فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی در مورد شوری و نحوه کنترل ان
#شوری
#خاک
هدایت الکتریکی و ظرفیت تبادل کاتیونی و تاثیر شوری در جذب عناصر کودی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی علت و علایم ناسازگاری در پیوند
#پیوند
@jpz09113931202
29.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ مصور علایم بیماری و افات و مطالبی در زمینه گردو
#گردو
#بیماری بلایت و انتراکنوز
#کنه
#افت
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ جدولی در زمینه زمان برگدهی گردو و گرده افشانی ان
#گردو
@jpz09113931202
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بیرون آوردن پنیر نخل
🔹 پنیر خرما مادهای مقوی و خوشمزه است که داخل سرِ درخت نخل #خرما وجود دارد. پاجوشهای #نخل، نخلهای شکسته بر اثر طوفان یا درختان نخلی که عمر اقتصادی آنها تمام شده است، بدین ترتیب قطع میشوند و پنیر نخل از آنها خارج میشود.
@jpz09113931202
کلیپ پنیر نخل یا مریستم انتهایی که پارانشیم تمایز نیافته هست
#پرورش گیاهان بااستفاده ازنور مصنوعی
اولین المانی که در تامین نور مصنوعی در فضاهای داخلی به ذهن خطور می کند استفاده از لامپ ها ی رشته ای (التهابی) می باشد. باید دانست این نوع لامپها منبع مناسبی برای تامین نور در گیاهان نیستند زیرا لامپهای رشته ای منبع امواج قرمز بوده و از نظر نور آبی ضعیف هستند، هم چنین گرمای زیادی از خود ساطع می نمایند و در صورت استفاده باید فاصله مناسبی با گیاه داشته باشند تا گرمای ایجاد شده برگهای گیاه را نسوزاند . از طرفی با افزایش فاصله، شدت نوری که به گیاه می رسد کاهش یافته و بدین ترتیب کارآیی لازم را نخواهند داشت.
لذا لامپ های فلورسنت (مهتابی) کاربردی ترهستند ، مضاف بر آنکه طول عمر آنها نیز به نسبت بیشتر است. لامپ های فلورسنت منیع نور آبی بوده و نور قرمز مورد نیاز گیاه را نمی توانند تامین کنند. برای رفع این نقیصه و رشد بهینه گیاه، از نور طبیعی و یا سایر منابع نور مصنوعی(لامپ های رشته ای) استفاده نمایید. بطور کلی نسبت 3 به 10 از لامپ رشته ای به لامپ مهتابی(یعنی در برابر هر 100 وات نور مهتابی، 30 وات نور لامپ رشته ای ) ، توازن مناسبی بین نور قرمز و آبی مورد نیاز جهت رشد بهینه گیاه را فراهم می سازد.
✅✅در حال حاضر لامپ های مهتابی مخصوصی طراحی شده اند که خروجی نور قرمز آنها بیشتر از انواع مشابه است به این ترتیب توازنی بین نور قرمز و آبی خروجی بوجود می آید.
❓❓❓چه میزان نور باید به یک گیاه آپارتمانی برسد؟
✅✅میزان نور مورد نیاز برای رشد بهینه، در هر گیاه متفاوت بوده و آنچه مسلم است میزان نوری که در منازل وجود دارد برای رشد اغلب گیاهان کافی نمی باشد. گیاهان از نظر نیاز نوری به سه دسته: نیازمند به نور کم، متوسط و زیاد تقسیم می شوند.
برای رشدگیاهان با نیاز نوری کم، باید بین 50 تا 250 شمع نور به گیاه برسد.
## شمع یا foot - candle واحد سنجش نور بوده و یک فوت- شمع، نوری است که سطح یک فوت مربعی (معادل 9/0 متر مربع )را از فاصله یک فوتی (معادل 30 سانتی متر) روشن کند .
✅✅برا ی یک گیاه با نیاز نوری کم، لامپی با توان 10 یا 15 وات برای هر 9/0 مترمربع کافی است.
✅✅گیاهان با نیاز نوری متوسط به 250 تا 1000شمع نور برای رشد نیاز دارند و رشد بهینه در 750 شمع بدست می آید. برای داشتن نور مناسب، منبع نور باید متشکل از حداقل دو لامپ فلورسنت باشد و توان لامپ ها بیشتر از 15 وات در نظر گرفته شود. تعداد لامپ با میزان فاصله منبع نور از گیاه تعیین می گردد.
گیاهان با نیاز نوری بالا رشد رضایت بخشی تحت نور مصنوعی نداشته و اگر قرار است تحت این شرایط قرار گیرند باید بیشتر از 1000 شمع نور به آنها بتابد. توان لامپها را بیشتر از 20 وات که بر هر 9/0 متر مربع از عرصه رشد می تابد انتخاب کرده و منبع نور نیز واجد 3 تا 4 لامپ فلورسنت باشد.
❓❓فاصله منبع نور با گیاه
✅✅فاصله 15 تا 30 سانتیمتر یک فاصله مناسب برای اغلب گیاهان است . بدیهی است با افزایش فاصله، از شدت نور قابل جذب کاسته می شود.
❓❓❓مدت زمان استفاده از منبع نور مصنوعی چقدر است؟
✅✅اگر هیچگونه نور طبیعی به گیاهان فضاهای داخلی نتابد، روزانه بین 16 تا 18 ساعت نور مصنوعی باید به گیاه تابانیده شود. اگر فضایی که گیاه در آن قرار دارد در معرض نور طبیعی باشد، 12 تا 14 ساعت هم کافی است. در این حالت نور مصنوعی را همزمان با زمان تابش نور طبیعی بکار برید.
❓❓❓❓چطور می توان بیشترین بهره را از نور مصنوعی موجود برد؟
✅✅اغلب لامپ های موجود در بازار واجد سطوح منعکس کننده بوده و به این ترتیب شدت نور بدون افزایش توان لامپ، افزایش می یابد. هم چنین طبیعی است که بطور دائم گرد و خاک سطح لامپها پاک گردد تا بیشترین تابش حاصل گردد. یکی دیگر از راههای افزایش شدت نور بدون افزایش مصرف انرژی، استفاده از رنگ سفید یا فویل آلومینیوم (با توجه به خاصیت انعکاس نور آنها)در دورتادور محیط رشد گیاهان می باشد.
✅✅ برای آنکه نور به تمام بخش های گیاه (ساقه – برگ) برسد از لامپ های فلورسنت عمودی استفاده نمائید. هم چنین اگر منبع نور در بالای گیاه قرار دارد برای آنکه به کناره ها و قاعده گیاه نیز نور کافی برسد، از نور نقطه ای(در اطراف) بهره بگیرید.
#نور
@jpz09113931202
🔘نکات کاربردی روغن های باغبانی
🔸استفاده به عنوان حشره کش ، قارچ کش و کنه کش
روغن هاي باغبانی به صورت یک ورقه نازك پایدار روي سطح سمپاشی شده باقی می مانند. به این ترتیب، روغن با پوشش سطح
بدن و تخمهاي حشرات با بستن منافذ تنفسی و حیاتی آنها و گاها جلوگیری از پراکنش اسپورها در بعضی قارچها، از خسارت آنها جلوگیری می کند.
🔻آفات قابل پیشگیری :
شپشک ها(scales)
کنه ها (mites)
کرم های تار عنکبوتی (webworms)
مگس های سفید (whiteflies)
زنجرک ها (leafhoppers)
پسیل ها (psyllids)
شته ها (aphids)
تریپس ها (thrips)
و قارچ هایی همچون سفیدک های سطحی وحقیقی (powdery & downy mildews)
نقشی که روغن های باغبانی در جلوگیری از پراکنش بیماری های ویروسی دارند ، از منظر جلوگیری از کاهش ناقلین این بیماری ها همچون زنجرک ها و شته ها میباشد .
این روغن ها تحت برندهایی با عناوینی چون :
Volck®
Sunspray®
Ultra-Fine®
به فروش میرسند .
هنگامی که درختان در خواب به سر می برند و جوانه ها کمی رنگ سبز به خود گرفته اند بهترین موقع میباشد ، اگر هنگامی که جوانه ها صورتی رنگ شده اند ، گل ها باز شده اند و میوه های کوچک پدیدار شده اند احتمال مسمومیت گیاهی بالاست. استفاده ی قبل از ظهور جوانه ی سبز رنگ این ریسک را به همراه دارد که احتمال تعجیل در باز شدن جوانه ها رخ دهد و احتمال سرمازدگی افزایش یابد .
طبق توصیه بخش ترویجی دانشگاه کلرادو و نوادا (Colorado & Nevada Cooporative Extension)از استعمال روغن های باغبانی در فصل پاییز که درختان چینه ی سرمایی لازم را دریافت نکرده اند، اجتناب نمایید زیرا احتمال خسارت در فصل زمستان بالاست.
برخی روغن های باغبانی وجود دارند که در فصل تابستان نیز استفاده میشوند که بسیار تصفیه شده اند و عاری از هرگونه ناخالصی میباشند که به آن ها روغن های سوپرم یا سوپریر(Superme – Superior oils) اطلاق میشود که در حال حاضر در ایران وجود ندارند .
درختانی که به روغن های باغبانی حساس میباشند و احتمال وقوع مسمومیت بالاست :
ارس juniper،
سرو cedar،
افرا maple،
درخت ارغوان redbud،
درخت پر smoke tree،
صنوبر spruce
👈48 ساعت قبل و بعد از احتمال وقوع سرمازدگی به هیچ وجه استفاده نکنید ، دما را در روز های قبل و بعد از اقدام به عملیات سمپاشی بررسی کنید .
👈ترکیبات گوگرد داری همچون سولفور آهک و قارچکش کاپتان را همزمان و یک ماه قبل و بعد از استفاده از روغن به کار نبرید ، زیرا گوگرد ماندگاری بالایی روی گیاهان دارد و با روغن واکنش داده و ترکیبات سمی حاصل می شود .
👈از سمپاشهاي تحت فشار استفاده کنید تا قطرات بسیار ریز شوند و بتوانند تمام شکاف ها و درزهاي موجود در پوست درختان ،محل انشعاب شاخه و جوانه ها را تحت پوشش قرار دهد.
👈معمولا 1یا 2بار استعمال می شود ، که اگر بتوانیم تمام سطوح مورد نظرمان را پوشش دهیم همان یک بار کافیست ،
👈بین 2باراستعمال حداقل 3هفته فاصله بیاندازید ،برخی کشاورزان استعمال اول را به صورت ترکیب روغن + ترکیبات مسی و استعمال دوم را به صورت ترکیب روغن+حشره کش به کار میبرند ،
👈 توجه داشته باشید برای کاهش احتمالی مسمومیت گیاهی دوز روغن مصرفی را در استعمال دوم به نصف کاهش دهید .
👈موقع استعمال دما کمتر از 5درجه ي سانتیگراد نباشد ، تا روغن وقت کافی براي خشک شدن داشته باشد ،
👈هوای صاف و آفتابی هوای مطلوب می باشد ، در هوای مرطوب استفاده نکنید ،
👈 همچنین دما بیشتر از 30درجه سانتیگراد نباشد،مطمئن شوید که درختان در خواب کامل هستند و چینه ی سرمایی لازم را دریافت کرده اند ،
👈هنگامی که درختان تحت استرس
های آبی هستند یا رشد خود را شروع کرده اند استفاده ننمایید، هنگامی که درختان برگ دار شده اند ، استفاده نکنید ، احتمال سوختگی بالاست
👈روغن و آب چون به راحتی از هم جدا میشوند ، در طی سمپاشی به طور مداوم محلول را هم بزنید و اگر سمپاش برای چند دقیقه ای بیکار ماند ، حتما برای چند ثانیه داخل تانک اسپری کنید تا محلول آب و روغن موجود درون لوله به تانک برگردد ودوباره مخلوط شوند.
👈برای مخلوط کردن روغن های باغبانی با آب ، ابتدا نصف آب مورد نظرمان را درون سمپاش میریزیم ، سپس اضافه کردن روغن و سپس اضافه کردن باقی مانده ی آب .
👈منبع این روغن ها مشتقات نفتی و همینطور روغن هاي گیاهی همچون روغن کتان ، سویا ، کنجد وبهترین آن ها روغن چریش نیم
اویل میباشد که از درخت چریش(Azadirachta indica) استحصال می شود.
🔹تهیه و ترجمه : جواد حسن زاده سورشجانی
#سم
#روغن_ولک
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سبزی
#ایده
@jpz09113931202
کلیپ باغچه آشپزخانه یا حیاط باغ که این روزا لازمه هر خونه حیاطداری فضای پرتش رو به باغ صیفی و سبزی تبدیل کنه
#فرهنگ_خودکفایی
May 11
تعیین کیفیت روغن های ولک
🌱 باقی مانده سولفونه نشده (UR) که به درجه سولفوناسیون معروف است، یکی از شاخص های مهم جهت تعیین کیفیت و درجه تصفیه روغن های معدنی ولک می باشد.
🌱میزان UR روغن ولک با کیفیت باید حداقل برابر ۹۲ درصد باشد.
🌱هرچه درجه سولفوناسیون روغن ولک بالاتر باشد یعنی درصد هیدروکربن های غیر اشباع و مولکولهای سنگین که توسط اسید سولفوریک جذب می شوند کمتر و روغن با کیفیت تر است.
🌱 بنابراین هرچه درصد UR بالاتر باشد میزان واکنش پذیری و سمیت روغن برای گیاه پایین تر می باشد.
🌱تعیین درصد UR روغن ولک از طریق آزمایشگاه به راحتی قابل انجام است.
#سم
#روغن_ولک
@jpz09113931202