فقه اقتصاد.MP3
19.32M
فقه تربیت.MP3
18.73M
گروه فقه حقوق.MP3
20.91M
14010905.mp3
14.1M
✅ برنامه فقه و زندگی رادیو معارف
سلسله جلسات فقه سیاسی
جلسه نهم: تاریخ و سیر تطور فقه سیاسی (۵) (دوره قاجار)
با همکاری گروه فقه سیاسی پژوهشگاه فقه نظام
پخش شده در روز شنبه تاریخ 5/آذر/ 1401
ساعت ۱۴:۵۰ از رادیو معارف
مجری کارشناس: حجت الاسلام علی صالحی منش
کارشناسان: حجت الاسلام مجید رجبی، مدیر پژوهشگاه فقه نظام
و حجت الاسلام محمد مهدی اسلامیان، پژوهشگر پژوهشگاه فقه نظام
#فقه_سیاسی
#رادیو_معارف
◻️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
💠 آیین رونمایی از آثار پژوهشی پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد:
🎙حجه الاسلام عبدالحسین خسروپناه در این مراسم گفت: پژوهشگاه فقه نظام در سه عرصه ی وسیع تبیین فقه نظام، تولید آن و گفتمان سازی آن در کشور موفق عمل کرده است.
🔻وی افزود: بسیاری از کسانی که با این فکر در ابتدای طرح آن مخالفت می کردند امروز به دلیل تلاش های گفتمانی و تبیینی در این موضوع موافق آن هستند و حتی در مراکز علمی خودشان به ترویج و دفاع از این فکر می پردازند.
🔻 به گفته ی ایشان فقه نظام در مورد مقولاتی نظیر امنیت غذایی، امنیت داخلی، فرهنگی، فضای مجازی، پدافند غیر عامل، خانواده، صنعت، و حوزه های مختلف دیگر حتی حوزه ای مثل خودرو دو کار را باید انجام دهد: اول تبیین مکتب و اصول حاکم بر این مقوله ها و دوم خودِ حکمرانی؛ شامل سیاست گذاری، تنظیم گری و خدمات عمومی.
🔻 در این مراسم با حضور هیئت امنا، رییس و مدیر پژوهشگاه فقه نظام و جمعی از اساتید و پژوهشگران این پژوهشگاه و اساتید و عموم علاقه مندان به فقه نظام، از آثار این پژوهشگاه رونمایی شد و در انتهای مراسم از پژوهشگران نمونه این پژوهشگاه تقدیر شد.
📶 برای مشاهده گزارش نشست رونمایی به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
https://rasanews.ir/fa/news/726708/
◻️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💠 نشست علمی «بررسی فقهی کیفیت انتخاب کارگزاران حکومتی»
👤 ارائه کننده: حجت الاسلام رضا انصاری، سطح چهار فقه نظام سیاسی دانش آموخته مرکز جامع علوم اسلامی و پژوهشگر فقه نظام سیاسی
👤 ناقد اول: حجت الاسلام سید وحید حسینی، سطح چهار فقه نظام سیاسی دانش آموخته مرکز جامع علوم اسلامی، پژوهشگر فقه نظام سیاسی
👤 ناقد دوم: حجت الاسلام علی صالحی منش، دبیر گروه فقه نظام سیاسی پژوهشگاه فقه نظام
👤 دبیر علمی: حجت الاسلام محسن زواری، سطح سه فقه نظام سیاسی دانش آموخته مرکز جامع علوم اسلامی، پژوهشگر فقه نظام سیاسی
🗓 یکشنبه هجدهم دی ماه 1401
⏰ بعد از نماز ظهر ساعت 12:45
📌 خیابان صفائیه، کوچه ممتاز (24)، پلاک 91، پژوهشگاه فقه نظام
◽️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
🔰 پژوهشگاه فقه نظام با همکاری مدرسه عالی حوزوی ولی امر برگزار کرد:
💠 نشست «حقوق نرم و حکمرانی حقوقی»
🔻در این نشست دکتر وکیلی تشریح کرد: «حکمرانی حقوقی» دارای ویژگی هایی است که مهمترین آنها عبارتند از اصالت مطلوب حقوقی (معادل مقاصد شریعت در فقه)، اهمیّت کارآمدی ابزارها، رویداد داده محور (استفاده از یافتههای علوم دیگر در تأثیرگذای بر رفتار انسان ها) و اثرگذاری پایدار.
🔻 وی در بخش دیگری از مباحث خود درباره حکمرانی حقوقی به مزیتهای حکمرانی حقوقی از قبیل ایجاد هماهنگی و سازواری در رفتار نظام حقوقی، ایجاد هماهنگی میان نظام حقوقی و دیگر نظام های اجتماعی و بومی سازی کنشگری حقوقی پرداخت و بعد از آن اصولی مانند کاهش مداخله دولت، استفاده از قانون به عنوان آخرین ابزار، کاهش زمینه ای بروز منازعات حقوقی و استفاده از دادگاه به عنوان آخرین راه حلّ فصل خصومت، و شفافّیت در ساختارهای حقوقی، نظارت بر حسن عملکرد آن ها و مدیریّت داده محور روابط حقوقی را از اصول حاکم بر حکمرانی حقوقی دانست.
📝 برای مشاهده گزارش مشروح این نشست علمی به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://www.hawzahnews.com/news/1062484/
◽️کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
14010912.mp3
14.29M
✅ برنامه فقه و زندگی رادیو معارف
سلسله جلسات فقه سیاسی
جلسه دهم: تاریخ و سیر تطور فقه سیاسی (۶) (دوره انقلاب اسلامی)
با همکاری گروه فقه سیاسی پژوهشگاه فقه نظام
پخش شده در روز شنبه تاریخ 12/آذر / 1401
ساعت ۱۴:۵۰ از رادیو معارف
مجری کارشناس: حجت الاسلام علی صالحی منش
کارشناسان: حجت الاسلام مجید رجبی، مدیر پژوهشگاه فقه نظام
و حجت الاسلام سعید صلح میرزایی، مدیر دفتر قم موسسه انقلاب اسلامی
#فقه_سیاسی
#رادیو_معارف
◻️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
💠 گفت و گوی مجله «رهنامه پژوهش» با آیت الله شیخ محسن اراکی
🔻 فقه مضاف میتواند در گستره خودش فقه نظام را هم شامل بشود. یا اگر فقه معاصر گفته بشود می تواند شامل فقه نظام هم بشود. ولی فقه نظام یک ویژگی دارد. یک فقه مسئلهمحور نیست؛ به این معنا که مسئلهٌ مسئلهٌ مطرح بشود. خُردنگر نیست.
🔻در نظام حاکمیتی واحد، یک فرمان است که به رفتار همه افراد، نظم میدهد. آن فرمانی که باید نظم بدهد را «فقه نظام» میگوییم. مسائل این فرمان را در فقه نظام، فقیه بررسی میکند.
🔻رفتارهای جمعی مربوط به فقه نظام است و از آن ها به رفتار کلان تعبیر میکنیم و از این فقه به فقه کلان تعبیر میکنیم. فقه پاسخگوی رفتار اجتماعی است. رفتار اجتماعی نوع دیگری از رفتار است فراتر از رفتار فردی است.
🔻تا شما استنباط نکنید فقه کلان و فقه نظام و فقه رفتار اجتماعی را، آن وقت شما موادّ مربوط به روانشناسی اسلامی را نخواهید داشت، تا از آن مواد، روانشناسی را بتوانید استخراج بکنید. روانشناسی اسلامی، جامعهشناسی اسلامی. اینگونه علوم انسانی هم در بستر فقه اجتماعی یا فقه کلان شکل میگیرند.
📝 متن کامل مصاحبه را در سایت مجله رهنامه پژوهش مشاهده کنید:
http://rahnamehmag.ir/
◽️کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💠 گفت و گوی «رهنامه پژوهش» با حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم در موضوع ضرورت فقه معاصر
🔻ما حتما باید در دوره کنونی که زندگی بشر پیشرفت کرده و ساختارها متفاوت شده و مصالح و مفاسد در شکلهای کلان رخ نموده، به روش فقهی برای پیدا کردن خط مشی زندگی امروز بشر و بایدها و نبایدهای حاکم بر زندگی بشر بپردازیم و لذا میتوان گفت که اهمیت فقه معاصر به اهمیت بندگی خدا در دوره معاصر بر میگردد.
🔻اگر ما بخواهیم ورود بکنیم به عرصه ساخت نظام اجتماعی، باید بگوییم که بسیاری از روایات فرعی ما به این شکل نمیتواند پاسخگوی آن نیازها باشد. ما مجبوریم به برخی از موضوعات و گزارههای کلاننگر شریعت مراجعه بکنیم که این گزارهها عمدتا در قرآن و در برخی روایات مشاهده میشود.
🔻هیچگاه نگاه ما کلاننگر و نگاه نظاممند نبوده، برای ایجاد نگاه کلاننگر و نگاه نظاممند و نظامساز من فکر میکنم باید به جنبههای معقول در حوزهها بیشتر توجه بشود و جدیتر گرفته بشود و این هم از خلأهایی است که در پیشینه طلاب میشود جستجو کرد.
📝 برای مشاهده مشروح گفت و گو به سایت فصلنامه مراجعه نمایید:
http://rahnamehmag.ir/
◽️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
14010919.mp3
14.03M
⚘️⚘️برنامه فقه و زندگی رادیو معارف
سلسله جلسات فقه سیاسی
جلسه یازدهم: مبانی فقه سیاسی (1)
(توحید و خداشناسی)
با همکاری گروه فقه سیاسی پژوهشگاه فقه نظام
پخش شده در روز شنبه تاریخ 19/آذر/ 1401
ساعت ۱۴:۵۰ از رادیو معارف
مجری کارشناس: حجت الاسلام علی صالحی منش
کارشناسان: حجت الاسلام هادی هدایت
و حجت الاسلام سید وحید حسینی،
#فقه_سیاسی
#رادیو_معارف
◽️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
💠 دومین شماره از دوفصلنامه "فقه نظام" منتشر شد
📝 عناوین مقالات این شماره:
1️⃣ روش فقه نظام در طراحی نظام بانکداری اسلامی، کمیل قنبرزاده | حمید شخم گر
2️⃣ بررسی پیشنهادات شهید صدر برای قانون اساسی ج.ا.ا در خصوص نقش ولی فقیه در تعیین رئیس قوه مجریه، صادق سمسار | محسن حیدری
3️⃣ شأن ولایی فقیه در تقیه، عنایت الله رمضانپور
4️⃣ بررسی فقهی شرط ایمان در کارگزار دولت اسلامی، محمد حاج أبو القاسم | صابر صادقی
5️⃣ بررسی فقهی حکم سپردن مناصب سیاسی به بانوان، محمد مهدی اسلامیان
6️⃣ ماهیت شناسی شخصیت حقوقی بنگاه های تجاری با توجه به احکام عبید در فقه اسلامی،
محمد حسن گلی شیر دار | مصطفی عبداللهی
7️⃣ حکم تکلیفی قاچاق کالای حلال در کشورهای اسلامی با نگاه فقه حکومتی، محمد جواد قاسمی زادگان
🔗eitaa.com/fiqhnezam
◻️کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
💢تطور و تکمیل فقه به معنای کمبود و نقص در آن نیست/ حکمرانی، تطبیق فقه بر واقعیتهای متغیر زمانی و مکانی است/ نباید دانش فقه را صرفاً اخروی معرفی کنیم
✔️اصطلاح فقه حکومتی سالهاست در میان فقهپژوهان حوزه جاری شده است. اصطلاحی که مفاهیم همخانواده ی فقه نظام، فقه معاصر، فقه تمدنی و مانند آن را نیز به همراه خود دارد. در این میان، تعریف واحدی از این اصطاحات عرضه نشده است، بلکه هر کس، بیان خاص به خود را دارد. یکی فقه حکومتی را مساوی با فقه سیاسی و به مثابه یک باب فقهی میداند و دیگری، آن را نوعی رویکرد به مسائل میانگارد که حتی در ابواب عبادی و غیرمعاملی نیز جاری و ساری است.
📝 یکی از مراکزی که کارکرد اصلی خود را نظام سازی و تقویت فقه حکومتی قرار داده است پژوهشگاه فقه نظام است. به همین بهانه، با حجتالاسلام مجید رجبی، معاون پژوهشی این پژوهشگاه، در رابطه با معنای فقه حکومتی و تفاوت آن با فقه غیرحکومتی سخن گفتیم. او تلقی نادرست از فقه حکومتی را موجب اتهام زدن به فقه و حوزه به عنوان نهادی ناکارآمد میداند، در حالی که به باور وی، آنچه موجب ناکارآمدی است اجرای ناقص احکام فقهی است نه عمل به آن.
👈 مشروح گفتگوی «شبکه اجتهاد» با این مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم، از نگاه شما میگذرد: http://ijtihadnet.ir/?p=69451
◽️ کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
قابل توجه شرکت کنندگان در مدرسه فصلی " آشنائی با فقه نظام" و "آشنائی با فقه تربیت" در سال 1400: عزیزانی که درخواست صدور گواهی پایان دوره داشتند ،گواهی ها قریب به یکسال است که صادر شده،عزیزانی که هنوز موفق به دریافت گواهی نشده اند لطفا در أسرع وقت،جهت أخذ گواهی به آدرس: صفائیه.کوچه ممتاز-پلاک 91 |پژوهشگاه فقه نظام مراجعه فرمایند. شماره تماس:09107243252
May 11
49.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 سخنان آیت الله اراکی درباره لزوم توجه دولت به موازین اسلامی در عمران شهری
🔹برج سازی و ارتفاع سازی با موازین اسلامی در عمران شهری سازگار نیست.
🔹سبک معماری مبتنی بر برج سازی به بافت اخلاقی، روابط اجتماعی، روان اجتماعی و فردی و به بهداشت اجتماعی و فردی، جسمانی و روحی جامعه آسیب وارد می کند.
🔹 این سبک مانع ارتباط با طبیعت و آفرینش الهی، تحرک و نشاط جسمانی، محوریت خانواده در روابط اجتماعی، ارتباط پایدار با همسایه ها، و شکل گیری بافت محله است؛ بافت محله که بعد از دهه ها روابط خانواده ها شکل می گیرد و از آرامش، اخلاق و دین افراد و خانواده ها نگهداری می کند.
🔹این که گفته می شود زمین نداریم یک دروغ است. ارتفاع سازی فقط به نفع ثروتمندان و ثروت اندوزان است و برای عامه ی مردم نفعی ندارد.
◻️کانال پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir