ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می شود.میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملا برسد آن را می چینند و خشک می کنند در موقع چیدن ،میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن ان ،عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد می شود.گلهای آن به شکل خوشه و تعداد 20-15 گل در هر گروه و تلقیح گلها به طور طبیعی انجام نمی گیردو گلها را یکی یکی باید کمک کرد که تلقیح شوند،زیرا استیگماتهای گلها از یک تیغه ای پوشیده شده که تلقیح فقط به کمک حشراتی انجام می گیرد که به قدر کافی برای تلقیح گلها وجود ندارند به این علت است که برای داشتن ثمر کافی باید تلقیح مصنوعی نمود.به همین دلیل معمولا با هرس کردن وانیل ترتیبی می دهند که ارتفاع گیاه 3-2 متر بیشتر نشده است و گلها در دسترس انسان باشد.بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید که طول آنها 25-15 سانتی متر و قطر آنها 12-10 میلی متر است.در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.پس از برداشت معمولا غلافها را برای مدت 3-2 دقیقه در آب جوش 65-60 درجه فرو می برند ،بعد آنها را در داخل جعبه ای دو جداره که مابین دو جدار پشم گذارده شده می گذارند و مدت 24 ساعت داخل این جعبه سربسته نگهداری می شود و این یک گرم خانه طبیعی است که دراین مدت 24 ساعت نوعی تخمیر در آن انجام می گیرد.
پس از آن غلاف ها را بیرون آورده در محلی که به ارتفاع یک متر از سطح زمین باشد در مقابل نور خورشید آویزان می کنند که ضمن تهویه کامل با حرارت آفتاب خشک شود.این دوران خشک شدن تا یک هفته طول می کشد و در این مدت رنگ غلافها از سبزی به قهوه ای و قهواه ای تیره و سیاه تبدیل می شود و همین که کاملا نرم شد و شروع به پژمرده شدن نمود ،آنها را برای خشک شدن داخل گرم خانه می کنند که مدت 3-2 ماه می ماند وپس از اینکه رسوبت ان به 40-30 درصد می رسد آنها را از گرم خانه بیرون می آورند. وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد و داخل سس ها یا خمیرها ریخت.
در واقع وانیل گیاهی است از خاندان ارکیده ها که در زمره گیاهان پیچکی به شمار آیند . بلندی آن ، گاهی به 10 متر هم می رسد و از بزرگ ترین اعضای گروه ارکیده هاست. غنچه زیبای آن به رنگ های سفید ، زرد و یا سبز است که تنها چند ساعت دوام می آورد. محصول این گیاه غلاف های بلندی به شکل غلاف های لوبیا می باشد که در حالت تازه بدون عطر و مزه هستند و پس از تخمیر ،تبدیل به شاخه یا غلاف خوشبوی وانیل می شوند.
روش مصرف:
بهترین روش مصرف ان به صورت گرد است و مقدار آن 2 - 25/0 گرم است.
گرد وانیل:برای تهیه گرد وانیل مقداری وانیل گرفته و معادل آن قند خرد کرده و هر دو را در هاون آهنی نرم کوبیده و از صافی ابریشمین بیرون کنند و نخاله ها را باز با همان مقدار قند داخل کرده خوب بکوبید و از الک نرم داروسازی رد کنند و با هم مخلوط می نمایند.
قرص وانیل:وانیل 30 گرم، قند 200 گرم، صمغ عربی 2 گرم، آب به مقدار کافی کوبیده و نرم با آب مخلوط کرده، قرص های وانیلی بسازید.
خواص وانیل
وانیل نوعی گیاه با گل های شیپوری است که برای درمان آکنه و جوش، کاهش وزن و رشد مو موثر است.
گیاه وانیل دارای گل های شیپوری شکل است. وانیل علاوه بر داشتن بوی مطبوع، خواص متعددی نیز دارد.
خواص ضدباکتریایی آن برای درمان آکنه مفید است و در پاکسازی پوست و کاهش جوش و آکنه موثر است.
غنی از آنتی اکسیدان است. علایم پیری مانند خط های ریز، چین و چروک و لکه های مربوط به سن را کاهش می دهد.
روغن آن باعث رشد مو می شود.
استشمام کردن بوی آن، افسردگی و اختلالات مربوط به اضطراب را برطرف می کند.
مصرف مکمل های وانیل همراه با ورزش و رعایت رژیم غذایی، باعث کاهش وزن می شود.
برای رفع حالت تهوع، چند قطره عصاره وانیل را در یک لیوان آب بریزید و به آرامی میل کنید.
عصاره این گیاه گلودرد، سردرد و سرفه را رفع می کند.
همانند کپساسین در فلفل، این ترکیب تاثیر مثبتی روی سیستم اعصاب مرکزی دارد. وانیل حاوی ماده ای است که با دندان درد و عفونت دندان مقابله می کند.از کانال پیام سبز
علایم مربوط به قاعدگی را برطرف می کند.
دارای خواص ضدالتهابی است و التهاب پوست را کاهش می دهد.
مخلوطی از کمی عصاره وانیل، یک لیوان آب ولرم و کمی شکر، می تواند تب کودکان را کاهش دهد و با عفونت مقابله کند.
#وانیل
#دارویی
@jpz09113931202
.. #پرورش_قارچ_در_منزل روش کار : ابتدا بستر خود را انتخاب نمایید اگر از کاه استفاده می کنید بهتر است ابتدا کاه ها را خرد کنید ( کاه های خرد نشده نیز قابل کاشت می باشند). برای ضدعفونی کردن کاه ها باید آنها را بجوشانید. برای این کار بهتر است کاه ها را درون کیسه های پلاستیکی ریخته و آنها را به مدت 45 دقیقه در آب جوش قرا دهید ( 45 دقیقه از زمانی که آب به جوش می آید). کاه ها را به مکان تمیز برده و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج گردد .
رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست فشار می دهید چند قطره آب از آن بچکد. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کیسه پلاستیک ایجاد نمایید.
کاههای ضد عفونی شده را تا ارتفاع حدود 20 – 30 سانتیمتر در داخل کیسه های پلاستیکی ریخته و با دست خوب فشرده نمایید، سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید و این عمل را تا پر شدن کامل پلاستیک انجام دهید. برای فشرده شدن کاه ها بهتر است یک سوراخ در وسط کیسه ایجاد نماییم و در نهایت درب پلاستیک را ببندید. میزان بذر هر کیسه بستگی به مقدار کاه و اندازه کیسه حدود 200-500 گرم می باشد . میزان رطوبت دما نور و دیگر شرایط در دوره های رشد بسیار مهم است .
کیسه های آماده شده را به مکانی تمیز و فاقد آلودگی با حرارت 20-30 درجه سانتیگراد برده .میزان دما در هفته اول بسیار مهم می باشد .
بعد از سفید شدن کامل پلاستیکها با میسلیومها ( 20 تا 30 روز بعد از کاشت ) پلاستیکها را با تیغ برش دهید و یا آنها را به طور کامل از بسته جدا نمایید تا قارچها فضای مناسب برای رشد داشته باشند. تامین رطوبت در این دوره بسیار اهمیت دارد. مناسبترین رطوبت هوا 85 تا 90 درصد می باشد .
حداکثر تا یک هفته بعد از برش پلاستیکها قارچهای کوچک در بدنه بستر ظاهر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواهند شد. بهترین زمان برداشت زمانی است که لبه های قارچ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ می توانید ساقه قارچ را با دست گرفته و بپیچانید. در صورت رعایت کامل شرایط و حفظ دما، نور، رطوبت و غیره با روش فوق می توانید 3-4 هفته قارچ برداشت نمایید. فاصله کیسه ها از یکدیگر حدود 30 سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاهکهای قارچ با یکدیگر جلوگیری گردد .
در مکان های کوچک برای حفظ رطوبت می توانید با اسپری نمودن بدنه بستر از خشک شدن آن جلوگیری کنید و اگر چنانچه بدنه بستر خشک شد می توان نسبت به آبیاری آن اقدام نمود. برای بالا بردن میزان رطوبت می توانید کف اطاق را دائما با آب خیس نمایید، بهتر است از دستگاه بخار ساز یا در صورت امکان از کتری آب جوش استفاده کنید. برای تشکیل کلاهک و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است. (مراجعه به درس قبل)
نور طبیعی اطاق، برای کشت کافی است. از ورود حشارت، بیماری ها و آلودگی ها به داخل مکان پرورش حتما ممانعت گردد و در صورت مشاهده مگسهای ریز ( مگس سرکه ) نسبت به مبارزه با آنها اقدام کنید.
در صورتی که بذر آماده استفاده می کنید به چند نکته باید توجه کنید:1- کیسه نایلونی حاوی بذر (اسپان) قارچ سالم بوده و فاقد پارگی یا چسب خوردگی می باشد.2- دانه های اسپان(بذر) قارچ فقط به رنگ قهوه ای(رنگ غلات) یا سفید(ناشی از رشد ریسه ها یا میسلیوم قارچ خوراکی) بوده و فاقد رنگ سبز یا سیاه یا نارنجی( بیماری کپکی) می باشد.3- داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد هرگونه قطرات آب می باشد.4- دانه های بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود. 5- پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد. در صورت تهیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگهداری آن در یخچال (دمای 4- 6 درجه بالای صفر) تا 21 روز میسر می باشد.
#کاشت
#قارچ
@jpz09113931202
هدایت شده از فن&زندگی
Fatemeh Mehlaban - Shak Nakon.mp3
8.74M
28.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حلقه_برداری
#به
@jpz09113931202
به هیچ عنوان کامبیوم و بافت های عمیق تر نباید در روش های منظم حلقه برداری باغبانی آسیب ببینند. آسیب به کامبیوم از تشکیل پل های کالوس (تودۀ پینه ای که از لایه های زایندۀ پایه ایجاد می شود) در آن ناحیه جلوگیری می کند و آسیب آوند چوبی در تامین آب و مواد معدنی به تاج درخت اختلال ایجاد می کند. علاوه بر این، برش و آسیب در آوند چوبی از بازیابی کامل سطح بریده شده جلوگیری می کند.
🪴ویژگی های #زنبور بامبل
🔅فعالیت در هوای بادی و ابری
🔅خشونت کمتر نسبت به سایر گونه زنبورها
🔅ادامه فعالیت در دماهای بالاتر و پایینتر از محدوده فعالیت زنبورهای عسل
🔅حساسیت کمتر نسبت به جابه جایی کندو
🔅داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر در گرده افشانی گلها
🔅دارای قدرت لرزاندن گل که به بهبود گرده افشانی گیاهان کمک میکند از کانال پیام سبز
گلهای بدون شهد مثل گل #گوجه_فرنگی برای زنبورهای عسل چندان دلپذیر نیست! اما بامبل بهخوبی گلهای گیاه گوجه فرنگی را گرده افشانی میکند. گوجه فرنگی هایی که با بامبل گرده افشانی میشوند، به علت داشتن دانههای تلقیح شده بیشتر، علاوه بر اینکه ظاهری بهتر دارند، گوشتیتر بوده و سنگین میباشند. وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود. همچنین وجود این زنبور باعث کاهش مصرف سموم نیز میشود چرا که تولیدکنندگان مجبورند به خاطر وجود این زنبورها از سموم ایمنتری برای #گلخانه خود استفاده کنند.
@jpz09113931202
زنبور بامبل****
گلهای فاقد شهد مانند گل #گوجه_فرنگی و #کیوی برای #زنبور عسل چندان جالب نیستند در حالی که زنبورهای بامبل این گل ها را به خوبی گردهافشانی میکنند.
این زنبورها علاوه بر جمعآوری گرده، دارای قدرت لرزاندن گل هستند که زنبورهای عسل فاقد این قدرت میباشند. لرزش گلها میتواند به بهبود گردهافشانی گیاه و انتقال بهتر گردهها کمک نماید.
در شرایط گلخانه (رطوبت بالا و شدت تابش کم آفتاب) نسبت به زنبورهای عسل فعالترند.
از کانال پیام سبز
زنبورهای بامبل به دلیل داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر، در یک زمان ثابت توانایی گردهافشانی گلهای بیشتری را نسبت به زنبورهای عسل دارند.
زنبورهای بامبل رفتار تهاجمی کمتری نسبت به زنبورهای عسل داشته و کشاورز را کمتر مورد آسیب قرار میدهند.
زنبورهای بامبل در هوای بادی و ابری فعالیت کرده و مانند زنبورهای عسل در کندو باقی نمیمانند.از کانال پیام سبز
این زنبورها در دماهای پایین به فعالیت خود ادامه میدهند.
وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود.
#گلخانه
@jpz09113931202
*زنبور بامبل****
گلهای فاقد شهد مانند گل #گوجه_فرنگی و #کیوی برای زنبور عسل چندان جالب نیستند در حالی که زنبورهای بامبل این گل ها را به خوبی گردهافشانی میکنند.
زنبورهای بامبل از گرده به عنوان یک منبع پروتئینی برای نمو لاروها و ساخت کلونی استفاده میکنند.
همچنین این زنبورها به شهد گل به عنوان یک منبع کربوهیدرات برای تأمین انرژی نیازمند هستند.
وقتی گلهای یک محصول خاص (برای مثال گوجه فرنگی) شهد تولید نمیکند، کلونی باید به وسیله یک محلول قندی مکمل تغذیه شود.
به همین منظور در انواع تجاری، یک محلول غذایی آماده مصرف، حاوی محلول قندی، نگهدارنده و ماده رنگی (جهت مشخص بودن میزان محلول) در کندوها تعبیه نمودهاند.
این زنبورها علاوه بر جمعآوری گرده، دارای قدرت لرزاندن گل هستند که زنبورهای عسل فاقد این قدرت میباشند. لرزش گلها میتواند به بهبود گردهافشانی گیاه و انتقال بهتر گردهها کمک نماید.
در شرایط گلخانه (رطوبت بالا و شدت تابش کم آفتاب) نسبت به زنبورهای عسل فعالترند.
از کانال پیام سبز
زنبورهای بامبل به دلیل داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر، در یک زمان ثابت توانایی گردهافشانی گلهای بیشتری را نسبت به زنبورهای عسل دارند.
زنبورهای بامبل رفتار تهاجمی کمتری نسبت به زنبورهای عسل داشته و کشاورز را کمتر مورد آسیب قرار میدهند.
زنبورهای بامبل در هوای بادی و ابری فعالیت کرده و مانند زنبورهای عسل در کندو باقی نمیمانند.
این زنبورها در دماهای پایین به فعالیت خود ادامه میدهند.
به دلیل اثرات مثبت این زنبورها در گردهافشانی و بهبود عملکرد کمی و کیفی محصولات گلخانهای، کندوهای این #زنبور به صورت تجاری تولید شده و جهت استفاده گلخانهداران و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی قابل دسترس است.
کندوهای تجاری زنبور بامبل دارای چهار قسمت اصلی شامل جعبه آشیانه، محفظه قندی، سیستم تهویه و دریچه پرواز است.
لازم به ذکر است که تعداد مورد نیاز این کندوها در هر گلخانه، به نوع گلخانه یا تونل، مساحت، فصل، رقم، تعداد گیاه در متر مربع و نوع محصول بستگی داشته و طبق توصیه شرکت تولیدی انجام میگیرد.
استفاده از این کندوها در انواع کشتهای گلخانهای (گوجه فرنگی، #فلفل دلمهای، #توت_فرنگی و...) توصیه میگردد و میتواند جایگزین مناسبی برای گردهافشانی دستی باشد.
@jpz09113931202
⭕️آبیاری صحیح
✅ از روش تشتکی استفاده کنید که هم برای چالکود و هم برای آبیاری در بهار مناسب است از کانال پیام سبز
✅ایجاد تشتک مثل تصویر👆نه اینکه درست پای درخت را گود کنید
✅#آبیاری صحیح درختان، در جلوگیری از بیماری های قارچی خیلی موثر هستش
✅آب نباید به تنه درخت برخورد داشته باشد چون در این صورت درخت دچار بیماری ها، مثل گموز خواهد شد
#احداث_باغ
@jpz09113931202
🪴بررسی مزایای #آبیاری تحت فشار
آبیاری تحتفشار در حقیقت سیستمی است که در آن آب با فشار بیشتر از یک اتمسفر در داخل لوله و اتصالات تعبیه شده در داخل زمین به جریان درآمده و جابجا میشود. در این روش آبیاری آب به کمک یک پمپ جریان پیدا میکند و با توجه به نوع آبیاری (بارانی، قطرهای و …) به مناطق مختلف زمین میرود
✖️صرفه جویی در مصرف آب
✖️عدم نیاز به تسطیح اراضی
✖️توزیع یکنواخت آب در مزرعه
✖️افزایش کمی و کیفی محصول
✖️سهولت در انجام عملیات زراعی
✖️قابل استفاده برای تمام گیاهان
✖️کنترل فرسایش خاک و رواناب سطحی
✖️جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک
✖️عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی از کانال پیام سبز
✖️امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها
✖️عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد به دلیل ثابت بودن اجزای سیستم
✖️وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها
✖️عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه ( آبیاری قطره ایی)
@jpz09113931202
نماتد کش پروکسین 500 پروفرت
محتویاتدرصد عناصر اگزامیل400ccسولفو سوکسینات سدیم500ccاکسین100cc
توضیحات:
این محصول ماده ای است که خاصیت نماتد کشی دارد.
نماتد ها ریز جاندارانی ذره بینی هستند که سبب پوسیدگی در ریشه می شوند و غده هایی بر روی آن ایجاد می کنند و مانع جذب آب و عناصر از طریق ریشه می شوند. به طور کلی علائم بیماریهای ناشی از نماتد ها شامل کوتولگی یا رشد کم، کمبود عناصر غذایی و پژمردگی است. در اثر نماتد پیچیدگی و تورم ساقه و برگ گیاه یونجه نیز بوجود می آید. در توت فرنگی نوکروز یا بافت مردگی در برگ یا جوانه برگی بوجود می آید، باعث گال گندم و… می شود.
اگزامیل موجود در این محصول روی سیستم عصبی نماتد اثر می گذارد و آن را مختل می کند و نماتد دیگر نمی تواند تغذیه کند و از بین می رود.
سوکسینات سدیم موجود در این محصول با اثر بر روی پوست کوتیکولی نماتد که کلیه سیستم های تنفسی و تناسلی این جاندار بر روی آن قرار دارد سبب از بین رفتن نماتد می گردد.
وجود اکسین که هورمونی ریشه زا است خسارت احتمالی ناشی از نماتد کش بر روی ریشه گیاهان را جبران می کند.
هشدار: در مرحله (طغیان نماتد سن 2) استفاده شود و قبل از استفاده ضدعفونی خاک با متام سدیم یا #واپام صورت گیرد. در سه نوبت استفاده از این محلول انجام شود، 15-20 روز یکبار.از کانال پیام سبز
موارد مصرف: کلیه گیاهان زراعی و باغی، سبزی و صیفی
نحوه مصرف: محلول پاشی، آبیاری
توصیه مصرف:
آبیاری8-10 لیتر در هکتار
#نماتد
#سم
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202
#سم
#انگل
گل جالیز
کلیپ کنترل #گل_جالیز با بنزین
🌱Trap Crop
گیاهانی هستند که بذر گل جالیز(کەڵە) را تحریک به جوانه زنی میکنند ولی میزبان آن محسوب نمی شوند. این گیاهان از ذخیره بذر این گیاه سمج در خاک می کاهند.از کانال پیام سبز
این گیاهان عبارتند از:
سرگوم، یونجه، ماشک، شبدر، سویا
🌿Catch Crop
گیاهانی که میزبان مناسب برای گل جالیز محسوب می شوند و کاشت آنها باعث کاهش بذر گل جالیز در خاک می شود.
این گیاهان عبارتند از:
خیار، خردل سفید، گوجه فرنگی، بادام زمینی، هویج و ...
#گل_جالیز
#انگل
@jpz09113931202
گل جالیز و بوته #هویج
#انگل
#آموزشی
🌱Trap Crop
گیاهانی هستند که بذر گل جالیز(کەڵە) را تحریک به جوانه زنی میکنند ولی میزبان آن محسوب نمی شوند. این گیاهان از ذخیره بذر این گیاه سمج در خاک می کاهند.از کانال پیام سبز
این گیاهان عبارتند از:
سرگوم، #یونجه، ماشک، #شبدر، #سویا
🌿Catch Crop
گیاهانی که میزبان مناسب برای گل جالیز محسوب می شوند و کاشت آنها باعث کاهش بذر گل جالیز در خاک می شود.
این گیاهان عبارتند از:
خیار، خردل سفید، #گوجه_فرنگی، بادام زمینی، هویج و ...
#گل_جالیز
#انگل
@jpz09113931202
شهریور ماه
در #شهریور ماه اجرای عملیات آماده سازی زمین جهت کشت پاییزه ،ادامه عملیات کنترل و نظارت بر برداشت، بسته بندی و بازاریابی نیز انجام می پزیرد.
همچنین خارج کردن پیازهایی که گل دهی آنها به اتمام رسیده است وادامه عملیات هرس نیز انجام می شود.
#هرس تابستانه مکمل هرس زمستانه است اما نباید به شدت هرس زمستانه باشد. هرس تابستانه شامل حذف شاخه های خشک، حذف تنه جوش و پا جوش (حذف شاخه های نرک)، حذف شاخه های مزاحم و گل های خشک می باشد.
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان #فروت_ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
کوددهی کودهای پتاسه با اسیدآمینه و میکرومیکس و همچنین کودهای کلسیمی باید در برنامه باشد در مقابل از مصرف کودهای ازته باید اجتناب کرد
چرا که کودهای پتاسه سبب افزایش اندوخته غذایی و سبب خشبی شدن شاخه شده و سبب مقاومت در برابر سرمای زمستان میشود
در ابتدای پاییز چون اول بهار به دلیل جذب ریشه ای #کلسیم _ میتوان کودهای کلسیمی را علاوه بر محلولپاشی به شکل ریشه ای هم مصرف کرد کودهای کامل میکرو و اسیدآمینه سبب برطرف شدن ضعف درخت بعد باردهی و بالا رفتن اندوخته غذایی و فراهم شدن شرایط برای رشد جوانه در سال بعد میگردد در عوض کودهای ازته سبب رشد رویشی و مصرف اندوخته غذایی و رکود دیرهنگام درخت و سبب خطر سرشاخه سوزی در اثر سرما و یخبندان میگردد
📌اثرهای تخریبی کمبود آب بر کیفیت کامل مغز گردو و خشبی شدن شاخههای سال (مرداد و شهریور)
- پیوند وصله ای ( Patch budding ) :
پیوند وصله ای موفقترین روش در بین پیوندهای جوانه در گردو می باشد. بهترین زمان اجرای این پیوند در کرج و شرایط مشابه آن از نیمه دوم تیرماه تا اوایل مرداد می باشد که درصد موفقیت آن به 60 – 40 درصد می رسد . البته در استانهای شمالی کشور ( مازندران، گلستان، گیلان ) می توان این نوع پیوند را در اواخر مرداد تا شهریور نیز انجام داد که پس از گذراندن زمستان ملایم ، نهالهای پیوندی در بهار سال بعد، موفقیت زیادی در گیرایی پیوند نشان می دهند
برای پیوند شهریور ماه باید به نکات زیر توجه کرد:
🔪 در انجام پیوند نباید عجله کرد چون دمای مناطق مختلف ایران متفاوت است نمی توان به یک زمان خاص برای این پیوند اشاره کرد بلکه بعد از خنک شدن نسبی دما باید اقدام به انجام پیوند کرد.
🔪 در صورت گرم بودن هوا بعد از عمل پیوند باید اقدام به سایدهی به پیوندک کرد با کاغذ، فویل یا پلاستیک مانع از برخورد مستقیم نور خورشید به پیوندک شد.از کانال پیام سبز
🔪 بعد گرفتن پیوندک از سربرداری پایه خودداری کرد زیرا باعث تحریک رشد پیوندک شده و باعث سرمازدگی آن در زمستان می گردد.
🔪 بهتر است در پاییز و زمستان با پوششی پیوندک را پوشاند و در مقابل سرما از آن محافظت کرد.
🔪 از دادن کود ازت و آبیاری زیاد به درخت پیوند شده خودداری کرد و زمینه را برای خواب رفتن زودتر درخت پیوند شده فراهم آورد.
🔪 در بهار تا قبل از سپری شدن سرمای دیرس از باز کردن پوشش پیوندک خودداری نمود.
#پیوند
@jpz09113931202
✍🔅🍏 موضوع: نقش گرما در رسیدن میوه ها
🔅گرما نقش مهمی در رسیدن میوه ها ایفا می کند. به طور کلی، هر چه دما گرمتر باشد، میوه ها سریعتر می رسند. این به این دلیل است که گرما سرعت واکنش های شیمیایی را، که در فرآیند رسیدن نقش دارند، افزایش می دهد.
🔅🔅تاثیر گرما بر فرآیند رسیدن:
🔅 تجزیه نشاسته:
- در طول رسیدن، نشاسته ی موجود در میوه ها، به قندهایی مانند گلوکز و فروکتوز تجزیه می شود. این فرآیند توسط آنزیم هایی انجام می شود که، فعالیت آنها با افزایش دما افزایش می یابد.
*🔅تغییرات رنگ:
- رسیدن، با تغییرات رنگدانه ها در میوه ها همراه است، مانند تغییر رنگ از سبز به قرمز یا زرد. این تغییرات توسط آنزیم هایی نیز انجام می شود که، فعالیت آنها تحت تأثیر گرما قرار می گیرد.
🔅 افزایش فعالیت آنزیم هاونرمی:
- میوه ها در طول رسیدن نرم تر می شوند. این به دلیل تجزیه دیواره ی سلولی میوه ها است، که توسط آنزیم ها انجام می شود. فعالیت این آنزیم ها نیز، با افزایش دما افزایش می یابد.
🔅 تولید عطر و طعم:
- میوه ها در طول رسیدن عطر و طعم خود را توسعه می دهند. این به دلیل تولید ترکیبات آلی فرار است، که توسط آنزیم ها و سایر فرآیندهای متابولیکی، تولید می شود. تولید این ترکیبات با افزایش دما افزایش می یابد.
🔅نقش اتیلن:
- اتیلن هورمونی گیاهی است که، نقش کلیدی در فرآیند رسیدن میوه ها ایفا می کند. تولید اتیلن در میوه ها با افزایش دما، افزایش می یابد. اتیلن باعث تحریک بسیاری از تغییرات مرتبط با رسیدن، از جمله تجزیه نشاسته، تغییرات رنگ، افزایش نرمی و تولید عطر و طعم می شود.
🔅کنترل رسیدن با گرما:
- می توان از گرما برای کنترل رسیدن میوه ها، در حین حمل و نقل و ذخیره سازی استفاده کرد. به عنوان مثال، موز معمولاً در دمای گرمتر از سایر میوه ها، حمل و نقل می شود تا سریعتر برسد. در مقابل، برخی از میوه ها، مانند سیب، ممکن است در دمای خنک تر ذخیره شوند، تا از رسیدن بیش از حد سریع آنها جلوگیری شود.کانال پیام سبز
🔅🔅ملاحظات:
- در حالی که گرما می تواند به تسریع رسیدن میوه ها کمک کند، مهم است که از گرمای بیش از حد جلوگیری شود. گرمای شدید می تواند، باعث پوسیدگی، پژمردگی و سایر آسیب های میوه شود.
در نهایت، نقش گرما در رسیدن میوه ها به نوع میوه، رقم و شرایط محیطی بستگی دارد.
#فیزیولوژی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خرمالو
نحوه کنترل افتاب سوختگی
#داشت
#کائولین
@jpz09113931202
خرمالو گیاهی است دو پایه، یعنی گل نر و ماده از یکدیگر جدا روی دو پایه قرار دارد. گلهای دو جنسی روی درختان دیده می شود. اکثر خرمالوهایی که در ایران کشت میشوند از نوع دوم که دارای گلهای دوجنسی هستند، می باشند. گلهای نر بیشتر بصورت 2 تا 3 تایی روی گیاه ظاهر می شوند و کوچکتر از گلهای ماده می باشند. گلها همیشه روی شاخه های یکساله ظاهر می شوند و گاهی میوه روی شاخه های سال جاری تشکیل می شوند که این نکته در زمان هرس درختان خرمالو باید مورد توجه قرار گیرد.
بعضی از پرورش دهندگان از ریزش خرمالوهای تازه تشکیل شده در فصل بهار شکایت دارند. دلیل آنرا جستجو می کنند و دنبال علت می گردند که علت آن آفات یا بیماری نمی باشد، بلکه چون درخت خرمالو به میزان زیادی گل تولید می کند و اگر شرایط مناسب باشد تمام گلها تبدیل به میوه می شود. پس از تشکیل میوه چون درخت توان نگهداری و تغذیه تمامی میوه ها را ندارد و چنانچه درخت خوب تغذیه و تقویت نشده باشد چیزی در حدود 50% میوه که حالت فندقی شده ریزش دارد و اگر درخت خوب تغذیه و تقویت شده باشد میزان ریزش میوه ها در فصل بهار کمتر است. به هر حال درخت خرمالو آن مقدار میوه را که می تواند تغذیه کند، نگه می دارد و اضافی آن ریزش دارد.از کانال پیام سبز
نوع وحشی و جنگلی خرمالو که به نام خرمندی (فرمنی در گویش مازنی )که به عنوان پایه برا خرمالو محسوب میشود.
👆🌿🍐 گلابی رقم «آنجو» قرمز
#گلابی
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 #گلابی رقم «بیروتی»
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 #گلابی رقم «سانتا ماریا»
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
👆🌿🍐 #گلابی رقم اسپادانا
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
گلابي Pear
گلابي از جنس Pyrus و گونه Communis مي باشد.
اين گياه بومي آسياي غربي و اروپاي شرقي بويژه نواحي شمال غربي ايران و كوههاي قفقاز است.
گياه شناسي :
گلابي از گياهان خـزان دار، برگها كناره صاف و به ندرت كنگره اي است. درختان گلابي بسيار پر رشد كـه گـاهي ارتفاع آنها به 20 متر مي رسد. جوانه هاي بارده روي شاخه هاي كوتاه (اسپور) دو ساله بوجود مي آيد هر جوانه داراي 7-5 گل مي باشد. گلها همزمان با برگ و يا قبل از برگ ظاهر مي شوند. گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
نياز آب و هوايي :
گلابي در آب و هوايي خشك و خنك بخوبي رشد مي كند. سرماي مورد نياز گلابي براي اغلب ارقام بين 600 الي 1500 ساعت حرارت زير 7 درجه سانتيگراد مي باشد. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است. گلابي در زمستان تا دماي 25- درجة سانتيگراد را تحـمل مي كند ولي شكوفه ها در 1- درجة سانتيگراد آسيب مي بينند.
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند. خاكهاي شني رسي و عميق با تحت الارض نفوذ پذير براي كشت گلابي مناسب اند. خاكهاي سنگين و خاكهايي با PH بالاي 5/7 و آهكي براي اين گياه مناسب نيستند.
ازدياد :
گلابي به روشهاي كاشت بذر، قلمه و پيوند قابل ازدياد است متداول ترين روش ازدياد، كاشت بـذر گلابي هاي وحشي و پيوند ارقام تجاري روي اين پايه هاست. پايه هاي گلابي عبارتند از گلابي وحشي، بِه، گلابي ويليام و پايه هاي رويشي گلابي Qc ، Qb ، Qa است. پيوند مرسوم گلابي از نوع شكمي است كه در بهار و يا اواخر تابستان انجام مي شود.
كاشت :
فاصله مناسب كاشت براي پايه هاي بذري 6*5 مي باشد ولي براي درختان پايه كوتاه 5*3 و در سيستم كور دون 4*2 هم كاشته مي شوند.
ارقام مهم گلابي :
در ايران حدود 120 رقم گلابي شناسايي شده كه مهمترين آنها عبارتند از گلابي شاه ميوه اصفهان، گلابي نطنز، گلابي سه فصله، گلابي پيغمبري، #گلابي سيبري و از ارقام خارجي ميتوان به رقم ويليامز(بارتلت)، دوشس اشاره كرد.
مشخصات بعضي ارقام عبارتند از :
شاه ميوه : رنگ زرد روشن مايل به سبز، فرم مخروط، وزن 260-190 گرم، طعم شيرين لطيف و آبدار، تاريخ گل 9 تا 25 فروردين ماه، مدت گل 15 روز، زمان رسيدن 120 روز پس از گل، ميزان عملكرد هر اصله حدود 60 كيلوگرم و قابليت انبارداري ندارد.
سيبري : سبز مايل به زرد خالدار، وزن 210 گرم، پر آب و ريگدار با شيريني كم، تاريخ گلدهي فروردين ماه، برداشت در پاييز و معمولاً در انبار مي رسد مدت نگهداري در انبار حدود سه ماه است.
گلابي نطنزي : ريگدار، نسج آن ترد، معطر و قابل نگهداري در انبار مي باشد و در طول زمستان قابل عرضه به بازار است.از کانال پیام سبز
@jpz09113931202
معرفی ارقام آلبالو::
#آلبالو مجاری؛ مناسب برای مناطق سردسیر و نیمهسردسیر
آلبالو مجاری یا مجارستانی
چیزی که باعث میشود این نهال، برای کاشت در مناطق سردسیر و نیمهسردسیر مناسب باشد، دیرگل بودن آن است.از کانال پیام سبز
شکوفههای نهالهای کوچک در معرض خطر قرار دارند و با کوچک ترین وزش باد، دچار تهدید جدی میشوند. وقتی میگوییم آلبالو مجاری دیرگل است، یعنی سرمای زمستان و وزش بادهای بهاری آن را تهدید نمیکند؛ زیرا دیرتر از سایر درختان میوهای که در بهار گل میدهند، شکوفههای آن نمایان میشود.
در بین انواع درخت آلبالو این نژاد در نواحی سرد بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد و میتوانید ببینید که به ارتفاع ۷ تا ۸ متر نیز میرسد. شما ۳ سال پس از کاشت نهال آلبالو مجاری و در اواسط خرداد ماه شاهد باردهی این نهال خواهید بود.

آلبالو گیسی؛ رقم تجاری با عملکرد بالا
آلبالو گیسی هم در زمره نهالهای وارداتی در انواع نهال آلبالو قرار میگیرد که کیفیت مناسبی دارد. این رقم به خوبی در مناطقی با دمای پایین رشد میکند. بنابراین، در میزان مقاومت ریشههای آن در برابر سرما و خشکی شکی نداشته باشید.
البته، چیزی که باعث افزایش عملکرد این درخت میشود، مسئله رسیدگی و نگهداری از نهال آلبالو گیسی خواهد بود. شما میتوانید با انتخاب بستر خاک مناسب از جنس لومی، شرایط مناسبی را برای بازدهی مطلوب آن رقم بزنید. همچنین، آلبالو گیسی از جمله درختان زودبازدهی است که عملکرد اقتصادی و مفید خود را از سال دوم پس از کاشت شروع میکند و تا ۳۰ سال ادامه می یابد.
میوههای حاصل شده این نمونه از انواع درخت آلبالو طعم بینظیری دارند
آلبالو مورلو؛
پاکوتاه و پر رونق
اگر همیشه به دردسرهای برداشت محصول از درختان بلند قامت فکر میکنید و از کاشت درختان میوهای مانند انواع نهال آلبالو صرف نظر کرده اید، آلبالو مورلو دوای درد شما خواهد بود. این رقم وارداتی که زادگاه اصلی آن کشور ایتالیا می باشد، مقاومت بسیار بالایی نسبت به سرما دارد.
با رعایت نکات نگهداری و مراقبت این درخت نهایتا به ۲ الی ۴ متر ارتفاع در طول عمر خود دست مییابد. بنابراین، میوهها بهراحتی در دسترس شما قرار میگیرند تا مشکلی برای برداشت آن نداشته باشید.
چیزی که باعث میشود آلبالو مورلو در بین میوههای انواع درخت آلبالو حرفی برای گفتن پیدا کند، طعم متفاوت و خاص آن است. مورلو طعم شیرینی دارد که به تلخی میزند و یک ویژگی خاصی به آن میبخشد.
حال حدس زدن اینکه در صنایع کمپوتسازی کدام نوع آلبالو کاربرد دارد، کار سختی نخواهد بود. ظاهر این میوه نیز قرمز و بافت یکدست نرمی دارد که با یک دم کوتاه به شاخههای درخت وصل میشوند.

آلبالو گوشوارهای؛ خوش رنگ و پربازده
یکی دیگر از انواع درخت آلبالو که توجهات زیادی را به سوی خود جلب کردهاست، آلبالو گوشوارهای محسوب میشود. این نوع از آلبالو بومی کشورهای آمریکایی است
اگر بخواهیم بر اساس تحمل سرما به انواع نهال آلبالو امتیاز دهیم، قطعا آلبالو گوشوارهای در صدر جدول قرار میگیرد. این درخت نیاز سرمایی بین ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ دارد که آن را تبدیل به یک گزینه کاربردی برای مناطق سرد کوهستانی کردهاست.
نکتهای که در مورد این نهال آلبالو وجود دارد، حساسیت آن نسبت به آفات است که آن را نسبت به بیماریها ضعیف و ناتوان میکند. با اینحال، از طریق اقدامات پیشگیرانه مثل کودرسانی و سمپاشی میتوانید تا حد زیادی از بروز بیماری و حمله آفات جلوگیری کنید.
این نهال نیز عمر مفید و اقتصادی ۳۰ ساله دارد و خیال شما را برای چندین سال بعد راحت میکند تا محصول فوقالعاده با کیفیت اولیه را از آن برداشت کرده و به بازار عرضه کنید.
آلبالو نفریس؛
رشد متوسط و بازدهی دائمی
اگر میخواهید یکی از ارقام آلبالو را برای مصارف شخصی و باغچه و باغ خصوصی خود استفاده کنید و سوددهی آن برای شما اهمیتی ندارد، بهترین انتخاب آلبالو نفریس خواهد بود.در بین انواع درخت آلبالو، این نهال رشد متوسطی دارد که نیازهای شما را برطرف میکند و شما را به زحمت اضافه برای برداشت محصول نمیاندازد.
خاستگاه اصلی نهال نفریس به اروپای شرقی می رسد که امروزه در سایر نقاط جهان طرفداران زیادی دارد. از جمله موارد دیگر که باعث تمایز این نهال با ارقام دیگر آلبالو میشود، سازگاری و هماهنگی آن با انواع شرایط آب و هوایی ایران است.
یکی دیگر از ویژگیهای مثبت درخت آلبالو نفریس مربوط به مقاومت بالای آن نسبت به بیماری و عارضههای مختلف است که یک سد دفاعی فوقالعاده به شمار میرود و شما را از صرف هزینههای زیاد برای کنترل آفات نجات میدهد.
@jpz09113931202
415.6K
اجرای پوشش رو بسته با افزایش دما
در ابتدای فصل به هر روشی(بسته/باز) از نظر گیرایی مشکلی نداریم ولی با افزایش دما شرایط متفاوت می شود و جهت افزایش درصد گیرایی باید به روش پوشش بسته عمل شود البته منوط به اینکه ترشح شیرایه و تابش نور به محل پیوند بخوبی و بموقع مدیریت شود.
بازه زمانی اسفند و فروردین ماه گردش شیره نباتی هنوز بصورت کامل فعال نشده ، بنابراین چنانچه منطقه سردسیر باشد و پوشش محل پیوند حتماً به روش رو باز دنبال شود_ در صورتیکه بلافاصله پس از سربرداری پیوند دنبال شود جای نگرانی نیست ،_ البته به شخصه با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و سال های کم بارش و پر بارش در بسیاری مناطق ، تحت هر شرایطی چنین ریسکی نمیکنم و همیشه قبل از سربرداری درختان به باغدار توصیه می شود چنانچه منطقه با بارش مناسبی همراه نبوده و یا پس از سربرداری ، درخت با خروج شیرابه همراه نبوده یک مرحله آبیاری مناسب توصیه میکنم.از کانال پیام سبز
#پیوندگردو
مزایا و معایب استفاده از ایزی لایف یا مای بیبی
حمل بسیار آسان
کمک در بحث درختانی که همچنان ترشح شیرابه بهمراه دارند.
معایب؛
- هزینه بسیار زیاد که صرفه اقتصادی ندارد.
- درختانی که به هر دلیل در زمان اجرا سطح تاج خشکی دارند و یا در ادامه به دلایل متعدد با تنش آبی همراه می شوند.
- بدلیل ضخامت بسیار پایین در هنگامی که باغدار در بحث سایه دهی غفلت می کند با تابش نور خورشید با گرمای بسیار همراه می شود که در ادامه با خسارت پیوندک همراه می شود.
#آموزشی
#پیوند
@jpz09113931202