.
✍ آیت الله جوادی آملی :
🔸 حیات معنوی هر شخصی، مرهون به نوشیدن آب زندگانی است؛ یعنی بدون ذوق و چشیدن یا شرب و نوشیدن از چشمه حیات، زندگانی معنوی حاصل نمی شود. عین الحیات، یعنی چشمه آب زندگانی نزد ارباب حقیقت، همان ولایت مداری و بهره بردن از ولایت معصومان (علیهم السلام) است.
🔹 تنها فرد یا جامعه ای از حیات معنوی بهره مند است که پیوند ولایی با اولیای خدا داشته باشد و از معرفت ایشان متنعم و از محبت آنان بهره مند گردد تا سیرت و سریرت او، سنت حسنه وی را بسازد.
📚 همتایی قرآن و اهل بیت
(علیهمالسلام) ، صفحه 272 .
💠 @jawaher_kalam
.
#امشب
🔸 در محضر حضرت حجت الاسلام والمسلمین
حاج شیخ علی اکبر مهدی پور تبریزی
.
الخميس ٢٧ ربيع الثاني ١٤٤٦
پنجشنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳
💖 @jawaher_kalam
.
#فتنه_ها
🔹 عنْ الإمام أَبِي جَعفَرٍ (علیه السلام) قَالَ :
خَطَبَ أَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ(علیه السلام) النّاسَ فَقَالَ :
أَيّهَا النّاسُ ، إِنّمَا بَدءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهوَاءٌ تُتّبَعُ وَ أَحكَامٌ تُبْتَدَعُ ، يُخَالَفُ فِيهَا كِتَابُ اللّهِ ، يَتَوَلّی فِيهَا رِجَالٌ رِجَالًا ، فَلَوْ أَنّ الْبَاطِلَ خَلَصَ لَمْ يَخْفَ عَلَی ذِي حِجًی ، وَ لَوْ أَنّ الْحَقّ خَلَصَ لَمْ يَكُنِ اخْتِلَافٌ وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ فَيَجِيئَانِ مَعاً فَهُنَالِكَ اسْتَحْوَذَ الشّيْطَانُ عَلَی أَوْلِيَائِهِ ، وَ نَجَا الّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللّهِ الْحُسْنَی .
ترجمه
🔸 حضرت أمير المؤمنين (علیه السلام) برای مردم سخنرانی كرد و فرمود:
ای مردم همانا آغاز پيدايش آشوب ها فرمانبری هوس ها و بدعت نهادن احكامی است بر خلاف قرآن ،كه مردمی به دنبال مردمی آن را به دست گيرند،
اگر باطل برهنه وآشکار بود بر خردمندی نهان نمی ماند،
و اگر حق آشکار و معلوم بود اختلافی پيدا نمی شد،
ولی مشتی از حق و مشتی از باطل گرفته و آميخته شد و با هم پيش آيند، اينجاست كه شيطان بر دوستان خود چيره شود ، و آنها كه از جانب خدا سبقت نيكی داشتند نجات يابند.
📗 نهج البلاغة ، باب بدعت ها .
@jawaher_kalam
.
👌 آیتالله سید رضا بهاءالدینی (ره) :
#شوق_به_درس
در کتاب «آیت بصیرت» از قول ایشان چنین نقل شده :
🔹 « چنان عشق و علاقه ای به تحصیل داشتم ، که زندگی ام کتاب بود ، و همنشینم درس و بحث و مطالعه .
🔸 با هیچ جلسه ای و برنامه ای به اندازه مجلس درس انس نداشتم ، به طوری که در سن نوجوانی حدود شانزده ساعت کار درسی می کردم .
🔹 به کارهای فکری شوق بسیار داشتم ، به طوری که لحظه ای نمی آسودم و همیشه فکرم مشغول بود ».
☘ @jawaher_kalam
.
👌 آیتالله سید حسین حمامی
بر کرسی تدریس در حوزهء نجف اشرف
🔹 وی در سال ۱۲۹۸ قمری در نجف اشرف متولد شد . لقب حمّامی از جدش ، سید هاشم حمامی به او رسیده است .
🔸 ایشان سال ها در درس : آخوند ملا محمدکاظم خراسانی ، سید محمد کاظم طباطبائی یزدی و شیخ الشریعه اصفهانی شرکت کرد و در فقه و اصول از نخبگان روزگار گردید . پس از وفات آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی ، جمعی از مقلدین ایشان به آقای حمامی روی آوردند .
🔹 از آثار او :
۱. تعلیقة على کتاب ذخیرة الصالحین .
۲. تعلیقة على هدایة المسترشدین .
۳. حاشیة على کتاب وسیلة النجاة .
۴. تقریرات في الأصول «تقریرات درس آخوند خراسانی» .
۵. تقریرات في الفقه «تقریرات درس طباطبائى یزدی و شیخ الشریعه اصفهانی» .
۶. تقریرات في الحکمة و الکلام .
🍃 @jawaher_kalam
.
#زهد
🔹 قَالَ الإمام أميرالمؤمنين و قائد الغر المحجلين يعسوب الدين علي بن ابي طالب علیهالسلام :
الزُّهْدُ کُلُّهُ بَیْنَ کَلِمَتَیْنِ مِنَ الْقُرآنِ ، قَالَ اللَّهُ سُبحَانَهُ :
" لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَکُمْ وَ لا تَفْرَحوا بِما آتاکُم" ، وَ مَنْ لَمْ یَأْسَ عَلَى الْمَاضِي وَ لَمْ یَفْرَحْ بِالْآتِي ، فَقَدْ أَخَذَ الزُّهدَ بِطَرَفَیهِ .
ترجمه
🔸 حضرت امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) ، فرمودند :
زهد بین دو کلمه از قرآن است ، که خداى سبحان فرمود :
« تا بر آنچه از دست شما رفته حسرت نخورید ، و به آنچه به شما رسیده شادمان مباشید» ، کسى که بر گذشته افسوس نخورد ، و به آینده شادمان نباشد ، همه جوانب زهد را رعایت کرده است .
📗 نهج البلاغة ، حکمت 439 .
@jawaher_kalam
.
👌 آیتالله میرزا محمد ارباب قمی (ره)
#اهم_و_مهم
🔸 آن مرحوم، در تواضع و اخلاص زبانزد همگان بود. گویند: در نخستین روزهایى که آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائرى یزدی درس خود را شروع کرده بودند، معظم له رو به شاگردان خود نمود و فرمود: «ما سالها است «اهم» و «مهم» را به شما درس مى دهیم، در حال حاضر حضور در درس آیت الله حائرى «اهم» است، برخیزید و در درس ایشان حاضر شوید. همه مى روند و تنها دو تن از فرزندانش (مرحوم میرزا محمدتقى اشراقى و میرزا محمدباقر ربانى) باقى مى مانند - که از محضر پدر، استفاده کنند - ولى معظم له از آنان نیز مى خواهد که در درس آیت الله حائرى حاضر شوند.
🔹 نیز ایشان با ورود آیت الله حائرى به قم، نهایت تجلیل و احترام را از ایشان نموده و در راه تأسیس حوزه علمیه قم با ایشان کمال همکارى را نمود.
به نوشته مرحوم شریف رازی صاحب آثار الحجة :
«و دیگر از کسانى که در تأسیس حوزه سهم بسزائى دارد، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین آقاى حاج میرزا محمد ارباب است که بسیار ساعى و مصر بودند در توقف مرحوم آیت الله حائرى در قم، و در تأسیس این دانشگاه روحانى با مرحوم آیت الله حائرى همکارى شایانى نمود».
🍃 @jawaher_kalam
.
✅ فضیلت صلوات در شب و روز جمعه
💠 «عن عمر بن يزيد قال: قال لي أبوعبدالله عليهالسلام :
يا عمر ، إنه إذا كان ليلة الجمعة نزل من السماء ملائكة بعدد الذر في أيديهم الذهب وقراطيس الفضة لا يكتبون إلى ليلة السبت إلا الصلاة على محمّد وآل محمّد (ص) فأكثر منها.»
ترجمه
از حضرت #امام_صادق صلواتاللهعلیه روایت شده است که فرمودند :
🍃 «در هر شب جمعه، فرشتگانی به تعداد مورچگان از آسمان نازل میشوند، در حالی که در دستانشان قلمهای طلا و کاغذهای نقره است؛ این ملائکه تا شبِ شنبه، جز صلوات بر محمّد و آل محمّد (ص) را نمینویسند؛ پس زیاد صلوات بفرستید.»
📚 الکافی (شیخکلینی)، ج۳، ص۴۱۶، ح۱۳ .
تهذیب الاحکام (شیخطوسی)، ج۳، ص۴، ح۹ .
🌿 «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّل فَرَجَهُم وَالعَن وَأهلِک اَعدائَهُم.»
☘ @jawaher_kalam
نادرمیرزا
مؤلف کتاب تاریخ و جغرافی دار السلطنه تبریز
جده پدری وی شاهزنان، دختر شاهرخ افشار بود و ازاینرو، وی خود را منتسب به خاندان افشاریه و صفویه میدانست.
نادرمیرزا انتساب خود، به خاندان صفویه را علتی بر سیادتش میدانست و بدین سیادت فخر میورزید: «نازش من بدین نسب است که پیوندم با رسولالله (ص) باشد» (نادرمیرزا ، 1373: 379).
نادرمیرزا همچنین با دو خاندان بزرگ و تأثیرگذار منطقه آذربایجان، یعنی خاندان دنبلی و جوانشیر، پیوند خانوادگی داشت: «نیای من ازسوی مادر زنی داشت که از دو سوی بزرگزاده بود. پدر، حسینخان دنبلی که به آذرآبادگان بر درگاه شاهنشاه بزرگ فتحعلیشاه اسپهبد خوی و سلماس بود و مادر، دخت ابراهیمخان جوانشیر که سپهسالار بزرگ ارمن و بردع زمین بود» (نادرمیرزا، 1386: 205).
روابط خانوادگی نادرمیرزا، با خاندانهای مهم و تأثیرگذاری چون قاجاریه، صفویه، افشاریه، دنبلی و جوانشیر میتوانست تأثیر مثبتی بر تاریخنگاری وی بنهد؛ چراکه مهمترین رخدادهای سرتاسر ایران و خصوصاً منطقه آذربایجان از زمان صفویه تا قاجاریه، به دست این خاندانها رقم خورده است و ارتباط خانوادگی با ایشان، حتی بهواسطه دریافت یک خاطره تاریخی جزئی نیز میتوانست بسیار ارزشمند باشد.
حیات علمی نادرمیرزا
از همان ایام طفولیت آغاز شد. وی در نهسالگی، در محضر معلمی به نام ملاغلامرضا، خط و زبان فارسی را فراگرفت و در پانزدهسالگی از محضر ملاتقی، ابجد و از محضر عبدالعلی گرمرودی صرفونحو عربی آموخت (نادرمیرزا 1373: 380). نادرمیرزا از هر فرصتی برای تلمذ از محضر علما و ادبای تبریز بهره جست. چنانکه خود گوید: « شوق من به فراگرفتن ادب چنان بود که اگر میرزااحمد یا فرزندان او، از ادبای تبریز، از برزن سواره گذار کردندی ملازمت رکاب آنان همی کردم. یک شعر یا یک مسئله استفاده همی کردم» (نادرمیرزا، 1373: 383).
بدیعالزمانمیرزا که اهتمام ویژهای برای تعلیموتربیت فرزندش، نادرمیرزا، به کار بسته بود به سفارش یکی از علمای تبریز، ملامحمود طسوجی از برجستهترین استادان زمان را به معلمی وی گمارد (نادرمیرزا، 1373: 383).
نادرمیرزا در سال 1260ق/۱۸۴۳م و در هیجدهسالگی، با دختر عمه خویش ازدواج کرد و تنها چهار سال بعد همسرش را از دست داد (نادرمیرزا، 1373: 384 و 385).
وی در بیستوپنجسالگی برای تأمین معاش زندگی به کار در امور دیوانی دارالسلطنه تبریز مشغول شد (نخجوانی، 1343: 347؛ نادرمیرزا، 1373: 384). دراین دوران، برای سه سال مسئول جمعآوری باج و خراج در دارالسلطنه تبریز شده و در این راه سختیهای فراوان و ضررهای بسیار متحمل شد. چنانکه همسرش، همسر دومش، گوید: «هر که به آذرآبادگان بهویژه به شهر تبریز کار باژ و ساو پذیرد، دیوانه باشد و بیمغز و هوشگاه او خشک» (نادرمیرزا، 1386: 119).
در سال 1298ق/۱۸۸۰م، با ارتقاء محمدرحیمخان نسقچیباشی، معروف به علاءالدوله، به مقام سرکشیکچی و قوللرآغاسیباشیگری دارالسلطنه تبریز، نادرمیرزا از مقام خود برکنار و تمامی اموال وی و ازآن جمله کتابخانه ارزشمندش، مصادره شد. وی در این مدت، تنها از حمایتهای میرزاکاظم، وکیل8 آذربایجان برخوردار بود. نادرمیرزا مجدداً در سال 1301ق/۱۸۸۳م، به امور دیوانی اشتغال یافت و به سِمت ناظم شهر تبریز و داروغه بازار رسید و یکسال بعد، ازسوی مظفرالدینمیرزا، ولیعهد، به مقام ندیمباشیگری ولیعهد ارتقا یافت.
سرانجام نادرمیرزا در روز چهارشنبه 10 صفر 1303ق، در تبریز وفات یافت (نخجوانی، 1343: 351 و 352).
@jawaher_kalam
.
برخی از ائمه محترم جماعات
منطقه نیروگاه شهر مقدس قم
در محضر استاد شیخ رضا استادی تهرانی
و امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام ، حضرت حجت الاسلام والمسلمین دانشمند محترم حاج آقا سید جعفر میر عظیمی و فرزند ایشان حجت الاسلام سید کاظم
حفظهم الله تعالى
@jawaher_kalam
.
🏴 إنا لله و إنا إليه راجعون
با نهايت تأسف درگذشت غم انگیز طلبه گرامی، بااخلاق ومؤدب ومتعهد، سرباز مکتب اهل بیت (علیهم السلام) مرحوم شیخ امید بحرانی
را به محضر امام عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف، خانواده محترم ایشان و کلیه طلاب، اساتید حوزه علمیه اصفهان تسليت عرض مینمایم.
⚫️ ایشان عمر کوتاه و پربرکت خویش را در راه تحصیل علوم دینی، جذب نوجوانان و تبلیغ خالصانه دین سپری کردند.
الأربعاء ٢٦ ربيع الثاني ١٤٤٦
چهارشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۳
💖 @jawaher_kalam
.
🔸 حجت الاسلام والمسلمین
شهید شیخ بهاءالدین محمدی عراقی (ره)
🔹 ایشان که فارغ التحصیل حوزه علمیه قم بود ، در مدرسه علمیه آیتالله بروجردی به تدریس سطوح و در مسجد اعتمادی کرمانشاه به اقامه جماعت ، تفسیر قرآن و ترویج مکتب اهل بیت (ع) پرداخت .
🍃 @jawaher_kalam