📖 قرآن کریم میگوید:
فرد یا جامعهای که بصیرت و قدرت تحلیل سیاسی نداشته باشد، بدبخت میشود و پیامبر خدا هم نمیتواند آنها را حفظ کند!
استاد پناهیان در حرم امام رضا(ع):
💠 بصیرت یعنی «قدرت تحلیل پیدا کردن»؛ نهفقط آگاه شدن! یعنی قدرت پردازش پیدا کردن برای دادهها و آگاهیهای پراکندهای که انسان دریافت میکند. یکی از ویژگیهای مهم بصیرت، آیندهنگری است. یعنی با تحلیل و پردازش آگاهیهای خودت، بتوانی آینده را پیشبینی کنی و از خطرات آینده، پیشگیری کنی.
💠 یک عبد مؤمن، اگر خوب بندگی کرده و تقوا پیشه کرده باشد، خدا به او بصیرت و قدرت تحلیل میدهد. بصیرتی که دین به ما میدهد، فقط مربوط به مسائل و احکام دینی-مانند نماز و روزه- نیست بلکه دایرۀ بصیرت، همۀ مسائل زندگی فردی و اجتماعی انسان را در بر میگیرد.
💠 بصیرت و قدرت تحلیل پیدا کردن، نتیجۀ دینداری است و کسی که بصیرت ندارد، یعنی تقوا و دین درست ندارد. اگر کسی واقعاً دین داشته باشد و خدا دین او را قبول کرده باشد، باید بصیرت پیدا کرده باشد؛ چه جزء عوام باشد و چه خواص! کسی که بصیرت و قدرت تحلیل سیاسی نداشت، یعنی دین و تقوایش ثمر ندارد؛ و اگر نماز خواند نمازش بیاثر است.
💠 پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند:
اگر بصیرت پیدا نکردید، من به اجبار شما را هدایت نمیکنم؛ قدْ جاءَکُمْ بَصائِرُ مِنْ رَبِّکُمْ فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ عَمِیَ فَعَلَیْها وَ ما أَنَا عَلَیْکُمْ بِحَفیظٍ (سوره انعام/۱۰۴)
💠 فرد یا جامعهای که بصیرت نداشته باشد، پیامبر خدا هم نمی تواند برای آنها کاری کند. اگر به وسیلۀ قرآن و تقوا، بصیرت و قدرت تحلیل و تشخیص پیدا کردی، به نفع خودت است و کسی نمیتواند سرِ تو کلاه بگذارد، و اگر پیدا نکردی، خراب میکنی و پیامبر خدا هم به تو کمک نمیکند.
💠 چرا پیامبر(ص) منافقینی که پای رکاب ایشان بودند را افشا نکرد؟ چون مردم خودشان باید منافقین را میشناختند، و اگر خودشان نتوانستند منافقین را تشخیص دهند، طبیعتاً با همان منافقین، بدبخت میشوند.
💠 بعضیها پُزِ یار امام بودن میدهند؛ در حالیکه ابن ملجم هم یارِ علی(ع) بود اما بهدلیل بصیرت نداشتن، قاتل علی(ع) شد. همچنین کسی که قاتل امام صادق(ع) شد، نوۀ امام معصوم بود. یارِ امام بودن، یا فرزند امام بودن کافی نیست ، بلکه بصیرت لازم است.
💠امام صادق(ع) میفرمایند: همیشه در میان اطرافیان، نزدیکان و فرزندان اهلبیت(ع) یک آدم منحرف هست که عامل گمراهی مردم میشود.(تحفالعقول ص۳۱۰) کما اینکه امیرالمؤمنین(علیه السلام) نوهای داشت به نام حسن که پسر محمد حنفیه بود، او میگفت: «من نمیدانم حق با علی است یا عثمان»
💠 دوراندیشی و آیندهنگری، لازمه بصیرت است. آیا مسئولین ما پیشبینی میکردند که آمریکا بدعهدی میکند یا نه؟ اگر پیشبینی میکردند، پس خیانت کردند. اما مسئولین ما که خائن نیستند؛ پس باید بگوییم بصیرت کافی و آیندهنگری لازم را نداشتند.
💠 سیاستمداران باید عاقبتاندیش باشند و کسی که بصیرت و آیندهنگری نداشته باشد، بهدرد عرصۀ سیاست نمیخورد.
#بصیرت
#قدرت_تحلیل_سیاسی
@jaryan_s
🔴نامسئولان وزارت ارتباطات، چرا باید استیضاح، محاکمه و مجازات شوند؟
✍🏻 #روحالله_مومننسب
🔹۱۷ اسفند ۱۳۹۰، امام خامنهای بهصورت مکتوب خطاب به ۲۵ نفر از مقامات ارشد کشور دستور میدهند «حداقل یک موتور جستجو و چندین سرویس ایمیل قوی و قابل رقابت با نمونههای مطرح خارجی در جهت تأمین نیازهای اقشار گوناگون» طراحی و راهاندازی شود...
🔺به این دستور توجه چندانی نمیشود تا اینکه در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۹۳، شورایعالی فضای مجازی در هجدهمین جلسهٔ خود، تازه دستور امام را تصویب! کرده و «برنامهٔ ملی موتور جستجو» ابلاغ میشود!
دو سال بعد یعنی در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ مصوبهٔ شورایعالی فضایمجازی در کمیسیون عالی تنظيم مقررات مطرح میشود و سند «سیاستهای حاکم بر برنامهٔ توسعهٔ #جویشگر_بومی » بهتصویب میرسد!
🔹بر اساس این سند «جویشگرهای بومی» باید توسط وزارت ارتباطات تعیین شده و همهٔ نهادهای کشور در یک تقسیمکار ملی به تقویت آنها بپردازند...
🔺امروز ۲۹ آبان ۱۳۹۸ (یعنی هشت سال بعد از سند اول و سه سال بعد از سند سوم) است.
بهبرکت! اغتشاشات همه فهمیدیم خبر و میتینگ راهاندازی ۸۵ درصدی شبکهٔ ملی اطلاعات یک دروغ بزرگ بوده است و حداقل در حوزهٔ موتور جستجو عدم انجام وظایف قانونی وزارت ارتباطات مشهود است.
🔹آیا وقت آن نرسیده که مقصران این فاجعه لااقل محکوم به تأمین خسارتهای وارده به کشور شوند؟
و آیا از وزیر ارتباطات نباید پرسید چرا سه جویشگری که در سال ۹۲ داشتیم، امروز نهتنها پیشرفتی نداشتهاند که یا کاملاً نابود شدهاند یا چیز زیادی از آنها باقی نمانده؟
@jaryan_s
🔴 برای ملی شدن صنعت اینترنت چه کنیم؟
⭕ سال ۱۳۷۹: طرح توسط رهبر بصیر انقلاب
⭕ سال ۱۳۸۴: تصویب در هیئت دولت
⭕ سال ۱۳۸۹: تصویب در مجلس
⭕ سال ۱۳۹۰: دستور کتبی امام خامنهای
⭕ سال ۱۳۹۴: دستور مجدد امام خامنهای
⭕ سال ۱۳۹۵: تصویب در شورایعالی فضای مجازی
🔴 ۱۹ سال است که وزارت ارتباطات هزاران میلیارد بودجه گرفته تا مردم برای مصارف داخلی به اینترنت آمریکا نیاز نداشته باشند.
یقیناً جبران دهها هزار میلیارد خسارت وارد شده به کشور و مردم، از جمله در قطعی اخیر اینترنت آمریکایی، قانوناً برعهدهٔ ابوالحسن فیروزآبادی و محمدجواد آذریجهرمی (ناظمی) است، که از ابتدا مسئولیت مستقیم داشتهاند.
🔺🔻 پیشنهاد میشود کارآفرینان و کاربرانی که بهخاطر قطع بخش آمریکایی اینترنت خسارت دیدهاند، حتماً از وزارت ارتباطات شکایت و درخواست جبران خسارت کنند:
1⃣ سامانهٔ الکترونیک قضایی (قوهٔ قضاییه)
🔗 http://adliran.ir
2⃣ سازمان بازرسی کل کشور (قوهٔ قضاییه)
🔗 https://shekayat.bazresi.ir
3⃣ سازمان تعزیرات حکومتی (وزارت دادگستری)
🔗 http://tazirat.gov.ir
4⃣ دادستانی کل کشور (قوهٔ قضاییه)
🔗 https://internet.ir/shekayat/main
5⃣ کمیسیون اصل نود (مجلس)
🔗 https://www.parliran.ir/majles/fa/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B5%D9%84-90
@jaryan_s
مديرعامل ايتا: قطعا دولت ادمين كانالهاي مستهجن و معاند را ميشناسد
🔹غفاري در گفتوگو با «صبحنو» گفت: سرمايهگذاري روي پيامرسانهاي داخلي در ايران خيلي پرريسك است؛ براي جواب دادن به كل مردم ايران، يك پيامرسان نزديك به ۱۰۰۰ سرور نياز دارد كه هزينهاي بالغ بر ۱۰۰ ميليارد تومن مورد نياز است؛ بعد از اين روزهاي قطع اينترنت يك شركت خصوصي ميماند با ۱۰۰ ميليارد بدهي.
🔹 اين همه هزينه براي يك هفته؟ ما بارها به وزارت ارتباطات پيشنهاد دادهايم كه در كشور يك ديتا سرور ملي بايد وجود داشته باشد؛ داشتن يك ديتا سرور ملي با ۳۰۰۰ سرور كه اگر دسترسي بينالمللي ما قطع شد، كار مردم مختل نشود، بديهيترين كار است.
🔹 از زماني كه اينترنت قطع شده، تمامي گروههاي معاند و مستهجن كه در تلگرام فعاليت داشتند، ديگر قادر به بارگذاري اطلاعات نبودند. مطمئن باشيد كه دولت تمام اطلاعات ادمينهاي اين گروهها را در اختيار دارد.
@jaryan_s
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مشکل ما فقط دزدی برخی از مسئولین نیست مشکل ما کار نکردن مسئولین است
" علیرضا پناهیان"
@jaryan_s
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم برای حدود ۲۰ روز پیش است!
جاهای دیگر ایران هم همین گونه اند. گوجه ها خوراک گاو و گوسفند شدند!
امروز گوجه فرنگی در بازار تهران کیلویی بین دوازده تا پانزده هزار تومان به فروش می رسید.
@jaryan_s
🔴خبر ویژه
⏪جزئیات جدید از بازداشت پسر آخوندی/ مشاور وزیر هم بازداشت شد
🔹به تازگی خبر بازداشت پسر یکی از وزرای سابق دولتهای یازدهم و دوازدهم منتشر شده است.
🔹بر اساس پیگیری خبرنگار فارس، مهدی آخوندی به همراه شهرام اجتهادی به اتهام کارچاقکنی و تخلفات مالی بازداشت شدهاند.
🔹شهرام اجتهادی که با مهدی آخوندی و یکی دیگر از مسئولان ارشد دولتی نیز نسبت فامیلی دارد مدتها به عنوان مشاور وزیر سابق و دست راست وی فعالیت میکرده است.
🔹 این فرد و پسر وزیر سابق متهم هستند که با دریافت مبالغی از بعضی پیمانکاران برای آنها در وزارتخانه دستور گرفته یا کارسازی کردهاند.
🔸این گزارش حاکیست فشارهای شدیدی به پیگیریکنندگان این پرونده و قوه قضائیه برای آزاد کردن این دو نفر و مختومه کردن پرونده وارد میشود./فارس
@jaryan_s
⭕️دولت در ۸ سال گذشته یک اتوبوس هم نخرید!
👤مدیرعامل اتحادیه اتوبوسرانی کشور:
🔹قراربود دولت سالی ۲ هزار دستگاه اتوبوس خریداری کند، اما در ۸ سال گذشته یک اتوبوس هم نخریده است.
🔹۱۵ هزار دستگاه اتوبوس از ۲۰ هزار دستگاه فرسوده است.
🔹دولت هزار میلیارد تومان بدهی به اتحادیه دارد و ریالی از یارانه بلت اتوبوس پرداخت نشده است
🔹با توجه به سهمیهبندی بنزین ۴۰ درصد افزایش تقاضای سفر با اتوبوس در شهرها افزایش یافته است.
@jaryan_s
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"نبی زاده" کارشناس مسائل اقتصادی:
دولت به دنبال حذف یارانههاست نه هدفمندی آن
یارانهای که مردم سال ۸۹ دریافت میکردند معادل ۴۵ دلار بود و الان معادل ۴ دلار است!
پینوشت
یارانه باید با تورم افزایش پیدا میکرد و الان دولت باید حدود 500 هزار تومان یارانه به هر فرد میداد نه 45 هزار تومان!
@jaryan_s
📌هدف پیامبر(ص) تأسیس «امّت اسلامی» بود نه صرفاً تربیت «انسان مسلمان»
📌شاخص مهمّ مسلمانی این است که مسئولیتهای خود را دربارۀ امّت اسلامی، بپذیریم
🔰رسالت پیامبر اکرم(ص) برای تشکیل امت(ج۱) - ۱
🔸 توجه به «امّت اسلامی» و مفهومِ «امتسازی» یکی از گمشدههای ما در منظومۀ معارف دینی است. اینکه بگوییم «جامعه باید خوب بشود» و «ما باید برای بهبود وضع فرهنگی در جامعه، تلاش کنیم» اینها حرفهای رقیق و ضعیفی است؛ بجای اینها باید گفت: «ما باید امّت اسلامی را شکل بدهیم»
🔸 یکی از اهداف بسیار مهم رسول خدا(ص)-و شاید مهمترین هدفی که دنبال میکردند- این بود که «امتِ اسلامی» تأسیس کنند، نه اینکه صرفاً «انسان مسلمان» تربیت کنند و این انسانها در تنهاییِ خود، مسلمان بشوند و فکر کنند به هدف رسیدهاند.
🔸 وقتی یک انسان بخواهد مسلمان و «بندۀ خدا» بشود، یقیناً عضویت در امّت اسلامی، نقشآفرینی برای امّت اسلامی و احساس وظیفه دربارۀ امّت اسلامی، یکی از مهمترین شاخصهای آن خواهد بود.
🔸 پیامبر(ص) میخواست انسانها را به خدا مقرب کند، اما مسیر تقرب الیالله، عبور از چالشهای زندگی و امتحانهای الهی است. مسیر تقرب الیالله، خارج از بستر این زندگیِ رایج نیست، هیچکسی در خلأ بهسوی خدا حرکت نمیکند و مقرب نمیشود.
🔸 اگر بخواهی بندۀ خوب خدا بشوی، باید از مسیر خانواده و از دالانی که فضای خانواده برایت درست میکند، عبور کنی؛ مثلاً اینکه حق پدر و مادر و همسر را رعایت کنی، برای شغل و معیشت، تلاش کنی و امتحانهای مربوط به شغل و کسب درآمد را، خوب پشت سر بگذاری.
🔸 کسی که میخواهد «بندۀ مقرب خدا» بشود، طبیعتاً عضو یک خانواده است و یک فرد مسئولیتپذیر و متعهد نسبت به وظایفی است که در خانواده بر عهدهاش قرار میگیرد، او همچنین در یک معنا و اندازۀ بزرگتر، عضو امّت اسلامی است.
🔸 همانطور که انسان مسلمان، خارج از خانواده و خارج از شغل، قابل تصوّر نیست؛ انسان مسلمان، خارج از مسئولیتهایش دربارۀ امّت اسلامی هم قابل تصوّر نیست. اما عضویت و پذیرش مسئولیت در امّت اسلامی مقولهای است که انسان خیلی سختتر، برایش انگیزه پیدا میکند و مثل خانواده و شغل نیست که ابتدائاً برای انسان جاذبه داشته باشد.
🔸 شاخص مهم مسلمانی این است که عضویت خود و مسئولیت خود را در امّت اسلامی بپذیری و «هویت امّتیِ خودت» را درک کنی؛ نه اینکه فقط خودت بهتنهایی «عبد خدا» بشوی و عبودیت خود را از دالان امّت اسلامی عبور ندهی.
👤علیرضا پناهیان
🔻هیئت شهدای گمنام - ۹۸.۸.۲
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/5784
@jaryan_s