eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
715 عکس
1.2هزار ویدیو
16 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
نکاتی در مورد هرس درختان بیشتر گیاهان باغبانی بویژه چند ساله چوبی،اگر در شرایط محیطی مناسب بدون دخالت انسان رشد کنند، پس از چند سال ، تبدیل به درختان یا درختچه هایی با شاخساره متراکم خواهند شد که چه از نظر میزان و کیفیت باروری و چه از نظر شکل ظاهری مطلوب نخواهند بود.  در اینگونه گیاهان شاخه ها، مزاحم رشد یکدیگر بوده، دچار پیچیدگی و خمیدگی می شوند.    سویی چون بدلیل پر برگی، نور کافی به درون شاخساره گیاه نمی رسد به تدریج برگها و شاخه های وسطی شاخساره خشک می شود و از بین میرود و تولید گل و میوه محدود به سطح بیرونی شاخساره گشته ، میزان محصول کم می گردد. برای جلوگیری از این امر و ایجاد شکل و حالت مناسب در گیاه ، باید آن را پیرایش(هرس) و به نحوه دلخواه تربیت کرد.  پیراستن (هرس کردن):  به طور کلی پیراستن(هرس کردن) عبارتست از قطع کامل یا جزئی شاخه،ریشه،پوست، برگ و یا گل و میوه به منظور تحت تاثیر قرار دادن و هدایت نحوه رشد و باروری گیاه . پیراستن یکی از عملیات مهم باغبانی است که از حدود سه هزار سال پیش شناخته شده و مورد استفاده قرار میگرفته است. دلایل و فواید آن را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:    ۱- حذف شاخه های مزاحم ،خشک شده ، آفت زده و مریض و شکسته جهت حفظ و تامین سلامت گیاه  ۲- ایجاد شرایط مناسب جهت ورود نور و هوا به درون شاخساره و خلوت کردن نقاط شلوغ و متراکم آن به منظور ایجاد امکان تولید محصول بیشترو مرغوبتر  ۳- ایجاد شکل ویژه در شاخساره گیاه،ا ین امر بویژه در میوه کاری و نیز در شکل سازی گیاهان جهت تزئین باغ و باغچه از اهمیت خاصی برخوردار است.  ۴- ایجاد تعادل بین شاخساره و ریشه ، بویژه هنگام نشاء کاری و جابجا کردن گیاه، جهت تضمین موفقیت و ایجاد امکان رشد اولیه سریعتر برای گیاه.  ۵- جوان ساختن درختان مسن از طریق حذف شاخه های پیر و وادار کردن درخت به تولید شاخه های جدید،جهت بالا بردن قدرت باردهی آن.  ۶- پیش یا پس انداختن باروری گیاه و تنظیم گلدهی و ایجاد تعادل بین رشد رویشی و میزان محصول و بالا بردن کیفیت فرآورده تولید شده.  ۷- محدود کردن رشد و کوتاه ساختن گیاه برای تسهیل عملیاتی مانند سمپاشی و برداشت محصول و نیز به دلایل تزئینی   زمان هرس (پیرایش): بسته به نوع گیاه و هدف از پیرایش(هرس)،این کار این کار در دو موقع از سال انجام میشود: یکی پیرایشی که در زمان رکود و خواب زمستانه انجام میشود و هرس یا هرس سیاه یا زمستانه نامیده میشود و دیگری پیرایشی که در دوره فعالیت گیاه ، یعی هنگامیکه گیاه دارای برگ و احیانا گل و میوه است ، انجام میگیرد و هرس یا هرس سبز یا تابستانه نامیده میشود.در مورد هر دو نوع پیرایش باید به این دونکته توجه نمود که اصولا پیرایش در هر زمان انجام شود ،باعث تاخیر در باروری نهالهای جوان و کم شدن محصول درختان بارور میشود، بنابراین ،بایددر تمام انواع پیرایش جانب تعادل رعایت گردد و قطع اندامهای گیاه تنها به مقدار لازم و در نهایت احتیاط انجام پذیرد.    هرس سیاه یا زمستانه : این نوع هرس از آنجا که زمانی انجام میگیرد که گیاه فاقد برگ و در حال رکود است بیشتر مرسوم است. چون اولا : در این هنگام شاخه ها بدون پوشش و قابل مشاهده بوده و به راحتی می توان به آنها دسترسی پیدا کرد و آنهایی را که باید به طور کامل یا جزئی حذف شوند با دیدی باز برگزید. ثانیا:گیاه در این زمان فعالیت زیستی چندانی ندارد میزان آسیب حاصل از هرس به حداقل کاهش می یابد. از هرس های زمستانه میتوان هرس های شکل دهی نهالهای تازه کشت شده را نام برد. این هرس ها مهمترین گام در تشکیل شاخه های اصلی درخت یا بوته آینده به شمار میروند و در حقیقت مبنا و اساس شکل آینده گیاه را تشکیل میدهند. علاوه بر این پیرایش ها ، حذف شاخه های آفت زده و مریض و شکسته نیز باید در زمستان پیش از فعال شدن گیاه ،انجام گیرد زیرا این نوع شاخه هامعمولا پناهگاه و منبع انتشار آفات و امراض اند. پیرایش دیگری که باید حتما در زمستان انجام گیرد پیرایش ریشه است.   هرس سبز یا تابستانه: این نوع هرس ها ، گرچه همگی به نام هرس تابستانه خوانده می شوند ولی در عمل بر حسب نوع، میتوان آنها را از اوایل بهار تا اواخر تابستان انجام داد. مهمترین هرس ها تابستانه عبارتند از: حذف گلها و میوه های اضافی که کلا تنک کردن نامیده میشود. ایجاد زخم بر روی پوست ساقه، حذف نرکها و پا جوشها، بریدن قسمتهای انتهایی شاخه های تند رشد و  هرس بوته های زینتی و بالاخره هرس برگ .   انواع پیرایش(هرس): بر حسب هدف هرس ،میتوان قسمتهای مختلف گیاه اعم از شاخه،ریشه،برگ ،پوست و گل و میوه را بطور کامل یا جزئی حذف کرد. حذف هر یک از این اعضاء بر روی رشد و باروری گیاه در همان سال هرس و گاهی در طی چند سال بعد اثرات ویژه باقی می گذارد @jpz09113931202
نیاز سرمایی درختان @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 🚿🛁نحوه تمیز کردن سفالی از شوره که از بدنه گلدون زده بیرون 🧼اب رو با سرکه مخلوط کنید و گلدان رو به مدت 30 دقیقه داخلش قرار بدین بعد با انگشت خاک یا شوره یا هر آلودگی داره رو میتونید پاک کنید کلیپ @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علایم کمبود عناصر غذایی در مرکبات علایم حلقه برداری نادرست و یا اسیب دیدگی ریشه در مرکبات @jpz09113931202
⭕️شخم زدن در پاییز نه بهار 🔸باغبانان اغلب در پی این سوال هستند که آیا شخم زدن یا خاک ورزی باید در بهار انجام شود یا پاییز، اما متخصص باغبانی LSU AgCenter دکتر توماس کوشکی معتقد است که کار بر روی خاک در اواخر پاییز دارای مزایای متعددی نسبت روش سنتی یعنی شخم زدن بهاره  است. 🔸کوشکی می گوید که کار بر روی خاک در اواخر پاییز بهتر است . از آنجا که آماده سازی خاک در اواخر پاییز انجام می شود این مسئله اجازه کاشت زودتر در بهار را می دهد. به خاطر اینکه درجه حرارت خاک در پاییز و اوایل زمستان بالاتر از اواخر زمستان و اوایل بهار است زمان بیشتری برای تبدیل و تجزیه مواد آلی خاک  وجود دارد. 🔸باغداران همچنین می گویند حشرات، موجودات بیماری زا و علف های هرز چند ساله ممکن است با کشتن یا غیرفعال کردن آنها از طریق دفن یا قرار گرفتن در معرض هوای خشن زمستان کاهش یابند. 🔸کوشکی می افزاید: از آنجایی که رطوبت بیشتری در زمین تخت و برهنه حفظ می شود، لایه های بالا موقعیت بهتری برای کاشت زود هنگام در خاکی که کمتر خاکستری باشد ایجاد می کند. او می گوید ترکیب کودهای آهکی و سنگی در پاییز به آنها امکان می دهد که با خاک یکپارچه شوند و بر رشد گیاهان بهاره تاثیر بگذارند. با این حال شخم زدن پاییزی در تپه های ساحلی یا زمین های شیب دار توصیه نمی شود زیرا در این محیط ها خاک در تمام طول زمستان به خاطر بارش های تند در معرض فرسایش قرار می گیرد. 🔸کوشکی می گوید: اگر به منظور بهبود و جلوگیری از فرسایش خاک یک محصول زمستانی پرورش داده شود، زمین را باید در پاییز شخم زد تا خاک را برای بذر آماده کند و دوباره در فصل بهار به زمین کود داد. 🔸به گفته کوشکی برای خاک های شنی و جاهایی که شخم زدن سطحی است بهتر است شخم بهاره انجام شود. او خاطرنشان می کند که اکثر باغ ها در فصل بهار برای کشت باید توسط بیل، دیسک و یا روتیواتور وجین شوند. @jpz09113931202
" ♻️انواع روش های مبارزه با آفت مینوز 1⃣ کنترل زراعی: ☑️ از اقدامات در این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 👈از بین بردن علف‌های هرزی که میزبان آفت هستند از اطراف زمین زراعی یا فضای گلخانه‌ها. 👈حذف و از بین برگ‌های آلوده به آفت. زیر و رو کردن خاک و هوادهی به خاک. 2⃣ کنترل فیزیکی: ☑️ نصب و قرار دادن تله‌های زرد رنگ چسپناک: کاربرد تله‌های زرد رنگ چسبناک سالم‌تر و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صزفه‌تر از مصرف حشره‌کش‌ها است. بعلاوه این‌که حشره‌کش‌ها برای محیط‌ و طبیعت بسیار خطرناک و مضر است و این در حالی است که با استفاده از تله‌های زرد رنگ چسبناک به راحتی می‌توان تعداد دفعات کاربرد آفت‌کش‌ها را کاهش داد. همچنین اگر تله های زرد رنگ در گلخانه‌هایی با محیط کاملا ایزوله به‌کار برده شود و از حشره‌کش‌های انتخابی مناسب در مواقع ضروری استفاده شود, در این صورت مدیریت موفقی حاصل خواهد شد. ⭕️مناسب‌ترین ارتفاع برای نصب تله‌ها قرار گرفتن آن‌ها در ارتفاع 50 سانتی‌متری از سطح زمین می‌باشد که تقریبا بالای بوته‌ها است. همچنین بهترین فاصله برای نصب تله‌ها فواصل یک متری می‌باشد. ⭕️ نصب و قرار دادن توری های ضد حشره با سوراخ‌های ریز در قسمت‌های  ورودی و همچنین دریچه‌های مربوط به تهویه 3⃣ کنترل بیولوژیک: ✔️ استفاده از دشمنان طبیعی برای مبارزه با آفت مگس مینوز نیز یکی از روش‌های کنترل و مبارزه بر علیه این آفت می‌باشد. مزیت روش بیولوژیکی در مبارزه با آفت بی‌خطر بودن ان برای محیط زیست می‌باشد بنابراین از اهمیت فراوانی برخوردار می‌باشد. ✔️ مگس مینوز هم مانند بقیه آفات دارای یک سری از دشمنان طبیعی است که می‌توان از آن‌ها برای مبارزه با این آفت استفاده کرد. از جمله دشمنان طبیعی مگس مینوز می‌توان به گونه های مختلفی از زنبورهای پارازیتوئید (Dacnusa, Opius, Diglyphus) و مگس سینوزیا که خودش یک مگس شکارگر است اشاره داشت. 4⃣  کنترل شیمیایی: 🔴 یکی از روش های رایج در از بین بردن این نوع از آفت, استفاده از آفت کش هاست که مخصوص آن در بازار موجود می‌باشد. 🔘سموم موثر برای کنترل این آفت عبارت اند از: ( ابامکتین _ پریگارد _  پروتئوس_ کلروپیریفوس_ دلتامترین_ پرمترین_ فن والریت_ دی کلرروس_ اویسکت_ پروکلیم فیت _ روی اگرو( ماترین) ، کلرانترانی لیپرول_  سیرومازین _ دینوتفوران ) می توانند برای دفع و از بین بردن آفت‌مینوز بسیار موثر باشند. @jpz09113931202
‍ ارقام بادام در ایران بادام های بومی: مامائی، ربیع(علی اکبر ربیع)، سفید(محبعلی)، منقا، کف مال، نجف آبادی، کاغذی، جد مامائی، تاجری، انجیری، دوبهر، شمشیری، پسته ای، سنگ دیزج، شاهپوری کرمانی و مقصودلو مامائی بادام رقم مامائی منشاءآن ایران می باشدکه زمان گل دهی آن متوسط دیر گل است. زمان رسیدن میوه آن زودمیباشد و نوع پوست چوبی میوه خیلی سخت با طعم مغز شیرین و درصد مغز26%است.از نظرعادت باردهی نیز بر روی شاخه یکساله و نوع باروری آن خودناسازگار است. ارقام گرده دهنده ربیع و سفید و دارای عملکرد زیادمی باشد. ربیع منشاء بادام رقم ربیع ایران است. زمان گل دهی متوسط دیر گل و زمان رسیدن میوه زوداست. نوع پوست چوبی میوه خیلی سخت با طعم مغز شیرین و رنگ مغز روشن بادرصد مغز 33% می باشد. عادت باردهی آن به صورت شاخه یکساله واسپور و از نظر نوع باروری خودناسازگار است. رقم گرده دهنده آن مامائی و عملکردآن زیاد می باشد. آذر (A.H.50) بادام رقم آذر که منشاء آن ایران است.از لحاظ زمان گل دهی دیر گل می باشد. زمان رسیدن میوه متوسط می باشد و نوع پوست چوبی میوه نیمه سنگی است. طعم مغز خوب و رنگ مغز قهوه ای روشن، درصد مغز 38-40% است.از لحاظ نوع باروری خودناسازگار می باشد. ارقام گرده دهنده آن سهند,شکوفه ویلدامی باشدواز لحاظ عملکرد خیلی بالا می باشد. سهند (L-62) بادام رقم سهند منشاء آن ایران می باشد. از نظر زمان گل دهی دیر گل می باشد و از لحاظ زمان رسیدن میوه متوسط رس است. نوع پوست چوبی میوه سنگی است .طعم مغزخوب و درصد مغز 27-33% با رنگ قهوه ای روشن است.از نظر نوع باروری این رقم خود ناسازگار و ارقام گرده دهنده آن شکوفه,آذر ویلدامی باشند. از لحاظ عملکرد خیلی بالا می باشد. شکوفه (A.H.3) منشاء بادام رقم شکوفه ایران است.از لحاظ زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه متوسط رس است. نوع پوست چوبی میوه کاغذی است و طعم مغز خوب با رنگ قهوه ای روشن و درصد مغز 55-60% است. از لحاظ نوع باروری خود ناسازگاراست. ارقام گرده دهنده این رقم سهند,آذر وفرانیس ودارای عملکردخیلی بالا می باشد. فرانیس(Ferragnes) منشاء بادام رقم فرانیس( Fragness)  فرانسه است. زمان گل دهی آن دیر گل و زمان رسیدن میوه دیر رس است. نوع پوست چوبی میوه نیمه سنگی و طعم مغزخوب با رنگ قهوه ای روشن و درصد مغز 38-40% می باشد.از لحاظ نوع باروری خودناسازگار است. ارقام گرده دهنده سهند وشکوفه و عملکردآن خیلی بالا می باشد. شاهرود 12 (خوش( بادام رقم شاهرود12 منشاء آن ناشناخته است. زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه دیر رس است. نوع پوست چوبی میوه نیمه سنگی و طعم مغز خوب با رنگ روشن و درصد مغز 38-40% می باشد. از لحاظ نوع باروری خودناسازگار و ارقام گرده دهنده این رقم سهند, شکوفه ویلدا است. عادت باردهی آن بر خلاف ارقام مذکور که اسپور می باشد، مخلوط(شا خه یکساله+اسپور)است. از نظر نوع باروری خودناسازگارو ارقام گرده دهنده شامل شاهرود21, شاهرود15 و شاهرود18 می باشد. عملکرد خیلی بالا می باشد. تونو ( Tuono) بادام رقم تونو( Tuono) منشاء این بادام ایتالیااست. زمان گل دهی آن دیر گل و زمان رسیدن میوه زود تا متوسط است. نوع پوست چوبی میوه سنگی با طعم مغز خوب و رنگ قهوه ای روشن و درصد مغز38-40% است. عادت باردهی آن اسپوراست و نوع باروری آن خودسازگاراست. رقم گرده دهنده تونو و دارای عملکردخیلی بالا می باشد. فالسابارس( Falsa Barese) منشاء بادام رقم فالسابارس( Falsa Barese) ایتالیااست.که از نظر زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه متوسط است. نوع پوست چوبی میوه سنگی می باشد. طعم مغزآن نسبتا“خوب بارنگ قهوه ای روشن و درصد مغز 28-30% است. از نظر نوع باروری خودسازگار است و رقم گرده دهنده آن فالسابارس می باشد. عملکردآن نیز بالا می باشد. سوپرنووا( Supernova) منشاء بادام رقم سوپرنووا( Supernova)  ایتالیا است.از نظر زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه متوسط است. نوع پوست چوبی میوه سنگی و طعم مغزآن خوب می باشد. رنگ مغز قهوه ای روشن و درصد مغز 35-38% است. از لحاظ نوع باروری خودسازگار و رقم گرده دهنده آن سوپرنووا است. @jpz09113931202
🔷🔶مبارزه با آفت کرم سیب: در خصوص مبارزه با کرم سیب عرض شود. آفات چند نسلی مثل کرم سیب یا کرم خراط با اکتفا کردن به کاربرد یک روش مثل بکارگیری سموم شیمیایی (جدا از بحث هزینه و تکرار مداوم سم)منطقی وعقلانی نیست و نیاز هست که با بکارگیری تلفیقی چند روش پیشگیری و کنترل آفت انجام شود. مثل: ✔️کولتیواتور زدن سطح باغ طی فصل خزان. ✔️جمع آوری علفهای هرز، شاخه ها،برگها و همچنین میوه های آلوده سطح باغ و سوزاندن. ✔️سمپاشی زمستانه ✔️تله های فرمونی(دلتا) ✔️بکارگیری سموم موثر و کارا در خصوص سمپاشی بعد از مرحله خزان(فصل رشد) که باغداران محترمی پیگیر هستند که چه سمومی استفاده کنند بخصوص در باغاتی که مستعد آفت کرم سیب هستند عرض شود: 1⃣در اولین گام استفاده از سم استامی پراید(موسپیلان) به هنگام گلدهی هست البته بشرط آنکه با احتیاط،رعایت دوز سم و بصورت مه پاش سمپاشی انجام شود. 2⃣ گام دوم استفاده از یکی از سموم حشره کش موثر در مرحله اولیه تشکیل میوه(نخودی) هست.مثل: 🔶بیسکایا(تیاکلوپراید) 300 سی سی در هزار(دوره کارنس21 روز) 🔸خاصیت سم:سیستمیک،تماسی و گوارشی(ضربه ای) 🔷فوزالون(زولون) 1/5 در هزار(دوره کارنس15روز ) 🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی و تماسی 🔶دیازینون 1 در هزار(دوره کارنس بین 7تا15 روز) خاصیت سم:غیرسیستمیک،با اثر نفوذی،گوارشی و تماسی 🔷آوانت(ایندوکساکارب)450سی سی در هزار(دوره کارنس بین10تا21روز) 🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی و تماسی 🔶مچ(لوفنورون)1 در هزار(دوره کارنس28روز) 🔸خاصیت سم:غیر سیستمیک،گوارشی و کمی تماسی(مناسب نسل اول کرم سیب) 🔷دانیتول2 در هزار(دوره کارنس14 روز) 🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثر گوارشی و تماسی 🔶کلروپیریفوس(دورسبان)1/5-2 در هزار(دوره کارنس 14 روز) 🔸خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی ، تماسی و کمی خاصیت تدخینی 3⃣گام سوم : تکرار مرحله سمپاشی با در نظر گرفتن تنوع سم،دوره کارنس سم مرحله قبل،و شرایط درختان. @jpz09113931202
عموم مردم تصور میکنند که گیاهان حافظه ندارند... 🔹در حالی که گیاهان میتوانند اتفاقاتی که برای آن ها رخ میدهد را تا 1 ماه به یاد بیاورند!!! @jpz09113931202
❇️ اشنایی مختصر با لغات واصطلاحات تخصصی درگیاهپزشکی ،قابل توجه دوستان علاقه مند : 🧊 انگل‌های اجباری : (Obligate Parasite) یعنی برخی از پاتوژن‌ها مانند ویروس‌ها، نماتدها و عده‌ای از قارچ‌ها برای تغذیه و تکمیل چرخه زندگی خود، وابستگی کامل به سلول زنده میزبان دارند و در محیط غذایی غیرزنده قادر به رشد نمی‌باشند. 🧊 ساپروفیت اجباری : (Obligate Saprophyte) قادر به تغذیه از سلول زنده نمی‌باشند؛ بلکه مواد آلی مورد نیاز خود را از منابع غیرزنده یا بقایای پوسیده تأمین می‌کنند. مانند باکتری‌ها، مایکوپلاسماها و بسیاری از قارچ‌ها که قادرند هم از سلول گیاهی و هم در محیط غیرزنده رشد کنند. 🧊 رخنه : (Penetration) ورود عامل بیماریزا بطور مستقیم از منافذ طبیعی و زخم‌ها به داخل میزبان. مانند قارچ‌ها، نماتدها و گیاهان گل‌دار انگل می‌توانند به داخل گیاه نفوذ کنند.در این فرایند  محل تماس قارچ با سطح گیاه کمی متورم شده و آپرسوریوم (Appresorium) تشکیل می‌گردد. از محل آپرسوریوم یک هیف ظریفی به نام ((میخ رخنه)) خارج شده و به کمک آن وارد گیاه می‌شود. ✔️گیاهان انگل گل‌دار نیز آپرسوریوم و میخ رخنه تولید می‌کنند. تمام باکتری‌ها و بسیاری از قارچ‌ها توسط روزنه‌های هوایی، آبی، عدسک‌ها و زخم وارد گیاه می‌شوند. ویروس‌ها و بعضی از باکتری‌ها و پاتوژن‌های دیگر نیز می‌توانند توسط نیش حشرات به داخل بافت میزبان رخنه کنند. 🧊 عفونت : (Infection) ✔️عفونت مرحله‌ای است که پاتوژن ‌در داخل میزبان با سلول‌های حساس ارتباط برقرار کرده و غذای خود را ازآنها جذب می‌کند. گیاه در این مرحله مکانیسم‌های دفاعی مختلفی را از خود آشکار می‌سازد. 🧊 زمستان گذرانی :(Overwintering) 👈انگل‌های گیاهان چندساله، زمستان را در گیاهان می‌گذرانند. 👈 قارچ‌هایی که انگل گیاهان یک‌ساله هستند ممکن است زمستان را به شکل اسپور، میسلیوم در حالت خواب و اسکلرت (سختینه) در روی بقایای گیاهی و یا در بذر و غده سپری کنند. 👈 باکتری‌ها نیز در داخل بذر، غده، گیاهان آلوده و خاک زمستان را می‌گذرانند. 👈 نماتدها در بیشتر مواقع به ‌صورت تخم در خاک و یا به ندرت به ‌شکل لارو در بذر، زمستان‌ گذرانی می‌کنند. 👈ویروس‌ها در حشرات ناقل، گیاهان میزبان، بذر و غده زمستان را می‌گذرانند. 🧊 سبززردی یا کلروز : (chlorosis) به از بین رفتن جزئی یا کلی رنگ سبز اندام‌های گیاهی در اثر کمبود موادغذایی یا حمله‌ پاتوژن‌ها با وجود نور کافی گفته می‌شود. نکته❗️ با برطرف شدن عامل، کلروز محو شده و گیاه رنگ طبیعی خود را به دست می‌آورد. 🧊 ملانوز: (melanose) به قهوه‌ای یا سیاه شدن غده و اندام‌های گوشتی می‌گویند. این بیماری در اثر کمبود اکسیژن پدید می‌آید. 🧊 موزائیک : (mosaic) ایجاد لکه‌های زرد در پیکره سبز پهنک را موزائیک می‌نامند که عامل ان  بیماری‌های ویروسی است. 🧊 نانیسم : (nanisme) نانیسم یا کوتولگی اندام‌های گیاهی در اثر کاهش تعدادی از سلول‌های گیاهی هیپوپلازی (hypoplasia) و یا کوچک شدن اندازه سلول‌ها هیپوتروفی (hypotrophy) پدید می‌آید. 🧊 ژیگانتیسم : (gigantism) عبارت از رشد بی‌اندازه‌ی اندام‌های گیاهی در اثر افزایش تعداد سلول‌های هیپرپلازی (hyperplasia) و یا رشد بی‌اندازه‌ سلول هیپرتروفی (hypertrophy) می‌باشد. 👈ژیگانتیسم در اثر افزایش ازت خاک، عوامل نامساعد محیط، بیماری‌های باکتریایی و… به وجود می‌آید. 🧊 جارویی شدن: شاخه‌ها در فواصل نزدیک به هم رشد کرده، شکل جارو به خود می‌گیرند. 🧊 روزت : (rosette) دراین عارضه فاصله‌ میان‌گره‌ها کم شده و برگ‌ها به ‌صورت کپه‌ای ‌مانند گلبرگ‌های گل سرخ مشاهده می‌شوند. 🧊 غده یا گال (سرطان): دراثر تحریک سلول‌ها و عمل هیپروتروفی یا هیپرپلازی به وجود می‌آید. 🧊نکروز : (necrosis) نکروز در اثر مرگ سلول‌های گیاه به وجود می‌آید که به ‌صورت بافت مرده یا لکه قهوه‌ای خشک ظاهر می‌شود. 🧊 بلایت یا بادزدگی : (blight) به مرگ سریع برگ، جوانه، شاخه و اندام گیاهی می‌گویند.کانال آموزشی پیام سبز 🧊 شانکر: (canker) به ناحیه مرده‌ی نکروتیک فرورفته با حاشیه مشخص در پوست ریشه، تنه یا شاخه می‌گویند. 🧊آنتراکنوز: (anthracnose) به لکه‌های زخم‌مانند نکروتیک روی برگ، ساقه، میوه یا گل می‌گویند. 🧊 جرب :(scab) لکه‌های موضعی روی برگ، میوه، غده و یا سایر قسمت‌های گیاه که به‌ طور عمده کمی برجسته یا فرورفته بوده و ترک خورده نیز می‌باشند. 🧊وارت : (wart) زگیل 🧊 زنگ : (rust) به تاول‌های شبیه به زنگ‌آهن در روی برگ و یا سایر اندام‌های هوایی گفته می‌شود. 🧊 سفیدک : (mildew) لکه‌های زرد یا نکروتیک (خشک) روی برگ، ساقه و میوه‌اند که به ‌طور معمول با ریسه یا اندام‌های بارده قارچ همراه هستند. 🧊 مومیایی : (mummy) میوه‌ای که بر اثر حمله قارچ پوسیده و سپس چروکیده و خشک شده باشد. @jpz09113931202
♻️در هنگام اختلاط سموم و کود ها توصیه های زیر را حتما به خاطر بسپارید 💢توصیه اول: 👈اختلاط سموم حشره کش با کنه کش ها  با توجه به اینکه آیا امکان اختلاط پذیری وجود دارد یا خیر انجام شود. 💢توصیه دوم:  👈اکثر کنه کش ها با قارچکش ها قابل اختلاط نیستند. 💢توصیه سوم: 👈با اینکه در برچسب کودها امکان اختلاط پذیری معمولا از سوی شرکت های تولیدی بلامانع اعلام می شود، ولی بخاطر شرایط ویژه در محلولپاشی کود ها ، بهتر است به تنهایی مصرف شوند. 💢توصیه چهارم: 👈 زمان حساس گیاهان به سمپاشی هنگام گلدهی و زمان برداشت است رعایت جوانب احتیاط هنگام سمپاشی در این زمان ها بسیار ضروری است. 💢توصیه پنجم: ☑️عوارض اختلاط غلط جهت سمپاشی منجر به 👈 زردی، نکروز، ریزش برگها و میوه 👈وتغییر رنگ برگها و میوه 👈و توقف رشد جوانه های انتهایی، 👈و عوارض تغییر رنگ نامشخص و یکطرفه و… خواهد شد 💢توصیه ششم: 👈 انجام آبیاری پیش از محلول پاشی معمولا باعث کاهش اثرات سوء سمپاشی می شود . @jpz09113931202
🟣چند نکته در مورد مصرف ها به صورت زیر خاکی 👈در چالکود را به صورت نیترات یا سولفات آمونیوم مصرف کنید . 👈اگر از کود آلی استفاده می نمایید یک کیلوگرم پودری برای هر بوته به آن اضافه کنید . 👈کودهای محتوی عناصر ریز مغذی که به صورت خاکی استعمال می شوند دو سال یکبار مصرف شوند . 👈مصرف منیزیم در باغات انگور بسیار تأکید می شود . 👈در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستید مصرف خاکی صحیح نیست باید از طریق محلول پاشی عناصر ریز مغذی با غلظت های کم در اختیار گیاه قرار گیرد . 👈عناصر ریز مغذی وقتی کارایی دارند که ازت،فسفر و پتاسیم در حد کفایت در خاک قرار داشته باشند . 👈کودهایی نظیر اسید بوریک،سولفات - منیزیم،سولفات نیترات آمونیوم و سولفات آمونیوم را به صورت سرک یا با آب آبیاری می توان استفاده نمود . 👈در مورد کودهای ازته نیترات و سولفات آمونیوم یک سوم به صورت چالکود و دو سوم باقیمانده به صورت سرک در دو نوبت یکی در اوایل بهار و مرحله بعد به فاصله یک ماه پیش از برداشت مصرف شود. @jpz09113931202 🫑🍓 گیاهانی که به مقدار زیاد ازت نیاز دارند کاملا به فشردگی خاک حساس اند چراکه این عنصر در رطوبت اشباع براحتی از دست می رود. 🪴 در چنین شرایطی باکتری های خاکزی، نیتروژن را به گاز تبدیل می کنند که از خاک خارج می شود. خاک متراکم اشباع از آب می تواند باعث هدررفت بیش از 78 کیلوگرم ازت در هر هکتار شود.
مصرف زياد كودهاي آمونيومي با افزايش جذب ازت و در مقابل كاهش جذب پتاسيم سبب افت كيفي ميوه­ هاي سيب (بويژه رنگ) مي­ شود. درخت سيب در شرايط كمبود فسفر داراي شاخه­ هاي باريك و كوچك بوده، ‌اندازه برگ­ ها كوچكتر از معمول و رنگ آن ها به صورت قهوه ­اي تيره با رگه­ هاي قرمز و ارغواني در فاصله بين برگ­ ها مي ­باشد كه در نهايت برگ ­ها به رنگ برنزه در مي آيند. در درختان سيب، كوددهي ازت به شكل نيترات، جذب فسفر را كاهش داده در حاليكه ازت آمونيومي سبب افزايش جذب فسفر مي ­شود. در اثر كمبود پتاسيم، حاشيه تحتاني برگ­ هاي مسن به رنگ ارغواني در آمده و در صورت تداوم حاشيه برگ­ ها نكروز مي ­شود. رشد ضعيف شاخه­ ها و ايجاد برگ ­هاي كوچك با رنگ روشن از علائم ديگر كمبود اين عنصر است. عدم آبياري مناسب و بروز تنش خشكي از مهمترين دلايل عدم گلدهي مناسب، شكل گيري ميوه، عدم رشد ميوه و كوچك ماندن آن ها است. كود ازته در درختان بهتر است طي سه نوبت در اختيار گياه قرار گيرد و مرحله آخر ديرتر از اواسط تابستان نباشد زيرا درخت به سرمازدگي حساس مي شود. هرس و تنك كردن بيش از اندازه،‌آبياري مكرر در طول مرحله قبل از برداشت، مصرف زياد كودهاي ازته،‌ به خصوص كودهاي آمونيومي به دليل رشد بيش از اندازه ميوه، كمبود كلسيم را در ميوه­هاي سيب موجب مي­شود. در اواخر زمستان بهترين زمان مصرف كودهايي از قبيل سولفات آمونيوم و نيترات آمونيوم در باغات است. به دليل عدم پويايي كلسيم در گياه، كمبود آن در برگ­ هاي جوان ظاهر مي­ شود در اين حالت حاشيه برگ ­هاي جوان به صورت فنجان مانند رو به بالا ظاهر گرديده و حالت نكروز در سطح برگ­ ها نمايان مي ­شود. همچنين كمبود كلسيم باعث ابلق شدن برگ­ ها مي ­شود. حضور ازت در جوانه ­هاي گل،‌ عمر تخمك و زمان گرده افشاني را افزايش داده و با افزايش سطح برگ،‌ تشكيل ميوه را بيشتر نموده، ‌اندازه ميوه را درشت ­تر مي ­نمايد. براي رشد بهتر بافت­ها در بهار، لازم است تا ذخيره ازت جوانه­ ها، در پاييز به مقدار كافي صورت گيرد، به همين دليل محلول پاشي ازت در فاصله برداشت ميوه و ريزش برگ­ها توصيه مي ­شود. در تنش سرما و يخزدگي اصولا خسارت ناشي از تجمع پروتئين ها و اختلال در نفوذپذيري غشا مي باشد. دما نقش مهمي در جوانه زني و حتي حيات گياهان جوان (بويژه در شرايط خاك لخت) ايفا كرده و مي تواند در دماهاي بالا موجب خسارت گردد. در شرايط تنش آبي شدت تعرق افزايش و يا ثابت مي ماند در حاليكه فتوسنتز سير نزولي دارد. آميدها سيستم خنثي كننده سم براي جلوگيري از تجمع آمونياك مي باشند. سفيدشدن بافت بين رگبرگي و حاشيه برگ و سوختگي يونجه مي تواند به دليل SO2 هوا باشد. كلسيم در خنثي كردن اثر عدم تعادل عناصر غذايي در سلول نقش مهمي دارد و كاتيون غالب در اكثر خاك ها مي باشد. ساختمان كلروفيل و واكنش هاي آنزيمي كه باعث انتقال PO43- مي شوند به منيزيم نياز دارند.کانال آموزشی پیام سبز فسفر در ساختمان نوكلئوتيدها و فسفوليپيدها حضور داشته و نقش مؤثري در رشد گياهچه دارد لذا بهتر است كوددهي فسفر بصورت پيش كشت انجام شود. گياه فسفر را بصورت H2PO4- جذب مي شود. پتاسيم كاتيون غالب در گياه بوده و موجب افزايش انتقال مواد فتوسنتزي از برگ ها و به دنبال آن افزايش و ادامه فتوسنتز مي شود. شرايط بي هوازي موجب اختلال در جذب فعال ريشه مي شود. @jpz09113931202
شوری اب ( EC - الکتریکال کنداکتیوی )   electrical conductivity 🏮تفاوت ورابطه (TDS ) با الکتریکال کنداکتیویتی ( EC) ♻️ کنداکتیویتی یا همان EC               (هدایت الکتریکی ) توانایی انتقال جریان الکتریکی توسط محلول را نشان می دهد.و TDS ( سختی اب) ، ذرات جامد حل شده در  محلول می باشد. ☑️ بین TDSو EC رابطه مستقیم وجود دارد .مثلا در TDS هرچه مقدار ذرات جامد حل شده مثل نمک دراب بیشتر باشد ، میزان رسانایی ( هدایت الکتریکی) یاهما EC بیشتر و بالاتراست, چون زمانی که میزان ذرات حل شده در آب زیاد باشد تبدیل به یون می شوند که باعث ایجاد بار مثبت یابار منفی می شوند و در نهایت هدایت جریان به وجود می آید. 💥تاثیر دما : ☑️ دما بر فعالیت یون های موجود در محلول تاثیر می گذارد ولی بر تمرکز یا همان تجمع آن ها تاثیر نمی گذارد. ☑️ بنابراین دستگاهها با تصحیح دمایی ، تاثیر دما بر افزایش جریان را اصلاح می کنند. ☑️   نحوه اندازه گیری TDS   💢  اندازه گیری با استفاده ازکنداکتیویتی متر انجام می شود و سپس TDS با استفاده از یک فرمول ثابت ریاضی در دستگاه محاسبه و نشان داده می شود. 🌈تفاوت بین میکرو زیمنس و میلی زیمنس چیست ؟ ☑️ هردوی اینها واحدهای هدایت الکتریکی هستند . 👈هر 1000 میکرو زیمنس معادل 1 میلی زیمنس می باشد. ☑️ با توجه به میزان فلزات ، موادمعدنی و نمک های متفاوت که هدایت بیشتر یا کمتری نسبت به هم دارند ظریب تبدیل متفاوتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.تحقیقات نشان داده  ضریب تبدیل را بین ( 0.5 تا 0.7 ) در شرایط مختلف می توان در نظر گرفت . ✍ روش محاسبه تبدیل میلی زیمنس به PPM باتوجه به اعداد ضرایب فوق ☑️ ابتدا  میلی زیمنس را با ضریب 1000 به میکرو زیمنس تبدیل می نمایید ، سپس با فرض ضریب 0.7 مقدار EC را در ضریب حاصل ضرب می کنید برای مثال : فرض کنید عدد خوانده شده 2/5 میلی زیمنس باشد. آن را در 1000 ضرب میکنید حاصل میشود =  2500 میکرو زیمنس حالا عدد  2500  میکروزیمنس را در ضریب عدد 0.7 ضرب می کنید در نتیجه ، عدد  2/5 می شود =  1750 (ppm ) ☑️ اگرچه TDS و هدایت الکتریکی یکی نیستند ولی رابطه بسیار نزدیکی بین آن ها هست. آن ها دو پارامتر مجزا هستند. TDS شامل مجموع ذرات جامد حل شده در آب می باشد. و EC هدایت الکتریکی یعنی توانایی انتقال الکتریسته می باشد. ☑️ تنها روش صحیح اندازه گیری TDS ، محاسبه وزن ذرات جامد حل شده بعد از تبخیر مایع می باشد. 👈 آیا تا به حال لکه های سفید بعد از شستن لیوانی که با هوای محیط خشک شده است را دیده اید ؟ آن همان TDS است ! ☑️ ذرات جرم دارند پس میتوانیم وزنشان را محاسبه کنیم. اما این کار در محیط آزمایشگاهی امکان پذیر است کانال آموزشی پیام سبز ☑️ بنابراین می توان TDS را براساس هدایت آب تخمین زد با توجه به اینکه مولکول های اکسیژن و هیدروژن  آب ( H2O ) هیچگونه بار الکتریکی ندارند و اکثر فلزات ، مواد معدنی و نمک ها بار الکتریکی دارند امابا افزایش TDS هدایت الکتریکی افزایش و بالعکس کاهش می یابد .                                        ☑️ اندازه گیری  TDS تعداد ذرات در میلیون می باشد( PPM) می باشد ( part  per  million) @jpz09113931202