هدایت شده از عصر آب
🔺 چند نکته درباره حضرت معصومه (س)
〰️〰️〰️
1.تولد و وفات
در منابع متقدم مطلبی درباره زمان تولد و موقع وفاتشان نیست. ولی در منابع متاخر بدون ذکر منبعی تولدشان را در اول ذیقعده آوردهاند. (نمازی،مستدرک سفینة البحار،ج8،ص261).
🌹
2.پدر و مادر
🔹پدر والامقامش،امام کاظم (ع) است . رئیس مذهب جعفری در وصفش فرمود: «ِ اسْتَوْصُوا بِابْنِي مُوسَى خَيْراً فَإِنَّهُ أَفْضَلُ وُلْدِي وَ مَنْ أُخَلِّفُ مِنْ بَعْدِي وَ هُوَ الْقَائِمُ مَقَامِي وَ الْحُجَّةُ لِلَّهِ تَعَالَى عَلَى كَافَّةِ خَلْقِهِ مِنْ بَعْدِي» (مفید،الارشاد،ج2،ص220).
🔺مادر مکرمهاش کنیزی بود به نام نجمه یا تکتم . در جلالش از زبان فروشنده ایشان به ابراهیم خادم موسی بن جعفر می خوانیم: «... گفت: من داستان اين دختر را برايت بگويم:او را از دورترين نقاط مغرب خريدم، زنى از اهل كتاب بمن برخورد و گفت: اين دختر همراه تو چكار ميكند؟ گفتم: او را براى خود خريدهام، گفتم: سزاوار نيست كه او نزد مانند توئى باشد.اين دختر سزاوار است نزد بهترين مرد روى زمين باشد و پس از مدت كوتاهى كه نزد او باشد، پسرى زايد كه در مشرق و مغرب زمين مانندش متولد نشده باشد. من آن دختر را نزد امام بردم، دير زمانى نگذشت كه امام رضا عليه السلام از او متولد شد.» (کلینی،الکافی،ج1،ص486).
🔅 بنا بر کلام محمد بن جریر طبری شیعی،مادر امام رضا (ع) و حضرت معصومه(س) یکی هستند. (دلائل الامامه،ص309)
🌹
3. مقام این بانوی عظمی
3.1. درلسان معصومین
▫️امام صادق(ع) : «بَلْدَةُ قُمَّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهَا امْرَأَةٌ مِنْ أَوْلَادِی تُسَمَّى فَاطِمَةَ فَمَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ قَالَ الرَّاوِی وَ کَانَ هَذَا الْکَلَامُ مِنْهُ قَبْلَ أَنْ یُولَدَ الْکَاظِمُ عَلَیْهِالسَّلَامُ»( بحارالأنوار،، ج:۵۷،ص:۲۱۷)
▫️سعد اشعری که از بزرگان قم بوده و از علمای بزرگ و صاحبنام که از اصحاب بزرگوار ائمه است از امام رضا(ع) درباره زیارت قبر فاطمه معصومه در قم سؤال کرد، امام(ع) فرمود پاداش آن بهشت است: «عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع عَنْ زِیَارَةِ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع بِقُمَّ فَقَالَ مَنْ زَارَهَا فَلَهُ الْجَنَّةُ».
▫️امام جواد(ع) فرمود: «عَنِ ابْنِ الرِّضَا ع قَالَ مَنْ زَارَ قَبْرَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ؛ هر کس قبر عمهام را در قم زیارت کند پادش او بهشت است.»
▫️عبدالجلیل رازی کتاب النقض را حدود ۵۶۰ق تألیف کرده است. وی حدیثی را از امام صادق(ع) در مورد دفن حضرت معصومه در قم نقل می کند که در کتاب تاریخ قم نیست. پس سخن او برگرفته از این کتاب نیست:«ألا إن للجنه ثمانیه أبواب فباب منها إلى قم ، تقبض فیها امرأه من ولدی اسمها فاطمه بنت موسى. تدخل بشفاعتها شیعتنا الجنه بأجمعهم. (النقض، تحقیق: حسینی ارموی، ص ۱۶۵)
➖➖➖
3.2. در زیارت نامه
🔅 الف) شفاعت : « یا فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ ».
🔅ب) محور حُب و بُغض : « أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ بِحُبِّكُمْ وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِكُمْ»
🔅ج) عامل عاقبت به خیری : « اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تَخْتِمَ لِي بِالسَّعَادَةِ».
┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا برخی از #مسئولین در جمهوری اسلامی دیر محاکمه میشن؟؟!
🔺چرا #رهبر اوضاع کشور را درست نمیکند؟!
🔺چرا #جمهوری_اسلامی مسئولان ناکارآمد را عزل نمیکند؟!
🔺ایران قدرت برخورد با برخی از مسئولان را ندارد؟!
@javadheidari110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼
🌾
🌼
🌾
پرســـ❓ــش
⁉️منظوراز چله نشيني چيست؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے
"زیدعزه"
1⃣ اصل «چله گرفتن»
اصل چلهگرفتن به معنای «مراقبت چهل روزه از خود برای زمینه سازی جهت دریافت فیوضات الهی و حکمت ربوبی» مورد اشاره ی روایات آل الله علیهم السلام و علمای بزرگوارمیباشد.
امام باقر علیه السلام می فرماید: «مَا أَخْلَصَ الْعَبْدُ الْإِیمَانَ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِینَ یَوْماً أَوْ قَالَ مَا أَجْمَلَ عَبْدٌ ذِکْرَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِینَ یَوْماً إِلَّا زَهَّدَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِی الدُّنْیَا وَ بَصَّرَهُ دَاءَهَا وَ دَوَاءَهَا فَأَثْبَتَ الْحِکْمَةَ فِی قَلْبِهِ وَ أَنْطَقَ بِهَا لِسَانَه»؛ «هیچ بنده ای ایمان خود به خدا را در چهل روز خالص نگرداند، مگر آن که پروردگار، او را نسبت به دنیا کم توجه کرده و دردها و درمان ها را نشانش خواهد داد. سپس، حکمت در قلب او استوار شده و زبان خود را نیز به حکمت خواهد گشود».
📚کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 2، ص 16، ح 6
2⃣ منظور از چلهنشيني:
منظور از چله و چلهنشینی این است كه:
با عبادت خالصانه، شبستان وجودمان را لبریز از نور و صفا کنیم تا زمينهی تابش انوار الهي و درخشش آفتاب فطرت در درونمان مهیا شود و امور غيرضروري و غير لازم را در حد امكان ترك کنیم.
3⃣ عدد چهل در قرآن:
درقرآن و روايت به عدد۴۰ عنايت خاص شده است، قرآن كريم خلوت حضرت موسي در كوه طور با خدا را چهل روز ذكر ميکند «و وَ وَاعَدْنَا مُوسَي ثَلَاثِينَ لَيْلَه وَ اَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرْفَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ اَرْبَعِينَ لَيْلَه» (اعراف۱۴۲)
در روايات آمده: «مَنْ اَخْلَصَ لِلَّهِ اَرْبَعِينَ يَوْماً فَجَزَاکَ اَللَّهِ يَنَابِيعَ اَلْحِكْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَي لِسَانِهِ»عيون اخبارج 2،ص 85
خودت را چهل روز براي خداوند خالص و پاكن، ببین چطور خداوند چشمههاي حكمت را از قلبت به زبانت جاري ميکند
4⃣آثار چله نشيني:
آثار چلهنشینی بستگي با توجه به اراده، توجه، همت و اخلاص افراد، دارای شدت و ضعفِ اما به هر حال در اين مدت، قلب نوراني و با صفا ميشود و مطالب ظريف و عالي معنوي و معارف دين را بهتر و عميقتر درك ميکند تا زمينهی عروج معنوي و تعالي روح برای انسان فراهم شود. البته باید حواسمان باشد دچار افراط و تفریط نشویم، پس بهتر است از یک فرد راه رفته و پخته و قابل اعتماد راهنمايي بگیریم.
♻️نتیجه اینکه:
❇️ معناي چلهنشيني، بريدن از مردم و شانه خالي كردن از مسؤوليتهای فردی،اجتماعي، شرعي و انساني نیست بلکه مهم اين است كه ما در اجتماع باشیم و مراقب خودمان باشیم، چون گاهي باز کردن گرهاي از كار خلق اثرش از دهها چلهنشيني بيشتر است.
❇️ چلهگیری و چلهی موسویه هیچ مستند روایی ندارد ولی با وجود روایات کلی در مورد سفارش به دعا و زیارت و همچنین «موضوعیت» عدد چهل، هیچ اشکالی ندارد و حتما در کنار تلاش و کوشش و استفاده از موهبات طبیعی، برای رفع گرفتاری ها مؤثر خواهد بود.
💫 تذکر:
استناد به روایت «فضل بن ابی قره» که اشاره به برداشتن عذاب از بنیاسرائیل بعد از چهل روز ناله و گریه و توصیه به این عمل برای رسیدن امر فرج، به خاطر ضعیف بودن سند این روایت، امر صحیحی نیست
📚بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج4
#اخلاق
#چهله_نشینی
#اربعین_گیری
@javadheidari110
🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #پاسخ_شبهه | "چرا حضرت معصومه -سلام الله علیها- ازدواج نکردند؟!"
🎙 استاد جواد حیدری -کارشناس مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی-
#خبرگزاری_فارس
🖇 http://fna.ir/darb7m
🍃 @javadheidari110 🍃
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼 🌾 🌼
🌾
🌼
🌾
پرســـ❓ــش
⁉️مهمترين و شایعترین پرسشهاي كودكان درباره خدا چیست و چگونه به آنها پاسخ دهیم؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے
"زیدعزه"
🔻مقدمه
با توجه به اینکه فرزندان زیر هفت سال قدرت فهم مباحث متافیزیک را ندارند بنابراین میبایست سعی شود برای پاسخ به سوالاتی که در مورد خداوند دارند حتیالامکان از روش حواس پرتی استفاده شود اما اگر اصرار از طرف فرزند بود و قدرت فهم خوبی داشت از روش تمثیل به سوالاتش پاسخ دادهشود.
🔆خدا كيست و چيست؟
براي پاسخ به اين سؤال بايد از اوصاف خداوند و مقایسه او با ديگران استفاده كرد و بگوئیم خدا كسي است كه مهربانياش از پدر و مادر هم بيشتر است. خدا كسي است كه بیشتر از پدر و از شما مراقبت ميكند. خدا از قويترين كسي كه شما ميشناسيد هم قويتر است.
🔆چرا خدا را نمیبینیم؟
فرزندي همين سؤال را از پدر خود ميپرسد.
پدر ليواني آب و دو حبه قند ميآورد و مقابل ديدگان فرزند، آن دو حبه قند را داخل آب در ليوان قرار داد و آنها را در آب حل کرد🍹
آنگاه از فرزندش پرسید:
🧔آيا حبههاي قند داخل ليوان هستند يا از آن خارجشدهاند؟
🧒فرزند پاسخ داد: داخل ليوان هستند.
🧔پدر: آيا تو آن را ميبيني؟
🧒فرزند: خير
🧔پدر: آنها داخل ليوان هستند؛ اما با چشم ديده نميشوند؛ خدا هم اینگونه است، همانطور که ما خيلي چيزها مانند هوا، گرما و برق را نميبينيم اما وجود دارند خدا
🔆خدا را چه كسي آفريده است؟
از کودک میپرسیم غذای شور، شوری خود را از کجا اورده؟
پاسخش این است که شوری آن از خودش است.
یا میپرسیم روغن چربی خودش را از کجا آورده؟
پاسخش این است که چربی آن از خودش است.
✅پس خدا وجودش از خودش است و همیشه بوده است اما وجود ما از خداست.
@javadheidari110
🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼
@ramezan_ghasem110
#رد_عینیت_با_معصومان 8️⃣
#شبهات_جریان_غفاری
⏏️سید رضاموسوی هندی :کجا افراد با کفش قنبر تو قابل برابری اند.
📎 در نقد انگاره رسیدن به مقامات معنوی معصومان ،شعر شاعران شیعی بزرگ نیز حائز اهمیت است. که نشان میدهد مهمترین ادعای معنویت استاد غفاری، حتی در اشعار شیعی نیز جایگاه ندارد، چه برسد به کلمات معصومان و نایبان آنها.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش: تفاوت بین نماز صحیح و نماز مقبول را بیان کنید؟
#اخلاق_نماز_مقبول_صحیح
❇️پاسخ:
یکی از نکاتی که در باب نماز لازم است مورد دقت قرار گیرد تفاوت بین نماز صحیح ونماز مقبول است.نماز صحیح نمازی است که با شرایط ذکر شده بجا آورده شود اما لزوما همراه با پذیرفته شدن نیست.درواقع نماز صحیح موجب اسقاط تکلیف از بنده می شود اما ممکن است مقبول درگاه احدیت واقع نشود.البته این حرف بدان معنا نیست که اگر نماز ما مورد قبول واقع نشود پس بهتر است ترک شود، بلکه خواندن نماز صحیح خودش موجب نجات انسان از عذاب الهی می شود هرچند موجب تقرب و کمال نگردد.
امام صادق(عليه السلام) درروایتی در بخشی از سخنان خود با بيان حديثى قدسى، برخى از شرايط قبولى نماز و همچنین آثار قبولی آن را يادآور مىشوند.
ایشان می فرمایند:
يَا ابْنَ جُنْدَب قال اللّهُ جلّ و عزّ فى بَعضِ ما اَوْحى: اِنَّما اَقْبَلُ الصَّلاةَ مِمَّنْ يَتَواضَعُ لِعَظَمَتى و يَكُفُّ نَفْسَهُ عَنِ الشَّهَواتِ مِنْ اَجْلى و يَقْطَعُ نَهارَهُ بِذِكْرى و لايَتَعَظَّمُ عَلى خَلْقى و يُطْعِمُ الْجائِعَ و يَكْسوُ الْعارِىَ وَ يَرْحَمُ المُصابَ و يُؤْوِى الْغَريبَ فَذلِكَ يُشْرِقُ نورُهُ مِثْلَ الشَّمسِ اَجْعَلُ لَهُ فى الظُّلْمَةِ نوراً و فِى الجَهالةِ حِلْماً اَكْلَأُهُ بِعِزَّتى وَ اَسْتَحْفِظُهُ ملائكتى يَدْعُونى فَاُلَبّيهِ و يَسْأَلُنى فَاُعْطيهِ فَمَثَلُ ذلك الْعَبدِ عندي كَمَثَلِ جَنّاتِ الفِردَوسِ لا يُسْبَقُ اَثمارُها و لاتَتَغَيَّر عن حالِها(1)
🔵شرایط قبولی نماز:
1.درک عظمت خداوند.
هرچقدر انسان به عظمت و بزرگی خداوند بیشتر معرفت پیدا کند، راه را برای پذیرش نمازش هموارتر نموده است.
2. خودداری نفس از مشغول شدن به شهوات و هوسها
هرچقدر میزان توجه انسان به هوسهای باطل کم تر شود، میزان مقبولیت نمازش افزون تر خواهد شد.
3.سپری کردن هر روز با ذکر و یاد خداوند
4.تواضع در برابر خلق خداوند(پرهيز از فخرفروشى به خلق خدا)
5.سیرکردن شکم گرسنگان( انفاق به نيازمندان)
6.پوشاندن برهنگان
7. مهربانی با افراد مصیبت دیده
8.پناه دادن غریب
🔵آثار نماز مقبول:
طبق روایت مذکور کسی که شرایط قبولی نماز را مراعات نماید از نوری الهی بهره مند می گردد و با این نور در عالم بالا شناخته می شود.
نورانیت این شخص نه تنها مربوط به ملکوت است ، بلکه در زندگی دنیا نیز هرجا با ظلمت روبرو شد خداوند با نور الهی راه را برایش روشن می نماید.(َجْعَلُ لَهُ فى الظُّلْمَةِ نوراً)
علاوه بر این خداوند به برکت نماز مقبولش، به او حلم و بردباری عطا میکند تا در برابر افراد جاهل صبور باشد.
همچنین وجود او را به واسطه فرشتگانش محفوظ می دارد و درخواست او را اجابت مىكند.
آیت الله مصباح در شرح بخش آخر این روایت چنين می گویند:
چنین بندهاى همچون گلها و ميوههاى بهشتى كه هيچگاه پژمرده و پوسيده نمىگردند، هميشه با طراوت و سرزنده است: فَمَثَلُ ذلك العبدِ عندى كمَثَلِ جَنّاتِ الفِردَوسِ لا يُسْبَقُ اَثْمارُها و لا تَتَغَيَّرُ عَنْ حالِها. تفسير عقلانى اين مطلب اين است كه بنده آنچنان با آموزههاى دينى خو گرفته است كه هيچگاه اين حالت او تغيير نخواهد كرد؛ يعنى اين حالات در او ملكه شده و به صورت صفتى ثابت براى نفس و روحش درآمده است.(2)
پی نوشت ها:
. 1.بحار الانوار (من منشورات المكتبة الاسلامية، چ دوم، 1405 هـ. ق.)، ج 78، كتاب الروضة، باب 24، روايت 1، ص 279 ـ 286
2. پندهاي امام صادق(عليه السلام) به رهجويان صادق،مصباح یزدی،ص287
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
هدایت شده از سلاله اخلاقی
ایادر قرآن کریم اشارهای به وجود مقدس امام زمان علیهاسلام شده است؟.mp3
4.93M
🦋چشم به راه🦋
قرآن کریم با چه روشی امام زمان علیهالسلام را معرفی کرده است؟
الف) بیان نام صریح ایشان
ب) ویژگیهای حکومت و شخصیت امام زمانعلیهالسلام در قران بیان نشده است.
ج) ویژگیهای حکومت و شخصیت امام زمان علیهالسلام در قرآن بیان شده است.
🦋تا ساعت ۱۳:۰۰ فرصت دارید در مسابقه شرکت کنید.
📱 گزینه صحیح با ذکر نام و نام خانوادگی و نام مسابقه چشم به راه به ۳۰۰۰۰۳۳۴۴ ارسال کنید.
🌻هر هفته، یک برنده به قید قرعه جایزهی اسکان و پذیرایی سفر به مشهد از طرف کانون خدمت رضوی دریافت میکند.
#مسابقه
@javadheidari110