شرایط نگهداری و حفظ میوه و سبزی بعد #برداشت
#بیولوژی
#هورمون
@jpz09113931202
برای نگهداری میوه و سبزی بعد برداشت محصول جز تعداد اندکی از محصولات که در شرایط انجماد نگهداری میشود مثل نخودفرنگی باقی محصولات در دمای انجماد کیفیت خود را از دست میدهند فلذا بایستی در شرایط اتمسفر کنترل شده میزان O2 را کاهش تا از تنفس جلوگیری شود و ازت رو اضافه کرد البته اکسیژن چنانچه از حدنرمال کمتر شود سبب شرایط تنفس بی هوازی و کاهش وزن خشک میوه و سبزی میشود فلذا O2 خیلی نباید پایین باشد و CO2 تزریق تا اتیلن تولیدی محصول را خنثی کند
🍃🍃 روش نمونه برداری از گیاه 🍃🍃
نظر به اینکه در پاره ای از موارد نمونه برداری از خاک و تعیین میزان مواد غذائی آن به تنهائی نمی تواند مقدار مواد غذائی جذب شده و مورد استفاده قرار گرفته در گیاه را نشان دهد، برای پی بردن به نتیجه حاصلخیزی خاک در رشد و نمو گیاه، بهترین و دقیقترین راه ، آن است که قسمتی از اندامهای گیاه بویژه برگ و دمبرگ آن مورد تجزیه قرار گیرد تا روشن شود چه مقدار از مواد غذائی توسط گیاه از خاک جذب شده است. لذا نحوه صحیح تهیه نمونه برگ با توجه به سن ـ زمان ـ قسمت مورد نظر و … بویژه در مورد محصولات گلخانه ای و درختان میوه می تواند راهنمای ارزنده ای در جهت رفع کمبودها و ازدیاد محصول محسوب شود
1) نحوه نمونه برداری ازبرگ محصولات گلخانه ای 🍅🍆🌶🍓
معمولا در محصولات گلخانه ای آنالیز برگ میبایست بر روی برگهای کامل گیاه (برگهای مربوط به یک سوم میانی ساقه) انجام گردد و برگهای جوان و تازه تشکیل شده در انتهای فوقانی گیاه و یا برگهای پیر و مسن پایین گیاه جهت این منظور مناسب نیست ضمن اینکه در تمام محصولات گلخانه ای زمان تشکیل گل و شروع میوه دهی بهترین زمان جهت آنالیز برگ میباشد .
نکته مهم اینکه نمونه برداری از گیاهان موجود در گلخانه میبایست بطور کاملا تصادفی و از نقاط مختلف گلخانه انجام گردد . این نمونه می بایست متشکل از حدود پنجاه برگ نمونه برداری شده از حدود پنجاه بوته از نقاط مختلف گلخانه باشد بطوریکه نمونه ارسالی به آزمایشگاه نماینده واقعی همه جای گلخانه باشد . نمونه باید پس از برداشت داخل پاکت کاغذی یا روزنامه گذاشته شود و هرچه سریعتر به آزمایشگاه ارسال گردد .
1_1 ) محل و زمان نمونه برداری ازبرگ محصولات مختلف گلخانه ای:
- #خیار گلخانه ای : زمان تشکیل میوه — پنجمین برگهای کامل از انتهای بوته به نحوی که برگها کمی بزرگتر از کف دست باشد .
- گوجه فرنگی گلخانه ای 🍅: زمان میوه دهی — برگهای روبروی میوه
- #بادمجان گلخانه ای 🍆 : زمان قبل از گلدهی — برگهای روبروی میوه
- توت فرنگی 🍓 : زمان گلدهی — برگهای کامل و جوان بوته
- گل #رز 🌹 : زمان شروع گلدهی — برگهای مربوط به یک سوم میانی طول ساقه گلده
- گلایول 💐 : زمان قبل از برداشت — برگهای کامل جوان
- داوودی 🌼 : زمان شروع جوانه #گل — چهارمین برگ از انتهای بوته
- میخک 🌸 : زمان شروع گلدهی — برگهای کامل و جوان بوته
2 ) محل و زمان نمونه برداری از برگ محصولات زراعی 🌾🌾🍀☘
- سیب زمینی 🍈 : زمان رسیدن ارتفاع بوته ها به سی سانتیمتری — برگهای کامل رشد یافته و جوان
- ذرت 🌽 : زمان رسیدن ارتفاع بوته به حدود سی سانتیمتری — تمام اندام هوائی
- پیاز : زمان پنج ماهگی بوته ها — برگهای انتهائی و جوان
- چغندر قند 🌰 : زمان دو ماه پس از کاشت — برگهای کامل و جوان
3 ) محصولات باغی – درختان #میوه🍐🍒🍎
بطـور کلی برای نمـونه برداری از برگ درختان میوه در یک مساحت حداکثر ۲ هکتاری ۲۵ درخت مسئله دار را انتخاب نمائید و از هر درخت ۴ برگ همراه دمبرگ از دورتادور درخت و از ارتفاع کمر تا شانه (از هرشاخه جوان فقط یک برگ) انتخاب نمائید و ۱۰۰ برگ تهیه شده را درون یک پاکت کاغذی قرار داده و پس از ذکر مشخصات کامل (نظیر نام باغدار ـ محل باغ ـ نوع درخت ـ سن درخت ـ آرایش باغ ـ نحوه آبیاری و … ) ، نمونه را هرچه سریعتر به آزمایشگاه ارسال نمائید.
📢 درهنگام نمونه برداری از #برگ رعایت نکات زیر الزامی است 📢
۱ ـ از باغاتی که درختان آن به سن کافی برای محصول دهی رسیده باشند یا جائیکه به وجود یک مسئله تغذیه ای گمان می رود ، نمونه برداری انجام شود.
۲ ـ زمان نمونه برداری در اکثر درختان ۱۲ ـ ۸ هفته پس از شکوفائی کامل یا حدود یکماه قبل از برداشت اعلام شده است .
۳ ـ نمونه برداری از برگهائی که عاری از بیماریها و آفات هستند و صدمه ندیده اند ، انجام شود.
#آموزشی
@jpz09113931202
🌳🌳 روش نمونه برداری ازباغات 🌳🌳
ازهر قطعه 4 هكتاری 3 الی 4 نقطه انتخاب و از سايه انداز درخت نمونه برداری از دو عمق 30-0 و60-30 ودر صورت لزوم 90-60 انجام شود سپس خاك عمقهای فوق را باهم جداگانه مخلوط ويك نمونه ازعمق 30-0 ويك نمونه از عمق 60-30 ويك نمونه ازعمق 90-60 به آزمايشگاه فرستاده شود.
قبل از نمونه برداری 2 سانتی متر از سطح #خاك كنارزده شود . اگردرپای درختان كود دامی ريخته باشد پس از تميز كردن خاك اقدام به نمونه برداری گردد.
نمونه برداری باغات بايستی در اواخر زمستان هنگامی كه درختان از خواب بيدار نشده اند انجام شود درصورتی كه نمونه برداری در فصل بهار انجام شود بايستی از آسيب رساندن به ريشه خودداری كرد. نمونه برداری حتماً بايستی از سايه انداز درخت انجام گيرد . به هيچ عنوان نبايد خاك عمق 30-0 با خاك عمق 60- 30 مخلوط شود.
#آموزشی
@jpz09113931202
🌾🌾 روش نمونه برداری در مزارع 🌾🌾
نمونه برداری دراين روش بايستی به روش زيگزاگی انجام شود . دراين روش نمونه برداری ، ازيك نقطه واردزمين شده و به صورت زيگزاگی وتصادفی #خاك 6 الی 7 چاله به عمق 30- 0 سانتی متری رابرداشته وباهم مخلوط نمائيد سپس 1 الی 1/5 كيلوگرم را داخل پلاستيك ريخته وكاغذ مشخصات را داخل آن بيندازيد(كاغذ مشخصات شامل : تاريخ نمونه برداری ، عمق نمونه برداری ، نوع كشت ، نام صاحب باغ يا مزرعه ، نام نمونه بردار) ونمونه را به آزمایشگاه ارسال نمایید.
نكاتی كه بايستی هنگام نمونه برداری خاك رعايت نمود :
1ـ ازجاهائی كه كوددامی، بقايای فضولات حيوانی وكود شيميائی وجود دارد نبايد نمونه برداری انجام شود.
2ـ از پای ديوارها نبايد نمونه برداری انجام شود.
3ـ هنگام نمونه برداری از بيل زنگ زده يا آغشته به كود دامی وشيميائی نبايستی استفاده كرد. همچنين پلاستيك نمونه برداری بايستی تميز باشد.
4 ـ حتماً برگ مشخصات به طور كامل پر شود وداخل نايلون فريزر انداخته شود وبعد نايلون فريزر حاوی برگه را داخل نايلون نمونه برداری بيندازيد.
5 ـ حتی الامكان نمونه برداری هركشت جداگانه انجام شود (يونجه جدا ، گندم وجو جدا و…)چون نيازهای غذائی اين گياهان متفاوت می باشد.
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202
#هرس
کلیپ هرس در دانه داران و هسته داران (هلو و شلیل و زردآلو)
هدایت شده از دانستنیها
داستان توسعه هلند
🔆 داستان توسعه و پيشرفت کشاورزي هلند پر از درسهايي است که جهان بايد فرا گيرد. هلند، کشوري کوچک، با 17 ميليون جمعيت به دومين صادرکننده محصولات غذايي جهان تبديل شده است.اين کشور تقريباً از تمامي منابع سرزميني و خاک که براي کشاورزي در مقياس بزرگ لازم است محروم است.
🔆 آمريکا به عنوان اولين صادرکننده محصولات کشاورزي جهان 270 برابر بيشتر از هلند زمين کشاورزي دارد اما هلند دومين صادرکننده محصولات کشاورزي بعد از آمريکا است و درعين حال بزرگترين صادرکننده گوجه فرنگي، سيب زميني و پياز و دومين صادرکننده سبزيجات در دنیا است.
🔆يک سوم تجارت جهاني دانه هاي سبزيجات خوراکي از هلند سرچشمه ميگيرد.
اين موفقيتها فقط در 94 کيلومترمربع گلخانه به دست آمده است. در مقايسه بايد گفت؛ مساحت شهر تهران 730 کيلومترمربع است.
🔆 راز موفقيت در چيست؟
راز موفقيت هلند استفاده از تکنولوژيهاي برتر و گلخانه هاي پيشرفته کشاورزي است. اين تکنولوژيها برداشت در سطح هکتار را به شدت افزايش داده است.
▪️نمونه اي از تکنولوژيهاي به کاررفته در هلند:
➖با استفاده از سنسورهاي حساس، در مصرف آب برخي از محصولات کليدي تا 90 درصد صرفه جويي مي شود.در هلند 15 نوع گوجه فرنگي با ارتفاع 6 متر پروش داده ميشوند که ريشه آنها نه در خاک بلکه در محلولهاي مغزي قرار دارد.
➖هلند به طور کامل استفاده از آفت کشهاي شيميايي را کنار گذاشته است. همچنين در عرصه پرورش طيور و از سال 2009، مرغداران و دامداران استفاده از آنتي بيوتيک را حدود 60 درصد کاهش داده اند.
🔆کشاورزان براي تنظيم دماي گلخانه ها از انرژي زمين گرمايي (geothermal) استفاده مي کنند.کشاورزي هيدروپونيک که در آن محصولات بدون خاک و با استفاده از محلولهاي مغذي رشد ميکنند، مصرف آب و هزينه ها را به شدت کاهش داده است.
راز پيشرفتها در تحقيقاتي است که در دانشگاه واخنينگن (Wageningen) هلند صورت ميگيرد.شايد بتوان گفت که اين دانشگاه بهترين موسسه تحقيقاتي جهان درزمينهٔ کشاورزي است.
🔆 اگر آمريکا سيليکون ولي (Silicon Valley) کاليفرنيا را به عنوان مرکز نوآوريهاي تکنولوژيکي دنيا در اختيار دارد، هلند نيز مرکز تحقيقات کشاورزي غذايي فوود ولي (Food Valley) را به کشاورزي جهان معرفي مي کند.اگر دانشگاه کاليفرنيا مرکز ثقل سيليکون ولي آمريکاست، دانشگاه واخنينگن نيز مرکز ثقل «فوود ولي» هلند است.کشاورزي در هلند؛ وقتي فناوري جاي خالي خاک را پر مي کند هلند کشوري کوچک است که رتبه ي دوم صادرات محصولات کشاورزي و عنوان بزرگترين توليدکننده ي سيب زميني در جهان را در اختيار دارد؛ اما چگونه اين کشور کوچک کم خاک به چنين جايگاه بالايي دست پيداکرده است؟
🔆 همانطوري که گفته مساحت آمريکا 270 برابر هلند است يعني آمريکا 9 ميليون و 843 هزار کيلومترمربع وسعت دارد درحاليکه مساحت هلند 41 هزار و 543 کيلومترمربع است و طبعاً اين پرسش مطرح ميشود هلند چگونه توانست در يک رقابت جهاني اينگونه به مقامي برتر از ديگر کشورها دست يابد؟ صاحبنظران ميگويند اين جايگاه هلند حاصل ترکيبي کارآمد از همکاري و همفکري ميان مراکز علمي شرکتهاي توليدکننده و کشاورزان ميباشد البته رابطه بلاواسطه و سازماندهي شده ميان اين سه نهاد شرط لازم بوده است تحقيقات و نتايج آن در قفسه ها و گنجه هاي مؤسسات تحقيقاتي و علمي باقي نميماند و بلافاصله به دست کشاورزان ميرسد و چه بسا در فرايند تحقيق خود کشاورزان به نوعي حضور دارند.کانال پیام سبز
🔆 هلند آخرين کشور غربي است که دچار قحطي شديد شده است؛ در واپسين سال جنگ جهاني دوم، کمبود مواد غذايي موجب شد 10 الي 20 هزار هلندي جان خود را از دست بدهند. اين تجربه ي تلخ، توأم با پيش بيني هاي نه چندان روشن در رابطه با آينده ي تأمين مواد غذايي در جهان، هلنديها را بر آن داشت تا به دنبال راهکارهايي براي حل معضل کمبود مواد غذايي باشند. حدوداً سه دهه پيش، دولت هلند برنامه اي ملي و جامع را براي توسعه ي #کشاورزي پايدار در اين کشور در برنامه توسعه خود قرارداد. هدف اين برنامه، دو برابر شدن توليدات کشاورزي و کاهش استفاده از منابع به يک دوم بود.
#فرهنگ_مطالبه_گری
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
Fatemeh Mehlaban - Aghebat.mp3
11.68M
@jpz09113931202
#بیولوژی
گیاهان دارای زوج کروموزوم هستند چنانچه ژنهای هردوزوج مشابه هم باشند گیاه هوموزایگوس هست و نتاج شبیه والد خواهد بود و چنانچه ژنهای جفت کروموزوم شبیه هم نباشند گیاه هتروزایگوس میباشد و نتاج باهم و با والد تفاوت دارد بنابراین گیاهان حاصل از بذور حاصل از گیاهان هتروزایگوس و یا دگربارور باهم در نتیجه تفرق صفات متفاوت هستند ولی گیاهان حاصل از بذور گیاهان خودبارور شبیه هم هستند دگرباروری سبب تولید نتاج متنوع شده درنتیجه تاب اوری در مقابل شرایط نامساعد محیطی بیشتر شده و تولید گیاهان با راندمان تولید بالاتر و کیفیت متنوعتر در انتخاب طبیعی شانس ماندگاری بیشتری دارند ولی خطر انقراض برای گیاهان خودبارور در شرایط نامساعد طبیعی بیشتر هست به همین دلیل در گیاهان دگرگشن به دلیل تفرق صفات در نتیجه هتروزایگوسی بایستی ازدیاد درختان به شیوه کلونی یا غیرجنسی مثل قلمه یا پیوند و یا کشت بافت باشه
#بیولوژی
@jpz09113931202
نقاط تقسیم سلولی در گیاهان در انتهای شاخه_انتهای ریشه_لایه زاینده_ناحیه اینترکالاری که در گیاهان تک لپه درپایین میانگره_نقاط تولید پینه یا کالوس در محل ترمیم زخم
🏆در شوری، اتفاق مهمی که رخ می دهد اینست:
👈جمعیت میکروبی خاک به هم می ریزد.
👈تشکیل نیتروژن به فرم بیولوژیک در خاک کاهش می یابد.
👈چرخه نیتریفیکاسیون در خاک برای تولید یون نیترات -NO3 (فرم نیتروژن معدنی) دچار مشکل می شود.
🏆یون نیترات نسبت به فرم آمونیوم +NH4 و اوره (فرم آلی) CH4N2O تحرک بالایی در خاک دارد.
🏆وقتی شوری اتفاق افتاد: دما و رطوبت و pH و اکسیژن و نوع گیاه کشت شده و مقاومت آن در برابر شوری و البته زمان برای ما مهم خواهد بود.
🏆نیتریفیکاسیون با ادامه شوری بیشتر دچار مشکل خواهد شد. پس زمان برای ما بسیار مهم است.
🏆در هر سطحی از شوری و البته بر اساس نوع شوری، فرم مخصوصی از نیتروژن برای گیاه قابل جذب است👌
دقت کنید مهمترین گزینه در این بین نوع شوری است:
Na, Mg, B, Cl, HCO3
🏆افزایش شوری یعنی تجمع بالای آمونیوم NH4 و این یعنی کاهش نیتروژن به فرم (Ammonia (NH3.
در حالت کلی ۱۴ روز اول کمبود این یون NH3 می تواند در حضور اوره شدت باید ولی بعد ۱۴ روز این حادثه به علت مصرف سولفات آمونیوم است کانال پیام سبز
🏆تبخیر یون Ammonia علت اصلی کمبود نیتروژن زمانی که شوری خاک توام با تغذیه آمونیوم بوده است🎩
🏆شاخص Ec و شاخص pH هردو بطور منفی با معدنی شدن نیتروژن یعنی یون نیترات -NO3 در ارتباط هستند یعنی افزایش آن دو شاخص یعنی کاهش معدنی شدن نیتروژن🎩
و البته هر دو به صورت مثبت با از دست دادن یون Ammonia (NH3) در ارتباط هستند🎩
#ازت
#کود
@jpz09113931202
🏆فرآیند بیولوژیکی (میکروبی) نیتروژن در خاک بر عهده نسبت NH4/NO3 است👌
جمعیت میکروبی خاک در تبدیل NH4 به NO3 بسیار مهم هستند. پس تجمع آمونیوم در خاک هایی که در شرایط شوری بالا با اوره و آمونیوم تغذیه شده اند؛ تجمع خواهد یافت.
🏆در خاک شورقلیا، تبخیر Ammonia (NH3) بیشتر مشاهده خواهد شد.کانال پیام سبز
🏆باکتری های مسئول در دو مرحله نیتریفیکاسیون:
۱. مرحله اول: تبدیل NH4 به نیتریت -NO2، باکتری نیتروزمونانس
۲. مرحله دوم: تبدیل نیتریت -NO2 به نیترات -NO3 ، نیتروباکتر
🎩در فرآیند نیتریفیکاسیون تعداد یون +H در خاک افزایش می یابد و باعث ایجاد اسیدیته می شود. وقتی گیاه یون آمونیوم را جذب کرد، یون +H در خاک آزاد می شود پس بایستی اسیدیته اضافی را با کربنات کلسیم یا نهایت نیترات کلسیم مهار کرد.
#ازت
#کود
@jpz09113931202
🎩در شوری هدف دستیابی گیاه به نیترات NO3 است.
دقت کنیم مصرف فسفات از قبل، جذب سولفات را کاهش خواهد داد و فسفات و سولفات از جذب نیترات ممانعت به عمل آورده و سبب آبشویی نیترات از خاک خواهند شد.
🎩در انواع شوری این نسبت ها یک معیار پایه برای ماست:
دوطرف گیر به عنوان آنتاگونیست هم عمل خواهند کرد کانال پیام سبز
Na/Ca
Na/ K
Mg/Ca
Cl/ NO3
🎩دما در فعالیت جمعیت میکروبی خاک یک اصل می باشد. دمای کم یعنی توقف این فعالیت.
در شرایط سرد انتخاب ما جهت بهترین نوع نیتروژن سولفات آمونیوم است چون اوره در دمای کم هیدرولیز نخواهد شد.
در دماهای بالا بایستی دور سولفات آمونیوم را خط بکشیم.
🎩ترکیب اوره فسفات در شرایط کم آبی و زمان کم به صورت تخصصی وارد عمل می شود. این ترکیب برای کاهش شوری سدیم و کاهنده آهن خاک تخصصی عمل می کند. اوره فسفات در دماهای خنک کارایی بهتری دارد.
این ترکیب دارای %۱۸ نیتروژن: %۶/۵ NH3 و %۱۱/۵ اوره و %۴۴ P2O5 می باشد.
🎩در شوری بر به هیچ عنوان محیط اسیدی نکنید. تنها کوفاکتور برای نجات سریع از این وضعیت بالا بردن غلظت نیتروژن در برگ (به فرم آمینواسید و نیترات) است.
ترکیب نجات دهنده در شوری بر، روی می باشد.
🎩در شوری منیزیم به علت دو کاتیونی بودن و شعاع هیدراته بالا، مصرف کلسیم به دفعات عالی عمل خواهد کرد.
توجه کنید منیزیم در محیط های با pH ۵-۷ بهترین جذب را دارد. پس دنبال اسیدی کردن محیط نباشید. پس متوجه بهترین انتخاب نیتروژن شدید😊
دمای بالا شوری را تشدید خواهد کرد. این قضیه برای شوری منیزیم و سدیم واقعا حساب شده عمل می کند.
به آنتاگونیست مشترک این دو عنصر توجه کنید😊
#کود
#ازت
@jpz09113931202
/ اکولوژی گیاهی
به اطلاع کشاورزان و باغداران عزیز می رساند ، جهت افزایش مقاومت به سرما در درختان میوه و همچنین افزایش باروری و میوه نشینی درختان در سال آینده نسبت به کود دهی و محلول پاشی پاییزه درختان بصورت زیر اقدام شود:
۱- مقدار ۲-۳ کیلوگرم اسید هیومیک پودری به همراه ۱۰ کیلوگرم سولو پتاس در هر هکتار که همراه آب آبیاری در باغ پخش شده و این آبیاری به عنوان آخرین آب تا زمان خزان درختان در نظر گرفته شود و از آبیاری مجدد درختان خودداری گردد.
۲- نسبت به محلول پاشی درختان با کود میکرو کامل (کمبی) + کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰ + بر + روی ، هر کدام به میزان یک در هزار ، بلافاصله بعد از برداشت محصول ، اقدام شده و در بهار ، قبل از شکوفا شدن گل ها ، مجددا محلول پاشی فوق تکرار گردد.کانال پیام سبز
۳- یخ آب (قوس او) بایستی پس از خزان درختان شروع شده و ۲ تا ۳ بار باغات در طول پاییز و زمستان آبیاری شود. آبیاری زمستانه باید قبل از گل دهی درختان قطع شده و در طول دوره گل دهی به هیچ وجه آبیاری صورت نگیرد.
۴- بهتر است برای کنترل علف های هرز باغات ، نسبت به کشت گندم و جو با استفاده از کولتیواتور در پاییز اقدام شده و علوفه آن بصورت قصیل در بهار برداشت شود. #کود
#آبیاری
#پاییز
@jpz09113931202
🤾اوره Urea
فرمول شیمیایی: CH4N2O
فرم آلی نیتروژن در خاک که در محیط تبدیل به NH3 یا NH4 و یون بی کربنات -HCO3 می شود.
اوره تنها فرم آلی نیتروژن در خاک نیست. پروتئین خاک، قند آمین مانند هگزامین، مشتقات پورین (بازهای نیتروژنه ۲ حلقه ای) و پریمیدین (بازهای نیتروژنه ۱ حلقه ای)، ترکیبات رس+ هوموس اشکال دیگر نیتروژن آلی در خاک هستند👌
هیدرولیز اوره در خاک نیازمند اکسیژن است پس در شرایط غرقابی یا سیلابی در برخی محصولات مانند برنج نمی تواند فرم ایده آل نیتروژن معرفی شود.
جذب آب در اوره بسیار بالاست.همچنین در دمای پایین هیدرولیز اوره دچار مشکل میشود بنابراین بهتر است در چالکود به جای اوره از سولفات امونیوم استفاده شود
دقت کنید بخش عمده نیتروژن به فرم آلی است که خیلی کند به آمونیوم تبدیل می شود. این تبدیل به خاطر بخش میکروبی خاک رخ می دهد ولی بعد از تبدیل شدن به آمونیوم، سرعت تبدیل آن به نیتریت و نهایت نیترات با سرعت وصف نشدنی با کمک جمعیت بیولوژیک میکرویی خاک رخ می دهد.
ضمنا گیاه مقدار کمی هم به شکل NH3 یا با ترکیبات محلول N مانند Amino acid جذب می کند.
🤾سولفات آمونیوم از ترکیب سولفوریک اسید H2SO4 با بار آنیون و آمونیا NH3 با بار کاتیونی تشکیل می شود.
این ترکیب نیازمند انحلال است بدون وابستگی به جمعیت میکروبی خاک👌
و صرفا در حضور آب خاک انجام می شود.
جذب آب این فرم نسبت به اوره خیلی کم است.
🏆نیترات در شرایط غرقابی پایدار نیست.
🏆در مقایسه با آمونیوم، یون نیترات تحرک بالایی در خاک دارد.
🎩نیتروژن آمونیوم به علت دارا بودن یون مثبت توسط کانی های رسی و مواد آلی خاک که بار منفی دارند؛ جذب می شوند و پویایی آن نسبت به نیترات کاهش می یابد. جذب آمونیوم توسط رس چنان بالاست که آن را برای گیاه غیرقابل استفاده می سازد.
اوره در دمای کم هیدرولیز نمیشود وفعالیت میکروبی در دمای پایین متوقف میشود بهترین کود در دمای پایین سولفات امونیوم میباشد
گیاهان گوشتخوار بومی نواحی باتلاقی است که از نظر ازت فقیر هست که با طعمه کردن حشرات ,پاره ای از نیازهای خود راپوشش میدهد
#ازت
#کود
@jpz09113931202