eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
713 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
نقش آبسیزیک اسید در گیاه : اسید آبسیزیک عامل داخلی در ایجاد خواب جوانه ‌های لااقل بعضی از گیاهان چوبی مناطق معتدل است، اسید آبسیزیک اثر هورمون‌ های جیبرلین و سیتوکنین را در کمک به سبز شدن بذر خنثی می‌کند، اسید آبسیزیک رشد انواع بسیاری از بافت ها و اندام های گیاهی مانند برگ ها، کولئوپتیل ‌ها، ساقه‌ ها، محور زیرلپه ‌ای و ریشه ‌ها را کند نموده؛ و پیری اندام های گیاهی را به لحاظ تسریع و تجزیه کلرفیل به تأخیر می ‌اندازد، اسید آبسیزیک با خنثی کردن اثر جیبرلین که مانع ریشه زایی می ‌شود باعث تسریع در ریشه زایی می ‌شود، این هورمون در گیاهان روز بلند باعث توقف در گلدهی شده و در گیاهان روز کوتاه دارای اثرات متفاوت می ‌باشد. در کل مانع رشد گیاه و سبب ریزش برگ و سبب خواب دانه و جوانه می‌ شود. به دلیل اینکه همه فعالیت گیاه را کاهش می ‌دهد به آن هورمون پیری می ‌گویند. باعث سنتز پروتئین و انتقال یون در شرایط نا مساعد محیطی است. در محیط کم آب مانع تعریق گیاه می ‌شود. محل ساخت : درون کلروپلاست برگ ها @jpz09113931202
⭕ تکثیر آپومیکسی چیست؟ در درون یک بذر علاوه بر جنین های جنسی از دیواره تخمدان و سلول های بافت خورش یا ذخیره ای درون بذر جنین های غیر جنسی شبیه مادر بوجود می آیند. این جنین ها پس از جوانه زنی بذر به شاخه های جدید تبدیل شده که کاملا شبیه مادر هستند. به عمل فرار از میکس(مخلوط شدن) لقاح سلولی که بدون نیاز به گرده و یا همان تخم جنس نر، میگویند که میوه تشکیل شده دقیقا و و عینا مشابه صفات کمی و کیفی میوه های پایه یا درخت مادری میباشد... مرکبات، سیب و برخی نژادهای دارند. @jpz09113931202
✔بیماری زردی @jpz09113931202 کانال پیام سبز چمن نیز همانند سایر گونه های گیاهی فضای سبز در معرض ابتلا به بیماریهای متعددی قرار دارد که ممکن است میکروبی یا غیر میکروبی باشد. عوامل میکروبی زنده عبارتند از ویروسها، قارچها، باکتریها، نماتدها و ...که در گیاه ایجاد بیماری میکنند و بیماریهای غیرمیکروبی در واقع اختلالات فیزیولوژیک هستند که علاوه بر اینکه به تنهایی قادر به تولید بیماری هستند، گیاهان را در مقابل حمله عوامل میکروبی حساس میکنند.    به طور کلی خاکهای خیس و یا سطوح مرطوب گیاه برای ایجاد آلودگی توسط این بیمارگرهای قارچی ضروری هستند اما اولویت های دمایی و رطوبتی برای فعالیت بیماریزایی در میان گونه های مختلف متفاوت است. دیگر شرایطی که برای بیماری مطلوب است تماس ضعیف بذور با خاك است. بذوری که در سطح خاك قرار دارند کاملاً در معرض هوا هستند و آنهایی که در عمق زیاد خاك کشت میشوند مقادیر زیادی از ذخایر غذایی خود را قبل از دسترسی به نور خورشید از دست میدهند لذا عمق نامناسب بذر چمن سبب ضعیف شدن گیاهچه خواهد شد. بیماریهایی که به سبب گونه های پیتیوم رخ میدهند اغلب به سوختگی پیتیومی لکه روغنی، بلایت لکه ای، پوسیدگی طوقه و ریشه، سوختگی پنبه ای و سوختگی برفی موسوم هستند. همه گونه های چمن به حمله پیتیوم حساسند اما گونه های فصل سرد چمن بیشتر خسارت میبینند. بیماری ممکن است در هوای خنک یا سرد و مرطوب رخ دهد اما به ندرت در طی این دوره ها تشخیص داده میشوند . مشخصترین و شدیدترین خسارت به اندامهای هوایی در هوای مرطوب و بسیار گرم اتفاق می افتد: در این شرایط چمن سالم در کمتر از یک روز نابود میگردد.  رطوبت بالا برای ایجاد خسارت سنگین توسط گونه های پیتیوم ضروری است. رطوبت نسبی بالای نود در صد حداقل به مدت 54 ساعت و دمای بالای 29 درجه سانتگراد برای سوختگی اندامهای هوایی مطلوب است . بیماری در هوای 35 درجه سانتیگراد در روز و بالای 29 درجه در شب سبب اسیب باورنکردنی به قسمتهای هوایی میشود. آبدار بودن چمن و یا مصرف زیاد کود اوره شرایط ویژه ایجاد کننده ی حساسیت به بیماری است.بیماری در خاکهای قلیایی نسبت به خاکهای اسیدی شدیدتر بروز می نماید. كنترل : -در دوره های گرم و مرطوب بذر چمن با قارچکش مناسب نظیر کاپتان و یا مانکوزب ضدعفونی شود. - از آبیاری بیش از حد چمن تازه کاشت و نیز آبیاری در ساعات آخر روز اجتناب شود. بلکه آبیاری در دفعات کم و در اوایل روز انجام شود. کانال پیام سبز - پس از چمن زنی، بقایای چمن به طور کامل از سطح چمنکاریها جمع آوری شود. - از استفاده بیش از اندازه کودهای نیتراته در چمن خودداری گردد. حتی الامکان از منابع نیتروژنی استفاده شود که به کندی در اختیار گیاه قرار می گیرد. این امر به ویژه در کودپاشی بهاره و تابستانه باید منظور شود. -در صورت امکان از چمنزنی در هوای گرم و مرطوب اجتناب گردد.)به دلیل وجود و احتمال گسترش مسیلیوم های قارچ. - طراحی فضای سبز به نحوی انجام شود که نفوذ نور به درون قسمتهای هوایی چمن به خوبی صورت پذیرد تا از تجمع رطوبت زیاد در یک محل جلوگیری شود. -استفاده از قارچکشهای حفاظتی نظیر مانکوزب، متالاکسیل، کاپتان و ..... اغلب برای کنترل بیماری در اندامهای هوایی گیاه به ویژه در زمینهای گلف و سایر زمینهایی که مدیریت چمن در آنجا به شدت اعمال میشود در هنگام بروز بیماری توصیه میگردد. -کنترل شیمیایی پوسیدگی پیتیوم ریشه و طوقه در مواردی موفق و در مواردی ناموفق بوده است.  - از آنجا که بیماریهای ناشی از گونه های پیتیوم به شدت وابسته به خاكهای خیس و لایه های نازك رطوبت در اندامهای هوایی هستند مدیریت آب بیشترین اهمیت را در کاهش پتانسیل بیماری دارد. در هنگام احداث عرصه جدید چمن ، زهکشی خوب سطح و زیر سطح چمن الزامی است . - از کاشت چمن در فضاهایی که جریان هوا به علت وجود درختان، درختچه ها یا دیگر موانع به شدت کاهش یافته اجتناب گردد. - بذور چمن در عمق توصیه شده کاشته شود. غلطک زدن بعد از پاشیدن بذور سبب تماس خوب بذر با خاك شده و در نتیجه جوانه زدن آنها تسریع مییابد. - از بیش از اندازه بسترهای کشت جدید اجتناب شود . آبیاری در حد نیاز انجام شود -قارچکشهای متعددی با اثر عالی برای ضد عفونی بذر یا ریختن در خاك برای کنترل پوسیدگی بذر در دسترس است و همچنین اسپری نمودن قسمتهای هوایی یا ریختن قارچکش در برای کنترل سوختگی گیاهچه موثر می باشد. بهتر است از بذوری استفاده شود که قبلاً با قارچکش هایی نظیر کاپتان و تیرام پوشش داده شده اند. @jpz09113931202
سلامت چمن👇👇 هوادهی یک جزء کلیدی برای حفظ سلامت چمن است و بیشترین اهمیت را در برنامه های نگهداری چمن دارد. تعریف هوادهی هوادهی عمل ایجاد سوراخهای کوچک به فواصل مساوی و به عمق 7.5 تا 10 سانتی متر در سراسر منطقه چمن است. مزایای هوادهی برای چمن هوادهی مزایای زیادی برای چمن دارد اما مهمترین آن کاهش تراکم خاک است.در خاکهای شنی، سیلت و رس منافذ خاک جهت نگهداشتن آب، هوا و مواد غذایی کوچک هستند و به مرور زمان، خاک در اثر پاخوردگی و استفاده از ماشین آلات مانند چمن زن، فشرده می شود. همچنین هوادهی موجب بهبود میزان هوا، آب و مواد مغذی درخاک، از بین بردن لایه تچ، بهبود آبیاری موثر و ایجاد فضا برای رشد ریشه و ضخیم شدن آن قبل از دوره تنش در ماه های گرم تابستان می شود. زمان هوادهی چمن زمان هوادهی بسته به نوع خاک متفاوت است، اما به طور کلی در همه ی خاکها یکبار در سال (پاییز یا بهار) هوادهی انجام می گیرد. در خاکهای رسی به دلیل کوچک بودن ذرات خاک و فشرده شدن سریعتر آن، هوادهی دوبار در سال (پاییز و بهار) انجام می شود. هوادهی باید قبل از کوددهی و یا واکاری باشد. و از آن در طول دوره گرمای شدید و یا خشکسالی اجتناب نمود زیرا باعث خشکی خاک می شود و رطوبت لازم برای بقا چمن را از بین می برد. در نتیجه چمن دچار استرس بیشتر و یا سوختگی می شود. هوادهی بخش مهم و ضروری برای حفظ سرسبزی چمن بوده و باید بخوبی برنامه ریزی شود @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علایم کمبود @jpz09113931202 ✍در مصرف فسفر در کشت زراعی و دانه ها و غلات دقت کافی داشته باشیم. مصرف انبوه فسفر باعث افزایش فیتات یا اسید فیتیک در گیاه می شود که این عامل از جذب آهن و روی در بدن انسان جلوگیری میکند و در مقادیر بالاتر مانع جذب کلسیم در بدن می شود. مسمومیت فسفر در خاک باعث جذب کادمیوم cd در گیاه می شود. می دانیم کادمیوم جز عناصر سنگین و آلوده کننده می باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت مالچ پلاستیکی روشن و تیره @jpz09113931202 کلیپ مالچ پلاستیکی که البته بهترین نوعش مالچ پلاستیکی دو لایه که لایه بیرون سفید جهت انعکاس نور و لایه داخلی مشکی باشه هست
مراحل ساخت برکه ی دست ساز @jpz09113931202
گازانیا 🌸 😍از گل‌های زیبای باغچه ای بهاره و یکساله که از بهار تا فصل سرد گل های میمونه گازانیا هست 👈در فصل بهار گل‌های زیبایی به رنگهای زرد ، نارنجی ،سفید،صورتی،قرمز میده ☀️برای گلدهی بنور زیاد و چند ساعت آفتاب در روز احتیاج داره و شب ها گلهاش بسته و روزها باز میشن 💧دو سه سانت از خاکش خشک شد آبیاری میخواد و تا حدودی به بی آبی مقاومه ✔️دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه برای گلدهیش ایده آله 🌱از کاشت بذر یا قلمه تکثیر میشه 🍃🌼بذرهاش و پاییز میتونید جدا کنید داخل پاکت کاغذی نگه دارید و بهار بکارید @jpz09113931202 ‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‎‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌
♻️ بیماری گموز و تفاوت آن باشوری 🔹 گموز قارچی است که بسیار آب دوست می باشد که خسارت روی درختان باور و غیربارور می زند. 🔹 قارچ فایتوفترا ممکن است در ریشه یا طوقه منجر به پوسیدگی شود و شیره سفید رنگی از محل پوسیدگی خارج می شود که بوی نامطبوعی دارد و در مجاورت هوا قهوه ای یا سیاه میشود. 🔹 علائم گموز شامل تغییر رنگ و زردی برگ، کاهش پوشش برگی، خشکیدگی سرشاخه ها، تغییر شکل برگ، کاهش میزان محصول و سبزخشکی می باشد. 🔹 روش های مبارزه غیرشیمیایی شامل: استفاده از پایه های مقاوم، مدیریت آب و خاک، حذف و ریشه کنی درختان بیمار، کنار زدن خاک اطراف طوقه و ریشه های اصلی درختان بیمار، ایجاد تشتک و جلوگیری از تماس مستقیم آب با تنه، تراشیدن قسمت های آلوده و پانسمان آن و رعایت مسائل بهداشتی. 🔹برای مبارزه شیمیایی از اردیبهشت ماه 2 نوبت به فاصله 15 روز با الیت 2/5 در هزار پاشش انجام شود(اگر آلودگی بالاست همان روز لکه گیری انجام شود). ♻️ تفاوت شوری و گموز: 🔹 در گموز برگ و میوه با هم خشک می شود اما در شوری اول برگ بعد میوه. 🔹در گموز برگ دفرمه و سبزخشک اما در شوری برگ از حاشیه کم کم خشک می شود. 🔹 در گموز میوه ها به حالت طبیعی خشک می شوند اما در شوری از دانه ها صمغ خارج و از نوک دانه به سمت پایین سیاه شدگی ایجاد می شود. 🔹در درخت خشک شده سبز نمی شود اما در درخت ممکن است دوباره سبز شود. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خلاقیت یک خانم باغدار در کشت گل نرگس در باغات بابل 🍀خانم کوچک تبار، باغدار خلاق بابلی توانست ۴۰۰۰ متر فضای آزاد باغ مرکبات را گلستان نماید. 🍀با همراهی و حمایت مروجین جهاد کشاورزی این باغدار در پاییز سال ۱۴۰۰ اقدام به کاشت پیاز گل نرگس در فضای خالی بین درختان مرکبات نمود و موفق به ایجاد مزرعه گل نرگس به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع در روستای گردرودبار بندپی شرق شد. 🍀این مزرعه گل از دهه اول آذرماه ۱۴۰۲ به بار نشست و گل‌های خوش عطر آن روانه بازار شد. 🍀پیش بینی می شود هشتاد هزار شاخه گل از این مزرعه تولید و به بازار عرضه شود. 🗓 چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۲ @jpz09113931202
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یَم ؛ محصولی نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی 🔹️ یَم (Yam) که به سیب‌زمینی هندی نیز مشهور است در برخی از نقاط آسیا، آفریقا و قاره آمریکا کشت می‌شود. یَم مانند سیب‌زمینی حاوی نشاسته بوده و روش‌های طبخ آن نیز مشابه یکدیگر است. 🔹️ طبق آمار سال ۲۰۲۰ فائو حدود ۷۵ میلیون تن یَم سالانه تولید می‌شود که ۵۰ میلیون تن از آن تنها در نیجریه به دست می‌آید. 🔹 عملکرد این محصول ۶.۷ تا ۲۶.۸ تن بر هکتار بوده و میانگین آن ۱۶.۲ بر هکتار ذکر می‌شود. 🔹️ طعم یَم خنثی است و مشابه سیب‌زمینی ارزیابی می‌شود. و از یک خانواده نیستند و همچنین این محصول با سیب‌زمینی شیرین تفاوت دارد. کلیپ @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی و مصور بیماری گوجه فرنگی و فلفل دلمه و ریزش گل و میوه @jpz09113931202
27.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تکثیر بادام تونو در روستای زانوس بخش کجور نوشهر @jpz09113931202
✅🤓یکی از گل های زیبا و گران قیمت ، یا بابا آدم هست که تنوع زیادی برگهای انواع گونه هاش داره ⬅️بعضی از گونه های باباآدم برگهاش تا ۲ متر رشد می‌کنه رطوبت و نور و دما برای این گیاه خیلی مهمن ☀️نور متوسط و غیر مستقیم دور از آفتاب رو میپسنده و نم خاک رفت آب میخواد 💧برای تامین رطوبت براش جزیره درست کنید یا دستگاه بخور سرد روزانه بمدت یک ساعت روشن کنید 🦋خاک پیت ماس و پرلیت و کمی ورمی براش مناسبه ⬅️دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه رو میخواد و دمای کمتر ۱۵ درجه از بین میبرتش 🍃پاییز و زمستون این گیاه خواب زمستونی داره و باید دیر به دیر آبش داد ❌نور کم ،خشکی هوا ،ابیاری اشتباه برگهاش و خراب می‌کنه 😍اگه در منطقه گرمسیر زندگی میکنید که سرمای زمستون زیاد نیست این گیاه رو داخل باغچه میتونید بکارید 👈بطور کلی بابا آدم در فضای بیرون خونه سرحال میمونه و زمستون خزون می‌کنه که در بهار دوباره برگ تازه میزنه @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐هاوارتیا دراین ویدیو تکثیرهاوارتیا از طریق برگ رو نشون میده هم نحویه ریشه دارکردن برگ هاوارتیا رو در آب . کلیپ @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باغات گلخانه ای انار . برداشت سه بار میوه درخت در گلخانه. فروش بسیار بسیار خوب. برداشت خارج از فصل .قابلیت صادرات و کیفیت عالی تولید میوه @jpz09113931202
سوال شما چرا لبه برگ گیاه خشک میشه❓🤔 ممکنه لبه برگ به دلیل خشکی گیاه (هم از طریق ابیاری و هم از طریق رطوبت محیطی) بسوزه دلیل دوم: از ابیاری زیاد هست. لبه برگ کاملا سیاه میشه و حالت له شدگی داره و میپوسه.تو این حالت ممکنه ریشه گیاه هم بپوسه☘️ کلا هر نوع پوسیدگی دلیلش قارچه👍 دلیل سوم: بر اثر قارچ هست. بیشتر تو گیاهان ابلق اتفاق می افته مخصوصا تو حاشیه های ابلق. گیاهان ابلق مقاومت کمتری نسبت به تنشهای محیطی و قارچ ها و حشرات دارن☘️ و ممکنه در هر قسمت برگ هم اتفاق بیوفته یه دلیل دیگه هم وجود‌داره، از کود دهی و یا سم پاشی با دز‌ بیش از حد مجاز هست و یا استفاده از کود های دامی بیش از حد ( البته خیلی کم پیش میاد لبه ها سیاه شن، اکثرا برگ به اصلاح زرد میکنه) و همچنین کمبود یه سری از عناصر در گیاه هم ممکنه لبه برگ رو زرد و قهوه ای کنه.مثله کمبود فسفر،پتاس،مس و کلسیم. ✅کود پتاس بالا مقاومت گیاه رو بالا میبره و از زرد شدن لبه برگها جلوگیری میکنه ، البته به شرطی که آبیاری و رطوبت هوا رو در نظر داشته باشید @jpz09113931202