#هورمون کند کننده رشد
@jpz09113931202
با محلولپاشی تقریبی 500 PPM سایکوسل و الار برروی شاخ و برگ #انگور سبب افزایش بار میشود
در سیب با محلولپاشی 1000تا2000 PPM الار حدود 45تا60 روز بعد تمام گل برروی شاخ و برگ سبب افزایش کیفیت و جلوگیری از ریزش پیش از موعد میشود و با محلولپاشی 4000 PPM الار درپاییز برروی #سیب و به میزان غلظت کمتر برروی #بادام سبب به تاخیر انداختن گلدهی و افزایش بار میشود
و با محلولپاشی 500 PPMالار در اوایل #تابستان برروی #گلابی سبب شاخه زایی میشود
و با محلولپاشی تقریبی 1000 PPMالار تقریبا 3 هفته بعد تمام گل در هسته داران سبب زودرسی و رنگ گیری میوه میشود
#برگی_از_کتاب
#بیولوژی
#آموزشی
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی
@jpz09113931202
گیاهان گوشتی مناطق بیابانی با استفاده از مکانیسم CAM در گرمای روز برای جلوگیری از اتلاف اب روزنه بسته هست ودر عوض با ازاد شدن CO2 حاصل از تبادلات C4بهC3 در فتوسنتز در روز مصرف میشود در گیاهان در مناطق معتدله با کوتاه شدن روز و ترشحات هورمونهای مقاوم ساز به رکود رفته و در مقابل سرما مقاوم میشود علاوه بر این در موقع خزان با تغلیظ شیرابه و تجمع مواد قندی این مقاومت به سرما در سرشاخه ها افزوده میشود
#برگی_از_کتاب
#بیولوژی
#آموزشی
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی
@jpz09113931202
با تغلیظ شیرابه عملا دمای انجماد پایین امده و مانع یخ بستن و تخریب سلولی و درنتیجه افزایش مقاومت به سرما میشود علاوه بر این با تشکیل واحدهای پروتئینی اسیدامینه گوگردی سیستئین که به حول خود اب را حفظ و مانع انجماد ان میشود بنابراین محلولپاشی با ترکیبات کامل اسید امینه در موقع فروتست جدا از تغذیه جوانه و اماده سازی ان برای باردهی سال بعد سبب بالا رفتن مقاومت به خطرات یخبندان میشود
#برگی_از_کتاب
🔺لاله واژگون یک گونه در خطر انقراض از منحصر به فردترین گونه گیاهان بومی مناطق کوهستانی ایران است، که به علت چیدن آن از طبیعت، فروش به عنوان گل زینتی، سرازیر شدن گردشگر به دشت لاله در حال انقراض است.
لطفا گیاهان در خطر انقراض رو نخرید و نچینید و به این چرخهی آسیب زننده به طبیعت پایان بدید.
#گل
#طبیعت
#گردشگری
@jpz09113931202
درختان در دو حالت قادر به جذب آب از خاك نمی باشند:
# يكی وقتی كه خاك خشك بوده و آبی برای جذب وجود ندارد و دوم حالتی كه خاك اشباع از آب بوده و هوايی در خاك وجود ندارد.
# تنها در حالتی كه سه جزء آب، خاك و هوا در كنار هم باشند شرايط لازم برای جذب آب توسط ريشه گياه فراهم است.
# با اين تفاسير، در طول زمان آبياری، درختان نمی توانند آبی را از خاك جذب نمايند چرا كه در اين زمان خاك اشباع بوده و هوايی در آن وجود ندارد.
# به همين دليل است كه گفته می شود باغچه ها را هنگام ظهر آبياری نكنيد چرا كه در اين زمان در شرايطی كه گياه بيشترين نياز به آب را دارد، جذب آب متوقف می گردد.
# لذا گياه به اصطلاح دچار خفگی شده و صدمه می بيند. بسته به نوع خاك اين حالت اشباع بين 24 ساعت (در خاكهای خيلی سبك شنی) تا 5 روز (در خاكهای سنگين رسی و قليايی) پس از #آبياری باقی می ماند. در اين حالت گياه تحت تنش غرقاب قرار می گيرد.
# لذا جهت رفع مشكل در خاكهای سنگین با نفوذپذيری كم (رسی) در زمان گلدهی بايد از آبياری سنگين خودداری كرد و این حساسیت در درختی مثل #انار بیشتر است .
# در شرايطی كه آب و #خاك شور باشد نيز به دليل غلظت بالای نمك در محلول خاك جذب آب به كندی صورت گرفته و حالت اشباع خاك ممكن است تا زمان بيشتری نيز ادامه یابد.
#آبیاری
@jpz09113931202
نقطه پتانسیلی ظرفیت زراعی(Field Capacity)
اطلاع از نقطه پتانسیلی ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم در برنامه ریزی های آبیاری و مدیریت زراعی بسیار حائز اهمیت است. خاک مخزنی برای نگهداری رطوبت مورد نیاز گیاه است. خاک های مختلف مقادیر متفاوتی آب را در خود نگهداری میکنند که به بافت و اندازه خلل و فرج خاک وابسته است. تعیین دقیق حدود رطوبتی خاک با استفاده از دستگاه صفحه فشاری صورت می گیرد و این کار امکانات زیادی را میطلبد که در هر آزمایشگاهی موجود نیست و همچنین کاری زمان بر است بنابراین با تخمین این حدود از روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک، می توان اطلاعاتی مفید از توانایی نگهداری رطوبت خاک به دست آورد.
اگر یک خاک را اشباع کرده و سپس آن را به حال خود قرار دهیم، بخشى از آب موجود در بین ذرات خاک در اثر نیروى ثقل از آن خارج مىشود که به آن آب ثقلى گفته مىشود. بنابراین آب ثقلى، آبى است که در اثر نیروى ثقل از آن خارج مىشود که به آن آب ثقلى گفته مىشود. بنابراین آب ثقلى آبى است که به ذرات خاک نچسبیده و مىتواند آزادانه در لابهلاى ذرات حرکت نماید.
پس از خروج آب ثقلی از خاک مقدار دیگری آب در خاک وجود دارد که برای خروج به نیرویی قوی تر از نیروی ثقل مانند نیروی جذب ریشه ها نیاز دارد که به این رطوبت، آب کاپیلاری یا موئینگی گفته می شود. بعد از خارج شدن آب ثقلی و موئینگی از لایه خاک، مقدار دیگری رطوبت در خاک وجود دارد که با نیروی بسیار زیادی به ذرات خاک چسبیده اند و معمولا با نیروهای موجود در طبیعت از ذرات #خاک جدا نمی شوند که به این آب، آب غشائی یا هیگروسکوپی گفته می شود و این آب قابل استفاده توسط گیاه نمیباشد.
مقدار رطوبتی که پس از خروج آب ثقلی از یک خاک اشباع در خاک باقی می ماند، ظرفیت زراعی(FC) گفته می شود. در خاک های زراعی و براساس بافت خاک، حالت ظرفیت زراعی بین ۲۴ تا۴۸ ساعت پس از اشباع اتفاق می افتد. در این ظرفیت مقدار پتانسیل ماتریک برای خاک های شنی حدود ۲۰۰- و برای خاک های رسی ۴۰۰- سانتی متر است. در واقع ظرفیت زراعی بالاترین حد رطوبت جهت استفاده گیاه است زیرا آب قابل استفاده، مقدار رطوبت بین حد ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم است.
#آبیاری
@jpz09113931202
ازت در گیاهان🍁🍀🌿
ازت جزء ساختمان کلروفیل بوده و در اثر کمبود آن گیاه به ززدی می گراید که این زردی ابتدا از برگهای پایینی و مسن شروع می شود.
#کود اوره دارای 46 در صد ازت می باشد.از ترکیب آمونیاک و گاز کربنیک به دست می آید و در صد ازت آن دو برابر ازت سولفات آمنیوم می باشد.کانال پیام سبز
شبدر قادر به تثبیت ازت از طریق همزیستی با ریزوبیوم است.
مصرف کودهای ازتی جذب #فسفر توسط گیاه را افزایش می دهند.
کودهای ازتی به دلیل حلالیت زیاد از آبشوئی تلف شده بنابراین کود های ازتی را هرچه نزدیکتر به زمان کاشت و زمانی که نیلز گیاه به ازت زیاد است مصرف شود.
معمولا کودهای ازته مقداری هنگام #کاشت و مقداری به صورت سرک و پس از کاشت مصرف می شود.
کود ازتی با افزایش میزان شاخ و برگ و تعرق و نازک کردن اپیدرم حساسیت گیاه به بیماری را افزایش می دهد.
سولفات آمنیوم دارای 21% ازت و 24%گوگرد می باشد.
کود ازتی که بعد از گل دادن به غلات داده میشود مقدار پروتئین دانه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و بدین ترتیب کیفیت نانوایی را بهبود می بخشد.
بیشتر #ازت #خاک در مواد آلی خاک وجود دارد که به تدریج تجزیه شده و به فرم معدنی در می آیند.
@jpz09113931202
در #گندم مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف #هورمون برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است.
عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد.
کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است.
ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد.
تاثیر #ازت در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود.
در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف #کود ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به #خاک اضافه کند
@jpz09113931202
🍎🍏🍂 پیشگیری و درمان عوارض فیزیولوژیک #سیب و #گلابی :
عوامل متعددی در بروز عوامل فیزیولوژیک در سیب، گلابی و سایر میوه ها دخالت دارند. تلفیق عملیات باغبانی و استفاده از مواد شیمیایی در طول رشد دوره میوه، زمان برداشت و بعد از برداشت و رعایت موارد زیر سبب کاهش خسارت و کنترل این عوارض می شود:
1- شناخت نیازهای کودی و آبیاری به موقع از ضروریات هستند.
2- مصرف کودهای ازته به مقدار زیاد موجب کاهش کلسیم میوه در انبار می شود.
3- باید از هرس شدید در زمستان و هرس سبز در تابستان خودداری کرد چون سبب تحریک رشد رویشی شده، در این صورت جذب کلسیم در برگ ها بیشتر از میوه می شود.
4- باید از #هرس شدید در زمستان و هرس سبز در تابستان خودداری کرد چون سبب تحرک رشد رویشی شده، در این صورت جذب کلسیم در برگ ها بیشتر از میوه ها می شود.
5- باید تدابیری اندیشید که درختان تولید میوه های متوسط کنند چون میوه های درشت به علت کمی غلظت کلسیم مستعد بروز لکه تلخی و لهیدگی هستند.
6- میوه ها را باید بعد از برداشت در صورت امکان سرد و سپس انبار کرد.
7- از نگهداری طولانی مدت #میوه هایی که از درختان جوان و یا از درختان کم بار برداشت شده باید خودداری نمود چون به علت کمبود کلسیم در آن ها، دچار لکه تلخی می شوند.
8- در طول فصل رشد می توان درختان را با کلرور کلسیم 5 تا 10 در هزار به اضافه 25 در هزار مویان (سیتووت) محلول پاشی کرد و یا میوه ها را بعد از برداشت در ترکیبات #کلسیم دار غوطه ور کرد. این عمل لکه تلخی و نرمی بافت میوه را کاهش و عمر نگهداری آن ها را در انبار افزایش می دهد.
@jpz09113931202
👈علت بروز عارضه لکه تلخی سیب
۱-کمبود عنصر کلسیم
۲-عدم تعادل بین عنصر کلسیم و منیزیوم و پتاسیم
۳-گرده افشانی ضعیف و ناقص که در نهایت سبب تولید بذر کم در سیب شده و آن نیز سبب افزایش لکه تلخی خواهد شد
۴-وجود نوسانات آبیاری
۵-چیدن میوه ها به صورت نابالغ و قبل از رسیدن آنها
۶-کود دهی های ازت زیادی و آبیاری های بیش از حد که سبب بزرگ شدن غیر نرمال میوه ها خواهد شد
۷-احتمال بروز عارضه لکه تلخی در میوه هایی که روی شاخه های پر رشد و عمودی و پر برگ هستند بسیار بیشتر است از میوه هایی که روی شاخه های افقی و نزدیک تنه درخت می باشند.
۸-همچنین احتمال بروز این عارضه در درختانی که تازه وارد مرحله ی میوه دهی شده اند و نیز درختانی که به علت سال آوری یا هر علت دیگری محصول کمتری تولید کرده اند بسیار بیشتر است از درختان مسنی که محصول زیادی تولید کردهاند و دلیل اصلی آن بر میگردد به درشت بودن زیاد میوه هایی که در درختان کم بار هستند.
#سیب
#کود
#داشت
#بیماری
@jpz09113931202