♻️ دلایل برگ ریزی درختان
همه ساله و با شروع فصل گرما در برخی از باغات پسته شاهد ریزش برگها و گاهاً خوشه ها هستیم که بعضا موجب نگرانی کشاورزان میشود.
⬅️کاهش راندمان جذب عنصر کلسیم(ca) بدلیل کاهش تبخیر و تعرّق و نهایتاً تولید هورمون بازدارنده اتیلن(یک امر موقّت و گذرا)
⬅️خسارت پسیل که سبب ریزش برگها میشود
⬅️در بعضی موارد بروز فعل و انفعالات خودکنترلی درخت در برابر رفع تنشهای محیطی چون گرمازدگی و کمآبی
⬅️استفاده مداوم از سموم سیستمیک نظیر کنفیدور و …
⬅️کمبود نیتروژن در درخت خصوصا در درختان دارای بار که تخلیه انرژی توسط خوشه منجر به زردی برگ و نهایتاً ریزش برگها خواهد شد
⬅️برهم خوردن نسبت جذب نیتروژن (N) و کلسیم(ca)
⬅️#آبیاری سنگین خصوصا در باغات دارای خاک با بافت رسی سنگین و گل و لای که منجر به کاهش اکسیژن و نهایتاً تولید هورمون بازدارنده اتیلن میشود.
⬅️استفاده از کود نپوسیده دامی، به سبب بالا بردن میزان تنفس درخت و نتیجتا ساخت هورمون اتیلن
✳️ از استفاده زیاد کودهای ازته نظیر سولفات آمونیوم و … ، محرکها و کودهای رشد، جلبکها، کودهای Npk با درصد بالای نیتروژن در شرایط برگریزی جداً خودداری شود.
#داشت
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین سری از برگزایی گردوی پیوندی امسال 403 که در ده فروردین اجرا شد
نوشهر _صلاح الدین کلا _خانه باغ اقای گرامیان
#پیوند
@jpz09113931202
🔰نکات طلایی در مورد ریزش گل در گیاه:
🔸۷ فاکتور مهم و تاثیرگذار در پایداری و ثبات گل در گیاهان را بشناسیم:
نور، دما، آب، رطوبت نسبی محیط، تغذیه گیاه، عوامل گرده افشان، عدم حضور پاتوژن
🔹گلدهی در طیف نوری قرمز و مادون قرمز رخ می دهد.
🔹گلدهی در دمای بین ۰ تا ۱۲ درجه سیلسیوس رخ می دهد. زیر صفر و بالای ۱۲ درجه سیلسیوس ریزش گل صد درصد اتفاق خواهد افتاد.
🔸عوامل کلیدی تغذیه در ریزش گل در گیاه:
👌کاهش کربوهیدرات گیاه
👌عدم ذخیره نشاسته نشاسته و قند در طول روز
👌عدم بالانس آمونیوم و کلسیم در گیاه
👌کاهش سایتوکینین و جیبرلین در گیاه
👌کاهش کلسیم و منیزیم در گیاه
🔹رطوبت بالای محیط باعث کاهش منیزیم و کلسیم شده و سبب ریزش گل خواهد شد.
🔹رطوبت بالا یعنی ظهور پاتوژن های Powdery mildew و Botrytis و این یعنی ریزش گل.
کمبود روی و بور یکی از عمده ترین عامل ها برای عدم لقاح و ریزش گل می باشد. قبل از متورم شدن جوانه ها محلول پاشی فروت ست (روی و بور) تاثیر فوقالعاده ای در افزایش گلدهی و افزایش گرده افشانی دارد.
#کود
#داشت
#آموزشی
@jpz09113931202
علل ریزش گل و میوه های نارس از درختان
همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ وجود دارد. برای باغدار در سال کم بار وقتی میوه های کوچک یا نزدیک به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یک تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد.
نکته:(همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.)
میوه درختان دستخوش دو یا سه موج ریزش می شوند. وقتی یک میوه کوچک می خواهد از درخت بیاُفتد در دیواره های اتصالی بین لایه های سلول های دمگل ساقه میوه تغییراتی ایجاد می شود و لایه ریزش بوجود می آید. این تغییرات تحت کنترل هورمون ها هستند و آنها نیز به نوبه خود تحت تاثیر عوامل دیگر می باشند..
لقاح : اولین موج ریزش بطور کلی بلافاصله بعد از گلدهی بخاطر عدم لقاح میوه ها صورت می گیرد. این ریزش معمولا” چند هفته ادامه پیدا می کند و بسته به نوع رقم قبل از تمام شدن این موج ممکن است دچار چند موج ریزش جزئی نیز شود.
باغدار در این مرحله می تواند با فراهم کردن ارقام دگر افشان مناسب و افزایش تعداد کندو زنبور عسل در باغ شدت این موج ریزش را کاهش دهد.
دومین موج اصلی ریزش میوه ها هنگامی اتفاق می اُفتد که میوه ها کوچک و به اندازه یک فندق هستند و حدود یک سانتی متری قطر دارند. معمولا” هر چه تعداد گل نسبت به اندازه درخت بیشتر باشد در مرحله اول درصد کمی از میوه های کوچک می ریزند و سپس در موج دوم درصد ریزش میوه ها بیشتر می باشد. باغدار ریزش میوه ها در موج دوم را می تواند از طریق ذیل کاهش دهد.
تامین رطوبت همیشه به اندازه کافی مخصوصا” در ایام آب و هوای گرم و وزش بادهای خشک که موجب تخلیه سریع رطوبت خاک می شود مهم است.
1- جلوگیری از ایجاد خسارت به ریشه ها بوسیله ادوات کشاورزی یا آب ماندگی یا پوسیدگی ریشه .
2- اطمینان از تامین عناصر غذایی(ماکرو و میکرو) ، مخصوصا” ازت مهم می باشد و در این مورد سلامت شاخه و برگها و بُنیه رضایت بخش و رنگ درخت معمولا” راهنمایی خوبی است.
3- از دادن بیش از اندازه کود شیمیایی خود داری گردد
۴.#کود دادن نسبت به نتایج آب و #خاک یک مزرعه یا باغ و طبق جواب آزمون و نظر کارشناسان انجام بگیرد
#داشت
@jpz09113931202
🏆نکات طلایی در مورد ریزش #گل در گیاه:
👑۷ فاکتور مهم و تاثیرگذار در پایداری و ثبات گل در گیاهان را بشناسیم:
#نور، دما، آب، رطوبت نسبی محیط، تغذیه گیاه، عوامل گرده افشان، عدم حضور پاتوژن
🎩گلدهی در طیف نوری قرمز دورو طیف نوری قرمز سبب فتوسنتز میشود
🎩گلدهی در دمای بین ۰ تا ۱۲ درجه سیلسیوس رخ میدهد. زیر صفر و بالای ۱۲ درجه سیلسیوس ریزش گل صددرصد اتفاق خواهد افتاد.
🎩عوامل کلیدی تغذیه در ریزش گل در گیاه:
👌کاهش کربوهیدرات گیاه
👌عدم ذخیره نشاسته نشاسته و قند در طول روز
👌عدم بالانس آمونیوم و کلسیم در گیاه
👌کاهش سایتوکینین و جیبرلین در گیاه
👌کاهش کلسیم و منیزیم در گیاه
🎩رطوبت بالای محیط باعث کاهش #منیزیم و #کلسیم شده و سبب ریزش گل خواهد شد.
🎩رطوبت بالا یعنی ظهور پاتوژن های Powdery mildew و Botrytis و این یعنی ریزش گل
@jpz09113931202
.
🙋🏻♂️ سوالات شما
✋ برگهای سر شاخههای درخت هلو/بادام/زردآلو پیچیده شده است ؟ چه آفتی هست، راهکار چی هست ؟
🧕✍️ پاسخ؛
این خسارت شته پیچاننده برگ هلو است.
در مراحل ابتدایی قبل از اینکه برگ را بپیچاند و جمع کند با یک سم معمولی مثل مالاتیون کنترل میشود. بعد از آغاز جمع کردن برگ، باید از سموم جذبی سیستمیک استفاده کنید.
در تصویر بالا در این مرحله تقریباً فعالیت شته کاهش پیدا کرده و اگر سمپاشی هم نکنید، از این بیشتر نخواهد شد. با گرم شدن هوا این شته از بین میرود.
همچنین میتوانید سرشاخهها را قطع کنید و دور بریزید.
ولی سعی کنید کنترل کنید
#افت
#کنترل
@jpz09113931202
💐ساکولنت غوره ای
ساکولنت غورهای ریشههایی بزرگ و قوی ندارند. ریشههای این گیاه سطحی و ضعیف است و ممکن است به دلایل زیادی دچار پوسیدگی شود
❌عمیق کاشتن
❌کاشت در گلدان بزرگ
باعث از بین رفتن گل غوره ای میشه.
دلیل اصلی زرد شدن هم آبیاری نامناسب هست
اگر علاوه بر زرد شدن، برگها متورم، نرم و لزج نیز شدهاند گیاه را بیش از حد آبیاری کردهاید. اما اگر برگهای ساکولنت در حال زرد شدن، پژمردگی و خمودگی هستند، مشکل آبیاری کم هست
✳علل کاهش رشد ساکولنت
کاهش سرعت رشد و کوچک شدن اندازه این گیاه، به علت کمبود نور یا کمبود عناصر ضروری رخ میدهد.
در اثر کمبود نور غوره ها حالت کشیده پیدا میکنن و حالت گردی خودشون رو از دست میدن.
#ساکولنت_غوره_ای
#گل
@jpz09113931202
شیار برگ انجیری ☘
⬅️علت عدم وجود شکاف در برگهای برگ انجیری؟
☘گیاه برگ انجیری مانند هر گیاه دیگری برای زنده ماندن نیازمند نور کافی است. در صورت نبود نور کافی شکاف برگها از بین میرود.
😊همچنین از دیگر دلایل بوجود آمدن چنین مشکلی کمبود آب وکمبود رطوبت است. ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی نیز چنین مشکلی پیش آید.
🤓توصیه میکنیم ریشههای هوایی برگ انجیری را قطع نکرده و آنها را در قیم و خزه فرو کنید تا رطوبت حفظ شود.
👈اگر برگهای جدید شکاف کمتری دارند، جای گیاه را عوض کرده و گلدان را به محل پر نورتری
#برگ_انجیری
#گل
@jpz09113931202
✍در این پست با 14 نکته های کلیدی مختلف علمی جذاب و مفید با عنوان ایا می دانستید اشنا می شوید
📌1_ایا می دانستید :
☑️ برای تقویت و غنی سازی خاک :
اگر در یک هکتار، مقدار متوسط کلش برنج حدود ( 5 تن ) باشد و تبدیل به کمپوست شود با ان کمپوست حدود ( 30 کیلوگرم ازت ) (5 کیلوگرم فسفر خالص ) (5 کیلوگرم گوگرد )( 75 کیلوگرم پتاسیم خالص) و( 250 کیلوگرم سیلیس) در هکتار به خاک بر می گردد
📌2_ایا می دانستید :
☑️ اصولا كودها حاوی نمك هستند و وقتی به خاك اضافه می شود میزان نمك خاك را افزایش می دهند. انتخاب كود مناسب كمك می كند تا غلظت نمك #خاك در حد پایین حفظ شود
📌3_ایا می دانستید :
☑️ شاخص #شوری نیترات سدیم را 100 در نظر می گیرند و شاخص شوری سایر كودها را بر اساس آن رتبه بندی می كنند.و اگر غلظت نمك به حدی برسد كه باعث كاهش رشد شود , باید خاك را شستشو داد تا نمك اضافی از خاك خارج شود
📌4 ـ ایا میدانستید :
☑️میزان آب مورد نیاز برای کاهش شوری خاک چقدر هست وچند نوبت باید ابیاری انجام شود
👈میزان اب مورد نیاز برای کاهش شوری خاک با زهکشی مناسب در هر متر مربع بستر خاک (204 الی 123) لیتر آب می باشد که باید پس از 30 دقیقه آبیاری تکرار شود تانمک ها ازخاک خارج شوند و اگر میزان نمك خاك خیلی زیاد باشد تا 4 بار تکرار ابیاری ادامه یابد
📌5_ایا می دانستید :
☑️ 90 در صد وزن گیاه را آب و 90 در صد وزن ماده خشك را كربن , هیدروژن و اكسیژن تشكیل می دهد و 10 درصد باقی مانده را 14 عنصر ضروری تشكیل می دهند که شامل( عناصر ماکرو و میکرو) و كلر و سدیم می باشد.
📌6_ایا می دانستید :
☑️ اگر برگ در دمای 500 درجه سانتی گراد به مدت 4 ساعت قرار داده شود مشخص می شود كه برگ دارای ( 95 تا 90 درصد آب) و( 10 تا 5 درصد ماده خشك ) و 25 – 1 درصد ماده خشك را مواد معدنی تشكیل می دهد .
📌7_ایا می دانستید :
☑️ میزان مواد معدنی در بذر بیشتر از میوه و در ریشه كوچك , بیشتر از ریشه بزرگ می باشد.
📌8_ایا می دانستید :
☑️ دی اكسید كربن خاك در تركیب با آب تشكیل اسید كربنیك می دهد كه باعث شكستن مواد آلی خاك , ذرات #خاك و #كود ها می شود و باعث آزاد شدن یون ها و جذب آن ها توسط ریشه می گردد.
📌9_ایا می دانستید
☑️ انگور یکی از #هرس پذیرترین درختان میوه است که در برخی موارد در هنگام هرس 80 درصد شاخههای آن حذف میشود و باردهی اکثر ارقام انگور تابعی از هرس شاخههای یکساله می باشد به همین دلیل گفته میشودکه قیچی باغبانی کلید رمز برداشت میوه انگور است.
📌10_ایا می دانستید :
☑️ تشکیل میوه در #انگور،بر روی شاخههای حاصل از رشد فصل جاری است که به ان شاخه ها ( کین ) می گویند
📌11_ایا می دانستید :
☑️ یکی از عوامل پیچیدگی وجمع شدن برگ انگور ، نوعی بیماری گیاه انگور است که توسط یک کلوستروویروس و چند آمپلوویروس متعلق به خانواده کلوستروویریده می باشد این بیماری علاوه بر پیچیدگی و قرمزی برگ مو، بهتدریج موجب تضعیف و خشک شدن درخت و کاهش کیفیت میوه، کاهش درصد قند میوه، کاهش رنگ و افزایش اسیدیته حبهها میگردد.
📌12_ایا میدانستید :
☑️ چه عواملی موجب کاهش میکرو ارگانیسم خاکهای یک منطقه میشود :
👈تنش های محیطی بلند مدت
شامل ( خشکی – حرارت زیاد و یخبندان – غرقاب … )
👈استفاده بی رویه از سموم شیمیایی
👈عدم حضور گیاه میزبان مناسب به مدت طولانی
📌13_ایا می دانستید
☑️ میکرو ارگانیسم ها کودهای زیستی) چند دسته هستند
🔸ریزاندامگان کارآ
( میکروارگانیسم های سودمند EM )
🔸کودهای زیستی باکتریایی (ریزوبیوم- ازتوباکتر- آزوسپریلیوم-…)
🔸کودهای زیستی قارچی (میکوریزا)
🔸کودهای زیستی جلبکی (جلبک های سبز- آبی و آزولا)
🔸کودهای زیستی اکتینومیست ها (فرانکیا)
📌14_ایا می دانستید :
☑️ مهمترین کودهای بیولوژیک کدامند
👈تثبیت کننده #ازت هوا
👈قارچ های میکوریزی ، که با ریشه بعضی از گیاهان ایجاد همزیستی کرده و اثرات مفیدی ایجاد می کندکانال آموزشی پیام سبز
👈میکرو ارگانیزم های حل کننده فسفات، که فسفات نا محلول خاک را به فسفر محلول و قابل جذب گیاه تبدیل می کنند
👈اکسید کننده گوگرد (T.B)
( تیو باسیلوس)، کودی که دارای باکتری تیو باسیلوس باشد باعث اکسایش بیولوژیکی گوگرد می شود
👈کرم های خاکی که در تولید #هوموس مورد استفاده قرار می گیرند و نوعی کود کمپوست به نام ورمی کمپوست (Wermy compost) تولید می کنند
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی بیماری فیزیولوژیکی اریل برونینگ
و راهکار پیشگیری و درمان
#انار
#بیماری
#آبیاری
#هرس
#کود
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گیلاس خودبارور
کلیپ ارقام گیلاس خودگشن
@jpz09113931202
⭕️مهم
🔴 [[راەهای غلبە بر شوری خاک و آب در کشاورزی]]
خاکی که مقدار نمک آن به حدّی است که برای گیاه مضر باشد، خاک شور نامیده میشود و آبی که نمک آن به حدّیست که باعث افت محصول شود، آب شور گفته میشود. شوری خاک را میتوان توسط آبیاری سنگین با آب شیرین کاهش داد. در خاک شور ریشة، گیاه به سختی میتواند آب مورد نیاز خود را از خاک جذب کند. در خاکهای شور، رشد گیاه به خاطر کمآبی (هر چند که خاک به اندازة کافی مرطوب باشد) کم شده و متوقّف میگردد.برای مقابله با شوری آب، نخستین گام، اندازهگیری میزان شوری آب آبیاری و دومین گام، اندازهگیری میزان شوری خاک است.
✅ مواردی که هنگام استفاده از آبهای شور باید رعایت کرد:
هنگام استفاده از آبهای شور برای آبیاری زمینهای کشاورزی، باید فاصلهی بین آبیاریها را کم کرد تا غلظت املاح موجود در محلول خاک به حدّ بحرانی (از نظر کاهش محصول)نرسد.
در زمان بکار بردن آبهای شور، ضمن استفاده از ارقام مقاوم به شوری، از شستشوی خاک نیز نباید غافل شد.
بهتر است در زمان آیش و یا زمانی که گیاه در حالت خواب به سر میبرد با آبیاری سنگین، نمکهای موجود در خاک سطحی را از دسترس ریشهها دور کرد. با اینکه حلالّیت املاح در فصول گرم سال بیشتر میباشد، ولی بهتر است که عمل آبشویی در فصل زمستان صورت گیرد (به دلیل محدود بودن آب در فصل تابستان و همچنین تبخیر کم و نبودن اراضی زیرکشت گیاهان در فصل زمستان) با توجه به اینکه سبز شدن بذور در اراضی شور یکی از مشکلات اساسی است، پیش از عملیات آمادهسازی زمین برای کاشت مجدد، باید «پیش آبیاری» یا آبیاری قبل از کشت انجام گیرد.
- هنگام آبیاری با آب شور، مؤثرترین شیوه در کمک به جوانه زدن بذور، انتخاب عمل صحیح بذرکاری است؛ به این معنی که در آبیاری کرتی، زمین باید به دقت تسطیح شود تا از تشکیل پشتههای نمک در محل برآمدگیها جلوگیری گردد.
- در بین روشهای گوناگون آبیاری، روشهای بارانی و قطرهای از نظر کنترل شوری قابلیت بالایی دارند؛ بنابراین تغییر روش آبیاری از کرتی و نشتی به قطرهای و بارانی، تأثیر مهمی در کنترل شوری دارد.
برای اندازهگیری میزان شوری آب و آبیاری، مقدار از آن را در ظرف تمیزی ریخته و درِ ظرف را محکم ببندید و برای اندازهگیری شوری آب، آن را به آزمایشگاه آب و خاک تحویل دهید.
✅نکات مهم دربارە شوری خاک:
شوری خاک مانع از جوانه زدن بذرهای گیاهان میشود، به طوری که در سطح یک مزرعه با خاک شور، قسمتهای بدون بوته به چشم میخورد و بقیة بوتهها رنگ سبز ـ آبی تیره خواهند داشت.
شوری زیاد خاک باعث تغییر رنگ و سوختگی برگها و خشک شدن حاشیة آنها می شود و به عبارتی گیاه را مسموم می کند.
به دلیل غلظت بالای نمک در خاکهای شور، گیاهان نمیتوانند به راحتی آب جذب کنند؛ در نتیجه، رشد آنها کم و یا متوقف میگردد.
برای استفادهی صحیح از خاکهای شور، باید متناسب با آن به کاشت گیاهان شوریپسند اقدام کرد.
هنگام کاشت بذر در زمینهای شور، از کشت تک ردیفی بذر در وسط پشتهها خودداری کنید و به جای آن، دو ردیف بذر در دو طرف هر پشته بکارید.
بهترین جای کاشت بذر، در محل داغ آب پشتهها است تا بتوانند به آسانی جوانه بزنند؛ کمترین غلظت شوری در این مکان وجود دارد.
در خاکهای شور باید مقدار آب آبیاری مصرف شده بیشتر از آب آبیاری خاکهای غیرشور باشد؛ زیرا با این عمل، نمکهای خاک آبشویی نمیشود.
حساسیت گیاهان دائمی مانند درختان میوه به شوری خاک، بیشتر از محصولات زراعی است.
برای اندازهگیری شوری خاک میتوانید از چند نقطهی مزرعه یا باغ خود با کنار گذاشتن خاک سطحی با بیل خاک را بردارید و پس از مخلوط کردن آنها، حدود 1 تا 2 کیلوگرم (4 تا 5 مشت) از آن را در کیسه بریزید و به نزدیکترین آزمایشگاه خاکشناسی تحویل دهید.کانال پیام سبز در ایتا
⚠️ کشاورزان و باغداران گرامی؛ فراموش نکنید که دانستن میزان شوری خاک مزرعه و باغ، شما را در جهت استفادة بیشتر از آنها کمک میکند.
#شوری
#آموزشی
@jpz09113931202