🔰تصاویر/ جلسه اخلاق طلاب و روحانیون ارومیه
🔺 جلسه اخلاق طلاب و روحانیون ارومیه با سخنرانی حجت الاسلام سید طاهر غفاری قرهباغ در مسجد یازهرا (س) ارومیه برگزار شد.
🔻 جهادگران فاطمی ارومیه
https://eitaa.com/jehad_fatemi
🔰 بغیر از بقینیات برای مردم بازگو نکنید
🔺به گزارش خجهادگران فاطمی ارومیه، حجتالاسلام سید طاهر غفاری قرهباغی شامگاه شنبه در جمع طلاب و روحانیون ارومیه که در مسجد یازهرا سلام الله علیها ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: حضرت به آنکسی که مشهور به اهل بیت بود فرمود؛ إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ کلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْک أَحْسَنُ لِمَکانِک مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِیحَ مِنْ کلِّ أَحَدٍ قَبِیحٌ وَ إِنَّهُ مِنْک أَقْبَحُ لِمَکانِک مِنَّا کار خوب از هر کسی خوب است، ولی از تو به دلیل انتسابی که با ما داری و مردم تو را وابسته به خاندان رسالت می دانند خوبتر و زیباتر است؛ کار بد نیز از هر کس بد است ولی سرزدنش از تو به دلیل همین انتساب، زشتتر و قبیح تر است.
وی ادامه داد: اولین نکته این است که مراقبت کنیم تا تیشهای برنداریم که به ریشه دین بزنیم و کمینی که شیطان و ابلیس برای افراد دارای رسالت تبلیغ دین پهن کرده به دیگران نکرده است و گمراهی یک مبلغ دینی دیگران را نیز گمراه میکند و لذا باید خیلی مراقب باشیم تا اخلاصمان ضربه نخورد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کرد: جملهای از امام علی علیهالسلام بیان شده که حضرت میفرمایند؛ بِالْإِخْلاَصِ یکونُ اَلْخَلاَصُ اخلاص، موجب خلاصى است. و شواهد و روایات را وقتی بررسی میکنیم مشاهده میکنیم که این روایت تخصیص نخورده است و لذا هم در کارهای شخصی و هم جمعی اخلاص لازمه کار است.
وی افزود:امام باقر علیه السلام در ضمن روایتی بیان میکنند که وقتی حضرت موسی از حضرت خضر جدا میشد از ایشان نصیحتی خواست و باید این برای ما موعظه باشد که وقتی از همدیگر جدا میشویم از هم موعظه بخواهیم و یکی از صفاتی که موجب صدمه خوردن امر به معروف شده همین عدم احساس نیاز مؤمنین به موعظه و امر به معروف است.
حجت الاسلام قرهباغی گفت:همه باید مبلغ دین باشند و تبلیغ دین محدود به لباس دین نیست و هر کس هر اندازه از اهل بیت معارفی کسب کرده باید تبلیغ کند و لازم است این را به مؤمنین تبیین کنیم که تبلیغ فقط وظیفه روحانیون نیست.
وی ادامه داد: برای اولین بار که به تبلیغ میرفتم نصیحیتی از آیت الله بهجت خواستم که ایشان فرمودند؛ بغیر از یقینیات به مردم چیزی بیان نکنید و مشکل مردم ما یقینیات است و اگر در جایی یقین نداریم ورود نکنیم و از بیان روایات و مطالب غیر یقینی باید خودداری کنیم که روز قیامت باید پاسخگو باشیم.
استاد حوزه علمیه قم افزود: وقتی موقعیت و تریبونی به دست ما افتاد باید متیقن ها را بیان کنیم و قول بغیر علم هم از طلبه و هم از غیر طلبه مذموم است و باید این مسئله به مردم نیز تبیین شود و امروز یکی از مشکلات مردم همین است و اگر این امر در جامعه جا بیفتد خیلی از مشکلات حل میشود.
وی اضافه کرد: عالِم در عرف آیات و روایات فقط کسی نیست علوم حوزی خوانده باشد بلکه منظور کسی است که از معارف الهی بهرهای برده است و این که گفته شده کلکمْ راعٍ وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ یک بخش آن بیان معارف متقن الهی است و این هم شامل همه مردم میشود.
حجتالاسلام قرهباغی بیان داشت: در زمان بسیار حساس غیبت قرار داریم برخی خیال میکنند اگر وارد عرصه تبلیغ شدیم احتمالا اشتباه خواهیم کرد پس نباید وارد بشیم، حرف غلطی است و واضحالبطلان است.
وی ادامه داد: تبلیغ دین جنم و جربزه میخواهد و طلبه و غیر طلبه هم نمیشناسد و شیخ غلامرضا یزدی یک مرجع و مجتهد بود اما سوار الاغ می شد و به روستاها جهت تبلیغ میرفت. روح دینی در مجالس احیا میشود و یکی از ضعفهای مؤمنین نبود همین مجالس است و باید مجالس روضههای خانگی تقویت شود که برکات زیادی دارد و این مجالس دین مردم را تقویت میکند.
( بخش اول )
🔻 جهادگران فاطمی ارومیه
https://eitaa.com/jehad_fatemi
🔰تبلیغ دین فقط مختص روحانیون نیست همه مومنین باید اقدام کنند
استاد اخلاق حوزه علمیه قم عنوان داشت: حتما متدینین باید متوجه شوند که تبلیغ دین فقط وظیفه طلاب و روحانیون نیست و هر کس در منزل خود یک مبلغ برای امام زمان است و در تبلیغ هیچ قیدی برای تبلیغ به خاص طلاب نیست و فرصتها و منصبها نباید انسان را غافل کند و عمر فرصتی است فقط برای خدمت. گاهی رفتارهای ما خود تبلیغ است.
وی تصریح کرد: روای میگوید به امام صادق (ع) عرض کردم؛ رَجُلٌ رَاوِیةٌ لِحَدِیثِکمْ یبُثُّ ذَلِک فِی اَلنَّاسِ وَ یشَدِّدُهُ فِی قُلُوبِهِمْ وَ قُلُوبِ شِیعَتِکمْ وَ لَعَلَّ عَابِداً مِنْ شِیعَتِکمْ لَیسَتْ لَهُ هَذِهِ اَلرِّوَایةُ أَیهُمَا أَفْضَلُ قَالَ اَلرَّاوِیةُ لِحَدِیثِنَا یشُدُّ بِهِ قُلُوبَ شِیعَتِنَا أَفْضَلُ مِنْ أَلْفِ عَابِدٍ . مردی است که از شما روایت بسیار نقل میکند و میان مردم انتشار میدهد و آن را در دل مردم و دل شیعیانتان استوار میکند و شاید عابدى از شیعیان شما باشد که در روایت چون او نباشد کدامیک بهترند؟ فرمود: آنکه احادیث ما را روایت کند و دلهاى شیعیانمان را استوار سازد از هزار عابد بهتر است. فرصتی که خدای متعال به ما داده واضح است و هیج شأنی بالاتر از این که مبلغ دین شویم و شبیه به وجود ندارد
حجت الاسلام قرهباغی گفت: وقتی حضرت موسی (ع) از حضرت خضر موعظه خواستند، حضرت فرمود؛ اِجعَل هَمَّک لِمَعادِک تمام همت تو باید آخرتت باشد. این عمر محدود است و فرصت دیگری فراهم نخواهد شد و باید تمام همت خود را برای آخرت جمع کنیم اگر دین را برای دیگران تبلیغ میکنیم همتمان آخرت نباشد میبازیم و مراقب باشید قلبتان را مخلوق اشغال نکند بین مخلوق و خالق، خدا همه کاره است.
وی ادامه داد: حضرت خضر در بند دوم موعظه خود به حضرت موسی (ع) فرمودند؛ لاتطلب العلم لتحدث به علم را برای بازگو کردن به دیگران یاد نگیر. و آنچه را میدانیم هم دیگران باید به ما تذکر دهند و اگر معاد از یادمان برود کارمان سخت است. خیلیها امام زمان را تنها گذاشتهاند مراقبت کنیم ما مثل آنها نباشیم برخیها دلخوش هستند که یاصاحب الزمان میگویند و این ادعا سند میخواهد و باید عمل همراهش باشد.
استاد حوزه علمیه قم گفت: بخش سوم موعظه حضرت خضر این است که واطلب العلم لتعمل آنچه را یاد میگیری به نیت علم بیاموز. علم باید اول انسان را آراسته کند و البته معنای این روایت آن نیست که هر چه را عمل نکردم به کسی بیان نکنیم و هرچند اولیترین زمان تاثیر تبلیغ زمانی است که خودم عمل کردهام عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ رمز فنی تکوین است و میگویند از خود شروع کنید تا دیگران هم اصلاح شوند، غبار، غفلت است مراقب باشیم.
انتهای خبر./
( بخش دوم )
🔻 جهادگران فاطمی ارومیه
https://eitaa.com/jehad_fatemi
33.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مهمترین آفتی که جامعه مؤمنین را تهدید میکند
🔻 حجت الاسلام و المسلمین سید طاهر غفاری قرهباغی گفت: یکی از مهمترین خطرهایی که امروز در جامعه مشهود است، عبارت است از این که مؤمنینی که در کسوت طلبگی نیستند احساس وظیفه برای تبلیغ دین را نمیکنند.
🔺 به اندازهای که از علوم اهل بیت بهره دارید، شاگر اهل بیت هستید و وظیفه داری، منظور از لِّيَتَفَقَّهُواْ فِي ٱلدِّينِ این نیست که هر کس لباس دین دارد تبلیغ کند و لباس شرط تبلیغ نیست و بلکه یک نماد است و باید این برای مؤمنین تبیین شود.
🔻 جهادگران فاطمی ارومیه
https://eitaa.com/jehad_fatemi
هدایت شده از مجمع جوانان انقلابی ارومیه
🔺 آیا خارج کردن جنازه از قبر جایز است؟
🔰 امروز که جنازه شهید نصرالله و شهید صفیالدین در بیروت تشییع شد برخی سوالها در اذهان ایجاد شد که آیا نبش قبر میت جایز است یا نه؟
در فرهنگ شیعی چیزی به نام #ودیعه وجود دارد که اگر امکان دفن میت در مکان مورد نظر و یا مورد وصیتش ممکن نباشد وی را در یک مکان به صورت موقت دفن می کنند و بعدا خارج کرده و به مکان مورد نظر انتقال داده و آنجا دفن میکنند.
🔻 کما اینکه شهید مشروطه #میرزا_ابراهیم_شهید خویی را که وصیت کرده بود در نجف دفن کنند و موقع شهادتش با توجّه به اوضاع نابسامان آن روز که بر شهر خوی حاکم بود، جنازه آن مرد بزرگ، تشییع نشد، بلکه نماز میت توسط سید علی اکبر خویی (پدر آیتالله سید ابوالقاسم خویی) بر جنازه ایشان اقامه شد و در حسینیه میرزا ابراهیم آقا که به نام این مرحوم نامگذاری شده و توسط وی ساخته شده بود، مدفون گردید. پس از گذشت چهار سال، جنازه را از قبر به صورت سالم خارج کرده و جسم شریفش در مقبرهای در وادی السلام نجف، کنار بقعه علی بن میرزا خلیل تهرانی، که خود قبلاً آماده کرده بود، مدفون گردید.
♨️ جنازه شهیدان سید حسن و شهید صفیالدین نیز به صورت ودیعه در مکانی دفن شده بود و این روزها خارج کرده و تشییع کرده و در مکان مورد نظر دفن می کنند.
#سیدحسن_نصرالله
#دفن_ودیعه
#مجمع_جوانان_انقلابی_ارومیه
https://eitaa.com/mjem2u