eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کشت هندوانه در دل خارشتر با کمترین آبیاری ممکن 🔹یکی از روشهای جالب کشاورزی ایرانیان که در آن هندوانه را در مناطق کم آب کشت می‌کنند. دراین روش بعد از بریدن قسمت فوقانی در داخل آن قرار می‌گیرد و این بذر به مدت چهار روز در آب خیس شده و پس از قرارگیری درون شکاف آن را زیر خاک قرارمی دهند. 🔹به دلیل وجود ترنجبین و شیره‌ای که درون ساقه‌ی خارشتر وجود دارد موجب آن شده تارطوبت بذر هندوانه حفظ شود. 🔹این نوع کشت تنها دو مرتبه آب نیاز دارد و هندوانه‌ای که اردیبهشت ماه کاشته شده در مردادماه برداشت می‌شود. @jpz09113931202
بیماری قارچی الترناریا در به @jpz09113931202
علایم و دلایل کمبود منیزیم در گیاهان @jpz09113931202
تاثیر در عملکرد محصول با توجه به تاثیر میان ساقه @jpz09113931202 تاثیر پایه و میان ساقه در عملکرد محصول در شرایط برابر
واکوئل سلول وقتی جوان هست واکوئلهای کوچک بیشماری دارد که در صد کمی از حجم کل ان را اشغال میکندبا بزرگ شدن سلول واکوئلها از طریق انتشار اب به درون انها گسترش یافته و سرانجام به هم پیوسته ویک واکوئل بزرگ مرکزی به وجود می اید که نوددرصد یا بیشتر سلول رااشغال میکنداین واکوئل برسیتوپلاسم ودیواره سلول فشار وارد میکندکه بدین ترتیب به شکل و استحکام گیاه کمک میکند یکی از دلایل استحکام و استقامت گیاهان در رشد عمودی @jpz09113931202 واکویل دارای PH اسیدی میباشد و دارای یونهای فراوان و محلی جهت تنظیم PH سیتوپلاسم چراکه متابولیسم سلولی و فعالیت انزیمی در PH معینی صورت میگیرد واکوئل با ذخیره انتوسیانین مواد فنلی و تانن و یونها و نمکها سبب عدم اختلال در سیتوپلاسم میشود
@jpz09113931202 نحوه تنظیم درون سلولی PH نقش واکوئل در تعادل سلولی
ترکیب مواد معدنی موجود درچندنوع دامی رایج @jpz09113931202 طبق جدول بالا کود گاوی نسبت بقیه کودها ازت کمتری دارد و ماده الی بالاتر ی دارد_کود مرغی دارای فسفر و کلسیم و روی و مس و منگنزبالاتر و همچنین بالاترین EC میباشد_کودگوسفندی پتاسیم بالاتر و اهن بالاو EC بالا میباشد_کود اسبی دارای منیزیم و منگنز و اهن فراوان_ یکی از معایب کودهای مرغی EC بالای ان میباشد به دلیل شوری ان در مصرفش باید رعایت شود
برای افزایش اندازه در درختان، و پتاسیم را به چه روشی مصرف کنیم؟ در مراحل اول رشد میوه می‌توان به روش محلول‌پاشی و ریشه‌ای این عناصر را در اختیار گیاه قرار داد ولی چون در مراحل نهایی و زمانی که میوه بزرگ شده باید پتاسیم را به روش محلول‌پاشی مصرف کرد. در مرحله نهایی رشد میوه به این خاطر که تبخیر و تعرق کمتری وجود دارد فشار ریشه‌ای چندانی هم شکل نمی‎‌گیرد که پتاسیم را از ریشه به سمت اندام هوایی برساند بنابراین در این مرحله بهترین روش استفاده پتاسیم روش محلول‌پاشی است. در کنار این کار باید آب کافی را هم در اختیار گیاه قرار دهیم. برای بزرگ شدن میوه بهتر است روزانه و یا هر دو روز یک بار باغ را آبیاری کنیم اما لازم نیست که حجم آب را بالا ببرید . برای اینکار می‌توانید مقدار آب را کم ولی مدارهای آبیاری (فواصل بین آبیاری‌ها) را کوتاه کنید. هرچقدر بتوانیم محلول‌پاشی را به فرم‌های مختلف زیاد کنیم قطعا نتیجه خیلی عالی خواهیم گرفت. اما به این نکته توجه داشته باشید این نتیجه موقعی حاصل خواهد شد که آب گیاه را تامین کنید. در غیر این صورت صرف محلول‌پاشی پتاسیم نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت و ممکن است نتیجه عکس نیز داشته باشد. نکته : از منابع پتاسیمی که به همراه خود کلر دارند استفاده نکنید. این کار سیگنال‌های منفی به گیاه خواهد داد که برای گیاه مخرب خواهد بود. از پتاسیم‌هایی استفاده کنید که تمام کاتیون آن جذب گیاه شده و به همراه خود کلر نداشته باشند. @jpz09113931202
۲ نکته مهم و اساسی در مورد بزرگ و درشت شدن میوه مساله اول ساختار ژنتیکی خود گیاه است. بعضی از ارقام در میوه‌ها ذاتا ریز هستند و محدودیت در رشد نهایی دارند و هر چقدر هم تلاش کنیم امکان اینکه از یک حد مشخصی بزرگ شوند وجود نخواهد داشت. اما با شناخت کافی از فیزیولوژی گیاه و بکارگیری یکسری تکنیک‌ها می‌توان میوه درشت و درنهایت عملکرد بالایی را تجربه کرد. قبل از هرچیزی می‌خواهیم تعریفی از رشد داشته باشیم، در علم فیزیولوژی گیاهی به تعبیری تقسیم سلولی و بزرگ شدت آنها را رشد می‌گویند. بنابراین برای بزرگ شدن میوه یا هر اندام دیگری در گیاه باید تعداد و اندازه سلول‌ها زیاد شود. افزایش تعداد سلول‌ها در مرحله فندقی یا ارزنی شدن میوه‌ها (شروع تشکیل ) شکل می‎‌گیرد که ظرفیت بزرگ شدن میوه را ایجاد می‌کنند. یعنی باید کاری کنیم که تعداد تقسیمات سلولی گیاه بالا رفته و اگر تعداد سلول‌ها افزایش پیدا کند قطعا پتانسیل افزایش درشتی میوه هم شکل خواهد گرفت . @jpz09113931202
حال با این زمینه که ” رشد از تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها حاصل می‌شود ” دو سوال پیش رو خواهیم داشت : ۱ – چطور می‌توان تعداد تقسیمات سلولی را افزایش داد ؟ با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمی‌گیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانه‌ها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. همچنین یکی از عناصری که می‌تواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم و بور است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد. ۲ – چطور می‌توان باعث بزرگ شدن سلول‌ها در میوه شد؟ برای افزایش رشد و درشت شدن میوه درختان باید تلاش کنیم میزان قندهای داخل میوه افزایش یافته و در کنار آن، آب کافی در اختیار گیاه قرار دهیم. به واسطه حضور قندها داخل سلول و پتانسیل اسمزی ایجاد شده در اثر تجمع این اسمولیت‌ها، سلول به شدت جاذب آب خواهد بود و اگر بتوانیم آب گیاه را تامین کنیم شاهد رشد و درشت شدن میوه‌ خواهیم بود. شاید سوال دیگری که ممکن است به ذهنتان برسد این باشد که ” چطور می‌توان میزان قندهای را افزایش داد؟ ” یکی از مهم‌ترین عناصری که باعث انتقال مواد قندی و تجمع آنها در سلول‌های هدف می‌شود، عنصر است. بنابراین برای تجمع قندها در سلول باید ظرفیت جذب پتاسیم را بالا ببریم. @jpz09113931202
کود بیولوژیک چیست؟ جمعیت زیادی از یک میکروارگانیسم خاص یا گروهی از میکروارگانیسم‌های مفید برای افزایش بهره‌وری خاک هستند که باعث تثبیت نیتروژن جو یا محلول‌سازی فسفر خاک یا تحریک رشد گیاه از طریق سنتز مواد تقویت‌کننده رشد می‌شوند. کودهای زیستی مبتنی بر منبع انرژی تجدیدپذیر، مقرون‌به‌صرفه و سازگار با محیط‌زیست هستند که می‌توانند به صرفه‌جویی در هزینه‌های بالای موردنیاز برای خرید کودهای شیمیایی کمک کنند. کود زیستی (بیولوژیک) حاوی میکروارگانیسم‌های زنده‌ای است که وقتی روی بذرها، سطح گیاهان یا خاک اعمال می‌شود، ریزوسفر گیاه را اشغال می‌کند و با افزایش تأمین یا در دسترس بودن مواد اولیه و مواد مغذی برای گیاه میزبان، رشد گیاهان و درختان را تقویت می‌کند و حاصلخیزی خاک را افزایش می‌دهد. کودهای زیستی (مواد تلقیحی میکروبی) باعث بهبود حاصلخیزی خاک و افزایش جذب مواد مغذی و جذب آب در خاک‌های دارای کمبود می‌شوند، در نتیجه به استقرار بهتر گیاهان کمک می‌کنند. کودهای زیستی همچنین مواد رشددهنده و مواد شیمیایی ضد قارچ را ترشح می‌کنند و همچنین جوانه‌زنی بذر و رشد ریشه را بهبود می‌بخشند. بنابراین، استفاده از کودهای زیستی باعث غنی‌سازی خاک خواهد شد و هزینه کمتری نسبت به کودهای شیمیایی که به محیط‌زیست آسیب می‌رسانند و منابع انرژی تجدیدناپذیر را تخلیه می‌کنند دارد. میکروارگانیسم‌های موجود در کودهای زیستی چرخه مواد مغذی طبیعی خاک را بازیابی می‌کنند و مواد آلی خاک را می‌سازند. از طریق استفاده از کودهای زیستی، می‌توان گیاهان سالم را پرورش داد، درحالی‌که پایداری و سلامت خاک را نیز افزایش می‌دهد.  با کاربرد کود بیولوژیک می‌توان انتظار کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها را داشت اما کودهای بیولوژیک هنوز قادر به جایگزین شدن با آن‌ها نیستند. ازآنجاکه بیولوژیک چندین نقش مهم را ایفا می‌کنند، اصطلاح علمی ترجیحی برای چنین باکتری‌های مفیدی، ریزوباکترهای محرک رشد گیاه است. @jpz09113931202 از انجاییکه برای فعالیت این میکروارگانیسمها در شرایط هوازی احتیاج به هوا و اکسیژن میباشد لذا تقریبا30 سانت بالایی خاک بافت زنده ودارای فعالیت زیستی مناسب میباشد و خاک زیرین به دلیل عدم این موجودات مفید به دلیل تراکم خاک و تهویه نامطلوب فاقد ابن میکروارگانیسم ها میباشد و اصطلاحا قسمت مرده خاک معرفی شده به همین دلیل در کاشت نهال خاک رویین را در زیر ریشه قرار داده تا در رشد نهال مفید واقع شود
پس ما سه نوع کود ارگانیک داریم: ♻️معدنی ♻️آلی ♻️بیولوژیک کودهای معدنی که از معدن استخراج می‌شوند کودهای آلی که نتیجه فعالیت موجودات زنده است مثل حیوانات کودهای بیولوژیک یا زنده البته اگر بخواهیم دقیق تر رده بندی کنیم باید بگوییم کودهای بیولوژیک یک‌ پله از کودهای معدنی و آلی بالاتر هستند چون این محصولات در واقع کود به حساب نمی آیند بلکه کود ساز هستند، محصولات بیولوژیک مانند کودهای حاوی باکتری های مفید در خاک شما شروع به ساخت و مواد معدنی و…. می کنند. @jpz09113931202
☑️ تحت چه شرایطی باید از تغذیه برگی استفاده کرد⁉️ تحت شرایط خاصی، محلول پاشی برگی نتایج بهتري نسبت به کاربرد خاکی دارد. 🔺1- هنگامیکه فعالیت و رشد ریشه ها به دلیل تهویه کم خاك، رطوبت بسیارپایین و یا بسیار بالاي خاك و آلودگی به بیماري نماتد و خسارت آفات و جوندگان کاهش یافته است. 🔺2- هنگامیکه نیاز به رفع سریع کمبود مواد غذایی احساس می شود (براساس آنالیز برگ یا مشاهده اي). جذب مواد عذایی از طریق برگ خیلی سریعتر از ریشه انجام می شود. یکی از مزیتهاي تغذیه برگی، واکنش سریع گیاه به مواد غذایی بکار برده شده است. راندمان جذب موادغذایی در تغذیه برگی 8 تا 9 برابر بیشتر از هنگامی است که کاربرد خاکی صورت گرفته باشد. بنابراین هنگامیکه علائم کمبود دیده می شود، یک راه سریع اما موقت رفع کمبود، تغذیه برگی می باشد. 🔺3- هنگامیکه دسترسی مواد غذایی در خاك کاهش یافته است. در خاکهایی که داراي شرایط خاصی مانندPH بالا، رطوبت بیش از حد و یا خیلی کم خاك، دماي پایین و نامتعادل بودن عناصر غذایی در خاك هستند، ممکن مواد غذایی در دسترس ریشه قرار نگیرند. بعنوان مثال، دسترسی عناصر میکرو درPH بالا کاهش پیدا می کند. در چنین شرایطی، تغذیه برگی عناصر میکرو موثرترین راه جهت عرضه این عناصر به گیاه می باشد. 🔺4- هنگامیکه ریشه ها قادر به جذب کافی مواد غذایی در یک مرحله بحرانی از رشد گیاه نباشند.در زمان اوج تقاضا براي مواد غذایی، تغذیه برگی می تواند به کمک جذب ریشه آمده (مخصوصا رشد مغز) و بسیار کارآمد باشد. گیاهان در مراحل مختلف رشد خود، نیازهاي غذایی متفاوتی دارند. در این مواقع کنترل تعادل موادغذایی درخاك مشکل است. تغذیه برگی در مراحل کلیدي رشد گیاه جهت افزایش کمی و کیفی محصول ضروري است. 🔺5- هنگامیکه کیفیت بالاي محصول مد نظر باشد، تغذیه برگی در اواخر دوره رشد رویشی می تواند کیفیت محصول تولیدي را افزایش دهد. 🔺6- هنگامیکه مقاومت به آفات و بیماریها مد نظر باشد، تغذیه برگی با مواد غذایی حاوي فسفر و پتاسیم می تواند توسعه بیماریها را کاهش داده و افزایش کمی و کیفی محصول را به دنبال داشته باشد. 🔺7- هنگامیکه میزان محصول زیاد و عدم تغذیه کافی و یا برگ ریزي قبل از موعد باعث کاهش گسترش و ضعف ریشه شده باشد. در چنین شرایطی در سال بعد ریشه ها قادر به جذب کافی نیازهاي غذایی گیاه نبوده و بایستی از طریق تغذیه برگی این نقیصه را جبران نمود. @jpz09113931202
مقدارEC مناسب برای کشاورزی @jpz09113931202
♻️ در این مقاله علمی با مفاهیم وواحد های  EC ( شوری اب ) و میزان ایده ال  EC اب های کشاورزی و ..  بیشتر اشنا می شوید : ✍ای سی یا هدایت اکتریکی که در انگلیسی (EC )  مخفف ( Electrical Conductivity)  است، نشان دهنده میزان املاح هادی موجود در آب می باشد ☑️ واحد هدایت الکتریکی ohm-1 یا mho می‌باشد و واحد هدایت الکتریکی ویژه آب µ mho/cm (میکرو موس بر سانتیمتر) که در سیستم SI با µSiemens/cm (میکرو زیمنس بر سانتیمتر) نمایش داده می‌شود. ☑️ معمولاً وقتی از واژه هدایت الکتریکی آب استفاده می‌شود منظور همان هدایت الکتریکی ویژه آب می‌باشد. با توجه به این که هدایت الکتریکی رابطه مستقیمی با TDS(سختی اب) و نمک‌های محلول در آب دارد، لذا اندازه‌گیری آن به منظور کنترل کیفیت آب از اهمیت زیادی برخوردار است. 📗اندازه گیری هدایت الکتریکی : ☑️ یکی از راه های ساده تعیین غلظت املاح محلول در آب، اندازه گیری 👈 (هدایت الکتریکی) است. 🔹 آب مقطر یا آب خالص تقریباً هادی جریان الکتریسیته نیست ☑️ ولی اگر در آب نمک‌های ‌محلول ‌وجود ‌داشته ‌باشد آب را هادی جریان ‌الکتریسیته می کند. 👈هر چه مقدار املاح حل شده در آب بیشتر باشد قابلیت هدایت الکتریکی نیز افزایش می یابد؛ به عبارت دیگر مقاومت الکتریکی آن کاهش می‌یابد. ☑️ با توجه به ‌نقش درجه ‌حرارت در میزان هدایت الکتریکی آب، اندازه گیری‌ها نسبت به درجه حرارت استاندارد که 25 درجه ‌سانتیگراد ‌است باید محاسبه شودکانال پیام سبز ☑️ هدایت ‌الکتریکی به ازاء افزایش هر درجه سانتیگراد تقریباً 2% افزایش می‌یابد. ☑️‏هدایت الکتریکی آب باران بین 2 تا 100 میکرو موس بر سانتیمتر تغییر می کند . ‏در آب‌های سطحی و زیرزمینی از حدود 90 میلی موس بر سانتیمتر شروع شده و به چندین هزار میکرو موس می‌رسد. ☑️ هدایت الکتریکی آب دریاهای آزاد حدود 90,000 ‏میکروموس است که این میزان در دریاچه‌های شور چندین برابر دریاهای آزاد است. ♻️ واحدهای اندازه گیری هدایت الکتریکی: ☑️  این واحدها در سیستم متریک عبارتند از: ‏موس بر سانتی­متر که بصورت EC ‏نشان داده می شود. 👈میلی موس بر سانتی­متر بصورت 3-10 EC x ‏نشان داده می‌شود. 👈و میکروموس بر سانتی­متر بصورت 6 -10 EC x ‏نشان داده می‌شود. ▪️هر واحد EC معادل 640 ppm از املاح موجود در اب  می‌باشد. ❗️نکته :   بعلت افزایش فشار اسمزی ،  EC بالا از جذب عناصر و ،  از محلول غذایی جلوگیری می‌کند. ♻️ هرچه غلظت یون‌ها بیشتر باشند، جریان الکتریکی بیشتری برقرار شده و عدد بالاتری نشان میدهد و هر چه غلظت عناصر کمتر شود، عدد هدایت الکتریکی کمتری نشان داده می‌شود. ☑️  تغییرات Ec از 0 تا 25 شماره گذاری شده و معمولا مناسبترین آن کمتر از 2 می‌باشد. ☑️ هر چند میزان حساسیت گیاهان مختلف به متفاوت می باشد ولی معمولا EC های بالاتر از 3 به تدریج بر رشد و کیفیت گیاهان اثر منفی خواهند گذاشت. ☑️ بنابراین به عنوان نکته پایانی این مقاله توصیه میشود  برای ساختن محلول‌های غذایی از آبی که هدایت الکتریکی آن کمتر از 1 می‌باشد استفاده نمایید  زیرا پس از ساخت محلول غذایی EC آن به نسبت اضافه کردن عناصر غذایی افزایش می‌یابد. برای مثال ، اگر EC آب مصرفی معادل 2 باشد پس از اضافه کردن ترکیبات غذایی، هدایت الکتریکی آن بیشتر از 2 و نزدیک 3 خواهد شد. @jpz09113931202
اب ( EC - الکتریکال کنداکتیوی )   electrical conductivity 🏮تفاوت ورابطه (TDS ) با الکتریکال کنداکتیویتی ( EC) ♻️ کنداکتیویتی یا همان EC               (هدایت الکتریکی ) توانایی انتقال جریان الکتریکی توسط محلول را نشان می دهد.و TDS ( سختی اب) ، ذرات جامد حل شده در  محلول می باشد. ☑️ بین TDSو EC رابطه مستقیم وجود دارد .مثلا در TDS هرچه مقدار ذرات جامد حل شده مثل نمک دراب بیشتر باشد ، میزان رسانایی ( هدایت الکتریکی) یاهما EC بیشتر و بالاتراست, چون زمانی که میزان ذرات حل شده در آب زیاد باشد تبدیل به یون می شوند که باعث ایجاد بار مثبت یابار منفی می شوند و در نهایت هدایت جریان به وجود می آید. 💥تاثیر دما : ☑️ دما بر فعالیت یون های موجود در محلول تاثیر می گذارد ولی بر تمرکز یا همان تجمع آن ها تاثیر نمی گذارد. ☑️ بنابراین دستگاهها با تصحیح دمایی ، تاثیر دما بر افزایش جریان را اصلاح می کنند. ☑️   نحوه اندازه گیری TDS   💢  اندازه گیری با استفاده ازکنداکتیویتی متر انجام می شود و سپس TDS با استفاده از یک فرمول ثابت ریاضی در دستگاه محاسبه و نشان داده می شود. 🌈تفاوت بین میکرو زیمنس و میلی زیمنس چیست ؟ ☑️ هردوی اینها واحدهای هدایت الکتریکی هستند . 👈هر 1000 میکرو زیمنس معادل 1 میلی زیمنس می باشد. ☑️ با توجه به میزان فلزات ، موادمعدنی و نمک های متفاوت که هدایت بیشتر یا کمتری نسبت به هم دارند ظریب تبدیل متفاوتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.تحقیقات نشان داده  ضریب تبدیل را بین ( 0.5 تا 0.7 ) در شرایط مختلف می توان در نظر گرفت . ✍ روش محاسبه تبدیل میلی زیمنس به PPM باتوجه به اعداد ضرایب فوق ☑️ ابتدا  میلی زیمنس را با ضریب 1000 به میکرو زیمنس تبدیل می نمایید ، سپس با فرض ضریب 0.7 مقدار EC را در ضریب حاصل ضرب می کنید برای مثال : فرض کنید عدد خوانده شده 2/5 میلی زیمنس باشد. آن را در 1000 ضرب میکنید حاصل میشود =  2500 میکرو زیمنس حالا عدد  2500  میکروزیمنس را در ضریب عدد 0.7 ضرب می کنید در نتیجه ، عدد  2/5 می شود =  1750 (ppm ) ☑️ اگرچه TDS و هدایت الکتریکی یکی نیستند ولی رابطه بسیار نزدیکی بین آن ها هست. آن ها دو پارامتر مجزا هستند. TDS شامل مجموع ذرات جامد حل شده در آب می باشد. و EC هدایت الکتریکی یعنی توانایی انتقال الکتریسته می باشد. ☑️ تنها روش صحیح اندازه گیری TDS ، محاسبه وزن ذرات جامد حل شده بعد از تبخیر مایع می باشد. 👈 آیا تا به حال لکه های سفید بعد از شستن لیوانی که با هوای محیط خشک شده است را دیده اید ؟ آن همان TDS است ! ☑️ ذرات جرم دارند پس میتوانیم وزنشان را محاسبه کنیم. اما این کار در محیط آزمایشگاهی امکان پذیر است ☑️ بنابراین می توان TDS را براساس هدایت آب تخمین زد با توجه به اینکه مولکول های اکسیژن و هیدروژن  آب ( H2O ) هیچگونه بار الکتریکی ندارند و اکثر فلزات ، مواد معدنی و نمک ها بار الکتریکی دارند امابا افزایش TDS هدایت الکتریکی افزایش و بالعکس کاهش می یابد .                                        ☑️ اندازه گیری  TDS تعداد ذرات در میلیون می باشد( PPM) می باشد ( part  per  million) @jpz09113931202
@jpz09113931202 طبق قاعده پولاریته جوانه انتهایی نسبت به جوانه پایینتر خود و حتی جوانه ای که برروی شاخه جانبی قرار دارد اگر بالاتر از جوانه شاخه اصلی باشد قدرت رویش و تولید جوانه و شاخه قویتر را دارد و این قدرت جوانه که با نسبت بقیه بالاتر است این کنش وجود دارد بنابراین اگر شاخه ای به دلایل قدرت رویشی و یا به دلیل ژنتیکی توان رشد و ایجاد شاخه لیدر قوی را دارد و سبب ایجاد تاج صنوبری و راست قامت نظیر گلابی میشود با ایجاد خمش در شاخه این خصیصه شاخه طبق قانون قطبیت یا پولاریته سبب میشود که جوانه انتهایی به جای اینکه از حداکثر رشد برخوردار باشد به نسبت خمش و اینکه اگر جوانه های وسطی از نظر ارتفاع در موقعیت بالاتری باشند رشد جوانه ها به ترتیب ابتدا جوانه بالاتر وسط و سپس جوانه های چپ و راست جوانه بالاتر و به همین منوال تا پایینترین جوانه توان رشد رویشی نصیبشان خواهد شد در ایجاد فرم و تربیت تاج بایستی در خمش زاویه 45 تا 60 درجه مدنظر باشد تا با ایجاد پینه در زاویه مابین شاخه و تنه شاخه بالارو به شاخه باز و تحریک از فاز رویشی به زایشی و سبب باز شدن وسط تاج و نورگیری و جریان هوا و تولید محصول با راندمان بالاتر گردد جریان خمش و تولید محصول در درختانی که شاخه پربار دارند و سبب خمش و افقیت این شاخه ها و در سال بعد با ایجاد شاخه برروی چنین شاخه های افقی تولید میوه و حجم شاخه بالاتر میگردد و برعکس این قضییه در درختانی که ژنتیکی دارای شاخه های با غالبیت انتهایی و رشد رویشی بیشتر مثل و هستند اگر اقدام به تربیت تاج و با هرس اصولی و خمش نشوند دیرتر وارد باردهی میشوند