/ اکولوژی گیاهی
به اطلاع کشاورزان و باغداران عزیز می رساند ، جهت افزایش مقاومت به سرما در درختان میوه و همچنین افزایش باروری و میوه نشینی درختان در سال آینده نسبت به کود دهی و محلول پاشی پاییزه درختان بصورت زیر اقدام شود:
۱- مقدار ۲-۳ کیلوگرم اسید هیومیک پودری به همراه ۱۰ کیلوگرم سولو پتاس در هر هکتار که همراه آب آبیاری در باغ پخش شده و این آبیاری به عنوان آخرین آب تا زمان خزان درختان در نظر گرفته شود و از آبیاری مجدد درختان خودداری گردد.
۲- نسبت به محلول پاشی درختان با کود میکرو کامل (کمبی) + کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰ + بر + روی ، هر کدام به میزان یک در هزار ، بلافاصله بعد از برداشت محصول ، اقدام شده و در بهار ، قبل از شکوفا شدن گل ها ، مجددا محلول پاشی فوق تکرار گردد.کانال پیام سبز
۳- یخ آب (قوس او) بایستی پس از خزان درختان شروع شده و ۲ تا ۳ بار باغات در طول پاییز و زمستان آبیاری شود. آبیاری زمستانه باید قبل از گل دهی درختان قطع شده و در طول دوره گل دهی به هیچ وجه آبیاری صورت نگیرد.
۴- بهتر است برای کنترل علف های هرز باغات ، نسبت به کشت گندم و جو با استفاده از کولتیواتور در پاییز اقدام شده و علوفه آن بصورت قصیل در بهار برداشت شود. #کود
#آبیاری
#پاییز
@jpz09113931202
🤾اوره Urea
فرمول شیمیایی: CH4N2O
فرم آلی نیتروژن در خاک که در محیط تبدیل به NH3 یا NH4 و یون بی کربنات -HCO3 می شود.
اوره تنها فرم آلی نیتروژن در خاک نیست. پروتئین خاک، قند آمین مانند هگزامین، مشتقات پورین (بازهای نیتروژنه ۲ حلقه ای) و پریمیدین (بازهای نیتروژنه ۱ حلقه ای)، ترکیبات رس+ هوموس اشکال دیگر نیتروژن آلی در خاک هستند👌
هیدرولیز اوره در خاک نیازمند اکسیژن است پس در شرایط غرقابی یا سیلابی در برخی محصولات مانند برنج نمی تواند فرم ایده آل نیتروژن معرفی شود.
جذب آب در اوره بسیار بالاست.همچنین در دمای پایین هیدرولیز اوره دچار مشکل میشود بنابراین بهتر است در چالکود به جای اوره از سولفات امونیوم استفاده شود
دقت کنید بخش عمده نیتروژن به فرم آلی است که خیلی کند به آمونیوم تبدیل می شود. این تبدیل به خاطر بخش میکروبی خاک رخ می دهد ولی بعد از تبدیل شدن به آمونیوم، سرعت تبدیل آن به نیتریت و نهایت نیترات با سرعت وصف نشدنی با کمک جمعیت بیولوژیک میکرویی خاک رخ می دهد.
ضمنا گیاه مقدار کمی هم به شکل NH3 یا با ترکیبات محلول N مانند Amino acid جذب می کند.
🤾سولفات آمونیوم از ترکیب سولفوریک اسید H2SO4 با بار آنیون و آمونیا NH3 با بار کاتیونی تشکیل می شود.
این ترکیب نیازمند انحلال است بدون وابستگی به جمعیت میکروبی خاک👌
و صرفا در حضور آب خاک انجام می شود.
جذب آب این فرم نسبت به اوره خیلی کم است.
🏆نیترات در شرایط غرقابی پایدار نیست.
🏆در مقایسه با آمونیوم، یون نیترات تحرک بالایی در خاک دارد.
🎩نیتروژن آمونیوم به علت دارا بودن یون مثبت توسط کانی های رسی و مواد آلی خاک که بار منفی دارند؛ جذب می شوند و پویایی آن نسبت به نیترات کاهش می یابد. جذب آمونیوم توسط رس چنان بالاست که آن را برای گیاه غیرقابل استفاده می سازد.
اوره در دمای کم هیدرولیز نمیشود وفعالیت میکروبی در دمای پایین متوقف میشود بهترین کود در دمای پایین سولفات امونیوم میباشد
گیاهان گوشتخوار بومی نواحی باتلاقی است که از نظر ازت فقیر هست که با طعمه کردن حشرات ,پاره ای از نیازهای خود راپوشش میدهد
#ازت
#کود
@jpz09113931202
@jpz09113931202
#بیولوژی
نحوه عملکرد کلروپلاست در جذب #نور;;
کلروپلاستهای گیاهان عالی دارای چندین رنگیزه هستند که #کلروفیل مهمترین ان میباشد که در فتوسنتز نقش دارد کلروپلاستها دارای رنگیزه های کاروتنوئیدی با رنگهای زرد نارنجی و قرمز با جذب درصدی از نورهایی که توسط کلروفیل جذب نمیشوند سبب افزایش بازده فتوسنتزی میشود ابن کاروتنوئیدها با جذب اکسیژن مولکولی کلروفیل را از تجزیه مقابل امواج نورانی محافظت میکند به دلیل غلظت بالای کلروفیل کاروتنوئیدها قابل مشاهده نیستند ولی در #پاییز با کاهش و یا تخریب رنگیزه های کلروفیلی رنگیزه های کاروتنوئیدی خود را با رنگهای الوان پاییزی زرد و نارنجی و قرمز نشان میدهد این رنگیزه ها در ایجاد تنوع رنگ در گل و میوه سبب گرده افشانی و ازدیاد نسل گیاهان میشود در خارج از کلروپلاست رنگدانه های انتوسیانینی در واکوئل در رنگ قرمز بر رنگهای برگها نقش میبندد
در عملیات فتوسنتز CO2 بعد عبور از روزنه از طریق مجاری برگ به تمام نقاط مزوفیل انتشار یافته ودر دیواره مرطوب سلولی با ترکیب رطوبت اسید کربنیک H2CO3 میدهد این اسید توسط کاتیونها خنثی شده و تولید بیکربنات میدهد که ذخیره CO2برای فتوسنتز میباشد CO2 نه تنها سبب افزایش #فتوسنتز و ذخیره مواد غذایی میشود سبب گرم شدن زمین میگردد چرا که اشعه مادون قرمز سبب گرمای زمین میشود به فضا انعکاس میابد گاز CO2 سبب جذب اشعه مادون قرمز میشود و مانع انعکاس شده و سبب گرما میشود و حالت گلخانه ایجاد میکند
#نور
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریشه یابی اسم مویز توسط عباس موزون در سفر به قائن
#ادبی
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کاشت و پرورش #هویج در کیسه پلاستیکی
@jpz09113931202
کلیپ کشاورزی آپارتمانی یا باغچه اشپزخانه با کاشت هویج
#فرهنگ_خودکفایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ مستند پیوند گردو _کجور_نوشهر
اجرا اردیبهشت 402 و بعد 5ماه ونیم
#گردو
#پیوند
مجری پیوند پاشا زانوسی
تلفن تماس جهت اجرای پیوند در مازندران گیلان دماوند فیروزکوه گرگان 09399909120
@jpz09113931202
52.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#هرس_انگور
@jpz09113931202
کلیپ هرس پاچراغی انگور
طرز تهیه محلول بردو
معمولا برای سمپاشی زمستانه بین ۵ تا ۱۰ در هزار محلول بردو رو آماده و محلول پاشی می کنند.
۱۰ کیلو سولفات مس
۱۰ کیلو آهک آب خورده ( به اصطلاح مرده و غربال شده)
۱۰۰۰ لیتر آب.
اگه نسبت ۵ در هزار بخواهید استفاده کنید مس و اهک رو ۵ کیلو در هزار استفاده کنید.
طرز تهیه محلول ۱۰ در هزار:
ابتدا ۱۰ کیلو سولفات مس رو در ۳۰ تا ۴۰ لیتر اب خوب حل کنید (بهتره آب ولرم یا کمی گرم باشه تا حل شدن زودتر انجام بشه و از طرفی در سطل های پلاستیکی هم رقیق بشه....).
از طرف دیگه ۱۰ کیلو اهک اب خورده رو هم در ۳۰ تا ۴۰ اب حل کنید (سرد یا گرم بودن اب مهم نیست). محلول آهک بهتره از یک پارچه عبور داده بشه تا کلوخه هایی که احیانا داره گرفته بشه.
قبل از ریختن شون داخل مخزن اصلی، باید اول آهک رو بریزید بعد سولفات مس رو چون ممکنه حالت لخته ای به خودش بگیره و به هم بچسبند.
در هنگام محلول پاشی هم سعی بشه محلول مدام هم زده بشه تا ته مخزن ته نشین نشه.
و نکته خیلی مهم تر از محلول دست ساز فقط برای همون روز استفاده کنید چون به مرور خاصیت خودش رو از دست میده. پس به همون نسبتی که می تونید محلول پاشی کنید، ترکیب رو اماده کنید.
#سم
#بردو
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سم
@jpz09113931202
طرز تهیه خمیربردو
کلیپ
🟡 بیوگاز
🔵 بیوگاز چیست و فایده آن چیست؟
🔰 وقتی که مواد آلی پوسیده یا تجزیه میشوند، ترکیبی از دی اکسید کربن و متان تولید میکنند. این گازها بیوگاز نام دارند که میتوانند به مصارف گوناگونی برسند.
🔰 بیوگاز گاهی وقتها انرژی کاملا سبز نامیده میشود زیرا منبع ارزشمند انرژی در نواحی روستایی است. بیوگاز منبع انرژی تجدید شدنی را که تمیز و براحتی قابل کنترل است فراهم میکند و با توجه به اینکه نیاز به نیروی انسانی کمی دارد براحتی میتواند جایگزین هیزم یا سوختهای فسیلی بشود.
🟠 بیوگاز از چه چیزی ساخته میشود؟
بیوگاز از مواد آلی ساخته میشود. در واقع فرآیند تخمیر طبیعی موادی همچون مواد زیر است که بیوگاز را تولید میکند:
🔰ضایعات مزرعه (کود و فضولات حیوانی)
🔰مواد گیاهی
🔰فاضلاب انسانی
🔰 بیومس
( بیومس سوخت به دست آمده از موجودات گیاهی و حیوانی است که برای نمونه میتوان چوب را مثال زد)
🔵 چطور بیوگاز تولید میشود؟
بیوگاز در مخازن بزرگی که هاضم نام دارند تولید میشود. انواع زیادی از هاضمها وجود دارند اما همهشان در این مشترکند که باید بیهوازی و یا بدون حضور اکسیژن کار کنند. در واقع عملکرد باکتریهای بیهوازی است که بیوگاز را تولید میکند (باکتریهای بیهوازی باکتریهایی هستند که در عدم حضور اکسیژن زندگی میکنند)
🔵 سه نوع اصلی از هاضمها عبارتند از:
با گنبد ثابت-ساخت این هاضمها از زیر زمین آغاز میشود. ماده آلی آبکی داخل مخزن تعادل ریخته شده و بیوگاز را تولید میکند. گاز بعدا در یک ساختمان آجری که در روی زمین قرار میگیرد جمع آوری میشود. بهتر است که مخزن آجری دقیقا روی مواد در حال فساد ایجاد شود.
با گنبد شناور-این نوع هاضم هم از زیر زمین شروع میشود. یک گنبد فلزی در بالای ماده آبگون شناور است و همچنان که هاضم پر از گاز میشود بالاتر و بالاتر میرود.
بالن-این نوع هاضم بیوگاز اساسا شبیه یک کیسه بزرگ است. کف کیسه شامل مواد است و بالای آن از گاز پر شده است. با تولید بیوگاز بالن باد میکند.
تمام هاضمهای بیوگاز برای عملکرد مطلوب احتیاج به آب دارند.
🟣 فناوری مورد استفاده به صورت کلی به دو بخش تقسیم میشود:
🔰هاضمهای پر و خالی-برای تولید گاز زیاد استفاده شده و به یکباره مواد آلی زیادی را در خود جای میدهند.
🔰هاضمهای با جریان مستمر-برای تولید گاز کمتر ارجح شمرده میشوند و به ویژه برای هتلها و مکانهای کوچک تجاری مفیدند. این هاضمها به گونهای طرح و اجرا میشوند که هر روز مقداری ماده آلی درشان ریخته و برداشت گردد.
🔵 کجاها میتوان از بیوگاز استفاده کرد؟
بیوگاز میتواند در مصارف زیر استفاده شود:
🔰 روشنایی خانهها و ساختمانها
🔰 آشپزی (همچون پروپان)
🔰 به راه اندازی ژنراتورها و تولید برق
🔰 موتورهای احتراقی تولید نیرو
🔰 تولید بیوگاز موجب استفاده خوب از ضایعات شده و میتواند موجبات ارتقا سطح بهداشت را فراهم آورد. این کار با ایجاد انرژی قابل دسترس در کشورهای در حال توسعه مهیا میگردد. در امریکا مزرعه داران و کشاورزان تولید بیوگاز را راهی میبینند که موجبات استفاده فراوان از ضایعات گیاهی و حیوانی را فراهم مینماید. ورمونت جایی است که در آن از فضولات حیوانی برق تولید میشود و برق اضافی به همسایههایی که در مجاورت آن قرار دارند فروخته میشود.
الان در خیلی از کشورهای توسعه یافته، فاضلاب را تبدیل به بیوگاز می کنند و برق تولید می کنند.
#کود
@jpz09113931202
چگونگی تاثیر شوری خاک بر رشد گیاهان
این عامل می تواند به صورت مسقیم یا غیر مسقیم بر رشد گیاهان موثر باشد
اثرات مسقیم بر رشد گیاهان:
کاهش جذب آب توسط ریشه از #خاک: غلظت بالای نمک باعث ایجاد پتانسیل اسمزی بالای در محلول منطقه ریزوسفری گیاه می شود ، بنابراین گیاه مجبور است از انرژی بیشتری برای جذب آب استفاده کند.
در شرایط شوری شدید ، گیاهان، حتی در صورت اشباع شدن منطقه اطراف ریشه، قادر به جذب آب نیستند و پژمرده می شوند.
سمیت خاص برخی یون ها رخ می دهد(مانند سدیم ، کلرید ، مقدار اضافی بور و غیره)
اثرات غیر مستقیم بر رشد گیاهان
تداخل در جذب مواد مغذی ضروری: عدم تعادل در محتوای نمکی منجر به رقابت بین عناصر می شود. به این شرایط “آنتاگونیسم” گفته می شود، یعنی جذب بیش از حد یک یون جذب یون دیگر را محدود می کند. به عنوان مثال ، مصرف بیش از حد کلرید ، جذب #نیترات را کاهش می دهد ، مصرف بیش از حد #فسفر ، جذب #منگنز را کاهش می دهد.
اثر سدیم بر ساختار خاک: در مناطقی با شوری بالا ، #سدیم جایگزین #کلسیم و #منیزیم جذب شده در سطح ذرات رس می شود، و خاک تمایل به پراکندگی یا اصطلاحا دیسپرس شدن دارد و نفوذپذیری آن به طرز چشمگیری کاهش می یابد، بنابراین ظرفیت نفوذ آب نیز کاهش می یابد. این خاک ها زمانی که خشک می شوند و تمایل به ترک خوردگی دارد و این ممکن است به ریشه آسیب وارد کند.
@jpz09113931202