💠 پرسش: در شدائد و سختی ها دعا و تضرّع بهتر است يا سکوت و رضا ؟
#اخلاق_دعا_یا_رضا
✍️ پاسخ:
انسان موجودیست که همواره در پی آرامش روحی و آسایش جسمی است و پاسخ مناسب به این دو بعد دارای اهمیت ویژه ای می باشد. از طرفی مشکلات و سختی ها جزء لاینفک زندگی همه ماست و اصلا جنس دنیا جنس زحمت و سختی است. آنچه از ناحیه ی آموزه های اسلام، در لابلای مشکلات و بلاها و مصائب، بدان سفارش شده ایم از یک طرف صبر و تحمل سختی و رضا بودن به آن است و از طرف دیگر دعا در جهت رفع آن.
دعا امری مطلوب است و به همه ی ما توصیه شده که حتی نمک غذای خویش را هم از طریق دعا درخواست نماییم منتها نکته ظریف و دقیق و مرز حساس بین دعا و صبر این است که انسان در هنگام دعا نیز باید از صبر بهره ببرد و اگر دعا همراه با جزع و بی صبری باشد کمال محسوب نمی شود. همچنین باید در هنگام دعا، برای دفع بلا و مشکل، از خداوند درخواست کمک نمود اما در عین حال مشیت الهی و حکمت او را مد نظر گرفت و کار را به خداوند سپرد.
باید دقت نمود که هدف از دعا برای دفع بلا چیست؟انسان مومن هدفش از دعا و درخواست برای دفع بلا فراهم شدن زمینه اطاعت و عبادت بیشتر است بنابراین دعا با این انگیزه نه تنها منافات با صبر ندارد که منافات با رضا و تسليم هم ندارد.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💠 پرسش:
لطفاضرورت و اهمیت محاسبه نفس را بیان کنید؟
#اخلاق_محاسبه_نفس
✍️ پاسخ:
یکی از اموری که در جریان تهذیب نفس مورد سفارش قرار گرفته است بحث ضرورت و اهمیت محاسبه نفس است بدین معنا كه انسان در پايان هر روز به بررسى و محاسبه رفتار خود بپردازد و با بررسی دقیق نسبت به انجام یا عدم انجام تکالیف الهی که بر عهده اش بوده، خود را مورد سنجش قرار دهد و چنانچه رفتارش مطابق با موازین شرع بوده شاکر خداوند باشد و اگر کوتاهی داشته در صدد جبران برآید.
درباره اهميت محاسبه نفس امام كاظم(عليه السلام) مىفرمايند:
لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَم يُحاسِبْ نَفسَهُ فِى كُلِّ يَوْم فَإِنْ عَمِلَ حَسَناً اسْتَزادَ اللّهَ وَ إِنْ عَمِلَ سَيِّئاً اسْتَغْفَرَ اللّهَ مِنْهُ و تابَ إِلَيْهِ
از ما نيست كسى كه هر روز حساب خود را نرسد، پس اگر عمل نيكى انجام داده از خداوند زياد شدن اعمال خير را طلب كند و اگر كار بدى مرتكب شده، از خداوند آمرزش بخواهد و به سوى او بازگشت كند.(1)
حسابرسی از اعمال منجر می شود که انسان نسبت به نقاط ضعف و قوت خود آگاهی پیدا کند و نگذارد آثار تکوینی گناه در روحش باقی بماند در حالی که اگر این حسابرسی وجود نداشته باشد انسان با ارتکاب گناه روی گناه، اصلا متوجه میزان و کمیت و کیفیت گناهان خویش نمی شود وهمین امر تاریکی روح و سیاهی دل را برای او در پی خواهد داشت.
پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) فرموده اند:
حاسِبْ نَفْسَكَ قَبْلَ أَنْ تُحاسَبَ فَهُوَ أَهْوَنُ لِحِسابِكَ غَداً
قبل از آن كه به حساب تو رسيدگى شود، خود به حساب اعمالت برس، چرا كه اين محاسبه، حساب فرداى قيامت را آسان مىكند.(2)
نتیجه محاسبه اعمال در دنیا، سبک شدن و آسان شدن حساب در آخرت است.
پی نوشت ها:
1.اصول كافى، ج 2، ص 453
2. بحارالانوار، ج 77، باب 4، روايت 3
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💠پرسش:
خداوند به امامان علم و عصمت داده است ولی ما را از آن محروم ساخته است،این تبعیض نیست؟
...............................................................................................................................
✍️ پاسخ:
يکم: ازجمله اعتقادات ما درباره خداوند اين است که او عالم است و به تمام رفتار مخلوقاتش حتي قبل از خلق آنان آگاهي دارد. ايوب بن نوح در نامهاي از امام هادي (عليهالسلام) پرسيد: آيا خداوند قبل از آفريدن موجودات به آنها عالم بود يا نه؟ امام (عليهالسلام) در پاسخ او نوشت: «خداوند قبل از آفريدن موجودات به آنان عالم بود، همانگونه كه بعد از آفريدن به آنها علم دارد».(1).
دوم: ما فاعل داريم و قابل با مثالي اين واضح ميشود: مثلاً ليوان آبي را در نظر بگيرد اين ليوان آب حدي از آب را در خود جاي ميدهد بههيچعنوان نبايد انتظار داشت در اين ليوان بهاندازه يک پارچ آب جاي گيرد و هيچ نقصي نيز به اين ليوان نيست که کسي بگويد: چرا اين ليوان آبي که در پارچ جاي ميگيرد را نپذيرفت. همه ما انسانها نيز قابليتي داريم عيناً مثل اين مثالي که بيان شد.
سوم: آنکه پيامبران و امامان (علیهم السلام) داراى اراده بشرى مىباشند و براى تحصيل هر چه بيشتر مقامات معنوى، به سعى و تلاش مىپردازند و اهل صبر و جهاد و زهد و تقوا و... مىباشند.وخداوند متعال به قابليت پيامبران و امامان براى تحصيل مقامات معنوى و شايستگى آنان براى عهدهدارى مسؤوليت هدايت جامعه علم دارد و در حقيقت همان قابليت و شايستگى آنان است كه موجب برگزيدگى آنان براى امامت شده است. آيات و روايات فراوانى بر اين دو واقعيت گواهى مىدهد كه از آن جمله آیه : «وجعلنا منهم ائمه يهدون بامرنا لما صبروا و كانوا بايتنا يوقنون؛ و چون شكيبايى كردند و به آيات ما يقين داشتند، برخى از آنان را پيشوايانى قرارداديم كه بهفرمان ما [مردم را] هدايت مىكردند»(2) می باشد. همچنين بايد توجه كه «سپردن هر مسؤوليتى همراه با دادن امكانات لازم است» و امامت جامعه از اين قاعده مستثنا نيست. ازاينرو خداوند آنان را از علم لازم براى عهدهدارى مسؤوليت امامت بهرهمند مىگرداند. در اوايل دعاى ندبه ، آنجا كه درباره دليل «برگزيدگى امامان» توضيح مي دهد مىخوانيم: «بعد ان شرطت عليهم الزهد فى درجات هذه الدنيا الدنيه وزخرفها و زبرجها فشرطوا لك ذلك و علمت منهم الوفاء به فقبلتهم و قربتهم و قدمت لهم الذكر العلى والثناء الجلى واهبطت عليهم ملائكتك و كرمتهم بوحيك و رفدتهم بعلمك؛ [آنان را برگزيدى]... بعدازآن كه بر آنها شرط كردى نسبت به دنيا و زينت زيورها زهد بورزند، آنان نيز اين شرط را پذيرفتند و دانستى كه آنان به آن شرط وفادارند. پس آنها را پذيرفتى و به خود نزديك ساختى و ياد بلند ستايش ارجمند را براى ايشان پيش فرستادى و فرشتگانت را بر آنان فرو فرستادى و به وحى خود آنان گرامى داشتى و آنان را به بخشش علم خود ميهمان كردى...»
👈 در پايان بايد به نكته مهم معرفتى ديگر توجه داشت كه اين «علم و عصمت موهبتى» بهعنوان پايه هست و معصومان بااراده خويش و با سعى و تلاش و عبادت و دعايى كه به درگاه خداوند دارند به مقامات عالىترى از علم و عصمت دست مىيابند. چنانکه در قرآن مجيد از زبان پيامبر (صلی الله علیه و اله) مىخوانيم: «و قل رب زدنى علما؛ و بگو پروردگارا بر دانشم بيفزا»(3) و همين عبادتها و صبر و جهادهاى بيشتر است كه با اختيار و اراده انجام مىشود و موجب برترى برخى از پيامبران بر ديگر پيامبران مىشود. «تلك الرسل فضلنا بعضهم على بعض؛ برخى از آن پيامبران را بر برخى ديگر برترى بخشيديم...»(4)
✅نتیجه:
بنا بر آن چه گفته شد علم و عصمت موهبتى امامان، به جهت مسؤوليتى است كه براى هدايت جامعه بر عهده آنان گذاشتهشده است و اين يک اصل عمومى و يك سنت الهى است، بدون آنکه تبعيض ناروايى باشد، چنانکه درباره امام هادى (علیه السلام) مىخوانيم: يكى از ياران ايشان به نام «هارون بن فضيل» در كنارشان بود كه ناگاه امام فرمودند: انا لله و انا اليه راجعون ابى جعفر [امام جواد (علیه السلام)] درگذشت. به حضرت عرض شد: از كجا دانستيد؟ فرمودند: زيرا فروتنى و خضوعى نسبت به خدا در دلم افتاد كه برايم سابقه نداشت، (5).
—------------------
پی نوشت:
1. کليني، اصول کافي، ج ۱، ص ۱۰۷، ح ۴.
2. (سجده، آيه 24).
3. (انعام، آيه 124).
4. (طه، آيه 114).
5. کليني، اصول كافى، ج 3، ص 218، ح 984.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
دو قطبی سازی انتخابات.pdf
429.9K
#انتخابات
#دو_قطبی_سازی
#پست_پیشگام
#استاد_جواد_حیدری
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
audio_2020-01-06_08-26-41.ogg
756.5K
💠#سوال
عصمت یعنی چه؟ آیا این واژه دلیل دینی دارد؟
#عصمت
پاسخ به شبهات عرفانهای کاذب درباره عصمت انبیاء و امامان
┅═✧@javadheidari110✧═┄
audio_2019-12-31_16-14-33.ogg
704.2K
💠 #سالک_عاشق (شخصیت شناسی و افکار استاد غفاری) 1️⃣
🔸معرفی (1)
♻️ خلاصه: | غفاری عباسی معروف به استاد غفاری متولد 1341 ش در شهر مراغه می باشد. پدرش تاجر فرش بوده است که 30 سال است از دنیا رفته است.و استاد غفاری برایش گریه نکرده است! مادر ایشان زنده هستند.|
✨✨✨✨
🌐@javadheidari110
audio_2020-01-14_17-07-33.ogg
863K
💠 #سالک_عاشق (شخصیت شناسی و افکار استاد غفاری) 2️⃣
🔸معرفی (2)
♻️ خلاصه: | استاد غفاری مدتی در جبهه های جنگ تحمیلی بوده است. مدعی است در خواب امام صادق علیه السلام به وی گفتند: به درس آیت الله سعادت پرور برود، در حالیکه واجِد تمام مقامات عرفانی بوده است. بقیه شاگردان استاد سعادت پرور با وی مخالف بوده اند. البته علت مخالفتشان، عمومی کردن اسرار عرفانی بوده است .|
✨✨✨✨
@javadheidari110
audio_2019-12-31_13-04-28.ogg
1.09M
💠 #حقیقت_یوگا (درس گفتار های ماهیت و حقیقت یوگا) 1️⃣
🔸تاریخچه (1)
♻️ خلاصه: |باید بدانیم یوگا ورزش نیست،بلکه عرفان هندویی است؛محور بحث برگرفته از کتاب«یوگا سوتره پتنجلی» می باشد.یوگا عرفانی گاوی می باشد!|
✨✨✨✨
🌐eitaa.com/vazneh
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
دو قطبی سازی انتخابات.pdf
429.9K
#انتخابات
#دو_قطبی_سازی
#پست_پیشگام
#استاد_جواد_حیدری
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110