eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
715 عکس
1.2هزار ویدیو
16 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
🟢 چرا انارهای نارس میریزد؟ 🔰مهمترین عواملی که باعث ریزش نارس ( گردوئی) میگردد عبارتند از: 1⃣ تنش آبی: باغهائی که در یک دوره طولانی آبیاری نشده اند ؛و بعد از پایان گلدهی مفید و تشکیل میوه آبیاری انجام میگردد؛به درخت تنش وارد میشود و این تنش باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد. این تنش زمانیکه آبیاری غرقابی باشد بیشتر نمود می کند . در زمانیکه غرقابی انجام میشود ؛اکسیژن خاک کاهش و co2افزایش ؛همچنین متان و متیل افزایش ؛و این سیکل افزایش باعث تولید بیشتر اسید ابسیزیک میگردد . افزایش اسید ابسیزیک باعث تغییرات سلولی دم میوه و ساقه می گردد ؛که این تغییر باعث جدا شدن میوه از درخت و ریزش میوه نارس می گردد.کانال پیام سبز 2⃣ تلقیح ناقص: تلقیح ناقص به دلیل کمبود عنصر روی و بر و تنشهای رطوبتی،حرارتی محیط ؛ و عوامل ایجاد اختلال در گرده افشانی از قبیل آفات و بیماریها و تند بادها و ابرناکی و...که باعث ریزش مقداری از میوه های گردوئی ( نارس) می گردد 3⃣ ماندابی پای درخت و امکان بیماریهای قارچی روی ریشه و عکس آن کم آبی و خشک بودن بستر باغ هم باعث ریزش میوه نارس می گردد . 4⃣ عدم تغذیه مناسب؛ درختانیکه بنیه درخت رضایت بخش نیست ،و سلامت ظاهری درخت نشان دهنده کمبود عناصر بخصوص ازت که عنصر شادابی درخت میباشد؛باعث ریزش بیش از حد میوه های نارس می گردد. در واقع تولید میوه که بیش از توان فیزیولوژیکی درخت باشد ،باعث میگردد درخت مقدار بار اضافی را رها کند. 5⃣ بیماریهای قارچی و باکتریائی و بیماریهای فیزیولوژیک ؛اگ به موقع پیشگیری و درمان نشود عامل ریزش میوه های گردوئی شناخته شده است. 6⃣ تغییرات هورمونی ؛ محلولپاشی های آور دز. و مصرف کودهای زیادی هم باعث ریزش میگردد در. این مورد کاربرد مواد ضد تنش از قبیل آمینو اسیدها و جلبکها و محلولپاشی با کلسی ،بر تا اندازه ای قابل قبول ریزش را کاهش می دهد. 7⃣ عدم توانمندی درخت برای تامین عناصر غذائی ،و کاهش ذخیره انرژی لازم. برای حفظ بار اضافی ؛ باعث می گردد میوه اضافی ریزش کند. 8⃣ آفت زدگی؛از قبیل کرم گلوگاه ،مگس سفید، شپشکها، بیماریهای پاتوژنی،آلودگی هوا، صدمه فیزیکی به میوه و ریشه باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد. @jpz09113931202
(( خسارت حشره ی مینوز روی )) 🍀 حشره ی معمولا، برگهای جوان را مورد حمله قرار می دهد، بخصوص در نهال‌های جوان. در مرکبات در ۳ سال اول رشد نهال، و حداکثر تا سال پنجم نیاز هست، با این حشره ( مینوز) مبارزه شود. بعد از ۵ سال نیازی به مبارزه با آن نیست. 🍀زمان شروع مبارزه با حشره ی مینوز: - اوایل تابستان بمحض مشاهده ی خسارت، تا پایان فصل رشد( اواخر شهریور) می باشد. لذا هر هفته یا حداکثر هر ۱۰ روزه باید با آن مبارزه ی شیمیایی(سمپاشی) کرد. 🍀 سموم مؤثربرای مبارزه با پروانه ی مینوز: -کونفیدور به میزان ۰/۵ لیتر «یا» آبامکتین به میزان ۰/۴ لیتر، در ۱۰۰۰ لیتر آب، علیه آفت پروانه ی مینوز مرکبات توصیه می‌شود. @jpz09113931202
♻️ دلایل برگ ریزی درختان همه ساله و با شروع فصل گرما در برخی از باغات پسته شاهد ریزش برگها و گاهاً خوشه ها هستیم که بعضا موجب نگرانی کشاورزان میشود. ⬅️کاهش راندمان جذب عنصر کلسیم(ca) بدلیل کاهش تبخیر و تعرّق و نهایتاً تولید هورمون بازدارنده اتیلن(یک امر موقّت و گذرا) ⬅️خسارت پسیل که سبب ریزش برگها میشود ⬅️در بعضی موارد بروز فعل و انفعالات خودکنترلی درخت در برابر رفع تنش‌های محیطی چون گرمازدگی و کم‌آبی ⬅️استفاده مداوم از سموم سیستمیک نظیر کنفیدور و … ⬅️کمبود نیتروژن در درخت خصوصا در درختان دارای بار که تخلیه انرژی توسط خوشه منجر به زردی برگ و نهایتاً ریزش برگها خواهد شد ⬅️برهم خوردن نسبت جذب نیتروژن (N) و کلسیم(ca) ⬅️ سنگین خصوصا در باغات دارای خاک با بافت رسی سنگین و گل و لای که منجر به کاهش اکسیژن و نهایتاً تولید هورمون بازدارنده اتیلن میشود. ⬅️استفاده از کود نپوسیده دامی، به سبب بالا بردن میزان تنفس درخت و نتیجتا ساخت هورمون اتیلن ✳️ از استفاده زیاد کودهای ازته نظیر سولفات آمونیوم و … ، محرکها و کودهای رشد، جلبکها، کودهای Npk با درصد بالای نیتروژن در شرایط برگ‌ریزی جداً خودداری شود. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین سری از برگزایی گردوی پیوندی امسال 403 که در ده فروردین اجرا شد نوشهر _صلاح الدین کلا _خانه باغ اقای گرامیان @jpz09113931202
🔰نکات طلایی در مورد ریزش گل در گیاه: 🔸۷ فاکتور مهم و تاثیرگذار در پایداری و ثبات گل در گیاهان را بشناسیم: نور، دما، آب، رطوبت نسبی محیط، تغذیه گیاه، عوامل گرده افشان، عدم حضور پاتوژن 🔹گلدهی در طیف نوری قرمز و مادون قرمز رخ می دهد. 🔹گلدهی در دمای بین ۰ تا ۱۲ درجه سیلسیوس رخ می دهد. زیر صفر و بالای ۱۲ درجه سیلسیوس ریزش گل صد درصد اتفاق خواهد افتاد. 🔸عوامل کلیدی تغذیه در ریزش گل در گیاه: 👌کاهش کربوهیدرات گیاه 👌عدم ذخیره نشاسته نشاسته و قند در طول روز 👌عدم بالانس آمونیوم و کلسیم در گیاه 👌کاهش سایتوکینین و جیبرلین در گیاه 👌کاهش کلسیم و منیزیم در گیاه 🔹رطوبت بالای محیط باعث کاهش منیزیم و کلسیم شده و سبب ریزش گل خواهد شد. 🔹رطوبت بالا یعنی ظهور پاتوژن های Powdery mildew و Botrytis و این یعنی ریزش گل. کمبود روی و بور یکی از عمده ترین عامل ها برای عدم لقاح و ریزش گل می باشد. قبل از متورم شدن جوانه ها محلول پاشی فروت ست (روی و بور) تاثیر فوق‌العاده ای در افزایش گلدهی و افزایش گرده افشانی دارد. @jpz09113931202
علل ریزش گل و میوه های نارس از درختان همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ وجود دارد. برای باغدار در سال کم بار وقتی میوه های کوچک یا نزدیک به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یک تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. نکته:(همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.) میوه درختان دستخوش دو یا سه موج ریزش می شوند. وقتی یک میوه کوچک می خواهد از درخت بیاُفتد در دیواره های اتصالی بین لایه های سلول های دمگل ساقه میوه تغییراتی ایجاد می شود و لایه ریزش بوجود می آید. این تغییرات تحت کنترل هورمون ها هستند و آنها نیز به نوبه خود تحت تاثیر عوامل دیگر می باشند.. لقاح : اولین موج ریزش بطور کلی بلافاصله بعد از گلدهی بخاطر عدم لقاح میوه ها صورت می گیرد. این ریزش معمولا” چند هفته ادامه پیدا می کند و بسته به نوع رقم قبل از تمام شدن این موج ممکن است دچار چند موج ریزش جزئی نیز شود. باغدار در این مرحله می تواند با فراهم کردن ارقام دگر افشان مناسب و افزایش تعداد کندو زنبور عسل در باغ شدت این موج ریزش را کاهش دهد. دومین موج اصلی ریزش میوه ها هنگامی اتفاق می اُفتد که میوه ها کوچک و به اندازه یک فندق هستند و حدود یک سانتی متری قطر دارند. معمولا” هر چه تعداد گل نسبت به اندازه درخت بیشتر باشد در مرحله اول درصد کمی از میوه های کوچک می ریزند و سپس در موج دوم درصد ریزش میوه ها بیشتر می باشد. باغدار ریزش میوه ها در موج دوم را می تواند از طریق ذیل کاهش دهد. تامین رطوبت همیشه به اندازه کافی مخصوصا” در ایام آب و هوای گرم و وزش بادهای خشک که موجب تخلیه سریع رطوبت خاک می شود مهم است. 1- جلوگیری از ایجاد خسارت به ریشه ها بوسیله ادوات کشاورزی یا آب ماندگی یا پوسیدگی ریشه . 2- اطمینان از تامین عناصر غذایی(ماکرو و میکرو) ، مخصوصا” ازت مهم می باشد و در این مورد سلامت شاخه و برگها و بُنیه رضایت بخش و رنگ درخت معمولا” راهنمایی خوبی است. 3- از دادن بیش از اندازه کود شیمیایی خود داری گردد ۴. دادن نسبت به نتایج آب و یک مزرعه یا باغ و طبق جواب آزمون و نظر کارشناسان انجام بگیرد @jpz09113931202 🏆نکات طلایی در مورد ریزش در گیاه: 👑۷ فاکتور مهم و تاثیرگذار در پایداری و ثبات گل در گیاهان را بشناسیم: ، دما، آب، رطوبت نسبی محیط، تغذیه گیاه، عوامل گرده افشان، عدم حضور پاتوژن 🎩گلدهی در طیف نوری قرمز دورو طیف نوری قرمز سبب فتوسنتز میشود 🎩گلدهی در دمای بین ۰ تا ۱۲ درجه سیلسیوس رخ میدهد. زیر صفر و بالای ۱۲ درجه سیلسیوس ریزش گل صددرصد اتفاق خواهد افتاد. 🎩عوامل کلیدی تغذیه در ریزش گل در گیاه: 👌کاهش کربوهیدرات گیاه 👌عدم ذخیره نشاسته نشاسته و قند در طول روز 👌عدم بالانس آمونیوم و کلسیم در گیاه 👌کاهش سایتوکینین و جیبرلین در گیاه 👌کاهش کلسیم و منیزیم در گیاه 🎩رطوبت بالای محیط باعث کاهش و شده و سبب ریزش گل خواهد شد. 🎩رطوبت بالا یعنی ظهور پاتوژن های Powdery mildew و Botrytis و این یعنی ریزش گل @jpz09113931202
. 🙋🏻‍♂️ سوالات شما ✋ برگهای سر شاخه‌های درخت هلو/بادام/زردآلو پیچیده شده است ؟ چه آفتی هست، راهکار چی هست ؟ 🧕✍️ پاسخ؛ این خسارت شته پیچاننده برگ هلو است. در مراحل ابتدایی قبل از اینکه برگ را بپیچاند و جمع کند با یک سم معمولی مثل مالاتیون کنترل می‌شود. بعد از آغاز جمع کردن برگ، باید از سموم جذبی سیستمیک استفاده کنید. در تصویر بالا در این مرحله تقریباً فعالیت شته کاهش پیدا کرده و اگر سمپاشی هم نکنید، از این بیشتر نخواهد شد. با گرم شدن هوا این شته از بین می‌رود. همچنین می‌توانید سرشاخه‌ها را قطع کنید و دور بریزید. ولی سعی کنید کنترل کنید @jpz09113931202
💐ساکولنت غوره ای ساکولنت غوره‌ای ریشه‌هایی بزرگ و قوی ندارند. ریشه‌های این گیاه سطحی و ضعیف است و ممکن است به دلایل زیادی دچار پوسیدگی شود ❌عمیق کاشتن ❌کاشت در گلدان بزرگ باعث از بین رفتن گل غوره ای میشه. دلیل اصلی زرد شدن هم آبیاری نامناسب هست اگر علاوه بر زرد شدن، برگ‌ها متورم، نرم و لزج نیز شده‌اند گیاه را بیش از حد آبیاری کرده‌اید. اما اگر برگ‌های ساکولنت در حال زرد شدن، پژمردگی و خمودگی هستند، مشکل آبیاری کم هست ✳‌علل کاهش رشد ساکولنت کاهش سرعت رشد و کوچک شدن اندازه این گیاه، به علت کمبود نور یا کمبود عناصر ضروری رخ می‌دهد. در اثر کمبود نور غوره ها حالت کشیده پیدا میکنن و حالت گردی خودشون رو از دست میدن. @jpz09113931202
شیار برگ انجیری ☘ ⬅️علت عدم وجود شکاف در برگهای برگ انجیری؟ ☘گیاه برگ انجیری مانند هر گیاه دیگری برای زنده ماندن نیازمند نور کافی است. در صورت نبود نور کافی شکاف برگها از بین می‌رود. 😊همچنین از دیگر دلایل بوجود آمدن چنین مشکلی کمبود آب وکمبود رطوبت است. ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی نیز چنین مشکلی پیش آید. 🤓توصیه می‌کنیم ریشه‌های هوایی برگ انجیری را قطع نکرده و آنها را در قیم و خزه فرو کنید تا رطوبت حفظ شود. 👈اگر برگهای جدید شکاف کمتری دارند، جای گیاه را عوض کرده و گلدان را به محل پر نورتری @jpz09113931202
✍در این پست با 14 نکته های کلیدی مختلف علمی جذاب و مفید با عنوان ایا می دانستید اشنا می شوید 📌1_ایا می دانستید : ☑️ برای تقویت و غنی سازی خاک : اگر در یک هکتار، مقدار متوسط کلش برنج حدود ( 5 تن ) باشد و تبدیل به کمپوست شود با ان کمپوست حدود ( 30 کیلوگرم ازت ) (5 کیلوگرم فسفر خالص ) (5 کیلوگرم گوگرد )( 75 کیلوگرم پتاسیم خالص) و( 250 کیلوگرم سیلیس) در هکتار به خاک بر می گردد 📌2_ایا می دانستید : ☑️  اصولا كودها حاوی نمك هستند و وقتی به خاك اضافه می شود میزان نمك خاك را افزایش می دهند. انتخاب كود مناسب كمك می كند تا غلظت نمك در حد پایین حفظ شود 📌3_ایا می دانستید : ☑️ شاخص نیترات سدیم را 100 در نظر می گیرند و شاخص شوری سایر كودها را بر اساس آن رتبه بندی می كنند.و اگر غلظت نمك به حدی برسد كه باعث كاهش رشد شود , باید خاك را شستشو داد تا نمك اضافی از خاك خارج شود 📌4 ـ ایا میدانستید : ☑️میزان آب مورد نیاز برای کاهش شوری خاک چقدر هست وچند نوبت باید ابیاری انجام شود 👈میزان اب مورد نیاز برای کاهش شوری خاک با زهکشی مناسب در هر متر مربع بستر خاک  (204 الی  123) لیتر آب  می باشد  که باید پس از 30 دقیقه  آبیاری تکرار شود  تانمک ها ازخاک خارج شوند و اگر میزان نمك خاك خیلی زیاد باشد  تا 4 بار تکرار ابیاری ادامه یابد 📌5_ایا می دانستید : ☑️ 90 در صد وزن گیاه را آب و 90 در صد وزن ماده خشك را كربن , هیدروژن و اكسیژن تشكیل می دهد و 10 درصد باقی مانده را 14 عنصر ضروری تشكیل می دهند که شامل( عناصر ماکرو  و میکرو) و كلر و سدیم  می باشد. 📌6_ایا می دانستید : ☑️ اگر برگ در دمای 500 درجه سانتی گراد به مدت 4 ساعت قرار داده شود مشخص می شود كه برگ دارای ( 95 تا 90 درصد آب)  و( 10 تا 5 درصد ماده خشك ) و 25 – 1 درصد ماده خشك را مواد معدنی تشكیل می دهد . 📌7_ایا می دانستید : ☑️ میزان مواد معدنی در بذر بیشتر از میوه و در ریشه كوچك , بیشتر از ریشه بزرگ می باشد. 📌8_ایا می دانستید : ☑️ دی اكسید كربن خاك در تركیب با آب تشكیل اسید كربنیك می دهد كه باعث شكستن مواد آلی خاك , ذرات و ها می شود و باعث آزاد شدن یون ها و جذب آن ها توسط ریشه می گردد. 📌9_ایا می دانستید ☑️ انگور یکی از پذیرترین درختان میوه است که در برخی موارد در هنگام هرس 80 درصد شاخه‌های آن حذف می‌شود و باردهی اکثر ارقام انگور تابعی از هرس شاخه‌های یکساله می باشد به همین دلیل گفته می‌شودکه قیچی باغبانی کلید رمز برداشت میوه انگور است. 📌10_ایا می دانستید : ☑️ تشکیل میوه در ،بر روی شاخه‌های حاصل از رشد فصل جاری است که به ان شاخه ها ( کین ) می گویند 📌11_ایا می دانستید : ☑️ یکی از عوامل پیچیدگی وجمع شدن برگ انگور ، نوعی بیماری گیاه انگور است که توسط یک کلوستروویروس و چند آمپلوویروس متعلق به خانواده کلوستروویریده می باشد  این بیماری علاوه بر پیچیدگی و قرمزی برگ مو، به‌تدریج موجب تضعیف و خشک شدن درخت و کاهش کیفیت میوه، کاهش درصد قند میوه، کاهش رنگ و افزایش اسیدیته حبه‌ها می‌گردد. 📌12_ایا میدانستید : ☑️ چه عواملی موجب کاهش میکرو ارگانیسم خاکهای یک منطقه میشود : 👈تنش های محیطی بلند مدت شامل ( خشکی – حرارت زیاد و یخبندان – غرقاب … ) 👈استفاده بی رویه از سموم شیمیایی 👈عدم حضور گیاه میزبان مناسب به مدت طولانی 📌13_ایا می دانستید ☑️ میکرو ارگانیسم ها  کودهای زیستی) چند دسته هستند 🔸ریزاندامگان کارآ  ( میکروارگانیسم های سودمند EM ) 🔸کودهای زیستی باکتریایی (ریزوبیوم- ازتوباکتر- آزوسپریلیوم-…) 🔸کودهای زیستی قارچی (میکوریزا) 🔸کودهای زیستی جلبکی (جلبک های سبز- آبی و آزولا) 🔸کودهای زیستی اکتینومیست ها (فرانکیا) 📌14_ایا می دانستید : ☑️ مهمترین کودهای بیولوژیک کدامند 👈تثبیت کننده هوا 👈قارچ های میکوریزی ، که با ریشه بعضی از گیاهان ایجاد همزیستی کرده و اثرات مفیدی ایجاد می کندکانال آموزشی پیام سبز 👈میکرو ارگانیزم های حل کننده فسفات، که فسفات نا محلول خاک را به فسفر محلول و قابل جذب گیاه تبدیل می کنند 👈اکسید کننده گوگرد (T.B) ( تیو باسیلوس)، کودی که دارای باکتری تیو باسیلوس باشد  باعث اکسایش بیولوژیکی گوگرد می شود 👈کرم های خاکی که در تولید مورد استفاده قرار می گیرند و نوعی کود کمپوست به نام ورمی کمپوست (Wermy compost) تولید می کنند @jpz09113931202