✍بخش سوم؛
از کنار پسرهای نوجوانِ امضاکننده رَد شدم و چند متر آنطرفتر برای دعوت مردم به طومارنویسی رفتم.
پرِ چادرم را چند بار تکان دادم تا عرقهای صورتم خشک شوند. توی دلم دعا کردم: «ایکاش به چشم امام زمان بیاییم. آقا خودش به توان ما نگاه کنه، نه نتیجهی عملمون.»
پنج دقیقه بعد، چشمم به جمال چند جوان خارجی روشن شد. خانمهایی با پوست تیره که به اندازه سیاهی شب زیبا بودند. پیراهنهایی مثل عبا و مقنعهی بلند تا نیمهی بدنشان پوشیده بودند.
به صورتشان زل زدم و لبخندم را نشاندم بین نگاهشان. ماژیک و طاقه را با انگشت نشان دادم و چند بار گفتم: «فلسطین، غزه، لبنان.»
پشت سرم راه افتادند و چیزی نگفتند. انگار که آمده بودند وظیفهشان را انجام بدهند و برگردند. پایین امضاهایشان که نوشتند «فِرُم پاکستان» فهمیدم شهروند کشور همسایهاند. چیزی که من و دوستانم را متعجب کرد، جملهی بعدی آنها بود: «لبیک یا خامنئی»
خانمها که رفتند، نیم دیگر پسرهای نوجوان مشهدی که دوستهایشان را تنها گذاشته بودند، پایینِ سند حمایت نشستند و امضایش کردند.
روزی که خانهی مریم جمع شده بودیم تا برنامهی امروز را نهایی کنیم، به نوجوانها و اثراتی که این طومار میتواند روی تصمیمات آیندهشان بگذارد هم فکر کردیم. قبلترش سارا طرحها و ایدههای همهی مادرها را جمع کرده بود. حتی از شهرهای دیگر مثل مادرانه مشهد.
در نهایت به این نظریه رسیدیم که در فارسِمن یک صفحه باز کنیم و امضای مردم را در حمایت از جبهه مقاومت بگیریم.
کار خوبی هم از آب در آمد. کلی امضای مجازی جمع شد. اما طومار و حمایت کتبی خودمان را تقدیم رهبر کردن و رودر رو با مردمِ همیشه در صحنه مواجه شدن خیلی بهتر بود.
صدای چند بچه که با مادرشان کنار ماژیکهای رنگی آمده بودند، فکرم را از جلسهی گذشته به حال برگرداند.
بچهها دور مادر میچرخیدند و سوال میکردند: «مامان چی کار میکنی؟ مامان برای چی داری امضا میکنی؟ مامان به منم میدی خط بکشم؟»
مادر جوان پایین طومار نشست و برای بچههایش از کودکان غزه و مهم بودن حمایت ما از آنها گفت: «امضای من یعنی اینکه من هستم و از بچههای بیگناه حمایت میکنم، اگه یه روزی هم نبودم امضام تو این دنیا میمونه که میخواستم اسرائیل از بین بره.»
از تشکرها و قدردانیهای مردم فهمیدیم که طرح، به دلِ همهشان نشسته.
دستم را بالا بردم و اَدای آب خوردن را برای نگین درآوردم و با ایماء و اشاره لب زدم: «از بس حرف زدم، گلوم خشک شده.»
ده دقیقه بعد که نگین را با بطری آب معدنی دیدم تازه یادم افتاد که چقدر تشنهام.
نگین درِ بطری آب را باز کرد و دستم داد. سیراب که شدم صورت خیسش را دیدم: «چرا گریه کردی؟!»
با گوشهی روسری اشکهایش را خشک کردم: «رفتم برای تو آب بیارم. یه آقای مُسن این تربت رو بهم دادم و رفت.»
چشمهایم گشاد شده بود: «فقط به تو داد یا به همه؟»
- توی اون همه جمعیت فقط به من داد!
شیشهی کوچکِ تربت امام حسین را به سینه چسباندم: «صلّی الله علیک یا اباعبدالله»
چشمهایم بین تربت و طومار در رفتوآمد بود. چه رویای قشنگیست؛ موقع جان دادن، کفنم پارچهی پر امضا برای حمایت از مظلوم باشد و توی دهانم این خاک مقدس. پرچم سه رنگ ایران روی تابوتم کشیده شده باشد و تشییعکنندگان، فریادِ «شهیدِ مقاومت» سر بدهند.
به روایت: #طیبه_رمضانی
به قلم: #مهدیه_مقدم
در جان و جهان هر بار یکی از مادران، درباره چیزی سخن میگوید، از آفاق تا انفس...🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan
#السَّلامُ_عَلَیکِ_یَا_بِنتَ_رَسُولِاللهِ
#یَا_فَاطِمَه_اشفَعی_لَنا_فِی_الجَنَّت
ما در کنار دختر موسی نشستهایم
عمریست محو او به تماشا نشستهایم
اینجا کویر داغ و نمکزار شور نیست
ما روبروی پهنهی دریا نشستهایم
جانِ جهان راه نشانم بده🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan
#قیام_علیه_نادانستهها
از خیابان که پیچید داخل پارک، برق زنجیرِ گردنبندش توجهم را جلب کرد. قوطی نوشابه پپسی را سر میکشید و هرچه به پوسترهایی که در پارک نصب کرده بودیم نزدیکتر میشد، قدمهایش هم آهستهتر میشد.
جلوی پوستر تحریم کالاهای صهیونیستی ایستاد، انگشت اشاره اش را روی خونهایی که در پوستر کشیده شده بود گذاشت، صدایش را صاف کرد و گفت:
«ببخشید معنی این چیه؟»
گفتم: «سلام، یعنی این شرکتها حامی اسرائیل هستن و هر سال درصدی از سودشون رو به صهیونیستها میدن، اونا هم بچههای بیگناه فلسطینی رو میکُشن.»
نگاهی به قوطی پپسی که در دست داشت کرد، کمی از آن نوشید. با دست دیگرش پشت لبش که هنوز سبز نشده بود را پاک کرد و گفت: «البته خاله این نوشابه قیمتی ندارهها، فقط ۱۵ تومنه!»
با لبخند گفتم: «قطره قطره جمع گردد، وانگهی؟»
با لپهای قرمز شده گفت: «دریا شود!»
نوشابهاش را تند و تند خورد، عجله داشت که زودتر تمامش کند، چشمهایش برکهی آب شد!
✍ادامه در بخش دوم؛
✍بخش دوم؛
توی دلم گفتم: «ببین چقدر تاثیرگذار حرف زدی، داره با لذت نوشابهی لعنتی رو تموم هم میکنه!»
کم کم جمعیت بیشتری برای برداشتن حلوای نذری به سمت غرفهی ما میآمدند. صدای سرود «لشکریان حزب الله، ماشاءالله» در فضا پیچیده بود
گوشم را به صورت پسرک نزدیک کردم، داشت با خودش واگویه میکرد: «اِاِاِ کوکاکولا، فانتا، نسکافه! خیلی از اینا رو ما تو خونه استفاده میکنیم، فکر کنم مامانمم خبر نداره!»
گفتم: «خب میتونی همین امروز براش توضیح بدی.»
درحالی که خم میشد، سرش را به نشانه پذیرفتن، تکان داد. قوطی پپسی را روی زمین گذاشت، با دستش بند کوله سیاه رنگش که نشان «نایک» داشت، نگه داشت و با پا، طوری پرید روی قوطی که انگار میخواست اسرائیل را با یک ضربهی کاری، زیر پایش له کند!!!
بعد اشاره کرد به طومار مطالبهی تحریم کالاهای حامی صهیونیست و گفت: «میخوام اینو امضا کنم، خاله یه کاغذ داری اول تمرین کنم؟»
#هاجر_گودرزی
#مادرانه_محله_بهاران_و_فلاح
در جان و جهان هر بار یکی از مادران، درباره چیزی سخن میگوید، از آفاق تا انفس...🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan
#بادوم_خونه،_پسته_خندون
به دلیل درس و کلاس پسرم، چهار ماه بود به دیدار خانواده نرفته بودیم. به بهانه گردو تکانی چمدان بستیم و به همدان رفتیم.
از باغ که به خانه مادرم برگشتیم، هرچه دنبال کنترل تلویزیون گشتیم، نبود. زیر میزها، زیر صندلیها، کتابخانه، داخل یخچال را هم نگاه کردیم، نبود!
دو روز بعد از بازگشت، چمدان را باز کردم تا هر وسیله را سر جای خودش بگذارم.
پسر هشتسالهام آمد و کنترل را که در چمدان جاساز کرده بود جلوی چشمان گرد شده من برداشت، سمت تلویزیون خودمان گرفت.
با مادرم تماس گرفت و گفت:
«مادرجون الان تلویزیون روشنه؟»
مادر: «بله.»
- مادرجون الان شبکه چنده؟
مادر: «دو.»
- الان عوض شد؟
مادر: «نه!»
- اِ پس دفعه بعد کنترلتون رو میارم!
#زهرا_روحی
در جان و جهان هر بار یکی از مادران، درباره چیزی سخن میگوید، از آفاق تا انفس...🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan
#نامدار
ظهر جمعه، غرفهی ورودی حسینیهی امامِ همدان، تماشاچیِ آیههای نصر بود. همه چیز، به شکلی غیرطبیعی، میزان بود. مرتب بود. مردمکها و پلکها و لبهای ملت، قدمها و شانههای ملت، جار میزد که پیروزند؛ یکدل و مصمماند. انرژیِ سیّالِ فضا آنقدر پُرزور بود که جناب خورشید و سامانهی جوّی را هم سربهراه کرده بود. هوا دلپذیر بود. وسط فرمها و امضاءها دویست بار از اعماق سیتوپلاسمِ سلولهایم ذوق کردم که آنجایم. شکر کردم که حیِّ لایَموت، اوضاع را ردیف کرد و آمدم؛ که روی مسئول «مادرانه»مان را زمین نینداختم؛ که بیخیالِ خوابهای نصفه نیمه و منقطع و چشمهای خسته و بدن کوبیده، از صبح زود کارهای اسبابکشی را سر و سامان دادم؛ که بچهها را به مادرم سپردم و کَندم و آمدم.
مردم، فوج فوج وارد میشدند. دلشان پیِ نمازجمعه بود. بیشترشان بیتوجه به بند و بساط و دفتر و دستَک ما به سرعت عازم حسینیه بودند. ولی ما مثل برق، جلویشان را میگرفتیم:
- لطفاً تشریف بیارین این فرمو امضا کنین. بَرا حمایت از جبههی مقاومته. فقط یه امضا!
✍ادامه در بخش دوم؛
✍بخش دوم؛
میآمدند. تقریباً همه آمدند. برگههایی که چاپ کرده بودیم تمام شد. حتی کم آمد. بعضیها بیمعطلی پُرش میکردند. بعضیها اول، با حوصله متنش را میخواندند، بعد مشخصاتشان را وارد میکردند. بعضیها اجازه میخواستند که برای بچههایشان هم بگیرند. بعضیها هم از پشت حریر اشک و با صدای لرزان میگفتند:
- امضا چه قابل؟! مال و جونمونو میدیم! بچههامونو میدیم!
من خاطرهی واضحی از جنگ خودمان ندارم. اما با جادوی این کلمهها، تختهگاز رفتم تا روزهای فتح خرمشهر. اصلاً حالِ غرفه، حال آدمها، حال همان روزها بود. «مَمّد نبودی» دست انداخته بود در گردن «القُدسُ لَنا». مستانه، قهقهه میزدند و چفیههایشان را توی هوا تکان میدادند.
از پشت میز سری توی جمعیت چرخاندنم. چشمم روی پیرزنی قفل شد. جور غریبی بود. شماره شماره و با طمأنینه راه میرفت. مانتوی بلندی داشت. با دستم اشاره کردم که بیاید سمت ما. بالاخره نزدیک شد و گوشهی میز، پشت خانم مسنّی ایستاد. صورتش ریزنقش و نُقلی بود. فرقش را از وسط باز کرده بود و نوک موهای بور و سفیدش از لبهی روسری پیدا بود. توی آن سن، هنوز بیشتر موهایش طلایی بود، سفید نشده بود. ترکیب بدیعی که تا آن روز ندیده بودم. لَخت و خاموش نگاهم میکرد. حتی کلامی نپرسید که اینجا چه خبر است؟!
- حاجخانم داریم امضا جمع میکنیم که بگیم پشت مردم فلسطین و لبنانیم. شمام میخواین امضا کنین؟
پیرزن، همانطور خیره مانده بود. سکوتش آنقدر سنگین بود که فکر کردم توان حرف زدن ندارد.
- حاجخانم سواد دارین؟
سرش را بالا برد. یعنی که نه.
- میخواین براتون بنویسم؟
اشک دوید توی چشمهای رنگیِ فارغ از دنیایش.
فضا جان میداد برای انقلاب احساسات. فکر کردم چشم او هم خیسِ تب و تاب آنجاست.
خانمی رفت و او جایش را گرفت.
- حاجخانم، اسمتونو بنویسم؟ ... اسمتونو میگین؟
اشکهایش غلتید و عاقبت لب از لب برداشت:
- اسم ندارم!
نگاهش کردم. مات، نگاهش کردم.
- بنویسین مادر شهید صمدی! همه میگن مادر شهید صمدی!
پیرزن، با شهیدش آمده بود. اُبهتشان من را گرفت و لال شدم. بغض، سر و صورت و گلویم را محکم چسبیده بود. نوشتم مادر شهید صمدی. نتوانستم بقیهی اطلاعات را بپرسم. انگشتم را روی محل امضاء گذاشتم و خودکار را تعارفش کردم. امضاء کردند و خرامان رفتند.
به روایت: #زهرا_خادم
به قلم: #مهدیه_پورمحمدی
#مادرانه_همدان
در جان و جهان هر بار یکی از مادران، درباره چیزی سخن میگوید، از آفاق تا انفس...🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan
#آنجا_که_من_هستم_مرکز_عالم_است
داور سوت زد. دوندگان تخته گاز شروع به دویدن کردند. شبکه تلویزیون را عوض کردم تا شاید اخبار جدیدی از لبنان نصیبم شود. همزمان از مغزم گذشت که من کجای این میدان مسابقه ایستادهام؟ انگار هنوز صدای سوت داور داخل گوشم فرو نرفته! توی تلویزیون جز اخبار تکراری خبری نبود.
پیامهای صوتی گوشی را روی دور تند گوش کردم. زهرا گفته بود باید با طلاهایی که جمع میکنیم یک کار رسانهای بکنیم و خبرش را برای دلگرمی جبهه مقاومت وایرال کنیم. فاطمه فرمها را از محدثه تحویل گرفته بود، میخواست ببرد توی مساجد برای جلب مشارکت. نرگس با بچههای محلهشان یک کانال زدهاند برای فروش لوازم غیرضروریشان. کارها هم مثل صوتها بدجوری روی دور تند بود. سرم گیج رفت و خودم را در هیئت یک تماشاچی دور گود کُشتی تصور کردم. درازکش روی مبل بودم و داشتم دور و اطراف خانه را میپاییدم تا شاید طعمهی ارزندهای توی نگاهم تور شود.
✍ادامه در بخش دوم؛
✍بخش دوم؛
من شاهد بودم نرگس با چه وسواسی لوازم خانهاش را دانه دانه با بالا و پایین کردن دهها مغازه جور کرد. چطور میتواند اینقدر راحت از چیزهایی که دوستشان دارد بگذرد؟ با خودم میگویم: «تو این خونه چی برای من از همهچی باارزش تره؟» نگاهم قفل میشود روی کتابخانه. بلند میشوم و زانو میزنم جلویش. با تکتکشان هزار و یک خاطره دارم. برای بهدست آوردن بعضیشان کلی کتابفروشی زیر پا گذاشتهام. چندتایشان هم هدیه است. هدیه روزهای مخصوصی از زندگی. عزیزترینِ من هم کمکم از پشت ابر میآید بیرون؛ کتابهایم!
یاد آدمهایی میافتم که هر بار جلوی کتابخانهام ایستادهاند با کلی التماس، که حداقل هدیه نمیدهی بفروش. گوشی را برمیدارم. شمارهها را میآورم. دست و دلم میلرزد. گوشی را میگذارم زمین و دوباره تکتک کتابها را نگاه میکنم. یکی یکی از قفسه میآورمشان بیرون. نگاه عمیقی توأم با خداحافظی بهشان میاندازم. بعضی را ورق میزنم و تکههایی را برای بار چندم میخوانم و ذهنم شرق و غرب عالم را سیر میکند.
درددلهایم که تمام میشود، زنگ میزنم به بچهها. اولش خیال میکنند چیزی خورده توی سرم. وقتی میگویم میروند جایی بهتر از قفسههای خانه ما، تازه دوزاریشان میافتد. بعضی چند برابر قیمت پشت جلد، کتابها را برمیدارند. بعضی هم فقط پولش را میریزند به حساب جبهه مقاومت و میگویند بفروش به یک نفر دیگر. چند روز است که بیشتر کتابها در عین این که دارند خرید و فروش میشوند، هنوز سرجایشان هستند! یاد قرآن میافتم، وقتی دو دو تا چهارتای دنیا را به هم میزند. «...که هفت خوشه برویاند، که در هر خوشه یکصد دانه باشد...»
#مریم_برزویی
در جان و جهان هر بار یکی از مادران، درباره چیزی سخن میگوید، از آفاق تا انفس...🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan
#سوغات_مدرسه
یک مُشت گِل سرشور را با کُپهی کُنار و حنای توی کاسه قاطی کنم، میشود همان ملاتی که بیبی گفت. خمیر سبز را روی سر بچه گذاشتم. گاهی آب قهوهای شره میکرد. تا جلویش را میگرفتم، تالاپ یک تیکه خمیر شل پخش سرامیک سفید کف حمام میشد.
موقع آبکشی، انگار خاکاره داخل موهای بچه قاطی کرده بودم. با هربار شانه کشیدن صدای قیژ رو اعصابی همراه با کش آمدن موها، تمام تنم را سیخ سیخی میکرد.
با کمک نرمکننده و شانه دندانه درشت چوبی بالاخره زبری کنار و گل سرشور، جایش را به لیزی مایع نرمکننده داد. ترکیب بوی سنتی کنار و صنعتی لطیفه در حمام پیچیده بود.
دختر ششساله را حوله پیچ کردم. کف دست و پایش چروک شده بود و صورتش سفیدک بسته بود.
باد داغ سشوار را روی سرش گرفتم و هربار که میخواست از دستم در برود با پاها قفلش میکردم و با گول و ملنگ و وعده تنقلات راضی نگهش میداشتم.
بیصبرانه منتظر دیدن معجزه تجویز بیبی و رفع شوره سر بچه بودم. موها که خشک شد و پف کرد وقت بررسی بود.
با انگشت اشاره خطی بین موهای پر و مشکیاش باز کردم.
«قیومت بیگیری. اِی سرته بخوره. چه شورهی لِچِنه درازی»
تلفن را برداشتم و به بیبی زنگ زدم.
- سلام بیبی. میگما همو دارو دواها بود که گفتید زدم سر بچو ولی شورههاش نرفت که نرفت.
- ننه یه چیت میگم بوگو خب! بچت ایجوری نیس که دائم سرش دست پِلکو کنه و هی بگه میخاره؟!
- چرو بعضی وقتا.
- هول نکنیا. ای دخترت شپش گرفته.
✍ادامه در بخش دوم؛
✍بخش دوم؛
- شپش؟ دختر من؟ عامو ای بچو عین مرغابی دائم تو آبه. عین دسته گل نگهش میدارم.
- ننه دسّهی گل یا دسّهی بیل چِمیدونم. ای مُرد ما و زندِ شما. برو از هرکی میخوی بپرس.
حالُ بودم مَی چیطو شده. تیر ناحق که نیس ننه. درد بی درمونم نیس. عین سرمو خوردگی که از بچا وا میگیرن ایَم از یکی وا گرفته. یه سمی میسونی میزنی خوب میشه.
گوشی تلفن توی دستهایم به وضوح میلرزید. با قول دوباره زنگ میزنم، تلفن را قطع کردم. بچه داشت جلو تلویزیون وعده وعیدهای نقد شدهاش را میخورد که شیرجه زدم روی کلهاش. با تیزی ناخن جادهای وسط سرش باز و قدرت زوم چشمها را چند برابر کردم. همزمان عکسهای گوگل را با واقعیت جلوی چشمم تطبیق دادم. خودش بود. اشکهای سرسوزنی سفیدی چسبیده به ریشه موها که با فوت و بایبای کردن توی سر تکان نمیخورد. سوغاتی که بچه از مدرسه برایم آورده بود. به خودم که آمدم دیدم روی بازوها و مچ دستم قرمز شده وخطهای سفید سهتا سهتا موازی از رد ناخنهایم روی قرمزی نشسته.
«مگه نه که شپش مال آدموی چرک و چلُم بود.» فین عمیقی بالا کشیدم و سعی کردم بر خودم مسلط باشم. راهکارهای خانگی را در اینترنت خواندم. سرکه و سس مایونز و اسپند. دلم به این چِکنه بازیها راضی نبود. از داروخانه اسنپ، شامپو شپش سفارش دادم. نوشته بود شانه دندانه ریز زدن بعد شامپو، اصل ماجراست. دندانههای شانه پلاستیکی آبی که توی بسته بود با همان بار اول استفاده توی موهای بچه گیر کرد و ارتودنسی لازم شد. با برس به جان سر بچه افتادم. کارم شده بود باج دادن. جز در حالت گوشی به دست راهی برای مهارش نداشتم. پارچه سفید پهن میکردم و تندتند برس میکشیدم. جنازه شپشها یکییکی روی کفن سفیدشان میافتاد و من مثل شکارچیِ پیروزی تعدادشان را میشمردم.
هر دفعه کمتر و کمتر میشد تا رسید به مرحلهای که دیگر شپش زنده و مردهای در کار نبود. خوش و خرم از پیروزی بساطم را جمع میکردم. و اما کمی بعد دوباره بچه دست در کله فرو میبرد. تخم و ترکههای بجا ماندهشان با سرعتی کمتر از چند ساعت نسل جدید را تولید و روانه کله بچه کرده بود. این راهش نبود. پاکسازی اصلی باید از نسلکشی آنها شروع میشد. باید در نطفه خفهشان میکردم. دیگر باجدادن هم جواب نمیداد. شبها که همه به خواب میرفتند، چراغقوه به دست مثل کارآگاهی به دنبال اثرانگشت مجرم، سراغ سر بچه میرفتم. یک دستمال سفید کنارم میگذاشتم و یکییکی تخمها را چک و خنثی میکردم. پایان کار وقتی بود که بچه قِل میخورد و سر و صدای نامفهومی میداد که خبر از بیدار شدن عنقریبش داشت. دستمال سفید مزین شده به نقطههای ریز سیاه را جمع میکردم و برای اطمینان خاطر میسوزاندم.
دیگر اراده دستهایم در اختیار خودم نبود. بچه میدیدم به بهانه سلام و احوالپرسی اول سرش را با دقت بالا اِسکن میکردم. پیشفرضم این شده بود که همه شپش دارند مگر اینکه کچل باشند. این شپشِ جانسخت مسری، شده بود فوبیای زندگیام و تمامی نداشت. ترسم از زمانی کمکم فروکش کرد که دیدم دختر دکتر فلانی هم توی سرش شپش دارد و حتی توی سر پسر آن یکی استاد دانشگاه هم شپش دیدم.
تصور اینکه وقتی این استاد با آن دبدبه و کبکبه دارد توی اتاق عمل، پیوند قلب انجام میدهد در حالیکه چند تا شپش از کله بچهاش وول خورده و رفته توی سرش، به خندهام میانداخت.
✍ادامه در بخش سوم؛
✍بخش سوم؛
پایان مسئولیت سرشماری نفوس و مسکن حشرات در خانه را زمانی اعلام کردم که به وضوح دیدم کف خانه دارد از درهم برهمی میترکد و من نشستهام کله بچه وارسی میکنم. کدام یکی از زنهای دور و برم انقدر وقت برای ریز جزئیات میگذاشت. بیشترشان خانههایی تمیز داشتند با بچههایی که شپش در کلهشان مَلّق میزد. مسیر را طبق عادتم اشتباه رفته بودم. همان عادتی که میگفت برای تمیزکردن خانه از تا کردن لباسهای داخل کشو شروع کن و وقتی همسر به خانه میآمد یک خانه شلوغ با کشوهای آراسته میدید که اصلا به چشمش نمیآمد. دست از وسواس روی شپش برداشتم. شپشی که با اول پاییز و شروع مدرسهها سرو کلهاش پیدا شده بود و حالا داشتیم به عید نزدیک میشدیم. سرم را به خانه تکانی گرم کردم و مشغول شستن و تمیزکاری خانه شدم. فرشها که شسته شد، ملحفهها که عوض شد، خانه که تکانده شد، کمکم سرو کله شپشها هم ناپیدا شد. فهمیدم که تک بعدی کارکردن راه به جایی نمیبرد. پکیج پاکسازی لازم بود برای ریشهکَن کردن شپشها.
حالا عید شده بود و خواهرم مهمانمان بود.
جلوی تلویزیون نشسته بودیم و تخمه میخوردیم. خواهرم گفت:
«وُی نیگا سر بچو شوره زوده. مُرد بَسکه خارُند.»
با تیزی ناخنهایم جادهای وسط سرش باز کردم. شکار شپش از کلهای که مادرش مدتها نمیداند فرزندش گرفتار شده به راحتیِ برداشتن یک آلو زرد تک افتاده وسط کاسهی آلو سیاهها بود. صدای تق شکستن تخمه با تق ترکیدن شپش بین ناخنهایم یکی شد. به خواهرم گفتم: «نیگا هول نکنیا دده. ای بچت شپش گرفته. تیر ناحق نیس. درد بیدرمونم نیس. عین سرموخوردگی که از بچا وا میگیرن، ایَم از یکی وا گرفته. یه شامپویی میسونی میزنی خوب میشه.»
استکان چای در دستهایش به وضوح میلرزید.
#سارا_ابراهیمی
در جان و جهان هر بار یکی از مادران، درباره چیزی سخن میگوید، از آفاق تا انفس...🌱
http://eitaa.com/janojahanmadarane
https://ble.ir/janojahan