آمریکا گفته است ما در جنگ های خارج از آمریکا شش هزار میلیارد دلار هزینه کرده ایم!
در جنگ هشت ساله عراق علیه ایران نیز تلفات انسانی ایران حدود ۲۵۰ هزار نفر
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
تخمین زده می شود اما در جنگ های ترکیبی هزینه های دو طرف متقارن نیست. به عنوان مثال در حمله سایبری، هزینه دو طرف تفاوت فاحشی با یکدیگر دارد. سازندگان بد افزار هزینه اندک چند هزار دلاری می پردازند اما طرف مورد حمله چه بسا صدمات میلیون دلاری متقبل شود.
جنگ های بی تعریف
آنچه مسلم است به علت پیچیدگی و تنوع ابزارها، کنش ها و واکنش ها در جنگ هیبریدی تعریف واحدی از جنگ هیبریدی موجود نیست. هر گاه ترکیبی از مولفه های ذکر شده مورد استفاده قرار گیرد به نوعی جنگ هیبریدی در جریان است. ترکیبی از عملیات نظامی دیپلماتیک، سایبری و اطلاعاتی تشکیل دهنده جنگ هیبریدی است. به نظر می رسد عصری جدید در تاریخ جنگ در حال وقوع است. جنگ های پیچیده پر ابهام، پر ابزار و پیچیده و متنوع. این ویژگی های جنگ هیبریدی است.
جنگ های آینده، یک اینفوگرافی جامع درباره جنگ های پیش رو
آنچه مدل هیبریدی تنش را از سایر مدل ها مجزا می کند، شیوه ای است که از طریق این مدل خطوط بین جنگ و صلح را مبهم می کند. تاکنون تعریف مشخصی از جنگ های هیبریدی بیان نشده است چرا که حدود مشخصی برای این نوع جنگ مشخص نیست. در اجلاس امنیتی مونیخ ۲۰۱۵، هشت ابزار جنگ هیبریدی اعلام شد. با توجه به این هشت ابزار به بررسی کشورهای اصلی استفاده کننده از جنگ هیبریدی می پردازیم.
ابزارهای جنگ ترکیبی یا همان هیبریدی
* جنگ دیلپماتیک
* نیروهای ویژه
* نیروهای نامنظم و چریکی
* جنگ های کلاسیک نظامی
* جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی
* حمله سایبری
* جنگ اقتصادی
* حمایت از آشوب های داخلی
مثلث سنتی جنگ
* حکومت
* قدرت نظامی
* مردم
عوامل اثرگذار بر جنگ های قرن 21
* نفربرهای هوایی
* زیردریایی های هسته ای
* هواپیماهای بدون سرنشین
* خودروهای تاکتیکی فوق سبک
* فعالیت های فضای سایبری
* پیشرفت فناوری اطلاعاتی
ادوارد لوکاس، کارشناس جغرافیای سیاسی معتقد است روسیه از فوریه ۲۰۱۵ جنگ ترکیبی خود را علیه کشورهای حوزه بالتیک مانند لتونی، لیتوانی و استونی آغاز کرده است. هدف روسیه از جنگ هیبریدی یک استراتژی گسترده برای خلق امپراتوری روسیه است.
رژیم اشغالگر قدس جنگ هیبریدی تمام عیاری علیه ایران، سوریه، عراق و حزب الله به راه انداخته است. حمله سایبری به تاسیسات هسته ای ایران، حمایت از آشوب و فتنه ۸۸، حمایت از جنگ اقتصادی علیه ایران، استفاده از نیروهای ویژه در جهت ترور دانشمندان هسته ای و جنگ دیپلماتیک با هدف انزوای جمهوری اسلامی، بخشی از جنگ هیبریدی این رژیم علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است. حمایت اسرائیل از داعش به صورت مالی، حمله به حزب الله در جنگ ۳۳ روزه، حمایت از اختلافات داخلی لبنان (جنگ دیپلماتیک) از اقدامات این رژیم در قالب جنگ های ترکیبی است.
به نظر بیشتر کارشناسان غربی، روسیه در جنگ اوکراین و آبخازیا از شیوه جنگ های هیبریدی بهره برده است. البته گراسیموف (فرمانده ستاد کل نیروهای روسیه) به جای عبارت جنگ هیبریدی، از عبارت جنگ های غیرخطی استفاده می کند. عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین که منجر به الحاق کریمه به روسیه شد، نسل جدیدی از جنگ را به نمایش گذاشت که در آن رهبران روسیه به خوبی در کنار بخش کلاسیک نظامی، جنگ اطلاعات، حملات سایبری و دیپلماسی را به خوبی مدیریت کردند.
فرانک هافمن معتقد است روسیه در اوکراین از جنگ هیبریدی استفاده کرده است. عملیات روانی از طریق رسانه های نوین و سنتی، جنگ روانی، جنگ کلاسیک، استفاده از نیروهای ویژه در کریمه، بخشی از پازل جنگ های هیبریدی روسیه بوده است. نفوذ روسیه به شبکه های اجتماعی و شبکه های مختلف در اوکراین نیز در همین قالب می گنجد. توزیع بدافزار BlackEnergy در دستگاه های دولتی اوکراین و حمله به شبکه برق اوکراین اقدام دیگر روسیه علیه این کشور بوده است.
ترکیه نیز از ابزارهای مختلف جنگ هیبریدی علیه کردها، عراق و سوریه استفاده کرده است. حمایت از آشوب های داخلی و محلی، اعزام نیروهای ویژه استفاده از نیروهای نامنظم و چریکی، حمله کلاسیک جنگ اقتصادی و تحریم اقتصادی، بخش های مختلف اقدامات ترکیه علیه دولت سوریه بوده است. همچنین ترکیه با اعزام نیروهای ویژه در مناطق کردنشین عراق، جنگ اقتصادی، استفاده از شبکه های ماهواره ای و جنگ تبلیغاتی علیه عراق اقدام کرده است. ترکیه به تازگی به جرگه کشورهایی پیوسته است که از جنگ ترکیبی استفاده می کنند.
آمریکا تقریبا علیه همه کشورهای مخالف خود جنگ هیبریدی به راه انداخته است. ایران، عراق، سوریه، کشورهای آمریکای لاتین، چین، روسیه و ... کشورهایی هستند که ترکیبی از ابزارهای جنگ هیبریدی در آن به کار رفته است. آمریکا علیه ایران جنگ اقتصادی، حمایت از آشوب های داخلی، جنگ دیپلماتیک، جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی را به راه انداخته است.
فتنه ۸۸، تحریم های اقتصادی فلج کننده، تصویب قطعنامه در شورای امنیت، راه اندازی و حمایت از شبکه های ماهواره ای علیه ایران مصداق جنگ ترکیبی علیه ایران است.
استفاده از عناصر داخلی برای هدایت افکار عمومی از طریق شبکه های اجتماعی و استارت آپ ها نیز بخش دیگر نقشه جنگ هیبریدی آمریکا علیه ایران است. حمایت آمریکا از اختلافات مذهبی و دامن زدن به بحث قومیت گرایی، بخش دیگر این اقدامات است.
شش ویژگی نبردهای هیبریدی
۱. ترکیب قابلیت ها و اثرات یک نیروی هیبریدی در محیط اطراف شان بی نظیر و بی همتاست.
2. هر نیروی هیبریدی، یک ایدئولوژی منحصر به فرد دارد که روایت درونی برایش ایجاد کرده.
۳. یک نیروی هیبریدی، همیشه عکس العملی است به تهدیدی که بقای آن را تهدید می کند.
4. در جنگ های پیچیده نوعی برتری ذاتی و قابلیتی میان طرفین جنگ به چشم می خورد.
۵. یک نیروی هیبریدی ترکیبی از جزءهای معمول و غیرمعمول است.
6. نیروهای هیبریدی در جنگ های ترکیبی، دنبال استفاده از عملیات دفاعی اند.
سازمان های نظامی غیرکشوری و غیرملی که از جنگ های هیبریدی استفاده می کنند
حزب الله
ارتش حزب الله مصداق کامل جنگ های هیبریدی است. در جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی علیه مقاومت حزب الله با پی ریزی و پیگیری جنگ های هیبریدی توانست به پیروزی برسد. سخنرانی تاریخی سید حسن نصرالله، به آتش کشیده شدن ناو صهیونیستی، ارسال اطلاعات غلط با هدف گمراه کردن رژیم صهیونیستی، استفاده از ابزار تبلیغات، حملات علیه تانک های افسانه ای مرکاوا و ... پازل جنگ هیبریدی حزب الله را تشکیل داده اند.
ناتو
ناتو در دو نشست اخیر خود بر اهمیت مقابله با جنگ های هیبریدی تاکید کرده است. ناتو با تاسیس مرکز تخصصی مقابله با تهدیدات هیبریدی در تیر ماه سال جاری به کشورهای مخالف پیام مشخصی فرستاده است. ناتو همچنین مرکز عالی مقابله با حملات سایبری نیز راه اندازی کرده است. ناتو این گونه القا می کند که نگران حملات هیبریدی روسیه علیه منطقه بالکان، شرق و شمال اروپاست.
داعش
داعش الگوی ویژه برای جنگ های هیبریدی است. این گروه تروریستی تقریبا از همه ابزارهای جنگ های هیبریدی بهره می برد. استفاده از شبکه های اجتماعی، جنگ تبلیغاتی حمله سایبری، پروپاگاندای رسانه ای و ایجاد رعب از طریق رسانه ها، مهم ترین ابزارهای داعش در جنگ هیبریدی بوده است. بسیاری از نقاط تصرف شده توسط تروریست های داعش از طریق ارعاب مردم آن منطقه و تخلیه شهر پیش از ورود داعش بوده است.
پیش بینی معروف ژنرال کرولاک بعد از حمله به عراق و افغانستان
جنگ های آینده کمتر شبیه عملیات وسیع توفان صحرا (حمله ائتلاف علیه عراق) و بیشتر شبیه جنگ موسوم به «فرزندخوانده چچن» خواهد بود.
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🔻حجابِ اختیاری یعنی «برجامِ فرهنگیِ یک»
🖋 مهدی جمشیدی
رهبر انقلاب در یکی از سخنرانیهای اخیر خویش گفته است: «آنها فقط با جمهوری اسلامی مخالف نیستند، آمریکا با ایران قوی و مستقل، مخالف است. همۀ دعوای آنها سر جمهوری اسلامی نیست ... دعوا بر سر مسئلۀ باحجاب و بدحجاب نیست؛ دعوا بر سر از دنیا رفتن یک دختر جوان نیست. خیلی از این کسانیکه حجاب کاملی هم ندارند، جزو هواداران جدّیِ نظام جمهوری اسلامی هستند؛ در مراسم مذهبی، در مراسم انقلابی، اینها شرکت میکنند؛ بحث سرِ اصل استقلال و ایستادگی و تقویت و اقتدار ایران اسلامی است.»(۱۱/۷/۱۴۰۱).
آنچه که از سخن رهبر انقلاب فهمیده میشود این است که:
۱. ایشان دربارۀ انگیزۀ «آمریکا» سخن میگوید و نه «جوانانِ معترض». سخن ایشان در مقام تحلیلِ نیّات و ذهنیّاتِ «جوانانِ معترض» نیست. این در حالی است که کسانی به «موضوع» این سخن (یعنی اینکه دعوا بر سر مسئلۀ باحجاب و بدحجاب نیست) پرداختهاند و «طرف مقابلِ» آن را عام انگاشتهاند. دعوای «چه کسی» با ما بر سر این مسأله نیست؟!
۲. حرف ایشان این است که نیّت دشمن، نهفقط «مخالفت با مرگ آن دختر» نیست، بلکه «مخالفت با حجابِ الزامی» نیز نیست، و از این فراتر، حتّی «مخالفت با نظام جمهوری اسلامی» نیز نیست، بلکه قصد دشمن، «مخالفت با ایرانِ مستقل و مقاوم» است. این یعنی تعارض ما با آمریکا، بسیار «ریشهای» و «حلنشدنی» است.
۳. امّا آیا همۀ جوانان معترض نیز چنین هدف و غایتی دارند؟! روشن است که برخلاف آمریکا، انگیزۀ بخشی از جوانانِ «دانشآموز» و «دانشجو»ی شرکتکننده در اعتراضهای خیابانی (که وابستگیِ گروهکی و سیاسی نداشتهاند)، «سبک زندگی» بود. آنها در اثر ولنگاری فرهنگی و فقر معرفتی و هیجانزدگی، طعمۀ سبک زندگیِ غربی شدهاند و با عبور از سطح سیاسی، فقط خواهان «سبکِ زندگیِ متفاوت» هستند. در این سبک زندگی، «کشف حجاب» و «برهنگی» را باید حلقۀ آغاز یک زنجیرۀ فرهنگی انگاشت که به سوی اباحیگریِ عملی و لاابالیگریِ اخلاقیِ هرچه بیشتر سوق خواهد یافت. این جمع اندک تصوّر میکنند که با فشار خیابانی میتوانند به مطالبۀ خود دست یابند.
۴. راهکار مواجهه با این عدّه (و نه همگان)، نه «شدّت امنیتی» و «غلظت قضائی» است، نه «رهاسازی مسألۀ حجاب» و «وانهادن کارِ پلیس امنیت اخلاقی». باید در متن «گفتگوی واقعی و جدّی» با اینان، همۀ سخنانشان را شنید و حکمت حجاب را با استدلال، اثبات کرد و امراض اخلاقی را علاج نمود و زمینههای بیرونی و غیرفرهنگی و غیرمعرفتی را برطرف کرد. ما با یک جماعت مبتلا به «آسیب اجتماعی» روبرو هستیم و باید از این دریچه به آنها بنگریم. در پایان این سازوکار، بسیاری از آنها از جریان اعتراض، کنارهگیری خواهند کرد و البتّه کسانی نیز خواهند ماند. آنان که ماندند را باید به واسطۀ «اقتدار قانون»، وادار به تمکین داد.
۵. بنابراین، هرگز چنین نیست که رهبر انقلاب، از مسألۀ «حجاب» عبور کرده باشد. این برداشت، نافی مواضع پیشین ایشان است. ایشان، حجاب را «نمادِ هویّتیِ زن مسلمان» میداند؛ یعنی افزون بر حکم اوّلی (فراموقعیّتی)، از این زاویۀ نوپدید (مستحدثه) و در چهارچوب حکم ثانوی (موقعیّتی) نیز به حجاب مینگرد که حجاب به «نماد» و «نشانه» تبدیل شده و معرّف «استقلال فرهنگیِ جامعۀ اسلامی» و شاخص «مرزبندی با دیگریهای فرهنگی» و حاکی از «عزّت زنِ مسلمانِ کنونی» است.
۶. در ماجرای هستهای، رهبر انقلاب تصریح کرد که اتهام حرکت نظام به سوی ساخت سلاح هستهای، «دستاویزِ دشمن» است و حتّی چنانچه نظام از این صنعت «عقبنشینی» کند، باز «فهرست مفصّلی از بهانههای دیگر» را روی میز قرار خواهند داد، از جمله عمق منطقهای، صنعت موشکی، نظارت استصوابی و ... . اگر در آنجا، «برجام یک» و «برجام دو» و «برجام سه» در میان بود، در اینجا نیز «برجامهای متعدّد فرهنگی» در میان هستند که پس از هر قدم «عقبنشینیِ» ما، مطرح خواهند شد. چنانچه باور ندارید، از «حجاب الزامی» عقبنشینی کنید تا چندی بعد، «مطالبۀ ضدّفرهنگیِ دیگر»ی پیش روی نظام قرار بگیرد. فقط کافیست وارد این «بازیِ طرّاحیشده» بشوید و آن را «آغاز» کنید و به جبهۀ دشمن، نشان دهید که «فشار» و «تحمیل» و «فضاسازی»، کارساز است. در برابر روایتسازیهای دشمن، تنهاوتنها باید «مقاومت» کرد؛ آن هم از طریق «آفریدنِ ضدّروایتها» و «حسّاسیّت به خطوط قرمزِ ارزشی».
۷. غفلت نکنیم که در اینجا، «سکوت» نیز به معنی عقبنشینی است. نگفتن و نهفتن ارزشها، آنها را «مهجور» و «متروک» میسازد. دین، همۀ دین است و نباید به بهانههای ناصواب و دشمنساخته، مجال «فتح سنگر به سنگر» را به دشمن داد. این عقبنشینی، نگهداشتن موقعیّتهای دیگر نیست، بلکه نشاندادن منطق پیشرویِ تدریجی و گامبهگام به دشمن است
✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1