هدایت شده از خبرگزاری فارس
📷 تصاویری از دستنوشتههای روی موشکهای ایران پیش از شلیک به مهمترین پایگاه نظامی اسرائیل
@Farsna
📚 کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد اسلامی
🔖بررسی هویت دانش اقتصاد اسلامی بخش مهمی از فلسفه اقتصـاد اسلامی را شکل می دهد. کتاب حاضـر بـا پـرداختن بـه این موضـوع مهم، به بررسی چیسـتی، قلمـرو، شـرایط شکل گیری، منابع شناخت و اعتبارسنجی نظریه های اقتصاد اسلامی می پردازد. مباحث کتاب نه تنها شبهات مطرح شده در زمینه دانش اقتصاد اسلامی را پاسخ می دهد، بلکه زمینه ساز ارتقای فرآیند نظریه پردازی در اقتصاد اسلامی است.🌱
✍ نویسنده:دکتر محمد جواد توکلی
#معرفی_کتاب
#اقتصاد_اسلامی
📍 عضویت در کانال دانشکده اقتصادی👇
🔗https://eitaa.com/s_ahmad_ir
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⛔جنگ شاخص های اقتصادی!
⚠همه ما تا به حال، کلمه تورم را شنیده ایم. تورم حاصل تقسیم دو مولفه بر یکدیگر هست. برای محاسبه تورم، ابتدا قیمت یک سبد کالا شامل حدود سیصد قلم را در انتهای یک سال و ابتدای همان سال، محاسبه می کنند و از هم کم می کنند و یک سال را نیز به عنوان سال پایه، در نظر می گیرند و همین محاسبه را برای سال پایه نیز انجام می دهند، سپس دو عدد بدست آمده را بر هم تقسیم کنند.
◀به عبارت دیگر، افزایش تورم یعنی افزایش دائمی سطح عمومی قیمت ها در یک بازه اقتصادی مثلا یک سال، تقسیم بر سطح عمومی قیمت ها در یک سال پایه. با این تعریف، تورم یعنی افزایش یا کاهش قیمت ها، نوسان قیمت ها.
‼شما می توانید یک جامعه بدون تورم و به شدت ظالمانه داشته باشید! یک جامعه داشته باشید که تورم اش نیم درصد باشد، یک درصد باشد، اما به شدت طبقاتی باشد و محروم از رفاه باشد. جالب است!
⚠اگر جامعه ای در آن تورم نباشد، به معنای این نیست که توده مردمش در رفاه هستند، در آسایش هستند. شما می توانید یک اقتصادی داشته باشید که قیمت ها در سقف باشند، کاملا گران و علیه مردم باشند اما همانجا ثابت باشند، در آنجا شما هیچ تورمی ندارید، تورم نیم درصد دارید مثلا. تورم یک شاخص حکایت گر از رفاه نیست. گرانی هست که حکایت گر از رفاه است.
〽اینکه میگوییم دعوا بر سر شاخص هاست، همین است. جنگ شاخص ها، چاله شاخص ها همین است. شاخص های متعارف اقتصادی، برای یک نظام سرمایه داری طراحی شده اند.
❌شما می توانید یک اقتصادی داشته باشید که ده درصد رشد اقتصادی داشته باشد، اما مردم درش لِه باشند، اقتصادی داشته باشید که پنج شش درصد رشد اقتصادی داشته باشد ولی مردم درش لِه باشند، مثل بنگلادش، مثل خیلی از این کشورهایی که در آسیای جنوب شرقی مستعمره امریکا و اروپا به لحاظ نیروی کار مفت و ارزان هستند.
‼شما می توانید بزرگترین تولید ناخالص داخلی جهان را داشته باشید، یعنی اقتصاد آمریکا، ۲۵ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی آمریکاست، اما در کشوری که ۳۳۱ میلیون جمیعت دارد، ۴۱ میلیون گرسنه داشته باشید! گرسنه یعنی کسی که دو وعده غذایی در روز، گیرش نمی آید. این آمار وزارت کشاورزی آمریکا در سال ۲۰۱۹ است. ۴۳ درصد خانواده های آمریکایی یعنی بیش از ۱۴۳ میلیون شهروند آمریکایی قادر به تامین هزینه های ابتدائی خود مانند اجاره و غذا نیستند!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.alef.ir/news/3980623082.html
✅هرچه بگردید، قطعا حدود دوازده درصد جمیعت کشور ما گرسنه نیستند. ابدا اینجوری نیست. ما داریم متاسفانه، یک دانه اش هم اسف بار است و اگر بگیم یک دانه هم باشد، انا لله و انا الیه راجعون در دستگاه تحلیلی خودمان، اما وضعیت رفاهی و معیشتی توده مردم ایران، به مراتب از وضعیت معیشتی توده مردم آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی بهتر و بالاتر است.
@jebhetse
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌دکتر سید علی مدنی زاده هستند، رئیس دانشکده اقتصاد شریف، در حال تدریس نظریه مقداری پول.
👈می گوید بنابر اقتصاد مدرن، اگر خودتان در خانه نان یا غذا درست کنید یا جارو کنید، در GDP حساب نمی شود ولی اگر نان یا غذا بخرید یا به خدمتکار بگویید جارو کند، در GDP حساب می شود و یکی از اشکالاتی که به GDP می گیرند همین است که تمام فعالیت های اقتصادی یک کشور نیست! و جوابش هم همین است که خب چاره ای نداریم! چیکار کنیم!
⚠برادر! اگر این اشکال را می دانید، پس باید به سیاست گذار هم تذکر بدهید که شاخص GDP معیار مناسبی برای مقایسه و ارزیابی فعالیت های اقتصادی یک کشور با کشورهای دیگر نمی باشد! نباید برای سیاست گذار با شاخص های اشتباه، تصویر ناقصی از اقتصاد ترسیم کرد.
💡برای کشور ما که فرهنگ خانواده و تامین نیاز خانواده درون آن، به مراتب از تمام کشورهای دنیا پر رنگ تر می باشد، شما نمی توانید از این شاخص برای مقایسه قدرت اقتصادی کشور ایران با کشورهای دیگر استفاده کنید.
〽بخشی از خدمات مادر در خانواده ایرانی را می توانید در تصویر مشاهده کنید.
⛔دوستان طرفدار اقتصاد مدرن!
بدانید اقتصاد یک پدیده فرهنگی نیز هست و شاخص های اقتصادی اقتصاد مدرن، در بیان آن ها عاجز هستند و معیار مناسبی نمی باشند و گاها سیاست گذار را به اشتباه می اندازند.
✍️🏻سیدمحمدکریمی
#اقتصاد_فرهنگی
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فریب بزرگ شاخص!
رسانه منحط تجارت فردا به نقل از بانک جهانی، گزارشی را با تیتر «به زیان زنان» درباره وضعیت کسب و کار زنان در ایران منتشر کرده است.
طبق این ارزیابی ایران در شاخصهای «تحرک»،«ازدواج» و «محل کار» نمره صفر را کسب کرده است و با نمره ۳۱ از ۱۰۰، در قعر جدول ارزیابی مشارکت اقتصادی زنان دنیا در کنار نوار غزه و سودان قرار دارد.
اما واقعیت چیست؟
با بررسی مولفه های این ارزیابی درمییابیم که متغیرها طوری طراحی شده که کشوری که احکام الهی را رعایت میکند ولو شرایط خوبی داشته باشد؛ در قعر جدول قرار میگیرد.
مولفههایی مثل «حق ازدواج زن به میزان مرد»، «لغو قوانین تمکین زن از همسر»، «وجود قوانین رسیدگی به خشونت خانگی»، «سرپرستی زن برای خانواده»، «وجود قانون رسیدگی به آزار جنسی در محل کار»، «حقوق مساوی زن و مرد در ارث»، «کار کردن زن در شب»،«کار کردن زن در محیطهای سخت مثل معدن و..»،«برخورداری از حق افتتاح حساب بانکی» و.. از جمله موارد ارزیابی هستند.
یعنی برای اندازهگیری میزان مشارکت اقتصادی زنان، به جای بررسی علمی عملکرد و شرایط زنان؛ میزان عمل نکردن به قواعد الهی معیار سنجش است.
در همین رتبه بندی آمریکا با نمره ۹۱ در بالای جدول قرار دارد. کشوری که طبق آمار رسمی مرکز کنترل و پیشگیری آمریکا، از هر ۴ زن ۱نفر تجاوز را تجربه و بیش از ۳میلیون زن آمریکایی از تجاوز زوری حامله شدهاند! در صدر و کشور عفیف و مسلمان ایران در قعر جدول قرار دارد.
آری
شاخصها اینچنین پشت واژه علم، ایمانتان را هدف قرار گرفتهاند و این اعداد چیزی جز فریب بزرگ نیستند.
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡در مقابل شاخص های اقتصاد سرمایه داری، در نگاه رهبری، چه مواجهه ای باید داشته باشیم؟
〽️بخشی از سخنان حضرت آقا در توضیح اقتصاد مقاومتی
🗓بیانات در حرم مطهر رضوی، ۱۳۹۳/۰۱/۰۱
#اندیشه_اقتصادی_داشتن
#جبهه_تمدن_ساز_انقلاب_اسلامی
@jebhetse
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
(با عرض پوزش)کمی اقتصادبدانیم!
برآورد خدمات فحشا در اروپا در حساب های خارجی:
(صندوق بین المللی پول)
خدمات روسپیگری ارائه شده توسط ساکنین به افراد غیر مقیم باید به عنوان #صادرات_خدمات در حساب های خارجی ثبت شود. همچنین خدمات فحشا خریداری شده توسط مشتریان مقیم به افراد غیر مقیم باید به عنوان #واردات_خدمات ثبت شود.
خدمات روسپیگری بین افراد مقیم و غیر مقیم باید به عنوان خدمات شخصی، فرهنگی و تفریحی طبقه بندی شود، مگر در مواردی که مشتریان این خدمات را در خارج از کشور در تعطیلات یا سفرهای کاری خریداری می کنند. در چنین مواردی خدمات فحشا باید در سفر گنجانده شود.
چارچوب کلی پیشنهاد شده توسط یورواستات (2018)، رویکرد عرضه را اتخاذ می کند.
تخمین تعداد روسپی ها در کشور ضربدر تعداد کل ملاقات های هر روسپی (در هر دوره) ضربدر میانگین قیمت هر ملاقات است:
کل فروش = تعداد روسپی ها x تعداد تماس های هر روسپی x قیمت
خروجی داخلی با استفاده از برآورد نسبت روسپی های غیر مقیم به دست می آید:
تولید داخلی = کل فروش x (1 - نسبت روسپی های غیر مقیم)
سپس اجزای فرامرزی به صورت زیر تخمین زده می شوند:
واردات خدمات = نسبت روسپی های غیر مقیم x کل فروش به ساکنان
صادرات خدمات = تولید داخلی x نسبت مشتریان غیر مقیم
فقط خواستم ببینید شاخص های بین المللی همین قدر ناکارآمد و کثیف هستند.
حتی انسان را کالا می بینند و بر روی او قیمت می گذارند و در آمارهای صادرات و واردات خود حساب می کنند!
در شاخص های اقتصادی در صدر جدول بودن می میتواند نشانه حجم فرومایگی اقتصاد یک کشور باشد.
✍️سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🖊تولید ناخالص داخلی شاخص رفاه نیست...
محاسبه رفاه یک ملت از مسیر محاسبه رشد اقتصادی ممکن نیست. به تعبیر یکی از منتقدان مفهوم رشد اقتصادی، قهرمان GDP شهروندی است که سیگار پشت سیگار روشن میکند، بیماری سرطان گرفته و تحتدرمان است، همسرش را طلاق داده و مهریهاش را پرداخت کرده، خودرویش در یک تصادف زنجیرهای آسیب دیده و باید هزینه تعمیر سنگینی بپردازد، در حال خوردن فستفود پشت فرمان و چتکردن با گوشی است. چه، همه این هزینهها به رشد اقتصادی کشور کمک میکند! اینکه رشد اقتصادی را ملاک رفاه قرار دهیم و سپس با اضافهکردن چند مفهوم مثل «فقر» و «بیکاری» و «محیطزیست» و «منابع طبیعی» از «کیفیت رشد» سخن بگوییم، «شترگاوپلنگ»ی ساختهایم که هیچ قسمتش با دیگر بخشها تناسب ندارد.
تعلق ایدئولوژیک به GDP را باید کنار گذاشت. شاخصهای قابلاعتنایی برای سنجش رفاه ابداع شده که میتوان با آنها شروع کرد و توسعهشان داد. برای نمونه، موسسه «Redefining Progress» شاخصی با عنوان GPI برای سنجش رفاه تعریف کرده است که میتواند هم یک شروع خوب و هم یک تجربه مناسب برای تعریف یک شاخص علمی مبتنی بر الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت باشد.
شاخص GPI برخلاف GDP تلاش میکند که هزینه و فایده سرمایههای انسانی، اجتماعی، طبیعی و... را محاسبه کند. GPI با هزینههای مصرفی فرد/ خانوار شروع میکند و سپس آن را بر اساس نابرابری درآمدی تعدیل میکند؛ ارزش کار در خانه، مراقبت از فرزندان و کار داوطلبانه را به آن اضافه میکند؛ ارزش دریافت خدمات از زیرساختهای موجود در خانهها را اضافه میکند؛ ارزش دریافت خدمات از خیابانها و بزرگراهها را اضافه میکند؛ هزینههای زمان از دست رفته برای تفریح، فروپاشی خانوادهها، زمان صرفشده برای رفت و آمدها، و کمکاریها را کسر میکند؛ هزینههای جرایم، تصادفات و استهلاک کالاهای مصرفی بادوام را کسر میکند؛ هزینه تخریب محیطزیست، آلودگی هوا، آلودگی آب، تخلیه لایه ازن، آلودگی صوتی، از دست رفتن زمین کشاورزی، جنگلزدایی، تالابزدایی و... را کسر میکند؛ و نهایتا این محاسبه را با تشکیل سرمایه خالص و استقراض خارجی خالص تعدیل میکند.
@syjebraily
⚠️چند پیام گذشته، مروری بر چهره واقعی بعضی شاخص های اقتصادی بود.
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀مشکلات زیرساختی در مهار تورم و رشد تولید از منظر اقتصاد اسلامی
🎙 محمد جواد توکلی
🔹همایش اقتصاد اسلامی در مواجهه با چالشهای اساسی اقتصاد ایران با تاکید بر مهار تورم و رشد تولید
🕘 چهارشنبه ۲۹ف۱۴۰۳؛ ۹:۴۵
🌍 دانشگاه قم
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀مراقبت از جنگ مالی با افزایش قیمت دلار
💠سخنان لو رفته جیمز ریکاردو در دوره احمدینژاد در این مورد که افزایش قیمت دلار در دستور کار وزارت جنگ آمریکا است، پدیده ای که ما هم با سیاستهای اشتباه مان تشدید می کنیم.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مانور تماشایی موشک ایرانی قبل از برخورد به هدف
🔹منابع خبری در تحلیلهایی از فیلم اصابت موشک ایران به هدف خود در اسرائیل نوشتند، این فیلم شاهکار مهندسی کلاهک موشک بالستیک فراصوت ایران را به نمایش میگذارد که چند ثانیه قبل از برخورد یک مانور دقیق انجام میدهد.
🔹این قابلیت، کنترل آیرودینامیکی و فناوری هدایت پیشرفته را نشان میدهد و به کلاهک اجازه میدهد مسیر خود را با دقت و سرعت خیرهکننده تنظیم کند.
🔹مشاهدۀ چنین حرکت اروباتیک با سرعت بالا نه تنها فناوری موشکی پیشرفته ایران را برجسته میکند، بلکه نشان دهنده جهش قابل توجه در مهندسی هوافضای نظامی نوین است.
🔹موشکهای خیبرشکن ایران با موفقیت به پایگاه هوایی «نواتیم» اسرائیل که در آن جنگندههای «اف-۳۵» آمریکایی بود، اصابت کردند.
@Farsna