eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
اقدامات فصل بهار 6. آب استارت آب استارت اصطلاحاً به اولین آبی گفته می‌شود که پس از ریزش گلبرگ ها به درختان میوه داده می‌شود که ممکن است از نظر زمانی وابسته به شرایط متعددی از جمله دمای محیط و یا دسترسی به منابع آبی در باغ داشته باشد. اولین آبی که به درختان میوه داده می شود، چنانچه حاوی عنصر فسفر باشد باعث رشد انفجاری ریشه های مویین در اول فصل شده و در واقع تضمین کننده یک رشد رویشی خوب نیز هست. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در باغات میوه با اولین آب آبیاری از کودهای حاوی فسفر بالا مانند ۱۰-۵۲-۱۰ به همراه ترکیبات آلی نظیر هیومیک اسید استفاده شود. 7. مبارزه با علفهای هرز همانطور که درختان در فصل بهار شروع به جوانه زنی و رشد می کنند، سایر گیاهان نیز از این قاعده پیروی می کنند. بنابراین واضح است که جمعیت علف های هرز در باغات میوه به صورت تصاعدی افزایش می یابد. به طور کلی مرحله گلدهی علف های هرز حساس ترین مرحله ای است که می توان با آنها مبارزه کرد. در واقع هنگامی که علفهای هرز شروع به گل دهی می کنند با راندمان بیشتری نسبت به روش‌های مدیریتی از جمله استفاده از علف کش ها واکنش نشان می دهند. علاوه بر استفاده از علف کش های عمومی و اختصاصی می توان از روش های مکانیکی مانند وجین دستی و یا شخم زدن زمین ها برای کاهش جمعیت علف های هرز در باغات میوه استفاده نمود. باید توجه داشت که علف های هرز همیشه برای باغات مضر نیستند و پیشنهاد می شود که حداقل میزان علف هرز در باغات وجود داشته باشد تا راندمان آبیاری نیز افزایش یابد اما چنانچه جمعیت این علف ها بیش از حد قابل تحمل باغ باشد علاوه بر افزایش انواع بیماریها و آفات، مواد مغذی و آب نیز به جای اینکه سهم درختان شود به علفهای هرز خواهد رسید @jpz09113931202
کند کننده رشد @jpz09113931202 با محلولپاشی تقریبی 500 PPM سایکوسل و الار برروی شاخ و برگ سبب افزایش بار میشود در سیب با محلولپاشی 1000تا2000 PPM الار حدود 45تا60 روز بعد تمام گل برروی شاخ و برگ سبب افزایش کیفیت و جلوگیری از ریزش پیش از موعد میشود و با محلولپاشی 4000 PPM الار درپاییز برروی و به میزان غلظت کمتر برروی سبب به تاخیر انداختن گلدهی و افزایش بار میشود و با محلولپاشی 500 PPMالار در اوایل برروی سبب شاخه زایی میشود و با محلولپاشی تقریبی 1000 PPMالار تقریبا 3 هفته بعد تمام گل در هسته داران سبب زودرسی و رنگ گیری میوه میشود
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی @jpz09113931202 گیاهان گوشتی مناطق بیابانی با استفاده از مکانیسم CAM در گرمای روز برای جلوگیری از اتلاف اب روزنه بسته هست ودر عوض با ازاد شدن CO2 حاصل از تبادلات C4بهC3 در فتوسنتز در روز مصرف میشود در گیاهان در مناطق معتدله با کوتاه شدن روز و ترشحات هورمونهای مقاوم ساز به رکود رفته و در مقابل سرما مقاوم میشود علاوه بر این در موقع خزان با تغلیظ شیرابه و تجمع مواد قندی این مقاومت به سرما در سرشاخه ها افزوده میشود
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی @jpz09113931202 با تغلیظ شیرابه عملا دمای انجماد پایین امده و مانع یخ بستن و تخریب سلولی و درنتیجه افزایش مقاومت به سرما میشود علاوه بر این با تشکیل واحدهای پروتئینی اسیدامینه گوگردی سیستئین که به حول خود اب را حفظ و مانع انجماد ان میشود بنابراین محلولپاشی با ترکیبات کامل اسید امینه در موقع فروتست جدا از تغذیه جوانه و اماده سازی ان برای باردهی سال بعد سبب بالا رفتن مقاومت به خطرات یخبندان میشود
🔺لاله واژگون یک گونه در خطر انقراض از منحصر به‌ فردترین گونه گیاهان بومی مناطق کوهستانی ایران است، که به علت چیدن آن از طبیعت، فروش به عنوان گل زینتی، سرازیر شدن گردشگر به دشت لاله در حال انقراض است. ‏لطفا گیاهان در خطر انقراض رو نخرید و نچینید و به این چرخه‌ی آسیب زننده به طبیعت پایان بدید. @jpz09113931202
درختان در دو حالت قادر به جذب آب از خاك نمی باشند: # يكی وقتی كه خاك خشك بوده و آبی برای جذب وجود ندارد و دوم حالتی كه خاك اشباع از آب بوده و هوايی در خاك وجود ندارد. # تنها در حالتی كه سه جزء آب، خاك و هوا در كنار هم باشند شرايط لازم برای جذب آب توسط ريشه گياه فراهم است. # با اين تفاسير، در طول زمان آبياری، درختان نمی توانند آبی را از خاك جذب نمايند چرا كه در اين زمان خاك اشباع بوده و هوايی در آن وجود ندارد. # به همين دليل است كه گفته می شود باغچه ها را هنگام ظهر آبياری نكنيد چرا كه در اين زمان در شرايطی كه گياه بيشترين نياز به آب را دارد، جذب آب متوقف می گردد. # لذا گياه به اصطلاح دچار خفگی شده و صدمه می بيند. بسته به نوع خاك اين حالت اشباع بين 24 ساعت (در خاك‌های خيلی سبك شنی) تا 5 روز (در خاك‌های سنگين رسی و قليايی) پس از باقی می ماند. در اين حالت گياه تحت تنش غرقاب قرار می گيرد. # لذا جهت رفع مشكل در خاك‌های سنگین با نفوذپذيری كم (رسی) در زمان گلدهی بايد از آبياری سنگين خودداری كرد و این حساسیت در درختی مثل بیشتر است . # در شرايطی كه آب و شور باشد نيز به دليل غلظت بالای نمك در محلول خاك جذب آب به كندی صورت گرفته و حالت اشباع خاك ممكن است تا زمان بيشتری نيز ادامه یابد. @jpz09113931202 نقطه پتانسیلی ظرفیت زراعی(Field Capacity) اطلاع از نقطه پتانسیلی ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم در برنامه ­ریزی های آبیاری و مدیریت زراعی بسیار حائز اهمیت است. خاک مخزنی برای نگهداری رطوبت مورد نیاز گیاه است. خاک­ های مختلف مقادیر متفاوتی آب را در خود نگهداری می­کنند که به بافت و اندازه خلل و فرج خاک وابسته است. تعیین دقیق حدود رطوبتی خاک با استفاده از دستگاه صفحه فشاری صورت می گیرد و این کار امکانات زیادی را می­طلبد که در هر آزمایشگاهی موجود نیست و همچنین کاری زمان بر است بنابراین با تخمین این حدود از روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک، می توان اطلاعاتی مفید از توانایی نگهداری رطوبت خاک به دست آورد. اگر یک خاک را اشباع کرده و سپس آن را به ‌حال خود قرار دهیم، بخشى از آب موجود در بین ذرات خاک در اثر نیروى ثقل از آن خارج مى‌شود که به آن آب ثقلى گفته مى‌شود. بنابراین آب ثقلى، آبى است که در اثر نیروى ثقل از آن خارج مى‌شود که به آن آب ثقلى گفته مى‌شود. بنابراین آب ثقلى آبى است که به ذرات خاک نچسبیده و مى‌تواند آزادانه در لابه‌لاى ذرات حرکت نماید.  پس از خروج آب ثقلی از خاک مقدار دیگری آب در خاک وجود دارد که برای خروج به نیرویی قوی تر از نیروی ثقل مانند نیروی جذب ریشه ها نیاز دارد که به این رطوبت، آب کاپیلاری یا موئینگی گفته می ­شود. بعد از خارج شدن آب ثقلی و موئینگی از لایه خاک، مقدار دیگری رطوبت در خاک وجود دارد که با نیروی بسیار زیادی به ذرات خاک چسبیده اند و معمولا با نیروهای موجود در طبیعت از ذرات جدا نمی ­شوند که به این آب، آب غشائی یا هیگروسکوپی گفته می­ شود و این آب قابل استفاده توسط گیاه نمی­باشد. مقدار رطوبتی که پس از خروج آب ثقلی از یک خاک اشباع در خاک باقی می ماند،  ظرفیت زراعی(FC) گفته می­ شود. در خاک های زراعی و براساس بافت خاک، حالت ظرفیت زراعی بین ۲۴ تا۴۸ ساعت پس از اشباع اتفاق می افتد. در این ظرفیت مقدار پتانسیل ماتریک برای خاک های شنی حدود ۲۰۰- و برای خاک های رسی ۴۰۰- سانتی متر است. در واقع ظرفیت زراعی بالاترین حد رطوبت جهت استفاده گیاه است زیرا آب قابل استفاده، مقدار رطوبت بین حد ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم است. @jpz09113931202
ازت در گیاهان🍁🍀🌿 ازت جزء ساختمان کلروفیل بوده و در اثر کمبود آن گیاه به ززدی می گراید که این زردی ابتدا از برگهای پایینی و مسن شروع می شود. اوره دارای 46 در صد ازت می باشد.از ترکیب آمونیاک و گاز کربنیک به دست می آید و در صد ازت آن دو برابر ازت سولفات آمنیوم می باشد.کانال پیام سبز شبدر قادر به تثبیت ازت از طریق همزیستی با ریزوبیوم است. مصرف کودهای ازتی جذب توسط گیاه را افزایش می دهند. کودهای ازتی به دلیل حلالیت زیاد از آبشوئی تلف شده بنابراین کود های ازتی را هرچه نزدیکتر به زمان کاشت و زمانی که نیلز گیاه به ازت زیاد است مصرف شود. معمولا کودهای ازته مقداری هنگام و مقداری به صورت سرک و پس از کاشت مصرف می شود. کود ازتی با افزایش میزان شاخ و برگ و تعرق و نازک کردن اپیدرم حساسیت گیاه به بیماری را افزایش می دهد. سولفات آمنیوم دارای 21% ازت و 24%گوگرد می باشد. کود ازتی که بعد از گل دادن به غلات داده میشود مقدار پروتئین دانه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و بدین ترتیب کیفیت نانوایی را بهبود می بخشد. بیشتر در مواد آلی خاک وجود دارد که به تدریج تجزیه شده و به فرم معدنی در می آیند. @jpz09113931202 در مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است. عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد. کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است. ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد. تاثیر در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود. در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به اضافه کند @jpz09113931202
🍎🍏🍂 پیشگیری و درمان عوارض فیزیولوژیک و : عوامل متعددی در بروز عوامل فیزیولوژیک در سیب، گلابی و سایر میوه ها دخالت دارند. تلفیق عملیات باغبانی و استفاده از مواد شیمیایی در طول رشد دوره میوه، زمان برداشت و بعد از برداشت و رعایت موارد زیر سبب کاهش خسارت و کنترل این عوارض می شود: 1- شناخت نیازهای کودی و آبیاری به موقع از ضروریات هستند. 2- مصرف کودهای ازته به مقدار زیاد موجب کاهش کلسیم میوه در انبار می شود. 3- باید از هرس شدید در زمستان و هرس سبز در تابستان خودداری کرد چون سبب تحریک رشد رویشی شده، در این صورت جذب کلسیم در برگ ها بیشتر از میوه می شود. 4- باید از شدید در زمستان و هرس سبز در تابستان خودداری کرد چون سبب تحرک رشد رویشی شده، در این صورت جذب کلسیم در برگ ها بیشتر از میوه ها می شود. 5- باید تدابیری اندیشید که درختان تولید میوه های متوسط کنند چون میوه های درشت به علت کمی غلظت کلسیم مستعد بروز لکه تلخی و لهیدگی هستند. 6- میوه ها را باید بعد از برداشت در صورت امکان سرد و سپس انبار کرد. 7- از نگهداری طولانی مدت هایی که از درختان جوان و یا از درختان کم بار برداشت شده باید خودداری نمود چون به علت کمبود کلسیم در آن ها، دچار لکه تلخی می شوند. 8- در طول فصل رشد می توان درختان را با کلرور کلسیم 5 تا 10 در هزار به اضافه 25 در هزار مویان (سیتووت) محلول پاشی کرد و یا میوه ها را بعد از برداشت در ترکیبات دار غوطه ور کرد. این عمل لکه تلخی و نرمی بافت میوه را کاهش و عمر نگهداری آن ها را در انبار افزایش می دهد. @jpz09113931202 👈علت بروز عارضه لکه تلخی سیب ۱-کمبود عنصر کلسیم ۲-عدم تعادل بین عنصر کلسیم و منیزیوم و پتاسیم ۳-گرده افشانی ضعیف و ناقص که در نهایت سبب تولید بذر کم در سیب شده و آن نیز سبب افزایش لکه تلخی خواهد شد ۴-وجود نوسانات آبیاری ۵-چیدن میوه ها به صورت نابالغ و قبل از رسیدن آنها ۶-کود دهی های ازت زیادی و آبیاری های بیش از حد که سبب بزرگ شدن غیر نرمال میوه ها خواهد شد ۷-احتمال بروز عارضه لکه تلخی در میوه هایی که روی شاخه های پر رشد و عمودی و پر برگ هستند بسیار بیشتر است از میوه هایی که روی شاخه های افقی و نزدیک تنه درخت می باشند. ۸-همچنین احتمال بروز این عارضه در درختانی که تازه وارد مرحله ی میوه دهی شده اند و نیز درختانی که به علت سال آوری یا هر علت دیگری محصول کمتری تولید کرده اند بسیار بیشتر است از درختان مسنی که محصول زیادی تولید کرده‌اند و دلیل اصلی آن بر می‌گردد به درشت بودن زیاد میوه هایی که در درختان کم بار هستند. @jpz09113931202
❇️ اشنایی با تعریف وفرایند و روش های مختلف گرده افشانی گیاهان : ✔️ در فرایند تولید مثل در گیاهان دانه دار، گرده ها از پرچم یا بساک که اندامهای نر گیاه هستند ، به مادگی گیاه که اندام ماده گیاه هست به گیاه دیگر منتقل می شوند. در واقع اگر انتقال دانه گرده از پرچم گیاه به کلاله مادگی همان گیاه انجام شود👈 (خود گرده افشانی) و اگر از پرچم یک گیاه به کلاله مادگی گیاهی دیگر (گیاه هم جنس) منتقل شود (دگرگرده افشانی) نامیده می شود. 👈 این فرایند انتقال می تواند بصورت مستقیم یا غیر مستقیم انجام بگیرد. ✔️به عبارتی کاملتر ، گرده افشانی فرایندی حیاتی در گیاهان می باشد که هدف نهایی آن تولید مثل بوده و طی آن دانه های گرده از پرچم گلها به کلاله مادگی منتقل می شوند. 👈گیاهان موجوداتی ساکن هستند که توانایی حرکت ندارند تا مانند جانوران بتوانند برای انجام تولید مثل جنسی یا پیدا کردن جفت از محلی به محل دیگر مهاجرت کنند. بنابراین تولید مثل در آن ها محدودیت هایی داشته و با چالش هایی همراه است. 👈 پس آن ها برای جلب توجه از موادی چسبناک یا بوی خوش و رنگ های خاص استفاده می کنند تا موجوداتی که عمل گرده افشانی را انجام می دهند به سمت آن ها جذب بشوند. بدین ترتیب گیاه می تواند تولید مثل کند و ژن خود را به نسل های بعدی انتقال دهد. ❇️ انواع روش های گرده افشانی : 1⃣ خود گرده افشانی : ✔️یکی از اصلی ترین روش های گرده افشانی که در آن گیاه به صورت مجزا و مستقل از سایر گیاهان خود را بارور می کند یا توسط گرده های گیاه مشابه بارور می شود، خودگرده افشانی نام دارد. 👈 یکی از معایب تولید مثل خود گردافشانی این است که گیاه حاصل از آن نسبت به گیاهی که در نتیجه آمیزش دو گیاه مختلف به وجود می آید مقاومت ژنتیکی کمتری دارد ولی این روش از کارآمدی بسیار بالایی برخوردار است 👈 دومین معایب خود گردافشانی این است که در خود گرده افشانی در شرایط ایده آل مشکلی ایجاد نمی شود . ولی در شرایط نامساعد که تغییر شرایط محیطی یک امر محتمل است تنوع ژنتیکی گونه ها اهمیت بسیار زیادی دارد. 👈بطوری که اگر شرایط تغییر کند و مطابق سازگاری گیاه نباشد نه تنها بقای یک گیاه بلکه بقای کل گونه به دلیل شبیه بودن همه گیاهان آن گونه بهم، با خطر مواجه می شود 👈 به همین دلیل است که بعضی از گیاهان برای جلوگیری از خود گرده  افشانی از مکانیسم های محافظتی ویژه ای استفاده می کنند. 2⃣ دگر گرده افشانی : ✔️طبق نظر پژوهشگران حدود 400 هزار گونه گلده، در کل دنیا تخمین زده شده است که تقریبا 75 درصد این گونه ها از 👈روش (دگر گرده افشانی) برای تولید مثل و تولید گونه های با دوام استفاده می کنند. 👈 در این روش هم طبیعت و هم عوامل مختلفی برای انتقال دانه های گرده از گیاهی به گیاه دیگر به گیاهان کمک میکنند که در زیر به این عوامل اشاره میکنم  📌 1_ باد : ✔️ بنابر نظر دانشمندان و پژوهشگران بیشتر گرده افشانی های متقابل توسط حیوانات و به ویژه حشرات انجام می گیرد. 👈ولی باد به عنوان یک عامل خارجی نقش حائز اهمیتی در انتقال دانه های گرده دارد. گرده هایی که در عضو نر گیاهان تولید می شود توسط باد جا بجا می شوند در برخی افراد موجب بروز آلرژی به ویژه در فصل بهار که فصل تولید مثل گل ها است نیز می شود 👈گرده افشانی در گیاهانی که تخمک های آشکاری دارند و دسترسی به آن آسان است از جمله بیشتر درختان مخروطی، آنموفیلی توسط باد انجام می شود. 🔹نکته قابل توجه ❗️ 👈 در طبیعت، سازکاری وجود داردکه موجب میشود گرده هایی که توسط باد حمل می شوند، نسبت به سایر گرده ها که به وسیله حشرات یا سایر عوامل منتقل می شوند، وزن کمتری داشته باشند. 📌2_ گرده افشانی توسط حشرات و پرندگان و سایر جانوران : ✔️گیاهان به وسیله بو، شکل و رنگ های درخشان خود، جانوران خاصی را به سمت خود جلب می کنند. 👈 بیشتر گرده افشانی به وسیله جانوران بالدار انجام میگیرد این پرندگان بالدار به خاطر تغذیه از شهد وشیره گیاهان با فرود امدن روی گلهای مختلف گرده های چسبناک را حمل کرده و به گیاه دیگر منتقل میکنند و موجب تولید مثل این گیاهان میشوند 🔹نکات قابل توجه ❗️ ✔️بعضی از حشراتی که شب فعال هستند بیشتر جذب گل های سفید رنگ میشوند . 🔻شایان ذکراست 👈در مناطقی که حشرات زیاد وجود دارند گلهای سفید وزرد هم نسبت به سایر گلها بیشتر است وبا هم همزیستی مسالمت امیز دارند. @jpz09113931202
دماهای کمتر از ۵ – درجه سبب می شود آب موجود در بافت گیاه به کریستالهای یخ تبدیل شود. این کریستالها به دیواره بافتهای گیاهی فشار وارد کرده و باعث آسیب به آنها می شود. در این حالت می گویم گیاه دچار یخ زدگی شده است. اگر درخت یا گیاهی دچار یخ زدگی شود مرگ آن حتمی است. کاهش تدریجی دما در اوایل پاییز و بالا رفتن میزان قند در سلولهای درختان باعث ایجاد مقاومت تدریجی در آنها و مانع تشکیل کریستال یخ در بافت درخت‌ها می گردد و بسته به نوع درخت، میزان مراقبت( شامل تغذیه اصولی و آبیاری مناسب ) این دمای یخ زدگی متغیر است ولی برای جلوگیری از آسیب سرمای زمستان یکسری راهکار پیشنهاد می گردد ✅ در هنگام انتخاب درختان، حداقل دمای بلند مدت را در نظر بگیرید و با مقاومت درختتان مقایسه کنید و درخت مقاوم به دمای حداقلی را انتخاب کنید ✅ درختانی را بکارید که پایه مقاوم به سرما داشته باشند ✅ باغ خود را در شیب های بسمت جنوب احداث کنید تا در زمستان زودتر گرم شده و دیرتر سرد می شوند ✅ از تغذیه مناسب با کودهای و و ریز مغذی ها در بهار و تابستان غفلت نکنید ✅ از بیش از حد در اوایل پاییز و کود ازته در اواخر فصل اجتناب کنید ✅ خود را در اواخر اسفند انجام دهید و تنه درختان خود را رنگ کنید ✅ از کودهای هیومیک و حیوانی برای اصلاح خاک و گرم شدن ریشه و پای درخت استفاده کنید ✅ حتما از قارچ کش ها مثل بردو برای پاییز و زمستان استفاده کنید ✅ علفهای هرز پای درختان سرمازدگی را تشدید می کنند حتما اقدام به جمع آوری آنها کنید ✅ محل زخمها و ترکها و شاخه های شکسته را در پاییز برش داده و رنگ کنید ✅ در دماهای پایینتر از منفی ده از یخ آب زمستانه اجتناب کنید ✅ از باد شکن و حصار برای کاهش آسیب باد و سرمای شدید با احتساب فاصله مناسب تا درخت، استفاده کنید ✅ تنه درختان مخصوصا نهال‌های نورس را با نایلون یا گونی مناسب ببندید @jpz09113931202
⭕ توجه کنید نباید گل ها را در کنار میوه ها قرار داد!! 🔵‌ چون میوه گاز متصاعد می کند و این گاز باعث تکامل سریع گل ها و زودتر پژمرده شدن آن ها می شود. @jpz09113931202
⭕ در زمان گلدهی درختان میوه را اصلا آبیاری نکنید.. 🔵 اکسیژن خاک کم و دی اکسید کربن زیاد می شود.. 🔵 متان و متیل افزایش می یابد،،، 👇👇👇 🔵 تولید هورمون بازدارنده در گیاه و ریزش گلها!!! @jpz09113931202
💐مشکلات و بیماری های گیاه کروتون ۱-برگ ها حالت ابلق خود را از دست داده و سبز می‌ شوند، علت این امر کمبود نور می باشد و برای درمان آن گلدان به محل روشن تر انتقال دهید. ۲-پیدایش لکه های قهوه ای در برگ ها و ریزش برگ هاکه به دلیل آلودگی هوا با گازهای ناشی از سوخت های نفتی و رادیکال آزاد می باشد و برای رفع آن بهترین کار تهویه هوا محیط با دستگاه های تهویه هوا می باشد.زرد شدن برگ ها همراه با تار عنکبوت در سطح زیرین برگها، به دلیل وجود کنه قرمز می باشد و برای درمان آن از سم کنه کش استفاده شود. ۳-ریزش برگ ها در همه قسمت های گیاه می تواند به علت تغییرات شدید دما باشد و برای رفع آن می توان دمای محیط را ثابت نگه داشت و یا در محیطی قرار گیرد که تغییرات دمایی آن حداقل می باشد. ۴-برگ های جوان گیاه رشد کمی داشته و ریز هستند این به دلیل کمبود مواد غذایی مورد نیاز گیاه هست و برای جبران آن استفاده از کود مناسب می باشد. ۵-ایجاد پوشش پنبه ای در پشت برگ و اطراف رگبرگ اصلی، علت اصلی آن شپشک آرد آلود می باشد و برای درمان آن استفاده از سم حشره کش توصیه می شود. ۶-ریزش برگ های پایینی گیاه، به دلیل هوای سرد و خشک، و بهترین راه رفع آن انتقال گلدان به محیط گرم تر می باشد. ۷-قهوه ای شدن نوک برگ ها، به دلیل خشکی و کمبود آب رخ می دهد و برای درمان آبیاری بیشتر و غبار پاشی توصیه می شود. ۸-برگ های کم رنگ، علت آن نور کم می باشد و برای بهبود آن گیاه کروتون را مکانی با نور بیشتر منتقل کنید. ۹-به جابجایی حساس بوده و دچار ریزش برگ می شود و این واکنش موقت آن ها به جابجایی می باشد. @jpz09113931202
۷۵۰۰ نوع سیب در جهان این مهندس ۷۹ ساله بازنشسته "تام براون" پس از یک سفر طولانی تحقیق و کار، طی ۲۵ سال تقریباً ۱۰۰۰ گونه سیب را از انقراض نجات داده است و اکنون باغی دارد که شامل ۷۰۰ نوع از نادرترین گونه‌ها است @jpz09113931202