eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
716 عکس
1.2هزار ویدیو
16 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از دانستنیها
🌎ولی اینا خیلی قشنگتر ازونن که اسمشون سوسک باشه @jpz09399909120
داستان توسعه هلند 🔆 داستان توسعه و پيشرفت کشاورزي هلند پر از درسهايي است که جهان بايد فرا گيرد. هلند، کشوري کوچک، با 17 ميليون جمعيت به دومين صادرکننده محصولات غذايي جهان تبديل شده است.اين کشور تقريباً از تمامي منابع سرزميني و خاک که براي کشاورزي در مقياس بزرگ لازم است محروم است. 🔆 آمريکا به عنوان اولين صادرکننده محصولات کشاورزي جهان 270 برابر بيشتر از هلند زمين کشاورزي دارد اما هلند دومين صادرکننده محصولات کشاورزي بعد از آمريکا است و درعين حال بزرگترين صادرکننده گوجه فرنگي، سيب زميني و پياز و دومين صادرکننده سبزيجات در دنیا است. 🔆يک سوم تجارت جهاني دانه هاي سبزيجات خوراکي از هلند سرچشمه ميگيرد. اين موفقيتها فقط در 94 کيلومترمربع گلخانه به دست آمده است. در مقايسه بايد گفت؛ مساحت شهر تهران 730 کيلومترمربع است. 🔆 راز موفقيت در چيست؟ راز موفقيت هلند استفاده از تکنولوژيهاي برتر و گلخانه هاي پيشرفته کشاورزي است. اين تکنولوژيها برداشت در سطح هکتار را به شدت افزايش داده است. ▪️نمونه اي از تکنولوژيهاي به کاررفته در هلند: ➖با استفاده از سنسورهاي حساس، در مصرف آب برخي از محصولات کليدي تا 90 درصد صرفه جويي مي شود.در هلند 15 نوع گوجه فرنگي با ارتفاع 6 متر پروش داده ميشوند که ريشه آنها نه در خاک بلکه در محلولهاي مغزي قرار دارد. ➖هلند به طور کامل استفاده از آفت کشهاي شيميايي را کنار گذاشته است. همچنين در عرصه پرورش طيور و از سال 2009، مرغداران و دامداران استفاده از آنتي بيوتيک را حدود 60 درصد کاهش داده اند. 🔆کشاورزان براي تنظيم دماي گلخانه ها از انرژي زمين گرمايي (geothermal) استفاده مي کنند.کشاورزي هيدروپونيک که در آن محصولات بدون خاک و با استفاده از محلولهاي مغذي رشد ميکنند، مصرف آب و هزينه ها را به شدت کاهش داده است. راز پيشرفتها در تحقيقاتي است که در دانشگاه واخنينگن (Wageningen) هلند صورت ميگيرد.شايد بتوان گفت که اين دانشگاه بهترين موسسه تحقيقاتي جهان درزمينهٔ کشاورزي است. 🔆 اگر آمريکا سيليکون ولي (Silicon Valley) کاليفرنيا را به عنوان مرکز نوآوريهاي تکنولوژيکي دنيا در اختيار دارد، هلند نيز مرکز تحقيقات کشاورزي غذايي فوود ولي (Food Valley) را به کشاورزي جهان معرفي مي کند.اگر دانشگاه کاليفرنيا مرکز ثقل سيليکون ولي آمريکاست، دانشگاه واخنينگن نيز مرکز ثقل «فوود ولي» هلند است.کشاورزي در هلند؛ وقتي فناوري جاي خالي خاک را پر مي کند هلند کشوري کوچک است که رتبه ي دوم صادرات محصولات کشاورزي و عنوان بزرگترين توليدکننده ي سيب زميني در جهان را در اختيار دارد؛ اما چگونه اين کشور کوچک کم خاک به چنين جايگاه بالايي دست پيداکرده است؟ 🔆 همانطوري که گفته مساحت آمريکا 270 برابر هلند است يعني آمريکا 9 ميليون و 843 هزار کيلومترمربع وسعت دارد درحاليکه مساحت هلند 41 هزار و 543 کيلومترمربع است و طبعاً اين پرسش مطرح ميشود هلند چگونه توانست در يک رقابت جهاني اينگونه به مقامي برتر از ديگر کشورها دست يابد؟ صاحبنظران ميگويند اين جايگاه هلند حاصل ترکيبي کارآمد از همکاري و همفکري ميان مراکز علمي شرکتهاي توليدکننده و کشاورزان ميباشد البته رابطه بلاواسطه و سازماندهي شده ميان اين سه نهاد شرط لازم بوده است تحقيقات و نتايج آن در قفسه ها و گنجه هاي مؤسسات تحقيقاتي و علمي باقي نميماند و بلافاصله به دست کشاورزان ميرسد و چه بسا در فرايند تحقيق خود کشاورزان به نوعي حضور دارند.کانال پیام سبز 🔆 هلند آخرين کشور غربي است که دچار قحطي شديد شده است؛ در واپسين سال جنگ جهاني دوم، کمبود مواد غذايي موجب شد 10 الي 20 هزار هلندي جان خود را از دست بدهند. اين تجربه ي تلخ، توأم با پيش بيني هاي نه چندان روشن در رابطه با آينده ي تأمين مواد غذايي در جهان، هلنديها را بر آن داشت تا به دنبال راهکارهايي براي حل معضل کمبود مواد غذايي باشند. حدوداً سه دهه پيش، دولت هلند برنامه اي ملي و جامع را براي توسعه ي پايدار در اين کشور در برنامه توسعه خود قرارداد. هدف اين برنامه، دو برابر شدن توليدات کشاورزي و کاهش استفاده از منابع به يک دوم بود. @jpz09113931202
@jpz09113931202 گیاهان دارای زوج کروموزوم هستند چنانچه ژنهای هردوزوج مشابه هم باشند گیاه هوموزایگوس هست و نتاج شبیه والد خواهد بود و چنانچه ژنهای جفت کروموزوم شبیه هم نباشند گیاه هتروزایگوس میباشد و نتاج باهم و با والد تفاوت دارد بنابراین گیاهان حاصل از بذور حاصل از گیاهان هتروزایگوس و یا دگربارور باهم در نتیجه تفرق صفات متفاوت هستند ولی گیاهان حاصل از بذور گیاهان خودبارور شبیه هم هستند دگرباروری سبب تولید نتاج متنوع شده درنتیجه تاب اوری در مقابل شرایط نامساعد محیطی بیشتر شده و تولید گیاهان با راندمان تولید بالاتر و کیفیت متنوعتر در انتخاب طبیعی شانس ماندگاری بیشتری دارند ولی خطر انقراض برای گیاهان خودبارور در شرایط نامساعد طبیعی بیشتر هست به همین دلیل در گیاهان دگرگشن به دلیل تفرق صفات در نتیجه هتروزایگوسی بایستی ازدیاد درختان به شیوه کلونی یا غیرجنسی مثل قلمه یا پیوند و یا کشت بافت باشه
@jpz09113931202 نقاط تقسیم سلولی در گیاهان در انتهای شاخه_انتهای ریشه_لایه زاینده_ناحیه اینترکالاری که در گیاهان تک لپه درپایین میانگره_نقاط تولید پینه یا کالوس در محل ترمیم زخم
🏆در شوری، اتفاق مهمی که رخ می دهد اینست: 👈جمعیت میکروبی خاک به هم می ریزد. 👈تشکیل نیتروژن به فرم بیولوژیک در خاک کاهش می یابد. 👈چرخه نیتریفیکاسیون در خاک برای تولید یون نیترات -NO3 (فرم نیتروژن معدنی) دچار مشکل می شود. 🏆یون نیترات نسبت به فرم آمونیوم +NH4 و اوره (فرم آلی) CH4N2O تحرک بالایی در خاک دارد. 🏆وقتی شوری اتفاق افتاد: دما و رطوبت و pH و اکسیژن و نوع گیاه کشت شده و مقاومت آن در برابر شوری و البته زمان برای ما مهم خواهد بود. 🏆نیتریفیکاسیون با ادامه شوری بیشتر دچار مشکل خواهد شد. پس زمان برای ما بسیار مهم است. 🏆در هر سطحی از شوری و البته بر اساس نوع شوری، فرم مخصوصی از نیتروژن برای گیاه قابل جذب است👌 دقت کنید مهمترین گزینه در این بین نوع شوری است: Na, Mg, B, Cl, HCO3 🏆افزایش شوری یعنی تجمع بالای آمونیوم NH4 و این یعنی کاهش نیتروژن به فرم (Ammonia (NH3. در حالت کلی ۱۴ روز اول کمبود این یون NH3 می تواند در حضور اوره شدت باید ولی بعد ۱۴ روز این حادثه به علت مصرف سولفات آمونیوم است کانال پیام سبز 🏆تبخیر یون Ammonia علت اصلی کمبود نیتروژن زمانی که شوری خاک توام با تغذیه آمونیوم بوده است🎩 🏆شاخص Ec و شاخص pH هردو بطور منفی با معدنی شدن نیتروژن یعنی یون نیترات -NO3 در ارتباط هستند یعنی افزایش آن دو شاخص یعنی کاهش معدنی شدن نیتروژن🎩 و البته هر دو به صورت مثبت با از دست دادن یون Ammonia (NH3) در ارتباط هستند🎩 @jpz09113931202
🏆فرآیند بیولوژیکی (میکروبی) نیتروژن در خاک بر عهده نسبت NH4/NO3 است👌 جمعیت میکروبی خاک در تبدیل NH4 به NO3 بسیار مهم هستند. پس تجمع آمونیوم در خاک هایی که در شرایط شوری بالا با اوره و آمونیوم تغذیه شده اند؛ تجمع خواهد یافت. 🏆در خاک شورقلیا، تبخیر Ammonia (NH3) بیشتر مشاهده خواهد شد.کانال پیام سبز 🏆باکتری های مسئول در دو مرحله نیتریفیکاسیون: ۱. مرحله اول: تبدیل NH4 به نیتریت -NO2، باکتری نیتروزمونانس ۲. مرحله دوم: تبدیل نیتریت -NO2 به نیترات -NO3 ، نیتروباکتر 🎩در فرآیند نیتریفیکاسیون تعداد یون +H در خاک افزایش می یابد و باعث ایجاد اسیدیته می شود. وقتی گیاه یون آمونیوم را جذب کرد، یون  +H در خاک آزاد می شود پس بایستی اسیدیته اضافی را با کربنات کلسیم یا نهایت نیترات کلسیم مهار کرد. @jpz09113931202
🎩در شوری هدف دستیابی گیاه به نیترات NO3 است. دقت کنیم مصرف فسفات از قبل، جذب سولفات را کاهش خواهد داد و فسفات و سولفات از جذب نیترات ممانعت به عمل آورده و سبب آبشویی نیترات از خاک خواهند شد. 🎩در انواع شوری این نسبت ها یک معیار پایه برای ماست: دوطرف گیر به عنوان آنتاگونیست هم عمل خواهند کرد کانال پیام سبز Na/Ca Na/ K Mg/Ca Cl/ NO3 🎩دما در فعالیت جمعیت میکروبی خاک یک اصل می باشد. دمای کم یعنی توقف این فعالیت. در شرایط سرد انتخاب ما جهت بهترین نوع نیتروژن سولفات آمونیوم است چون اوره در دمای کم هیدرولیز نخواهد شد. در دماهای بالا بایستی دور سولفات آمونیوم را خط بکشیم. 🎩ترکیب اوره فسفات در شرایط کم آبی و زمان کم به صورت تخصصی وارد عمل می شود. این ترکیب برای کاهش شوری سدیم و کاهنده آهن خاک تخصصی عمل می کند. اوره فسفات در دماهای خنک کارایی بهتری دارد. این ترکیب دارای %۱۸ نیتروژن: %۶/۵ NH3 و %۱۱/۵ اوره و %۴۴ P2O5 می باشد. 🎩در شوری بر به هیچ عنوان محیط اسیدی نکنید. تنها کوفاکتور برای نجات سریع از این وضعیت بالا بردن غلظت نیتروژن در برگ (به فرم آمینواسید و نیترات) است. ترکیب نجات دهنده در شوری بر، روی می باشد. 🎩در شوری منیزیم به علت دو کاتیونی بودن و شعاع هیدراته بالا، مصرف کلسیم به دفعات عالی عمل خواهد کرد. توجه کنید منیزیم در محیط های با pH  ۵-۷ بهترین جذب را دارد. پس دنبال اسیدی کردن محیط نباشید. پس متوجه بهترین انتخاب نیتروژن شدید😊 دمای بالا شوری را تشدید خواهد کرد. این قضیه برای شوری منیزیم و سدیم واقعا حساب شده عمل می کند. به آنتاگونیست مشترک این دو عنصر توجه کنید😊 @jpz09113931202
کود ازت @jpz09113931202 تاثیر دما بر کود های اوره و سولفات امونیوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ شناسایی اسپورها یا میخچه یا اندام بارده. جهت هرس آگاهانه
/ اکولوژی گیاهی به اطلاع کشاورزان و باغداران عزیز می رساند ، جهت افزایش مقاومت به سرما در درختان میوه و همچنین افزایش باروری و میوه نشینی درختان در سال آینده نسبت به کود دهی و محلول پاشی پاییزه درختان بصورت زیر اقدام شود: ۱- مقدار ۲-۳ کیلوگرم اسید هیومیک پودری به همراه ۱۰ کیلوگرم سولو پتاس در هر هکتار که همراه آب آبیاری در باغ پخش شده و این آبیاری به عنوان آخرین آب تا زمان خزان درختان در نظر گرفته شود و از آبیاری مجدد درختان خودداری گردد. ۲- نسبت به محلول پاشی درختان با کود میکرو کامل (کمبی) + کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰ + بر + روی ، هر کدام به میزان یک در هزار ، بلافاصله بعد از برداشت محصول ، اقدام شده و در بهار ، قبل از شکوفا شدن گل ها ، مجددا محلول پاشی فوق تکرار گردد.کانال پیام سبز ۳- یخ آب (قوس او) بایستی پس از خزان درختان شروع شده و ۲ تا ۳ بار باغات در طول پاییز و زمستان آبیاری شود. آبیاری زمستانه باید قبل از گل دهی درختان قطع شده و در طول دوره گل دهی به هیچ وجه آبیاری صورت نگیرد. ۴- بهتر است برای کنترل علف های هرز باغات ، نسبت به کشت گندم و جو با استفاده از کولتیواتور در پاییز اقدام شده و علوفه آن بصورت قصیل در بهار برداشت شود. @jpz09113931202
🤾اوره Urea فرمول شیمیایی: CH4N2O فرم آلی نیتروژن در خاک که در محیط تبدیل به NH3 یا NH4 و یون بی کربنات -HCO3 می شود. اوره تنها فرم آلی نیتروژن در خاک نیست. پروتئین خاک، قند آمین مانند هگزامین، مشتقات پورین (بازهای نیتروژنه ۲ حلقه ای) و پریمیدین (بازهای نیتروژنه ۱ حلقه ای)، ترکیبات رس+ هوموس اشکال دیگر نیتروژن آلی در خاک هستند👌 هیدرولیز اوره در خاک نیازمند اکسیژن است پس در شرایط غرقابی یا سیلابی در برخی محصولات مانند برنج نمی تواند فرم ایده آل نیتروژن معرفی شود. جذب آب در اوره بسیار بالاست.همچنین در دمای پایین هیدرولیز اوره دچار مشکل میشود بنابراین بهتر است در چالکود به جای اوره از سولفات امونیوم استفاده شود دقت کنید بخش عمده نیتروژن به فرم آلی است که خیلی کند به آمونیوم تبدیل می شود. این تبدیل به خاطر بخش میکروبی خاک رخ می دهد ولی بعد از تبدیل شدن به آمونیوم، سرعت تبدیل آن به نیتریت و نهایت نیترات با سرعت وصف نشدنی با کمک جمعیت بیولوژیک میکرویی خاک رخ می دهد. ضمنا گیاه مقدار کمی هم به شکل NH3 یا با ترکیبات محلول N مانند Amino acid جذب می کند. 🤾سولفات آمونیوم از ترکیب سولفوریک اسید H2SO4 با بار آنیون و آمونیا NH3 با بار کاتیونی تشکیل می شود. این ترکیب نیازمند انحلال است بدون وابستگی به جمعیت میکروبی خاک👌 و صرفا در حضور آب خاک انجام می شود. جذب آب این فرم نسبت به اوره خیلی کم است. 🏆نیترات در شرایط غرقابی پایدار نیست. 🏆در مقایسه با آمونیوم، یون نیترات تحرک بالایی در خاک دارد. 🎩نیتروژن آمونیوم به علت دارا بودن یون مثبت توسط کانی های رسی و مواد آلی خاک که بار منفی دارند؛ جذب می شوند و پویایی آن نسبت به نیترات کاهش می یابد. جذب آمونیوم توسط رس چنان بالاست که آن را برای گیاه غیرقابل استفاده می سازد. اوره در دمای کم هیدرولیز نمیشود وفعالیت میکروبی در دمای پایین متوقف میشود بهترین کود در دمای پایین سولفات امونیوم میباشد گیاهان گوشتخوار بومی نواحی باتلاقی است که از نظر ازت فقیر هست که با طعمه کردن حشرات ,پاره ای از نیازهای خود راپوشش میدهد @jpz09113931202
اطلاعاتی در زمینه کود اوره @jpz09113931202
@jpz09113931202 نحوه عملکرد کلروپلاست در جذب ;; کلروپلاستهای گیاهان عالی دارای چندین رنگیزه هستند که مهمترین ان میباشد که در فتوسنتز نقش دارد کلروپلاستها دارای رنگیزه های کاروتنوئیدی با رنگهای زرد نارنجی و قرمز با جذب درصدی از نورهایی که توسط کلروفیل جذب نمیشوند سبب افزایش بازده فتوسنتزی میشود ابن کاروتنوئیدها با جذب اکسیژن مولکولی کلروفیل را از تجزیه مقابل امواج نورانی محافظت میکند به دلیل غلظت بالای کلروفیل کاروتنوئیدها قابل مشاهده نیستند ولی در با کاهش و یا تخریب رنگیزه های کلروفیلی رنگیزه های کاروتنوئیدی خود را با رنگهای الوان پاییزی زرد و نارنجی و قرمز نشان میدهد این رنگیزه ها در ایجاد تنوع رنگ در گل و میوه سبب گرده افشانی و ازدیاد نسل گیاهان میشود در خارج از کلروپلاست رنگدانه های انتوسیانینی در واکوئل در رنگ قرمز بر رنگهای برگها نقش میبندد
در عملیات فتوسنتز CO2 بعد عبور از روزنه از طریق مجاری برگ به تمام نقاط مزوفیل انتشار یافته ودر دیواره مرطوب سلولی با ترکیب رطوبت اسید کربنیک H2CO3 میدهد این اسید توسط کاتیونها خنثی شده و تولید بیکربنات میدهد که ذخیره CO2برای فتوسنتز میباشد CO2 نه تنها سبب افزایش و ذخیره مواد غذایی میشود سبب گرم شدن زمین میگردد چرا که اشعه مادون قرمز سبب گرمای زمین میشود به فضا انعکاس میابد گاز CO2 سبب جذب اشعه مادون قرمز میشود و مانع انعکاس شده و سبب گرما میشود و حالت گلخانه ایجاد میکند @jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریشه یابی اسم مویز توسط عباس موزون در سفر به قائن @jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 و پرورش در کیسه پلاستیکی @jpz09113931202 کلیپ کشاورزی آپارتمانی یا باغچه اشپزخانه با کاشت هویج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ مستند پیوند گردو _کجور_نوشهر اجرا اردیبهشت 402 و بعد 5ماه ونیم مجری پیوند پاشا زانوسی تلفن تماس جهت اجرای پیوند در مازندران گیلان دماوند فیروزکوه گرگان 09399909120 @jpz09113931202